אקטואליה ותרבות
פורום בנושא אקטואליה ותרבות, כי גם לנו יש חיים!
6,174 דיונים בפורום זה
-
סוף סוף חדשות טובות - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2947989,00.html ""נעשה שימוש לרעה בבית הדין כדי לסייע לפלסטינים ולפגוע בישראל", " אני אולי שונא אמריקאים, אבל אני אוהב את הפוליטיקה שלהם ;D !
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקרית נוספת ומזעזעת בצרפת: אם ותינוקה הותקפו בצורה מזעזעת ברכבת כי "נחשדו שהם יהודים". איש מנוסעי הרכבת לא התערב. 6 צעירים ממוצא צפון אפריקאי (מוסלמים, קיצר), תקפו בסכין אישה בת 23, חתכו את שמלתה וציירו צלב כרס על בטנה. תינוקה נזרק מן העגלה. התוקפים כמובן, נמלטו עם עצירת הרכבת בתחנה, ואיש מהנוסעים לא הגיש עזרה לאישה העומללה ולא ניסה לעצור את התוקפים. מה זאת אומרת "נחשד שהיא יהודיה"? מה זה חשד? היא חשודה בביצוע פשע? האם זה פשע להיות יהודי בימינו? וכי למה זה אף גיבור לא קם להגן על האישה??? כי גם שאר הנוסעים חשבו שהיא יהודייה והחליטו שאם כן אז זה בסדר? כי התוקפים היו חמושים בסכינים? (מה שמעלה את השאלה, למה אין מתבצעות בדיקות בטחוניות, לפחות של גלאי מתכות, לאור המצב הבטחו…
-
- 53 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2945956,00.html כן יש גם מדינות שאוהבות אותנו ומבינות את המצב שלנו הדבר המצחיק הוא שאלו שתי מדינות שרחוקות מרחק עצום מישראל והן לא חשופות לשום טרור הצרות היחידות שלהם זה איזה דג גדול דגו אתמול, אני אישית יודע מה הארץ הבאה שאנפוש בא ואני יודע מאיזה ארצות להתרחק.
-
- 31 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כן כן זה קורה פעם בכמה שנים(בערך כמו רעידות האדמה בארץ ועם הרעידה שחבינו חלקנו היום באה "רעידה" הרבה יותר גדולה) ערוץ אחד הביא אותה בסקופ והפתיע את המדינה מי שלא יודע מחר בטח יראה את הפרשה מרוחה בעיתון על גבי 6 עמודים. כתבה מYNET http://tykke.dk/index.php?location=Film&index=2&dir=idiot אני אישית לא האמנתי ששמעתי בערוץ אחד את השיחה בין פריצקי לחוקר לא האמנתי איך הבנאדם מדבר זה היה פשוט מצחיק ומפחיד כאחד אם כאלה אנשים יושבים בכנסת ישראל כדאי לסגור את הבסטה. זה יוצא קצת מוזר שדווקה מסיעת שינוי שכביכול "טהורה" "מלוכדת" יוצאת פרשה כול כך מבישה וכול כך מפחידה זה רק מראה שאין גוף נקי גם אם הוא יטען כך לאורך כול הדרך, לכן גם כול סיעת שינוי קוראת עכשיו לשר פריצקי שהוא במק…
-
- 44 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן...... לאחרונה אני ממש מזועזע מחוסר הדמוקרטיה שיש במדינה שלנו....... ולא ע"י הממשלה כמו שאנשים ינסו להגיד אלא דווקא ע"י הרשות השופטת - בג"ץ מתי שהרשות המבצעת (הממשלה) מחליטה משהו...... איזה ערבי או שמלאני עותר לבג"ץ וישר זה מתבטל....... מתי שהאופוזיציה לא מצליחה להעביר הצבעת אי אמון הם עותרים לבג"ץ והפלא ופלא הבחירות מוקדמות בשנה!! לפי מה שאני הבנתי כל החלטה של בג"ץ צריכה לעבור אח"כ בכנסת..................... איך בדיוק יש במדינה דמוקרטיה אם כל דבר שמגיע לבג"ץ נעשה? אם ראש החמאס בעזה יעתור לבג"ץ על כך שצה"ל מפריע לו לעשות פיגועים והוא רוצה שצה"ל יתפרק מנשקו........ ונראה לי זה אשכרה יעבור.... אז צה"ל יפסיקו להילחם בטרור?? אני מקווה שלא תהיה עתיקה שלבג"ץ מגיע כל ההחלטו…
-
- 57 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
כולנו כבר שמענו את עול הגזרות הכלכליות וידוע לנו על השלכותיהן על השכבות החלשות בחברה, עתה אחרי שנה קוצרות אותן שכבות את הפירות הבאושים של משרד האוצר. עובדי ערים, כפי ששמעתם, לא מקבלים משכורות, חלקם אפילו במשך כשנה או שנתיים (!!). המצב דומה למה שקרה ברוסיה אחרי האינפלציה הגדולה של לאחר המהפיכה, כאשר אנשים עבדו, לא קיבלו שכר ואם זאת פחדו להתפטר מחשש שלא יקבלו את שכרם שבשבילו עבדו. עם כל המחסור שנוצר, עלה רף הפשע למידות בלתי-ניתנות לתפיסה (או סיבולת) בכל תחום - גניבות, פריצות, שודים ואף הגיע לכך שאנשים חטפו אנשים/ילדים ברחוב לצורך מכירת איברים להשטלות במערב או לעבדות/זנות. האם לשם מובילה דרכינו? וכי מי ישמור שזה לא יקרה וכיצד? ההבטחות מפוזרות מכל עבר, מפוליטיקאים, אנשי דת, נ…
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
סמוך לשעה 13:30, נסעה לה הסעת תלמידים ביומה האחרון של שנת לימודים זאת. כמו שכל אחד כאן יודע, היום האחרון ללימודים הוא יום שימחה. מקבלים תעודות, אומרים יפה (או שלא) שלום למורים, וממהרים, מזה ממהרים, טסים הביתה לקחת את הבגד ים ולחגוג! ראשיהם של ילדי עמק חפר היו עמוסים במחשבות של "איזה יופי, החופש מתחיל!". אתם יודעים... קיץ, חופש, שמש, ים, ארטיק, אבטיחים, משחקים, טיולים, ושאר כיופים. כל האופוריה והשמחה נקטעו ברגע אחד כאשר נהג האוטובוס החליט שאין לו כוח לחכות לרמזור והחל לחצות את הצומת באור צהוב שבשלב מסויים גם התחלף לאדום (כך גם דעת המשטרה בנושא) ורמזור אחר בדיוק סימן אור ירוק לג'יפ צבאי. התאונה לא היתה בלתי-נמנעת. אם אותו נהג היה חושב רק רגע אחד, אולי סופר עד 3, מחליט ש"טוב…
-
- 7 תגובות
- 985 צפיות
-
-
הסתובבתי לי בפורום ואני באותו זמן גם רואה את המשחק שבין צ'כיה לבין דנמרק [יש לי טלויזה צמוד למחשב ] וחשבתי לי למה לא עשו דיון על זה? אז הנה אני עושה. אני בטוח שיש כאן אוהדי כדורגל[כמוני,אני משחק מגן ימני,מס' 4 בהפועל בת-ים] אז יאללה תתחילו לפרשן.. בינתיים דקה20 ו 0-0בין צ'כיה לדנמרק. מי אתם אומרים לוקחת את הטורניר? בינתיים בחצי הגמר פורטוגל-הולנד יוון-צ'כיה/דנמרק
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מבקר המדינה והעובדים תחתיו, לפי דעתי, עושים עבודת קודש. חושפים שחיתויות, עבירות על החוק שכל העולם בוחר להתעלם מהן, נהלים "דפוקים", ושאר "פאקים" בארצינו הקטנטונת. לפעמים נדמה לי שכל העבודה הזאת היא לחינם כי לאף ממשלה, כזכור לי, לא היה את הרצון להסיק מסכנות מדוחות אלו (וליישמן), ששנה אחרי שנה פשוט הולכים לפח (ומשם תורמים לאתרי הפסולת המצתברים). אין ספק שזה פשוט חבל. השנה בגולת הכותרת, דנו על מספר נושאים, ביניהם הנהלים על הכשרת מורים (שלא נבדקו ולא נתחדשו לא פחות מאשר מזה 25 שנה), גביות כספים של אוניברסיטאות שמתבצעות בניגוד לחוק, וכמובן, אי-פיקוח על נושא ניסויים בבעלי חיים. כאשר ראיתי את המילים "ניסויים בבע"ח" בכותרת, נצתמררתי. האמת שכבר פחדתי לפתוח שמא אכנס לדיכאון נ…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאורך ההיסטוריה אנשי העיר הגדולה ביותר בפרובינציה הוואלונית של בלגיה, הידועה כ-צ'ארלרוי, אולצו להשתתף במאבקים אין ספור כנגד ההשתלטות הצרפתית ברצון לשמר את סגנון החיים שלהם. לאחרונה צ'ארלוי ועיירות הסביבה פגשו באויב חדש. מארק דוטרו, פדופיל מורשע, רוצח וחשוד בניהול רשת בינלאומית של פורנוגרפיה וזנות של ילדים, הטיל אימה על העיר בפשעיו הבלתי-נסלחים בין אמצע שנות ה-80 לשנות ה-90 המאוחרות. תיקו של דוטרו זכה להרבה תשומת לב ברחבי העולם, ולא רק בגלל האופי החולני של פשעיו, אלא גם בגלל הרשלנות והחובבנות של המשטרה וראשויות החוק בנוגע לטיפול בחקירה ובדוטרו עצמו. תיק דוטרו גרם לכזאת מהומה בקרב תושבי בלגיה, שזה קידם את אחת ההפגנות הגדולות ביותר בזמן שלום מאז מלה"ע ה-2 וניער את הממשלה הבל…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טילי הקסאם שנפלו הבוקר בשדרות, התגלו כדגמים משופרים של קודמיהם, כנראה חומשו בחומר נפץ רב יותר בעוצמתו ובכמותו. 2 אזרחים נהרגו, אדם בן 50 ופעוט בן 3. הטיל האחד נפל ליד גן ילדים והאחר ליד סניף דואר. אזרחים נוספים נפצעו, ביניהם אימו של הפעוט שנהרג, מדווח כי היא במצב קשה. http://www.nrg.co.il/online/1/ART/747/774.html
-
- 40 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
http://www.hoffman-info.com/palestine.html שווה קריאה - לראות את מצב ההסברה שלנו בעולם.
-
- 6 תגובות
- 947 צפיות
-
-
עשרות נפגעים (חיילים) בפיצוץ מוצב צה"ל בגוש קטיף, ביניהם הרוגים. כנראה שישנם לכודים במקום, חילופי אש קשים, קושי בחילוץ. מתוך YNET: הארוע נמשך והפרטים ראשוניים וייתכנו אי-דיוקים.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/746/305.html בשבת בפארק הירקון. מותר להביא כלבים אך רצוי לשמור על כללי התנהגות הולמים. אוהבי ומגדלי האמסטפים שביניכם - נסו לשמור על איפוק. ייתכן שימצאו במקום אנשים שלא חושבים כמוכם והם יתחילו לקלל, לצעוק או לזרוק אבנים... כמה שזה מרגיז, לא, אי אפשר לשסות בהם את הכלב כי אז אנחנו נהיה בדיוק כמותם. אז מי בא? אולי אפשר לנצל את זה בשביל על-האש?
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://euro.walla.co.il/?w=/4976/@poll.results ומה אתם חושבים? ;D
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כלבי האמסטאף (American Staffordshire Terrier) תפסו לאחרונה כותרות רבות בעיתונים והגדולה והעצובה שביניהן היה הכלב שפשוט טרף ילדה בת 4 בעט ששיחקה עימו. רק לפני כחודש כלב כזה השחיט פנים של ילד, ואז גם היתה לי שיחת סרק עם מפקד הבסיס שלי שאמר שהוא רוצה שהכלבים האלו יוצאו מן החוק ועם כל הכבוד שיש לי לאיש הזה, לא הסכמתי איתו ואינני מסכימה איתו גם עכשיו אחרי המקרה המצער. אני מאמינה שהכל תמיד בא מחינוך ואם אני הצלחתי עם הרבה תשומת לב והשקעה לאלף חולדת מחמד, לא צרייך להיות קשה לחנך כלב. בעל החיים הוא המראה של בעליו ונוטה להקרין התנהגות התואמת את היחס שבעל החיים קיבל, במיוחד חיה אינטיליגנטית כמו כלב. ממחקר קטן שעשיתי על הכלב הזה, וגיליתי שזה כלב מאד אינטיליגני שזקוק להרבה תשומת לב…
-
- 41 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
ברחבי העולם מציינים בימים האחרונים שישים שנה ל-די-דיי, היום בו פלשו בעלות הברית לאירופה במטרה לטהר אותה מנגע השלטון הנאצי. בנורמנדי התקיים טקס ובו השתתפו מנהיגי אומות רבות, ביניהם נשיא ארה"ב בוש, ג'אק שיראק הצרפתי, נשיא רוסיה ו. פוטין ולראשונה, קנצלר גרמניה, שרדר. מיותר לציין כי הלוחמים שהיו עדים לקרבות ולזוועות שהתרחשו על אותו חוף לפני 60 שנה, גם הם באו לטקס, חלקם בפעם הראשונה בחייהם, פוגשים את עמיתיהם לנשק, חולקים זכרונות וכבוד על קברי חבריהם שנפלו, הלכו כבשר לתותחים ולא זכו לחיות עד היום הזה ולראות את פרי הקרבתם. לחלק מהנוכחים היום הזה הוא יום עלייה לרגל לזכר חברים, לתושבים היה זה יום הוקרת תודה למשחררים, ואחרים ניצלו את היום כדי לפתוח דוכנים למכירת שלל מלחמ…
-
- 38 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
http://www.maariv.co.il/channels/1/ART/726/925.html אז למה לכל הרוחות התקשורת עושה מזה כזה עניין ומציגה את השופט כאילו הוא מעודד התעללות? ראינו ושמענו זה מכבר הורים שמכים את הילדים שלהם עם אלות, חגורות, לבנים, אגרופים, בעיטות, סכינים, וכבלי חשמל כל פעם שהם בקריזה כך שאם הורה מוריד סטירת לחי מצלצלת לילד סורר, אין זאת כלל התעללות. מה ניתן לעשות עם ילד שאינו מבין כשאומרים לו "אסור" או אחד שעושה דווקא. אחד שמתחצף או אולי מרביץ לאחיו הקטנים? יצא לי להיות אומנת לשבוע אחד בשבוע שעבר וכן, קרה ואחד הילדים השתולל והרביץ לילד קטן ממנו אז אמא שלו הורידה לו סטירה. וכי מה כבר אפשר היה לעשות? אני ניסיתי, ביקשתי שיפסיק, אמרתי שאסור, ניסיתי להפריד, מה לא? לפעמים הם לא מבינים אחרת. …
-
- 46 תגובות
- 7k צפיות
-
-
במהלך חודש יולי הקרוב יחל חיל הים בתהליך הצטיידות בספינות סיור מסוג "שלדג", האמורות, יחד עם ספינות "דבורה" להחליף את ספינות ה"דבור". התהליך יושלם בתוך כמה שנים. יותר מ-30 שנה סיירו ספינות הדבור של חיל הים לאורך חופי המדינה. משימתן העיקרית היתה למנוע כניסה של ספינות מחבלים לשטח ישראל, אבל הן הופעלו גם כספינות מלחמה, ופעלו במפרץ סואץ נגד תחנות חוף מצריות בזמנו. במהלך השנים רכש חיל הים ספינות סיור מסוג דבורה, המיוצרות, כמו הדבור בתעשייה האווירית. אלה החליפו את הדבורים, והספינות האלה עסקו בעיקר במניעת הברחות של כלי נשק דרך הים לרצועת ע זה, וכן אבטחת גבולה הימי הדרומי של ישראל. במסגרת החלפת הדבור רכש צה"ל לאחרונה מספר ספינות מסוג שלדג המיוצרות במספנות ישראל, וספינות דבורה נוספ…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2929103,00.html סוף סוך מתחילים לעשות משהו בכנסת במקום לחמם את הכסאות ולצעוק.
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/734/426.html בקישור שלמעלה ישנה עדות מזעזעת של הילדה בת ה-13 שנאנסה לפני פחות מחודש בחולון בעט שהיא חזרה מבילוי עם חברים לקראת 2 לפנות בוקר. 4 בריונים אחזו בה ואנסו אותה באכזריות למרות ההתנגדות והתחנונים שלה להפסיק. אזרח מבוגר שעבר במקום ראה הכל, כך סיפרה, אך לא התערב לעזור לה והמשיך ללכת. אחרי שראתה זאת, אמרה, היא הבינה שלאף אחד לא אכפת, אף אחד לא יעזור לה, ואז הפסיקה להתנגד ולצעוק לעזרה. בהמשך סיפרה שעברו במקום גבר ואישה, הגבר גירש אותם וניסה לרדוף אחרי אחד האנסים והאישה עזרה לה להתלבש. הם רצו להזעיק את המשטרה אך הנערה אמרה שאין טעם כי לדבריה, אף אחד לא יאמין לה ויגידו שהיא אשמה. הייתכן שגם היא קראה את הכותרות האחרונות בעיתונים בהן…
-
- 49 תגובות
- 4k צפיות
-