לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
לפני כחודשיים וחצי "עידכנתי" את המחשב שלי לאובנטו, וקניתי מגבר של Harman kardon דגם AVR137 וחיברתי אותו בכבל coaxial. אבל היתה לי בעיה, המחשב לא מעביר את המוסיקה בקידוד של 5.1 למגבר. ועכשיו, אחרי שאני מרגיש בטוח יותר באובנטו אני רוצה לסדר את זה. עכשיו, אם מישהו יוכל לתת לי הסבר קצר בנוגע לכול הקטע של בקרת העוצמה באובנטו, ומה ההבדל בין HDA Intel (Alsa mixer) לבין Realtec ALC888(OSS Mixer) ולבין כל שאר הדברים שנמצאים בבקרת העוצמה זה יוכל לעזור לי מאוד. בתודה, אורי.
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
מהם הפקודות בלינוקס: ps jobs kill killall מה ההבדל בין ביןecho a>b לבין echo a>>b? מה משמעות הפקודה '|'? איך הספריה efence עוזרת כדי למצוא באג בתוכנית???
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
אני יודע שזה נטחן פה בעבר אבל לא הצלחתי למצוא ממש תשובה (וחיפשתי) יש דרך לגשת לקבצים שלי ביושבים על מחיצות NTFS ? שהפעלתי הפצת KNOPPIX הייתה לי גישה לכל מערכת הקבצים ה NTFSית , עכשיו אחרי התקנת פדורה אני לא רואה אף אחת מהמחיצות. אני מצטער על השאלות הנוביות אבל אני חדש בלינוקס ואודה לכם על העזרה (אני מניח שאני אשאל עוד לא מעט שאלות ...) אה , עוד משהו קטן , יש קיצור מקלדת למעבר שפות ?
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
-
-
משיהוא מכיר ראוטר מבוסס לינוקס שאפשר להוריד ? מה דרישות החומרה שלו ?
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
-
-
עם ממשק גרפי קל ושיוכל להריץ לי סרטים באופן טוב , צריך להיות כמה שיותר פשוט למישהו יש המלצה? תודה
-
- 1 תגובה
- 825 צפיות
-
-
שלום ברצוני להתקין LINX ו UNIX ורציתי לשאול על זה גרסאות אתם ממצלים תודה
-
- 2 תגובות
- 825 צפיות
-
-
היי, אני רוצה להתקין לינוקס על VPC2007 יש למישהו ניסיון בנושא? יש דרייברים או דברים שאמורים להכין מראש? הפצה מומלצת? (המטרה היא עבודה בסיסית, ולאחר שאלמד מספיק ספרות מקצועית, להתחיל לנסות לתכנת ליבה)
-
- 1 תגובה
- 825 צפיות
-
-
השלום לכולם אני חדש בכול נושא קוד פתוח אז סילחו לי מראש ישנה סביבת שרתים מבוזרת(מצ"ב ציור)של מערכת דוקומנטום(EMC) 5 שרתי server2003 כל שרת מחזיק בתוכו שרת apache2.2.6 ו ארבעה apache tomcat instants. מעליהם יושב NLB של מייקרוסופט(לא הכי מומלץ). הקונפיגורציה : in httpd.conf: <Proxy balancer://mycluster> BalancerMember ajp://localhost:8009 route=jvm1 retry=5 BalancerMember ajp://localhost:8109 route=jvm2 retry=5 BalancerMember ajp://localhost:8209 route=jvm3 retry=5 BalancerMember ajp://localhost:8309 route=jvm4 retry=5 </Proxy> <Location /webtop/> Proxypass balancer://mycluster/webtop/ stickysession=JSESSIONID|jsessionid </Location> <Lo…
-
- 0 תגובות
- 825 צפיות
-
-
שלום לכולם! החלטתי קצת להתנסות בלינוקס , אבל בהדרגה לכן הורדתי את גרסת הXP....אין לי מושג מה ההבדל ביניהם. הבעיה התחילה כאשר התחלתי להתעסק עם ההתחברות לאינטרנט שזה אמור להיות רגיל כמו בXP . create a new connection. אבל מסתבר שהאופציות שם שונה לגמרי..אז לא הצלחתי, מה גם אבא שלי בעיקר משתמש במחשב ואיך אני אגיד את זה בעדינות ...הוא לא אהב את לינוקס חחח. קיצר החלטתי להתקין לו את הXP חחזרה...אבל זה לא נותן . זה פשוט מראה לי מסך שחור אחרי שאני עושה BOOT FROM CD. למישהו יש מושג איך אני מתקן את זה ? אשמח גם בהדרכה להתחברות עם מישהו פה התנסה במערכת ההפעלה הזאת. אם צריך תמונות רק תגידו.... תודה.
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אין לי קול... הכרטיס שלי הוא alc888 לוח אם: 965p-sd3 מעבד: e6600 ... ועוד שאלה יש את התוכנה bluej (תוכנה של java) גם לאובנוטו??
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3608444,00.html
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-
-
ראיתי את הסרטון הזה שמסתובב ברשת: http://www.metacafe.co.il/watch/434675/windows_vista_aero_vs_linux_ubuntu_beryl/ ויש כמה דברים מתוכו שלא הצלחתי לעשות, בינהם למשל, איך הוא עשה שהתפריטים שנסגרים יעלמו עם "נצנוצים" כאלה? מישהו יודע מה שם ערכת הנושא בה הוא השתמש? אצלי באובונטו, כשצופים בקוביה, אז מלמעלה שלה ומלמטה יש סמל של יהלום גדול אדום כזה, יש דרך לשנות אותו למשהו אחר? עכשיו 2 בעיות: בעיה אחת, ב2 מחשבים שלי, אחד P4 2.8GHz עם רדאון 9600XT והשני שרת IBM עם שני מעבדי P3 1GHz ועם ג'יפורס 2, כשאני מתקין דריבר לכרטיס מסך (וניסיתי כמה) אז הבריל מסרב לחזור לעבוד. בחלק מהמקרים, דריברים של הג'יפורס 2 אפילו גרמו להשבתה של כל מערכת ההפעלה. הבעיה השניה היא, שלמרות שניסיתי כ…
-
- 8 תגובות
- 824 צפיות
-
-
יש אפשרות להתקין לינוקס ב VMWARE או תוכנה דומה ? אני זוכר שיש עוד תוכנה דומה של VMWARE אבל אני לא זוכר איך קוראים לה אבל זה לא עקרוני , השאלה אם ניתן להתקין אותה בצורה כזו?
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-
-
my computer crashed so im trying to use knoppix as a rescue OS when i open the k3b burner it recomends to change some setting with root premission any one have a clue what the root password may be ? 10X (:
-
- 3 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין בפעם הראשונה בחיי לינוקס(FEDORA CORE 3) על המחשב שלי. עכשיו יש לי על המחשב WINDOWS XP ואת התוכנה PARTITION MAGIC שנועדה לחלק למחיצות את ההארד דיסק שלי. עכשיו מכאן הדברים לא כל כך ברורים לי מה אני אמור לעשות כי שמעתי שרצוי שתי מחיצות עבור הלינוקס אחד בשביל מערכת ההפעלה ואחד בשביל לאחסן את שאר הקבצים שלא קשורים למערכת ויש האומרים אפילו שצריך מחיצה שלישית בשביל SWAP FILE. עכשיו השאלות שלי 1) כמה מחיצות אני צריך לחלק את ההארד דיסק שלי? 2)איך אני גורם לכל מחיצה ל"השתייך" לתפקידה כלומר איך אני מחלק להם את התפקידים של מאחסן קבצי הפעלה ,מאחסן קבצים אישיים וSWAP FILE? 3) האם יש צורך בכלל ליצור מחיצה לSWAP FILE או שאפשר שזה יהיה חלק מהקבצי מערכת כמו בWINDOWS ? 4)אי…
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
בזמן האחרון קצב ההורדה שלי נע בין 28 ל32 קילו בייט , ויש לי אינטרנט של 1.5 מגה ביט. אני אמור להוריד בסביבות ה190.. התקשרתי אתמול ל012 והתקלה לא היתה אצלם והם הפנו אותי לערוצי זהב, שבדקתי איתם וגם איתם אין בעיה כי כשהמחשב לא היה מחובר לאינטרנט היה אפשר להוריד במהירות מקסימלית מהאתר של הוט. עשינו בדיקה בcommand על מנת לבדוק כמה פורטים פתוחים (netstat -a) או שככה לפחות הם הגדירו את זה, ולטענת הנציגת שירות יש לי יותר מדי פורטים פתוחים (10 כשהמחשב לא מחובר לאינטרנט). מה שהם הציעו לי לעשות זה בדיקת וירוסים על מנת לראות אם יש גורם כלשהו במחשב שגורם לאיטיות בהורדה יש לי בעיקרון אנטיוירוס שפועל כל הזמן והתקנתי גם עוד אנטיוירוס היום, ובדקתי בשניהם, ובשניהם הוא לא מצא שום וירוס. י…
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
ניסיתי להשתמש בthrottled אבל ללא הצלחה, כל ההגדרות שניסיתי לא שינו דבר. כל מה שאני רוצה זה להגביל את הפרד והטורנט שיעלו רק ב1k לכל אחד. בpc השתמשתי בnetlimiter ועבר לי מצויין ועכשיו אני מחפש משהו דומה.
-
-
טוב תראו ישלי אובנטו 8.04 אבל זה לא ממש משנה.. בכ"מ,אחרי בעייה חמורה בביוס שלי הייתי חייב לפרמט את המחשב,אז אבא שלי לקח אותו למישהו שיפרמט בשבילי. עכשיו,אחרי שקיבלתי את המחשב גיליתי שיש משתמש עם הרשאות מקסימליות שאני לא יודע את הסיסמא שלו. אני רוצה להכנס למשתמש הזה,אז השאלה שלי היא כזאת: איך מאפסים את הסיסמא של המשתמש או משהו בנושא? תודה מראש=]
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
התקנתי עכשיו אובונטו (שוב), ועכשיו אין לי אפשרות לעשות boot לווינדוס (grub בכלל לא זיהה שיש לי ווינדוס מותקן) מה לעשות? עריכה : לפי מה שהבנתי אני צריך לערוך את הקובץ menu.lst, אבל אין לי מושג איך אני עורך אותו (הוא אומר שאין לי רשות) עריכה 2: שני דברים קרו מאז העריכה הקודמת: 1 - הייתי חייב את הווינדוס אז עשיתי fixmbr והעפתי את הלינוקס לגמרי (פעם שנייה) 2 - גיליתי למה זה לא עבד... גם אחרי הfixmbr הווינדוס לא עלה, אז נכנסתי להתקנה של לינוקס (recovery) וראיתי שלמחיצה של ווינדוס אין boot flag (או איך שלא קוראים לזה), אחרי ששיניתי את זה לon, הווינדוס עלה כמו שצריך (רק חבל שלא בדקתי את זה לפני שעשיתי fixmbr), אני מנחש שבגלל זה הגראב לא זיהה את ווינדוס מהתחלה, רק מוזר שזה קרה, כ…
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
-
-
מה יש לכם להציע ההפצה הינה אובונטו, האם פנטיום 3 800 יסחוב את הכל? איזה דיסק קשיח מינימלי יש להתקין על המערכת הנ"ל?
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
אני מתכנת בECLIPSE בשפת C , (במה"ה UBUNTU) והאקליפס טוען שקבצי INCLUDE בסיסים כמו STDIO.H חסרים. כנראה שהם באמת חסרים, כי כשאני מסתכל בINCLUDES של הפרוייקט, תחת /usr/local/include אין כלום... אני אמור להתקין חבילה בUBUNTU או להוריד קבצים..? תודה לעוזרים [br]פורסם בתאריך: 8.11.2007 בשעה 20:40:57 לא משנה הסתדרתי.הייתי צריך להתקין את החבילה lib6-dev - משהו כזה..
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אם יש לכם מדריך או משהו יעזור לי מאוד תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
פנתר זה המערכת הפעלה של אפל....למי שלא יודע.... ורציתי לדעת אם אפשר להתקין אותה על כל מחשב או רק על מחשבי אפל? והאם בכלל מומלץ לי להתקין אותה במקום איכס פי?
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
הוא על כרטיס רשת של teryon (כבלים)וטחנתי כבר אלף מדריכים הוא תואם הכל לא מבין איפה הקושי. אני חושב שאני אצטרך להחליף גרסא... נ.ב מישהו מוכן להכין לי makefile העבודה הזאת = בעעעעעעעעע(לפרוייקט גמר...)
-
- 1 תגובה
- 818 צפיות
-