עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם יש ברשותי HDD של SEAGATE 500GB 7200.12 , כבר 3 וחצי שנים עד לא מזמן היה הכל בסדר , הכונן עבד יפה ללא שום בעיות .. עשיתי בדיקה ל HDD לבדוק את מצבו בלי שום קשר לתקלה .. עם HD SENTINEL והופתעתי לגלות שמצבו של הכונן שלי גרוע עד מאוד משהו מוזר קורה שם - הביצועים 100% אבל הHEALTH 13% .. מה לעזאזאל .. אני לא מבין מה הבעיה שלו , עשיתי MHDD מצא לי 111* של 150MS .. השתמשתי גם ב SEATOOLS וגם שם אחרי ה LONG TEST לא נמצאו שום שגיאות עשיתי גם עדכון קושחה ל CC49 גירסה אה כן וכמובן עשיתי CHKDSK /F/R .. לכונן וגם שם לא מצא שום דבר לא תיקן שומדבר - ולא לקח לו גם הרבה זמן ( מה שבדרכ לוקח ..בבדיקה ) הורדתי את ה OC לסטוק ..כי קראתי שגם OC עלול להשפיע על בעיות משו…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by AngelofDeath,

שלום לכל חברי הפורום היקרים, אני מחר קונה SSD חדש של KINGSTON בנפח של 128 ג'יגה. רציתי לדעת איך לשלב במערכת את הכונן הזה ביחד עם ה-HDD שלי בנפח של 500 ג'יגה; הוא מחולק לשתי מחיצות 232 ג'יגה פר מחיצה, באחת מהן מותקנת כמה תוכנות חשובות וביניהן גם מערכת ההפעלה. איך אני מגבה את הקבצים החשובים והופך את שתי המחיצות האלה למחיצה אחת? אחרי שאני מגדיר את SSD בתור מערכת הפעלה? הרי אחר כך יהיו לי שתי מערכות הפעלה. כל העניין הזה די מסבך אותי. מעבר לזה - איך מומלץ לתחזק SSD כדי למנוע נסיגה בביצועיו השוטפים (כלומר למנוע מזבל להצטבר על כונן ה-SSD, אלא על ה-HDD)? האם תוכלו לצרף מדריך במידה וקיים? כמו כן, ככל שהשטח הפנוי קטן יותר כך ביצועיו יירדו? תודה מראש לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  3. Started by rotem_o,

שלום בזמן האחרון שמתי לב לרעש מציק מהדיסק קשיח (SAMSUNG HD204UI) האם יש ממה לחשוש? הדיסק עדיין באחריות תוקן הוידאו

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אהלן, אני משתמש במספר תוכנות שכותבות וקוראות באופן מאוד אינטנסיבי מהכונן. אני צריך לקנות דיסק חדש, התכוונתי לקנות 512 אבל גם 256 יספיק לי. הכי חשוב לי שהוא יהיה הדיסק הכי מהיר שיש להשיג בארץ (זאפ לא מקלים בעניין הזה). קראתי בשרשור הרלוונטי שה-530 של אינטל הוא המהיר ביותר? כאן http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-recommendation-benchmark,3269-4.html ב 512 הייתה בכלל רק אפשרות אחת.. תודה מראש עריכה: יש לי קרוב בוושינגטון DC בימים הקרובים שיכול להיכנס שם לחנות לקנות משהו עבורי אם זה עדיף

• 19 תגובות
    • 4.3k צפיות
  5. ראיתי באתר דיסק קשיח SDD קטן גודל 2.5 אינצ'. בגודל 128GB. חדש מאוד. באתר רואים מה יש בפנים ונידהמתי לגלות שבפנים אין תקליטור עיגול. ורואה שזה מרובע באמצע יש ריבועים קטנים כמו ציפ' דומה לזיכרונות DDR4. אבל יש לי שאלה דיסק קשיח הזה אם אני משאיר מחשב דלוק רצוף עד 48 שעות. האם דיסק קשיח SSD יתחמם חם מאוד ויכול להיות יקלקל וקרס ויאבד חומר חשוב לי בתוך SSD? האם כדאי ליקנות דבר כזה? אני המום מחירים יקרים מאוד גבוהה מאוד.מדיסק קשיח 3.5 אינצ' מישהו יודע בדק בנושא SSD? בתודה מראש רועי

• 14 תגובות
    • 4.8k צפיות
  6. ערב טוב יש לי מחשב שעובד 24\7 וחלק מהדיסקים בו סתם עובדים.. בעבר הציעו לי כמה תוכנות שמבטלות או מכבות את הדיסק ומפעילות אותו רק כשצריך. אשמח אם תתנו לי כמה ורצוי בחינם! ותודה...

7. ומה צריך לעשות? kingston v 300 לוח אם asus p7h55-m-pro תודה רבה נעם

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. התקנתי SSD על המחשב בגודל 128GB. הדיסק הקשיח בגודל 500GB מחולק למחיצת מערכת ההפעלה © של חלונות 7 בגודל 250GB מתוכם 55GB תפוסים, ומחיצה נוספת (E) שבה כ170GB תפוסים. אני רוצה לעשות CLONING של מחיצת C בלבד אל הSSD. איזה כלי מומלץ להשתמש שיעשה את מה שאני רוצה ? (בבקשה לא להמליץ לי על התקנת חלונות מחדש. לא מעוניין באופצייה הזאת)

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Tov_Tov,

שלום לכולם, אני מתעניין פה בשם אחי ברכישת NAS.. העניין הוא כזה, יש ברשותו מחשב macbook pro דיי ישן שנרכש לפני כ-6 שנים עם מעט מאוד מקום אכסון במהלך השנים רכש 2 HDD חיצונים אחד של 1TB והשני של 250GB בקיצור כבר תקופה ארוכה גם זה לא מספיק .. אחי מצלם הרבה וכל תמונה חשובה לו מאוד לכן מתוך תהייה לגבי מקור הגיבוי האמין ביותר הגעתי למסקנה שNAS ברייד 1 או 5 יתאים לו, תקנו אותי אם אני טועה ? בקיצור רייד 1 קצת בזבזני ולא משתלם ולכן חשבתי על רייד 5 של 3 HDD של 2TB או 3TB בתוך NAS שיתחבר לרשת שכך יוכל גם להכנס למידע מכל מקום תוך כדי התחשבות לטווח הארוך.. מס' שאלות שעלו לי לגבי עניין הNAS: 1) מה האפציות העתידיות שניתן לעשות עם רייד 5 לאחר שנקנו 3 כוננים, האם ניתן להגדיל שטח האכסון …

• 9 תגובות
    • 3.9k צפיות
  10. Started by taurus007,

מה ממליצים לקחת סמסונג או מאך ? להלן קישור של המאך http://www.logicpc.co.il/Product/480gb-mach-xtreme-turbo-25-mxssd3mdstp-480g-sata-iii-ssd ולהלן קישור של הסמסונג http://ksp.co.il/?uin=20231 לא משנה לי גם אם תאמרו דגם אחר - גם הPRO של סמסונג והמחיר שלו מקובל - רק תאמרו מה יותר כדאי מבחינת ביצועים ועמידות(שעמידות יותר חשובה לי מאשר ביצועים)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום יש לי מחשב נייד די זקן (כמעט 4 שנים) ובחצי שנה האחרונה הדיסק קשיח שלו התחיל להשמיע רעשים מוזרים של טקטק...טקטק וזה נשמע כאילו מישהו דופק עם פטיש על הדיסק . בקיצור רציתי לשאול אם שווה לקנות כונן SSD (בסביבות ה250 GB) ולהחליף אותו במגנטי הקיים או שהעלות הכספית לא תצדיק את התמורה ויהיה עדיף כבר לקנות נייד חדש ? הנייד - ACER ASPIRE 5738ZG הוספתי גם קובץ של בדיקה שעשיתי ב HD TUNE והתוצאות לא להיט. תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלומות חברי פורום. החלטתי שזה הזמן לשדרג את מערך האכסון שברשותי, וחיש רכשתי לי שני כוננים: למערכת הפעלה ודברים שאני ניגש בתכיפות - Samsung 840 EVO 250GB לקבצים כלליים, תמונות וסרטים - Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001 נשמע מעולה, לא? אז זהו, ששני אלה מחליפים שני דיסקים נוכחיים, שפורשים לפנסיה: כונן הפלאש - Corsair Force 3 120GB והכונן המכאני הנאמן זה 6 שנים - Western Digital Caviar Blue 500GB WD5000AAKS אני צריך להעביר את המידע מה-SSD הישן, לחדש. ומה-HDD הישן, לחדש. נשמע פשוט, לא? אז זהו שלא. אני לא יודע בדיוק אם מומלץ להעביר את מערכת ההפעלה בין כוננים, והאם התוכנה של סמסונג מספיקה. גם כרגע הווינדוס 8.1 מותקן כלגאסי, ולא תחת מעטפת ה-UEFI, מה שגורם לעלייה איטית יותר, ככה ש…

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. יש לי בו איזה 600 ג'יגה של קבצים ועכשיו אין לי גישה אליו. בחיבור למחשב אין זיהוי שלו רואים אומנם למטה במחשב שיש סימן של חומרה ואפשרות להוצאת חומרה בבטחה אבל בכונן F איפה שבעבר שמו צויין , כעת שם הקשיח לא רשום שם. והמחשב דורש אתחול מחדש שלו שזה אומר שכל הקבצים שלי ימחקו מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת ידוע לי שיש תוכנת שיחזזור אבל אני צריכה לעשות המון פעולת שחזור העתקה למחשב ואז לדיסק קשיח חיצוני ומדובר ב600 ג'גה וגם נוסף לזאת למחשב יש רק 20 ג'יגה הדיסק קשיח שלי הוא transcend store jet25 m3 והוא הדגם השחור ירוק . לא יודעת איך עושים בו גיבוי קיבלתי דיסק מצורף ויש על הקשיח כפתור שניתן ללחוץ ובחיים לא לחצי כי לא ידוע לי למה נועד. בכל מקרה אם אני לוחצת עליו עכשיו לפ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. 8.1) לכונן SSD האם זה אפשרי? כיצד עושים זאת? האם אני בפורום הנכון? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. יש לי מחשב בן 4 שנים עם לוח GA-MA770-UD3 (שאר המפרט בפרופיל), ואני שוקל לקנות SSD בסביבות 80/120GB. השאלה אם זה שווה, בגלל אי הניצול המקסימלי של המהירות (הבנתי שהחיבור בלוח מוגבל ל-SATA 3Gb/s). אגב, האם גרסת ב-SATA שבלוח היא SATA2? תודה.

16. Started by dagasex,

מה דעתכם על הדגם הנ"ל? (319 ש"ח) *אני מחבר אותו במקום הצורב במחשב הנייד, וכסטודנט אני מנסה לחסוך את ה470 ש"ח שעולה הEVO.

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  17. Started by 6847761,

שלום אני רוצה לקנות דיסק און קי ואשמח להתייעץ עימכם כרגע יש לי SANDISK BACKUP שהחיסרון הגדול שלו שהוא גדול פיזי ולכן רגיש מאוד. לכן אני מחפש דיסק און קי שגם קטן וקשיח, וגם ברמה של SanDisk Cruzer Extreme 16GB מבחינת מהירות כתיבה וקריאה, כמו כן אשמח אם יהיה לדיסק און קי אפשרות לחיבור למחזיק מפתחות (חובה בדיסקון קטן...) אשמח לעזרה תודה רבה [h=1][/h]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום חברים. בגדול השימושים הם כאמצעי אחסון נוסף. לעיתים העתקת סרטים אל הכונן ושידורם בטלוויזיה דרך הממיר הדיגיטלי בחיבור USB. אין צורך בבלימת זעזועים באופן מיוחד או עיצוב מרהיב . ראיתי ב KSP כוננים של western digital . היה את [h=1] Western Digital Elements WDBUZG5000ABK 500GB USB 3.0 [/h]שנראה לי מתאים ועולה 240 ש"ח. אך בהפרש לא גדול ממנו היו הכוננים באותו נפח מסדרת My passport או my passport ultra. מה ההבדלים בתכלס בין הסדרות? אם זה רק עניין של גודל ועיצוב זה לא מעניין אותי... אודה להמלצות!

19. ברשותי דיסק חיצוני של WD Passport 2.5" 1TB. הדיסק בן שנתיים. פתאום המחשב הפסיק לפתוח את הדיסק, וכשמחברים אותו המחשב נתקע. ניסיתי לחבר למחשב אחר ואחרי 3 דקות המחשב זיהה את האות של הכונן, אבל אי אפשר לפתוח אותו (הוא חושב וחושב אבל לא קורה כלום). הכונן עצמו "עובד", המנורה דולקת והוא רוטט. כשמנתקים את הדיסק הוא מעלה הודעה שצריך לפרמט את הדיסק... האם הוא הלך לגמרי או שיש דרך לתקן אותו או לפחות לשחזר קבצים? היו שם קבצים די חשובים תודה רבה. עריכה: ניסיתי כמה תוכנות שאף אחת מהן לא עזרה: EasyUS זיהתה את הדיסק אחרי 5 דקות ושיש בו 930 ג'יגה של קבצים, אבל אחרי 40 דקות עבודה היא הצליחה לזהות רק 360 קבצים אז ותרתי. TestDisc עבדה שעה אבל לא הצליחה אפילו לייצר רשימה כוננים. Ge…

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by ~SeReGa~,

אז ככה, הכל התחיל כשוינדוס 7 שלי הודיע לי שהוא לא חוקי, החלטתי לפרמט ולהתקין אחד אחר. (ניסיתי מלא גירסאות שונות) בכולן ההתקנה התבצעה ממש ממש לאט ולא תמיד הגיעה לסוף, וגם אם כן המערכת עצמה לא זזה. אז כן שיחקתי עם ההגדות של הBIOS.. וגם איפסתי אותם.. כלום לא עזר אז עשיתי להארדיסק ניקוי דרך DISKPART... בהתחלה רק clean אחרי זה clean all וגם זה לא ממש עוזר. בגדול יש לי הארדיסק של WD - דגם WD10ezex 1TB והוא מתנהג לפי מצב רוח, לפעמים בDISKPART הוא נותן לי לעשות מחיצות חדשות, ולפעמים לא. רושם לי I\O ERROR המצב הכי טוב שהצלחתי להגיע זה ליצור מחיצה אחת ל SYSTEM - 100MB עוד מחיצה של 200GB ומחיצה שלישית של כל שאר הנפח... (בערך 750GB) הצלחתי לפרמט את 2 הראשונות, את השלישית הוא לא נתן…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by LRa,

בוקר טוב, אני מעוניין לקנות כונן SSD שישמש אותי ככונן יחיד. אני יכול להסתפק ב-80 גיגה והתקציב הוא בסביבות ה-400 ש"ח. האם לדעתכם יש כונן ראוי במחיר זה? בנוסף, לוח האם שלי הוא Asus P7P55D, ונדמה לי שהוא תומך רק ברייד 2. האם הביצועים טובים משמעותית ברייד 3? האם שווה כבר להחליף לוח אם? תודה

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. שלום. אני מעוניין לקנות דיסק חיצוני של 2T. חשוב לי שיהיה אמין. עדיף יותר שקט מיותר מהיר. לא מעניין אותי כל מיני פיצ'רים משונים, נורות, כפתורים, ותוכנות מיותרות שמגיעות עם המכשיר... מה דעתכם על "Transcend StoreJet 35T3 TS2TSJ35T3 2TB USB 3.0" http://ksp.co.il/?uin=16813 ? אני מוכן לשלם קצת יותר למשהו יותר טוב. תודה, צביקה

23. שלום, רציתי לדעת מה ההשפעה של כמות הקבצים על ביצועים של כרטיס זיכרון. ספציפית יותר, האם לדעתכם 500,000 קבצים במשקל של 2 ג'יגה על הזיכרון של הפלאפון יפגמו בביצועים \ יכולות \ בטריה ? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום, אני צריך המלצה לדיסק און קי שיהיה רב תכליתי ויאפשר לי להשתמש בו כ-bootable drive להתקנת מערכת הפעלה ולהעברת קבצים בין מחשבים או לטלוויזיה. בנוסף, כשימוש משני ובונוס נחמד יהיה אם יהיה מהיר מספיק כדי לתמוך בReadyBoost. התקציב שלי הוא אזור ה-100 שקל, עם חריגה לכל היותר ל-200 והקנייה היא מאייבורי (אני מאמין שאיביי זה סוג של חתול בשק). המטרה היא לנסות לחסוך ולא להגזים, אך גם לא להתקע עם גרוטאה סינית עם נפח פיקטיבי וביצועים זוחלים. בהתחלה חשבתי על SanDisk Cruzer Blade 16GB בקצת פחות מ-50 שקל, אבל קראתי בביקורות שהוא מאוד איטי. אחר כך ראיתי SanDisk Cruzer Extreme 16GB שלפי המלצות כאן ובמקומות נוספים אמור להיות מהיר. הבעיה שהExtreme עולה 117 שקל. השאלה- האם יש משהו משתלם יו…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום לכם. ממש היום קיבלתי את ה- Seagate backup plus שהזמנתי ומיהרתי לבדוק אותו. המהירויות שצוינו בביקורות \ אצל משתמשים הגיעו לאזור ה100 Megabyte לשניה, אבל המקסימום שאני מגיע אליו הוא 70. בדרך כלל זה יותר באזור ה40 וכשמדובר בהרבה קבצים קטנים זה בערך באזור ה12. הכל מחובר דרך פורט USB 3 עם כבל מתאים (שהגיע יחד עם הכונן). רציתי לברר האם יש משהו שאני יכול לעשות בנוגע לזה, האם זה משהו נורמלי וכדאי להתרגל, או שיש עילה להחזיר את המוצר? תודה. - - - תגובה אוחדה: - - - לוג של קריסטל דיסק מארק ----------------------------------------------------------------------- CrystalDiskMark 3.0.3 x64 © 2007-2013 hiyohiyo Crystal Dew World : http://crystalmark.inf…

• 2 תגובות
    • 974 צפיות

דיונים חדשים בפורומים