אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,913 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי VOSTRO 3460 ו כונן קשיח חיצוני Transcend StoreJet 25H3P TS1TSJ25H3P 1TB USB 3.0. הסתכלתי פה בפורום והבנתי שהמהירות העברה שלי היא נמוכה מאוד 22 מגה לשנייה. ראיתי המלצה לחבר את שתי הקבלים שקיימים למכשיר במקביל אבל זה לא שיפר את המהירות. למחשב יש רק כניסות של USB 3 אז לטעות בחיבור אני לא יכול. ראיתי פה גם שיכול להיות שזה בעייה בדייברים אבל בדקתי וקיים לי דרייבר של USB 3, רציתי לדעת אם יש רעיונות אחרים או שזה פשוט המהירות הקיימת? תודה ושבת שלום
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב דיי ישן (עוד מעט בן ארבע) שסוחב יפה: i5 750@2.67, 8GB RAM וכרטיס מסך AMD 7800HD. מותקן עליו WIN7 64. לוח האם הוא DP55WB של אינטל. (SATA 3.0 Gb/s) כרגע יש לי כונן קשיח 500GB של WD (לא זוכר איזה דגם) האם אתם יכולים להמליץ על כונן SSD בנפח 256-500 GB? מחיר הכונן עד 2000 ש"ח. תודה.
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
ישנה תפיסה מקובלת הטוענת שיש לחלק את הדיסק הקשיח ל-2 מחיצות (מחיצה C למערכת ההפעלה, ומחיצה D לשאר הקבצים). עפ"י רוב תפיסה זו נכונה בהקשרים של תחזוקה ושל גיבוי ושחזור. אני בא לשאול בהקשר של ביצועים מה עדיף? מצד אחד, יש האומרים שאם נשים את כל החומר רק על מחיצה אחת C, הביצועים יהיו פחות טובים: 1. בגלל שהמחיצה תהיה יותר מידי גדולה ועמוסה בריבוי תיקיות וקבצים. 2. בנוסף לכך, ישנו תהליך מוגבר יותר של פרגמצטיה במחיצה גדולה, שמוריד באופן ניכר את הביצועים. מצד שני, יש האומרים שדווקא החלוקה ל-2 מחיצות היא זו שפוגעת יותר בביצועים, מכיוון שראשי הקריאה צריכים לעבור כל הזמן ממחיצה C ל-D הלוך ושוב, במקום להישאר במחיצה אחת. המעבר הזה גורם להאטה בביצועים ולבלאי מוגבר של הדיסק קשיח. מה יותר…
-
- 38 תגובות
- 9.8k צפיות
- 1 follower
-
-
בעבר הרחוק כשהייתי תלמיד היה לנו בבית ספר כיתת מחשבים עם פנטיום 3 והיה להם כרטיס גיבוי כזה שלא משנה מה אתה עושה למחשב ברגע שהוא עולה מחדש הכל חוזר לקדמותו! מישהו מכיר או שמע על דבר כזה?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, שידרגתי לאחרונה ללוח אם בלי חיבור IDE. אני צריך לחבר ולבדוק כמה דיסקים ישנים שלי עם חיבור כזה. ניסיתי כמה מתאמי IDE ל USB אבל הם לא עובדים טוב ורוב הארד דיסקים לא מזוהים. השאלה שלי היא האם מישהו יכול להמליץ על כרטיס IDE CONTROLLER טוב שתומך בווינדוס 7? והאם יש כזה לקניה בארץ? תודה!
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום, יש לי דיסק און קי SanDisk Extreme USB3.0 32GB, התקנתי עליו Windows TO GO בעזרת המדריך הזה למרות שהדיסק און קי לא תומך מבחינת מיקרוסופט. השאלה שלי היא כזאת, איזה דיסק און קי 64G USB2.0 מהיר יש שיוכל להריץ Windows TO GO כמו שצריך? תודה, חנן.
-
- 0 תגובות
- 623 צפיות
-
-
היי. קראתי פה שאמורים להגיע נפחים של 5ו6 טרה בייט של חברת Seagate לחניות.אשמח לדעת כמה יעלה-יקר?זול?יש כיוון מסויים? אשמח לתגובה יום טוב :party0023::s0817:
-
- 8 תגובות
- 903 צפיות
-
-
-
שלום, לפני כשנה רכשתי דיסק WD 3TB שאותו שמתי במחשב לשימוש לצרכי איחסון על חלונות 7 64. הגדרתי אותו GPT כדי לנצל את כולו. השבוע ניתקתי אותו מחיבור ה SATA וכשחיברתי חזרה נדרשתי שוב לאתחל אותו כ MBR או GPT. מיותר לציין ששתי האופציות היוו למעשה אובדן התוכן. מאז אני חושש לשים בו חומר כי כל פעם שאני מנתק ומחבר חזרה זה קורה שוב שאני נדרש לאתחל אותו. ככה זה אצל כולם?
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-
-
אהלן, מאז הפסקת חשמל לפני כמה ימים, הכונן החיצוני שלי לא מתפקד יותר. (WD MyBook Essential , השחור - 2TB) המחשב מזהה אותו ואפשר לעבור בתיקיות אבל אי אפשר להוציא שום מידע ממנו או לראות סדרות ישירות ממנו. אפשר להניח שתמונה שווה הכול אז צירפתי תמונה מ-HD Tune. אני לא ממש מבין ב-SMART אבל אני מניח ש-Raw Read Error Rate של 1 זה לא בדיוק בר להצלה אז השאלות שלי הן כדלקמן: האם יש סיכוי להציל מידע כלשהו מהכונן? האם פרמוט יעזור כדי למנוע קניה של כונן חדש? יש מצב שזה בעיות כלשהן בחיבורים ושווה לנסות לפרק את ה-Case ולחבר את הכונן ישירות למחשב? יש לי SATA פנוי אשמח לכל יעוץ בנושא, תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם, מקווה שזה המקום הנכון לשאול. יש לי כרגע דיסק אחד של 500 גיגה שמותקן בו גם מערכת ההפעלה וגם משחקים סרטים וכד'. אני הוספתי הארדיסק של 80 גיגה במטרה להפריד את המערכת ההפעלה משאר הדברים במחשב. השאלה פה היא האם ניתן ועד כמה זה באמת יעבוד להעביר את הוינדוס מהכונן של ה500 לכונן של ה80 (רק הוינדוס) וזאת כמובן בלי התקנה מחדש. מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-
-
אהלן, יש ברשותי את הכונן הנ"ל כ 3 שבועות לערך. התחלתי לשים לב מקודם שהוא כול איזה חצי דקה, דקה, משמיע קליק מהיר כזה ונעלם. אני מכיר את זה מהארדיסקים ישנים ובלויים. יש סיבה לדאגה? איך אפשר למנוע? מה אפשר לבדוק ? תודה - - - תגובה אוחדה: - - - אולי זה לא מההארד דיסק בכלל... אני כבר מבולבל... זה מין רעש אלקטרוני מוזר מאוד. המערכת שלי I7 4770K gigabyte z87 d3hp sytche mugen 3 gigabyte gtx 760 seasonic 520M SII fractel r4 intel ssd 520 240 seagate barracuda 7200 2 TB יש מצב שזה מגיע ממקור אחר ולא מההארד דיסק ?
-
- 1 תגובה
- 761 צפיות
-
-
מה הכונן הקשיח הכי מומלץ למחשב נייח עד 400 ש"ח מקסימום? (לא ssd)
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
היי, האם עדיף SSD + HD או רק SSD? אפשרות א': כונן SSD 120/128 + כונן HD 500 אפשרות ב': כונן SSD 250 בהתחלה המחשבה היתה ללכת על אפשרות א' אבל במחשבה שניה, אין לי בעיה להתסדר עם 250GB כאשר יש לי עוד 2 דיסקים חיצוניים של 1TB כל אחד לאחסון קבצים. במקרה כזה אני "מרוויח" את המהירות של הSSD כאשר כל התוכנות יהיו מותקנות עליו ולא אצטרך לחלק, כאשר על הכוננים החיצוניים אוכל לשים קבצים שהם למעשה גיבוי כמו תמונות וסרטים (שגם ככה אני רואה בסטרימר בעזרת הכוננים האלה) או מסמכים שלא משתמשים בהם בשימוש יום יומי. השאלה היא האם כונני הSSD מספיק אמינים כדי לשמש ככוננים יחידים. ועוד משהו, באם במקרה כזה כדאי לחלק את הSSD כמו שמחלקים כונן HD כאשר ב-C מותקנת מערכת ההפעלה וב-D מותקנות כל שאר התוכנ…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הכירו את Plug – שירות הענן הפרטי שלכם, ללא הגבלה
-
- 0 תגובות
- 687 צפיות
- 1 follower
-
-
הדיסק הקשיח במחשב הנייד שלי גסס. עשיתי לדיסק הגוסס גיבוי מלא, החלפתי אותו והתקנתי במחשב הנייד דיסק קשיח חדש. כעת שאני עוסק בתהליך השחזור, רציתי להתייעץ אם לקחת את הגיבוי ולעשות שחזור מלא ורגיל או שמא כדאי כבר לנצל את ההזדמנות הזאת "לעשות ניקוי" ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה. כמה דברים שצריך לדעת: 1. אני לא מדבר על התקנה ממש נקייה של הווינדוס. אין לי שום כוונה ורצון להתחיל עם כל ההגדרות וההתקנות ממש ממש מהתחלה (ייקח לי חודשים). אני מדבר על שחזור חלקי, כמדומני שיש איזה דרך באמצעות "העברה נוחה ב-Windows" או משהו כזה... 2. כרגע המערכת הפעלה עובדת בסה"כ בסדר. 3. מדובר במערכת הפעלה W7 x64 שעבר עליה 3 וחצי שנים.
-
- 0 תגובות
- 693 צפיות
-
-
מת לי היום הכונן הקשיח של ה htpc. (seagate barracuda LP 2 Tb) בדקתי באתר של סיגייט, ויש לכונן אחריות עד ספטמבר השנה. מצד שני, הם דורשים שאשלח אותו לשבדיה (או הולנד, או אוסטריה) בups מה שאומר שהמשלוח יעלה יותר מכונן חדש. יש להם איזושהי נציגות בארץ שאפשר לדבר איתה ? (אני לא זוכר ממי קניתי את הכונן)
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי חברים. יש לי ארדיסק שאני רוצה לחבר למחשב וחשבתי לקנות מגירה כזאתי: אשמח לעזרה שתגידו לי איפה הכי זול לרכוש. תודה מראש ושבוע טוב
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
הי, ברשותי SONY EPERIA (הטלפון שייך לאבא) וברצוני לגבות את כל התמונות שנמצאות בגלריה שלו, על המחשב PC שלי. יש לי על ה-PC דונגל שן כחולה אשר בהצלחה העברתי קבציMP3 אל ה-XPERIA אך לא יודע איך להעביר תמונות מהטלפון אל המחשב. כאשר אני מבצע שיתוף בגלריה באמצעות שן כחולה, הוא לא מזהה את המחשב, וכותב שהקובץ לא עבר... יש איזה תוכנה מומלצת לענין? כי כרגע אני עובד ישירות מהדריבר של WINDOWS7 תודה.
-
- 3 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין Samsung 840 Pro 128GB לבין Samsung 840 Pro 256GB. 840 הרגיל לא בא בחשבון בגלל אורך חיים קצר יותר. עכשיו ראיתי שמהירות הכתיבה גבוהה יותר בגרסאת ה256. השאלה שלי מה זה אומר? איפה בדיוק אני ארגיש את המהירות הזאת בעולם האמיתי? כי אם זה הבדל של שניה אחת, אני כבר אתפשר על ה-128GB ואחסוך לי כמה מאות שקלים. תודה!
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות באילת הרדיסק של 1TB באילת יש 3 חברות מה עדיף? http://ksp.co.il/?select=1033..145 *אני מדבר על הדגמים הזולים ואם אני יחליט לרכוש 2TB מה עדיף? ה Western Digital? או ה Seagate *אני מדבר על הדגמים הזולים תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות בקרוב מאוד כונן Samsung 840 Pro 512GB בתור הכונן היחידי על המחשב. לא רוצה ל"ערבב" במחשב גם כונן SSD וגם כונן HDD. אם אצטרך איחסון נוסף, יש לי כונן חיצוני של 1TB שעושה את העבודה נפלא. השאלה שלי היא כזו - האם כדאי לי לקנות כונן אחד בלבד של Samsung 840 Pro 512GB? או.. האם כדאי לי לקנות שני כוננים של Sasmung 840 Pro 256GB בתצורה של Raid 0? עכשיו סלחו לי, אבל אני ממש לא מבין את המונחים של Raid למיניהם. הדבר היחידי שהבנתי זה ש- Raid 0 מציין איחוד של שני כוננים לכונן אחד והמהירות בעצם גודלת בהתאם (כל זה רק מחיפוש בגוגל. אני ממש לא בטוח שזה נכון). אבל.. במידה וזה נכון, לא עדיף לקנות באמת שני כוננים נפרדים, לבצע איחוד ביניהם ואז תהיה לי מהירות הרבה יותר גבוהה?…
-
- 18 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום ותודה מראש לעוזרים.. אני אחרי החלפת לוח ופירמוט של המחשב, התקנתי מערכת הפעלה WIN7 , באטלפילד 3 כולל ההרחבות שלו(סביבות 35GB הכל ביחד) ואת המשחק קרייסיס 3. כרגע מתוך 120 GB נשארו לי רק 22GB מה שלא יכול להיות, אני נכנס ל-C מסמן את כל מה שנמצא שם ולוחץ על מאפיינים וזה מראה לי שהכל ביחד שוקל 67GB, אז לאן נעלמו לי עוד 31GB? פתחתי את האפשרות גם לראות קבצים מוסתרים ואחרי זה בדקתי כמה שוקל כל מה שב-C. אני לא יודע אם זה קשור אבל לא מצאתי בלוח עדיין איפה להגדיר אותו AHCI. אשמח לכל עזרה.. עדכון: הורדתי באפשרויות תקיה את הסימון מעוד מקומות ופתאום התגלו קבצים ותקיות שנפחם הכולל 95GB, שני הקבצים התחתונים שוקלים 28GB ואין לי מושג מה הם?
-
- 39 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
שלום חברים. המוצר הבא: Seagate Backup Plus 3 TB USB 3.0 Desktop External Hard Drive (STCA3000101) נמכר באמאזון ב-100$. יש אפשרות למשלוח לארץ אבל יוצא מחיר כפול יחד עם עלויות המשלוח והמיסים, 53.46$ עלות משלוח ו-26.09$ דולר פיקדון מיסים. פיקדון מיסים ממומש אם המוצר נתפס במכס אז הקונה בעיקרון מאפשר למוכר לשלם בשמו את עלויות המכס, אם המוצר לא נתפס מקבלים את הפיקדון חזרה. לינק למוצר: http://www.amazon.com/gp/product/B00829THQE/ref=ox_sc_act_title_1?t=slicinc-20&tag=slicinc-20&ascsubtag=a_kRpvBKEeK5Rja3AM31nA0_UItd3_mCO_0_0&ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER אז אם יש לכם דודה שמגיעה לארץ... תהנו.
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
זה הלוח אם שיש לי - http://www.msi.com/product/mb/G41M-P33-Combo.html#/?div=BIOS זה sata 2 , וראיתי את שני אלה שהם sata 3 והשני גם sata2 http://ksp.co.il/?select=.1033..152..210..378.&list=1&sort=2&glist=0&uin=17998&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 http://ksp.co.il/?select=.1033..152..210..378.&list=1&sort=2&glist=0&uin=19322&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 יתאים? ראיתי אתזה : " 5. האם יש עדיפות לקניה של כוננים בעלי חיבור SATA3 מאשר SATA 2 במידה והלוח האם שלי תומך? זה תלוי. מבחינת הכוננים הקשיחים, ההגבלה היא מצד הכונן עצמו ולא מההתקן שלו. לכן לא יהיה שום הבדל בביצועים בין SATA2 ל-SATA3. …
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-