עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by PeaS,

תכננתי לעבור\להתנסות בלינוקס כבר מזמן, ועכשיו התפנה לי קצת זמן, אז אני לא דוחה יותר. אשמח אם תענו על כמה שאלות שלי בנוגע ללינוקס והסביבה שלה. ד"א - קראתי הרבה מאמרים וFAQ's (כולל ה"אולטימטיבי" באתר הפינגווין ), אז אנא אל תפנו אותי לאחד מהם . ולשאלות: BSD בהשוואה ללינוקס קראתי רק מאמר אחד לא ממש אובייקטיבי (לטובת הBSD), ולא הבנתי כמה דברים - מה מטרותיה? מה ההבדלים המאד כלליים שלה מלינוקס? האם אני צודק שאני מתעניין או שהיא לא ממש תחסר לי בשלב זה? ההפצה ההמלצות למתחילים הן רד-הט (או בשמה הנוכחי פדורה אם הבנתי נכון) ומנדרייק. הבנתי שייחודן הוא שהן יותר "יוזר-פרינדלי", אבל זה על חשבון המהירות והאפשרויות. אני מתכוון להשקיע קצת זמן, אז אני אוותר על היוזר-פרינדליות קצת, ואני מניח…

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  2. הבנתי שהאפשרויות העיקריות הם KUBUNTU ו XUBUNTU אז מה עדיף בשורה התחתונה?

• 2 תגובות
    • 872 צפיות
  3. Started by Burned,

חבר שלי התקין Fedora 9 על המחשב הנייד שלו Dell Latitude C640 ואין קול. כנראה הבעיה היא של דרייבר אבל אין לי מושג מאיפה להוריד. חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי שום קישור להורדה..

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  4. Started by bluemail,

כלומר אם יש לי מחשב אם 2 מעבדים ומעלה החלונות החדש יתמוך בו ???

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  5. אני מריך את הסרבר ככה: ./hlds_run -game cstrike +exec server.cfg +maxplayers 16 +ip 212.199.163.194 +port 27015 +map de_dust2 -autoupdate & ואז הוא עולה והכל ואז הוא כותב לי: Your server will be restarted on map change. MasterRequestRestart Your server will be restarted on map change. ואחרי שאני מחליף מפה הסרבר נופל .. מישהו יודע למה?

• 2 תגובות
    • 871 צפיות
  6. אז ככה, לפני כמה ימים התקנתי אובנטו וכבר היה לי ויסטה מותקן על המחשב, עכשיו שאני רוצה להעלות דרך התפריט של ה GRUB את הויסטה זה מחזיר לי את השגיאה הזו: Error 23: Error while parsing number Press any key to continue ואז אני לוחץ על מקש כלשהו וזה מחזיר אותי לתפריט של ה GRUB איך אני מתקן את זה ? boot/grub/menu.lst: http://pastebin.com/m14c06958 שאלה נוספת כרגע המחיצות שלי מחולקות כך: http://pastebin.com/m3aab54b1 אם אני רוצה להתקין עוד הפצה של לינוקס על הדיסק הקטן של ה 80GB זה אפשרי ? אם כן מה צריך לעשות ? אני לא רוצה בכלל לגעת בדיסק של הלינוקס. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  7. Started by Dimazaur,

יש לי מחשב נייד fujitsu amilo pi 2550 הבעייה שהלינוקס חושב שהאוזניות והרמקולים הקדמיים זה אותו דבר (או משהו כזה) כשאני מכניס את האוזניות הסאונד לא מתבטל ואני גם לא יכול לבטל אותו ידנית כי זה מבטל גם את האוזניות האם יש פתרון לזה? אובונטו 8.1

• 1 תגובה
    • 870 צפיות
  8. Started by Gliding,

היי, התקנתי את ההפצה לפני חצי שנה על הלפ טופ (HPDV6000 ומשהו) ולא הצלחתי לעבוד איתה, לכן היא נזנחה עד עתה, כשהייתי צריך את המקום על הדיסק.. כאן נכנסת עצלנות לתמונה- מחקתי את המחיצות של לינוקס באמצעות יישום של ווינדוס ויסטה, נדמה לי שקראו לו "ניהול דיסק קשיח". בחור חשוד..אבל הייתי עצלן פרמטתי את שתי המחיצות שהיו שייכות ללינוקס כ NTFS ואחרי ריבוט המחשב נדלק וכותב GRUB..אחרי בירור הבנתי שזו תוכנת של מולטי בוטינג, ובגלל שמחקתי אוותה המחשב לא מצליח להעלות אף מערכת הפעלה..ולכן יש לי גישה רק לDVD... אני לא אהיה חייב לפרמט..נכון? יש גם פתרון יותר שפוי? תודה מראש, שחר __________________________________________________________________________________________________ עריכה: http://w…

• 0 תגובות
    • 870 צפיות
  9. Started by Elez,

שלום, התקנתי Mandrake 10.1 Beta1 הרזולוציה, שמשום מה, נקבע אוטומטית היא 800x600 על מסך של 1024x768, כלומר, הdesktop יותר גדול מהמסך ותנועה עם העכבר לקצה המסך תזיז את החלון. ניסיתי לקבוע רזולוציה חדשה דרך xfree86config וזה לא עזר. יש משהו אחר שאני יכול לנסות? בטח איזה משהו נורא בסיסי ופשוט שאינני מודע לו : רב תודות, עלז י. שנהר

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  10. Started by Rule The Pc,

הבנתי שאפשר להפעיל את ווינדוס XP על לינוקס מין אמולטור כזה...... שעושה שיש לך ווינדוס XP עם יציבות של לינוקס זה נכון? זה מסובך? זה מומלץ? האם זה שווה?

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  11. אני מתכוון לפרמט מחר את המחשב, להתקין XP ולהתקין Linux לאחר מכן. ההארדיסקים שלי בנויים כך 320GB IDE שעליו יש גיבויים ועליו אני אתקין את ה- Windows 160 GB Sata שישמן לאיכסון 40GB IDE שעליו אני אתקין את 7.04Ubuntu לפי מה שקראתי הבנתי שצריך קודם להתקין את ה- Windows ורק לאחר מכן להתקין את ה- Ubuntu. השאלה שלי היא אם אח"כ ה- Boot ידע שיש לי גם Windows על הארדיסק אחד וגם לינוקס על הארדיסק אחר ויתן לי את האפרשות לבחור אני יודע שרוב הסיכויים שלא יהיו לי שום בעיות, אבל זו הפעם הראשונה שלי עם לינוקס ולכן אני זהיר. ד"א אשמח לטיפים אם יש לכם תודה על העזרה!

• 4 תגובות
    • 868 צפיות
  12. Started by BKnife,

יש לי 2 כוננים אחד C ואחד D על C מותקן windows xp על D יש לי כמה דברים ו12 ג'יגה פנוי שלום אני צריך שתעזרו לי בהתקנת Fedora גירסא : Version: Fedora Core 3 (Heidelburg) אני רוצה להתקין את פידורה על D אבל הוא לא נותן בגלל שהכונן לא ריק איך אני יכול להתקין את פידורה על D גם כשיש לי עליו עוד דברים ? בהתקנה לחצתי לו על Next עד שהגעתי לחלק של אחרי השפות...והוא לא רצה לעשות לי NEXT כי הוא חיפש כונן ריק הכוונה לחלק הזה : אם זה חשוב אז הורדתי את זה מפה : http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=64 בבקשה תעזרו לי להתקין את פידורה על כונן D בלי לפרמט אותו תודה מראש

• 4 תגובות
    • 867 צפיות
  13. Started by Revos,

שלום, התקנתי לא מזמן UBUNTU 8.04 כדי לראות איך זה ויש לי בעיה עם הגלגלת, היא לא עובדת בלינוקס. חיפשית בפורום ולא ממש מצאתי, אשמח אם תעזרו לי. ד"א העכבר שלי נתחבר לUSB, תודה.

14. Started by MasterGal,

היי, השפה הזאת מושכת אותי כי,היא נכנסת בתקופה האחרונה ממש חזק,אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל, צריך מערכת הפעלה אחרת כדי לתרגל עזרו להבין יותר גם עם זה לשלוח אותי לחיפוש בפורום רק תנו לי משהו להתחיל איתו.... תודה

15. Started by dj shay 30010,

יש ליwhoppix 2.7 LINUX גירסה live CD ויש לי כרטיס רשת wireless של D-LINK RALINK RT2500 את הדריבר הורדתי מהאינטרנט אני לא ממש מכיר את לינוקס איך אני מתקין את הדריבר

• 1 תגובה
    • 866 צפיות
  16. Started by lioryb,

שלום. התקנתי מנדריבה 2009, ויש לי סרטונים מהמצלמה שלי, בפורמט AVI, שכנראה יש בעיה בקודקים, כי הצבעים מעוותים. רואים תמונה טובה, אבל הצבעים לא נכונים. איך אני פותר את הבעיה? (סרטים אחרים, MPEG לדוגמה, ראיתי כמו שצריך). אשמח לעזרתכם.

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  17. שאלה בכותרת... ניסית כמה דברים ולא עבדו.

• 0 תגובות
    • 865 צפיות
  18. Started by Spook,

נתקלתי בזה בכתבה של הארץ על יבונטו: http://www.transgaming.com/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=2&meid=-1 מישהו ניסה את זה? זה שווה משהו?

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  19. Started by fp581,

אני מוריד גירסה מיוחדת של זה אני רוצה לדעת אם מישהו הצליח לעשות את זה כבר, כי אני יודע שיש המון מדריכים לזה אבל בכל אחד מהם יש אנשים שאומרים שהם לא הצליחו להתקין את המערכת הפעלה וזה רק הרס להם את המחשב

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  20. Started by Electric Boom,

לא יודע אולי לא צרבתי טוב?....(שאלת תם..) פשוט,אני מנסה להתקין והוא לא עושה BOOT מהדיסק,כלום פשוט מתעלם ממנו... זה עם mandrake 10.0 כנ"ל עם FC3 לא ידוע מה קורה מה גם כשכאני מכניס את הדיסק של מנדרייק בווינ הוא מציג לי חלון התקנה כזה ושטויו,אין לי מושג מה קורה כאן...

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  21. Started by fuck off,

דבר ראשון היי לכולם. עכשיו ככה, אני תמיד שמעתי בכל מקום "לינוקס זה טוב!", "לינוקס זה אמין.." וכדומה.. עכשיו מישהו יכול לומר לי אם שווה לי להתקין לינוקס? איך אני מתקין אותו? מה אני צריך בשבילו? הבנתי שי גם כל מיני לינוקסים. מה ההבדל בינהם? קראתי פה גם איפשהו שיש לינוקס גראפי או משהו כזה, אז מה זה בעצם? אני מסכן את המחשב אם הוא ישן ומעפן בטרוף? תודה לעונים ואני בטוח שעוד שאלות יצוצו מכל תשובה שתנתן. :]

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  22. התקנתי לינוקס, הכל עבד בסדר, עד שהתקנתי דרייברים לכרטיס מסך ולכרטיס קול. אחרי שהתקנתי את הדרייברים ועשיתי ריסטרט, קיבלתי בעיה מוזרה - http://random.7host.com/uploaded/images/NuclearGerber/A2DF6_screen.JPG כשברתי להמשיך להעלות את התצוגה הגרפית, הלינוקס בחר לי דרייבר שונה לכרטיס מסך, ועלה, כשבמסך שקיבלתי יש חלון אחד, שבו אני יכול לשנות את הגדרות של התצוגה. ואז שמתי לב שהמקלדת והעכבר לא מגיבים..ואני לא יכול להמשיך להעלות את הדסקטופ. קצת פרטים- linux redhat 9 radeon 9800np(the first driver i installed) realtek ac97 audio driver (the second driver installed) העכבר מתחבר ל- USB אם זה עוזר איך אני יכול לסדר את הבעיה הזאת? תודה..

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  23. Started by mrsph666,

שלום! כיום ברשותי Windows XP Home Edition, וברצוני לנסות את Linux. לפי מה שאני מבין, ישנן הרבה גיסאות שונות, מאחר וזוהי מערכת קוד פתוח. הבעיה שלי, היא שאני מרבה לשחק במשחקים - המפרט שלי (אם זה משנה): Intel P-4 2.6GHz HT 512MB DDR 400MHz (Dual-Channel) Asus A9600XT/TD 128MB 160GB HDD 7200RPM 8MB Cache איזו גרסת לינוקס, לדעתכם, תתאים לדרישות שלי? *אני גם מרבה לשמוע מוזיקה, לראות סרטים ולשתף קבצים ברשת. תודה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 863 צפיות
  24. Started by dorlevi2,

יש לי דיסק התקנה של אובנטו 7.10 רציתי לדעת כמה דברים: 1.אם יש bluej ? (לפיתוח של java) 2.האם זה יעבוד על מחשב נייד: hp dv6680ej 3.ראיתי כתבה שמחק יוצא עידכון ל 8 אני אוכל לעדכן או שאני אצתרך למחוק את מה שיש לי עכשיו להוריד את הגירסא החדשה ואז להתקין שוב 4.זה מחסל את הסוללה כמו vista? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 863 צפיות
  25. התקנתי היום אובנטו, אחרי ההתקנה עשיתי ריסט, בחרתי שיעלה האובנטו, וכך קרה. לאחר מכן עשיתי עוד ריסט למחשב, הפעם בחרתי להיכנס לווינדאוס, ומכאן הלאה, כל פעם שעשיתי ריסט, לא הייתה לי אופציה בכלל לבחור לאיזה מערכת הפעלה אני רוצה להיכנס והווינדאוס ישר עולה. עזרה?

דיונים חדשים בפורומים