עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by NIVs,

יש לי וורבטים 16X טיואן גם + וגם(-). הבעיה שב + אני מקבל הרבה יותר שגיות מאשר ב (-), חשבתי אולי אני יכול להחליף אותם ב אופיס דיפו מאז המבצע שלהם שקניתי, הבעיה שאין לי חשבונית אבל הוא בקופסא המקורית עם השקית הרמטי. הייתי שם לא מזמן והיו להם גם טיואן וגם יפן(CD-R וגם DVD-R) שזה נדיר למצוא אז מה כדאי לקחת?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. אהלן הייתי היום בהום סנטר, קניתי כל מיני שטויות וראיתי כמה דברים שאולי יעניינו אותכם... 50 דיסקים של SILVER LINE ב 50 שח. אפשר להוסיף עוד 10 שח לארנק דיסקים שמכיל 52 דיסקים, מעפן אבל עדיין ב 10 שח. בנוסף לזה ראיתי 25 דיסקים DVD-R גם של SILVER LINE במחיר 100 שח! יוצא 4 שח לדיסק... ממש מפתה לצד 6.4 שח של VERBATIM באופיס דיפו. עכשיו הקטע זה שיש לי תלושים שקניתי ב 16% הנחה... אז ה CDR יוצא לי בתכלס 42 שח במקום 50 וה DVD יוצא לי 84 שח במקום 100! למי שרוצה לשאול אותי שאלות, בסוף לא קניתי כי אין לי את התלושים הנכונים, תחילת שבוע הבא יהיו לי את התלושים ואני יוכל לבדוק את הדיסקים ולענות על שאלות אם את מישהו זה מעניין... זהו, רק ליידע אותכם יניב

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום לכולם! ובכן, גם אני נפלתי על הארד דיסק שנפגם (Seagate Barracuda 7200.11 500 GB ST3500320AS). המצב אצלי גרוע יותר מהרגיל מכיוון שההארד דיסק אינו מזוהה בביוס עצמו ולכן אי אפשר לעדכן את הFIRMWARE. עשיתי חיפוש בפורום וולא מצאתי תשובה למקרה והדיסק אינו מזוהה במערכת הBIOS. על הדיסק נמצא מידע חשוב ביותר שאינני יכול למסור תמורת האחריות ודיסק חדש - אני חייב לשחזר אותו בדרך כלשהי. אשמח לכל מי שמכיר את הבעיה בשלב המתקדם (הארד אינו מזוהה בBIOS) ויוכל לסייע. תודה רבה לעוזרים !

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by בטיטi,

השאלה לא שלי, מקווה שהיא ברורה : האם ניתן לחבר דיסק קשיח בעל חיבור SATA, למחשב שבו אין חיבורי SATA, ע"י מתאם כלשהו של SATA ל USB ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. ההארד דיסק הוא מתוצרת WD ונפחו 30 ג"ב. כבר כמה זמן ה- windows פעל לאט מאוד (קורה אחת לכמה חודשים, 98, אין לי אפשרות לעבוד עם 2000 באופן שוטף, בגלל מודם בלי דרייברים שעובדים). לפני שפרמטתי (את המחיצה הראשית, הקבצים שרציתי לשמור היו במחיצה שניה), לקחתי את הדיסק לחבר וגיביתי את כל המידע פעם נוספת. לפני כן ה-windows 98 הפסיק לעלות, ואחרי שהחזרתי את ההארד דיסק, גם ה-2000 שהיה מותקן במקביל סירב לעלות והציג הודעה אומרה בערך כך: "Unknown hard eror, contact your dealer". פרמטתי את המחיצה הראשית, התקנתי windows ועוד כמה תוכנות, אך כאשר ניסיתי להתקין winfax, התוכנה נתקעה בשלב ההתקנה, ולאחר כמה זמן הופיע מסך כחול שאמר משהו על שגיאה בכתיבה להארד דיסק. לכן, הרצתי סריקה יסודית, וגיליתי …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by kobi_sion,

שלום, צריך המלצה לדיסק 4T של WD לצורך הורדת טורנטים לקחת כחול (אדום או סגול) ואפשר אולי חיבור (קישור ) להסבר על ההבדלים ביניהם בתודה מראש,

7. Started by דובי770,

אני מחפש כונן SSD m.2 500GB עבור המחשב הנייד שלי. תאימות: מדובר במחשב Alienware 15 2015 התומך בכונני m.2 SATA 2280 ופחות (יש במחשב שני סלוטים פנויים וכונן קשיח של 1 טרה). הסיבה שאני מחפש מעל 250GB היא המשחקים של היום יגמרו את ה250 צ'יק-צ'ק. ראיתי בפלונטר את שני הדגמים הבאים: Crucial MX200 500GB m.2 SS Crucial MX200 500GB m.2 DS שניהם ב1362 ש"ח. ההבדל ביניהם הוא האם שבבי הזיכרון הם על שני צידי הכונן (DS=Duel side) או רק על צד אחד שלו (SS=Single side). שאלה 1) האם יש הבדל ביניהם והאם עלי להעדיף את אחד הכוננים על פני משנהו מכיוון שהמחיר הוא אותו מחיר? שאלה 2) האם יש כונן אחר מומלץ במחיר דומה? התקציב שלי בעיקרון הוא 1000-1300 ש"ח, כשהקרושיאל כבר חורג. אין לי בעיה…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. שלום לכולם, לא הייתי פה זמן רב אבל המקצועיות כאן זכורה לי היטב.. אני מחפש כונן קשיח בנפח 1 TERA, חשוב שיהיה מהיר וכמה שיותר שקט. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by Liran.D,

שלום רב, יש לי DOK של 2 GB מיותר ואני רוצה להתקין עליו מערכת הפעלה של ERD. זה קובץ ISO ויש לי את התוכנה HP USB DISK.... והוא לא קורא את הקובץ ISO. השאלה שלי איה תוכנה אני מתקין על הדיסק און קי הזה את מערכת ההפעלה הזאת? תודה לעונים.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Moooshe,

אני ממש אוטוטו קונה מחשב חדש ועד עכשיו היה לי בראש שאני הולך על ה- WD 80GB 8MB cache, בגלל כל הביקורות הטובות עליו. היום שמעתי מבעל חנות מחשבים שדיסקים של WD נחשבים (ומוכיחים את עצמם) כלא אמינים שוב ושוב בשנים האחרונות. הוא ציין לטובה את הדגם החדש והמדובר, וסיפר לי שמהסוג הזה אף דיסק לא חזר ובינתיים כולם מרוצים ממנו, אבל כולנו יודעים שדיסק קשיח אי אפשר לשפוט לפי 8 חודשים שהוא על המדף. לעומת זאת, על maxtor שמעתי רק דברים טובים, והמון כאלה. מסתבר שדיסקים של maxtor לא חוזרים כמעט בכלל וכולם מאוד מרוצים מהם, גם בשימוש אקססיבי, וזה מה שאני הולך לעשות... עכשיו השאלות שלי הן כאלה (ובאמת שעשיתי חיפוש לפני כן): 1. האם יש למישהו חוויות רעות עם הדיסק הספציפי של WD? ביקורות טובות על …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום. רציתי למה ההבדל במחירים כל כך משמעותי בין שני הכוננים הנ"ל והאם ההבדלים הם משמעותיים. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6013 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7442 תודה רבה למגיבים. אני רוצה לקנות 2 כוננים בשביל RAID 1

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. היי חבר'ה, וגם למומחים של הפורום, נא לענות! רציתי לשאול כמה דברים, האם כדאי לקנות מתאם מחיבור USB לESATA? כמו http://reltronics.shopy.co.il/products/130326 והוא יעבוד כמו USB2.0 או מהר הרבה יותר במהירות של ESATA? ולקנות F1 של סמסונג בגודל 1TR עם מארז חיצוני כזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=25022 או לקנות F1 של סמסונג בגודל 1TR עם מארז חיצוני כזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=25023#details או לקנות F1 של סמסונג בגודל 1TR עם מארז חיצוני כזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24512 מה מומלץ??? האם המארזים החיצוניים שכתבתי הם לא מתחממים בכלל או שיש מארזים יותר טובים ששומרים ומקררים את הדיסק הקשיח החיצוני? יש הצעות א…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by netanel1,

אני רוצה המלצה לכונן קשיח IDE טוב למחשב ישן עד 400 ש"ח, מבחינת נפח, בערך 160GB יהיה סבבה בשבילי.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Evil Inside,

אם אני צורב על מהירות 52 בדיסק שרשום שהוא עד מהירות 48 זה פחות טוב?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. (אני יודע שזה לא הכי קשור ל"אמצעי איחסון, אבל לא מצאתי מקום יותר מתאים) שמתי לב שלקבצי DVD יש המון סוגים של מקורות. למשל: DVD9 R1\2.. DVDSCR NTSC\PAL (יש הבדל באיכות?) DVDR 6-Pass CCE \ CCE@4190 6 passes . . . איפה אפשר למצא מדריך שמסביר מה כל דבר אומר? בעיקרון אם אני רוצה צריבה שהיא 1:1 לסרט קנוי מה אני מחפש?

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. אני לא מבין כזה גדול בעניין הכוננים הקשיחים, אבל מעניין אותי מה עדיף כונן SSD מהיר של OCZ עם 60GB שזה ממש קצת, או SeaGate 300GB 15K.7 RPM 16MB SAS שניראה לי כמו כונן אמין מאוד ומהיר במיוחד, עכשיו השאלה כאן מי יותר מהיר ? בכמה יותר מהיר (אחוזים) ? הכונן נועד לצרכי גיימינג כבד במיוחד, יותר מיזה יש צורך בכונן כמה שיותר מהיר גם לגיימינג וגם לעריכת וידאו כבד מאוד, עם תוכלו ליראות בצד המיפרט שלי יחזיק את אחד מיהם בלי בעיה, בקשר ליחבורים אני די בטוח שהSSD יתחבר ללוח בלי בעיה אבל הכונן השני ניראה לי צורך חיבור מוזר שאני מכיר, יש לי מחשב ישן עם מערך דומה שיותר מהיר מי RAID פי 2, עכשיו תקנו אותי עם אני טועה אבל הSAS הוא חיבור שצריך ליקנות נכון ? מין כרטיס כזה שמתחבר לPCI ומימנו יש …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by kk_kk,

* האם מערך זה תומך במערכת הפעלה xp ו- vista :s05: * האם יש לו השפעה רבה על רמת ביצועי המעבד (למשל e8400) וכמה באחוזים :s05: * האם מהירות הקריאה (ולא הכתיבה) ברייד 5 קרובה לזו של רייד 0 , ומה לגבי מהירות הכתיבה :s05: * איך מערך זה אמור לעשות גיבוי או שיחזור לנתונים שאבדו. האם פעולות השחזור תהיה ברמת חומרה כלומר הוא משחזר מיכנית בלי התערבות מהמשתמש, או צריך לשחזר באמצעות תוכנה שתומכת במערכים אלו - הכוונה לרייד 1 ו- 5 :s05: * כמה ואטים צריך לספק לו , האם 450 ואט מספיק :s05:

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. בזמן האחרון עשיתי איחוי דיסק שנתקע באמצע. כמה שעות לאחר מכן התחילה תופעה של תקתוקים (כמו של צרצר) מהמחשב... זה לא רעש חזק, אבל אפשר לשים לב לזה כשיש שקט... האם זה סימן שההארדיסק עומד למות? מפרט בצד

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by RX7,

שאני לא יכול לעשות עם צורב רגיל רק לצרוב דיסקים בנפך ענק של כמה ג'יגה? זהו?

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. BIOS UEFI WINDOWS 7 64BIT WIN XP עשיתי שיכפול מכונן 1TB לכונן 3TB עובד אבל עם מגבלת 2TB אפשר לראות בתמונה את המגבלה: הערה: את מחיצת L הוספתי הרגע וזה הגודל המירבי האפשרי בגלל מגבלת 2TB במקרה הצורך אפשר למחוק את מחיצת L אין אפשרות ליצור מחיצה בשטח שלא הוקצה הניחוש שלי זה כי הכונן מוגדר כ MBR Seagate ST3000DM001 עידכון: מצאתי פתרון, הסתכלו בסוף השירשור.. 3TB MBR

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. מה ההבדלים בין שניי סוגיי הפורמטים ? מה עדיף? צריך לפרמט כונן חדש?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום רב, אני מעוניין לרכוש את הדיסק הקשיח הזה: https://www.amazon.com/dp/B013QFRS2S/ref=twister_B01MU9EG5O?_encoding=UTF8&th=1 ובמחשב בו אני מעוניין להתקין את הדיסק קיים הלוח הזה: (הלוח בן 7) https://www.msi.com/Motherboard/G41M-P21/Specification האם הדיסק הקשיח יתאים לללוח האם הזה? ברור לי שהדיסק הקשיח לא יצליח לעבוד במהירות המקסימלית שהוא מסוגל.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by zivler,

אני מעוניין לקנות הארדיסק של 500GB ומיתלבט בין שלושת הסדרות של WD הכחולה עם 16MB זיכרון עולה 285שקל הירוקה עם 32MB זיכרון עולה 290שקל והשחורה עם 32MB זיכרון עולה 355שקל מה ההבדל בין הסדרות?? מה היתקונות/חסרות של כל אחת? מה הכי כדי לקנות ולמה?? ועם בכלל כדי WD?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  24. Started by binyamins,

היום עשו תיקונים בביתי ברשת החשמל והרימו והורידו מספר פעמים את המפסק הראשי. חשבתי שאם יש סוללה הנייד לא יפגע. לצערי, המחשב פתאום לא זיהה את ההארד דיסק. הלכתי למעבדה ושם העבירו את ההארד דיסק לשחזור (המנוע לא תקין). מעבר לנזק העצום שבאיבוד המידע עד כה, כמה צריך לעלות שיחזור המידע ? תודה רבה !

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. היי, ברשותי SSD ושני קשיחים. בלוח שברשותי יש כ6 יציאות SATA עד כמה שזכור לי,כולן SATA2. הקשיחים מחוברים בשתי היציאות הראשונות,צורב ביציאה השלישית והSSD ביציאה הרביעית. האם יש חשיבות ליציאה בה הSSD מחובר ? בנוסף,יש לי עוד שאלה קטנה על הדרך,אחד הקשיחים מסומן כprimary partition בDisk Management,האם זה יכול לגרום להאטה של הכונן או משהוא?איך מבטלים את זה והפוכים אותו לSimple volume ? לא מותקנת אליו מערכת הפעלה.

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים