עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by -JobNick-,

אהלן לכולם, אז ככה בסופו של דבר התקנתי את SUSE 8.1 הכל טוב ויםה שיפצרתי אותה קצת והכל עובד נהדר, חוץ מנושא אחד והוא העברית. את ההודע הזו אני כותב מMOZILLA 1.0.1 כי זה מה שבא עם ההפצה והעברית עובדת פה לא רע (חוץ מהעובדה שהפונטים מגעילים). בKDE אין שופ בעיה בעזרת CTRL+ALT+K אני מחליף שפות, אבל יש בעיה אחרת. פעלתי לפי מדריך אחד בשביל להגדיר מקלדת עיברית בלי קשר לKDE. אז ערכתי את הXF86CONFIG הוספתי את השורות של הXKBLAYOUT ואת השורה שמדליקה את הLED שך SCROLL LOCK בשביל האינדקציה. עכשיו אני כן יכול להחליף לעברית בGNOME אבל הוא פשוט לא כותב כלום הסמן פשוט תקוע. אז הלכתי לשלב הבא פתחתי את הSHELL וכתבתי בו את הפקודות הבאות EXPORT LANG=HE וEXPORT LC_ALL=HE_IL עשיתי LOCALE זה הראה ל…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by Supra Man,

אנשים, אני תקוע לחלוטין לאחרונה התקנתי לינוקס 9 החדש שאל כרטיס מסך, עניתי לו...הראה לי שזה עובד עם מה שביקשתי עכשיו סיימתי את ההתקנה הופ! לא עובד, המסך מרצד כאילו הרזולוציה גבוהה מדי איך אני מקטין את הרזולוציה?? הידע שלי בלינוקס מזערי אז אני מבקש הסברים מפורטים. המון תודות לעונים!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום. כמו שכבר הספקתם להבין אני מתחיל להיכנס לעולם. הורדתי Fedora והשאלה היא אם על מנת לדעת לעבוד בסופו של דבר ב RHEL4/RHEL5 אני אצטרך להשיג את המערכת עצמה או שתרגול ב Fedora החינמית יתן לי מענה הולם? תודה!

• 1 תגובה
    • 767 צפיות
  4. Started by yoram111,

שלום חברים, אני חדש פה, וחדש בנושא הלינוקס בכלל. הורדתי את אובונטו 7.04 וצרבתי לדיסק. עכשיו יש לי דיסק שהוא Live CD ואפשר להתקין ממנו. אבל:/b] בדיסק הזה אין עברית ! ברשימת השפות להתקנה לא מופיעה עברית, וניסיתי להשתמש ב- Open Office מהדיסק, וגם שם אין פונטים עבריים. מה לעשות כדי שתהיה עברית? המימשק יכול להיות באנגלית, אפילו מוטב כך, אבל צריכה להיות יכולת כתיבה/קריאה בעברית, אחרת אין לי כל תועלת מההפצה הזו...

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by Ash Binary,

היו בארץ בסביבות 2006, כמה פרוייקטים של השמשת מחשבים ישנים ותרומה לבתי ספר (כיתות מחשבים) / לילדים לבית, שאורגנו על ידי קהילות הלינוקס של אז (Whatsup, Linuxfun ואחרות) אני לא מתכוון לפרוייקט מחשב לכל ילד (פרוייקט שעד כמה שידוע לי משתמש בעיקר במחשבים חדשים ומערכת Windows), אלא פרוייקטים של קהילות לינוקס ממחשבים ישנים שנזרקים ממשרדים, חברות ובתי ספר יתכן שבטווח הלא רחוק אוכל להשיג כמו כלשהיא (לא ידועה כרגע) של מחשבים ישנים מחברה. המחשבים הם P3 האחרונים / P4 הראשונים, RAM כנראה 256-1024M. מפרט גבולי אבל שמיש להרצת מערכת כבדה (KDE), ומעולה למערכת קלה יותר (LXDE), אני מניח שהם יריצו ללא בעיה כל מערכת חדשה ביותר אם יותקנו בכיתה כ Thin Clients אם ידוע למישהוא על פרוייקט כזה, או …

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. Started by GuyHasid,

אז ככה, יש מ'ס תוכנות של APPLE שרציתי לדעת עליהם מ'ס דברים: 1. iLife '09 2. iWork '09 1) רציתי לדעת מה ההבדל בין שתיהם ומה יותר מעודפת .. 2) הם בעברית ? נ.ב. אפשר להתקין אותם על מחשב רגיל ?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. עשיתי חיפוש פה באתר אבל לא היה כלום בעמודים הראשונים,הכל על משחקים ודרישות מינימום שלהם.

• 8 תגובות
    • 881 צפיות
  8. כן, כן... התקנתי את ה-RPM שמופיע באתר של NVIDIA, וזה גרם לכמה דברים נחמדים למדי (כמו זיהוי טוב של כרטיס הקול), אבל כרטיס הרשת ממאן לעבוד. ב-Configure שלו יש בעיקר IRQ Unknown... הפעלתי את המחשב מחדש, בדקתי בטבלת ה-IRQ מהו ה-IRQ של כרטיס הרשת (11), הכנסתי, ועדיין הוא טוען שכרטיס הרשת איננו בנמצא. מה עושים? עריכה: גם כרטיס המסך לא מזוהה. התקנתי, שוב, את ה-RPM מהאתר של ATI, וה-Radeon9800 שלי פשוט לא מזוהה. אין אפילו אותו ברשימה שם...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. יש לי מודם שקיבלתי מבזק > ECI Bfocus וכרטיס רשת מובנה על הלוח >Abit NF7 Nforce2 Ethernet adapter בחיבור ל>ADSL יש לי בעייה מוכרת למישתמשים ב לינוקס Mandrake 9.2 להיתחבר לאינטרנט . אני כברת היתיאשתי בלהיתעסק עם זה (לא מאחל לאף אחד) האים בלינוקס פדורה יש את הבעייה הזאת ? אני רוצה לעבור ללינוקס פדורה בתיקווה שאין שם תבעייה של ההיתחברות לאינטרנט. האים כדאי לי ? אני מקווה שמישהוא יוכל לעזור לי בבקשה מימכם . :-\ תודה אדם

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by KoM,

לפי דעתי אחד המאפינים החזקים של המק הוא העיצוב, כאשר כל מחשב מעוצב, וכולל קו עיצובי יחודי לכל דגם, אם זה האיי מק שבהחלט הראה עיצוב מרענן, או אם זה ה-G4 שהראה את כוחו בעיצוב אגרסיבי וחזק, ואם זה גם ה-IBOOK שהיה אופנתי ונעים לנשיאה, יחסית למלבנים השחורים של יצרני הפיסי השונים... אז מה דעתכם: עיצוב המק מושך אתכם? לפי דעתכם זאת דרך נכונה להשקיע בעיצוב? אולי זהו גימיק שיווקי לא מוצלח?

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  11. בוקר טוב לכולם, לכל הכופרים שבניכם ;D יש לי מותקן רדהאט 7.3, שעד אתמול עבד נורמלי פתאום נתקע לי ה X, אז נאלצתי לעשות CTRL ALT BACKSPACE כדי לכבות אותו ומאותו הרגע, כל פעם שאני מעלה את הלינוקס, אז הוא לא מצליח להעלות את ה X, וכעבור 5 דקות שהקונסול שואל אותי איזה יוזר להתחבר, הוא מפסיק ואומר שה X לא עולה, ושאני מנסה להעלות את ה X ידני, הוא אומר, Connection reset by peer למישהו יש מושג איך לסדר ת'בעיה ???

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by macosx,

שלום יש לי מחשב של MAC ושאני נכנס לאתר וואלה או YNET הוא סוגר לי אותו למה ?? ואיך מתקנים את זה

• 0 תגובות
    • 865 צפיות
  13. Started by gtabak_37,

התקנתי מנדריבה 2009 אצל חבר וכשהוא רצה לעבור לווינדוס בתפריט האתחול, המקלדת לא פועלת לו והוא לא יכול ללחוץ חץ למטה ולעבור לווינדוס. המקלדת פועלת שוב כאשר המנדריבה עולה אוטומטית. מה אפשר לעשות כדי שהמקלדת תפעל? תודה לעוזרים גל

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. דבר ראשון, אני ממש מרגיש ש-OpenSuse לא "ידועה" לרבים וחבל, זה פספוס גדול. גם לי היו זכרונות רעים מגרסא 6 ו-7 שהיו, אבל זה ממש עבר מהעולם. מערכת הפעלה נוחה מאד לשימוש, ולדעתי הרבה הרבה יותר נוחה מאובונטו (אני כבר שנה וחצי על אובונטו...) אני אישית ממליץ להתנסות... בכל מקרה, crossover זה דיי גאוני, יש MS Internet Explorer 6 (שזה לא חדש..) וגם MS Office 2003 פועל!!! מצ"ב זוג תצלומי מסך.. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 952 צפיות
  15. Started by imac,

אם קראתם חדשות תראו ש- Apple הוציאה דפדפן חדש בשם Safari הוא מתיימר להיות יותר טוב מכל הדפדפנים של מק... והדפדפן הזה עוד בגרסאת בטא, האם משהו ממשתמשי המק ניסה את הדפדפן? להורדה - http://www.apple.com/safari/download/

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. הנתב שיש לי הוא Edimax 6424N. עם הקושחה המקורית שלו הוא פשוט זוועה. יצאה גירסת DD-wrt של מפתח פרטי בשבילו, כמובן שהוא יותר יציב, אך לא מספיק בשבילי, מה גם שהגירסה שעובדת עליו היא ישנה מאוד. Edimax שחררו Opensource שלו, כך שאפשרי להתאים לו קושחה. אני מניח שסביבת העבודה צריכה להיות Linux, משנה איזו הפצה? קראתי ב Wiki של DD-wrt, ואני נתקע בשלבים של הרצת הסקריפטים. מה גם שאני רוצה ליצור גירסה של Tomato בשבילו, כי ה Ram שלו קטן יחסית (16MB בלבד). אז מה אני צריך לדעת בשביל לעשות את זה? ובאילו כלים להשתמש? תודה

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. יש ברשותי מחשב נייד, בעל המפרט הבא: מעבד: VIA 733MHZ זיכרון: 256MB SDRAM קשיח: 4GB, ולא, לא SSD. כ.מסך: S3 של VIA אם אני לא טועה מערכת מיושנת מאד שגם כאשר נקנתה ב2002 הייתה נחשבת לעגלה. הצרכים, שאפשר יהיה לערוך עליה מסמכים ולגלוש באינטרנט, אפשר לארגן לה כרטיס רשת USB שתהיה תמיכה בעברית, אם לא הGUI בעברית, אז לפחות תמיכה בעברית. באיזו הפצת לינוקס כדאי לבחור ע"מ שהמערכת לא תהיה 100% צולעת? כרגע המערכת מפעילה את XP וצולעת לה מאד.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by BloodFist,

אהל אני קונה מאק בוק 2.0 GHZ עם 1 GB זיכרון RAM בקיצור הדגם הזה: http://yeda.co.il/macbook/macbook.html עכשיו איך המחשב הזה ? הוא עובד טוב? רץ כאילו לא נתקע הרבה? דבר שני יש לי עכבר אלחוטי של המחשב נייד הישן שלי (USB) האם הוא מתחבר למאק בלי בעיות? לגבי האינטרנט החיבור יהיה בלי בעיה? יש לי ראוטר אלחוטי בבית שתומך בתדרים שהמאק הזה עובד עליהם? אלו השאלות שלי תודה רבה לעוזרים...

• 21 תגובות
    • 3.6k צפיות
  19. Started by kfirbep,

טוב אני ממש חדש בלינוקס ואני עוד לא מבין מושגים וכל הדברים האלה לכן אני צריך שתסבירו לי הכי פשוט שאפשר. אני רוצה להשתמש בוירטואל בוקס בשביל להפעיל ווינדוס על המחשב (הווינדוס זה לא הבעיה כבר התקנתי אותו בעבר) ואני רוצה שכשאני בווינדוס להכניס דיסקאונקיהבעיה היא שוירטואל בוקס לא מזהה לי את התקני הUSB מה לעשות? לפי מה שהבנתי אני צריך להוסיף את עצמי לקבוצה vboxusers אבל איך עושים את זה?לפי מדריכים שמצאתי באינטרנט צריך להיכנס ל System Settings בלינוקס אבל אין שם Users and Groups אני לא מוצא את התפריט הזה יש לי אובונטו 11.10 אני כבר במשך יומיים מחפש פיתרון לזה בבקשה תעזרו לי אני כבר מיואש! נ.ב איך אפשר לעשות החלפת שפת מקלדת מהירה?כמו בווינדוס שכשאתה לוחץ ALT+SHIFT זה מחליף את …

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by Dmoney,

יש לי בעיית Channels...

• 20 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. Started by artyom,

i installed fedora 5 and when i press add/remove packages it says: unable to retrieve software information could it be because i made the swap file smaller then my virtual memory? thanks

• 1 תגובה
    • 987 צפיות
  22. Started by avner_100,

היי.. ברצוני להטמיע מערכת OVO בסביבה מגווונת- window וunix\linux, לפי מיטב הבנתי המערכת משתמשת בשרת יוניקס לשם כל פעולות התקשורת וה I\O מול הAgentים ושרת וינדוס לקונסול ניהול. עכשיו לא בדיוק ברור לי איך בפועל אני עושה את הדברים?.. ואם אפאצ'י הכרחי לפעולת שרת הלינוקס. תודה.. אשמח לכל עזרה בנושא, לרבות מדריכים.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by ShAuLiN_pRiEsT,

שלום! אני רוצה להתקין לינוקס רד האט על כונן שהוא בפורמט NTFS וגם מותקנים עליו כמה משחקים ותוכנות ? זה אפשרי? בכונן אחר יש לי XP. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by liviur,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3532458,00.html כתבה על חברה אמריקאית שמייצרת תומכי מק במחירים התחלתיים של מק מיני שם , ביצועים הרבה יותר (אני אסכם את זה רק בזה שאלו מעבדים שלוחניים , והאפשרויות שדרוג טובות בהרבה). כנ"ל גם במחשבים היקרים יותר. הייתם קונים? אך, אם רק אפל היו מעדכנים כבר את המיני. ליביו

• 29 תגובות
    • 3.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.