לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתכנת הרבה בפרל perl ואציתי לשאול איזה גירסאת לינוקס המומלצץ ביותר למתכנתי פרל שמציעה את מיטב הכלים. אני מבקש בלי תגובות כמו - כל המערכות תומכות בפרל. מי הכי תומכת למי אני אשיג יותר תמיכה וכו'...
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
-
-
התקנתי עכשיו אובונטו (שוב), ועכשיו אין לי אפשרות לעשות boot לווינדוס (grub בכלל לא זיהה שיש לי ווינדוס מותקן) מה לעשות? עריכה : לפי מה שהבנתי אני צריך לערוך את הקובץ menu.lst, אבל אין לי מושג איך אני עורך אותו (הוא אומר שאין לי רשות) עריכה 2: שני דברים קרו מאז העריכה הקודמת: 1 - הייתי חייב את הווינדוס אז עשיתי fixmbr והעפתי את הלינוקס לגמרי (פעם שנייה) 2 - גיליתי למה זה לא עבד... גם אחרי הfixmbr הווינדוס לא עלה, אז נכנסתי להתקנה של לינוקס (recovery) וראיתי שלמחיצה של ווינדוס אין boot flag (או איך שלא קוראים לזה), אחרי ששיניתי את זה לon, הווינדוס עלה כמו שצריך (רק חבל שלא בדקתי את זה לפני שעשיתי fixmbr), אני מנחש שבגלל זה הגראב לא זיהה את ווינדוס מהתחלה, רק מוזר שזה קרה, כ…
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
הבנתי שהאפשרויות העיקריות הם KUBUNTU ו XUBUNTU אז מה עדיף בשורה התחתונה?
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שתפו אותנו בדסקים שלכם שלי,פשוט: http://img403.imageshack.us/img403/8610/15141510150014931501150xh0.png
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
האם יש דרך לשחזר את מנהל ההורדות באופןסוסה . המערכת עברה עדכון ומאז אני לא מצליח להכנס לשום אפליקציה בYAST זה רושם משהו בסגנון UNABLE TO CREATE SW USER תודה לעוזרים..
-
- 0 תגובות
- 813 צפיות
-
-
מישו יכול לתת לי את הפקודות ליצירת קובץ חדש בלינוקס ? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
המחשב: Lenovo T61p עם מחיצת PRELOAD של XP. מחיצה אחת C - 142GB. בעיה: במהלך התקנת אובונטו 8.10, רציתי לפנות מקום מכונן C בשביל מחיצה חדשה. (צימצמתי את C ל100GB). ממש בתחילת החלוקה מחדש, ההתקנה נתנה ERROR כלשהו, וכל כונן C הפך לEXT3, ניסיון להשתמש בכפתור "ביטול שינויים", לא שינה כלום, עכשיו המידע אבוד בכונן ושאני מפעיל את המחשב מופיעה כמובן "ERROR LOADING OPEARTING SYSTEM". כמובן שקיימים הרבה דברים לא מגובים איך ניתן לשחזר / להציל כמה שיותר מידע?
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
אני חדש בתחופ הלינוקס ורציתי לדעת איזה לינוקס הוא הכי מומלץ אני מחפש לינוקס 1.שיהיה בעברית 2.ממשק נוח 3.שהאינטרנט יעבוד טוב וזהו... גם שמעתי שיש לינוקס שעושים לו BOOT מדיסק איפו אפשר להוריד אותו?
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-
-
הפצת Ubuntu Ultimate 1.3 http://ubuntusoftware.info/Ubuntu_Ultimate_1.3/ האם היא טובה? ושאלה יותר חשובה האם היא תומכת בעברית(אני מדבר על כתיבה בעברית) והאם היא תומכת בשפה עברית(שיראו את זה בצד ימין כאילו זה WINDOWS בעברית ? האם הפצה זו היא BOOTABLE? תודה או שעדיף את זה http://ubuntusoftware.info/ubuntu_ultimate_gamers/ האם היא טובה? ושאלה יותר חשובה האם היא תומכת בעברית(אני מדבר על כתיבה בעברית) האם הפצה זו היא BOOTABLE? והאם היא תומכת בשפה עברית(שיראו את זה בצד ימין כאילו זה WINDOWS בעברית ? ומה יותר טוב ההפצה הנקייה של UBUNTO 7.04 או אחד מהם ? תודה
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
התקנתי לאחרונה את לינוקס מנדריבה (מנדרייק) 2005. לאט לאט אני מגדיר אותו לטעמי, אולם יש עדיין כמה דברים שמציקים לי ושאני לא מצליח לשנות: 1. קופי-פייסט. מדוע כשאני מסמן טקסט הוא ישר עושה לו קופי? כיצד ניתן להפתר מזה? בנוסף, משום מה הוא עושה פייסט עם הכפתור האמצעי של העכבר, וזה מפריע. איך לבטל זאת? חוץ מזה, יש תוכנות, כמו פיירפוקס, שבהן הקיצורים ctrl-c/ctrl-v לא עוברים בכלל. יש דרך להוסיף אותם? 2. פונטים. הורדתי והתקנתי חבילה עם פונטים קריאים בעברית (כי מן הסתם הפונטים שמגיעים עם ההפצה הם על הפנים). בדפדפן אין בעיה להגדיר שישתמש בהם. השאלה היא איך אני גורם לזה שהוא ישתמש בהם במע' הפעלה, למשל כאשר הוא מציג שם של חלון בעברית, אני רוצה שיראה את זה בפונט שאני הורדתי ולא בפונט הר…
-
- 1 תגובה
- 811 צפיות
-
-
רד הט חדש ISDN של פריץ לא מצליח להפעיל אותו. אני מקבל הודעות שגיאה. Jul 13 12:17:53 yonat kernel: isdn_ppp_bind: Can't find a (free) connection to the ipppd daemon. מישהו יודע לעזור ? תודה.
-
- 0 תגובות
- 810 צפיות
-
-
ההתקנה של מערכת ההפעלה Ubuntu, קלה לפי המדריך שמצאתי: http://www.imc-il.com/david/Project/ רק שמשום מה, ההתקנה נכשלה והופיעה לי הודעת השגיאה (אחרי שעשיתי את המחיצות): warning: file///cdrom/poo/main/libc/libcap/libcap1_1.10-14-i386.deb אחרי זה אני לוחץ על "המשך" ומקבל את ההודעה: Warning: couldn't download packasge libcap גם כאן אני לוחץ על "המשך" ואז זה חוזר לי להודעת השגיאה הראשונה, וממשיך בלולאה הזאת. הייתי חייב לעשות ריסטרט ידני, מה שכמובן הרס את פעולת העלייה של XP, וגרם להודעת שגיאה כללית: couldn't load operating system אז אחרי שהתקנתי XP מחדש, אני חושב שעליתי על הבעיה: תסתכלו בתמונה שצירפתי. כשאני בוחר את המחיצה, רשום ליד הנפח שלה את המידות ב-GB. אז, את המידות אצלי לא…
-
- 3 תגובות
- 810 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מעבד AMD Athlon 800Mhz ולוח מבוסס VIA KT133. כרטיס מסך GeForce 2 MX. האם יש גרסאות לינוX שירוצו עליו טוב מבחינת תאימות דריוורים??
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
failed to connect stream:invalid argument מדובר במוזיקה סרטים , תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 810 צפיות
-
-
מישהו מכיר שרתים שמחזיקים קבצי DVD של גירסאות ישנות של אובונטו, קובונטו, פדורה? :
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
-
השבוע עדי ואני חזרנו להקלטה. משום שמזה זמן רב לא העלנו תוכנית, בתוכנית זאת סקירה של אבני הדרך בעולם Apple בחצי השנה האחרונה. לא הצלחתי משום מה להעלות את הפיד של הטיקאסט המתקדם ולכן בינתיים רק הטיקאסט הרגיל עלה. אפשר להירשם אליו באיטיונס בקישור הבא: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=79946147 או דרך האתר של הטיקאסט: www.tcast.co.il אשמח לתגובות מכל סוג למייל שלי: boaz@tcast.co.il בעז אורדן
-
- 0 תגובות
- 809 צפיות
-
-
אחרי שעשיתי את זה http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty#How_to_automatic_login_into_GNOME (כניסה אוטומטית למי שלא הבין..) האובונטו שלי לא עולה למישהו יש מושג איך מתקנים? הממשק הגרפי לא עולה אבל אני יכול להעלות טרמינל...
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום , בהתחלה היה לי אובנטו , אחרי זה התקנתי ווינדוס , אז הגרוב נמחק , מצאתי בגוגל דרך לשחזר את הגרוב , אבל מה הבעיה , שעכשיו אני לא יכול להכנס לווינדוס , כלומר אין לי בגרוב וווינדוס איך אני מוסיף את הווינדוס לגרוב ?
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
אחרי שהתקנתי את הדרייברים של ATI (הגרסא הכי אחרונה דרך YAST) יש מין בזמן גרירת חלונות וSCROLLING (למשל בעמודי אינטרנט) הבעיה ממש בלתי נסבלת ולפני שהתקנתי אותם זה לא היה... אולי אני צריך לסדר איכשהו את הדרייברים אבל יש לי נסיון של בערך שעה על לינוקס... (לפחות הצחלתי להתקין את האינטרנט ) תודה
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
בוקר טוב. התקנתי את מנדריבה2009. אני חדש בכל מה שקשור ללינוקס (שיחקתי בעבר כמה ימים עם אובונטו, אבל לא יותר). את כל החומרה שיש לי במחשב הוא זיהה (קול, מסך). איך אני יודע אם הוא זיהה את הכרטיס טלוויזיה? אם לא, איך אני מתקין? יש תוכנות חינמיות לצפייה?
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד fujitsu amilo pi 2550 הבעייה שהלינוקס חושב שהאוזניות והרמקולים הקדמיים זה אותו דבר (או משהו כזה) כשאני מכניס את האוזניות הסאונד לא מתבטל ואני גם לא יכול לבטל אותו ידנית כי זה מבטל גם את האוזניות האם יש פתרון לזה? אובונטו 8.1
-
- 1 תגובה
- 807 צפיות
-
-
ההפצה שלי מנדרייק 10.1 2.6.8.1-24 אני משתמש ב-kde3.2.3 מותקנת אצלי הגירסה הזאת jre-1_5_0_01-linux-i586.rpm לאחר שהתקנתי יצרתי קישור סימבולי לתקית הפלאגאינים של פאיירפוקס ויש לי שם ג'אווה בהגדרות של קונקי קבעתי לו את הקובץ שנמצא שמה וזה לא עבד, ניסיתי גם לתת לו את הקובץ שמימנו יצרתי את הקישור הסימבולי לתקית הפלאגאינים של פאיירפוקס וגם זה לא עבד מה יכולה להיות הבעיה? אף פעם לא היה לי ג'אווה בקונקי תודה
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום יש לי מקינטוש וברגע שאני רוצה לעשות שיחק וידאו עם מישהו בתוכנת המסנג'ר אני מצליח לראות את הבן אדם השני שיש לו מייקרוסופט אקס פי אבל הוא רואה מסך שחור במקום לראות אותי.. יש לזה פיתרון? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
-
-
אני מתכוון לפרמט מחר את המחשב, להתקין XP ולהתקין Linux לאחר מכן. ההארדיסקים שלי בנויים כך 320GB IDE שעליו יש גיבויים ועליו אני אתקין את ה- Windows 160 GB Sata שישמן לאיכסון 40GB IDE שעליו אני אתקין את 7.04Ubuntu לפי מה שקראתי הבנתי שצריך קודם להתקין את ה- Windows ורק לאחר מכן להתקין את ה- Ubuntu. השאלה שלי היא אם אח"כ ה- Boot ידע שיש לי גם Windows על הארדיסק אחד וגם לינוקס על הארדיסק אחר ויתן לי את האפרשות לבחור אני יודע שרוב הסיכויים שלא יהיו לי שום בעיות, אבל זו הפעם הראשונה שלי עם לינוקס ולכן אני זהיר. ד"א אשמח לטיפים אם יש לכם תודה על העזרה!
-
- 4 תגובות
- 807 צפיות
-