אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום כולם, אני משתמש בתוכנה Dataram כדי ליצור דיסק RAM בשביל כל מני cache (של דפדפן בעיקר). הקצאתי לו רק 1GB לשימוש וזה עושה את העבודה. העניין הוא שכאשר המחשב מכבה את עצמו - הוא שומר את הקובץ על הקשיח, לוקח לו משהו כמו 10 דקות לכיבוי שזה מוגזם. מישהו מכיר את הבעיה? יודע מה אפשר לעשות עם זה? עניין קצת מתוסבך, מקווה שמישהו יכול לעזור.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערב טוב. לפני כשנה רכשתי כונן קשיח - WD 1TB 10EZEX אשר יוצר ב22 ליוני 2014. הרעש שלו לא היה חזק יותר/שונה מכל הארד דיסק מהשנים האחרונות (יש במערכת גם סיגייט. גם הוא די שקט). כמובן שאני מדבר על רעש "רקע/מנוחה" ולא תקתוקים/משהו לא תקין. לפני כמה ימים רכשתי זוג כוננים חדשים, גם הם 10EZEX, אשר יוצרו ב7 לאוקטובר 2015. לשני הכוננים, באופן זהה, יש רעש רקע חזק משמעותית מהוותיק יותר. ללא ספק רועש יותר משאר המערכת (מאוררים וכו'). מה יכולה להיות הסיבה? האם פס יצור תקול? משלוח תקול, או שאם הכל בפועל תקין, פשוט מזל רע - רועש ותו לא? אשמח לעזרה, בעיקר מאנשים שיש להם כוננים זהים. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בלוחות החדשים סוקט 1151 יש חיבורים שלא יודע מה ניתן לחבר היום SATA Express port - האם ניתן לחבר אליו SATA 6 רגיל ? אני לא מכיר כונן בחיבור הזה USB 3.1 -ניתן מה לחבר אליו , אין כוננים או מכשירים לחיבור הזה כיום ? האם ניתן לחבר דיסק USB 3.0 או זה חיבור אחר ?
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לרכוש את הדיסק הקשיח הזה: https://www.amazon.com/dp/B013QFRS2S/ref=twister_B01MU9EG5O?_encoding=UTF8&th=1 ובמחשב בו אני מעוניין להתקין את הדיסק קיים הלוח הזה: (הלוח בן 7) https://www.msi.com/Motherboard/G41M-P21/Specification האם הדיסק הקשיח יתאים לללוח האם הזה? ברור לי שהדיסק הקשיח לא יצליח לעבוד במהירות המקסימלית שהוא מסוגל.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כפי שיודעים, למשל שקונים דיסק קשיח 40 G , הוא בא כ 37 ! למה? כי שפרמטו אותו בשביל להתקין OS, הפירמוט לקח כמה ג'יגות. (גם ה-OS) אם אני אפרמט שוב, זה יקח לי עוד מקום מהכונן ???? ??? ??? ???
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום אז ככה, אמצע עץ זה הממ נו - הקווים האלה שרואים על גזע עץ חתןך, עוד אומרים שכמות הקווים מסמלת את גיל העץ בשנים. מה קשור הדיסק? נתתי דיסק של משחק לחבר, והוא החזיר לי אותו (שמתי לב הרבה זמן אחרי זה, שמתי לב היום) עם ציור של אמצע עץ עליו. כשאתם כבר מבינים למה אני מתכוון , השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה לקווים האלה? חשוב לציין שהדיסק לא מזוהה בשום כונן שניסיתי. למי שבכל זאת לא הבין על מה אני מדבר, העלתי תמונה: טאדהההההה: אני מנחש שהדיסק היה מונח על מנגל חם, או שעברה עליו כמות אדירה של קרינה רדיו-אקטיבית. מה אתם חושבים?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לא, אין בחיפוש לגבי הלוח המסויים הזה. ;D לנושא- יש לי עכשיו שני כוננים זהים ואני חושב לחבר אותם במערך RAID. כל כונן הוא 10GB, ATA66, 5400RPM. מישהו יכול להסביר לי אולי מה זה בדיוק נותן והאם לאחר חיבורם ברייד אני אראה את שני הכוננים ככונן אחד? ואם אפשר אז הסבר מדוקדק איך לחבר כוננים ב RAID בלוח אם 7VRXP. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד lenovo 510s , מעוניין לשדרג את הדיסק קשיח לSSD, אפשר בבקשה המלצות לכוננים אמינים? עדיפות ל500 אבל אשמח גם לקבל הצעות של טרה, תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, קיבלתי הצעה לקניה של כונן SSD של חברת western digital בעלות של 350 ש"ח. גודל 250 GB. השאלות שלי, מה איכותו, כי אני לא מכיר כונני SSD של WD. הוא זול יותר מסמסונג (שאני יודע שאיכותי) ויקר מקינגסון UV400 שאני יודע שסביר. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעניין אותי, למה אף אחד לא מייצר הארדיסק עם שני ראשי כתיבה/קריאה. הרי ההארדיסק הרבה פעמים מגביל את המחשב כי הוא לא יכול לכתוב ולקרוא בו זמנית משני מקומות. למה לא ליצור הארדיסק עם שני ראשים, שיכולים לעבוד בו זמנית בלי תלות אחד בשני? פשוט שני זרועות, אחת מכל צד, שיכולות לכתוב ולקרוא משני הצדדים של הדיסק. (לא למעלה ולמטה, כמו תקליט, כי את זה הם עושים, אלא אחת מול השני) תיאורתית זה אמור לשפר את הביצועים כמעט פי 2 לא? זה בטוח יתן גישה הרבה יותר מהירה לנתונים... אני מניח שחשבו על זה, וכנראה יש איזה סיבה שלא עשו את זה. אבל מה היא? מן הסתם יכולות לצוץ הרבה בעיות, אבל מה יכול ליהיות כל כך חמור שאי אפשר להתגבר עליו? או שבאמת אף פעם לא חשבו על זה? (לא נראה לי ) או שזה לא ב…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי לפני שלושה חודשים צורב LG 40X12X40 , כשאני צורב מההרדיסק לדיסק, זה אמור לקחת (לפי אנשים אחרים בעלי אותו צורב ) - משהו כמו 3-4 דקות לדיסק מלא, לי זה לוקח קרוב ל 8 דקות ! - מה יכולה להיות הסיבה ? (יש לי הרדיסק מהיר, 80 ג'יגה, עם 8 CASH של WD, ממש מעולה, אני לא חושב שהבעיה נובעת ממהירות קריאת החומר מההרדיסק..) :AR15:
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי דיסק און קי די חדש SANDISK U3 SMART CRUZER MICRO 8GB העברתי אליו לאחר שקניתי אותו פעם אחת קבצים ומאז כשאני מכניס אותו למחשב אני לא יכול להכנס אליו. כשאני מכניס אותו לUSB הוא נותן לי את ההודעה הזו http://img397.imageshack.us/i/95472773.jpg/ כשאני מנסה להכנס אליו הוא רושם שהדיסק בכונן אינו מאותחל, אני מנסה לאתחל אותו ואז כותב שלווינדוס לא היתה אפשרות להשלים את האתחול. מה עליי לעשות?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי לאחרונה דיסק חיצוני Seagate Backup Plus 2tb. הוא משמיע מהיום הראשון מין קולות נקישה חלשים כאשר, בין היתר, אני סוגר ישום כמו מדיה פלייר שמריץ קובץ וידאו מהדיסק. כשאני פותח את התוכנה crystal disk info ובוחר את ההארדיסק, הוא משמיע כמה נקישות כאלו באופן רציף. הדבר הזה קורה רק במצבים "קונקרטיים" כמו שציינתי, אך לא בפעילות שגרתית רציפה(או חוסר פעילות).. לא מדובר ברעשים קיצוניים במיוחד, אך בהחלט משהו ששמים לב אליו כשהחדר לא רועש, וזה די מטריד.. מעבר לכך הדיסק עושה בעיות של ניתוקים אקראיים מהמחשב(ומייד מתחבר חזרה).זה קורה כרגע כשהוא מחובר לUSB2, אך כאשר הוא היה על USB3- הוא היה מתנתק ולא מתעורר לחיים בכלל. אציין שהייתה לי בעיה על USB3 גם עם מוצר אחר, אך מעולם לא הייתה בעי…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אז ככה, קניתי מחשב בערך לפני כשלושה חודשים (<---מפרט מלא בצד) מחברת המחשבים הידועה IQPC. לאחר שקניתי את המחשב, גלשתי בכל מני פורומים למינהם ונתקלתי באנשים שאינם ממליצים על הדיסקים הקשיחים של Seagate.. הם טוענים שהם נתקלו באנשים עם הרבה בעיות בדיסקים הקשיחים של הסיגייט עם נפח של 500GB.. לפי מה שהבנתי עם הזמן שמדובר בגרסאות של 32 האש.. אצל הדיסק שלי זה 16 האש. השאלה שלי האם אני בסכנה? אני כבר שלושה חודשים עובד עם הדיסק והתוצאות טובות מאוד.. לא נתקלתי בשום בעיה איתו. אך אני מודאג לגבי העתיד.. אף אחד לא רוצה שיום אחד ימחק לו כל החומר החשוב מהמחשב =/.. דיברתי עם IQPC והם אמרו לי שאין לי ממה לפחד ושהם לא נתקלו בשום פניות של אנשים לגבי הדיסקים של סיגייט. אני מעונ…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, איפה ניתן, אם בכלל, לרכוש פאקינג ברגים לכונני M.2 בכדי לחברם ללוח אם ? תודה מראש, .
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי זה התחיל לי לפני כמה ימים בכל פעם שאני טיפה מאמץ את המחשב המחשב עומד במקום ובקושי זז, אני מדגיש לא קופא אבל כמעט ואי אפשר לעבוד איתו. עשיתי סריקת וירוסים (היה קשה להשלים אותה מפני שהוא נתקע כל פעם באמצע) בכל מיני תוכנות אך לא הועיל. פירמטתי את הווינדוס ושמתי לב שאחרי שהחזרתי את התוכנות הבעיה שוב חוזרת. אין איזה תוכנה חדשה שהתקנתי בזמן האחרון מלבד כרום אולי, אבל גם אחרי שמחקתי אותה הבעיה המשיכה.. אני לא יוד מה לעשות כבר, אני חייב את המחשב ללימודים.. חקרתי טיפה ומצאתי שבכל פעם שהדבר קורה הדבר הכחול שבתמונה מגיע ל 100% אולי זה אומר משו.. אשמח ממש אם תעזרו לי. תודה ויום נעים!! נ.ב מדובר במחשב נייד לנובו G50-70
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת מה ההבדל בין primary ל logical
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, קניתי את ה WD1TB BLACK, עכשיו כיום יש לי WD320GB שיש לו פרטישן 80GB בשביל מערכת ההפעלה עכשיו אני גם ככה צריך לפרמט ולהתקין מחדש האם כדאי להעביר את המערכת הפעלה לדיסק החדש (והמהיר יותר) נגיד 120GB לשמור למערכת הפעלה, ואז יהיו לי 800~ ג'יגה לאחסון, בנוסף יהיה לי 320G לגיבוי בדיסק הישן (שאני אפרמט ואחזיר לפרטישן אחד) השאלה הנוספת היא אני יודע שכדאי להתקין תוכנות עם מערכת ההפעלה,, אבל מה לגבי משחקים? האם להתקין משחקים ב "C" או שלא כדאי? מה אתם אומרים?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה הגיוני?(ראו תמונות) צרבתי את הדיסק על X2 והבדיקה נעשתה על X5. עשיתי משהו לא נכון או שדפקו אותי? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני שוקל לקנות את הכונן. מבחינתי הוא ראש בראש מול ה- 500GB aaks של WD. קראתי ביקורת מאוד מבלבלת עליו http://techreport.com/articles.x/13440/1 הוא טוב מאוד או בעל ביצועים פרימיטיביים.. מה אתם אומרים על הכונן ועל הבחירה בין השניים? ובנוגע לאמינות - למישהו הייתה איתו בעיה עד כה?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב ישן שאני מעוניין להפוך לשרת NAS. מפרט המחשב: CPU: Intel Celeron 331 MB: ASUS P5GLV-MX RAM: 1 GB DDR אני מעוניין ליצור RAID 5 ל4 כוננים קשיחים של 2TB וRAID 1 ל2 כוננים קשיחים של 1 TB. תודה
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתכונן לשדרג את הSSD EVO 850 250GB לכונן 500GB. האם שימוש בNVME בערכת שבבים Z97 תתן עוד ביצועים לעומת SATA? האם יש כונן מומלץ לקניה מחו"ל?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
- 3 followers
-
-
שמתי לב שיש גאפר בכונן והוא מציין כמה מצבים של sata כמו איפשור ssc, או ssc ו-pm2 ביחד, או הן מבוטלות. מה האופציות האלה אומרות? ועוד שאלה בתוכנה WD Diagnostics אני מצליח לראות רק את הדיסק הקשיח שמחובר לsata 0 ,ובמקום לזהות בשני כונן אחר הוא מזהה לי את אותו הכונן שמחובר בsata 0. גם בתוכנות אחרות אי אפשר לקרוא מהsmart של הכונן השני (טמפ, מידע דיאגנוסטי, וכו). יש לציין הsata 0 זה 80jd והשני זה 250ks... האם מישהו יודע מה ההסבר לזה?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
Windows XP מזהה דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB רק עם מתקינים SP1 או SP2. האם Windows 2000 Professional SP4 מזהה דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB? שאלה נוספת: יש לי בקר PCI IDE של Silicon Image מדגם SiI 0680 ATA/133. האם הבקר הזה תומך בדיסקים קשיחים בעלי נפח של 250GB-300GB? בדקתי באתר שלהם, וכתוב שם שהבקר SiI 0680A תומך בדיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB (האם SiI 0680 ו-Sil 0690A זה אותו דגם?), אבל לא כתוב מגבלת נפח. האם הבקר הזה תומך בדיסקים קשיחים עם Buffer של 16MB? אני יודע שהוא תומך בדיסקים קשיחים עם Buffer של 8MB.
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-