עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס (אובנטו 8.10). ואני צריך תשובה חד משמעית האם צריך אנטי וירוס או לא?... שמעתי שכן, שמעתי שלא כבר יצאתי מבולבל מכל הנושא. תודה

• 5 תגובות
    • 938 צפיות
  2. אז ככה - עד לאחרונה עבדתי עם הלפטופ שלי כאשר רק אובונטו מותקנת עליו. אתמול התקנתי בנוסף גם חלונות 7 לאחר שהשתמשתי ב-gParted ליצירת מחיצת FAT32 נוספת. אני די בטוח שהיא מוגדרת כפריימרי, כי המצב עכשיו הוא שחלונות עולה אוטומטית. איך אני משנה את המצב כך שאובונטו תעלה אוטומטית? או לפחות שתהיה לי אפשרות בחירה כהמחשב עולה. כמו כן האם יש אפשרות לעבור במהירות לחלונות מתוך אובונטו (ללא ריבוט) ולהפך?? ושאלה אחרונה: חלונות יכולה לקרוא רק במחיצה שלה, ואובונטו יכולה לקרוא בשתיהן ולכתוב רק בשלה. הבנתי שאני צריך לבצע עיגון מחיצות, האם זה נכון? כמו כן האם אפשר לקשר אותי למדריך שיהיה ברור מספיק למשתמש מתחיל? תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס והתקנתי את suse 9.3. אחרי ההתקנה התקנתי את הדרייברים של ati עם האשף שלהם והכל הלך בסדר. עשיתי הפעלה מחדש והכל עבד מצויין. אחרי כמה זמן הפעלתי את המחשב מחדש והעליתי את לינוקס, אבל הפעם הוא הכניס אותי לקונסול ולא לKDE. כשאני מנסה להפעיל את startx אני מקבל הודעה על שגיאה בקובץ xorg.conf, משהו כמו "Mouse[1] must have a driver line" ואי אפשר להמשיך. מישהו יודע איך אני יכול לפתור את הבעיה? תודה

• 4 תגובות
    • 945 צפיות
  4. שלום לכולם אני עם אובונטו 10.10 ויש שם אופן אופיס 3.2 .. הלכתי לאתר של אופן אופיס והורדתי את הקובץ שלהם להתקנת OO 3.3 עכשיו הוא מגיע בתוך קובץ ארכיון שחילצתי .OOo_3.3.0rc7_20101126_Linux_x86_install-deb_he.tar.gz אחר כך אני פשוט לא יודע איך להתקין את זה.. יש בפנים 2 קבצים שאני מנסה להריץ בטרמינל ללא הצלחה של התקנה.. מצ"ב צילום מסך.. ניסיתי לקרא קצת ולא הבנתי איך לעדכן את האופן אופיס שלי.. תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 3.3k צפיות
  5. Started by alex542,

התקנתי ubuntu 12.10 הכל טוב ויפה אבל כרטיס הרשת שעובד לי בווידווס 7 לא עובד באובונטו. יש לי את כרטיס הרשת netis wf-2103 אך הדריבר שלו הוא שלו http://www.netis-systems.com/en/Products/Wireless%20USB%20Adapters/72.html הכל עובד לי כבר שנה בסדר גמור. בגרסאות קודמות אפילו בגרסא זו לפני חצי שנה כרטיס הרשת עבד ועכשיו הוא לא וזה ממש מוזר הציעו לי את הפתרונות: http://ubuntuforums.org/showpost.php...80&postcount=6 http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1448394 ניסיתי את שני אלה אך עקב חוסר בניסיון ואי חיבור בדרך אחרת לאינטרנט דרך בubuntu נאלצתי להתייאש ולחזור כרגע לwindows7 . יש לך אולי קצה אור בשבילי כי אני ממש רוצה לעבור לubuntu?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by WinInc.dll,

מישהו מכיר את הפקודה בדוס שקוראים לה "Sub Set " אם מישהו מכיר אותה אז שירשום איך להשתמש בה תודה לכול העוזרים

• 9 תגובות
    • 998 צפיות
  7. היי לכולם, התקנתי רק היום אובונטו 10.04 (זה הלייב סידי שהיה לי בבית), ועשיתי התקנה אוטומטית כך שזה בחר לי את הגודל למחיצת מערכת ההפעלה. הגודל די קטן, כמה ג'יגה, וזה לא מספיק לי אפילו כדי לעדכן את מערכת ההפעלה. ניסיתי לשנות את הגודל של המחיצה בעזרת Gparted וזה פשוט לא נותן לי. יש לי מספיק מקום בדיסק הקשיח בכל במחיצות, וזה נורא מעצבן אותי. איך אני יכול לשנות את הגודל של המחיצה? או שעדיף למחוק את האובונטו ולהתקין מחדש 10.10? ואם כן איך מוחקים את האובונטו 10.04? (חרשתי על גוגל הפורום ולא מצאתי תשובה). תודה, רן

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. Started by AviraM13,

אני צריך מדריך למנדרייק 10 . אני עכשיו עושה את צעדיי האחרונים לפני התקנת הלינוקס.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. OK, מספיק עם החרבות :saint: , לכל אחד יש את הפלטפורמה המועדפת שלו. ולא חייבים להיות מיסיונרים בנושא... כדי להקל על חייו של משתמש מק (וזה כולל גם אותי...), החלטתי לפתוח ת'רד חדש בנושא. משהו בסגנון The perpetual Mac-tips thread או דיונים דומים שמופיעים בפורום של Ars Technica ובתת הפורום 00945231'>Macintoshian Achaia שמוקדש כמובן לחובבי מק. אני אתחיל: איפוס ה-PRAM: מיד אחרי האתחול החזיקו את מקשי Command-Option-P-R דומה במשהו לאיפוס הגדרות ה-BIOS ב-PC ע"י ג'מפר או הוצאת הבטרייה. (כן, אני מודה- במקרה המסויים הזה השיטה של אפל אלגנטית יותר). אתחול מ-CD-ROM: בזמן ה-Boot החזיקו את מקש ה-"C" לחוץ. תפריט אתחול: החזיקו את מקש ה-Option אחרי שאתם מפעילים את המחשב. אגב, זה עובד רק עם…

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by J0n1,

אני מחפש הפצה שתענה לי על הדרישות הבאות: 1. מחשב חלש - פנטיום 3 700MHZ, בערך 200MB RAM 2. מערכת ויז'ואלית וידידותית 3. יציבה, וחשוב שתעבוד כמה שיותר מהר 4. שתתמוך בצורה טובה ב http://www.lirc.org/software.html יותר מזה אני לא צריך כלום... תודה

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. תוכלו להסביר לי איך בדיוק עושים את זה? צריך להוריד ולצרוב לCD ומשם להתקין כמו ווינדווס?

• 3 תגובות
    • 781 צפיות
  12. בתוכנית call for help (כן רק למנויי הלויין) יש פינת MAC יומית שדווקא די מעניינת ומראה כל מיני טיפים ,טריקים ותוכנות חדשות למאק. בעיקר היא מראה את השימושים השונים של מע' ההפעלה OS X. שווה צפייה. עריכה: איות בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by Daver,

שלום, יש לי מחשב כף יד Mio p550 ומערכת ההפעלה שלי היא מנדריבה 2009 עם KDE 4.1 כשאני מחבר את מחשב בכף יד למחשב המנדיבה לא קולט אותו. איך אני מסנכרן את המנדריבה והמחשב?

• 3 תגובות
    • 905 צפיות
  14. Started by matu89,

שלום , אני משתמש חדש בלינוקס , התקנתי את אובנטו 14.04LTS וסביבית שולחן עבודה של GNOME , כמה שאלות בנוגע לזה : 1. כשאני לוחץ על "פרטי מערכת אני רואה כי גרסת האובנטו היא 13.10 ולא כמו שהתקנתי ( הזכרתי למעלה ) האם כשהתקנתי את GNOME הוא שינה לי את הגרסא של אובונטו ? 2. אני רוצה להתקין הרחבות לGNOME וכשאר אני נכנס תחת כלי הTWEAKS לאתר אינטרנט של ההרחבות של GNOME הוא מראה לי הודעה בדפדפן כי האתר לא מכיר בי כמשתמש GNOME , ולכן אני לא יכול להתקין הרחבות ואז הוא מפנה אותו להוראות איך להתקין איזה PLUGIN של ההרחבות ואז כבר הסתבכתי . 3. איך אני מתקין פלאש בדפדפן כרומיום ? לפני שכתבתי כמובן שניסיתי לחפש פתרונות בגוגל אבל הסתבכתי קצת בלהבין את הדבר אשמח לעזרה מכאן , תודה !

• 17 תגובות
    • 6k צפיות
  15. אז ככה, אני יודע שהכותרת קצת מטומטמת אבל זה מה יש. אז ככה, יש לי מחשב ראשון, AMD Athlon Xp 1600+, Gforce2Mx, וזכרון חיצוני 39G. הדיסק מחולק בצורה: 29G Fat32 950M Swap 9G Ext2 התחלתי להתקין את slackware 8.1, הוא סיים את ההתקנה והתחלתי לקנפג, ובאמצע הקינפוג של הלילו יצאתי באמצע. אז ככה, הלילו לא מקונפג, ואני מוצא את עצמי ללא הלינוקס. הכנסתי את הסידי של סלק וואר, עשיתי לו בוט דרך הסידי, ולצערי לא מצאתי את הקובץ קונפיג של לילו. בקיצור - אין קובץ קונפיג של לילו, הלילו לא מוגדר, לא מצליח להכנס ללינוקס ללא בוט דרך הסידי של הלינוקס. בעיה שניה עם מחשב שני Intel Petnium 133Mhz, כרטיס מסך ישן (אני חושב 4 מגה), והארד דיסק לא מזוהה. אז ככה, כאן הבעיה היא בהתקנה עצמה. עשיתי בוט למחשב ע…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Decktor,

האמת היא שקיבלנו אותו כבר ביום שישי אבל... I was too busy drooling ולא יכולתי לצלם אותו עד עכשיו. מחשב פשוט מדהים הנה מפרט טכני למי שמעוניין: 13.3-inch widescreen display 1280 x 800 resolution 2.0GHz Intel Core 2 Duo 1GB memory (2x512MB SODIMMs) 80GB 5400-rpm Serial ATA hard drive 6x Slot-load SuperDrive (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW) בקרוב יצטרף גם טבלט של Wacom ואז יהיה לאשתי מחשב מושלם לגראפיקה.

• 30 תגובות
    • 6k צפיות
  17. Started by So-ReR,

שלום. למרות שכמה מפה ניסו לעזור לי זה לעזר לי מה לעשות אני קשה תפיסה :'( ניסיתי לפי המדריך הזה : http://www.linuxisrael.co.il/heb.html ולא הבנתי כ-ל-ו-ם הודה מאד למי שיעזור לי אני מנסה ב- KDE

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by ag43,

יש לי DOK עם כלי שחזור עליו בינהם מערכת הפעלה UBUNTU. אני מעוניין להתקין עליה תוכנה כלשהי לשכפול הרדדיסקים ויצירת IMAGEים. אני מעוניין בתוכנה גרפית (ולא שורת פקודה בלבד). עשיתי חיפוש בגוגל אבל כל התוצאות שמצאתי הן מלפני 3-4 שנים ואני רוצה לדעת אם יש עדכונים.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Nosh,

WOW היום יצאו המקבוקים החדשים פשוט מדהים הMACBOOK הרגיל דגם ביניים ב1299$ נהיה משתלם פי כמה! הוא מגיע עם מעבד Core 2 Duo 2.4GHZ, 2GB RAM, 160GB וכל זה ב1299$! ועם משטח מולטי טאצ' כמו של MACBOOK AIR! כל הכבוד לאפל! http://store.apple.com

• 40 תגובות
    • 5.6k צפיות
  20. יש לי מחשב מק בוק אייר ואני צריך מדריך איך להתקין עליו את הosx בבקשה

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  21. Started by Deckard,

בועז אורדן וגיא שפרן פתחו במייזם אשר מטרתו היא עזרה לחברי קהילת המקינטוש בישראל בייבוא של מחשבי מק לישראל. הקנייה מתבצעת על ידי הקונה (אתם) בחו"ל ואנו פשוט מעבירים אליכם את ההנחות שצברנו עקב הקניות הרבות שלנו. הנה מספר דוגמאות מחירים של מחשבים שהבאנו לאחרונה: איימק 20 אינץ, 2.4, 1 GB זיכרון, 320 GB. מחיר: 7,767 ש"ח (17% פחות ממחירו בישראל). איימק 24 אינץ, 2.4, 1 GB זיכרון, 320 GB. מחיר: 9,365 ש"ח (17% פחות ממחירו בישראל). מקבוק לבן, 2.1, 1 GB זיכרון, 120 GB, קומבו דרייב. מחיר: 5,316 ש"ח (14% פחות ממחירו בישראל). מקבוק לבן 2.4, 2 GB זיכרון, 160 GB, סופר דרייב. מחיר: 6,208 ש"ח (15% פחות ממחירו בישראל). מקבוק פרו 15 אינץ, 2.4, 2 GB זיכרון, 200 GB. מחיר: 9,288 ש"ח (18% פחות מ…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by amitos80,

שלום אנשים אני מחפש גירסה של MAC OSX שאפשר להתקין על מעבדי X86 של AMD . אם משהו הצליח להתקין אשמח אם יוכל לתת לי קצת מידע על גירסה והוראות התקנה. תודה מראש amitos80

• 4 תגובות
    • 799 צפיות
  23. איך עושים זאת?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by alonezer,

היי, מאז ששידרגתי למאקינטוש האינטרנט איטי בטירוף.. יש איזה הגדרות מסוימות שכדאי להגדיר? בראוטר/מאק

• 0 תגובות
    • 936 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.