עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם בעיה שנתקלתי בה בזמן האחרון בעקבות התחלת צריבת דיסקים צרובים של די וי די כל דיסק של די וי די צרוב ששמתי עליו סרטים או כל מידע אחר (צרבתי עם נרו ובסוף הצריבה סגרתי את הדיסק) פשוט המערכת הפעלה שלי שהיא XP PRO עם שפה מותקנת עליו עברית... פשוט המערכת הפעלה לא מצליחה לראות את הדיסק כאילו הוא ריק. יש לציין שהדיסק תקין ו ה די וי די בסלון קורא אותו ללא כל בעיות וכן אצל הלפטופ של חברה שלי ששם יש לה גם מערכת הפעלה XP היא רואה את תכולת הדיסק כרגיל מה אני עושה?? למה אצלי המערכת לא מזהה את הדיסק ומה שיש בו ואיך אני מתקן זאת בתודה אסף

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by INFERNO,

שלום יש לי HD 40 ג'יגה של סיגייט והוא נמצא עכשיו במערכת קבצים NTFS אני רוצה לפרמט לFAT 32 אבל הבעיה שהיא אני רוצה לפרמט הוא נותן לי רק את האפשרות של NTFS מה אני עושה ? :-\

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by eli_kats,

שלום לכולם, ברשותי כונן קשיח מדגם Samsung EVO 840 1TB בצעתי העתקה של קובץ גדול(סרט) בין הכוננים של הכונן קשיח והמהירות הייתה מתחת ל 100MB האם מכיוון שהוא מבצעה קריאה וכתיבה פיזית באותו הכונן הקשיח הוא כלכך איטי? יש לי עוד מחשב בבית עם כונן EVO 840 500GB ולוח Intel שתומך בטכנולוגיית Intel Rapid והכונן עובד הרבה יותר מהר איתו. האם קיימת טכנולוגיה מקבילה ללוח שלי? מפרט המחשב שלי : CPU : AMD A10 5800K MB: Gigabyte GA-F2A75M-D3H תודה.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שמציע דיסקים במחיר שפוי לכל העולם כולל עלות המשלוח ? בארץ אנחנו נאלצים לשלם על דיסקים כ 50% יותר מבארה"ב

5. שלום, היה לי את שני הכוננים האלה במחשב: Crucial M4 128GB Samsung F3 HD103SJ 1TB ה-Windows היה מותקן על ה-SSD, וה-HDD היה נכבה שהוא לא היה בשימוש, וכל פעם שהייתי משתמש בו בצורה כזו או אחרת הוא היה נדלק ונכבה שוב כאשר הוא לא בשימוש. לאחרונה רכשתי Samsung 840 EVO 250GB, פירמטתי את המחשב, והתקנתי את הוינדוס על ה-SSD של סמסונג. בתוכנה של ה-SSD ה-Samsung Magician הזה, יש שלוש אופציות כאלה איך להפעיל את ה-SSD, ובחרתי ב-Maximum Performance, וכתוצאה מכך בהגדרות "צריכת חשמל" האלה של וינדוס נוסף שם עוד לשונית שקוראים לה Samsung High Performance, והוינדוס משתמש בה כרגע בגלל מה שבחרתי ב-Magician. כתוצאה מכך, ה-HDD לא נכבה שהוא לא בשימוש, הוא נשאר תמיד דלוק בגלל שב-Advanced pow…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. אהלן חברים, יש לי מחשב נייד LENOVO FLEX 15, עם דיסק קשיח SSD 128 ג'יגה מהיצרן. אחרי מספר שנים, אני רוצה לשדרג לSSD בנפח 500 ג'יגה. ראיתי שלסמסונג יש תוכנה מאוד פשוטה בשם Samsung Data Migration שמעתיקה בצורה פשוטה את כל תוכן הדיסק הישן לדיסק לחדש, וכל מה שנותר לעשות אחרי הרצת התוכנה הוא רק לעשות חילוף פיזי, וסיימנו. אני מחפש כונן לאו דווקא של סמסונג, אבל אחד שמגיע עם או תומך בתוכנה של סמסונג או כדוגמתה על מנת לעשות לעצמי חיים קלים. אין לי דרישות שהכונן שלי יהיה הכי מהיר, כל כונן שנמכר כיום בשוק כנראה יותר טוב ממה שאני קניתי לפני 3 שנים ביחד עם המחשב, והכונן שיש לי עכשיו יותר ממעולה בשבילי. חשוב לי שהכונן יהיה מיצרן אמין. מבחינת מחיר הכ…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by roeesnir,

מה ההבדל בביצועים? הבנתי שהירוק עובד על 5400 כדי לחסוך בחשמל ולהיות יותר שקט. אפילו שמוכרים אותו כ7200. האם זה נכון? אם כן איך אפשר להגדיר אותו שיעבוד על 7200 (אם בכלל)?

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. שלום, לא מזמן פרמטת את המחשב ונשארתי בלי כלום אז אני רוצה לקחת את הארדיסק שלי לקחת אותו לחבר שלי ולהעתיק כמויות גדולות של מידע... איך אני עושה את זה? (מה פשוט מפרק מחבר אצלו ו Win XP אוטומטית מזהה אותו ומאפשר לי לעבוד איתו??) על הדיסק שלי גם נמצא Win XP, האם זה יפריע למחשב של חבר שלי ב Boot? בקיצור תסבירו לי את זה בבקשה כמו לליד בן 10 שפעם ראשונה עושה את זה (מה שנכון דרך אגב חוץ מהקטע של ב 8) תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. החלטתי להפוך אותו לדיסק חיצוני במידה ובעתיד יהיה לי USB 3.0 האם כדי לקנות לו מארז ל USB 3.0 או שאין טעם כי הדיסק הוא לא SSD אלה 5400RPM אם אני לא טועה

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by Inzagi,

בדיונים בפורומים השונים באתר קראתי שבעת התקנה או חילוץ של קבצים על הדיסק הקשיח הוא יכול להוות צוואר בקבוק קשה. הפיתרונות שנכתבו הם או לקנות דיסק קשיח נוסף ולחלץ מדיסק אחד לדיסק שני, או ליצור PARTITION ולחלץ מPARTITION אחד לשני. נכתב גם שPARTITION ומחיצה זה לא אותו דבר. השאלות שלי: מה זה PARTITION ומה ההבדל בינו לבין מחיצה? האם יצירת שני PARTITIONS וחילוץ של קבצים מאחד לשני או התקנה של קובץ באחד בזמן פעילות שוטפת עם השני תמנע צוואר בקבוק ותאפשר לדיסק להתנהג רגיל? (במילים אחרות האם זה יתן אותה תוצאה כמו דיסק קשיח נוסף) תודה.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by BeBest,

אהלן, חבר ראה ב-Aliexpress דיסק און קי של 512GB קישור: http://www.aliexpress.com/item/Wolesales-512GB-USB-2-0-Flash-Drive-pen-drives-free-shipping/1570045344.html?s=p לטענתו בגלל שיש כבר 3 פידבקים של אנשים שקיבלו את המוצר הוא אוטנטי וסבירות גבוהה שזה אכן פועל כמו שצריך. הסברתי לו שיכול להיות שכן יוצג לו חצי טרה במחשב אבל בפועל הוא לא יוכל להשתמש בהם. אגב, ראיתי שיצאו כאלה אמיתיים והמחיר שלהם סביב 4,000 שקל מה שרק מחזק את הטענה שלי שמדובר בזיוף. מה דעתכם?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by composite,

שלום לכולם לא מזמן רכשתי את ה- SSD הנ"ל, בנפח של 256 ג'יגה. 1) תוך כדי תהליך ההתקנה, כשניסיתי להבריג את הכונן למגירה שלו כדי שיכנס לכלוב רגיל, שברתי חלקית את בית ההברגה של אחד הברגים. חצי מבית ההברגה הכסוף נפל, כך שה- PCB חשוף מעט. אם תדמיינו את בית ההברגה כגליל חלול, אז בעצם "חצי" ממעטפת מהגליל נפל, והחצי השני נשאר כמו שהוא. רציתי לשאול - עד כמה זה קריטי? האם כדאי לשלם עבור תיקון הכונן בשל כך או לממש אחריות, אם אפשר? ראו תמונה מס' 1. החלק הירקרק זה ה- PCB. 2) למרות שהשיפור בתגובתיות המערכת בהחלט מורגש, זו לא ה- "מהפכה" שציפיתי לה בעקבות הררי המילים שנשפכו על כונני SSD כאן בפורום. זה מעורר את חשדי, ולכן צירפתי תמונה של AS SSD כדי שתוכלו לומר לי אם אני אכן מקבל את מה שאני…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by MoAv,

כמו שקיצרתי בכותרת, יש לי הארד דיסק SCSI 74Gb 15K rpm כאשר אחרי שהתקנתי WIN7 חדש חציצה נעלמה כלא הייתה, אני לא מצליח לראות אותה בManage ושום תוכנה לא עוזרת לי, יכול להיות שבגלל שהוא SCSI הוא פחות גלוי מאשר SATA ? איך אני מאחזר את המידע לפחות ?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. ביצעתי את העדכון שאמור לפתור את הבאג המדובר. לאחר הרצה אני מקבל מהירות קריאה תקינה ומהירות כתיבה נמוכה. מה יכולה להיות הבעיה?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by Yehudaa,

http://m.ebay.com/itm/221662588891?nav=SEARCH חשבתי להתקין מתאם כזה על לוח אם שתומך רק בסאטא 2 , האם ידוע לכם האם לא תיהיה בעיה בזיהוי הכונן המותקן עליו ? וכן האם המהירות , והביצועים של הכונן יהיה ממש כמו על סאטא שלוש מובנה בלוח אם .

16. Started by shahar07,

בעיה מוזרה, במחשב הנייד הכונן עובד ובמחשב הנייח הוא לא נראה למה זה קורה

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. המוכר ב-KSP אמר לי שמכוון ש-NCQ פותח ע"י סיגייט אז הוא כלול אך ורק בדיסקים שלהם, אני עד היום חשבתי שברוב כונני SATA2 לא משנה של איזה חברה, כלולה הטכנולוגיה, ככה שזה קצת ערער אותי... מישהו יכול לתת תשובה חד משמעית: א. האם יש NCQ בדיסקים שלא של סיגייט ? ב. האם יש NCQ בכל דיסק SATA2 ? ג. האם יש כונני SATA150 עם NCQ ? תודה רבה! (:

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by winner100,

ערב טוב לכולם, יש ברשותי HDD של סמסונג ואני די מרוצה. הנפח הולך ונגמר אני חייב אחד נוסף. אני לא מחפש את טופ הביצועים בתקציב שלי אבל גם לא מחפש עגלה. נתונים יבשים: נפח 2TB עד 4TB תקציב באזור ה450 550 ₪ אם אפשרות למשוך עד 600 במידה ויש הצדקה. הוא לא ישמש למערכת הפעלה, למערכת ההפעלה יש SSD. אבל הוא יהיה בכתיבה מתמדת בגלל מצלמות אבטחה שמזרימות לשם ווידאו בצורה קבועה. ואולי אני יתקין שם כמה תוכנות (לא בטוח) הכי חשוב לי אורך חיים אבל אני יודע שזה כמעט בלתי אפשרי אז אני פשוט יבקש המלצות שלכם ואולי גם מחוות דעת אישית. תודה!

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by composite,

שלום. במחשב שבו אני משתמש ישנו כונן אחד של 1 טרהבייט. במחיצה אחת ישנה מערכת ההפעלה, תוכנות מותקנות, משחקים וכו', ובשנייה - תיקייה אחת עם כל המידע הקריטי, ושנייה עם מידע חשוב אבל ממש לא קריטי שעבורי לא שווה גיבוי. את התיקייה הקריטית, ששוקלת 100 ג'יגהבייט, אני מעתיק ידנית (פשוט מעתיק את הכל, copy+paste!) לכונן חיצוני (כונן פנימי רגיל שמחובר למחשב דרך מגירה, ורק לצורך הגיבוי, בשאר הזמן הוא כבוי ומאחוסן בחדר). אני עושה את זה כי במידה מסוימת אני לא סומך על התוכנות האלו שיוצרות image של הכל, יכול להיות שבתהליך יהיה איזה corruption של קובץ, או שחס וחלילה התוכן של הקבצים ישתנה. העתקה ידנית זה הכי פשוט. החסרון הוא שהמידע שלי מתעדכן לעיתים קרובות, ולכן כל פעם שאני מגבה אני מוחק…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. התכוונתי כבר שבוע שעבר לרכוש את הF3 של סמסונג, אבל בעקבות החגים ואי היכולת של RSM לתת לי נציג טלפוני שיבדוק אם יש במלאי (יומיים ברצף ענו לי לקראת סגירה ולא היה עם מי לבדוק, מעצבן) נתקעתי עכשיו ואי אפשר להשיג אותו בשום מקום במחיר סביר. חשבתי אולי אם יש כונן אחר שכדאי לרכוש, או שפשוט כדאי לחכות שהם יחזרו להיות שפויים. מה אתם ממליצים? תודה מראש! זאב.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. שאלה קטנה אליכם: אני חושב שהגיע הזמן לגבות את הקבצים שלי באופן קצת יותר אמין מעל גבי דיסקים צרובים שאחרי שנה מפסיקים לעבוד. השאלה היא האם ניתן להשתמש בכונן קשיח חיצוני (שמתי עין על ה- WD Essential 2 של 1 טרהבייט) בתור אמצעי אחסון לטווח ארוך? הכונן לא יהיה בשימוש קבוע מדובר רק על גיבוי ואחסון בארון. תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. חג שמח (: חיברתי למחשב של אחי כונן קשיח נוסף (Slave) והופיעה לי מחיצה (H) ... לפני שחיברתי את הכונן הקשיח היו לי שתי מחיצות, C ו - D ... אז אני רוצה לאחד (בעזרת Partition Magic 8.0) את המחיצה שהתקבלה למחיצה הקיימת, D ... איך אני עושה זאת ?.. נגיד ואחרי שאני אעשה את זה ויום אחד אצטרך לפרמט, אחרי פירמוט המחיצה (H) לא תופיע שוב ?.. תודה מראש, משה

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by pro,

קראתי באתר שיש חברה שמיצרת הארד דיסק של 200GB האם אפשר לדעת איך קוראים לחברה? ??? :

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by J0n1,

לDOK 2G תודה.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by MEGI,

שלום לכולם, יש לי שאלה לגביי התקנת תוכנות על SSD לאחרונה רכשתי מחשב חדש עם SSD השאלה שלי היא אם אני רוצה להתקין תוכנות גראפיקה כמו מקס ופוטושופ איך אני מתקינה אותן על ה SSD? איך מגדירים את ההתקנה שתתבצע על ה SSD?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים