עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. אחרי עדכון קושחה שעשיתי עכשיו לCRUCIAL M4 שלי לגירסת 000F נוכחתי לדעת בבדיקת בAS SSD שיש ירידה בביצועים בשני מספרים בכל פרמטר לעומת בדיקה לפני העדכון , וזה אחרי שהעברתי בביוס מIDE לAHCI. למה זה ומה עושים ??

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  2. או זבל טהור? היה לי פשוט תמיד רק ASUS וLG ואני עכשיו צריך צורב DVD להחליף וראיתי צורבים של PLEXTOR שסיקרנו אותי מישהו מכיר את החברה?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. נשאר לי קצת עודף מקנייה של כרטיס מסך(כ200 ש"ח), חשבתי אולי לקנות SSD קטן (60 ג'יגה) אבל בKSP/אייבורי המינימום לאחד כזה הוא 400 ש"ח אז..נראה לכם שהמחירים יירדו , או ששווה להתאמץ ולגרד עוד 200? מבחינתי אם בטווח של השלושה חודשים הקרובים תהיה ירידה, אז שווה לחכות. יש משהו כזה באופק?

• 4 תגובות
    • 886 צפיות
  4. Started by אSף,

כמה שווה להציע עליו? יש לי עד 200 ש"ח...ואני תוהה אם שווה לזרוק עליו את הכסף. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290737895167&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123#ht_1646wt_1163

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  5. Started by shai87,

שלום , שאלתי את השאלה הזאת בפורום תוכנה אך לא זכיתי למענה ואולי לכם יהיה הפתרון. קניתי MP3 בשביל אבי מחברת באג הידועה לשמצה, הכנסתי אותו למחשב והופיע לי מן ווירוס כזה שמצורפת תמונה שמראה זאת הבעיה היא שמאותו רגע לא רק הנגן הספציפי הזה עשה את הבעיות הללו, אלא גם הנגן שלי וה-DOK שלי מחקו את כל הקבצים הקיימים והראו לי את הווירוס המעצבן הזה. ניסיתי לסרוק אותם בעזרת אנטי ווירוס ומשמיד רוגלות\טרויינים ושום דבר לא מצא זאת פרמטתי את כולם בדרך הרגילה בקליק ימני אך זה לא השתנה, הווירוס קיים בכל הנגנים גם אחרי פירמוט. האם יש דרך לפרמט בצורה ייסודית יותר את ההתקנים הנשלפים שלי?? תודה רבה ,שי

• 3 תגובות
    • 691 צפיות
  6. שלום יש לי Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS, האם אוכל לחבר אותו לכניסת SATA 3, אני כבר לא מעודכן, SATA3 זה חיבור שונה מSATA רגיל?

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  7. Started by Elad128,

שלום, אני מעוניין לקנות דיסק קשיח בנפח 2TB. הדיסק אמור לשמש לאיחסון כך שהביצועים לא כל-כך חשובים. איזה דיסק כדאי לקנות (ושיהיה זול עד כמה שניתן..)? תודה!

• 3 תגובות
    • 856 צפיות
  8. Started by Psy,

חשוב שיהיה כונן אמין, ואם אפשר עד 600 שקל... אגב מאז עליית המחירים בעקבות השיטפונות בתאילנד, המחירים חזרו להיות שפויים או שהם עדיין נחשבים גבוהים?

• 0 תגובות
    • 572 צפיות
  9. אהלן. קניתי SSD חדש OCZ vertex3 240GB תוך יום התקלקל. הביוס לא מזהה אותו יותר וחיפוש קצר בגוגל מראה שלהרבה SSD מבוססי סאנדפורס יש את הבעיה הזאת. אני מחפש המלצה דחופה ל-SSD בסביבות אותו נפח אבל אמין יותר מהבקר של סאנדפורס ומהיר כמו ה-OCZ. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. לפני כארבע וחצי שנים רכשתי מחשב חזק בזמנו, שמשמש אותי עד היום ללא בעיה, מעבד 4 ליבות, 4 ג'יגה זכרון וכו' ושני דיסקים קשיחים, כל אחד: Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 לפני כשלושה חודשים אחד הדיקסים הקשיחים החל לעשות בעיות, לאחר בדיקות הבנתי שיש לו Bad Sectors, ועם הזמן המצב הפך ליותר בעייתי, עד שבסופו של דבר צבעתי את הדיסק הקשיח בכחול וזרקתי לים (או במילים אחרות, זרקתי אותו), ונותרתי עם דיסק קשיח אחד, שעליו מותקנת מערכת ההפעלה ושאר החומרים. לאחרונה החלו בעיות מוזרות, ריסטרטים ושגיאות לא ברורות במערכת ההפעלה, פירמטתי את הדיסק הקשיח, הרצתי chkdsk /R /F ושאר הבדיקות, עשיתי זאת פעמיים, מחקתי לגמרי את המחיצה, יצרתי אותה מחדש, פירמטתי והתקנתי את מערכת ההפעלה, אך ללא הועיל,…

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by SweeT_EviL,

אני עם כבלים ישנים, כנראה מהדיסקים של SATA1 ועכשיו יש לי דיסק שתומך ב-SATA3 אמרתי אולי יש גם הבדלים בכבלים שכל אחד יכול לתמוך ביותר..

• 8 תגובות
    • 795 צפיות
  12. הי, יש לי מחשב בבית שלאט לאט הופך להיות שרת אחסון. החלטתי שהגיע הזמן לבנות מערך Raid ולישון טוב יותר בלילה. יש לי את הלוח הבא: MSI H55M-ED55 (ניתן לצאת מנקודת הנחה שכל ה-PCI פנויים). אני רוצה ליצור מערך RAID 5 עם 5 או 4 דיסקים 2TB (עדיפות ל-5 דיסקים) ממה שהבנתי הבקרי FAKE RAID בעצם עושים את אותו דבר שהלוח עושה, אבל עם בקר כזה יש לי את האפשרות להעביר את המערך בשלמותו ממערכת למערכת. אני פחות מעדיף להשתמש במערך של הלוח בדיוק בגלל הסיבה הזו (וגם אם יפול על הלוח פסנתר או משהו). מצד שני בקרי הרייד ה"אמיתיים" דורשים משכנתא ואני גר בשכירות. השאלה שלי היא בשורה התחתונה בנוגע לבקר RAID מומלץ. האם יש בקר רייד "אמיתי" שיענה על הדרישות שלי ומחירו נמוך מ-1000 שקל? ואשמח להמלצה על בקר F…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by noam1979,

שלום לכל חברי הפורום ושבוע טוב. לאחרונה שידרגתי את המחשב בבית ללוח אם asrock z68 extreme 4 gen3 ומעבד i7 3770k. בנוסף רכשתי גם את ה ssd ocz agility 3 . הכל עבד יפה מאוד עשיתי עידכון Firmware ל SSD מהאטר של OCZ והכל עבד ממש טוב, אבל לאחר שהתקנתי קצת תוכנות ועידכונים של הוינדוס המערכת התחילה להיתקע לאיזה דקה ואז להשמיע קול נקישה כזה ואז חוזרת לעבוד,חשוב לציין שהדבר חוזר על עצמו כל פעם שיש עבודה מאומצת קצת עם פתיחת קבצים כמו חילוץ מ RAR וגם עם המחשב ניכנס למצב שינה הוא נידלק מהר אבל המערכת נישארת תקוע לאיזה דקה לפחות,בנוסף מערכת ההפעלה התחילה לעלות מאוד לאט כלומר אחרי הלוגו של החלונות שמגיעים ומיתחברים (וינדוס 7 64BIT) המערכת תקוע על הלוגו איזה 40 שניות ורק אחר כך ממשיכה…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. היי, אני מעוניין לרכוש הארד דיסק חדש. רציתי לדעת על איזה הארד דיסק כדאי ללכת מתוך 2 ההארדיסקים האלה. ההתלבטות היא על איזה מהם מערכת ההפעלה תעלה יותר מהר, וגם באיזה מהם מהירות העתקת הקבצים מהירה יותר? בין זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=785319 לבין זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=746645

• 6 תגובות
    • 667 צפיות
  15. Started by I7210I,

שלום יש לי זיכרון נייד של WD 750GB והוא הועבר מFAT לNTFS. רציתי להחזיר אותו לFAT אז ניסיתי להשתמש בתוכנה בשם Aomei NTFS to FAT32 Converterהתוכנה עשתה לי מכל ה750GB עכשיו רק 7.59GB איך אני מחזיר את זה למצב שהיה קודם?או אפילו לFAT אבל באותו הנפח?תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by X7-007,

אני מחפש SSD לרכוש והמחירים כרגע זולים SanDisk Extreme 120 GB Internal SSD Solid State Drive 120GB SATA III 6 Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 Samsung 830 Series 2.5'' 128GB SSD SATA III Retail איזה מהם יתן את הביצועים הכי טובים והעדיפות ל 2 הראשונים כי הסמסונג יותר יקר מהם ב 200 ש"ח

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. Started by דובי770,

הייי אני רוצה לעשות בדיקות ביצועים ל SSD שלי (המפרט בצד), באיזה תוכנות משתמשים?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. היי עקב המצב הקשה של הקשיחים, נפלה ההחלטה של מישהי שאני מכיר לקנות דיסק יד שנייה. אני אישית נגד ולעולם לא אקנה יד שנייה אבל ההחלטה נפלה ואני לא יכול לשכנע אותה אחרת. השאלה היא מה כדאי לבדוק אצל המוכר לפני שנותנים לו את הכסף כדי לוודא שהדיסק לא תקול או איטי\גרוטאה. תודה לעונים.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by ran559,

קודם כל שבת שלום יש לי שאלה לגבי חיבור אר דיסק נוסף למחשב כרגע מחובר אצלי אר דיסק אחד בחיבור sata וחיבור שכתוב עליו PM שיש בו פיצול-חיבור שכתוב עליו PM ובאמצע הכבל עוד אחד שכתוב עליו PM אני משער לעצמי שמדובר בIDE במידה ואני מעוניין לחבר אר דיסק נוסף שיפעל בו זמנית אני מוסיף כבל sata ובחיבור השני מחבר בחיבור PM שבה באמצע הכבל? חוץ מהכבל הזה מהספק כוח באים הרבה חיבורים שלא מתאימים בצבע לבן כמו אלו http://images.yad2.co.il/Pic/ArticlePicYad2/image/PC-Power-Supply.jpg הבנתי נכון איך לחבר?

• 5 תגובות
    • 938 צפיות
  20. אז שפכתי קולה על הלפטופ הישן, מזל שהחדש הגיע לפני כמה ימים אז חנכתי אותו. בכל מקרה, שלפתי את הדיסק מהישן כי הוא לא נדלק ורק מאותת כמו מכוון מטוסים בנתב"ג. נראה בסדר גמור, נקי, ללא רבב :-) זה 2.5 SATA כמובן שלפי ההגיון של לנובו יותר ישמש אותי יציאת VGA בלפטופ החדש מאשר כל כניסה כלשהי, לכן יש רק USB מקווה שזה משהו שניתן לפתרון עם כמה כבלים מKSP\בסגנון כיוון שיש שם פרויקט לאונ תודה!

• 5 תגובות
    • 971 צפיות
  21. קניתי קינגסטון מדגם DT101 G2 שמתי עליו סרטים אבל ה LCD לא מזהה את הדיסק מתברר ש DOK מפורמט ב exFAT הבעיה שאני לא מצליח לפרמט ל NTFS מה עושים במקרה זה

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by johnwoo,

היי, אני מתלבט איזה אמצעי אחסון עדיף לשימוש עם ixtreamer. האם dok בנפח 32 או 64 ג׳יגה לניגון קבצי וידאו מסוג mkv בגודל 25 ג׳יגה ייתן פתרון טוב? או שצפוי לי תקיעות בזמן ניגון קבצים בסדר גודל שכזה. ניסיתי להפעיל סרטים דרך הרשת אבל זה לא נוח. כל הזמן יש לי תקיעות ואי אפשר לבנות מהסרט. שימוש בhdd יותר מסורבל כיוון שזה גורם לעבודה כפולה. העברת המידע מהמחשב ל dok, ואז העברה נוספת ל hdd שמחובר לאקסטרימר. מה דעתכם?

• 1 תגובה
    • 886 צפיות
  23. Started by bennash,

קניתי WD בתחילת 2012 כשעלו המחירים בגלל השתפונות בתאילנד כשהתקנתי את מערכת ההפעלה מחדש בגלל תוכנה לבדיקת קבצי DLL שהרסה לי את המחשב ראיתי בדבל קליק על המחשב שלי הוא רושם לי שיש לכונן דִי 10.0GB ומתוכם 0 פנויים אבל בקליק ימני על המחשב שלי וניהול דיסקים רואים שיש לכונן דִי 931.51GB עשיתי איחוי ולא עזר בבדיקת שגיאות הוא הפעיל את המחשב מחדש וניתקע כל פעם שהדלקתי את המחשב עד שלחצתי על כל הלחצנים במקלדת והוא כבר מעלה windows איפה אני מוריד מהאתר של WD או תוכנה אחרת שתעזור לי לבעיה?

• 2 תגובות
    • 595 צפיות
  24. היי, השאלה בכותרת+אציין,שאני מתכוון לאחר המלצותיכם והערותיכם לקנות לי אחד כזה בנפח של 120-128GB - למחשב,במקום זכרונות אשר לאחר שמיעת חוות דעת נמצאו מיותרים לגמרי. התקציב שלי:עד 995 ש"ח.חשבתי על זה:http://ark.intel.com/products/66248/Intel-SSD-520-Series-(120GB-2_5in-SATA-6Gbs-25nm-MLC) - מה דעתכם עליו? אם יש המבינים במיוחד בנושא זה,אשמח לשמוע המלצותיכם והערותיכם גם בתשובה לשאלתי,שבנושא וגם לגבי יצרנים ודגמים מומלצים,אשר הוכיחו את עצמם בשוק (מעונין בדגמים החדישים ביותר) - תודה . תודה רבה מאוד מראש לעונים .

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  25. Started by nfch11,

אני מקווה שאני שואל במקום המתאים.פתאום המחשב לא מזהה לי כונן קשיח חיצוני ודיסק או קי ( במחשבים אחרים זה כן מזהה) זה רושם לי unknown usb ולא ניתן למצוא דרייבר או כל אופציה אחרת שניסיתי דרך הניהול. בבקשה לעזרה נתקעתי וזה מאוד חשוב

• 5 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים