לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, באובונטו יש אפשרות להתקין את הכלי ליצירת ברידג': sudo apt-get install bridge-utils. ולאחר מכן ניתן לייצר Bridge ולשייך אליהם כרטיסי רשת בעזרת פקודת ה brctl. רציתי לשאול למה בעצם משמש ה bridge הזה באובונטו? מה זה בעצם נותן לי שאני יוצר bridge על האובונטו ומשייך אליו כרטיס רשת? ניסיתי להעזר במאמר: https://help.ubuntu.com/community/NetworkConnectionBridge אבל אני עדיין לא מבין את הפואנטה. אשמח להסבר פשוט וקולע. (לגבי bridge- כרכיב רשת זה בסך הכל רכיב שמפריד בין collision domain ועובד בשכבה 2 עם כתובות mac.רכיב שקוף ברשת.) תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
התקנתי את הRED HAT ואז התקנתי את ה IP COP עכשיו שתי שאלות 1. המחשב הזה הולך להיות סרבר ובהתקנה של הIP COP בחרתי GREEN + RED (יש לי מודם של כבלים) , זה הבחירה הנכונה ? 2. אחרי שהתקנתי , סיים והכל עברתי להגדרות עשיתי RESET הוא מבקש ממני סיסמא , והסיסמא לא נכונה .. זה לא שאני לא יודע את הסיסמא שלי פשוט לא מובן לי... תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
אני רוצה להוריד DVD של פדורה ויש שם X86_64 ו PPC השאלה היא מה להוריד ומה זה PPC ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אני עוד מעט קונה מחשב חדש, ואני רוצה לקנות כרטיס מסך עם 2 יציאות אחד למסך מחשב ושני לטלוויזיה. ברצוני לדעת איזה חברת ייצרנים כרטיסי מסך שמתאימים לאובונטו שיעבוד עם מסך מחשב ולמסך טלוויזיה? תודה רבה ושבת שלום.
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
1- יש גירסאת LIVE CD שכוללת בתוכה בילד אין אופן אופיס כולל עברית? 2- יש אפשרות להתקין ווינדוס 7 על DOK? איך? 3- האם אני חייב חיבור לאינטרנט בשביל להשתמש בכרום OS? האם היא כוללת מעבד תמלילים? איפה ניתן להוריד אותה?
-
- 25 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
הפצת Ubuntu Ultimate 1.3 http://ubuntusoftware.info/Ubuntu_Ultimate_1.3/ האם היא טובה? ושאלה יותר חשובה האם היא תומכת בעברית(אני מדבר על כתיבה בעברית) והאם היא תומכת בשפה עברית(שיראו את זה בצד ימין כאילו זה WINDOWS בעברית ? האם הפצה זו היא BOOTABLE? תודה או שעדיף את זה http://ubuntusoftware.info/ubuntu_ultimate_gamers/ האם היא טובה? ושאלה יותר חשובה האם היא תומכת בעברית(אני מדבר על כתיבה בעברית) האם הפצה זו היא BOOTABLE? והאם היא תומכת בשפה עברית(שיראו את זה בצד ימין כאילו זה WINDOWS בעברית ? ומה יותר טוב ההפצה הנקייה של UBUNTO 7.04 או אחד מהם ? תודה
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אשמח לקבל עדכון אם תוקן / יתוקן הבאג המעצבן של מוזילה המסרבת לבצע את הפקודות הבסיסיות כל כך של "העתק, צרף" אני מניחה שזה מופיע אי שם באתר של מוזילה אבל אני מתקשה בטקסט האנגלי. אשמח לעזרה. שאלה נוספת. האם קיימת גרסה של מוזילה שפועלת על סיסטם 8.5? בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני חדש בנושא של HTPC אני רוצה לדעת דברים כלליים שצריך בשביל מערכת כזאת.. יש לי כמה שאלות חשובות.. 1.איזה דרישות חומרתיות מינימום צריך? איזה מחשב וכו... (ברור לי שצריך כרטיס טלויזיה וקול נורמאלים+.. אבל יתר החומרה מה המינימום) 2.איזה מערכות הפעלה מומלצות יש? זה מערכת הפעלה או רק "תוכנה" שמתלבשת על המערכת הפעלה? ואם זה רק תוכנה אז מה עדיף על לינוקס או וינדווס? עוד הסברים כלליים על הנושא ייתקבלו בברכה
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום יש לי סקריפט שאני רוצה שירוץ כשהמערכת עולה הסקריפט עושה restart למחשב, בודק שאיזה device עלה ואז מבצע שוב רסטארט מספר מסויים של פעמים. כל הסקריפט כתוב והכל בסדר עכשיו אני רק צריך לשים שהוא ירוץ בסטארטאפ אז יש לי שתי שאלות 1)יש 6 תקיות של run at startup : /etc/init.dn מה ההבדלים בין כל תיקיה והיכן אני אמור לשים את הסקריפט שלי? 2)(אולי התשובה לשאלה אחת תענה על זה אבל כ"ז) איך אני גורם לסקריפט לרוץ לפני שהמערכת מבקשת ממני סיסמא (כלומר שאני לא אצטרך לשים סיסמא כל פעם שהמחשב עשה ריסטארט)? תודה
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
התקנתי היום פדורה 3 ביחד עם הווינדוז... אני רוצה להתקין פונטים חדשים... אני יכול פשוט להעביר את הפונטים מווינדוז?!?!?... יפעל?!?!... כי אני ראיתי פה שכן... http://www.penguin.org.il/wiki/index.php?title=%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%AA חוץ מזה, אני בכלל לא מצליח לגשת לכונן של ווינדוז... הוא מוגדר כfat32... זה אפשרי בכלל?!?!?... ואם אי-אפשר להכנס לכוננים של ווינדוז, אבל אפשר להשתמש בפונטים של ווינדוז, אז פשוט להעביר בדיסקט?!?... =P בתודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם יש אפשרות להכין דיסק שחזור ללינוקס?????? התקנתי את ה COMPIZ FUSION וממש לא בא לי לעשות את זה שוב(אי פעם) אז אני רוצה להכין דיסק שחזור האם יש אפשרות ואם אפשר לקבל את התוכנה +מדריך להכנה ומדריך לעשיית השחזור
-
- 3 תגובות
- 870 צפיות
-
-
איך מסודרות התיקיות במקינטוש? איפה נימצא הדסקטופ? בווינדווז הוא בתיקיית windows או ב-documents and settings של מישתמש מסויים ובאותו זמן הוא גם התיקיה הכי עליונה.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מתקין אובנטו עם המדריך הזה : http://www.imc-il.com/david/Project/ עכשיו, יש לי שני כוננים - C עם 15GB וD עם 5GB. בD שמתי גיבויים של כל מני קבצים שהיו לי בווינדוס (סרטים וקבצי וורד בעיקר). עכשיו השאלה היא : איך אני יכול להתקין אובנטו בלי שהוא ימחק את D ושD יהיה זמין באובנטו? (כחו בחשבון שהווידוס נמצאת בC אז אני מוחק אותה לגמרי כשאני מתקין תלינוקס) איזה צעד אני צריך לשנות במדריך כדי שD ישאר שלם ?
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני נותן עוד צ'אנס לאובנטו אחרי שנטשתי אותה לפני 3-4 שנים. אני הורדתי כרומיום ואני צריך לשים לו פלאש אבל שום גירסה לא מתאימה לו משום מה גם ניסיתי לחפש פלאש בחנות היישומים ולא נתקלתי שם. אני עובד על אובנטו 11 64 ביט עם כרומיום תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
-
אני צריך עזרה בכתיבה של תוכנית: המשתמש מכניס 3 מחרוזות\משתנים (שם הקובץ, ושתי מספרים) באמצעות איזו פקודת גזירת אני יכול לגזור את השורות ה 2-4 מהקובץ שמכיל: 20 14 6 100 3 אני צריך לגזור את שלושת המספרים 2-4 ולחבר בניהם כך שהסכום הכולל יהיה 120. אשמח לעזרה, תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקנתי OPEN OFFICE ואני מעוניין להחליף את הפונט של הממשק בפונט אחר (שנמצא בעצם בספריית הפונטים של OPEN OFFICE). הכיצד? תודה לכולם. ;D
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא בטוח אם השאלה מתאימה לכאן או לפורום של ווינדוס... רק רציתי לדעת אם יש דרך להציג הבדלים בין קובצי טקסט בווינדוס... אשמח לתשובה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
פנתר זה המערכת הפעלה של אפל....למי שלא יודע.... ורציתי לדעת אם אפשר להתקין אותה על כל מחשב או רק על מחשבי אפל? והאם בכלל מומלץ לי להתקין אותה במקום איכס פי?
-
- 2 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אהלן כולם התקנתי לפני כמה חודשים אובונטו, ולא ממש נגעתי בו ועכשיו התחלתי קצת יותר להתעסק איתו, אך הבנתי שיש לי שתי מחיצות hda1\hda5 ששניהם NTFS ואני לא יכול לכתוב\לערוך\ליצור קבצים\למחוק מהמחיצות האלו. אז..אני חושב..וחושב...ושואל את עצמי: "אז רגע, איפה אני מתקין דברים, מוחק, יוצר ?!" כאילו....לאן הכל נכנס? :\ תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 976 צפיות
-
-
מישהו יודע למה הלוגו של לינוקס הוא פינגווין ??
-
- 1 תגובה
- 925 צפיות
-
-
הרי תמיד אומרים ש"מקינטוש זה מחשב לגרפיקאים", למה? כי באותו מחיר מפלצתי שבו נמכרים המקינטושים החזקים, אני יכול לקנות מחשב pc רגיל עם מפרט הרבה יותר חזק, שיוכל להחזיק את אותן התוכנות בקלות. עכשיו אני מסתכל על המפרט של הpower mac g5, שעולה בארץ כמעט 16 אלף ש"ח, והמפרט שהוא מציע הוא לא כ"כ מזהיר. אז מה כ"כ מתאים בו לגרפיקאים יותר ממחשב pc עם מפרט זהה, שעולה בערך חצי מהמחיר של המחשב הזה? אני שואל את זה כי חבר שלי לומד כרגע בשנקר, וכל הזמן מזיינם להם את השכל שהם צריכים לקנות מחשב מקינטוש יקר אם הם רוצים לעבוד כמו שצריך, ולי זה נראה ממש מוזר.