עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by dj shay 30010,

איך אני מתקין דריבר בלינוק מה עלי לעשות אין לי שמץ עם מישהו יכול להסביר לי ועם יש תוכנה שהופכת דריברים מ WINDOWS ללינוקס ?

• 2 תגובות
    • 888 צפיות
  2. Started by DXT,

קודם כל אני רוצה לציין שכבר בעבר הצלחתי להתחבר, לקח לי זמן להבין בדיוק איך ולמצוא מה לתקן, אבל הצלחתי, בעזרת ה HOWTO ההוא, ובעזרת הודעה פה בפורום של whatsup.org.il. המצב הוא שלא הצלחתי שוב לבצע את התהליך כמו שצריך, ואני מקווה שהפעם אבין מה צריך עוד לעשות ולזכור את זה לפעמים הבאות.. קיצר, זה המצב: connect =========== #!/bin/bash /sbin/ifdown eth0 /sbin/ifup eth0 CABLEGW=$(grep routers /var/lib/dhcp/dhclient-eth0.leases | tail -n 1 | cut -d ";" -f1 | cut -d "t" -f3 | cut -d "o" -f4 | cut -d ' ' -f2) /sbin/route add -host pns.inter.net.il gw $CABLEGW /usr/sbin/pptp-linux pns.inter.net.il debug user dxt mtu 1460 mru 1460 defaultroute sleep 5 NEWGW=$(ifc…

• 0 תגובות
    • 888 צפיות
  3. שלום אני מתעניין בלינוקס כבר הרבה זמן ואפילו כבר ניסיתי את אחד (מנדריבה) אבל יש לי כמה בעיות... 1. אני טכנאי ככה שאני צריך להשתמש בוינדוס, שאני אומר להשתמש אנ מתכוון שאני ידע איך עובדים איתה וילמד אותה כמה שיותר.... 2. משחקים שלא עובדים בלינוקס... אני יודע שיש wine וכל אלה אבל חלק מהפתרונות עולים כסף או שלא עובדים ב 100% אם בכלל אני כבר רוצה לעבור ללינוקס סופית חשבתי על UBUNTU יש אותה בעברית?

• 2 תגובות
    • 888 צפיות
  4. ההפצה שלי מנדרייק 10.1 2.6.8.1-24 אני משתמש ב-kde3.2.3 מותקנת אצלי הגירסה הזאת jre-1_5_0_01-linux-i586.rpm לאחר שהתקנתי יצרתי קישור סימבולי לתקית הפלאגאינים של פאיירפוקס ויש לי שם ג'אווה בהגדרות של קונקי קבעתי לו את הקובץ שנמצא שמה וזה לא עבד, ניסיתי גם לתת לו את הקובץ שמימנו יצרתי את הקישור הסימבולי לתקית הפלאגאינים של פאיירפוקס וגם זה לא עבד מה יכולה להיות הבעיה? אף פעם לא היה לי ג'אווה בקונקי תודה

• 0 תגובות
    • 887 צפיות
  5. לחברי הפורום שלום רב, יש לי עכשיו WIN XP SP2 בכונן אחד, ואני מעוניין להתקין בכונן נפרד את UBUNTU. עכשיו, איך אני מתקין את UBUNTU כך שיהייה לי אפשרות לבחור בהתחלת ההפעלה של המחשב איזה מערכת אני רוצה להפעיל?( XP או UBUNTU) משהו כמו בזמנו היה לי XP ו 2000 אז היה BootUp manager/startUP manager או איך שקוראים לזה, בהתחלה (מסך שחור) שאפשר לי לבחור איזו מערכת אני רוצה להפעיל.. באילו דרכים אני יכול לעשות דבר כזה? והשאלה החשובה מכולן: האם הWIN יזהה את המחיצה של הLINUX? תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 887 צפיות
  6. Started by lior51,

שלום אני מנסה להפעיל את התוכנה בעזרת WINE הכל עובד אבל יש בעיה .. הוא מבקש דירטיקס מאיפה אני יכול להיא דירטיקס זה בכלל אפשרי?

• 0 תגובות
    • 887 צפיות
  7. Started by Guy232425,

כשאני מפעיל את KNOPPIX, כשהוא מתחיל להעלות את הממשק הגרפי הוא נתקע לי הרבה זמן בשלב של: Intelizing System Services, ובסוף אחרי הרבה זמן שהוא לא מצליח להעלות את זה הכל נעלם ואני נשאר רק עם הסמן של העכבר. איך מפעילים את זה בצורה תקינה?

• 2 תגובות
    • 887 צפיות
  8. Started by imac,

http://www.blackviper.com/Articles/OS/InstallRH80/installrh8-1.htm תהנו !

• 0 תגובות
    • 887 צפיות
  9. שלום לכולם. ראשית נתחיל במבוא: ברשותי מחשב פנטיום 4, 1.5 גיגה הרץ, לוח אם INTEL D845PESV, כרטיס קול Creative Sb live 5.1, כרטיס מסך רדאון 9800SE, זיכרון פנימי שבע מאות שישים ומשהו PC2100. כמו כן ברשותי שני הארדיסקים, האחד Seagate 40GB, והשני Maxtor 30GB. לפני כחודש ימים קיבלתי את המקסטור במתנה, כאשר לפני כן היה לי אך ורק הסיגייט, והסיגייט היו לו 4 מחיצות עם מערכת הפעלה WIN XP. לאחר שקיבלתי את המקסטור, החלטתי (היות ואני כבר הרבה זמן רוצה להתקין לינוקס) להתקין לינוקס מנדרייק 10.1, חשבתי להתקין את המנדרייק על ההארד דיסק החדש, ככה שלא יהיה חשש להתנגשויות במערכות ההפעלה. פירמטתי את ההארדיסק החדש בעזרת נורטון פרטישן מג'יק 8, ועשיתי מחיצה ללינוקס EXT2 בגודל 10 גיגה. התקנתי הכל…

• 0 תגובות
    • 887 צפיות
  10. Started by MATTAN,

יש פה מישהו שמשתמש בסוזה 9.3 ?? ואם כן איך מגדירים את המקורות של החבילות, כי מתי שאני משנה את המקור של ההתקנה זה עדיין מבקש את הדיסקים תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 887 צפיות
  11. ב Wiki של Automatix2 רשום : #Ubuntu If someone on #Ubuntu told you that Automatix caused a certain problem don't believe him/her. Its a known fact that the #Ubuntu channel spreads misinformation about Automatix. If you ask us for help and you mention that your were told by someone on #Ubuntu that Automatix caused the problem, your request for help will be ignored. http://www.getautomatix.com/wiki/index.php?title=Main_Page#Versions_and_Changelog מישהו יודע מה הסיבה לריב ?

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  12. Started by axon,

אני יודע שזה נטחן פה בעבר אבל לא הצלחתי למצוא ממש תשובה (וחיפשתי) יש דרך לגשת לקבצים שלי ביושבים על מחיצות NTFS ? שהפעלתי הפצת KNOPPIX הייתה לי גישה לכל מערכת הקבצים ה NTFSית , עכשיו אחרי התקנת פדורה אני לא רואה אף אחת מהמחיצות. אני מצטער על השאלות הנוביות אבל אני חדש בלינוקס ואודה לכם על העזרה (אני מניח שאני אשאל עוד לא מעט שאלות ...) אה , עוד משהו קטן , יש קיצור מקלדת למעבר שפות ?

• 5 תגובות
    • 886 צפיות
  13. Started by cohenha,

שלום אני מחפש קודקים לסרטים לסוסה 10.2 וגם תוכנה שניתן להפעיל איתה סרטים עם תרגום עברי אשמח גם להסבר על ההתקנה

• 0 תגובות
    • 885 צפיות
  14. Started by zvkel,

אני רושם startx ומקבל הודעת error ארוכה שמסתכמת ב fatal error cant find screen או משהו דומה וב error 104 איך אני מגדיר מסך?? (samsung syncmaster 753df) זאת פעם ראשונה שאני מתקין לינוקס ואין לי מושג איך עובדים בשורת פקודה שם

• 0 תגובות
    • 885 צפיות
  15. Started by nikf,

התקנתי Mandrake על XP ומשום מה בזמן עלית המחשב אין לי אופציה לבחור לאן להכנס. אשמח לקבל כל רעיון ... לא יצרתי דיסקט עליה לצערי אבל יש לי דיסקט מהתקנה קודמת אני חושב חשבתי על אפשרות של עליה מ knoppix כך שאוכל לראות את ה partition של הלינוקס אבל אני לא יודע מה לערוך על מנת לתקן את התקלה. אוליי שווה לציין שה XP עשה לי בעיה גם בזמן ההתקנה ,הגדרת boot מה cd לא הספיקה וכל הזמן עלה ה xp הייתי צריך לבטל בביוס את האפשרות של Boot search לחלוטין על מנת להצליח לעלות מה CD. תודה

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  16. Started by mDs,

שאני מוסיף יוזר חדש ב: adduser אני יודע שיש -p ואחריו אתה מוסיף סיסמה.. אבל יש לי בעיה שאותו יוזר לא יכול לעלות קבצים או להוריד.. רציתי לדעת אם אילו עוד -- אני יכול לתת לו את הרשות הזאת, כמו -n ואם מישהו בבקשה יכול להגיד לי מה כל אחד עושה אני יודע לו מאוד! תודה!

• 4 תגובות
    • 885 צפיות
  17. משיהוא מכיר ראוטר מבוסס לינוקס שאפשר להוריד ? מה דרישות החומרה שלו ?

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  18. Started by madg,

רד הט חדש ISDN של פריץ לא מצליח להפעיל אותו. אני מקבל הודעות שגיאה. Jul 13 12:17:53 yonat kernel: isdn_ppp_bind: Can't find a (free) connection to the ipppd daemon. מישהו יודע לעזור ? תודה.

• 0 תגובות
    • 884 צפיות
  19. היה לי עד עכישו פדורה 2 עכשיו החלטתי להתקין גם SuSE אתם יודעים בשביל ההתנסות בכל מיני הפצות אז התקנתי והכל היה שלו ונחמד התקנתי הרצתי את הSuSE בפעם הראשונה הכל נחמד ויפה עכשיו עשיתי ריבוט וצפיתי שיעלה לי המסך הכחול הזה של הGRUB כדי לבחור אם להעלות את הפדורה או הSuSE אבל במקום זה עלה לי איזה משהו ירוק כזה שנותן לי 2 אפשרויות Linux או Failsafe ואני לא יודע איך להעלות את הפדורה יש לי את כל הפרטישנים שלו הסוואפ הבוט והכל וגם נכנסתי לקבצים האלו דרך הסוס אז איך אני מעלה את הפדורה? בבקשה תעזרו לי זה ממש דחוף לי דבר ראשון תודה רבה לכולם שעזרו לי להתחיל עם הלינוקס פתרתי הרבה בעיות מעיון בפורום הזה ועכשיו יש לי בעיה אחרת ניסיתי למקפל איזה תוכנה(kthememanager( אם זה משנה גמרתי…

• 0 תגובות
    • 883 צפיות
  20. Started by shlomom,

יש לי מחשב עם מעבד AMD Athlon 800Mhz ולוח מבוסס VIA KT133. כרטיס מסך GeForce 2 MX. האם יש גרסאות לינוX שירוצו עליו טוב מבחינת תאימות דריוורים??

• 2 תגובות
    • 883 צפיות
  21. שלום, אני לא מכיר את מערכת נובל אבל אני בטוח שהבעייה שלי פשוטה וניתן לפתור אותה בקלות. מה שקורה זה שאני מנסה להעתיק קובץ ואני לא מצליח כי הקובץ "תפוס" ע"י מישהו אחר. המחשב מחובר ברשת נובל והיתי רוצה לדעת איך ניתן לראות מי "נועל" את הקובץ ואיך ניתן לשחרר אותו. תודה

• 0 תגובות
    • 882 צפיות
  22. Started by maorizyo,

האם יש דרך לשחזר את מנהל ההורדות באופןסוסה . המערכת עברה עדכון ומאז אני לא מצליח להכנס לשום אפליקציה בYAST זה רושם משהו בסגנון UNABLE TO CREATE SW USER תודה לעוזרים..

• 0 תגובות
    • 882 צפיות
  23. Started by Oriz,

התקנתי עכשיו אובונטו (שוב), ועכשיו אין לי אפשרות לעשות boot לווינדוס (grub בכלל לא זיהה שיש לי ווינדוס מותקן) מה לעשות? עריכה : לפי מה שהבנתי אני צריך לערוך את הקובץ menu.lst, אבל אין לי מושג איך אני עורך אותו (הוא אומר שאין לי רשות) עריכה 2: שני דברים קרו מאז העריכה הקודמת: 1 - הייתי חייב את הווינדוס אז עשיתי fixmbr והעפתי את הלינוקס לגמרי (פעם שנייה) 2 - גיליתי למה זה לא עבד... גם אחרי הfixmbr הווינדוס לא עלה, אז נכנסתי להתקנה של לינוקס (recovery) וראיתי שלמחיצה של ווינדוס אין boot flag (או איך שלא קוראים לזה), אחרי ששיניתי את זה לon, הווינדוס עלה כמו שצריך (רק חבל שלא בדקתי את זה לפני שעשיתי fixmbr), אני מנחש שבגלל זה הגראב לא זיהה את ווינדוס מהתחלה, רק מוזר שזה קרה, כ…

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  24. Started by yosefa,

התקנתי את הדפדפן על מחשב באוניברסיטה הוא נותן לי להיכנס רק לאינטראנט אבל לא שום דף אינטרנט (לא בארץ, וחלא בחו"ל). ניסית לבדוק את הגדרות הsecurety, אבל לא מצאתי ישועה. יש למישהו עצה?

25. איך אפשר לכתוב על כוננים בלינוקס כינרת גירסה 0.7.3? ניסיתי לשנות את ההרשאות של הקריאה/כתיבה במאפיינים של הכונן, אבל קיבלתי הודעת שגיאה: "שינוי מאפייני קבצים אינו נתמך עם הפרוטוקול devices".

• 0 תגובות
    • 881 צפיות

דיונים חדשים בפורומים