אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,926 דיונים בפורום זה
-
לפני כחודש הוספתי שני דיסקים קשיחים למחשב. (WD CB 500GB, Seagate ST2000DM001) מאז ההחלפה (התקנתי אותם בחנות מוכרת אך קניתי ב-KSP), קורים בקביעות שני דברים מאוד מוזרים שלא קרו לי לפני כן: 1. כשהמחשב כבוי ולוחצים על כפתור ההדלקה, המחשב מתחיל להדלק לשניה, כבה שוב ל-3 שניות ואז מדליק את עצמו כרגיל. 2. נשמעים צפצופים מוזרים מאחד ההארד דיסקים מדי פעם (דומה לצליל שמתקבל כשיושבים על מיטה עם קפיצים ישנים, רק בווליום נמוך). אשמח לדעת אם הבעיות הללו אמורות להדאיג אותי ומה ניתן לעשות בנדון. תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכם! לאחרונה שדרגתי את מהירות האינרנט ואיתה התחלתי להוריד יותר ויותר סרטים בHD,במחשב שלי יש 200GB ואת האמת, מילאתי אותם מהר מדיי. יש לי מחשב ישן, 80 GB זיכרון פנימי שסידרתי ושמתי מתחת לטלויזיה (LCD 37), אני אקנה כבל השבוע ואחבר אותו ואעביר לשם סרטים. בגלל ש80 ג'יגה זה כלום אני רוצה לקנות כונן חיצוני של 1TB שישמש אותי לראות סרטים בטלויזיה. השימוש בכונן הולך להיות ככה, אני אחבר את הכונן אל המחשב ואוריד מהטורנט ישירות אל הכונן, אז רציתי לשאול אם זה מעשה טיפשי או לא. אני אעביר את כל הסרטים אל הכונן ושם יהיו כל הסרטים שלי. אז השאלה כרגע אם הרעיון של הורדת הסרטים ישירות אל הכונן הוא רעיון טוב, ואיזה כונן בגודל 1TB יהיה אמין ויעיל. תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק w.d 20 gb הבעיה היא שהביוס לא מזהה אותו בשום מקרה,גם לא במחשב אחר. יש לי עדיין אחריות עליו,אבל החנות שבה קניתי אותו נסגרה. למי אני יכול לפנות,או איך אני יכול לבדוק את הכונן ? תודה מראש על העזרה
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בעוד כחודש מתכוון להזמין כונן SSD למחשב שלי שגם ימשיך עם המערכת הבאה שתיקנה בסוף השנה, כרגע אני סגור על החנות והSSD יקנה בRSM לכן חייב דווקה מי שהם. כמו כן חשבתי על אחד מי הכוננים הבאים ורציתי את דעתכם אליהם, התקציב הוא עד 700 שקל עם אפשרות לחריגה של 50 שקל. 1- כונן הM4 בנפח 64GB שלדעתי יספיק לי בהחלט http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2828 . 2- כונן הVERTEX 3 בנפח 60GB שגם כן יספיק בהחלט http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2793 . עכשיו יש לי גם כמה שאלות בנושא, כעיקרון אני רוצה להזמין את הVERTEX 3 אבל הוא מגיע כSATA3 והלוח שלי תומך רק בSATA2 ככה שאני מעוניין לדעת עם אני בכלל יכול להשתמש אייתו במפרט הנוכחי שלי "המפרט בצד", כמו כן ברור שבמערכת הבאה יהיה חיבור …
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקי בוא נתאר את המצב שלי עכשיו SP1213C 120G - כונן ראשי = OS / DATA WD2500KS 250G - כונן משני = ANIME היה גם WD5000YS שמת (ימח שמו) בעיקרון המצב היום עובד בשבילי פיקס, אבל החוסר בנפח והמוות של הWD5000YS זה לא היה קל אני חושב היום לקנות 3 כוננים חדשים בשביל להחליף את כל הקשיחים שיש לי עכשיו האחד יהיה כרגיל כונן OS ושני האחרים ישבו הRAID 1 (יקר אבל אסור לאבד מידע, זה עוד יותר יקר, בבריאות בעיקר) אני חשבתי על קשיח WD מסדרת AAKS בשביל הOS וזוג WD5000AAKS לRAID דעות בנושא? המלצות? הערות?
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף HDD למחשב הנייד שלי וראיתי את זה: http://ksp.co.il/?uin=6536 320GB שעולה 222ש"ח וכוננים 2.5 של 1TB עולים 550 צפונה ואז ראיתי באחד האשכולות כאן המלצה על 2.5 חיצוני של transcend ב350 ש"ח http://ksp.co.il/?uin=14548 אז למה בעצם לא לקנות אותו ולהוציא את ההארדיסק מבפנים ולשים במחשב הנייד? מה אני מפספס פה? הHDD שם לא איכותי מספיק? ??? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
http://www.kingspec.com/solid-state-disk-products/series-ssd18.htm לשימוש ב-ASUS R2H איך החברה הזו? משהו מוכר? ניתן להשיג ב-EBAY ממוכר top rated עם eBay Buyer Protection בכ~120$ לנפח של 32G שאמור להספיק לי בהחלט ל-XP במחשב הזה: http://cgi.ebay.com/1-8-PATA-SSD-32GB-ACER-ASPIRE-ONE-Motion-LE1700-SonyTZ-/270473896250?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ef980213a הדיסק המקורי (מכני, 4200 RPM איטי בטירוף) עולה כ~90$ לנפח של 60G שאני לא ממש צריך (ממילא יש סלוט SD מובנה להרחבת איחסון במידת הצורך). אשמח לחוות דעת על ה-SSD הנ"ל ו/או המלצות על חלופות בטווח המחירים הזה.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
על איזה חברה ועל איזה דגם אתם ממליצים לי???? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבצע Raid 1 חומרתי במחשב שלי. אך אני לא מצליח לברר אם לוח האם שלי תומך בRAID1. זה לוח האם שלי: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4151#ov מודה מראש למי שיעזור.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היום עשו תיקונים בביתי ברשת החשמל והרימו והורידו מספר פעמים את המפסק הראשי. חשבתי שאם יש סוללה הנייד לא יפגע. לצערי, המחשב פתאום לא זיהה את ההארד דיסק. הלכתי למעבדה ושם העבירו את ההארד דיסק לשחזור (המנוע לא תקין). מעבר לנזק העצום שבאיבוד המידע עד כה, כמה צריך לעלות שיחזור המידע ? תודה רבה !
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, ברשותי כונן 1TB של WD GREEN בן שנתיים וחצי שמזה מס' חודשים גורם לתקיעות המחשב ולתקלות מוזרות. החלפתי כבר את רוב חלקי המחשב וסוף סוף הבנתי שה- HD (שלקח לי זמן עד שחשדתי בו) הוא מקור הבעיה. הכונן עדיין באחריות ובחנות הסבירו לי שלא תהייה בעיה להחליפו. בינתיים אני תקוע עם שני כוננים ישנים של 80 GB שעליהם רצה מערכת הפעלה וגיבויים הכרחיים. את רוב החומר גיביתי ב DVD. יש לציין שהחומר על הכונן התקול עדיין נגיש (באופן לא כל כך נוח) והוא סובל מ- BAD SECTORS. עד כאן ההקדמה. אני מבין שהחלפה במסגרת האחריות על פי רוב איננה לכונן חדש אלא לכזה שעבר תיקון, ולפיכך אני לא מתכוון לסמוך רק עליו. מכאן שמלבד הכונן 1TB שאני אמור לקבל במסגרת האחריות אני מעוניין באחד נוסף, ואם כבר כונן נוסף א…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן הייתי היום בהום סנטר, קניתי כל מיני שטויות וראיתי כמה דברים שאולי יעניינו אותכם... 50 דיסקים של SILVER LINE ב 50 שח. אפשר להוסיף עוד 10 שח לארנק דיסקים שמכיל 52 דיסקים, מעפן אבל עדיין ב 10 שח. בנוסף לזה ראיתי 25 דיסקים DVD-R גם של SILVER LINE במחיר 100 שח! יוצא 4 שח לדיסק... ממש מפתה לצד 6.4 שח של VERBATIM באופיס דיפו. עכשיו הקטע זה שיש לי תלושים שקניתי ב 16% הנחה... אז ה CDR יוצא לי בתכלס 42 שח במקום 50 וה DVD יוצא לי 84 שח במקום 100! למי שרוצה לשאול אותי שאלות, בסוף לא קניתי כי אין לי את התלושים הנכונים, תחילת שבוע הבא יהיו לי את התלושים ואני יוכל לבדוק את הדיסקים ולענות על שאלות אם את מישהו זה מעניין... זהו, רק ליידע אותכם יניב
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש כונן SSD m.2 500GB עבור המחשב הנייד שלי. תאימות: מדובר במחשב Alienware 15 2015 התומך בכונני m.2 SATA 2280 ופחות (יש במחשב שני סלוטים פנויים וכונן קשיח של 1 טרה). הסיבה שאני מחפש מעל 250GB היא המשחקים של היום יגמרו את ה250 צ'יק-צ'ק. ראיתי בפלונטר את שני הדגמים הבאים: Crucial MX200 500GB m.2 SS Crucial MX200 500GB m.2 DS שניהם ב1362 ש"ח. ההבדל ביניהם הוא האם שבבי הזיכרון הם על שני צידי הכונן (DS=Duel side) או רק על צד אחד שלו (SS=Single side). שאלה 1) האם יש הבדל ביניהם והאם עלי להעדיף את אחד הכוננים על פני משנהו מכיוון שהמחיר הוא אותו מחיר? שאלה 2) האם יש כונן אחר מומלץ במחיר דומה? התקציב שלי בעיקרון הוא 1000-1300 ש"ח, כשהקרושיאל כבר חורג. אין לי בעיה…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המחשב הזה, ובעזרת מתאם להחליף את הכונן האופטי לדיסק קשיח. באתר של טושיבה לא כתוב שיש לו כונן אופטי: http://www.toshiba.co.il/he/laptops/satellite/satellite-p50-c/satellite-p50-c-17d/ אך בכל החנויות שמוכרות אותו בזאפ, כתוב שיש... הם טועים? או שאני מפספס משהו?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
ממני לצרוב במהירות המירבית בהרבה דיסקים בינהם נמנים דוגמת הבנקיו שאמורים להגיע ל24~ לא עוברים את ה12 האם כדי לי להוריד את ההגנה במה זה יזיק?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ההארד דיסק הוא מתוצרת WD ונפחו 30 ג"ב. כבר כמה זמן ה- windows פעל לאט מאוד (קורה אחת לכמה חודשים, 98, אין לי אפשרות לעבוד עם 2000 באופן שוטף, בגלל מודם בלי דרייברים שעובדים). לפני שפרמטתי (את המחיצה הראשית, הקבצים שרציתי לשמור היו במחיצה שניה), לקחתי את הדיסק לחבר וגיביתי את כל המידע פעם נוספת. לפני כן ה-windows 98 הפסיק לעלות, ואחרי שהחזרתי את ההארד דיסק, גם ה-2000 שהיה מותקן במקביל סירב לעלות והציג הודעה אומרה בערך כך: "Unknown hard eror, contact your dealer". פרמטתי את המחיצה הראשית, התקנתי windows ועוד כמה תוכנות, אך כאשר ניסיתי להתקין winfax, התוכנה נתקעה בשלב ההתקנה, ולאחר כמה זמן הופיע מסך כחול שאמר משהו על שגיאה בכתיבה להארד דיסק. לכן, הרצתי סריקה יסודית, וגיליתי …
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום,אני לפני קניה של לפטופ חדש (Dell Latitude 3340), ואני רוצה להתקין בו SSD. אין לי צורך בנפח גבוה - אני מאמין ש-128 ג'יגה יספיקו לי, אך ראיתי ש-256 הרבה פעמים פשוט יותר מוצלחים. כאמור, אני מחפש כונן זול וכמה שיותר אמין וזריז, פחות חשוב לי הנפח. ראיתי פה בפורום, שלסמסונג שהיו מאוד מומלצים יש איזושהי בעיה (בעיות?) - כך שהם ירדו מהפרק. מחיפוש ביקורות באינטרנט, גם האינטל 530 ירד מהפרק (מציג ביצועים כבר לא מדהימים יחסית לדגמים הבאים). נשארתי כרגע עם הדגמים הבאים: Crucial MX100 256GB - בעל יחס העלות-נפח המוצלח יותר, אך ביצועיו נמוכים מה-M550. האם מורגש? או שתכלס עדיף כבר לקחת את ה-256 גיגה (שגם יותר זול אני חושב)? Crucial M550 128GB - בעל ביצועים עדיפים, אבל מחצית הנפח לעומת…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ה HD החיצוני (היה מחובר ל XBOX וכלל גם גיבוי תמונות) לא מזוהה במחשב וגם ה XBOX הפסיק לזהות אותו. שאני מחבר למחשב הנורה דולקת ומתחילה להבהב אך הוא לא מזוהה,ולא מוצג ככונן שאני נגש למנהל ההתקנים הוא כן מוצג תחת כונני דיסקים (SAMSUNG G2PORTABLE USB DEVICE וגם בהוצאת מדיה באופן בטוח הוא מזהה אותו כשהוא מחובר. החלפתי כבל וכניסת USB ולא עזר. מה לעשות זה ממש חשוב כי זה הגיבוי היחד שיש לי , הכונן של המחשב נהרס לפני כמה זמן ורציתי לשחזר שמירת קבצים מהחיצוני לכונן החדש.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, קיבלתי הצעה לקניה של כונן SSD של חברת western digital בעלות של 350 ש"ח. גודל 250 GB. השאלות שלי, מה איכותו, כי אני לא מכיר כונני SSD של WD. הוא זול יותר מסמסונג (שאני יודע שאיכותי) ויקר מקינגסון UV400 שאני יודע שסביר. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רציתי לדעת מאיפה מומלץ לקנות מדיה DVD של וורבטים כי הבנתי שיש כמה סוגים שלהם (יפן/טיוואן?) באופיס דיפו ראיתי עוגה של 50 ב 116שח ב tamlil וב lira אפשר לרכוש עוגה של 100 ב 200שח (גם פלוס וגם מינוס) אני מתכנן להזמין מהאינטרנט, אז אני משער שלא אדע בדיוק איזה סוג אני אקבל, האם כל סוג של וורבטים (הם מיוצרים בכמה מפעלים) יהיה איכותי?
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קיבלתי ליום הולדת NVMe M.2 SSD של WD (הכחול) 500GB, ומי שקנה לי קצת לא בירר לפני אם הוא יכול להתחבר ללוח שלי (הוא לא.. יש לי SATA III) נודע לי שיש חיבורים שממירים NVME-ים לSATA3 - זה יאבד מהאפקט של המהירות? נתקלתי בכאלה שממירים גם לUSB, אולי זה יגרום לכונן לא לאבד את האפקט של המהירות?
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
היי יש לי בערך 300 שקל ואני רוצה לקנות צורב DVD חדש. הצורב הזה הוא לצריבת: משחקים על דיסקים של DVD וגם לפעמים על דיסקים רגילים, סרטים על דיסקים של DVD וגם לפעמים על דיסקים רגילי ועוד כל מני דברים שאני אצטרך לצרוב. אז בקיצור איזה צורב DVD הכי טוב שאני יכול לקנות בכ-300-350ש"ח, עם צריבה מהירה ואיכותית של דיסקים של DVD ודיסקים רגילים? תודה מראש
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי DOK של 2 GB מיותר ואני רוצה להתקין עליו מערכת הפעלה של ERD. זה קובץ ISO ויש לי את התוכנה HP USB DISK.... והוא לא קורא את הקובץ ISO. השאלה שלי איה תוכנה אני מתקין על הדיסק און קי הזה את מערכת ההפעלה הזאת? תודה לעונים.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני לא מבין כזה גדול בעניין הכוננים הקשיחים, אבל מעניין אותי מה עדיף כונן SSD מהיר של OCZ עם 60GB שזה ממש קצת, או SeaGate 300GB 15K.7 RPM 16MB SAS שניראה לי כמו כונן אמין מאוד ומהיר במיוחד, עכשיו השאלה כאן מי יותר מהיר ? בכמה יותר מהיר (אחוזים) ? הכונן נועד לצרכי גיימינג כבד במיוחד, יותר מיזה יש צורך בכונן כמה שיותר מהיר גם לגיימינג וגם לעריכת וידאו כבד מאוד, עם תוכלו ליראות בצד המיפרט שלי יחזיק את אחד מיהם בלי בעיה, בקשר ליחבורים אני די בטוח שהSSD יתחבר ללוח בלי בעיה אבל הכונן השני ניראה לי צורך חיבור מוזר שאני מכיר, יש לי מחשב ישן עם מערך דומה שיותר מהיר מי RAID פי 2, עכשיו תקנו אותי עם אני טועה אבל הSAS הוא חיבור שצריך ליקנות נכון ? מין כרטיס כזה שמתחבר לPCI ומימנו יש …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-