לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
-
שלום. אני חדש בתחום, אז סלחו לי על השאלה. לאחר שאני מתקין תוכנה (חבילה) מה software center, אני לעתים קרובות (מאוד) לא יודע היכן לאתר אותה בתפריט. [נכון - אין המון אפשרויות, אבל לפעמים אני פשוט לא מוצא את התוכנה שממש עכשיו התקנתי]. האם יש דרך לאתר את התוכנה שהותקנה? שוב - סליחה על הבורות
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
שלום חברים, לסלקום יש מודם סלולרי לגלישה חופשית בחבילה והם נותנים לאייפד מודם מיקרו sim. אבל לאייפד 16 גיגה שאני רותה לקנות ב3100 שקל אין את הסלוט הזה! האם קיים בארץ אייפד עם סלוט לחיבור מודם sim??? חוץ מזה, ראיתי מודעה על מכירת IPAD 3G ב4000 שקל, 1000 שקלים יותר מהרגיל אבל רשום שם משהו שלא הבנתי כדלקמן: המכשיר כולל אפשרות בתשלום לתמיכה מלאה בעברית ומיקלדת וירטואלית זאת אומרת שצריך להוסיף כסף לתמיכה מלאה בעברית ומקלדת וירטואלית?????? לא מובן לי
-
- 0 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. Ubuntu. לאחר הורדת מוזיקה - כאשר הקובץ בעברית - שם הקובץ, כאשר סיים לרדת, הופך לג'יבריש, ומוסף הכתוב invalid encoding. מה עושים? יש דרך לטפל בזה? [כי לא הייתי רוצה להתחיל ולשנות את השם של כל קובץ בנפרד]
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אני לומד כרגע י"ד הנדסת תוכנה ואני צריך חומר לימוד במקצוע תכנון מערכות הפעלה ו-Unix. הדגש שלי עכשיו הוא על תהליכים ותהליכונים(Pthreads ו- fork() ). זה הסילבוס: http://www.csit.org.il/default.aspx?MenuShow=DOCS&Doc_ID=106 תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום. התחלתי לאחרונה עם אובנטו רציתי לשאול איזה סביבת עבודה מומלצת לתכנות בC++ ובJAVA? בנוסף אני גם לומד PHP ורציתי לשאול על איזה עורך טקסט אתם ממליצים?
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
רכשתי את המצלמה Microsoft LifeCam Studio וחיברתי אותה למקבוק. אני מעוניין להקליט וידיאו עם המצלמה באמצעות QuickTime. באפשרויות של איכות ההקלטה ישנן האפשרויות: Medium, High, Maximum כאשר Maximum הוא device native על פי התאור. שאני בוחר במקסימום אני רואה שהוא מקליט לי ב 1080p ו high מקליט ב 480p. אני מניח שיש איזה קובץ שמכיל שם את ההגדרות האלו כך שאני אוכל לשנות ל 720. יש למישהו מושג איך ניתן לשנות?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני מס' ימים התחלתי לחפש תוכנת todo list שתאפשר לי: - לנהל כמה יומנים מופרדים (עבודה, אישי וכו'). - לפרק את המשימה לכמה תת-משימות ושלכל שלב יהיה check list משלו ולא סתם טקסט זרוק כ-note - ממשק כמה שיותר פשוט וכתיבת משימות חדשות במהירות (נתקלתי בהמון ממשקים מסובכים שגזלו לי יותר מידי זמן רק על הכתיבה) - סנכרון ברשת לשמירת כל המשימות למקרה שחס ושלום קורה משהו לדיסק הקשיח שבו הוא נשמר - מחיר נוח (אני לא מעוניין להשקיע 50 דולר על כל תוכנה קטנה במחשב שלי, למטרה הזאת הקצבתי עד 20-25 דולר). ההמלצה הראשונה שנתקלתי בה היא תוכנה בשם things שמשום מה עולה משהו כמו 50 דולרים ל-8 מגה של ממשק בסיסי, אחר כך הגעתי לעוד כמה תוכנות שהפסיקו את פיתוח ב-2007 או עולות 70 דולר (או שהפסיקו…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כותרת אומרת הכל. יש לי בראוטר תמיכה ב wps. דרך הטלפון עובד סבבה לגמרי. אבל לא מצאתי אפשרות כזאת בairport. יש למישהו מושג האם הדבר אפשרי? או שבכלל צריכה להיות תמיכה של כרטיס רשת ואי אפשר להוסיף את זה תוכנתית?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מסתכל על החלוקה של ה-sections ב-man section 7 מוגדר אצלי (במקום שבה אני קורא על הנושא): MACROS and Conventions section 5 מוגדר כ: File Formats and Conventions מה ההבדל בעצם בין הקונבנציות בכל מקרה מקום? ויהיה נחמד גם אם תפרטו לי יותר גם למה הם מתכוונים כ- MACROS ו- FILE FORMATS. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 879 צפיות
-
-
למי שמכיר את הפונקציה וגם למי שלא, לרוב אתרי הטורנטים הגדולים יש תמיכה בשירות rss (עדכונים לגבי שינויים אחרונים), קליינטים תומכים יכולים להשתמש בשירות הנ"ל בכדי להוריד אוטומטית סדרות ע"פ חוקים הנקבעו מראש (לדוגמא שם הסדרה, מקור ההקלטה וכו'). להורדת גרסאת הבטא כנסו לאתר uTorrent, בחרו בגרסאות נוספות, מק, ובגרסת הבטא. תהנו (:
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם, אינני יודע אם זהו הפורום המתאים לפרסום שאלתי (או שמא בפורום גאדג'טים וסלולר) אולם מכייון שהדגש שלי הוא על אופציות במערכת ההפעלה אולי תתכן הישועה מכאן.. ברשותי מכשיר מוטורולה אטריקס, אנדרואיד 2.2 פרויו (ללא רוט). לפני כמה ימים התקנתי את השדרוג של המכשיר הרשמי .83, (במקום 57 אם זכור לי נכון). לאחר מכן לא הצלחתי להתחבר יותר לגלישה סלולרית. מכיוון שהייתי בדרכים ובפקקי איילון ניצלתי את הזמן והתקשרתי למוקדנית הספקית שלי שתתן לי הגדרות APN. הבעיה היא שבשדה: authentication type היא אמרה לי לסמן NONE. (הברירת מחדל קודם הייתה NOT SET). מהרגע בו שיניתי את זה ל - NONE אני לא מצליח להחזיר את זה למצב NOT SET שלמיטב הבנתי שונה מאד מ - NONE. במכשיר זהה שני (של אח שלי)…
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
ראיתי שפקודת vmstat יש לה עמודת page ולה תתי עמודות pi וגם po. אלו 2 מדדים שאני מעוניין בהם אצלי במחשב אני מריץ vmstat אבל אין לי את העמודה הזו. (יש לי עמודות אחרות) למה זה?
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות קצרות שלא ממש הצלחתי למצוא להם תשובה ברורה ברשת, אולי מישהו פה יודע: 1) האם אפשר באמצעות smb להתחבר ל admin shares בוינדוס כדוגמת c$ ? 2) כשאני מתחבר לרשת כלשהי לפעמים אני רואה ב finder שהוא מגלה מחשבים אחרים ברשת ולפעמים לא. האם ניתן לשלוט על התדירות בו הוא מבצע סריקה? אפילו להכריח אותו?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://eecourses.technion.ac.il/046209/Previous/Recitations/class7-8_inodes.ppt רשום פה שיש 5 סוגי data blocks : Free Data Level 1 Level 2 Level 3 3 האחרונים הם טבלאות, Level1 מכיל קישורים ל- 256 בלוקים של DATA. Level2 מכיל קישורים ל- 256 בלוקים של LEVEL1. וכך הלאה.... למה צריך בכלל את את הבלוקים של הקישורים? והאם כל ה-inode-ים הם בגודל קבוע? (אני שואל את זה בגלל הקטע שב-inode יש את רשימת הבלוקים שבהם שמור קובץ ויש קבצים שונים מאוד בגודלים.....) ומה בכלל הגודל של Data Block? הם זה גודל קבוע? תודה רבה חבר'ה!
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מישהו מכיר? לאחרונה יצא לי שוב לצאת למסע בעקבות הפצות ולראות מה חדש (בעבר ניסיתי להתקין על הלפטופ שלי אבל נתקלתי בתופעות הזויות עם כל מיני הפצות אז חזרתי לחלונות). בקיצור לאחר חיפושים מצאתי את ההפצה הזאת שממה שקראתי היא גרסה מקומפלת מחדש של Red Hat Enterprise Linux אשר מתוחזקת על ידי ארגון CERN (מאיץ חלקיקים בשווייץ מישהו?) וארגון נוסף בשם Fermilab. בניגוד לשם זאת לא הפצה עם מיליון תוכנות מדעיות אלא הפצה שמיועדות לעובדים של Cern וFermilab ומתוחזקת על ידם. לינק לאתר של ההפצה - https://www.scientificlinux.org/ לינק לפורומים של ההפצה - http://scientificlinuxforum.org/ הניסיון שלי לבדוק מה הסיפור הגדול היה על המחשב נייד שלי (Lenovo U550) לקחתי כרטיס SDHC בנפח 16 ג"ב ובעזרת ת…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ובכן בזמנו שאלתי לגבי המשחק והתקנתו באייפד וסיפקו לי מספר תשובות. כרגע הדבר היחיד שניתן להתקין דרך האייטיונס הוא IHEROES שזה בעצם המשחק הראשון. בחיטוטי באינטרנט מצאתי את האתר הבא: http://www.theappleapps.net/2011/07/heroes-of-might-and-magic-2-12-ios.html המאפשר הורדה HEROES 2 למכשיר בצורה ישירה ( קובץ IPA) שלמיטב הבנתי (חדש בעסק IOS) ניתן להתקינו רק במכשיר שעבר פריצה. לכן יש לי 2 שאלות: 1) האם אני צריך לפרוץ את האייפד שברשותי על מנת להתקין את המשחק? 2) מה יקרה עם כל התוכנות אשר קניתי בכסף לאחר הפריצה?
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום חברים! אני מחפש תוכנה לאייפון כזאת שתוכל לשחזר לי שיחות מהיומן שיחות או הודעות שנמחקו ע"י משתמש אחר יש למישהו רעיון?
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכושiPad2 אחרי מספר בדיקות זה נכון לעכשיו עדיף לי מאשר לקנות מחשב נייד וזואת מכיוון שמרבית העבודה שלי עם המחשב הינה להגיב למילים ולבדוק אתרים. שאלתי היא האם קיימת תוכנת אופיס (iWork) מובנת בתוכך התוכנה אם לא האם משהוא מכיר אפלקציה שכזו וממליץ עליה? שאלה נוספת עשיתי קצת חיפוש והבנתי שאפשרות ההדפסה היא רק למדפסות מסויימות של HP האם משהוא יודע העם בגרסת העידכון הבאה ISO5 הנושא יפתר והיה אפשר להדפיס דרך הרשת בלי בעיה. ושאלה אחרונה האם משהוא יודע מה בדיוק כוללת הרחבת האחריות שIdigital מציעה? תודה רבה עמיר
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מתלבטת בין שני הכבלים האלה: http://www.dealextreme.com/p/mini-displayport-dp-male-to-vga-female-adapter-cable-10cm-32568 http://www.dealextreme.com/p/mini-displayport-male-to-vga-female-adapter-1080p-27603 יש הבדל?..
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתמול העברתי כרגיל שירים לנגן שלי, וכשהערתי הוא נתקע בחצי הדרך, אז ניתקתי את הכבל והחזרתי שוב ואז כשניסיתי להעביר תיקיה הוא כתב לי ERROR CODE 36 . בנוסף לאיזה משפט The Finder can’t complete the operation because some data can’t be read or written אני עדיין יכול להעביר רק שירים בודדים, כלומר בנפרד. אבל הבעיה היא עם תיקיות. מה גם, אחת התיקיות שהעברתי, נמצאת בנגן עם כל השירים אבל כשאני נכנס לכונן בFINDER אין שם את התיקייה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש שותף לפיתוח ותחזוקה של MailTabs for Mail.app קישור... לתוכנה כבר קיימים משתמשים רבים ומרוצים, בשלב זה צריך לסיים להתאים אותה ל-OS X Lion. ניסיון מעל 3 שנים בפיתוח ל-OS X חובה רצוי ניסיון בפיתוח תוכנות שמרחיבות יישומי OS X info@simplicity.fm
-
- 0 תגובות
- 922 צפיות
-