עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Klayhamn,

שלום האם למישהו יש נסיון עם קופסאות ההשתקה של SCYTHE? HIMURO או QUIET DRIVE? אני חושב על לקנות כאלה לכונני ה-WD BLACK הרועשים, ותהיתי אם למישהו יש נסיון חיובי איתם ב-REVIEWS נראה שה-QD משתיק טוב יותר מה-HIMURO, אבל אם ה-HIMURO מספיק, הייתי מעדיף אותו (כי הוא 3.5 אינץ' לעומת השני שהוא 5.2 אינץ'). תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. השאלה פחות או יותר בשם הנושא. יש לי מידע חשוב על המחשב, אז רוצה לקנות הארדיסקים טובים, לא זולים. אבל האם עדיף לקנות היום הארדיסק של 4TB ב-1400 ש"ח או שניים של 2TB באותו המחיר בערך? הדיסקים שאני שוקל הם: Western Digital Caviar Black WD4003FZEX 4TB Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by almor12,

שלום, אני מעוניין לקנות ssd חדש למחשב בנפח של 250gb. יש לי אפשרות לקנות כונן של crucial מדגם M500 ב550₪ דרך חברת מיקרון. למישהו מכיר את הכונן הנ''ל? הכונן יהיה בתוך מחשב נייד ועליו יהיה מותקן שתי מערכות הפעלה, וינדוס 7 ופדורה. רוב השימוש יהיה matlab ותוכנות עריכה קלות כגון photoshop וsketchup ומדי פעם משחקים קלים. התקציב שלי הוא עד 650₪.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by tzahi20,

אני מחפש צורב פנימי פשוט, ומתלבט בין שלושת אלו : LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Sata במה לבחור ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by גד :),

האם מומלץ לעדכן קושחה? קשיח חדש ריק st3000dm001-9yn166 קושחה שיש עכשיו: CC4C

6. Started by tsr,

שאלה לגבי 840evo 120gb הפעלתי RAPID mode בתוכנה של סמסונג, הרצתי בדיקה עם AS SSD, האם הכונן עובד כמו שצריך?

• 1 תגובה
    • 983 צפיות
  7. מדי פעם כשאני מנסה לפתוח תיקיה גדולה, המחשב שלי נתקע לכמה שניות, ואז אני שומע קליק מההארדיסק ואז התיקיה נפתחת. זה לא לעיתים מאוד תכופות, זה מדי פעם. קראתי באינטרנט שהקליקים האלה יכולים להצביע על זה שההארדיסק הולך ומתקלקל. זה נכון? זה מה שקורה אצלי? הרצתי בדיקות על ההארדיסק ולא מצאתי שום בעיה. אז מה קורה פה?

• 1 תגובה
    • 948 צפיות
  8. שלום, לאחרונה נתקע לי המחשב מספר פעמים בצורה מוזרה. חשבתי שזה כונן חיצוני חדש שקניתי, כעת מסתמן שיש "תקיעה" גם בלעדיו. יש לי במחשב כונן אחד שמחולק ל 2 מחיצות ועליו OS. איך אני יכול וודא שהכונן עדיין בסדר ולא לקראת קריסה ? תודה !

• 4 תגובות
    • 934 צפיות
  9. אלא שעכשיו כאשר אני ניגש ל SAFELY REMOVE HARDWARE AND EJECT MEDIA מופיעים לי כל הכוננים הקשיחים כולל הצורב אני רוצה שיופיעו רק ה DOK תודה רבה אגב כך עשיתי In search, write cmd, right click it and run it in administrator mode. Type the following command to enable SafeMode boot: bcdedit /set {current} safeboot minimal Restart the computer and boot to the system BIOS. This is normally done by by pressing the delete key during system boot. Update the ATA Drive setting in the BIOS from ATA Mode to AHCI Mode. Save the setting and restart your computer to boot into Windows. Windows will boot in SafeMode as per step 2. Open the command prompt again by fo…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות קשיח חדש בנפח גדול לאחסון והקלטת קבצי וידאו 1080p uncompressed (dxtory/camtasia studio) חשבתי על ה- ST3000DM001. האם הוא מתאים למשימה או שיש כוננים קשיחים אחרים בנפח דומה המשתלמים יותר? עוד דבר שעלה עם זה, יש לי בלוח אם חיבור SATA 3 אחד שכרגע יושב עליו ST1000DM003 שעליו מותקנת מערכת ההפעלה שווה להשקיע בקונטרולר SATA 3 נוסף בשביל הכונן החדש או שאפשר להסתפק ב- SATA 2? אשמח להמלצות אם צריך אחד. תמיד גם אפשר להעביר את הכונן של מערכת ההפעלה ל- SATA2, אבל כמה ההבדל יהיה משמעותי? מפרט מלא בצד, לוח האם: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4149#sp תודה

• 2 תגובות
    • 872 צפיות
  11. BIOS UEFI WINDOWS 7 64BIT WIN XP עשיתי שיכפול מכונן 1TB לכונן 3TB עובד אבל עם מגבלת 2TB אפשר לראות בתמונה את המגבלה: הערה: את מחיצת L הוספתי הרגע וזה הגודל המירבי האפשרי בגלל מגבלת 2TB במקרה הצורך אפשר למחוק את מחיצת L אין אפשרות ליצור מחיצה בשטח שלא הוקצה הניחוש שלי זה כי הכונן מוגדר כ MBR Seagate ST3000DM001 עידכון: מצאתי פתרון, הסתכלו בסוף השירשור.. 3TB MBR

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום, יש לי WIN7 עם 2 פרטישונים (C ו D) ע"ג אותו דיסק. כל מה שיש לי בכונן C - לא מעניין אותי. רכשתי כונן SSD 128GB. ברצוני: א. להתקין WIN 7 ע"ג הדיסק החדש מסקרצ' ב. לאחד את המחיצות C ו D למחיצה אחת, מבלי (!) לאבד את החומר ע"ג מחיצה D. 1. האם יש להתקין דרייברים מסויימים / שינוי BIOS וכו' על מנת לעבור לכונן SSD חדש? או, פשוט לחבר את הכונן, ולהתקין רגיל את WIN7? 2. איך מאחדים מחיצות C ו D? תודה.

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  13. הארדיסק אינו מזוהה (גם בביוס) ונבדק גם במחשב אחר סביר להניח שהמידע תקין אולי יש בעיה בלוח של ההארדסיק או בעיה חשמלית אחרת.. איזה חברות שחזור/תיקון הארדיסק מומלצות/זולות יש היום?

14. Started by BeBest,

אהלן, חבר ראה ב-Aliexpress דיסק און קי של 512GB קישור: http://www.aliexpress.com/item/Wolesales-512GB-USB-2-0-Flash-Drive-pen-drives-free-shipping/1570045344.html?s=p לטענתו בגלל שיש כבר 3 פידבקים של אנשים שקיבלו את המוצר הוא אוטנטי וסבירות גבוהה שזה אכן פועל כמו שצריך. הסברתי לו שיכול להיות שכן יוצג לו חצי טרה במחשב אבל בפועל הוא לא יוכל להשתמש בהם. אגב, ראיתי שיצאו כאלה אמיתיים והמחיר שלהם סביב 4,000 שקל מה שרק מחזק את הטענה שלי שמדובר בזיוף. מה דעתכם?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. ניתן לעדכן דרך Samsung Magician, או עדכון ישיר: http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/samsungssd/downloads.html

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכולם קניתי לפטופ חדש DELL INSPIRON 14R http://ksp.co.il/?uin=21792 והחלפתי את הכונן שלו עם כונן SSD שקניתי בנפרד. השאלה שלי היא כזו: האם לקנות קייס שיהפוך את הכונן של ה1TB לכונן חיצוני? אם כן, אשמח להמלצה על קייס כזה (עדיפות ללא חיבור לחשמל, אני לא יודע אם זה קיים או לא). אם לא, אז אשמח להמלצה על כונן חיצוני אחר בנפח של 1TB ומעלה אבל שאינו דורש חיבור לחשמל. תודה רבה, יובל

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  17. שלום. ברשותי לוח אם MSI Z87 MPOWER-MAX עם בקר מובנה של Intel, אני מאוד לא מרוצה מהביצועים שלו. המערך של הכוננים שלי הוא 4 מערכי raid 0 שונים: sandisk 240GB extreme II *2 vertex 3 60GB *2 toshiba 2TB *2 wd black + seagate enterprise אני מאוד מאוכזב מהביצועים של הבקר של אינטל, שכן raid 0 עם המערכת הפעלה (ווינדוס 7 כרגע) נותi ביצועים טובים יותר, שזה מגוחך. מה בעצם אני רוצה? אני רוצה לקבל את המקסימום מהכוננים שלי, בין אם אני משדרג כוננים או בין אם אני מוסיף עוד כוננים למערך שלי. כרגע כל הפורטים שעל הלוח אצלי תפוסים ואני זקוק לעוד כמה פורטים נוספים, אז בקר רייד גם יתרום לזה. אני חשבתי על בקר מבוסס Flash baked write cache עם 2GB, זה הבקר: https://h30094.www3.hp.com/product/sku/…

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  18. חיפשתי פתרון של אחסון חיצוני גדול שאפשר לקחת בכיס או בתיק בלי שישפיע ממש על המשקל. החשש מלהיסחב עם דיסק חיצוני הוא גם בגלל רגישות של דיסק, שאם ייפול עלול להתקלקל. אז חשבתי על הרעיון הבא: אפשר לקנות כונן mSATA של 480 גיגה בין 1000-1300 (הזמנה מאמזון או מהארץ), וכן enclosure בגודל 1.8" המתאם ל USB 3.0 לפי החישובים שלי עלות ליחידה כזאת זה 1400 שח (במשלוח המהיר ביותר מאמזון כולל מיסים) או 1100 שח אם קונים כמות של שלושה (אבל אז צריך שותפים..) מה דעתכם על הרעיון?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by RAZIEL98,

שלום קניתי לפני כמה שבועות את הכונן הזה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8706 עכשיו שחיברתי אותו בפעם הראשון ראיתי שיש בו רק 930gb זה הגיוני שהתוכנה שלו לוקח חלק מהשטח איחסון?

20. Started by alon332,

אז ככה, הזמנתי את הכונן החיצוני WD Elements 2TB 2.5" מאתר כלשהו שרוב הסחורה בו היא מסין במחיר ממש מגוחך שחשבתי שנשמע טוב מדי בשביל להיות אמיתי, ומסתבר שצדקתי, הכונן הגיע ומהרגע שפתחתי את האריזה כבר התחילו התמיהות, בפנים לא היה כלום חוץ מכונן בעל נורה אחת (בלי שום כפתורים), כבל USB ו-2 עלונים לא שימושיים במיוחד, שאחד מהם אני מניח זה האחריות. חיברתי את הכונן וניגשתי לאתחל אותו כ-NTFS. לא עבד ("ווינדוס לא הצליח להשלים את האתחול" משהו כזה). ניסיתי שוב הפעם עם אתחול מהיר. לא עבד. היתה אפשרות נוספת לאתחל כ-exFAT, אז ניסיתי. שוב לא עבד. הנחתי שהבעיה היא במחשב שלי כי המחשב שלי ובמיוחד ה-XP שעליו די מקרטעים בזמן האחרון. הלכתי למחשב שבסלון עליו מותקן ווינדוס 7. ניסיתי שוב לאתחל כ-N…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by Cynicoren,

שלום, מתלבט בין 2 כוננים חיצוניים - WD my book 3tbWDBFJK0030HBK and Seagate backup plus 3tb STCA3000200 תודה

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  22. שלום חברים, יש לי דיסק 2.5" שהוצאתי מלפטופ ישן, ואני רוצה לחבר אותו למחשב עם חיבור IDE. הבעיה היא שהכבל שיש לי לא מתאים. בכבל יש 39 פינים בעוד שלדיסק יש 43, אני מניח שהארבעה הנוספים הם בשביל מתח MOLEX (ויש עוד ארבעה בצד שהם ג'מפרים, אז לא להתייחס אליהם) האם יש מתאם? אני יודע שהחיבורים הנ"ל נקראים PATA / UDMA / IDE, אך לא הצלחתי למצוא מתאם. האם יש לחיבורים שם ספציפי ? תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by dannyboy,

שלום חברים, יש לי מקבוק פרו 13 אינצ׳ מ2012 (לא רטינה) ואני מת להחליף את ההארד דיסק לssd קראתי קצת באינטרנט והבנתי שיש בעיית תאימות של חלק מהבקרים של ssd מסויימים (למשל 840 של סמסונג הבנתי שלא כזה מומלץ למקבוק - עושה המון בעיות) יש לכם המלצה ל ssd שתואם למק? - נפח 180 ג׳יגה וצפונה (עד חצי טרה) - מחיר - אני לא מוגבל בתקציב - ביצועים - אני מעדיף להקריב בביצועים ולקבל אמינות ואורך חיים תודה מראש! דני

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. אורח rotem956
    Started by אורח rotem956,

הי, בדקתי כמה מהדגמים הנפוצים והתחלתי להתבלבל. ההתלבטות כרגע בין שני דגמים של Seagate, ה-Backup Plus, שקראתי עליו ביקורת מצוינת ומופיע פה - https://www.tms.co.il/product/11962 והשני מדגם STAY2000202, שאם אני לא טועה מופיע גם תחת השם Seagate Expansion. לא מצאתי עליו ביקורת ממש טובה כמו זו שמצאתי על ה-Backup Plus, אבל הוא נמצא כרגע במבצע די אטרקטיבי לפי מה שאני מבין, רק ב-400 שקל, פה - http://bigdeal.co.il/default.aspx?CampaignId=9286 רציתי להתייעץ לפני הרכישה. כמובן שאשמח לשמוע המלצה על כוננים אחרים בנפח 2TB. אין דרישות מיוחדות, רק שיהיה אמין (בעיקר) ונוח לשימוש. תודה. גל

• 0 תגובות
    • 854 צפיות
  25. האם יש הבדלי מהירויות בין הכוננים הקיימים בשוק או שכולם פחות או יותר אותו דבר? הבנתי שהטרנסנד מומלץ...השאלה האם יש משהו מהיר במיוחד במקום או שזה מספיק טוב?

• 2 תגובות
    • 976 צפיות

דיונים חדשים בפורומים