עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. המחשב הניייד שהוצע לי יכול להגיע עם אחד משני הדיסקים הבאים: 320GB במהירות 7200RPM או חצי טרה במהירות 5400RPM. העתקי למטה את המפרטים והשאלה עד כמה ההפרש במהירות משמעותי לאור העובדה כי המחשב נועד בעיקר לשימושי אופיס? 320 GB 7200 rpm SATA Hard Drive Drive Weight 0.25 lbs (115 g) Capacity 320 GB Height 0.37 in (9.5 mm) Width 2.75 in (70 mm) Interface ATA-8, SATA 2.6, 3.0 Gb/s, NCQ Transfer Rate Synchronous (maximum) 300 MB/s (Drive Capability) Seek Time (typical reads, including settling) Single Track 1.5 ms Average 11 ms Maximum 22 ms Rotational Speed 7200 rpm Logical Blocks 625,142,448 Operating Temperature 32° to 140° F (0° to 60° C) [case temp] Features ATA Security 500 G…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by matan13,

שלום לכולם, פירמטתי את ה-DOK שלי ושפתחתי את המאפיינים שלו קיבלתי שיש עדיין 65MB משומשים. מה זה ? למה הם משתמשים ?

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  3. שלום, עד היום הצלחתי לצרוב על דיסקים 8.5GB DL של xerox וגם של teac. אתמול רכשתי חבילת דיסקים לצריבה שלVerbatim DVD+R DL 8.5GB Printable ובניסיון צריבה מתקבלת הודעת השגיאה המצ"ב. אני עובד עם צורב DVD ללא אופציית הדפסה על דיסקים האם זאת הסיבה שאי אפשר לצרוב על דיסקים מסוג זה? מה אפשר לעשות?? תודה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by a1516a,

שלום, קניתי מחשב נייד והוספתי לו 64GB SSD בנוסף ל1TB קשיח, עשיתי פרמוט למחשב והתקנתי את מערכת ההפעלה מחדש על SSD, נכנסתי לאתר הדרייברים של DELL עבור המחשב שלי - INSPIRON 7720 SE וראיתי שאני יכול להוריד משם INTEL RAPID STORAGE technology, מה זה בכלל? אני צריך את זה? דרך אגב, ראיתי בפורומים מחו"ל שאפשר לשנותאת מס' הליבות שיופעלו במעבד (I7 3610QM) איך אני עושה את זה ולאילו שימושים זה טוב? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 16.8k צפיות
  5. שלום לכולם, היום עשיתי בדיקה בHD TUNE לשני הכוננים הקשיחים שלי,התוצאה נראית ירודה במקצת אז אם יש דרך לשפר את הביצועים וכ"ו זה יהיה נחמד

• 4 תגובות
    • 803 צפיות
  6. Started by ronik56,

לא הבנתי מה זה? זה מוסיף ראם? נפח ל-HDD? אם יש לי 4GB מה-READYBOOST בעצם יש לי עוד 4GB ראם/HDD? אם הוספתי מ-RB נפח אני אוכל לפתוח עוד תוכנות בו זמנית (נגיד שאם יש לי 4GB ראם אני יכול לפתוח 150 תוכנות. אם הוספתי 4GB מה-RB אני אוכל לפתוח עוד 150? כמובן שזו רק דוגמא והמספרים לא רציניים, רק לצורך הדוגמא)? ואם לא- אשמח להסבר מפורט יותר. תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by orese,

אהלן חבר'ה יש לי מחשב קצת ישן 4 שנים שהיה ממש מעולה בזמנו הוא עדיין עושה כל מה שאני צריך אבל בא לי קצת לשדרג חשבתי על כונן SSD אני מתחיל להתעסק הרבה עם עריכה ואם הבנתי נכון זה צריך לשפר את הביצועים בצורה ניכרת אני צריך את הידע שלכם בשתי שאלות אם הלוח אמ שלי בכלל יכול לתמוך בכונן? הדגם הוא MSI P35 PLATINUM ועל איזה כונן SSD בנפח של 60 ג'יגה אתה ממליצים? תודה רבה לינק למפרט של הלוח אמ http://www.msi.com/product/mb/P35-Platinum.html

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  8. Started by Proww,

אהלן, שבת שלום. היה לי בעבר מחשב ממש ישן (בערך 10 שנים.. +-) שהיה מותקן עליו מערכת ההפעלה XP. רציתי לנסות ולהתחכם ולנסות להתקין עליו WIN7 - מה שלא צלח. המחשב עשה בעיות, נפתח עם מסך שחור וכו' וכו'. עכשיו ככה, הוצאתי את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן, הינה התמונה שלו: רציתי לדעת, יש לי מחשב שמחוברים אליו 3 דיסקים קשיחים (500 גיגה, 160 ו 80). האם אני יכול לחבר את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן? פשוט יש שם כל-כך הרבה חומר (שאגב הוא מגובה, היו 2 מחיצות שם) חשוב, החיבור שלו הוא חיבור ישן (כמו שאתם רואים בתמונה). כאשר חיברתי את הכונן הקשיח הישן, המחשב זיהה אותו, אך הוא זיהה אותו ככונן קשיח ראשי (בעת עליית המחשב הוא מנסה לפתוח אותו ולא את הכוננים החדשים יותר..) כאשר חיברתי נכנסת…

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  9. שלום חברים חבר הגיע אלי עם דיסק קשיח חיצוני שחובר לטלויזיה כדי לצפות בסרטים, וכשהשתבקש לפרמט ע"י הטלויזיה, הליצן לחץ כן. הוא קלט לאחר 10-20 שניות מה הוא עשה, וניתק "מיד" את הדיסק קשיח מהטלויזיה. (לפני שהטלויזיה סיימה) כשאני מחבר למחשב, ה partition מופיע כ RAW ב disk management ולא כ active, ואני מתבקש לפרמט. הנתונים חשובים לו, אבל לא חשובים מספיק כדי להוציא 1500 שח על שחזור מקצועי. איך לפעול במקרה כזה? יש אפליקציה מתאימה בתוך Hiren's boot cd ? אשמח לקבל הדרכה קצרה, עברו 10 שנים מאז שהתעסקתי עם שחזור דיסק לאחרונה. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by a1516a,

היי, קניתי מחשב נייד עם מקום ל2 כוננים, המקום הריק לכונן הנוסף מגיע עם סוג של סרט שחור כזה מעליו ובמקום של הכונן הקיים אין סרט כזה. אני רוצה להתקין SSD שקניתי במקום הריק עם הסרט, מה זה הסרט הזה? הכונן צריך לבוא מתחתיו? עריכה - לא רלוונטי יותר - תודה

• 0 תגובות
    • 681 צפיות
  11. לוח P55A-UD3 מעבד I7 2.8GHZ ו8 GB זיכרון כרטיס מסך 4830 אני רוצה לשדרג את המהירות עבודה שלי בפוטושופ בעיקר,,,,,האם 128 יספיקו לי לטובת מערכת הפעלה, פוטושופ ועוד שתיים וחצי תוכנות קלות? האם שדרוג הזכרונות ל16 ג"ב ושדרוג הכרטיס מסך יעזרו ויתרמו גם הם? איזה SSD מומלץ לי לטובת הצרכים שלי? אני עובד עם מצלמה עתירת פיקסלים(D800E) ולכן אני צריך קצת לזרז עניינים בעיבוד בברכה, אורי

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. האם ניתן לאחד מחיצות משומשות? יש לי 3 מחיצות C + D + E , ואני רוצה לקחת את E ולאחד אותו ל D מבלי לאבד את מה שיש לי על E שבסוף התהליך ישארו לי 2 מחיצות (C+D) ואני לא יאבד את כל מה שהיה לי על E. - אז האם ניתן להפיק כזה דבר? מישהו יודע איך?

• 2 תגובות
    • 845 צפיות
  13. קונה מחשב בקרוב שיתבסס על מעבד 3770K או 3570K לוח אם מבוסס Z77 המחשב יהיה בעיקר לתיכנות ומשחקים לא מעונין לחרוג מהתקציב אם זה יהיה 2 כוננים הם יחוברו ב RAID

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אהלן, אני נמצא כרגע בארה"ב ושוקל לנצל את המחירים המעט נמוכים על מנת לקחת איתי כונן SSD אחד הביתה. חשבתי על כיוון ה-100$-120$ וראיתי את זה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820148529 עם משלוח חינם. האם יש דגם משתלם\טוב יותר? אולי כזה שלא נמכר בארץ? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 983 צפיות
  15. המון אנשים מתלוננים על אררדיסק שהפסיק לעבוד וכו..מה גורם לכך? מה ההבדל בין שתי הארדיסקים האלה: רק הUSB 3? כי גם ככה אין לי חיבור כזה אז חבל התוספת כסף. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4419 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4905

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אני מתקין WIN7 שדורש ש-XP יהיה מותקן במקור - אני מפרמט את הכונן, מתקין XP ואז ישר מתקין WIN7. האם גם במצב זה מתבצע ב alignment שחשוב לביצועי SSD?

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  17. [table][tr][td][/td][/tr][tr][td]מה המצב חברים?, לא חשבתי שהיום הזה יגיע אבל מתחיל להיגמר לי מקום ב HDD חיצוני של 2TB, בעקבות כך חשבתי לרכוש NAS, קודם כל די נמאס מחשבונות החשמל רק כי אני רוצה להוריד כמה טורנטים, דבר נוסף הוא שנמאס כל פעם שאני צריך משהוא, צריך 2 מחשבים דלוקים רק כדי לגשת לקובץ כלשהוא מהדיסק, יש לי בראוטר USB האמת אבל זה מקרטע משהוא מבחינת מהירות, ומוגבל לגודל הידסק שאני מחבר, NAS ממה שקראתי חוסך גם חשמל וגם יכול לעשות קימת כל דבר שמחשב רגיל יכול, כולל הורדות מטורנט והם לא תופסים הרבה מקום כמו NAS בנוי, אני יודע שאפר עפילו להתקין מארכת *NIX שלמה במקום מה שיש בהם ואז השמיים הם הגבול, מבחינת BAYS חשבתי על לפחות 4 לשימוש עתידי וכננרה שימוש ב HDD של 3TB לפחות ע…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, אני מחפש כונן קשיח חיצוני בנפח של 1TB, תמיכה בUSB 3.0 (כמובן שיתמוך לאחור בUSB 2) ובגודל 2.5 אינץ'. השוק מלא בכוננים קשיחים חיצוניים אך אני מחפש כונן אמין, מהיר ועמיד לאורך זמן. לכן אני פונה אליכם חברי הפורום בבקשה להמלצה על דגמים איכותיים אשר יעשו את העבודה. התקציב שלי הוא עד 600 ש"ח. דגמים אשר עוררו בי עניין: HTOLMX3NA10001ABB HDTB110XK3BA תודה לכם! נ.ב: עיינתי בנעוץ לגבי כוננים מומלצים ובקטגוריה של החיצוניים אין זכר לדגמים מומלצים..

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by a1516a,

שלום, באילו פעולות באה לידי ביטוי המהירות 7200rpm לעומת 5400rpm? בהצגת תיקייה בעלת הרבה קבצים? בקצב העברת קבצים בין מחיצות? אשמח למידע בנושא, תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by zam,

היי. טוב, אחרי הדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=538186.msg4592560#msg4592560 השימושים שלי הם בסיסיים אבל, אני רוצה ליצור ממנו BOOT אם זה אפשרי. אני רוצה שיהיה מהיר וגם שיהיה USB 2.0+3.0 (כי לי במחשב יש רק 2.0) החלטתי שאני אלך על 32GB. חשבתי על זה: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&uin=15775 מה דעתכם? אשמח לעזרה כי אני רוצה ללכת לקנות היום

• 4 תגובות
    • 764 צפיות
  21. צהריים טובים לכל העונים ברשותי הארד דיסק של מחשב נייד 2.5 , המחשב נייד שבק חיים ויש לי מלא מידע על ההארד דיסק . האם אפשר לחבר אותו למחשב נייח דרך כבל סטה וחיבור חשמל תואם כמו כן האם יש אפשרות לקנות מעטפת שאז רק דרך יואסבי אני מחבר אותו למחשב ואם כן איך זה נקרא תודה לכל העונים

• 2 תגובות
    • 12.2k צפיות
  22. מה ההבדל בין wd ל seagate מבחינת איכות? מכיוון ש wd יקר בהרבה מהסיגייט שהם בעצם נותנים את אותם ביצועיים.

• 1 תגובה
    • 933 צפיות
  23. Started by sbab,

שלום חברים, אני רוצה לרכוש 2 כוננים קשיחים 3.5 בנפח של 2TB לטובת NAS שישמש לגיבוי ואחסון כל המדיה הביתי וכן יזרים מדיה בידורית למשתשים ברשת הביתי (לסטרימר, טלוויזה חכמה, לפטופ), מתלבט בין שני הכוננים הבאים: 1. Seagate 2TB Green 5900RPM 64MB Sata III ST2000DL003 = ש"ח 496 2. Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX = ש"ח 543 איזה משניהם מומלץ יותר? האם יכולה להיות בעיה בביצועים של כונן ירוק לצורך הצגה תקינה של סרטי HD? המחירים הם מחירי KSP באילת, שם המחירים הטובים ביותר שמצאתי (ללא המע"מ), האם יש המלצה למקום שמוכר זול יותר?

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  24. שלום. ממש לא ברור לי מדוע, אבל לפתע ההתקן USB (כונן?), מתנהג מוזר. הנה תמונה. פשוט לא מתפקד, ולמרות שניסיתי ל Format אותו, זה לא עבד. יש הצעות? תודה! (מדובר על הכונן שנפחו 8 גיגה, כמובן)

• 1 תגובה
    • 681 צפיות
  25. Started by avraham711,

שלום איזה קשיח יותר טוב איכותי ומהיר???? 1. http://www.tms.co.il/product/11471 2. http://www.tms.co.il/product/11269

• 9 תגובות
    • 995 צפיות

דיונים חדשים בפורומים