אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,913 דיונים בפורום זה
-
שלום, קיבלתי במקרה הארדיסק חדש מהשקית מדגם Hitachi GST Deskstar HDP725025GLAT80. כשפתחתי אותו גיליתי שאין בו חיבור SATA אלא יש בו חיבור ATA ישן כלשהו (לפי מה שהבנתי זה ATA133, אבל זה לא בטוח). תמונה: http://pasteboard.co/1CaKl3yw.jpg אשמח אם תוכלו להציע דרך לחבר אותו למחשב באמצעות כבל SATA עם מתאם כלשהו (שיוזמן כנראה מאייבי). אם תוכלו לצרף קישור למתאם מתאים באייבי זה יהיה נחמד. תודה מראש! עריכה: בטעות פתחתי את הנושא בפורום כרטיסי מסך במקום באמצעי אחסון, אשמח אם תעבירו את הנושא לאמצעי אחסון.
-
- 3 תגובות
- 854 צפיות
-
-
מותקן באחד מהסאטות בביוס רואה 803גיגה, בווינדוז רואה מקס 939גיגה והוא בכלל 3 טררה , אין עידכון חדש לביוס ,מערכת הפעלה WIN764BIT לוח ASUS P5Q DELUX אההה וד"א מותקנים בו כבר 3סמסונגים של 1טרה ועובדים מושלם למישהו יש רעיון ?
-
- 1 תגובה
- 888 צפיות
-
-
אהלן , אני זוכר שבזמנו היה את סמסונג f3 אם אני לא טועה היה בו פלטה אחת (כרגע יש לי אחד כזה במחשב) אני זוכר שהזכירו פה שזה יותר אמין ומהיר האם אני צודק? האם יש היום דיסקים פלטה אחת של 2TB ? האם אני צריך יותר פלטות ? אשמח לעזרה
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי תוכנה שקוראת נתוני SMART מדיסק קשיח חוץ מ- Pre-fail ו-No Errors Logged אני ממש לא מבין את קוראים את הנאמר כמה זמן נשאר לדיסק הקשיח ? איך מבינים מה רשום מעבר ל-Pre-fail שאלה רטורית - אני מבין שצריך להחליף דיסק בקרוב יש למעלה עוד מידע מה זה אומר ומה מבינים מתוך זה תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי הארד דיסק של wd 320g 7200rpm המקום בו נגמר לי דיי מהר, החלטתי לרכוש דיסק נוסף פנימי של 1.5T של חברת seagate דגם הgreen במהירות 5900rpm. (המחשב ברשותי עם מעבד i5 ועם זיכרון 4 ג'יגה) ההתלבטות שלי האם שווה לי להעביר אליו את מערכת ההפעלה ווינדוס 7 (ו-ווינדוס 8 בעתיד) ולהשתמש בו כדיסק קשיח המרכזי עליו יושבת מערכת ההפעלה?או רק כדיסק איחסון? או שההבדלים הם כל כך מהותיים ומורגשים בין מהירויות הדיסקים שהדבר לא שווה ומשתלם לי מבחינת המהירות? או שבסה"כ מדובר במילי שניות שלא ארגיש אותם בעבודה רגילה מול מערכת ההפעלה? תודה לתשובה ע"י מי שהתנסה בעניין.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, נמחקו לחברה שלי תמונות מהמכשיר (גלאקסיS1) אני רוצה לדעת אם יש מקומות מקצועיים שיכולים לשחזר את התמונות (במחיר סביר כמובן). ואם מישהו מכיר תוכנות שחזור שלא גורמות נזק למכשיר.. תודה רבה!!
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב נייד חדש ומתוך הכונן כולו הקציתי מחיצה חדשה של 500GB באמצעות ACRONIS. החלוקה הייתה רגילה. עכשיו אני רואה שיש USED SPACE של 105MB. איך ולמה ? האם עשיתי משהו לא נכון ? לא שזה עקרוני אבל אני לא מבין. ניסיתי לפרמט וזה לא עזר. בתודה, קיריל
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
השבוע רכשתי את ה 2TB 64MB SATA3 - 7K3000 (לפי ההמלצות שקיבלתי כאן) ולפני מספר דקות קיבלתי מסך כחול ב WIN7 64 ביט, מה שהיה מאוד מפתיע כי לא זכורה לי הפעם האחרונה בה קרה לי הדבר... האם ש קשר בין הוספת הדיסק לתופעה זו? כיצד ניתן לשלול/לאשר את הקשר? (נדמה לי שקראתי פעם שניתן לקרוא את ה DUMP של התקלה ולפרש אותו אבל אני כבר לא זוכר) באיזו תוכנה כדאי להשתמש על מנת לבדוק את הדיסק (שחצי ממנו מכיל מידע) לתקלות ו/או לבדיקת מאמץ (strese)?
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
אם ישלי דיסק קשיח פגום ברמה קלה, האם אפשרי באמצעות תוכנה לתקן אותו?
-
- 2 תגובות
- 835 צפיות
-
-
שלום רב! בעקבות המסכים הכחולים שתוקפים אותי בתקופה האחרונה החלטתי להשתמש בתוכנה Acronis Drive Monitor התוצאה הייתה 38 אחוז גרוע מאוד מאוד האם יתכן שהמסכים הכחולים קראו כתוצאה מזה?
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
הי, קניתי לאחרונה SSD Crucial M4 128GB מיד שניה (עוד באחריות עד 05.2015). עשיתי בדיקה במקום לכונן עם SSD Life Pro והוא נמצא תקין. את הכונן שמתי במחשב שולחני שמשמש אצלי כשרת אחסון (בין היתר), התקנתי מערכת הפעלה והרצתי בנצ'מארק עם AS SSD. קיבלתי תוצאות ממש גרועות (קובץ מצורף - AS SSD Bench (on NAS).jpg). העברתי את הכונן למחשב הראשי שלי (לחיבור סאטה 2) והרצתי שם בדיקה שגם קיבלה תוצאות לא טובות (קובץ מצורף - AS SSD Bench on Main Desktop.jpg) לצורך ההשוואה, היות ויש לי דיסק זהה גם על המחשב הראשי שלי (בחיבור סאטה 3) צירפתי גם את הבדיקה שערכתי לו שקיבלה תוצאות מצויינות (קובץ מצורף - Different SSD Bench on Main Desktop.jpg). אני מניח שלמרות שמדובר בחיבור סאטה 2, עדיין צריכה להתקב…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום, ברשותי מחשב DELL OptiPlex 380, ברצוני לקנות SSD, בדקתי בביוס שאני יכול לשנות מצב SATA לAHCI ולא מצאתי אפשרות כזו כלל וכלל, האם אתם יודעים איך להגדיר נכון ביוס של דל שיפעל טוב עם כונן SSD?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי על הכונן הנ"ל המלצות חמות.. השאלה למישהו יש ניסיון עם הדיסק הנ"ל? אני רוצה דיסק שישמר למשך שנים פחות חשוב לי ביצועים כי הכונן ישמש לגיבויים. יש גם את גירסת 23H3P שעולה קצת יותר אני לא אבחנתי בהבדלים כלשהם חוץ מעיצוב?
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש בכוננים קשיחים תכונה שנקראת TLER, מישהו יכול לפרט ולהרחיב על התכונה הזאת, מהי? מתי היא בדיוק באה לידי ביטוי, ואיך? תודה.
-
- 1 תגובה
- 823 צפיות
-
-
תמיד שאני צורב שירים לרכב אחרי שבועיים בערך מזמן שהדיסק באוטו שירים מסויימים מתחילים להיתקע מידי פעם והשירים לא רצים חלק, חשבתי ליקנות תמדיות האלו http://ksp.co.il/?uin=14858 ששמעתי שהם מצויינות אבל מה זה GOLD כי זה לא verbatim הרגיל , אף פעם לא שמעתי על ה GOLD מישהו יודע מה ההבדל?
-
- 6 תגובות
- 920 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב. היום רכשתי את הכונן החיצוני Transcend StoreJet 25M3 1TB 2.5'' External Hard Drive USB 3.0 ויש לי שאלה לגבי מהירות העברת הקבצים, העתקתי בכוונה אליו מהלפטופ תיקיה גדולה של תוכנות שנפחה הכולל הוא כ 11GB וחיברתי אותו לפורט USB 3 בלפטופ שלי, הכונן מגיע עם 2 חיבורי USB אחד כחול ואחד לבן (אני מניח שהכחול זה USB 3 והלבן זה 2). בתחילת ההעתקה הוא היה בקצב העברה של כ 44MB לשניה ואז צנח לאיזור ה 13MB לשנייה, הזמן הכולל שלקח זה בערך כ 6 דקות להעתיק את כל ה 11GB, רציתי לדעת האם הכונן תקין והאם זו מהירות ההעברה שלו? פשוט דמיינתי מהירויות העברה גבוהות יותר. הכונן שקט מאוד ולא מרעיש, רק רוצה לוודא את תקינותו ושאין בו תקלה כלשהי. תודה מראש 8)
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני זקוק לדיסק חדש של 2TB לאיכסון מאסיבי (סרטים, מוסיקה וכו') ובזמן האחרון ראיתי כאן דעות שונות למספר דיסקים בנפח הזה. אשאל שוב (כפי שנשאל כבר בזמן האחרון...), מהו הדיסק המומלץ לאיכסון בנפח של 2TB? הפרמטר החשוב ביותר לי הוא אמינות, (לא קל לגבות כל כך הרבה נפח) לאחר מכן כל שאר הפרמטרים (מחיר, מהירות, חום וכו').
-
- 18 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום, הבנתי שאם מתקינים את מערכת ההפעלה על כונן SSD אז זה משפר את הביצועים משמעותית,אין לי נסיון בזה ואני מעוניין לרכוש אחד או שניים ולהתקין ווינדוס 8+תוכנות+משחקים(הכל ביחד לא יותר מה120GB) על הSSD ושאר המידע כמו למשל סרטים,תמונות,שירים וכדומה..ישארו על מערך הRAID הקיים כבר. שאלותיי הם: 1.על איזה כונן SSD הייתם ממליצים לי בהנחה שאני רוצה מקסימום ביצועים במינימום הוצאה(אין לי בעיה לרכוש מאיביי או אמזון)? 2.הבנתי שצריך להגדיר AHCI בביוס...יש לי שני כונני 500GB של WD שמוגדרים ככונן RAID אחד אשר מחולק בווינדוס ל2 מחיצות C ו-D.המידע החשוב הוא בD...ואיני רוצה לאבד אותו בשום פנים ואופן..אם אני מגדיר AHCI בביוס אז הRAID מתבטל וכל המידע הלך? מה עלי לעשות?
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
היי, קניתי כונן חיצוני WD elements וכשאני מחברת אותו לטלוויזיה דרך שקע הUSB בטלוויזיה, היא מזהה שמחובר USB אבל לא את הקבצים שעליו ולא מאפשרת י לראות את הסרטים. לעומת זאת USB רגיל הכל טוב. מה אני יכולה לעשות? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש DOK של 64GB מ KSP, ראיתי שיש את Transcend JetFlash 530 64GB העלות שלו 185 שקל המחיר די נוח אבל יש לי את אותה חברה DOK של ה 32GB הבעיה בו שהוא לא יכול להכניס קבצים גדולים כנראה ממה שקבע היצרן.
-
- 1 תגובה
- 834 צפיות
-
-
שלום, ברצוני להרכיב מעין שרת ביתי שיתפקד בין היתר כ-NAS. החלקים הולכים להיות i3 הכי זול שאמצא מסדרת סנדי (2100, 2120) לוח מיני ITX של אסוס P8H61-I 4 גיגה ראם מארז (עדיין בהתלבטות, אבל יש רעיון כללי) ITX ספק 380W של סיסוניק (S12) אני חשבתי על ללכת על הסדרה האדומה החדשה של WD, אבל אני לא בטוח באיזו קונפיגורצייה. התקציב לכוננים הוא עד 1500 ש"ח (רק כוננים). אני חושה להריץ RAID אבל אני לא יודע איך בדיוק, התלבטתי בין 5 ל-1 (שני דיסקים ב-1 או שלושה ב-5) ההתלבטות היא בין שניים של 2TB ב-1 (RAID) או שלושה של 1TB ב-5, בשני המצבים הנפח יהיה 2TB. מ"ע המתוכננת היא Windows Home Server 2011 עוד שאלה היא האם יש ללוח פיצ'ר RAID אונבורד, והאם עדיף לקנות כרטיס RAID חיצוני (ומה העלו…
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כנראה שארכוש שניים כאלה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=834132 מצאתי דיל ב 500 ש"ח לחתיכה. בכל מקרה, מצאתי בזאפ כמה וכמה כרטיסים עם שתי יציאות USB 3.0 דוגמת זה: http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-usbcard&keyword=usb+3.0+pci+express&orderby=price האם זה פתרון טוב? האם אקבל מהירויות אמיתיות של USB 3? זה משנה איזה אני קונה?
-
- 1 תגובה
- 998 צפיות
-
-
הדגם הוא: Hitachi deskstar 7k3000 2tb יש לי שתי שאלות: 1. האם הכונן הזה נחשב עמיד לאורך זמן רב, לפחות 4-5 שנים? 2. האם אני יכול לסמוך על האחריות שלו במקרה שהוא יתברר כתקול? יש לי כמה סיבות לפקפק באחריות שלו: א. Hitachi נרכשה על ידי WD, כלומר שהיא כבר לא עצמאית, מה שאולי יביא לזלזול והתנערות באחריות שלה (אולי אני טועה).. ב. Hitachi היא יצרנית שולית יחסית ולא בולטת כל כך. ג. הכונן הזה הוא יחסית ישן וכמעט בכל החנויות הוא כבר לא קיים, ואני חושש שבמקרה שהוא יתברר כתקול, המוכר יגיד לי שהוא אזל ליבואן ואני אקבל במקום זה כונן נחות בהרבה, ולא את אותו הדגם. ד. החנויות האחרונות שמופיעות בזאפ - שמוכרות את הכונן הזה, הן KSP ואייבורי, שלפי מה שהבנתי הן לא הכי אמינות (שוב, או…
-
- 1 תגובה
- 871 צפיות
-
-
שלום לכל המומחים. יש לי בעבודה הארד דיסק מהדגם הבא: http://www.memoryamerica.com/301359u.html בזמנו, ההארד דיסק פורמט כך שיכיל רק 2TB, כנראה משיקולי מערכת (32 ביט). היום אני מעוניין לפרמט אותו מחדש ולקבל את ה4TB שהוא יכול לספק לי אבל לא באמת יודע איך עושים את זה. מישהו?
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
-