אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,915 דיונים בפורום זה
-
שמעתי מחבר שזה הורס את הארדיסק עם הזמן. יש אמת בדבר?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לשאול האם מאחה הדיסק של ווינדוס הוא כלי מספיק יעיל עבור איחוי הדיסקים, גם הפנימיים וגם החיצוניים? במידה ולא, האם יש איזה תוכנה אחרת (רצוי חינמית) שעליה תוכלו להמליץ , שעושה את העבודה טוב יותר מהמאחה של ווינדוס, וגם לא צריך דוקטורט במחשבים כדי לתפעל אותה? ;D תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 600 צפיות
-
-
האם באמת זה משפיע על המחשב מבחינת מהירות/ זמן תגובה? או שעדיף מידי כמה חודשים/שנים לפרמט?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב. אני מעוניין לרכוש כונן קשיח חיצוני של Westeran digital בנפח של 250 ג'יגה. יש למישהו הערות ו/או הארות וגם לכוננים אלטרנטיבים ? הכונן העתידי מתחבר רק ב-usb 2.0. האם עלי לרכוש כונן עם חיבור firewire ? איך אדע שנתוני המחשב שלי יכולי לממש את הפוטנציאל של הממשק המהיר ? רב תודות, ערן
-
- 3 תגובות
- 509 צפיות
-
-
אני צריך איכסון לעסק שלי. אני צריך אכסון גדול, כל יום מתווסף לי כ 55 ג'יגה. אני צריך את זה לתווך הארוך. הסתכלתי קצת באינטרנט ומצאתי כמה דברים אבל אולי יש לכם משהו טוב ואמין להציע לי. אשמח לדעת את האפשרויות שלי לפני שנדבר על תקציב. בתודה רבה מראש , מתן.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות מערכת חדשה אבל לשם כך אני צריך לדעת אם באמת יש טעם בעניין השאלה שלי המערכת צריכה להעביר קבצים כבדים מכונן אחד למישנהו בסוגים שונים של חיבורים כגון כרגע אלו חיבורי USB וחיבורי SATA באופן הרגיל מה שיש לי היום בסוקט 775 כל שליחת נתונים לכונן כל שהוא גורמת להכפלת או לשילוש הזמן הכללי להעברת הנתונים בין הכוננים וכך ככל שאני מבקש להעביר עוד קבצים במקביל הזמן מתארך והמחשב הופך להיות איטי מטרתי העיקרית כרגע לפתור את בעיית האיטיות הנוראית אשר נגרמת כתוצעה מעברות נתנוים מרובות בו זמנית מכונן לכונן האם במערכת שבבים החדשה 1155 ההאטה כמעט ולא תורגש ? תודה לעונים
-
- 2 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל להרכיב מחשב ללמידה עמוקה בתקציב בינוני (8000-12000 שקל). אני רוצה להתיעץ עם חוכמת ההמון לגבי מידת ההשפעה של אמצעי האיחסון על ביצועי המכונה. אני מתכנן להזמין samsung 970 evo בנפח 1TB שבו יהיה מערכת ההפעלה והקבצים בו אני אשתמש לאימון המודל, (יהיה כונן קשיח HDD עם קבצים לא בשישמוש). 1. האם לדעתכם כונן יקר יותר ומהיר יותר יהיה בעל משמעות על ביצועי המכונה? 2. האם כדאי להמתין ל-GEN4 PCLE? יש כאלה בשוק אבל עדין יקרים מאוד, האם שווה להמתין? 3. האם כדאי להזמין את הגירסה samsung 970 evo plus?
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אם אתם זוכרים כתבתי כבר על הבעיות שהיו לי עם כונני ה BR שלי ומישהו העלה רעיון לשמור את המדייה על דיסק קשיח. חשבתי על זה קצת וזה עושה שכל, עם המחירים הנמוכים יחסית של דיסקים היום זה יכול להיות מעשי. חשבתי על שני דיסקים של 10TB (המדייה אצלי היא בסביבות ה 7TB) והייתי רוצה לדעת מה כדאי לעשות. נראה לי שדיסק אחד יהיה ב HTPC והשני ישמש לגיבוי. בגדול, הדרישה היא שיחזיקו מעמד 5-7 שנים (שאז כבר אעביר אותם למדייה אחרת) ושלא יתפגרו במכה אחת עקב תקלה באלקטרוניקה. -מה אורך החיים הצפוי של דיסק קשיח שמחובר במחשב? כמובן שאציב אותו על כיבוי אוטומטי אך עדיין... -מה אורך החיים הצפוי של דיסק קשיח שלא מחובר וסתם יושב על המדף? אני זוכר שדיסקים "של פעם" (המילניום הקודם...) התקלקלו מחדי…
-
- 11 תגובות
- 3.9k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכולם, אני יוצא לטיול בחו"ל של כחצי שנה היעדים הם מרכז ודרום אמריקה, רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה לאחסן תמונות באינטרנט בלי לאבד מהאיכות שלהם, אין לי מושג אם תיהיה אפשרות להוריד תוכנות למחשב כמו picasa ככה שזה לא פתרון טוב.
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
יש לי SANDISK CRUZER MICRO ובאחד המחשבים הוא מעביר קבצים במהירות של 6-7 מגה לשנייה, לעומת מחשב שני שהוא מעביר יותר מ20 מגה לשנייה. ניסיתי בכל יציאת USB, אפילו פירמטתי את הדיסק און קי. מה הבעיה?
-
- 4 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום , ברשותי DOK של סנדיסק 8 גיגה מחובר למחשב usb 2.0 המהירות שאני מקבל היא 4.5-6 מגה מצורף תמונה .. Uploaded with ImageShack.us מה יכולה להיות הבעיה?זה לא אמור להיות יותר מהיר? תודה לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! יש לי דיסק קשיח Western Digital WD5000AAKS Caviar Blue Hard Drive - 500GB, 7200rpm , הדיסק שימש אותי בנאמנות כדיסק ראשי של מערכת ההפעלה במשך 3.5 שנים ללא שום בעיות מיוחדות, עכשיו שמתי לב שהוא התחיל לעבוד נורא איטי , פשוט התחלתי להרגיש שהמערכת ההפעלה התחילה לחשוב יותר מדי , ונורת הHDD במארז דלקה קבועה לאיטית קרובות וזה היה מקפיא לי את המחשב , זה סימן שאני צריך לבצע איתחול של המחשב... הבנתי כי מדובר בבעיה בכונן, פירמטטתי את הכונן עשיתי לו בדיקה בעזרת MHDD והייתי מופתע שאין שום בעיה של סקטורים פגומים כמו שחשבתי, ניסיתי להתקין על הדיסק וינודס 7 שוב, לפי זיכרוני אמור לקחת סביב 30-40 דקות , ההתקנה התבצע תוך כ שעתיים... כמו כן ניסיתי להחליף כבל SATA, ולהחליף את הפורט ב…
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
-
-
יש לי שני מחשבים אחד נייח(מפרט רשום בצד הפרופיל) והשני מחשב נייד חדש כשאני מעביר באמצעות דיסק און קיי מידע למחשב הנייד המהירות סבירה -קצב התחלתי בסביבות ה- 60 מגמה ומתייצב על קצב העברה קבוע של כ 16 מגה לשניה ובנוסף תוך כדי העברת קבצים המחשב ממשיך לעבוד חלק בזמן שאני ממשיך לבצע פעולות שגרתיות ..לעומת זאת כשאני עושה העברת קבצים עם הדיסק און קיי עם המחשב הנייח המהירות איטית ויורדת ל כ 5-6 מגה לשניה ובנוסף בדרך כלל כשאני ממשיך לפעול במחשב תוך כדי העברת מידע המחשב מתחיל להאיט ומגיע לפעמיים למצבים של חלונות שנתקעים ולא מגיבים צריך עזרה בלפתור את הבעיה -האם הבעיה בהרד-דיסק של הנייח? - אולי פשוט בעיה בווינדוס וצריך לעשות פורמט? - בעיה בזכרונות ? נ.ב- חוץ מהבעיה נ"ל המחשב עוב…
-
- 4 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מבקש עזרה בתקלה של איטיות בהעברת קבצים ל DOK. המחשב שלי מורכב מלוח אם ASUS P6T DELUXE, מעבד Intel Core I7-920 מהדגמים הראשונים שיצאו, וזיכרון 6GB של G.Skill DDR-3 בתדר 1333 Mhz, הכל עובד בסטוק, לא פועל OC בדרך קבע, האיטיות עליה אני מדבר, קורה כאשר אני מעביר קבצים בין כל אחד משלושת הכוננים הקשיחים שלי אל הDOK, יש לי כונן 80GB Seagate Barracuda 7, עליו יושבת מערכת ההפעלה, יש לי כונן WD 160GB AAJS - שהוא כונן אחסון, וכן כונן אחסון נוסף Seagate Barracuda11 1TB. אני מריץ מערכת הפעלה Win 7 Ultimate 64Bit. כאשר אני מעביר קבצים לDOK לא משנה מאיזה כונן, זה בכמה שניות ראשונות מעביר על בין 30-50 MBPS, ולאחר כ-5 שניות צונח באיטיות לבין 5-8 MBPS. סרט של 8GB, לוקח לי לה…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי להקים מערך RAID לטובת שיפור הביצועים והגיבוי נתונים להימנע מאובדן מידע. הקמתי מערך RAID5 דרך הפיצ'ר המובנה בלוח אם עם ערכת שבבים H97. המערך עובד כראוי אך משום מה כאשר אני מעתיק משהו אל הכונן אני נתקל באיטיות של העתקה 40MB/s. ראו תוצאות בדיקת מהירות למערך באמצעות CrystalDiskMark. אנא עזרתכם בנושא.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כמה דיסיקים קשיחים של מקסטור כולם זההים DIAMONDMAX PLUS 9 120GB ATA 133 הבעיה היא בהעתקה אליו המהירות איטית מגיע עד 1 מגה לשניה לעומת זאת העתקה ממנו המהירות היא בערך 20 מגה בצעתי פורמט מלא )לא מהיר( ניסיתי גם לחברו דרך מתאם USB התופעה זהה אין עליו אחריות יותר יש למישהו רעיון
-
- 6 תגובות
- 729 צפיות
-
-
-
אז ככה: יש לי DVD-ROM LG DRD-8160B x16 עם firmware פרוץ RPC1. כשאני מכניס דיסק (שר הטבעות שיבת המלך) ה DVD Decrypter נותן לי מספר נתונים: Disc Information: Status: Complete Erasable: No Sessions: 1 Sectors: 3,929,310 Size: 8,047,226,880 bytes Time: 873:12:60 (MM:SS:FF) Physical Format Information: Book Type: DVD-ROM Part Version: 1 Disc Size: 120mm Maximum Read Rate: 10.08Mbps Number of Layers: 2 Track Path: Opposite Track Path (OTP) Linear Density: 0.293 um/bit Track Density: 0.74 um/track אבל במהלך ה RIP, ה BUFFER לא מתייצב אפילו לרגע, כל הזמן קופץ מעלה מטה... בסופו של דבר אלו התוצאות: I 15:18:15 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:45:20 I 15:18:15 Average …
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
יש לי במחשב דיסק קשיח של 80 ג'יגה וניסיתי להוסיף לו עוד דיסק של 120 בלי להתקין עליו וינדוס ובלי כלום.הבעיה היא שמהרגע שאני מחבר את הדיסק החדש (של ה120)המחשב ניהיה איטי נורא ונתקע כל כמה שניות,למרות שבדרך כלל הכל רץ חלק ואין כל כך תקיעות. אם אני מחבר את הכונן כשהוינדוס פועל אז גם יש איטיות,ואם אני מנתק אז זה חוזר למהירות נורמלית. בעיקרון אני רוצה להעתיק את מה שיש לי על הדיסק החדש לדיסק הקיים,ליצור ממנו כמה מחיצות ולפרמט.אבל אני לא רוצה לפרמט את הוינדוס שעכשיו מותקן לי בדיסק של ה80. יש פיתרון?
-
- 9 תגובות
- 738 צפיות
-
-
היי חברים, אז רכשתי את הסמסונג 840 EVO 250 גיגה ועשיתי העתקה מדיסק לדיסק עם תוכנת פרגון (מה CRUCIEL 128 גיגה לסמסונג) ,עשיתי את כל השיפצורים לכונן דרך התוכנה של מגישן כולל הפעלת רפיד ושאר הדברים אבל משום מה אני שם לב שבעלייה לוקח לו יותר זמן כלומר שאני מגיע ללוגו של הוינדוס 7 הוא קצת איטי עד שהוא נכנס למערכת הפעלה.. בכונן של CRUCIEL זה נדמה לי שהיה יותר מהיר..האם זה בגלל העתקה מדיסק לדיסק כלומר לא התקנה נקייה של וינדוס? אני יודע שזו האופציה העדיפה אבל אין לי כרגע זמן וכוח להתקנות חדשות לגמרי..דרך אגב קיבלתי דרך התוכנה של AS SSD ניקוד של 13900 האם זה תקין לכונן כזה? תודה מראש גל
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, קניתי דיסק קשיח של 640GB של WD לפני כ-3 שנים. לאחרונה הרגשתי באיטיות טעינה הן בעליית ווינדוס והם בטעינת משחקים (השוויתי גם לשחקנים אחרים) עם מפרטים פחותים משלי. ביצעתי defragment להארד דיסק וכמו כן בדקתי ואין בו אף סקטור/בלוק דפוק. כשקניתי את הדיסק הרצתי עליו בדיקה ב-hdtune. היום, 3 שנים לאחר מכן, התוצאות שונות. יש תמונות של התוצאות למטה. אולי למישהו יש הסבר למה צנח ה-burst rate ואיך ניתן לסדר את זה? תודה מראש! [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן! יש לי בעיה רצינית של איטיות מערכת ואני חושד בהרד דיסק..(האיטיות מתבטאת בפיתחת חלונות איטית ,עומס מורגש של המערכת וכו') פתאום לוקח לי המון זמן לפתוח קבצים מקווצים ולוקח לי המון זמן להעתיק קבצים.. עשיתי איחוי דיסק עם התוכנה DISKKEEPER וכלום לא עוזר.. גם סריקה וירוסים וספייוורים לא עזרה.. בכל מקרה זה לא היה ככה לפני חודש.. עשיתי גם בדיקת מהירות קריאה וקיבלתי ממוצע של 55 מגה לשנייה.. מישהו יכול לעזור?
-
- 7 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה בהעתקה לכל התקן חיצוני, DOK , פלאפון , או אפילו הארדיסק נייד שבעבר העתקתי ממנו / אליו בקצב של 40~ מגה לשניה, הבעיה רק בהעתקה אל ההתקנים ולא מהם, שללתי בעיה של התקן מסויים שלא תקין, כולם עם אותה הבעיה... רעיונות מישהו ?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קניתי כונן חיצוני 1TB של seagate freeagent Xtreme. חיברתי אותו למערכת XP בעזרת חיבור eSata. הלוח שלי לא הגיע עם Esata ולכן השתמשתי בכבל פשוט שמתחבר לSATA פנוי על הלוח מצד אחד ויוצר יציאת eSata מאחורי המחשב. קראתי גם את כל המדריכים לגבי ה-AHCI, איפשרתי אותו והכל כביכול עובד טוב. הבעיות הן: 1. כל פעם שאני מעתיק מ- או ל- כונן החיצוני, כל שאר המחשב עובד מאד מאד לאט, ברמה שאי אפשר כמעט לעבוד איתו. ניסיתי גם עם עם הקופי-פייסט הרגיל של הווינדוס, וגם עם כל מיני תוכנות אחרות להעתקת קבצים. 2. המחשב מגיע עם תוכנה של Seagate שאמורה לעזור עם גיבויים וגם עם כל מיני הגדרות של הכונן. משום מה היא לא מזהה את הכונן בכלל, למרות שהוא כן מופיע ב-My Computer והוא עובד טוב. ממה שקראתי הבנת…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הקובץ הגיע בפורמט RAR אז פתחתי אותו ואז הוא נפתח למלא קבצי RAR אז אני לא יודע אם אני צריך לצרוב אותו ככה או שאני צריך לפתוח עוד או מה ....
-
- 2 תגובות
- 611 צפיות
-