עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by FARKASH7,

אוקיי הבנתי שהMX100 שקל crucial והEVO של סמסונג הכי מומלצים. השאלה היא האם הכוננים הזולים יותר לא שווים כלום? למשל ראיתי כוננים של Sandisk ושל Kingston בכמעט 100 שקלים פחות. כלומר המומלצים ביותר יקרים ב30% מהכוננים האלה. מה שחשוב לי הוא קודם כל אמינות. אחר כך ביצועים מקסימליים. אני מניח שכל אחד מהכוננים האלה עדיף על HDD רגיל. אז עד כמה המומלצים ביותר שווים את תוספת המחיר(מה ההבדל בביצועים?). כמו כן האם לדעתכם blackfriday יביא איתו מבצעים גם בתחום הזה?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. Started by yuval gur,

קראתי קצת באינטרנט, לפי מה שהבנתי זה כונן FLASH שממלא את מקום ה-HD במחשב נייד? למה זה טוב? האם זה אמור להוזיל את עלויות ה-LAPTOP? אם אפשר לקבל עוד פרטים אני אשמח תודה יובל גור

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by OverclockedMyToaster,

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5950&perur= עולה 69 ש"ח. איך הוא? אין לי בעיה להשקיע גם 100-120 כדי לקבל משהו מהיר וטוב.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by duzap,

אהלן, אני מעוניין לקנות DOK בנפח של 32GB דרך eBay אבל אני אחד שמאוד נוקט באמצעי זהירות לפני שאני משלם לכן אני פותח את הפוסט הזה. קודם כל שאלה ראשונה - אני רוצה להבין מה ההבדל בין הדגמים הבאים של סאנדיסק: Sandisk Cruzer Blade Edge Slice Ultra ואם קיימים דגמים נוספים אני אשמח אם תוכלו לציין גם אותם. שאלה 2 - אם אני קונה באיביי האחריות היא רק דרך המוכר שקניתי ממנו? האם יש אחריות שאני יכול לממש דרך חברת סאנדיסק בארץ? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Moty_p,

רציתי להגיד לכולם שדוקים לא עובדים במערכת של רכב ונגנים די.וי.די אם הם מפורמטים במערכת הקבצים הזאת (exFAT) זה גורם למערכות להתקע. (בבדיקות שלי היו קבצי MP3 בכונן) אז אין טעם לקנות כונן עם נפח גדול כי אם הורדתם מסיבת טבע עצבנית מאיפה שהוא ששוקל קצת יותר מ 4GB לא יהיה אפשר לשמור את זה בכונן שמפורמט ב FAT32 כי הוא לא תומך בזה ו exFAT לא עובד בכלל! (על NTFS עוד לא בדקתי) ובזמן שתרצו לשמור את הקובץ בכונןת קבלו שגיאה של "הכונן מלא" למרות שאין בו כלום

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. יש לי כונן חיצוני של WD - my passport essential 1TB שנקנה לפני שנתיים בערך.. לא היה לי USB3 עד לא מזמן ולכן רק עכשיו אני רואה שאני מקבל מהירות איטית בכתיבה אליו ובקריאה. אני מתחיל טוב ב - 90MB/s ויורד מהר מאוד ל איזור ה 40 . עדכנתי הכל החל מ הבקר במחשב שלי וכלה בדיסק עצמו FW+driver . והקטע שלקחתי מחבר את הדיסק החדש שלהם WD my passport והוא נישאר יציב על 90-100MB/S . זה מתסכל אותי ומעצבן ממש..מה אני עושה?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Cr4ck,

זה לא הגיוני...... תחשבו בעצמכם בוא נגיד שאם פורסים את הדיסק זה יוצא משהו כמו 20 סנטימטר ( אפילו יותר אבל נגיד 20 ) אז 7200 *20 = 144.000 (מטר = 100 סנ') 144000/ 100 = 1440 מטר 1440 מטר לשניה.... שזה כמעט קילומטר וחצי.... אז כמה קמ'ש זה? 1440 * 60 * 60 = 5,184,000 5,184,000/ 1000 = 5184 קילומטר לשעה?........ יענטו הארד דיסק שלנו מסתובב במהירות 5184 קמש?.... קצת לא הגיוני לא?... כיאלו הוא טס פי 5 על מטוס הקרב \ מהירות הקול ?...... אם זה נכון... זה פשוט מדהים :ם

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by rotem_o,

שלום לכולם, היום קניתי את הדיסק הנ"ל לצורך אכסון ולהלן מס' שאלות: 1. קראתי ביקורות קנייה ב-newegg ושמתי לב שרבים ממליצים על עדכון קושחה עבור באג מסויים(SMART problems). מישהו יודע במה מדובר? 2. לגבי פרמוט הדיסק, לא הבנתי את כל נושא ה-4K סקטורים , האם צריך להגדיר משהו שונה באתחול? 3. אשמח לקבל המלצת תוכנות בדיקה לדיסק/סקטורים פגומים/ועוד(מבית סמסונג או שלא), לפני שאני מתחיל להעמיס עליו מידע. 4. מה יהיה עדיף מבחינת ביצועים: להשאיר את מערכת ההפעלה והתוכנות על ה-WD2500KS הישן (יתרונות:7200RPM, דיסק פיזי נפרד למערכת הפעלה ותוכנות ודיסק נפרד עבור השאר) או להתקין אותה על מחיצה ב-SAMSUNG החדש (יתרונות: דיסק חדש יותר וכנראה שגם מהיר יותר)?? האם יהיה בכלל הבדל משמעותי בשימוש ביתי …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום, אני מבקש המלצה לדיסק קשיח פנימי של 1 טרה ו- 1.5 טרה (שקט , מהיר ואמין) . יש לי במחשב דיסק של סיגייט 500 מגה דגם ST3500418AS ודיסק נוסף של wd שאותו אני רוצה להוציא ובמקומו לשים יותר גדול - במידה ויש לך רלבנטיות . שאלה נוספת - איך נקבע במחשב לפי ההגדרה (ב- computer menegment ב- control panel) כאשר במקרה שלי יש 2 דיסקים מסוג SATA2 - מיהו דיסק 0 ומיהו דיסק 1? האם לפי המצב הפיזי של המחברים של ה- sata בלוח האם או לפי הגדרה שקובעים בתוכנת ההפעלה או משהו אחר בכלל? האם ניתן לשנות את זה ואם כן אז איך? ושאלה אחרונה - האם כדאי להמתין שיצא לשוק SATA3 או שזה לא רלבנטי בשלב זה? תודה

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by ran_sion,

שלום, התקנתי את הצורב החדש... סה"כ דיי בקלות... הבעיה היא שהצריבה על דיסק רגיל (בינתיים זה מה שניסיתי) לא עולה על X24 זאת אומרת ב NERO אין אופ' של יותר מ-X24 (הדיסקים כן תומכים במהירות גבוהה יותר) הצורב הוא של NEC 3500A או U לא זוכר... למישהו יש רעיון? (ניסיתי "DETERMINE MAX SPEED" אך זה לא שינה כלום...)

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by waizman,

בזמן האחרון אני מצליח לצרוב רק על x4... ניסיתי דיסקים מחברות שונות, ניסיתי לצרוב סוגים שונים של מידע, וזה עדיין ככה... מה עושים? ???

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום! יש לי דיסק שיש עליו סריטות, יש סיכוי להציל את הקובץ שעליו? ניסיתי להעתיק אותו למחשב אבל הוא מראה שגיאה אחרי מספר דקות שהוא מעתיק.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. יש לי בבית מחשב גי'נרי גל חברת פוגיטסו עם צורב מובנה אני לא יודע מה השם דגם של הצורב ורציתי לדעת איך אני יכול לדעת אם הוא תומך בשכבה כפולה או לא

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Dana_s,

רב פעמית? (כלומר כמה פעמים ניתן לכתוב/למחוק כל פעם מחדש) קניתי לפני מספר ימים דיסק של וורבטין, ולא כתוב עליו לכמה כתיבות הוא מתאים. בעבר היה לי נסיון מר מאוד עם הצורב הישן "שדפק" לצמיתות דיסקים רב פעמיים לאחר מכסימום 4 צריבות. מאז החלפתי צורב והחלטתי לחזור ולנסות את המדיה הרב פעמית. תודה לעוזרים!

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אני מחפש כונן למחשב חדש, השימושים יהיו לגמרי ביתיים ויום-יומיים, ללא גיימינג וכולי. הפעולות הכי ״כבדות״ יהיו צפייה בנטפליקס בhd, גלישה במספר לשוניות, אופיס... יהיה אחסון של תמונות רבות אם זה משנה. (בהיקף של כמה עשרות ג׳יגה, הערכה פרועה לגמרי תהיה 50). נתקלתי בכונן crucial mx 300, נפח 275 ג׳יגה. http://www.crucial.com/usa/en/ct275mx300ssd1 מבחינת נפח, זה מצויין ולא יהיה צורך בקשיח מגנטי לצידו. אני שואל את עצמי האם יש catch בנפח שלו? לעומת כל שאר הכוננים שמגיעים בנפחים 240-256, זה מעלה טיפה את החשד, לא? או שאני דואג יותר מדי והוא אמין ובסדר? תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. יש לי HDD בנוסף לSSD שעליו המערכת מותקנת באמצע משחק שמותקן בHDD הוא קרס ואז אני רואה שהמחשב לא מזהה יותר את הHDD ריסטרט גם לא עזר, אחרי שניתקתי את הכבל והחזרתי מהHDD זה הסתדר אבל יש לי שם המון מידע ואני מפחד שהHDD ימות. יש לי סיבה לחשוש? בגדול זה עבד מעולה כבר שנים, התקנתי רק השבוע את הSSD, אז יכול שסתם הכבל היה רופף? למרות שעבד כמה ימים בלי בעיה השאלה אם קורה דבר כזה ועוד תוך כדי שימוש זה סימן רע או שלא בהכרח קשור לאי תקינות הHDD?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. הארגון האחראי על קידום תקן חיבור המידע החיצוני הנפוץ ביותר​ מנסה להחזיר מלחמה ל-Thunderbolt 3 לכתבה

18. שלום , הינה כונן אחד : http://www.westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=407 כונן שני : http://zap.co.il/compModels.aspx?modelid=687385 מה יותר עדיף אני רוצה המלצה בבקשה לפני שאני ממהר לקנות . תודה רבה לכם . חג שמח !

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by ooreenn,

שלום חברים יקרים מזה שנתיים אני משתמש בהארדיסק בגודל 1.68 של סמסונג בעל חיבור USB השימוש שלו הוא עבור המערכת ברכב. היום ממש בהפתעה המוזיקה הפסיקה , ומאותו רגע ההארדיסק אינו מזוהה יותר , לא במערכת המולטימדיה ולא במחשב. ניסיתי לבדוק אם יש זיהוי במנהל ההתקנים אך אין אות חיים . מנגד כאשר מחברים אותו יש תאורת כתיבה\קריאה מהבהבת. וניתן לשמוע את רעשי הפעולה שלו . בהארדיסק יש כמות שירים אדירה ועצומה שקרובה ל20 ג'יגה שנאספה במשך המון שנים . בחיפוש זריז של מודל הארדיסק התגלה שהוא שומש באייפודים למניהם , מדובר בנפח של 30 גי'גה . http://www.ebay.com/itm/NEW-HU030HA-1-68-30GB-HDD-FOR-iPod-Classic-Camera-MP3-MP4-Player-Hard-Drive-/190820643779 עכשיו השאלה הנשאלת ואשח ליעוצכם …

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by UnwiZ,

שלום, רכשתי לאחרונה כרטיס USB בשם SanDisk Cruzer Edge 8GB. בשביל לאחסן בו העברתי קבצים לכונן שלו שמצאתי בתקיית המחשב שלי והתעלמתי מהתוכנה שקפצה עליי וניסתה להתקין לי כמה תוכנות (גוגל כרום ועוד תוספת לאיביי באקספלורר או משהו כזה... תאמינו לי שסיירתי בתוכנה וחיפשתי לראות אם יש בה משהו אחר אבל זה הדבר היחיד שמצאתי בה), שמתי לב שכשאני מנסה להעביר קובץ גדול (נגיד 6GB, כאשר להזכירכם הכרטיס הוא של 8GB) זה לא מאפשר לי בטענה שאין מספיק מקום אפילו שמצויין שזה 8GB. חשבתי שזה יותר הגיוני שלכרטיס הזה תהיה תוכנה או דרך לעקוף את הבעיה אבל כלום. איך ביכולתי להעביר את הקובץ היחסית "גדול" לתוך הדיסק און קי? תודה רבה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by gilp123,

שלום, מישהו יותר איך אני יכול ליצור כונן וירטואלי להעלאת תמונה ישירות מהמחשב אל SKYDRIVE ? יש תוכנה שנקראת GLADINET אבל משום מה אני לא מצליח לראות את התמונות שקיימות ברשת ה - SKYDRIVE. תודה, גיל

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  22. Started by MichaelZ,

אני צריך לשדרג את כונן הגיבוי שלי. כמות החומר כל הזמן גדלה וחשבתי כבר להביא אחד של 8 טרה כדי שאני לא אצטרך להחליף אותו בכונן אחר בעוד שנה. ראיתי שכאלה עולים ים של כסף אבל בסוף נתקלתי בכונן הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14797 קודם כל אני צריך לדעת אם הוא בכלל טוב לי, כי כתוב שם צ'יפסט H61 ואני לא כ"כ יודע איפה המחשב לי עומד. אז ככה: לוח אסוס P8P67 PRO, ווינדווס 7 64-ביט OEM. בהתחלה אני רוצה לחבר את הכונן למחשב דרך הדבר הזה: http://www.icydock.com/goods_cat.php?id=112 יש לי 2 כאלה ואני כל הזמן מחליף בין כוננים של 4, ו-2 TB של סיגייט. זה עובד פיקס, אומנם פה מדובר בחיה קצת אחרת (8TB). יש מצב לבעיות? מהנסיון…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום לכולם, ברצוני להתקין מעה"פ חדשה ונקיה Vistax64 על המחשב שלי שמפרטו די ישן לוח אם ASUS P5WD2 PREMIUM מעבד Intel Pentium 820 D 2.8GHz 90nm Dual Core [כפולי הליבה הראשונים מ 2005] זיכרונות 2 * 1GB של Kingston תדר 533 ו 1 * 2GB של Super Talent בתדר 800 כרטיס מסך 9800GX2 מסך DELL 2407 - גודל "24. יש לי במחשב 2 דיסקי SATA בנפח 200GB כ"א [נדמה לי שאחד מהם SATAI והשני SATAII] המזוהים תמיד ב BIOS, אך אחד מהם כנראה תקול, כי הוא אינו מזוהה בדר"כ ע"י מהע"פ XP [נבדק במחשבים שונים] וגם כשהגדרתי את שניהם ב RAID0 עם בקר MATRIX תוך כדי התקנת ה VISTA [שזיהתה את המערך] מתקבלת הודעת שגיאה בנוסח" Windows cannot be installed on this system" [אנו לא בטוח שזה הניסוח המדוייק]. (לעומת זאת כש…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום שלום לכולם כפי שכולם מכירים יש את ה iOmega Select 1TB במבצע של באג ב 379 ש"ח עם שנתיים אחריות http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8024&perur= לעומת זאת בקיי אס פי בלי מבצע יש FreeAgent Desk 1TB 3.5'' External HDD USB 2.0 Segateב 395 אם 5 שנות אחריות http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6981 עכשיו בשביל 20 שקל אני חושב שכדאי לי ללכת על הfreeagent של Segate. האם יש עוד נתונים שצריכים להלקח בחשבון? בברכה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by ShaharSi,

כמה באמת שווה לשדרג מחשב נייד בSSD אם הוא מגיע עם דיסק היברדי? כשמטרת המחשב היא משרדית, סרטים ומעט משחקים.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים