לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אז ככה התקנתי אתמול REDHAT 7.3 שלרוב הייתי מתקין אותו עם KDE אבל הפעם החלטתי ללכת על GNOME כי הKDE 3 זה איטי. התקנתי והכל טוב ויפה עולה הGNOME ומה אני רואה ? הוא הרבה אבל הרבה יותר מהיר מהKDE המסריח! למרות שהוא עדיין לא FLUXBOX הוא מהיר... ודרך אגב ABIAWORD או איך שקוראים לזה הרבה יותר יפה מהKOFFICE. אבל ממה התאכזבתי הכי זה שההפצה הזו בא עם GNOME 1.4 חשבתי שיש בה GNOME 2 חבל. האתגר הבא להתקין FLUX 0אתגר בשבילי...). דרל אגב חברה עשיתי שכל פעם שהלינוקס עולה שיטען את ה X איך אני סוגר את הX כי יש שם רק LOGOUT RESTART וSHUTDOWN (אני מתכוון איך אני יוצא למצב SHELL "נקי" לא תחת X).
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
בעבר הורדתי אופיס לMAC אבל גיליתי שלא היתה תמיכה בRTL האם ישנה גירסא נורמלית ומלאה עם תמיכה בRTL ימין ושמאל ?
-
- 6 תגובות
- 4k צפיות
-
-
אהלן אנשים, אני ועוד מספר חברים קיבלנו אישור להקים סוג של רשת אינטגרציה למטרות לימודיות.. באופן כללי זה לא יהיה משהו ענק - מדובר על 2 ראוטרים, כמה סוויטצ'ים, שרתים ומחשבים.. המטרה היא ללמוד להקים רשת מ0 על הברזלים ממש. את השרתים עצמם(DNS, DHCP, FTP וכו') אנחנו מעוניינים להקים בלינוקס, אבל שאר התחנות יהיו בווינדוס וכך גם הדומיין קונטרולר.. השאלה שלי היא איך אני מקשר בין דומיין שבעצם נבנה בווינדוס לבין שאר השרתים שאותם נרצה להקים בלינוקס? קראתי על שרת SAMBA שיודע לקשר בין תחנות ווינדוס ללינוקס, זה הפתרון במקרה הנ"ל? ושאלה נוספת, יש משהו בלינוקס שהוא כמו active directory בווינדוס? כלומר, יש דרך שבה כל נוכל לבנות את כל הרשת תחת שרתי לינוקס?
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
אוקיי... אז אני שם אותו להתקנה והוא רושם: installing driver for hand driver controller nVidia corporation|CK804 serial ATA controller ואז בא ERROR insmoding module sata_nv failed/usr/lib/libdarkX/modules.pm line 340 וזה נותן לי אפשרות לבחור כונן אחר (אבל אין לי) מה לעשות? ועוד כמה שאלות... עם עכבר USB יהיו בעיות? יש הפצות אחרות שהINTERFACE הוא באנגלית ופשוט יש תמיכה בעברים? אם אפשר להוסיף את התמיכה אז איזה הפצה הכי כדאית : גלישה PHOTOSHOP MUSIC ET, AA ועוד תווווווודה
-
- 3 תגובות
- 863 צפיות
-
-
מצאתי אתר נחמד שמספק מספר של סקינים ל OS X (מישהו בכלל רוצה/צריך להחליף ? ) http://homepage.mac.com/max_08/themes.htm תהנו .
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כרטיס לכידת וידאו למצלמות אבטחה, התקנתי את הדרייבר V4L שפועל איתו (Video4Linux). אני צריך תוכנה שיכולה ללכוד ולהקליט וידאו מהדרייבר הזה אבל שתתמוך בשני מצלמות ביחד שמחוברות לאותו כרטיס. יש לי תוכנה שנקראת vxCam והיא עובדת טוב אבל מאפשרת מצלמה אחת בלבד בכל פעם. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם, האם ניתן להתקין מערכת הפעלה של אפל על PC רגיל? והאם ניתן להתקין את שנהם במקביל ולבחור בזמן BOOT? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש המלצה לספר לימוד ל RHEL 5 . ראיתי באמזון את הספר הזה: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0672328925/ref=ord_cart_shr?%5Fencoding=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER&v=glance אשמח לשמוע חוות דעת עליו ממי שמכיר ו/או המלצה לספר אחר. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני שוקל בימים אלה לקנות HTPC. יש לי תחושה שMAC מיני ישתלב יפה מאד בסלון (חוצמזה שזה יוצא יחסית זול, ואני רוצה להתחיל לשחק קצת בOSX). מה שאני מנסה לשאול פה - הבנתי שאין לו HDMI. איך בכל זאת אפשר לחבר אותו לLCD בצורה מיטיבת?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בשעה טובה התחדשתי לי במקבוק חדש. כשניסיתי לחבר את הדיסק הקשיח הנייד שלי (WD My Book 3.0) הוא לא מזהה אותו כלל. גם לא בFinder/Disk utility הדיסק עובד עם PC רגיל, ומזוהה ע" מקבוק ישן. בבדיקה עם כונן usb המק עובד ומזהה אותו. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. השאלה זה די מה שיש בכותרת. אני רוצה להתחיל ללמוד את זה, ובינתיים מעדיף גרסה ניידת של לינוקס. האם אני אוכל לתרגל scripting על התקנה שכזאת ? או שהדבר מחייב התקנה פיזית על דיסק קשיח ? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי Imac o.s9.2 G4 800MHz 256Mb הבעיה שלי היא כזו כאשר אני מפעיל את המחשב, המחשב עולה מגיעה לשולחן העבודה ואז מתחילים הבעיות, בתחילה הכל נראה תקין העכבר זז אבל לא ניתן ללחוץ על כלום לאחר חצי דקה כל האיקונים נעלמים מהמסך ולאחר מכן גם העכבר קופא וכל המחשב תקוע אין אפשרות לאתחל אותו כלום אני חייב לכבות אותו ידנית. מה הבעיה שלו? נ.ב הרצתי את הבדיקת חומרה, לא נמצאה שום בעיה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני קצת לא מבין מה קורה פה: vit@vit-desktop:~$ var1=5 vit@vit-desktop:~$ echo $var1 5 vit@vit-desktop:~$ set var1=12 vit@vit-desktop:~$ echo $var1 5 למה זה קורה? איך בעצם מוגדר var1? אני יודע למשתני סביבה יש עדיפות על משתנים לוקליים, אבל בדקתי ב-export ו- var1 לא מופיע שם. תודה רבה על העזרה
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אחרי שדיברנו קצת על המק, הגיע הזמן לראות אותו... אם יש לכם screenshots מעניינים מהמק שלכם, "רצוי כאלה שמראים שימוש בעברית ותמונות מסך אחרות שמדגימות את החידושים ב-OS X." (), זה המקום... נ.ב. תודה ל-Prognathous על הרעיון.. ;D
-
- 15 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
למה באמת מייקרוסופט לא מוציאה גירסת יוניקס משלה למחשבים אישיים ושרתים. הרי דבר כזה יוכל לתת לה פתח כניסה להשתלטות על השוק המקצועי אליו היא מנסה לחדור ללא הצלחה לאורך שנים. אני מתכוון למערכת הפעלה מבוססת UNIX עם ממשק גרפי בסיסי בלבד בדומה ל Solaris (ללא פיצ'רים מיותרים). כאשר היציבות מובטחת וישנו גרעין יוניקס רציני ועוד עם יכולת תמיכה בהתקנים חדשים כמו שרק מייקרוסופט יכולה לתת אין סיבה שמוצר כזה לא יצליח! דורון. נ.ב אל תגידו לי שמייקרוסופט עשתה זאת כבר עם NT/2000/XP - זה לא זה.....
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי SD CARD שווינדוס קורא אבל ברוסברי פאי, (DEBIAN) זה לא מזהה בכלל שאני מחבר את זה.
-
- 13 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום!!! אני משתמש חדש בלינוקס ויש לי כמה בעיות בבקשה תעזרו לי!!!(RadHat 7.3) אחרי שהתקנתי את הלינוקס התברר לי שבווינדוס איני רואה את המחצות שיצרתי בשביל הלינוקס ואיני יודע איך להעביר קבצים ללינוקס.. בגלל זה לא הצלחתי להתקין סקריפט בשביל ADSL בלינוקס בקיצור אני לא מצליח להבין איך אני יכול להגיע לקבצים שאני צריך מהווינדוס וגם אין לי אפשרות להוריד אותם בגלל שאין לי עדיין חיבור לאינטרנט... ודרך אגב... הורדתי תוכנה שאמורה לתת לי את האפשרות לגשר בין הקבצים שבווינדוס לקבצים שבלינוקס אבל שוב... אני אל מצליח להכניס את התוכנה ללינוקס... אני בבעיה :-/ בבקשה תעזרו לי....
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן שהפכתי אותו לשרת התקנתי בו מערכת LINUX הבעיה שאני לא כל כך מתמצא במערכת הזאת אפשר איזשהו כיוון איך להריץ סתם שרת משחק עם APACHE ו MYSQL
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
איך בדיוק אני מתקין את המודם בסלאק וואר צריך את עזרתכם ועל הדרך למה לעזאזל סלאק לא יציב בגרוש הסרטים איטיים בו הוא לא זז מה יכולה ליהיות הבעיה אגב גירסה 12 מדובר ב adsl מודם 270pr
-
- 4 תגובות
- 769 צפיות
-
-
היי, (ערכתי מחדש את השאלה למישהו מכם יש ניסיון בעבודה עם פרללס על מקבוק בעל 4 ג׳יגה ראמ בלבד? יש מין דעה רווחת שכזו שבשיל להריץ פרללס באופן חלק צריך 8 ג׳יגה.
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מה אני צריכה לעשות בשאלה הבאה: Change into subdirectory play and create a symbolic link called terminal that points to your tty device. What happens if you try to make a hard link to the tty device? איך יוצרים לינקים, ומה הם עושים? מה ההבדל בין symbolic link ל hard link? ומה זה ? tty
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתקין את הגירסא החדשה של ubuntu. זאת פעם ראשונה שאני מתקין לינוקס על המחשב. אני מתקין את הלינוקס לצד windows 7, במטרה שתהיה לי אפשרות לבחור על מי מהם לעבוד. הבעיה שלי היא כזאת: אני לא יודע איך לבצע את החלוקה (partition) עבור הלינוקס, ואני מפחד לפגוע במחיצה של הווינדוס. אני משתמש במחשב נייד עם ווינדוס מקורי, עם כונן recovery שיש עליו את ההתקנה של הווינדוס, והפחד שלי לעשות משהו לא נכון ולפגוע בווינדוס עצמו ולאבד את ההתקנה גם של הווינדוס. בכלליות קראתי מדריך באנגלית באתר של ubuntu אבל הוא היה לא ברור ולאהבנתי איך אני מבצע את החלוקה הזאת. אשמח לקבל עזרה בעניין, תודה, רן.
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי לייב סידי של Nimblex (לא יודע אם שעמתם על זה)עכשיו השאלה שלי היא זה מתקין לי אותו על המחשב או שאני מפעיל אותו דרך הדיסק(BOOT) בלי התקנה? כי אני רוצה לבדוק אותו ואני דיי פוחד כי יש לי דברים חשוב על ההארד דיסק
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות chroot לתיקיה /mnt על מנת להתקין בה chroot אני מנסה לעשות את זה בעזרת הפקודה הבאה, בתקווה לקבל של של באש, כך שאוכל להתקין לשם דברים. sudo chroot /mnt /bin/bash אבל אני מקבלת את הפלט המוזר הבא: chroot: cannot run command `/bin/bash': No such file or directory חשבתי שזה בגלל הרווח, לפני ה/bin אז ניסיתי בלי, לא עזר, ניסיתי להעתיק לתוך mnt את /bin/bash, ניסיתי עם ובלי רווח, לא עובד כלום. יש למישהו רעיון?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-