לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
מישו יכול לתת לי את הפקודות ליצירת קובץ חדש בלינוקס ? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום, אני לא מכיר את מערכת נובל אבל אני בטוח שהבעייה שלי פשוטה וניתן לפתור אותה בקלות. מה שקורה זה שאני מנסה להעתיק קובץ ואני לא מצליח כי הקובץ "תפוס" ע"י מישהו אחר. המחשב מחובר ברשת נובל והיתי רוצה לדעת איך ניתן לראות מי "נועל" את הקובץ ואיך ניתן לשחרר אותו. תודה
-
- 0 תגובות
- 840 צפיות
-
-
השלום לכולם אני חדש בכול נושא קוד פתוח אז סילחו לי מראש ישנה סביבת שרתים מבוזרת(מצ"ב ציור)של מערכת דוקומנטום(EMC) 5 שרתי server2003 כל שרת מחזיק בתוכו שרת apache2.2.6 ו ארבעה apache tomcat instants. מעליהם יושב NLB של מייקרוסופט(לא הכי מומלץ). הקונפיגורציה : in httpd.conf: <Proxy balancer://mycluster> BalancerMember ajp://localhost:8009 route=jvm1 retry=5 BalancerMember ajp://localhost:8109 route=jvm2 retry=5 BalancerMember ajp://localhost:8209 route=jvm3 retry=5 BalancerMember ajp://localhost:8309 route=jvm4 retry=5 </Proxy> <Location /webtop/> Proxypass balancer://mycluster/webtop/ stickysession=JSESSIONID|jsessionid </Location> <Lo…
-
- 0 תגובות
- 840 צפיות
-
-
היה לי עד עכישו פדורה 2 עכשיו החלטתי להתקין גם SuSE אתם יודעים בשביל ההתנסות בכל מיני הפצות אז התקנתי והכל היה שלו ונחמד התקנתי הרצתי את הSuSE בפעם הראשונה הכל נחמד ויפה עכשיו עשיתי ריבוט וצפיתי שיעלה לי המסך הכחול הזה של הGRUB כדי לבחור אם להעלות את הפדורה או הSuSE אבל במקום זה עלה לי איזה משהו ירוק כזה שנותן לי 2 אפשרויות Linux או Failsafe ואני לא יודע איך להעלות את הפדורה יש לי את כל הפרטישנים שלו הסוואפ הבוט והכל וגם נכנסתי לקבצים האלו דרך הסוס אז איך אני מעלה את הפדורה? בבקשה תעזרו לי זה ממש דחוף לי דבר ראשון תודה רבה לכולם שעזרו לי להתחיל עם הלינוקס פתרתי הרבה בעיות מעיון בפורום הזה ועכשיו יש לי בעיה אחרת ניסיתי למקפל איזה תוכנה(kthememanager( אם זה משנה גמרתי…
-
- 0 תגובות
- 840 צפיות
-
-
התקנתי Mandrake על XP ומשום מה בזמן עלית המחשב אין לי אופציה לבחור לאן להכנס. אשמח לקבל כל רעיון ... לא יצרתי דיסקט עליה לצערי אבל יש לי דיסקט מהתקנה קודמת אני חושב חשבתי על אפשרות של עליה מ knoppix כך שאוכל לראות את ה partition של הלינוקס אבל אני לא יודע מה לערוך על מנת לתקן את התקלה. אוליי שווה לציין שה XP עשה לי בעיה גם בזמן ההתקנה ,הגדרת boot מה cd לא הספיקה וכל הזמן עלה ה xp הייתי צריך לבטל בביוס את האפשרות של Boot search לחלוטין על מנת להצליח לעלות מה CD. תודה
-
- 2 תגובות
- 840 צפיות
-
-
i cant write in hebrow now but its not the problem i am going to finish installing beryl on ubunto 7.04 and i need to do this now Go to System > Preferences > Sessions Click the New button Type "Beryl" (no quotes) for the Name text box Type "beryl-manager" (no quotes) for the Command text box Click the OK button but where is the sessions i cant find him ? what is his name in hebrow in there ty
-
- 1 תגובה
- 840 צפיות
-
-
ב Wiki של Automatix2 רשום : #Ubuntu If someone on #Ubuntu told you that Automatix caused a certain problem don't believe him/her. Its a known fact that the #Ubuntu channel spreads misinformation about Automatix. If you ask us for help and you mention that your were told by someone on #Ubuntu that Automatix caused the problem, your request for help will be ignored. http://www.getautomatix.com/wiki/index.php?title=Main_Page#Versions_and_Changelog מישהו יודע מה הסיבה לריב ?
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
פנתר זה המערכת הפעלה של אפל....למי שלא יודע.... ורציתי לדעת אם אפשר להתקין אותה על כל מחשב או רק על מחשבי אפל? והאם בכלל מומלץ לי להתקין אותה במקום איכס פי?
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום יש לי מקינטוש וברגע שאני רוצה לעשות שיחק וידאו עם מישהו בתוכנת המסנג'ר אני מצליח לראות את הבן אדם השני שיש לו מייקרוסופט אקס פי אבל הוא רואה מסך שחור במקום לראות אותי.. יש לזה פיתרון? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני מתכנת בECLIPSE בשפת C , (במה"ה UBUNTU) והאקליפס טוען שקבצי INCLUDE בסיסים כמו STDIO.H חסרים. כנראה שהם באמת חסרים, כי כשאני מסתכל בINCLUDES של הפרוייקט, תחת /usr/local/include אין כלום... אני אמור להתקין חבילה בUBUNTU או להוריד קבצים..? תודה לעוזרים [br]פורסם בתאריך: 8.11.2007 בשעה 20:40:57 לא משנה הסתדרתי.הייתי צריך להתקין את החבילה lib6-dev - משהו כזה..
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
מה יש לכם להציע ההפצה הינה אובונטו, האם פנטיום 3 800 יסחוב את הכל? איזה דיסק קשיח מינימלי יש להתקין על המערכת הנ"ל?
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
היי שאני מנסה לשמור קובץ בWINDOWS XP לאובונטו, אני לפעמים נתקל בדיליי של כתיבה או בבעיה שהוא שומר את הקובץ, אבל רק אחרי שאני יוצא ממנו ומפעיל אותו מחדש, הוא מראה שינוים הסתכלתי על הלוג של סמבה וכתוב לי : "Connection reset by peer" נראה לי שזה משהו עם זה, או משהו עם ה OPLOCK זה ממש מוזר הPREMISSIONS בסדר, והכל בסדר, זה פשוט לא מעדכן את הדף עד שאני יוצא מהקובץ.. זה קורה רק בWINDOWS XP , ובתוכנות שהם לא NOTEPAD (DREAMWEAVER, ZEND) וכדומה ... (אני עורך דף PHP... )
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-
-
יש לי בעיה שאני לא יודע איך להגדיר דואר ב לינוקס בתוכנה של KDE מישהו יכול לעזור לי ?
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
שאני מוסיף יוזר חדש ב: adduser אני יודע שיש -p ואחריו אתה מוסיף סיסמה.. אבל יש לי בעיה שאותו יוזר לא יכול לעלות קבצים או להוריד.. רציתי לדעת אם אילו עוד -- אני יכול לתת לו את הרשות הזאת, כמו -n ואם מישהו בבקשה יכול להגיד לי מה כל אחד עושה אני יודע לו מאוד! תודה!
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
אני יודע שזה נטחן פה בעבר אבל לא הצלחתי למצוא ממש תשובה (וחיפשתי) יש דרך לגשת לקבצים שלי ביושבים על מחיצות NTFS ? שהפעלתי הפצת KNOPPIX הייתה לי גישה לכל מערכת הקבצים ה NTFSית , עכשיו אחרי התקנת פדורה אני לא רואה אף אחת מהמחיצות. אני מצטער על השאלות הנוביות אבל אני חדש בלינוקס ואודה לכם על העזרה (אני מניח שאני אשאל עוד לא מעט שאלות ...) אה , עוד משהו קטן , יש קיצור מקלדת למעבר שפות ?
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
-
היי, אני רוצה להתקין לינוקס על VPC2007 יש למישהו ניסיון בנושא? יש דרייברים או דברים שאמורים להכין מראש? הפצה מומלצת? (המטרה היא עבודה בסיסית, ולאחר שאלמד מספיק ספרות מקצועית, להתחיל לנסות לתכנת ליבה)
-
- 1 תגובה
- 837 צפיות
-
-
לפני כחודשיים וחצי "עידכנתי" את המחשב שלי לאובנטו, וקניתי מגבר של Harman kardon דגם AVR137 וחיברתי אותו בכבל coaxial. אבל היתה לי בעיה, המחשב לא מעביר את המוסיקה בקידוד של 5.1 למגבר. ועכשיו, אחרי שאני מרגיש בטוח יותר באובנטו אני רוצה לסדר את זה. עכשיו, אם מישהו יוכל לתת לי הסבר קצר בנוגע לכול הקטע של בקרת העוצמה באובנטו, ומה ההבדל בין HDA Intel (Alsa mixer) לבין Realtec ALC888(OSS Mixer) ולבין כל שאר הדברים שנמצאים בבקרת העוצמה זה יוכל לעזור לי מאוד. בתודה, אורי.
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
כאשר אני מפעיל X-Windows אני מקבל את הודעת השגיאה הבאה: "Fatal Server Error: No screens found" מדובר במחשב נייד אשר מריץ Debian. תודה מראש, --Vega.
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
כאמןר בכותרת - לפני כמה ימים התקנתי את גרסת מנדריבה (2006) מDVD שהורדתי ---> המערכת עלתה והכל היה בסדר.---> עשיתי ריסטארט, הוא עשה את הסיקוונס שלו והראה בסוף מסך שחור בלי לאתחל אוטומטית אז כיביתי אותו---> הפעלתי ווינדוס XP אחרי הכיבוי ושם הרצתי את PARTITION MAGIC 8 ובדקתי לטעויות את מערכות הקבצים.-----> לאחר עוד ריסטארט לא הצלחתי להיכנס ללינוקס בגלל הסיבה הבאה - הלינוקס מתחיל את "רצף הטעינה" שלו, וכאשר הוא מגיע לפרטישיון EXT3 שלו (יש SWAP ושני EXT3 אם זה משנה) הוא מראה על בעיה. הוא מציע לנסות לתקן אבל גם זה לא עוזר. הוא אומר משהו על magic number is incorrect/ superblock..... מאחר ואני עדיין לא בקיא מספיק בלינוקס רציתי להתייעץ אתכם מה לעשות... (כרגע אני עו…
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
התקנתי ubuntu 7.04(ב6.10 לא היה דרייבר לכרטיס מסך)בינתים אין בעיות מיוחדות חוץ מכמה דברים שצריך ללמוד שאני אשאל כאן בהזדמנות. אני מחפש תוכנה שתציג לי את הטלויזיה מכניסת הוידאו של winfast tv2000 xp rm דרייבר יש רק צריך תוכנה + הסבר איך מתקינים, תודה.
-
- 1 תגובה
- 836 צפיות
-
-
ראיתי את הסרטון הזה שמסתובב ברשת: http://www.metacafe.co.il/watch/434675/windows_vista_aero_vs_linux_ubuntu_beryl/ ויש כמה דברים מתוכו שלא הצלחתי לעשות, בינהם למשל, איך הוא עשה שהתפריטים שנסגרים יעלמו עם "נצנוצים" כאלה? מישהו יודע מה שם ערכת הנושא בה הוא השתמש? אצלי באובונטו, כשצופים בקוביה, אז מלמעלה שלה ומלמטה יש סמל של יהלום גדול אדום כזה, יש דרך לשנות אותו למשהו אחר? עכשיו 2 בעיות: בעיה אחת, ב2 מחשבים שלי, אחד P4 2.8GHz עם רדאון 9600XT והשני שרת IBM עם שני מעבדי P3 1GHz ועם ג'יפורס 2, כשאני מתקין דריבר לכרטיס מסך (וניסיתי כמה) אז הבריל מסרב לחזור לעבוד. בחלק מהמקרים, דריברים של הג'יפורס 2 אפילו גרמו להשבתה של כל מערכת ההפעלה. הבעיה השניה היא, שלמרות שניסיתי כ…
-
- 8 תגובות
- 836 צפיות
-
-
יש אפשרות להתקין לינוקס ב VMWARE או תוכנה דומה ? אני זוכר שיש עוד תוכנה דומה של VMWARE אבל אני לא זוכר איך קוראים לה אבל זה לא עקרוני , השאלה אם ניתן להתקין אותה בצורה כזו?
-
- 0 תגובות
- 835 צפיות
-
-
היי לכולם. החלטתי להתנסות בלינוקס ובעקבות ההמלצות פה הלכתי על אובנוטו החומרה- מחשב סלרון ישן "נקי" שכולו מיועד למטרה. (כרגע מפורמט לWIN בשתי מחיצות) אבל "נקי" לחלוטין מכל תוכנה או מערכת הפעלה הפעולות שעשיתי 1. הורדתי או אובונטו Ubuntu 7.10 מהאתר הרשמי - צורת LIVE CD 2. צרבתי בנירו בצורת אימג' (גם הופיע לי הסימן של אובונטו שבדקתי במחשב) 3. שיניתי הגדרות בסלרון כך שהאתחול יהיה מהדיסק 4. הכנסתי את הדיסק והפעלתי. 5. הופיע ההודעה : disk boot failure, insert disk system disk and press enter מה עשיתי לא נכון ואיך אני מתקנת את זה? תודה
-
- 1 תגובה
- 835 צפיות
-
-
שלום לכולם! החלטתי קצת להתנסות בלינוקס , אבל בהדרגה לכן הורדתי את גרסת הXP....אין לי מושג מה ההבדל ביניהם. הבעיה התחילה כאשר התחלתי להתעסק עם ההתחברות לאינטרנט שזה אמור להיות רגיל כמו בXP . create a new connection. אבל מסתבר שהאופציות שם שונה לגמרי..אז לא הצלחתי, מה גם אבא שלי בעיקר משתמש במחשב ואיך אני אגיד את זה בעדינות ...הוא לא אהב את לינוקס חחח. קיצר החלטתי להתקין לו את הXP חחזרה...אבל זה לא נותן . זה פשוט מראה לי מסך שחור אחרי שאני עושה BOOT FROM CD. למישהו יש מושג איך אני מתקן את זה ? אשמח גם בהדרכה להתחברות עם מישהו פה התנסה במערכת ההפעלה הזאת. אם צריך תמונות רק תגידו.... תודה.
-
- 2 תגובות
- 834 צפיות
-