אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,914 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, בעוד בדיוק כחודש אני יוצא לטייל לתקופה ארוכה מאוד. עכשיו, אני מתפרנס מהאינטרנט וככה למעשה אני מממן את המחיה שם. השאלה היא - מה הדרך הכי טובה לאבטח את כל הססמאות במחשב שלי, כך שבמידה וגונבים לי, הגנב לא יוכל לחדור אליהן? חשבתי לבטל שמירת ססמאות במחשב אוטומאטית, להתקין LASTPASS ולעשות LOGIN כל פעם שמדליקים את המחשב, או משהו כזה. יש למישהו פתרון יצירתי יותר/יעיל יותר/מסוכן פחות? תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ביומיים האחרונים אחרי שעשיתי להרד דיסק שלי DEFRAGMENT בוינדוס הוא התחיל להשמיע רעשי גריסה כאלו בזמן שהוא עובד. הוינדוס התחיל להיות איטי בפעולות פשוטות כמו להכנס למחשב שלי לוקח למשחק דקה שתיים רק להפעיל את זה ובנורית של ההרד דיסק באותה עת דולקת קבוע כמעט כאילו היא עובדת פול טיים. האם ההרד דיסק שלי בדרך לגסיסה ? מדובר בהרד דיסק של SEAGATE 500GB על איזה תוכנה אתם ממליצים לי לעשות בדיקת הרד דיסק כדי לבדוק את התקינות שלה ?
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי את הלפטופ הנ"ל שנרכש במחיר מאוד מאוד מאוד אטרקטיבי. לאחר כמעט שנתיים של שימוש ואיטיות שמתחילה לכרסם (לא שהוא לא היה איטי כשרכשתי ) ונהיית בילתי נסבלת, חשבתי לשדרג את הזיכרון אך לא ניתן כי הוא- on board. קראתי קצת באינטרנט ואומרים שלאחר שדרוג לכונן SSD הלפטופ הופך ללפטופ אחר לגמרי והשיפור הוא משמעותי. הבעיה שלי שמבחינת תקציב אני לא רוצה להוציא כל כך על הלפטופ כך שכונני ה 500GB לא בתקציב, לעומתם ה 512 וה 128 כן בתקציב אך אני חושש שיתמלאו כל הזמן (היום אני עם 500GB שכבר כמעט מלא) בלפטופ יש אפשרות רק לכונן אחד ומבחינת SSD שיתאים צריך להיות 7mm. אשמח לקבל המלצות על כונני SSD מומלצים במחיר אטרקטיבי, ואשמח לדעת האם בכלל שווה לעשות את המעבר? (אמזון ארה"ב גם…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי Sandisk Cruzer שעושה לי בעיות והמחשב לא מזהה אותו. כדי שהמחשב יזהה אותו אני צריך למחוק אותו מה Device Manager ורק אחרי זה הוא מזהה אותו. במידה ואני לא מוחק אותו הוא בערך מזהה אותו, כלומר הוא מראה כונן חדש H: אבל הוא כותב שהכונן ריק מתוכן ואם אני מנסה לעשות דברים אחרים עליו כמו format אז הוא כותב לי שהכונן אינו מזוהה ע"י המערכת. קראתי בפורומים ש Samsung Kies עושה גורם לבעיות. אז סגרתי אותו ומחקתי את שתי התוכנות (פרט לדרייברים למכשיר). בדקתי את הUSB במחשב אחר וזה עובד. אני לא רוצה לקנות עכשיו סתם עוד USB ואז לגלות שגם הוא עושה לי בעיות. למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאחרונה התחלתי בירורים לגבי SSD חדש מאחר ומה שיש לי כבר לא כ''כ מספיק לי. הסתכלתי באתר של KSP ומצאתי את שני אלה. לפי נתונים טכנים יבשים הזול מבניהם הוא יותר טוב. קורא יותר מהר וכותב יותר מהר.. אז למה הקורשיאל יותר יקר ממנו? כי זה מותג יותר חזק? איזה מהם עדיף? מזה אומר מהירות קריאה/כתיבה רנדומלית 4K? ומה ההבדל לקריאה רגילה? והשאלה הכי חשובה היא בעצם: למה לא לקנות את ה Transcend שקורא וכותב יותר מהר?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, יש ברשותי מחשב שמשמש אותי בעבודה יום יומית (עובד מהבית כפרילנס), מעט מאוד משחקים, מעט עריכת וידאו פה ושם וכאחסון של תמונות שצברנו במהלך כל השנים. בנוסף אני מנהל רשת בייתית אשר אני משתף עם אבא שלי ומשפחה קרובה דרך פלקס (PLEX). כמו שאתם מבינים המחשב דלוק 24/7. הגעתי למצב שאני זקוק לקנות HDD נוסף כי אין לי יותר מקום פנוי, ושאלתי כאן האם יש לי מה לבנות מחשב NAS ייעודי שיהיה עבור אחסון כל הסרטים והסדרות ואולי גם התמונות שאני מאחסן במחשב הראשי הזה (יש לי כמה חלקים ללא שימוש כמו (מעבד I3 דור 3, מארז, קירור למעבד, זכרונות) אז נשאר לי רק לקנות לוח אם וספק כח. מה הם היתרונות בלעשות סטאפ של NAS ? האם זה משהו שיכול להתאים לי ? …
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום רב חברים. יש לי בעיה מאוד מוזרה. יש לי כונן ssd al שעליו מותקנת מערת ההפעלה. רכשתי לפני מספר ימים כונן קשיח 1 טרה של seagate התקנתי אותו לחיבור סאטה 3 ועבד מעולה!! כעבור מספר ימים המערכת נהייתה מאוד איטית ואפילו הגיע למצב שהמחשב לא עולה ונתקע על מסך windows . התחלתי לבדוק מה יכול להיות הבעיה וניתקתי את הדיסק החדש שקניתי ואכן הבעיה נפתרה והמחשב עלה ללא איטיות או בעיות. ביצעתי פירמוט מלא לדיסק החדש וגם הרצתי check disk והכל היה תקין. ביצעתי פירמוט והתקנה נקיה לחלוטין של windows בכונן ssd האחר ועדיין כל פעם שהמחשב עולה כשהדיסק הסורר מחובר הוא מאט את המערכת..כשאני מנתק אותו המחשב טס!! הרצתי בדיקת וירוסים ורוגלות ולא נמצא משהו.. אני כבר אובד עצות..מה ניתן לעשות?
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
איך אפשר לדעת מה מהירות הדיסק קשיח ? קניתי מהחנות אקסלנט דיסק קשיח של 7200RPM והם הביאו לי 5400RPM הם התקשרו ואמרו לי... הדיק הקשיח שהייתי צריך לקבל הוא של MAXTOR והם הביאו לי של SEAGATE איטי... הם החליפו לי את הדיק קשיח ל MAXTOR בחזרה עכשיו אינ לא בטוח אם שיקרו עליי אז איך אפשר לדעת את מהירות הדיסק קשיח ?
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רכשתי לאחרונה מחשב נייד מדגם Dell E6430 עם מעבד i7-3740QM וכונן 180GB Intel Solid State Drive 520 Series. במחשב הנייח (core i7 2700k) אני משתמש גם ב Intel 520 180GB SSD והביצועים משמעותית טובים יותר, גם בתחושה וגם בבנצ'מרקים. תוצאות AS SSD של המחשב הנייד (עובד לאט): תוצאות AS SSD של המחשב הנייח (עובד טוב): שימו לב שה Access Time וה- 4K משמעותית פחות טובים במחשב הנייד. התקנתי את Intel SSD Toolbox ואת Intell Rapid Storage Technology, לפי הכלים הגרסאת firmware הכי עדכנית. זה הכונן הקשיח היחיד שמותקן במחשב הנייד. אם אני מבין נכון אין בעיה של alignment. בהגדרות BIOS מוגדר AHCI. עשיתי 3 התקנות נקיות של מערכת ההפעלה, פעם עם וינדוס 7, פעם עם וינדוס 8.1 ופעם עם וינדוס…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי במחשב כונן C וכונן D. כשכונן C מכיל את המערכת הפעלה ותוכנות שאני מתקין ו-D מכיל פשוט קבצים אני רוצה ליצור Image רק של כונן C, כך שבמקרה שארצה אוכל פשוט לזרוק את הImage וזה ישפיע רק על כונן C וישאיר את כונן D כמו שהוא היה. האם ניתן לעשות זאת? אני משתמש בTrueImage של Acronis.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
דיסק האיתחול שלי לשעבר היה של 1 TB והורכב משתי מחיצות זהות (C,D). מ"ה שהייתה שם היא ווינדוס 7 64 ביט שהותקנה על D. הייתי רוצה למזג את שתי המחיצות למחיצה אחת אך עדיין לשמור על מערכת ההפעלה שקיימת ועל האפשרות לעלות ממנו. האם זה ניתן? אם לא, האם ניתן להעתיק את D כאימיג' לדיסק אחר ולהחזיר אותו לאחר המיזוג?
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה ההבדל בין שני סוגי הכוננים האלה? במה ה sshd טוב יותר מהכונן הרגיל ובמה זה בא לידי ביטוי? אם לצורך העניין לקניית מחשב נייח חדש אני קונה גם ssd 250gb וגם דיסק קשיח , אז עדיף לקחת דיסק קשיח רגיל או להוסיף עוד קצת כסף וללכת על ה sshd ? אלה הכוננים הרגילים ומחירם https://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=20265,21191 לעומת כונן sshd https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12090
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתלבט בין שני כונני SSD על הנייר לשניהם אותם ביצועים Samsung Evo 860 או Crucial mx500 שניהם בנפח 250 גיגה בייט , היתרון היחיד של הסמסונג שהוא מגיע עם 5 שנות אחריות וה Crucial עם 3 . ה Crucial עם יתרון מאוד קל מבחינת ביצועים 560 קריאה 510 כתיבה והסמסונג 550 קריאה ו 520 כתיבה . https://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-860-Evo-250GB-vs-Crucial-MX500-250GB/3949vs3951
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחפש כונן קשיח למחשב 13700 = 4 עד 6 גיגבייט אמין , שקט , מהיר M2 או SSD או קשיח מכני באם הכונן הזה טוב ? מהירות 280MB ? רועש ? https://www.toshiba-storage.com/wp/wp-content/uploads/2024/11/TOSHIBA_16256_DS_N300_EN_FIN_19-12.pdf משהו טוב יותר ? מה אומר המונח הזה ? " שיעור שגיאות בלתי ניתנות לשחזור 1 לכל קריאה של 10^15 סיביות " כמה סיביות הולכות לאיבוד ? וכל כמה זמן לא מובן ? איך זה משפיע על הקלטה וידאו ?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב אני מתכנן לקנות ארד דיסק של 200GB לפחות SATA ורציתי לשאול איזה הכי כדאי ? איזה חברה הכי אמינה ? איזה חברה נותנת הכי הרבה זמן אחריות ? איזה חברה הכי שקטה ? איזה חברה הכוננים שלה עושים פחות בעיות ? (שמעתי על המון בעיות עם SATA) ? ? ? תודה מראש נ.ב האם עדיף שני כוננים אחד למערכת הפעלה+ תוכנות והשני לכל הדברים האחרים ... או שמחיצה תעשה את אותה העבודה ? אני מתכוון מבחינת מהירות\אמינות\גיבויים
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
קראתי את זה . יש שם בעד ונגד. אשמח לשמוע דעות נוספות. http://techreport.com/review/25282/a-closer-look-at-rapid-dram-caching-on-the-samsung-840-evo-ssd
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
התייעצתי פה לא מזמן על כוננים של סיגייט והומלץ לי ללכת על ST2000DM001 שהוא מסדרת ברקודה 2 TB הסתכלתי וראיתי שיש לאייבורי כונן מסדרת ברקודה גם שהוא 3TB אז התחלתי לחשוב אולי לקחת יותר גדול(עוד מקום יהיה לי תמיד טוב =]) אבל רציתי לדעת עם הם נחשבים אמינים? הדגם הוא :Seagate Barracuda T3000DM001 הוא נחשב בסדר? כי פעם קראתי שיש בעיות ב3TB עם הביוס או משהו
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
צהריים טובים, ברשותי לוח אם מדגם ASRock Z68 Pro3 בעל 6 חיבורי SATA, הגעתי למצב שכולם תפוסים (4 כוננים קשיחים מכאנים, 1 כונן SSD וצורב DVD). האם ישנה אפשרות לחבר דיסקים קשיחים פנימיים נוספים, לא על חשבון הכוננים הנוכחיים? האם ישנו "מפצל" עבור חיבורי SATA או אופציה אחרת כלשהי? *אינני מעונין בכונן חיצוני שיתחבר דרך USB 2.0/USB 3.0* בתודה מראש, אופיר.
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש כונן SSD בנוסף לכונן HDD והבנתי שיש כמה פעיליות לעשות על מנת להגן על הכונן, עכשיו במידה ואני קונה מחשב בהרכבה אישית, אז זה אומר שהחנות תבצע את כל הפעיליות הדרושות לכונן כדי שהוא יעבוד בצורה האופטימלית ויחזיק מעמד כמה שיותר? בנוסף אני לא יודע אם זה המקום אבל אפשר הסבר איך לבחור כונן SSD וגם מה מומלץ? תודה הדר
-
אני רוצה להגיד לכולם קניתי את הדגם הזה Crucial SSD BX120G SATA ואני רוצה להגיד לכם שזה עובד חלק הכל עובד ממש מהר! זה שווה כל שקל!
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני חושב לקנות את הצורב של ASUS גם בגלל ה LIGHTSCRIBE ורציתי לשאול את מי שקנה איך הוא כי הוא מופיע במומלצים אבל לא קיבלנו סקירה עליו. חשבתי בהתחלה ללכת על LITE ON אבל מכיוון שהוא רועש אני ילך כנראה על ה ASUS אם כמובן הוא טוב. תודה
-
- 31 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שאלה פשוטה שווה לי או לא להחליף את הווסטרן דיגיטל 60 ג'יגה שלי לווסטרן 80 ג'יגה עם 8 מ"ב באפר ב160 שקלים ? בבקשה תנו את דעתכם אני צריך להחליט עד הערב
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת איזה דיסקים קשיחים נחשבים לאמינים ביותר. הקריטריונים לאמינות של דיסק קשיח הם: אורך חיים ארוך, מספר מזערי של Bad Sectors, אחוז נמוך מאוד של תקלות מכניות. לדיסקים קשיחים יש בד"כ 3 שנים אחריות (לדיסקים קשיחים של Seagate יש 5 שנים אחריות). אולם, בניגוד למוצרים אחרים שמספר שנות האחריות שהחברה נותנת למוצר חשוב, בדיסקים קשיחים הדבר פחות חשוב, מכיוןן שהמידע על הדיסק הקשיח בד"כ חשוב ויקר יותר מהדיסק הקשיח עצמו. עקב כך, לדעתי המאפיין החשוב ביותר של דיסק קשיח הוא האמינות שלו ולאו-דווקא מהירות או רמת שקט. בנוסף לכך, במקרה של תקלה בדיסק הקשיח וצורך לשחזר את המידע ע"י פתיחת הדיסק הקשיח, לא ניתן לממש את האחריות. במידה ולחברה מסויימת יש דגם מסויים של דיסק קשיח שנחשב לאמי…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המלצה לכונן נייד 2.5 (חיצוני) לגיבוי 1TB מKSP או אייבורי
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-