עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by 00Amir,

יש לי שני כונני WD Blue 500GB זהים . אחד מחובר ככונן C והשני כ D ו E .... כאשר אני מריץ HDDTUNE אני רואה שהכונן הראשי הרבה יותר מהיר מהשני... למה זה קורה? [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by tovtov,

אני בונה מחשב חדש, האם אני חייב כונן דיסקטים (קראתי באיזה פורום שחייבים כדי להתקין מערכת הפעלה??)? או שאני יכול לוותר לקנות מחשב ללא כונן דיסטים. תודה

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by dan9,

ערב טוב לכולם יש לי במחשב מערך רייד 5 שבנוי מ5 דסקים אחד נפל לי והמערך ממשיך לעבוד עד שאני יקנה דיסק חדש. (לא פעם ראשונה שנופל לי דיסק והכל ממשיך לעבוד). בכל אופן קיבלתי הודעה במטריקס שהמערך כשל וזה מה שרשום כשמעלים את המחשב [ATTACH]5588[/ATTACH]

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by noambar,

אני לא יודע מה לעשות כתוב לי שבסך הכל יש לי 72 ג'יגה בכונן d ויש לי רק 22 ג'יגה פנוי, אבל כשאני עושה בודק כמה מקום תופסים כל התיקיות ביחד אני רואה שהם תופסים בסך הכל 32 ג'יגה. איפה שאר ה-20 ג'יגה הנותרים?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. רציתי להתייעץ בסוגיית SSD מאחר ותוכנת הדואר שלי אינקרידימייל יש בעיה לייצוא תוכן בתיקיה 32 נתקע ואינו משלים את הפעולה ויש לי חומר חשוב בדואר ובכמות ,אם מתקין על המחשב SSD ורוצה להעביר/להעתיק תוכן ה-C מ- HD רגיל את מערכת ההפעלה חלונות 7 ולהפוך את ה-SSD כמוביל ולא על בסיס של פירמוט והתקנה חדשה כך ישארו לי המיליים (מאד חשובים) האם יש דרך לביצוע או תוכנת ביצוע . אשמח לעיצה והמלצות על בסיס ניסיון אישי ולא תאוריות לא בדוקות .תודה HOLYO1953@GMAIL.COM

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Sicarius,

אהלן חברה, אני מעוניין לרכוש כונן קשיח פנימי בגודל 2 טרהבייט. תנו המלצה למשהו מדהים, חסכני בחשמל, ברמה מאוד גבוה, עמיד לטווח ארוך, קיצר איכותי. עד 1 אלף שקל. אני מקווה זה לא משנה איזה מערכת יש לי נכון? תודה לכל מגיב כונן קשיח פנימי Samsung 2000GB HD204UI http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=774445 כונן קשיח פנימי Western Digital Caviar Black 2000GB WD2001FASS http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=748413 כונן קשיח פנימי Hitachi/IBM 2000GB Ultrastar A7K2000 2TB http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=771193 אם אתם מכירים משהו יותר טוב אנא ידעו אותי. האם זה משנה איזה מחשב יש לי?[ ספק, לוח אם, כרטיס מסך וכדומה בנושא]

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by vner@,

שבוע טוב היום מת לי הדיסק הקשיח - IBM 7200, 60 GB. אני צריך חדש, וחשבתי על 80 ג'יגה (בטוח), עכשיו המתמודדים: מקסטור 80 ג'יגה 7200, 2 מגה קאש. 550 ש"ח ווסטרן 80 ג'יגה 7200, 2 מגה קאש. 560 ש"ח ווסטרן 80 ג'יגה 7200, 8 מגה קאש. 615 ש"ח עדיף כמה שיותר זול, אבל אני רוצה משהו שיחזיק מעמד.... אני יודע שכולכם תמליצו על ה 8 מגה ( הוא במבצע - 615 במקום 800 ש"ח), אבל בכל זאת, האם זה עד כדי כך משנה אם מצאתם משהו יותר טוב משלושת המתמודדים הנ"ל, אפשרי, אבל בפנדה כי הם מסדרים לי הנחות ..... תודה רבה מראש, שבוע טוב, אבנר

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by 22junky,

אני מחפש מגירות לכוננים קשיחים מינימום 4 מגירות אפשר גם יותר (רצוי. תלוי במחיר) אני לא ממש מכיר את המחירים כך שאני לא יודע מה התקציב הכוננים שיש לי הם IDE אבל עם יש משהו משולב זה יכול להיות מעניין (שוב תלוי המחיר) תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. המדובר על wd גרין חצי טרה. מכיל את כל המוזיקה שלי ועוד הרבה תמונות משפחתיות וכו'. הוא מסתובב תקין, מתחמם די הרבה. רציתי לדעת: 1. איך להציל את הקבצים 2. מה עם הכונן עצמו (פחות קריטי)

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by benor,

אבא שלי קנה לי דיסקים כאלה האם אתם מכירים אותם? מה אתם אומרים עליהם?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום אני רוצה לחבר ללוח הא- אסוס P5K PRO דיסק קשיח נוסף(את הישן שלי) יש חיבורי SATA פנויים האם אפשר לחבר אותו לכל אחד החיבורים הפנויים ? או שצריך לחיבור מסויים? בחוברת של לוח האם כתוב שחלק מהחיבורים הם ל MASTER וחלק אחר ל SLAVE יש הבדל? ערן

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by zaviv,

שלום לכולם, אני מתלבט ברכשית כונן בלו ריי למחשב האם מישהו יש לו כונן בלו ריי שהוא צורב והיכן ניתן לראות את הסרטים (נגן או PS3) תודה

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Or4more,

היי, אני רוצה לקנות SSD בגודל 500GB למחשב. 1. אשמח להמלצה לכונן SSD עד 300 ש"ח בארץ או מתחת למכס מאמאזון..בגדול המחשב משמש בעיקר לאינטרנט / סרטים / אופיס וכו אז לא חובה שיהיה חיית ביצועים, אבל שיהיה אמין. 2. הלוח אם שלי ישן יחסית - זה הדגם: Gigabyte GA-770T-D3L אם הבנתי נכון אני יוכל לחבר את ה SSD לחיבור SATA רגיל כמו ההארד דיסק שמחובר היום? זה מונע ממני למעשה לקנות SSD מסוג NVMe? יש הבדל משמעותי בין הסוגים? תודה..!

14. Started by koindoubles,

חברים יקרים! יש לי נייד DELL 3560 i7 אני מעוניין לשדרג את הדיסק סיסטם שלו לSSD השאלה היא-איך להעביר את המערכת ההפעלה OEM לדיסק החדש? זאת אומרת הוא מגיע עם מערכת restore ואין לי אפשרות להתקין את הווינדוס לכונן אחר. תודה מראש, יובל

15. צריך המלצה לכונן חיצוני או פנימי להתקנת משחקים ואיחסון קבצים. דרישות: כמה שיותר טרה, מפרט כמה שיותר טוב ומהיר, שיתמוך גם ביואסבי 2 וגם ביואסבי 3. אפשרי להזמין מחו"ל אם זה משתלם. יש לי במחשב כונן 1 טרה פנימי SAMSUNG HD103SJ וחיצוני 1 טרה WDC WD10 01FALS-00J7B1 בתוך קופסא thermaltake max 4 לאיחסון קבצים. אני צריך כונן חדש כי יש לי גם ps3 שבשביל להתקין עליו משחקים אני צריך לחבר אליו כונן חיצוני בפאט32. נראה לי שאשתמש לפיאס3 ב 1 טרה החיצוני שיש לי כרגע ובחדש אשתמש ככונן למשחקים ואיחסון קבצים. 3.5"? כונן פנימי/כונן+קופסא חיצוני/חיצוני יעודי? מפרט ודגמים מומלצים? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by thebenjamin,

שלום, כשקניתי את הטלפון שלי קיבלתי מתנה כרטיס זכרון של sandisk בנפח 64GB שהוא UHS-I וקורא 48MB/s. לשמחתי יצא לי לנצל אותו בטיול וצילמתי המון תמונות וסרטונים (מעל 4000) בעזרת הטלפון. עוד באמצע הטיול כשהייתי נכנס לגלרייה בטלפון הייתי רואה ריבועים אפורים במקום תמונות ולקח להן המון זמן להיטען (להיקרא) מהכרטיס. בנוסף כשהגעתי הביתה ורציתי להעביר את הכל למחשב הרוב עבר אבל יש מספר סרטונים/תמונות שפשוט מסרבות לעבור, מאוחר יותר ניסיתי לנגן את אותם סרטונים שלא עוברים מהטלפון שהם נתקעים בנק' זמן מסויימת, אבל אם אני מדלג על הנק' הזו הם ממשיכים להתנגן כרגיל, נראה שאיכשהו הם נפגמו. השאלה אם הבעייה היא בכרטיס זכרון? לא נראה לי שיש סיבה שמספר סרטונים ש…

17. אהלן, אני עובד הרבה עם תוכנות כבדות לעריכת וידאו ואפקטים של וידאו. תוכנות כמו אפטר אפקטס ופרימייר לדוגמא. בנוסף עובד גם עם פוטושפ ולייטרום וגם עם קיובייס 7 למי שמכיר (תוכנה דיי כבדה על שלל שימושיה לעריכה ושימוש באודיו) מכורח הנסיבות הרבה משימות ופעולות שמבצעים בתוכנות האלה הן דיי איטיות. כלומר לוקח זמן עד ליישומן המלא מהרגע הקליק על העכבר.. למשל: אם נתת פקודה 'לחתוך' איזשהו קטע, או נתת פקודה כלשהי הקשורה לעיבוד של קטע מסויים, יכול לקחת כמה שניות טובות, לפעמים כמה דקות טובות עד שהפעולה\משימה\פקודה שנתת - הושלמה ובוצעה. השאלה שלי היא - האם כשהתוכנות האלה רצות על כונן SSD, כל הפקודות האלו מייושמות יותר מהר? אני מדבר על המהירות בשימוש בתוכנה עצמה ולא על זמן ההעלאה שלה, א…

18. שלום, לWINDOWS יש VIRTUAL MEMORY. במדריך להגדרות SSD שבאתר רשום שיש לבטל את הVIRTUAL MEMORY שעל כונן הSSD ולהגדיר אותו לכוננים המכניים משום שהקריאה.כתיבה המרובות שקורות שם יקצרו לבסוף או אורך החיים של הSSD. האם זה נכון? מה שלי לא מסתדר בהנחיה זו הוא העובדה שאם הגדרתי את הVIRTUAL MEMORY לכוננים המכניים האם לא בעצם וויתרתי על המהירות של הSSD בביצועי מערכת ההפעלה? ואז בעצם אני מוותר על היתרון הענק של המהירות של הSSD שמ.ההפעלה תשתמש בו בצורה המיטבית ביותר? תודה.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום אני רוצה ליקנות דיסק קשיח SSD מהיר מאוד. אני ראיתי באתר KSP ראיתי תמונה איך נראה דיסק קשיח. אבל שמתי לב רואים בדיסק קשיח יש פס קטן ריבוע צבע כתום והשני יש פס קטן ריבוע צבע שחור מה זה אומר הצבעים. איזה הכי טוב מיהם שאורך חיים ארוכים בלי תקלות. איזה מיהם מהיר מאוד? הייתי רוצה גבוהה מהיר מאוד. כי אני מישתמש בגריפקה וגם עריכה וידאו. וגם משחקים כבדים באינטרנט וגם במחשב. עוד משהו ראיתי בפס כתום רשום: באתר : http://ksp.co.il/?uin=18003 Sequential Read Speed: Up to 530MB/s Sequential Write Speed: Up to 330MB/s Random Read Speed: Up to 97K IOPS Random Write Speed: Up to 63K IOPS והדיסק השני פס שחור רשום: באתר : http://ksp.co.il/?uin=20231 מהירות קריאה מקסימלית Up to 540 MB/…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום אני מחפש שירות אחסון בענן, שמאפשר להעלות ולהוריד קבצים(גדולים, כגון 10GB כל קובץ) בעזרת תוכנת FTP, בלי להצטרך להתקין כל מיני תוכנות "סנכרון" למינהן. הקבצים שאי רוצה לשים בענן, הם גיבויים. יש מגוון חברות מוּכרות שנותנות גיבוי בענן, וכולן נותנות תוכנת Desktop משלהן, עבור הסנכרון בין המחשב לבין הענן. אבל האם יש שירות אחסון שמאפשר בנוסף גם גישה אל הענן שלנו ע"י תוכנת FTP? תודה

21. Started by INFERNO,

שלום יש לי HD 40 ג'יגה של סיגייט והוא נמצא עכשיו במערכת קבצים NTFS אני רוצה לפרמט לFAT 32 אבל הבעיה שהיא אני רוצה לפרמט הוא נותן לי רק את האפשרות של NTFS מה אני עושה ? :-\

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. אחרי שהלך לי 3T חיצוני עם ספרייה יפהפיה של סרטים+סדרות וכמו כן גם ג'יגהבייטים של תמונות ורשימת ההשמעה בת ה700 שירים שלי, החלטתי לקחת את העסק של הגיבוי ממש ברצינות. כרגע אני חייל אז אני לא יכול להיכנס בזה בכל הכח אבל אני רוצה לקנות כונן 4T חזק וכשאשתחרר לעשות לו RAID1 בשרת NAS עם כונן זהה. שוב - לקנות כונן אחד פנימי למחשב לבינתיים ולהשתמש בו כשנה ואח"כ להוסיף את השרת ואת הדיסק השני. בו-בזמן ירוץ על המחשב SSD. סיכוי ממש טוב שארצה לעשות RAID0 לשני SSDים כבר בעתיד הקרוב. בגלל שאני לא מבין בתחום בכלל עלו לי כמה שאלות: א. אם על הכונן יש מידע ואז אני עושה לו RAID, אין צורך למחוק את הנתונים. נכון? ב. לביצועים מיטביים, חובה שהדגם של הכוננים יהיה זהה? נפח זהה יספיק? ג. אז איזה כונן…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by yonir,

לא ממש קריטי, אבל יש ב-TMS שני מתאמי 3.5 ל-2.5 של Agestar באותו מחיר (29 ש"ח) מתכת 2T3SI פלסטיק 2T3SP מה עדיף? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שמתכת מוליך/מפזר חום טוב יותר? (לפלסטיק יש מקום למאוורר 80mm אבל אין לי כוונה לשים בכל מקרה..)

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by ariebel,

איזה הארדיסק יותר טוב? maxtor 7200rpm ata133? או westerb digital 7200rpm 8mb buffer ata100? איפה אני יותר ארגיש מהירות יציבות? MAXTOR או WD? היה לי MAXTOR והייתי מאוד מרוצה...ממש ממש מרוצה.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by ccc,

יש לי דיסק 80 ג'יגה.. הוא מחיצה אחת אני רואה פה אנשים שיש להם שתי מחיצות ויותר.. למה? איך עושים את זה? אתם ממליצים לי?

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.