עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by matteo,

שלום, אני מתכנת הרבה בפרל perl ואציתי לשאול איזה גירסאת לינוקס המומלצץ ביותר למתכנתי פרל שמציעה את מיטב הכלים. אני מבקש בלי תגובות כמו - כל המערכות תומכות בפרל. מי הכי תומכת למי אני אשיג יותר תמיכה וכו'...

2. Started by Guy232425,

כשאני מפעיל את KNOPPIX, כשהוא מתחיל להעלות את הממשק הגרפי הוא נתקע לי הרבה זמן בשלב של: Intelizing System Services, ובסוף אחרי הרבה זמן שהוא לא מצליח להעלות את זה הכל נעלם ואני נשאר רק עם הסמן של העכבר. איך מפעילים את זה בצורה תקינה?

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  3. Started by zvkel,

אני רושם startx ומקבל הודעת error ארוכה שמסתכמת ב fatal error cant find screen או משהו דומה וב error 104 איך אני מגדיר מסך?? (samsung syncmaster 753df) זאת פעם ראשונה שאני מתקין לינוקס ואין לי מושג איך עובדים בשורת פקודה שם

• 0 תגובות
    • 879 צפיות
  4. Started by mDs,

שאני מוסיף יוזר חדש ב: adduser אני יודע שיש -p ואחריו אתה מוסיף סיסמה.. אבל יש לי בעיה שאותו יוזר לא יכול לעלות קבצים או להוריד.. רציתי לדעת אם אילו עוד -- אני יכול לתת לו את הרשות הזאת, כמו -n ואם מישהו בבקשה יכול להגיד לי מה כל אחד עושה אני יודע לו מאוד! תודה!

• 4 תגובות
    • 879 צפיות
  5. Started by Menuval,

היי, ברשותי מקבוק בלאק שרכשתי לפני חצי שנה, המחשב מתוחזק ברמה גבווה ואני יכול לספור על יד אחת את כמות הפעמיים שהשתמשתי בכונן התקליטורים שלו. הכונן פולט לי החוצה המון דיסקים , גם את הדיסק המקורי של ההתקנה של חברת אפל. פשוט לא מצליח לקרוא אותם. מישהו מכיר ?

• 0 תגובות
    • 878 צפיות
  6. Started by MATTAN,

יש פה מישהו שמשתמש בסוזה 9.3 ?? ואם כן איך מגדירים את המקורות של החבילות, כי מתי שאני משנה את המקור של ההתקנה זה עדיין מבקש את הדיסקים תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 878 צפיות
  7. Started by lior51,

שלום אני מנסה להפעיל את התוכנה בעזרת WINE הכל עובד אבל יש בעיה .. הוא מבקש דירטיקס מאיפה אני יכול להיא דירטיקס זה בכלל אפשרי?

• 0 תגובות
    • 877 צפיות
  8. ב Wiki של Automatix2 רשום : #Ubuntu If someone on #Ubuntu told you that Automatix caused a certain problem don't believe him/her. Its a known fact that the #Ubuntu channel spreads misinformation about Automatix. If you ask us for help and you mention that your were told by someone on #Ubuntu that Automatix caused the problem, your request for help will be ignored. http://www.getautomatix.com/wiki/index.php?title=Main_Page#Versions_and_Changelog מישהו יודע מה הסיבה לריב ?

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  9. Started by Nihility,

לכל אלו שהיו להם בעיות להפעיל את בריל על קנופיקס עם כרטיסי מסך חדשים של נוידיה, הנה הדרך לגרום לזה לעבוד. נלקח מפה: http://www.knoppix.net/forum/viewtopic.php?p=111972 אגב, ממש בקרוב תצא גרסת 5.2.1!

• 0 תגובות
    • 877 צפיות
  10. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

מספר שאלות לי, 1. יש בלינוקס תוכנת הקלטה שתומכת בהקלטת ערוצים? (סטייל COOL EDIT PRO למשל) 2. עד כמה הקרנל החדש (2.6) טוב?

• 1 תגובה
    • 877 צפיות
  11. Started by maorizyo,

האם יש דרך לשחזר את מנהל ההורדות באופןסוסה . המערכת עברה עדכון ומאז אני לא מצליח להכנס לשום אפליקציה בYAST זה רושם משהו בסגנון UNABLE TO CREATE SW USER תודה לעוזרים..

• 0 תגובות
    • 877 צפיות
  12. משיהוא מכיר ראוטר מבוסס לינוקס שאפשר להוריד ? מה דרישות החומרה שלו ?

• 2 תגובות
    • 877 צפיות
  13. שלום, אני לא מכיר את מערכת נובל אבל אני בטוח שהבעייה שלי פשוטה וניתן לפתור אותה בקלות. מה שקורה זה שאני מנסה להעתיק קובץ ואני לא מצליח כי הקובץ "תפוס" ע"י מישהו אחר. המחשב מחובר ברשת נובל והיתי רוצה לדעת איך ניתן לראות מי "נועל" את הקובץ ואיך ניתן לשחרר אותו. תודה

• 0 תגובות
    • 876 צפיות
  14. Started by DXT,

קודם כל אני רוצה לציין שכבר בעבר הצלחתי להתחבר, לקח לי זמן להבין בדיוק איך ולמצוא מה לתקן, אבל הצלחתי, בעזרת ה HOWTO ההוא, ובעזרת הודעה פה בפורום של whatsup.org.il. המצב הוא שלא הצלחתי שוב לבצע את התהליך כמו שצריך, ואני מקווה שהפעם אבין מה צריך עוד לעשות ולזכור את זה לפעמים הבאות.. קיצר, זה המצב: connect =========== #!/bin/bash /sbin/ifdown eth0 /sbin/ifup eth0 CABLEGW=$(grep routers /var/lib/dhcp/dhclient-eth0.leases | tail -n 1 | cut -d ";" -f1 | cut -d "t" -f3 | cut -d "o" -f4 | cut -d ' ' -f2) /sbin/route add -host pns.inter.net.il gw $CABLEGW /usr/sbin/pptp-linux pns.inter.net.il debug user dxt mtu 1460 mru 1460 defaultroute sleep 5 NEWGW=$(ifc…

• 0 תגובות
    • 876 צפיות
  15. Started by Oriz,

התקנתי עכשיו אובונטו (שוב), ועכשיו אין לי אפשרות לעשות boot לווינדוס (grub בכלל לא זיהה שיש לי ווינדוס מותקן) מה לעשות? עריכה : לפי מה שהבנתי אני צריך לערוך את הקובץ menu.lst, אבל אין לי מושג איך אני עורך אותו (הוא אומר שאין לי רשות) עריכה 2: שני דברים קרו מאז העריכה הקודמת: 1 - הייתי חייב את הווינדוס אז עשיתי fixmbr והעפתי את הלינוקס לגמרי (פעם שנייה) 2 - גיליתי למה זה לא עבד... גם אחרי הfixmbr הווינדוס לא עלה, אז נכנסתי להתקנה של לינוקס (recovery) וראיתי שלמחיצה של ווינדוס אין boot flag (או איך שלא קוראים לזה), אחרי ששיניתי את זה לon, הווינדוס עלה כמו שצריך (רק חבל שלא בדקתי את זה לפני שעשיתי fixmbr), אני מנחש שבגלל זה הגראב לא זיהה את ווינדוס מהתחלה, רק מוזר שזה קרה, כ…

• 0 תגובות
    • 875 צפיות
  16. Started by cohenha,

שלום אני מחפש קודקים לסרטים לסוסה 10.2 וגם תוכנה שניתן להפעיל איתה סרטים עם תרגום עברי אשמח גם להסבר על ההתקנה

• 0 תגובות
    • 875 צפיות
  17. אני רוצה להכין לי גיבוי, מסודר במקרה ו... עכשיו אני יודע איך, לקבל את כול החבילות שמותקנות, והלכניס אותן לקובץ. על ידי שאני עושה ככה dpkg -l > ~/packconf אבל זה נותן לי כזה קובץ Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold | Status=Not/Installed/Config-files/Unpacked/Failed-config/Half-installed |/ Err?=(none)/Hold/Reinst-required/X=both-problems (Status,Err: uppercase=bad) ||/ Name Version Description +++-======================================-==================================================-============================================ ii acpi 0.09-1 displays information on ACPI devices ii ac…

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  18. Started by Vega,

כאשר אני מפעיל X-Windows אני מקבל את הודעת השגיאה הבאה: "Fatal Server Error: No screens found" מדובר במחשב נייד אשר מריץ Debian. תודה מראש, --Vega.

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  19. כאמןר בכותרת - לפני כמה ימים התקנתי את גרסת מנדריבה (2006) מDVD שהורדתי ---> המערכת עלתה והכל היה בסדר.---> עשיתי ריסטארט, הוא עשה את הסיקוונס שלו והראה בסוף מסך שחור בלי לאתחל אוטומטית אז כיביתי אותו---> הפעלתי ווינדוס XP אחרי הכיבוי ושם הרצתי את PARTITION MAGIC 8 ובדקתי לטעויות את מערכות הקבצים.-----> לאחר עוד ריסטארט לא הצלחתי להיכנס ללינוקס בגלל הסיבה הבאה - הלינוקס מתחיל את "רצף הטעינה" שלו, וכאשר הוא מגיע לפרטישיון EXT3 שלו (יש SWAP ושני EXT3 אם זה משנה) הוא מראה על בעיה. הוא מציע לנסות לתקן אבל גם זה לא עוזר. הוא אומר משהו על magic number is incorrect/ superblock..... מאחר ואני עדיין לא בקיא מספיק בלינוקס רציתי להתייעץ אתכם מה לעשות... (כרגע אני עו…

• 4 תגובות
    • 874 צפיות
  20. היה לי עד עכישו פדורה 2 עכשיו החלטתי להתקין גם SuSE אתם יודעים בשביל ההתנסות בכל מיני הפצות אז התקנתי והכל היה שלו ונחמד התקנתי הרצתי את הSuSE בפעם הראשונה הכל נחמד ויפה עכשיו עשיתי ריבוט וצפיתי שיעלה לי המסך הכחול הזה של הGRUB כדי לבחור אם להעלות את הפדורה או הSuSE אבל במקום זה עלה לי איזה משהו ירוק כזה שנותן לי 2 אפשרויות Linux או Failsafe ואני לא יודע איך להעלות את הפדורה יש לי את כל הפרטישנים שלו הסוואפ הבוט והכל וגם נכנסתי לקבצים האלו דרך הסוס אז איך אני מעלה את הפדורה? בבקשה תעזרו לי זה ממש דחוף לי דבר ראשון תודה רבה לכולם שעזרו לי להתחיל עם הלינוקס פתרתי הרבה בעיות מעיון בפורום הזה ועכשיו יש לי בעיה אחרת ניסיתי למקפל איזה תוכנה(kthememanager( אם זה משנה גמרתי…

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  21. שלום. התקנתי לא מזמן לינוקס (אובונטו 6.10) במקביל לחלונות XP (יצרתי שתי מחיצות חדשות אחת בext2 - כי ext3 לא עבד ואחת swap). בעיקרון הכל עובד די בסדר, יש חיבור לאינטרנט (ראוטר) ואני פחות או יותר מסתדר. עם זאת, ישנה בעיה. אני לא מצליח לגשת לקבצים משותפים על המחשב שמריץ לינוקס מתוך מחשבים אחרים ברשת (שמריצים חלונות) כל פעם שאני מנסה להיכנס הוא דורש ממני שם משתמש וסיסמא. אני מספק לו את שם המשתמש והסיסמא שלי והוא לא נותן לי להכנס. חיטטתי בגוגל ומצאתי את התשובה הזו: ניסיתי לעשות מה שהוא אמר , אבל, הוא לא נותן לי לשמור את הקובץ - אומר שאין לי מספיק הרשאות. ניסיתי להיכנס כroot אבל הוא לא מקבל את הסיסמא שלי... הלכתי הלאה באותו ת'רד והפותח של ההודעה אמר: גם זה לא עב…

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  22. Started by yosefa,

התקנתי את הדפדפן על מחשב באוניברסיטה הוא נותן לי להיכנס רק לאינטראנט אבל לא שום דף אינטרנט (לא בארץ, וחלא בחו"ל). ניסית לבדוק את הגדרות הsecurety, אבל לא מצאתי ישועה. יש למישהו עצה?

23. Started by shlomom,

יש לי מחשב עם מעבד AMD Athlon 800Mhz ולוח מבוסס VIA KT133. כרטיס מסך GeForce 2 MX. האם יש גרסאות לינוX שירוצו עליו טוב מבחינת תאימות דריוורים??

• 2 תגובות
    • 872 צפיות
  24. Started by ac1240,

הפצת Ubuntu Ultimate 1.3 http://ubuntusoftware.info/Ubuntu_Ultimate_1.3/ האם היא טובה? ושאלה יותר חשובה האם היא תומכת בעברית(אני מדבר על כתיבה בעברית) והאם היא תומכת בשפה עברית(שיראו את זה בצד ימין כאילו זה WINDOWS בעברית ? האם הפצה זו היא BOOTABLE? תודה או שעדיף את זה http://ubuntusoftware.info/ubuntu_ultimate_gamers/ האם היא טובה? ושאלה יותר חשובה האם היא תומכת בעברית(אני מדבר על כתיבה בעברית) האם הפצה זו היא BOOTABLE? והאם היא תומכת בשפה עברית(שיראו את זה בצד ימין כאילו זה WINDOWS בעברית ? ומה יותר טוב ההפצה הנקייה של UBUNTO 7.04 או אחד מהם ? תודה

• 2 תגובות
    • 871 צפיות
  25. Started by THE FORMATTER,

שלום לכולם אני חדש כאן וכן בלינוקס, הורדתי את DVD למחשב 64 BIT וניסיתי להתקין אבל הכי רחוק שהגעתי זה למסך האופציות הראשוני . לא משנה איזה אופציה בחרתי המחשב עשה ריסט . המחשב הוא מחשב דיי חדש(פנטיום 4 .3 תמיכה ב 64 BIT לוח ASUS P5LD2 וכרטיס מסך PCI EXP אם משהו יכול לעזור אני אשמח ICQ 38644508 מייל:matti_s@zahav.net.il בתודה מראש מתי

דיונים חדשים בפורומים