עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by dovik,

1. בהרד דיסק שרכשתי לפני כמה שנים (כזה) יש תקלה קטנה,אך מעצבנת וחשודה. בין כל המידע הרב שיש בו, היו כמה תיקיות עם קבצי וידאו. ניסיתי למחוק אותן, אך הקבצים נמחקו והתיקיות נשארו ריקות ואין אפשרות למחוק אותן בינתיים. פורמט לא בא בחשבון, בכל אופן עד שאני מוצא מקום איחסון אחר למידע שנמצא. האם ניתן למחוק את התיקיות הריקות,וכיצד? 2. צריך המלצה להארד דיסק חיצוני, בתווך המחירים 200-380 ₪, בלי חיבור לחשמל. החל מ-500 GB תודה.

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  2. Started by eliom,

האם קיים כונן חיצוני לאייפון המאפשר גישה מאייפון עצמו לדברים שהורדתי?

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  3. יש לי כונן חיצוני WD My Passport 1tb שמתנתק לאחר כמה דקות של העברת קבצים. יש לי בלוח האם שתי יציאות USB 3.0 מאחורה, ניסיתי לחבר אותו לשתיהן, כל פעם ליציאה אחרת, ובשתיהן זה התנתק לאחר כמה דקות באמצע העברת קבצים. עכשיו חיברתי כונן חיצוני אחר שיש לי ובינתיים עברה אולי חצי שעה או שעה וזה מעביר קבצים בלי להתנתק, מקווה מאוד שימשיך כך. חוץ מזה שהכונן מתנתק, המחשב מזהה אותו והוא עובד תקין אך אי אפשר לעבוד כך כאשר הוא מתנתק באופן כל כך תכוף. בדקתי והכונן כבר לא באחריות (נרכש בתחילת 2011 עם אחריות לשנתיים). בהנחה שהמידע שהיה על הכונן לא חשוב לי, האם יש משהו לעשות חוץ מלזרוק אותו לפח? דרך אגב, יש לי עוד שאלה שקשורה לנושא. האם זה נכון שעדיף לחבר כונן חיצוני לחיבור USB אחורי ולא קדמי…

• 21 תגובות
    • 3.4k צפיות
  4. Started by mushon26,

קניתי כרטיס זכרון CORSAIR 64GB ואשמח לחוות דעתכם גודל הכרטיס ועל מהירות הכרטיס. גודל הכרטיס מראה 58GB שזה בערך 10% פחות. האם בסדר? אגב בערכים של הבדיקה השארתי את ברירת המחדל שזה 5 ו-1000MB - האם אלה הם הערכים הנכונים? ולגבי המהירות הנה הנתונים:

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. לא יודע למה, אבל פתאום התחיל לעניין אותי עכשיו לגבי ה- GPT. מה הייתרון שלו לעומת MBR? וזה שווה לפרמט במיוחד בשביל להמיר את הדיסקים שלי ל- GPT? ועוד שאלה, אם אני קונה עכשיו כונן חדש ומפרמט אותו מראש ל- GPT (בדגש על SSD אם זה משנה), יש אפשרות לשכפל את הכונן הישן (MBR) כמו שהוא אל הכונן החדש ושהוא ישאר GPT? וראיתי את הסרטון הזה שמראה כיצד להמיר את הכונן ל- GPT ללא פרמוט (החל מדקה 3:00) מה שכמו שהבנתי עד עכשיו לא אמור ליהיות אפשרי. יש לזה חסרונות כלשהם? סיכונים? מצטער על החפירה

• 8 תגובות
    • 8.1k צפיות
  6. Started by naki,

מעוניין לקנות כונן ssd 240 gb וכונן wd black. קראתי על סמסונג 840, אינטל, ו sandisk extreme... אני מחפש כונן עם מהירות קריאה כתיבה גבוהה, אמין ועמיד, עם נסיון שלכם, כל רעיון יתקבל בברכה.. לגבי הכונן בלאק, אני ארגיש הבדל בין הכונן הזה לדיסקים קשיחים אחרים? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 954 צפיות
  7. Started by House M.D.,

היי. האם קיימת תוכנה שתאפשר לי לכבות HDD פנימי שמחובר למחשב (או יותר נכון להכניס למצב idle, מצב שבו הדיסק לא מסתובב אבל יכול לקבל פקודה שתפעיל אותו)? יש לי דיסק פנימי שמשמש כדיסק לגיבוי, ואני ניגש אליו לעיתים רחוקות מאוד כך שאם קיימת אפשרות כזו, היא תאפשר לי להאריך את חייו בצורה ניכרת. תודה.

• 0 תגובות
    • 923 צפיות
  8. Started by CyberBot,

לוקח דיי זמן לפתוח תוכנה קטנה כמו טים ספיק או כל תוכנה אחרת כבדה/קלה לפעמים באמצע BF4 הוא מתחיל לפעול רצוף ותוקע את המשחק הפעולות הבסיסיות במחשב לוקחות הרבה זמן להתבצע איך אוכל לבדוק את תקינותו? מפרט בצד <<

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by dnco,

שלום. יש לי דיסק קשיח Seagate Constellation ES ST1000NM0011 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148784 ניסיתי היום להתקין עליו מערכת הפעלה WIN7 אבל על המסך מופיע ההודעה 3rd master hard disk error בביוס הוא מזוהה בשמו אבל נפחו 0 בעת ההדלקה אני מרגיש שההארד דיסק נכנס לפעולה לשתי שניות ומפסיק. האם ההארד דיסק מקולקל או אוליי אי אפשר להתקין על הארד דיסק זה מערכת הפעלה? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by pxst17,

היי, אני בקרוב קונה מחשב חדש ואני מתלבט. יש לי כרגע במחשב קשיח רגיל של 500GB שדי מספק אותי מבחינת נפח, אז רציתי לשאול - כדאי לקנות עם המחשב החדש SSHD בנפח של 1TB שלא איטי בהרבה מ-SSD, או שלקנות בנוסף לקשיח שיש לי כרגע SSD של 120GB של SAMSUNG EVO? מה עדיף לדעתכם? יתרונות שאני מוצא ב-SSHD: לא איטי בהרבה מ-SSD נפח רב הרבה יותר ומחיר זול משמעותית מ-SSD של 1TB לדוגמה. תודה.

• 11 תגובות
    • 6.1k צפיות
  11. Started by AnTiSh0ck,

שלום, ברשותי DOK של HP דגם v220w 16 GB לאחר ביצוע scan and fix ליואסבי (שהיה דיי מלא ד"א) היואסבי לא מגיב כאשר הוא מוכנס למחשב (לא משנה איזה מחשב ולאיזה כניסה), לוקח לווינדוס המון זמן ל"טעון" אותו ולבסוף עולה שגיאה שהוא לא מצליח לקרוא אותו. היואסבי אצלי בערך שנתיים + ... יש משהו שאפשר לעשות כדי להציל את היואסבי? או שהוא הלך לעולמו?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by spitzi,

שלום, התקנתי 840 Pro בנפח 512GB שהזמנתי מאמזון. להלן צילומי מסך של מבחני ביצועים: מתוכנת סמסונג מג'ישן וגם מתוכנת AS-SSD (לחיצה מובילה לתמונה מוגדלת). ללא ספק, מבחני הביצועים נמוכים, ומן הסתם האשם הוא החומרה המיושנת שלי: לוח אם מלפני 4 שנים שתומך רק ב-3Gb/s ומעבד E8400. אציין כי המידע שהדיסק מדווח לגבי כמות המידע שנכתבה אליו, ומספר הפעמים שהופעל עד כה, מתאים לכך שהתקנתי את הדיסק לראשונה אתמול, כך שנראה כי אכן קניתי וקיבלתי דיסק חדש לגמרי. שאלה: האם יש טעם לנסות לבצע אופטימזציות שסמסונג מג'ישן מציע לי בהינתן שאר החומרה המיושנת? ספציפית, סמסונג מג'ישן מדווח לי שמערכת ההפעלה לא עובדת במצב AHCI. שיניתי ב-BIOS את מצב ה-RAID מ-IDE ל-AHCI, אבל זה עשה לי מסך כחול וחזרתי …

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by SuicideSilence,

הכונן אתמול עבד ,היום חברתי אותו למחשב אחר בשביל להעביר קבצים ממנו . והוא לא נדלק ,ניסיתי לחבר למחשב שלי וגם לא עובד . יכול להיות שהוא מת ? כי הוא עבד עד לפני כמה שעות בסדר גמור .. הוא גם לא נמצא הרבה בשימוש אני משתמש בו מידי פעם לגיבויים.. בכל אופן אם הוא מת מה אפשר לעשות ?!?!??!יש לי עליו מלא מלא דברים ממש ממש חשובים לי

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by pxst17,

שלום, ארצה לשאול - האם SSD יכול להיות יציב כמו קשיח רגיל? הבנתי שהוא רכיב "עדין" יותר, ואם הוא הולך אז אי אפשר לשחזר מידע ושהוא לא הכי אמין שבעולם... מה דעתכם? הוא מספיק אמין בשביל מערכת הפעלה שלמה והמון מידע? במקרה הזה, מדובר ב-SAMSUNG EVO.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by tal76,

שלום רב יש לי מספר שאלות: 1. איך אפשר להתקין דיסק קשיח נוסף? האםרק במעמד רכישת המחשב או שגם בהמשך? האם מומלץ בכלל כדי להרחיב את שטח האכסוןבמחשב? 2. האם נכון שכול החומר הקיים במחשביושב תחת users ומכאן שדי בכך שאני מעתיקה את users לדיסקחיצוני כדי לגבות את כול החומר שלי? (התוכנות שבהן אני משתמשת הן מסמכים בword ובexcel, outlook, onenote ותמונות בפיקסה). 3.איזה תיקיות אסור למחוק (במלים אחרות,איזה תיקיות משמשות את איש המחשבים במקרי הצורך ואסור לגעת בהן?)? 4.לא ברור לי אם שולחן העבודה נחשב מקוםאכסון לכול דבר או לקיצורי דרך בלבד. במלים אחרות, האם קבצים שנשמרים בשולחן עבודה נמצאים בעוד מקום?האם כששומרים בשולחן עבודה צריך לשמור אותם בעוד מקום במחשב? 5.ס"ה גודל הקבצי…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. Started by iyehuda,

דיסק של סאן דיסק שנקנה בתאילנד 16G ניתן לפרמט אותו FAT32 לאחר שאני מנסה לפרמט או ב NTFS אני מקבל הודעה windows was unable to complete the format גם כשביטלתי את ה quick format

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. רציתי לשאול אם יש הבדלים בביצועים של משחקים ותוכנות אם הם על כונני ssd או כונן כמו wd black ביחס לכוננים במהירות רגילה.. וגם לשאול אם החיבור sata 3 מהיר יותר בהקשר הזה של הביצועים, כמובן שלוח האם תואם.. תודה רבה!

18. Started by composite,

שלום לכולם לא מזמן רכשתי את ה- SSD הנ"ל, בנפח של 256 ג'יגה. 1) תוך כדי תהליך ההתקנה, כשניסיתי להבריג את הכונן למגירה שלו כדי שיכנס לכלוב רגיל, שברתי חלקית את בית ההברגה של אחד הברגים. חצי מבית ההברגה הכסוף נפל, כך שה- PCB חשוף מעט. אם תדמיינו את בית ההברגה כגליל חלול, אז בעצם "חצי" ממעטפת מהגליל נפל, והחצי השני נשאר כמו שהוא. רציתי לשאול - עד כמה זה קריטי? האם כדאי לשלם עבור תיקון הכונן בשל כך או לממש אחריות, אם אפשר? ראו תמונה מס' 1. החלק הירקרק זה ה- PCB. 2) למרות שהשיפור בתגובתיות המערכת בהחלט מורגש, זו לא ה- "מהפכה" שציפיתי לה בעקבות הררי המילים שנשפכו על כונני SSD כאן בפורום. זה מעורר את חשדי, ולכן צירפתי תמונה של AS SSD כדי שתוכלו לומר לי אם אני אכן מקבל את מה שאני…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום ובוקר טוב לכולם! קיים אצלי במחשב מערך raid 5 של 5 דיסקים של 1.5T לאחרונה הלך לעולמו דיסק קשיח והתוכנה Intel Matrix Storage Manager מבקשת ממני להחליפו. OK אין בעיה כבר עשיתי את זה בעבר. השאלה היא אם אני יקנה דיסק קשיח של 4T המערך יקבל אותו במלואו ואז אני יקבל נפח גדול יותר או שאני יקבל נפח זהה למערך הקודם בגלל המוקבלות של שאהר הדיסקים? יש?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by שנית,

רכשתי בשבוע שעבר הארד דיסק של SEAGATE בKSP, קיבלתי אותו בלי אריזה ואמרו לי שזה חשוד. האם יכול להיות שעבדו עליי? שקיבלתי משהו מחודש?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. מצורף קובץ של מידע על (ssd (samsung 256gb 840 pro יד שניה שברצוני לקנות. אני לא מבין לגמרי את המידע הוצאתי את המידע ע"י התקנת ה ssd על המחשב הנייד שלי (dell inspiron n7110). פירמטתי והתקנתי win8. אפשר לראות גם את כמות המידע ששמתי עליו כבר. האם הוא במצב טוב? כמה זמן הוא בשימוש כבר? הוא עולה חדש 1190 וקניתי ב 800. תודה לכל המגיבים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. המחשב שלי התקלקל - לוח אם תקול אשמח להמלצה על מארז חיצוני לדיסק קשיח 3.5 אילו חברות מומלצות ? אין לי בעיה גם להזמין מחו"ל תודה רבה

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by eli_kats,

שלום לכולם, ברשותי כונן קשיח מדגם Samsung EVO 840 1TB בצעתי העתקה של קובץ גדול(סרט) בין הכוננים של הכונן קשיח והמהירות הייתה מתחת ל 100MB האם מכיוון שהוא מבצעה קריאה וכתיבה פיזית באותו הכונן הקשיח הוא כלכך איטי? יש לי עוד מחשב בבית עם כונן EVO 840 500GB ולוח Intel שתומך בטכנולוגיית Intel Rapid והכונן עובד הרבה יותר מהר איתו. האם קיימת טכנולוגיה מקבילה ללוח שלי? מפרט המחשב שלי : CPU : AMD A10 5800K MB: Gigabyte GA-F2A75M-D3H תודה.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by harel_d,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב עם לוח אם Gigabyte GA- 965P-DS3.הלוח לא מצליח לזהות כונן קשיח WD BLUE WB10EZEX. מבקש את עזרתכם הדחופה לפתור את הבעיה. http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=770 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2456#ov עוד פרטים: לוח אם כאמור, מחוברים ל-SATA אליו: כונן Hitachi 2TB - HDS722020ALA330 CDROM ועוד בקר USB של המארז. ניסיתי כמה חיבורים, באחד מהם הוא לפעמים זיהה בביוס (ולפעמים לא), אבל בשום מקרה לא זיהה כשהגיע ל-windows. תודה על כל עזרה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. יש לי תחנת עגינה eSATA שמחוברת לבקר של Marvell, ב-BIOS מוגדר AHCI לשני הבקרים ובכל זאת כשאני שמה הרדיסק בתחנת העגינה, ההרדיסק לא מזוהה אלא אם כן אני עושה Restart למחשב או רענון ב-Device manager. אשמח לכל עצה איך ניתן לסדר את זה שההרדיסק יזוהה אוטומטית בלי הצורך לבצע את הפעולות הנ"ל. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.