עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by moshen1169,

יש לי את התוכנה HARD DISK SENTINEL התוכנה כותבת לי :Failure Predicted - Attribute: 5 Reallocated Sectors Count, Count of sectors moved to the spare area. Indicate problem with the disk surface or the read/write heads. There are 3171 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area ניסיתי לתקן סקטורים פגומים עם HDD REGENERATOR 2011 אבל היא לא מצאה כלום האם יש תוכנה אחרת לתיקון סקטורים פגומים? תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. SSD בנפח גבוה ועם ביצועים טובים לא חייב להיות יקר (יחסית) – לקחנו את ה-SP610 של ADATA לביקורת כדי לנסות ולהוכיח זאת לכתבה: http://hwzone.co.il/adata-sp610-ssd-512gb-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%a6%d7%93-%d7%a0%d7%a4%d7%97-%d7%95%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%a8-%d7%94%d7%92%d7%99%d7%95/

3. Started by Tov_Tov,

שלום לכולם, יש לאחי מחשב iMAC 5K עם 512GB SSD בתוכו לכן הוא זקוק לHDD חיצוני לאכסון מידע, הכונן צריך לתמוך RAID 1. המחשב שלו תומך בThunderBolt 2.0 וUSB3. אני מודע לכך שרוחב הפס של TB הוא גבוה פי 4 מUSB3 השאלה כמה זה משפיע בפועל במצב בו משתמשים בכונן חיצוני בעל RAID1. ההבדל במחיר בין USB3 לTB2 הוא משמעותי מאוד, השאלה האם ההשקעה שווה? השימושים שלו במחשב SKETCH UP, AUTOCAD וכנראה מידי פעם רנדורים של 3D בVRAY. מצאתי שלושה אופציות שיכולות להתאים: GTECH - 8TB THUNDERBOLT http://www.amazon.com/G-Technology-Thunderbolt-Powerful-Transfer-0G02272/dp/B00846Z4YY/ref=pd_sim_pc_1?ie=UTF8&refRID=0TC0DD0JVWQJ9QYGYBE1 LACIE 8TB THUNDERBOLT 2. + USB3 http://store.apple.com/us/pr…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. היי, אני שוקל לקנות את המחשב Asus GL552VW-CN404T אבל רוצה לשדרג בו את ה SSD לכונן עם נפח גדול יותר. האם זה משהו שכדאי לעשות לבד או שעדיף פשוט במעבדה\בחנות? כמה זה אמור לעלות מבחינת העבודה עצמה של ההתקנה? תודה.

5. Started by felad,

היי כרגע יש לי דיסק חיצוני Western Digital ‏WDBAAF500EBK 500GB מסידרת My Book Essential Edition אבל נגמר בו המקום ואני מחפש אחר בגודל 2TB בתקציב של בערך 400 ש"ח אני משתמש בו לגיבוי חודשי של תמונות ומסמכים. חשבתי על כונן קשיח חיצוני Western Digital Elements WDBU6Y0020BBK 2TB USB 3.0 או כונן קשיח חיצוני Western Digital My Passport Ultra WDBBKD0020BBL 2TB USB

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. אני בודק אופציות לקניית נייד.אשמח אם מישהו בעל ידע, יוכל לשפוך קצת אור על הנושא.האם עדיף לקנות הארד דיסק היברדי נניח 24ּ+320 או לקנות ssd טהור 128/256העניין הוא שה-128 הוא קטן מידי, וה-256 מאוד מייקר את המחשב. (כל מחשב עם 256 ssd עולה 6K ומעלה)אז מה המשמעות של ה"ד היברידי, ואיך ההבדל בפועל בינו לבין ה"ד טהור...מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by BeBest,

אתמול מת לי ה WD3200AAKS. הוא אמנם לא היה הראשי במערכת, אבל הוא שימש אותי להרבה מאוד מידע (הורדות, גיבויים..) יש לי כרגע הארדיסק של טרה שמעל חצי ממנו פנוי, כך שמבחינת מקום אני מסודר ואין טעם להשקיע בהארדיסק בעל נפח גדול. חשבתי לנצל את ההזדמנות הזו ולרכוש SSD על מנת לשפר את ביצועי המערכת. אני אמנם עדיין מתלבט בגלל שהטכנולוגיה הזו עוד לא ממש בשלה והבנתי שההארדיסקים האלו נשחקים מהר (מה שנשמע לי קצת מוזר כי אין שם שום חלק נע שיכול להישחק..). בקיצור, אני מחפש הארדיסק SSD בנפח סביר (ישמש למערכת הפעלה, תוכנות, ואולי קצת מסמכים), שיתן ביצועים טובים ושיהיה כמה שיותר אמין. נניח ש60-80GB יספיקו לי אגב, כדאי לחכות קצת שיצא משהו יותר בשל? כי העניין לא ממש דחוף לי ואני מתכנן לק…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by pppuser,

שלום. ידוע לי שכאשר אני מתקין מערך עם raid 6/5 יש שרידות של המידע. השאלה היא האם windows יכול לעבוד במערכים האלו גם כאשר דיסק תקול? נניח והתקנתי windows 2k8 על מערך raid 5 ובמהלך העבודה אחד הדיסקים הקשיחים התקלקל ואינו זמין האם המערכת תמשיך לעבוד ללא הדיסק החסר או שנדרש הדיסק החסר להמשך עבודה? ברייד 1- mirror אפשר לנתק דיסק 1 מהמערך וה windows ימשיך לעבוד ללא שום בעיה , המשתמש אפילו לא ירגיש בבעיה האם הדבר אשפרי גם ברייד 6/5 ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by flsh2,

אני צריך לילדים שלי ללימודים ואין לי שום מושג בתחום. אני יודע שסנדיסק מייצרת מוצרים טובים, אז נניח מהחברה הזו?!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by avidan28,

שלום פורום חלונות יש לי דיסק קשיח רפטור 36 עם מערכת ההפעלה עליו והוא מחולק ל 3 מחיצות.קניתי עכשיו עוד אחד זהה ואני עומד לקבל אותו עוד כמה ימים. כיצד אני בונה פה מערך רייד ללא פורמט? האם צריך מחיצה אחת בכל כונן פיזי?? האם צריך פירמוט מחדש של שניהם ובהגדרה ראשונית ללחוץ F8 שעולה המסך הכחול הראשוני של ההתקנה לפני הממשק הגרפי של XP (כמו ב 2000) ניסיתי לעשות משהו עם רפטור 74 שניקרא JBOD אבל לא הצליח כל כך.כרגע הוא בתור כונן מהיר ולא יותר. אשמח לקבל עזרה פה.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום רב, קניתי את ההרדיסק של Western Digital WD6400AAKS. אני משתמש בווינדוס XP SP3, כיצד לפרמט את ההרדיסק והאם לחלק אותו (ואם כן לחלק, אז לכמה ??) על מנת לנצל את ההרדיסק בצורה מירבית. תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Tal555,

קניתי TY DVD-R X8 צרבתי סרט על X12 (למה זה נותן לי לצרוב יותר ממה שזה?) ביצעתי סריקה כדי לראות מה האיכות אם זה כמו ששמעתי... וואלה... קיבלתי 97 דבר אחד שלא הייתי מרוצה ממנו בסריקה שלקראת הסוף התחילו להיות קצת יותר קוים צהובים מעצבנים כאלו.... ( זה משנה ? ) בכל מקרה אירגנתי לכם תמונות... לי נראה שזה TY מקורי גם כתוב על האריזה "תוצרת יפן" [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by טכנאי_ברזילאי,

עשיתי FDISK בדיסק עם חומר. איך אני יכול לשחזר?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by ronmiz,

היי, יש ברשותי מחשב נייד Dell vostro 3450 ווינדוס 7. בעקבות הפרסום של מבצעים פה באתר בימים האחרונים, מתלבט אם לרכוש כונן ולשדרג את המחשב. שאלתי היא האם רכישת הכונן שפורסם היום באתר כדאית? האם הכונן יתאים למחשב? כמה בערך יגבו ממני במעבדה על החלפה של הכונן? ראיתי בזאפ שיש חלופות מעט יותר יקרות (עבור אותו נפח, בערך חצי TB, הפרש של בערך 250-300 ש"ח ברכישה בארץ בכוננים הכי זולים בקטגוריה - לא יודע אם הם טובים ולא מבין בזה) - לא עדיף לאור האחריות? ודבר אחרון - אין לי גם בעיה לרדת / לעלות בנפח בשביל חלופה יותר משתלמת מבחינת מחיר למ"ב, אם יש כזו שמומלצת... תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. פרסמתם מבדקים של דיסק SSD 840 PRO באתר ולצערי בכל החיפושים בארץ כלל לא להגיע דיסק כזה אז מה הטעם בלקרוא מאמרים על חומרה שלא קיימת

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. הכונן קשיח בנייד מרעיש כמו טרקטור וניראה כי בעתיד הקרוב הוא יצא מכלל שימוש. אז לפני שהוא קורס לחלוטין החלטתי לקנות כונן חדש לנייד שלי מדגם HP pavilnon dv6500 שנקנה לפני שנתיים. 1. האם כל כונו קשיח 2.5" יתאים? 2. יש לי מחיצת שחזור בכונן הנוכחי שם נמצא קובץ שחזור שאיתו אני יכול לשחזר את כל המחשב דרך ממשק תוכנה של HP. איך אני גורם לכל העסק הזה לעבור לכונן החדש על מנת שאוכל להתקין בו מערכת הפעלה. תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by abc2007,

שלום יש לי לפטופ HP מדגם 1340 שיש לו חיבור SATA אם אני רוצה לחבר הארד דיסק מהמחשב הנייח(זה הארד דיסק פנימי כמובן)לחיבור החיצוני של הלפטופ כדי להעביר מידע אני פשוט מחבר ללפטופ עם אותו כבל שיש בנייח?או שאמור להיות גם חיבור של המתח?ואם כן אז איך? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. 8.1) לכונן SSD האם זה אפשרי? כיצד עושים זאת? האם אני בפורום הנכון? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. קניתי הרדיסק SEGATE ST1000DM003 לפי ההמלצות כאן במומלצים. יש לי לוח אם GA-MA7856MT- UD2H אני רוצה להוסיף את ההרדיסק החדש להרדיסק קיים שמחובר כבר במחשב אבל אין לי מספיק כבלים (יציאות). הייתי בחנויות מחשב אמרו שאין דבר כזה... מישהו יודע איזה כבלים ויכול להפנות אותי בבקשה לקישורים? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by winner,

צריך להוסיף נפח לאחסון DATA ומעוניין לקנות 2 דיסקים של 3TB שיוגדרו ב-RAID1 מתלבט בין 2 דגמים: [h=4]Seagate 3TB - Barracuda 7200.14 series - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - NCQ support[/h][h=4]3TB - 3.5 inch - WD Caviar Green series - SATA3 6Gb/s interface - 64MB Cache - IntelliPower technology[/h]המחירים דיי דומים ומשתנים מחנות לחנות מה לדעתכם עדיף מבחינת מחיר, ביצועים ואמינות ?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום, יש לי מחשב ובו 2 כוננים. הווינדוז התריע על קריסת כונן בקרוב. הרצתי תוכנת HDDSCAN ובבדיקת ה SMART עלו בעיות ב 2 כוננים: 1. בכונן WDC יש בעיות (סימני קריאה) ב Reallocation Sector Count שעומד על 199, HDA Temperature שעומד על 101 , Reallocation Event Count שעומד על 199, Current Pending Errors Count שעומד על 200. 2. כונן SAMSUNG - תקלת X אדום - Spin Up Time עומד על 18-21. הרצתי את הבדיקה מספר פעמים והתוצאות לא משתנות. איזה כונן עומד לקרוס? יש עוד דרכים לזהות? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by benyben,

שלום. אוקיי, אז עשיתי קצת גוגל, וקצת Youtube, ואני חושב שהבנתי מה קורה כאשר עושים RAID, אבל ממש אין לי מושג מהן הדרישות, ואיך עושים את זה בפועל. אז.... האם אני יכול to RAID את המחשב שלי (או להוסיף לו, או להתקין לו? - יהיה המינוח אשר יהיה)? מה נדרש? רכיבים ספציפיים? [חיפשתי כאן בפורום ב sticky, אבל לא מצאתי]

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by liav12,

אהלן. מדובר על הארדיסק נייד של 1 טרה של חבר. לאחר ניתוק לא רגיל מהחשמל הוא מראה נורה אדומה למרות שהוא מתקין את עצמו בווינדוס אחר ללא בעיות, ונראה כאילו 150 גיגה שהיו שם נעלמו..ומדי פעם מקפיץ לי הודעה לפרמט את המכשיר.מ זה אומר שהדיסק השתגע? האם ואני סבור שלא, יש אפשרות לשחזר לא דרך חברה פרטית?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by yaniv_appX,

אני קונה בשבוע הקרוב מחשב חדש והמליצו לי לקחת crucial mx100 128 gb הכונן הזה טוב? 128gb זה מספיק או שכדאי לקחת את ה256? כי יש כאלה שראיתי שכותבים שזה קצת מדי וזה מתמלא מהר מאוד

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום, הרכבתי דיסק קשיח חדש: Seagate ST3000DM001 3000GB. הדיסק מוגדר ונראה תקין, עבר בדיקות של תוכנת הבדיקות של Seagate ו"נראה" תקין. הבעייה היא שהוא קופא לכמה שניות כל כמה דקות ולפעמים נעלם לגמרי מהמערכת, כאילו יש נתק. בנוסף לדיסק הנ"ל יש לי עוד 4 דיסקים קשיחים כולל אחד SSD עובדים ותקינים, מערכת הפעלה Win7 64bit. האם הבעייה אצלי במחשב? מה אני יכול לעשות כדי לפענח / לתקן את הבעייה? אגב, הדיסק לא היה ארוז הכי טוב ואני חושש שהוא "טולטל" במשלוח, למרות שנראה נקי ממכות.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים