עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by yitshak,

בס"ד בשעה טובה, רכשתי Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 מאייבורי באיילת, ב ₪542. איך אני יכול לדעת מתי יוצר הדיסק הקשיח? כתוב עליו שיש להיכנס ל www.seagate.com/beyond-2TB להשלמת ההתקנה. האם זה חשוב? אני משתמש במערכת הפעלה Windows 7 בגרסת 67 ביט שלא מותקנת על הדיסק הזה ומתכוון להשתמש בו ללא חלוקה למחיצות. אילו פעולות חשובות יש לבצע לפני השימוש בו? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. לאחר ארגון הקניה הקבוצתית שלא יצא לדרך לצערי.. היכן ניתן להשיג Samsung Evo 250 במחיר הנמוך ביותר? תודה על המידע.

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  3. אני מעוניין להעביר את כל הדיסקים שלי (חוץ מדרייברים) לכוננים חיצוניים של 500GB פשוטים, כמובן USB3, ולחבר אותם רק למכשירים שלי (כגיבוי לכל המוזיקה, תוכנות, ומסמכים חשובים). עכשיו הבנתי שהארד דיסק חיצוני עלול למות סתם ככה (ההארד דיסק אמור להיות בשימוש לעיתים נדירות, רק לאחר פרמוט או גיבוי של תוכן חדש). אני לא מעוניין ליצור RAID אלא להחזיק שני כוננים כאלה במגירה סגורה, ורק כשצריך לפתוח אותה, לחבר את ה USB3 למחשב, לגבות ככה בשניהם לנתק ולסגור את המגירה. יש לי המון מידע שאני מוכן להשקיע בו 500 שקל+- אך השאלה אם יש משהו יותר בטוח מזה אפילו? מדובר במידע שכרגע מגיע ל 3GB (אני יודע שזה כלום בשביל HDD) אבל אני לא מעוניין בדיסק און קי. האם יש סכנה ששני הכוננים ילכו ביחד וכל המידע יי…

• 14 תגובות
    • 4.7k צפיות
  4. שלום, אני צריך המלצה איזה כוננים לחבר לאיזה יציאות בלוח האם שלי. יש לי מחשב נייח עם שני כוננים קשיחים 1) SSD - CRUCIAL M4 128GB (מחיצה עם ווינדוז, מחיצה עם לינוקס) 2) HDD - SEAGATE BARRACUDA 1TB (בעיקר תמונות, מוזיקה, סרטים, ופרוייקטי תיכנות שונים) לוח האם שלי הוא: Gigabyte H77-D3H שני הכוננים הם SATA 3 ומחוברים לשתי היציאות המתאימות בלוח. לאחרונה המקום בSSD החל להצטמצם וקניתי SSD נוסף - Kingston SSD 120GB Sata3 SandForce V300 אני מתכנן להסיר את התקנת הלינוקס מהSSD הקיים ולהתקין על הכונן החדש. השאלה היא האם כדאי לחבר את הSSD החדש לסאטה 3 במקום הHDD ואת הHDD להעביר לסאטה 2, או שכדאי לעשות משהו אחר שיהיה יותר יעיל מבחינת ביצועים?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by subzero08,

הכיוון הוא בין 2 או 3 TB, בהאתם למה שיותר משתלם המטרה המרכזית הוא לאחסן מידע מתחלף, כמו סרטים למשל (כאשר סרטים לרוב יפעלו בסטרימינג מהכונן הזה) המחשב דולק באופן קבוע למרות שרוב היום לא בשימוש (ללא מצב שינה, אגב ממליצים להכניס למצב שינה? כולל HD?) מתלבט בין: WD RED WD BLACK SeaGate כלשהו הבנתי שבכוננים של SeaGate יש מספר דגמים שמיוצרים במקומות שונים עם מספר פלטות שונות, יש דרך לבחור את הטוב שבהם? בכל מקרה אשמח לדעת מה אתם ממליצים ולמה המון תודה נ.ב אני עם לוח יחסית ישן asus commando, ככה שלפי מה שאני זוכר הוא תומך רק ב SATA1 לצערי... כדאי לרכוש בקר? משתלם בכלל?

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by CyberBot,

לקראת קנייה של HD מתלבט לגיימינג ועריכה 1TB תקציב שפוי אין משהו מדוייק מפרט בצד תודה.

• 1 תגובה
    • 929 צפיות
  7. Started by YRP99,

אני כרגע עם מפרט: GB P35-DS3 Intel Core 2 Quad (Q6600 4giga ocz WS3200AAKS אני לא משחק משחקים, רק צופה איתו בסרטים וגולש, מידי פעם קצת תוכנות לא כבדות כגון אופיס או פוטושופ, ואין לי בעיה של מקום בגדול, ה 320 מספיק לי. לאחרונה אני מרגיש שהמחשב נהיה כבד וחסר לי מהירות וזמן תגובה מהיר טיפה. יחד עם זאת, זו הוצאה לא מתוכננת בכלל, ואפילו לא בטוח שהכרחית. אז בכל זאת אולי אקבל המלצה ממכם למשהו זול וטוב שיעזור. הבנתי שהלוח אם שלי תומך ב SATA2 בלבד, אפשר המלצה בבקשה לכונן SSD רק בשביל כונן C? אני מאמין שאשאר עם WIN7 וסדר גודל של קבצים כרגע בכונן C זה 45 גיגה. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by bennyye1,

יש המלצה לאחד כזה? בנפח של 8 או 16 בסכום של 50 ש"ח בערך.. לא משנה החברה

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by bebers22,

שלום אני מעוניין לרכוש SSD לצורך מערכת הפעלה תקציב עד 650 ש"ח נפח : 120/128 G לאחר בדיקה שערכתי אני מתלבט בין 3 עיקריים שח OCZ Vector 128G - 600 שח 650 - SanDisk Extreme 2 120G 690 שח-Samsung 840 Pro 128G הסמסונג פחות לכיוון שלי כי חורג מתקציבי ההבדלים העיקריים לפי מה שבחנתי בין OCZ ל- SanDisk הם באמינות (MTBF) כאשר סמסונג עם 2 מיליון שעות ו-OCZ עם 1.3 מליון שעות ארצה לקבל חוות דעת מכאלו שיש להם את המוצר או מכירים בעיות קריטיות בין במוצרים (בעיות אמינות / תאימות) הביצועים נכון להיום לא משחקים תפקיד מאוד חשוב כי כרגע אני עדיין עם Sata2 אך בעוד חצי שנה מבצע שדרוג ללוח אם ומעבד כך שאעבוד עם Sata3 בעתיד עם הכונן SSD. תרגישו חופשי להציע חלופות אם קיימות שלדעתכם טובות יותר או …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by jupiterian,

בדיוק התכוונתי לרכוש את ה-Samsung 250GB 840 EVO, ופתאום שמתי לב שהמחירים בKSP ממש הוקפצו: זה למשל - http://ksp.co.il/?uin=20109 שעולה עכשיו 920 ש"ח, עלה למיטב זכרוני פחות מ800 כשבדקתי לפני פחות מחודש. וגם הPRO של ה256GB ממש התייקר! http://ksp.co.il/?uin=18005 יש לזה סיבה? האם גם SSD אחרים התייקרו בהתאם? איזה SSD ~250GB הייתם ממליצים לקנות בKSP בהתחשב בעליית המחירים הנ"ל? אולי סמסונג כבר לא הכי מומלץ?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. חסר לי חיבור סאטא במחשב לצורך הסידירום, וראיתי כבל שמאפשר לחבר מכשיר בעל חיבור סאטא ליציאת USB, וברצוני לדעת האם זה יעשה את העבודה. להלן הכבל: http://www.aliexpress.com/item/USB-2-0-to-SATA-7-15-Pin-22-Pin-Adapter-Cable-for-2-5-inch/1220354570.html תודה!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by doreiny,

היי חברים. למישהו ידוע על איזו תוכנה שעושה את מה שה my cloud של wd עושה בלי לקנות את הדיסק הזה? יש לי יותר מ 5 טרה לצורכי גיבוי , ככה שאין לי צורך בדיסק עצמו אם יש דרך להשיג תוכנה כזאת ללא המוצר הפיזי עצמו. תודה מראש לעוזרים

• 15 תגובות
    • 6.9k צפיות
  13. שלום רב מעניין אותי מה לדעתכם הוא פתרון גיבוי הכי טוב לטווח ארוך. כרטיסי פלאש או דיסקים למיניהם (CD\DVD\BD). המטרה היא לשמור תמונות ומידע אישי לזמן ארוך בטור גיבוי נוסף לדיסק קשיח חיצוני. קראתי על סוג מסוים של דיסקים M-Disc טוענים שיחזיק מעמד מאות שנים. מישהו התנסא בזה? יש לכם מוסג אם זה נמכר בארץ? תודה רבה

• 16 תגובות
    • 5.7k צפיות
  14. Started by naki,

אני צריך לקנות השבוע ssd ודיסק קשיח.. במעבדה המליצו לי על שני דגמים של Kingston v 300 , ודגם hyperx מישהו יכול להמליץ לי איזה מהם יותר טוב? ואיך הכוננים האלה ביחס לכוננים של אינטל סמסונג וסאנדיסק? לגבי ה wd black, אמרו לי במעבדה שהוא נורא מרעיש, שורק, ובביצועים אין הרבה הבדלים לכוננים רגילים.. מישהו מכיר משהו כזה? תודה רבה

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by originall,

שלום, נתקלתי בשני דיסקים קשיחים חיצוניים של Western Digital בנפח 3TB במחירים דומים. להלן שני המוצרים: http://ksp.co.il/?list_compare=.13384..21376 1. מהם ההבדלים בין שני הדגמים למעשה? 2. האם שני הדגמים תומכים במערכות ההפעלה Windows 7 ו-Windows 8? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by yevs,

שלום, האם כונן SSD יתן שיפור משמעותי במשחקים? טעינה, רינדור וכו? האם מפסיק שהוא כונן כזה יהיה משני לכונן רגיל שעליו מותקנת מערכת הפעלה או שמומלץ גם את מערכת ההפעלה להתקין עליו? תודה.

17. Started by mazoneli,

יש ברשותי מחשב ישן עם לוח GA-P35-DS3 רכשתי SSD וחיברתי אותו ב ACHI, הציעו לי בחנות רכישת מתאם מהסוג הנ"ל, בדקתי ומאחר ובלוח שלי יש רק PCIX1 פנוי שהמהירות שלו היא 250Mb/s לעומת ה SATA 2 שאני משתמש שאמור להיות 300Mb/s כך שבעצם אין לי שום סיבה לרכוש את המתאם הזה. או שאני טועה ?

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  18. Started by naki,

הציעו לי כונן שלהם, דגם v630.. ..מישהו מכיר? איך הם ביחס למהירות קריאה כתיבה, ועמידות ביחס לסמסונג אינטל וסאנדיסק? תודה רבה

19. Started by srulikg,

תמיד כשצרבתי עם NERO לא הופיעה לי ההודעה הזאת. לאחרונה שדרתי את הגרסה של NERO ל-2014, ניסיתי לצרוב דיסק ומופיעה ההודעה: buffer underrun was avoided 3 times זה משהו שצריך להדאיג אותי?

• 0 תגובות
    • 876 צפיות
  20. להבנתי, בכונן קשיח חיצוני, מתחבא כונן קשיח פנימי סטנדרטי, שהקונקטורים שלו חוברו למארז של הכונן החיצוני. האם יש מניעה לפרק את המארז, ולחבר את הכונן הפנימי ככונן סטנדרטי למחשב, או שיש סכנות בתהליך?

• 3 תגובות
    • 997 צפיות
  21. Started by srulikg,

אני צריך לצרוב דיסקים מסוג CD-R לשימוש במחשב אחר. באיזה פורמט עדיף לצרוב?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. Started by wombat,

גם הכונן הפנימי וגם הכונן החיצוני שלי מתחילים להשמיע קולות גסיסה ואני רוצה להחליף את שניהם. חשבתי להרוג שתי ציפורים במכה אחת ולקנות כונן חיצוני גדול שישמש ככונן אחסון ראשי ונייד (מערכת הפעלה מותקנת על SSD בכל מקרה). האם כונן חיצוני (חיבור USB בלבד, ללא חיבור מתח נוסף) יכול להתאים? אני מניח שאחסון סרטים/סדרות/מוזיקה לא יהווה בעיה, מה לגבי טורנטים? הכתיבה/קריאה התכופות יכולות ליצור בעיות? אם זה אכן מומלץ יש דגמים כדאיים? USB 3, ללא חיבור מתח חיצוני - שיהיה באמת נייד.

23. Started by KF,

שלום, אני עורך תמונות בפוטושופ ולייטרום ומכיוון שאני מצלם בraw כל קובץ שוקל בערך 40-50 מגה בייט ולכן חשבתי לקנות כונן SSD. המצב הוא כזה : יש לי מחשב נייד ובו : I5 3210 עם 8GB זכרון וכונן SSD בנפח 128GB בצורת MSATA + כונן קשיח רגיל בנפח 500GB וכרטיס מסך מובנה. מחשב נייח ובו: E8400 עם 4GB זכרון וכרטיס מסך HD5850 + כונן קשיח רגיל בנפח 250GB. האם הייתם משדרגים את המחשב הנייח ומוסיפים לו יותר זכרון וכונן SSD ? *כרגע לצורך עריכה אני פשוט מחבר את המחשב הנייד כל פעם למסך הראשי שלי ועורך את התמונות,מה שמפריע לי זה שאני לא יודע אם הכרטיס מסך המובנה שיש לי בנייד משפיע איכשהו על הצבעים לעומת ה 5850 שיש לי בנייח. *האם כונן SSD עם נפח קטן של 64GB יספיק לווינדוס,פוטושופ ולייטרום או שאני…

24. שלום לכולם , חברים . אני רכשתי מחשב נייד חדש ויש בו הארד דיסק של 1TB במהירות 5400 עם 8MB CACHE . אני רציתי לשאול את אלו המבינים שביניכם בתחום האחסון , האם יש אפשרות אצלי בנייד פשוט להחליף את ההארד דיסק הקיים ב-SSD , האם זה בכלל אפשרי ? אם לא במקום ההארד דיסק , אז האם ניתן להוסיף בנוסף ל-HDD , גם SSD אודה לכל מי שיעזור בשאלותיי , ואם אפשר עם קצת הסברים למה וכמה .

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. קניתי זכרון פלאש מזויף מסין, ואני מעונין להחזירו לנפחו המקורי, ולפחות להשתמש בו בנפחו הקטן, ולא לחשוש לאיבוד חומר. מישהו התנסה בתוכנה כזאת? שמעתי שיש תוכנות שמסוגלות להרוס אותו מבלי אפשרות שימוש כלל. אשמח להתעדכן! - - - תגובה אוחדה: - - - מצאתי מאמר באתר שכל עיסוקו הוא חשיפת זכרונות מזויפים ומלחמה במזייפים, ויש שם מאמר שלם בכתובת הבאה: http://flashchiptech.wordpress.com/2011/07/13/fixing-fake-sd-sdhc-cards-is-it-possible-what-are-the-problems-and-challenges-what-software-to-use-to-test-for-flash-memory-fake-chips-is-there-a-free-download-to-check-flash-drives-and-memory-car/ המסקנה של הדברים שהדבר כמעט ובלתי אפשרי. בדיסקונקי הדבר עוד יתכן, אך בזכרון פלאש זה כמעט ולא אפש…

• 7 תגובות
    • 3.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.