לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
היי. האם קיים דבר כזה גם ללינוקס? תודה
-
- 4 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות רשימת השמעה אחת למשל למוזיקה אקוסטית שממנה יצאו הרבה רשימות השמעה של אומנים הקשורים בנושא. איך אני עושה זאת? צירפתי תמונה שאולי תסביר מה אני רוצה תודה לעוזרים [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, קודם כל פירוט גרסאות וכדומה: Mandrake Linux 9.1 Canon BJC 3000 Open Office 1.1 (אבל הבעיה היא בכל תוכנה דומה).... שאני מנסה להדפיס טקסט, הטקסט מודפס כאילו הוא תמונה. שמדפיסים בווינדוס למשל, אז ההדפסה היא "פונטית"... אני לא יודע בדיוק איך להסביר את זה. המדפסת מזהה שזה פונט...... שאני מדפיס טקסט בלינוקס זה מדפיס את זה כאילו זוהי תמונה.... כלומר פשוט מזהה את הפיקסלים ומדפיס, לא לפי הפונט. אני מקווה שהבנתם את הבעיה.... בקיצר, איך פותרים את זה? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
יש דרייברים למודם globeSpanVirata??? זה מודם adsl פנימי בחריץ pci אני ממש ישמח עם מישהו ימצא לי את הדרייבים
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני עובד עם אובנטו בריזי. xmame כולו עובד לאט בחלון גדול ובחלון קטן הוא עובד מהר מידי מישהו יכול אולי לעזור לי לתקן את הבעיה הזו?
-
- 6 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום, אני בונה HTPC מבוסס AMD ATHLON 2000+. מכיוון שאין לי סופר-מחשב מודרני, אני לא יכול להרשות לעצמי להריץ ויסטה ולנגן תכני FHD בצורה חלקה, וגם מכיוון שWIN XP לא מספיק חסכונית, יעילה, או נוחה מספיק - החלטתי לנסות הפצת לינוקס בשילוב עם MythTV (אשמח לשמוע המלצות לתוכנות דומות). בגלל שאני חדש ללינוקס (מעולם לא עשיתי שימוש נרחב בה), רציתי לשאול איזו הפצה תתאים לצרכים שלי ? אין לי בעיה להסתדר עם התקנות CMD, כל עוד יש README נורמאלי עם כל הפקודות...
-
- 2 תגובות
- 983 צפיות
-
-
כל מי שיודע על תוכנות/פקודות/סקריפט בבקשה לשתף אותנו מה שידוע לי זה הפקודה הזאת שנותנת מידע על המעבד cat /proc/cpuinfo
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
היי חברים ה- mac os x לא עולה לי, נתקע על תמוך ומסך טעינה. הדיסק שברשותי שרוט ולכן הוא לא קורא אותו ניסיתי להוריד מספר גרסאות ולצרוב אותם בווינדוס אבל קיבלתי שגיאה יש אפשרות לבצע את ההתקנה דרך USB או כל פתרון אחר ? אני חסר אונים לתקלה הזאת כמה כמה ימים.
-
- 1 תגובה
- 3.2k צפיות
-
-
שלום. יש לי שאלה שהיא אולי קצת טיפשית. יש לי חנות של תשמישי קדושה שניתן לקנות בה בעיקר מזוזה באינטרנט. אני עובד רק על לינוקס. האם ייתכן שיש דברים שאני צריך לבדוק אם הם נראים אחרת למשתמשי ווינדווס?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מחשב מקבוק אייר 6.2 , ברצוני להתקין עליו ווינדוס 7 , ביצעתי גם את שלב יצירת הדרייברים החיוניים בבוטקמפ וברגע שאני לוחץ לו על התחלת התקנה הוא מפעיל את המחשב מחדש נכנס להתקנה עצמה וברגע שאני צריך לבחור שפה, מטבע... אין לי לא מקלדת ולא עכבר ניסיתי לחבר גם עכבר ומקלדת חיצוניים אבל זה לא עזר- יש למישהו מושג מה הבעיה, כמו כן אתמול כן הצלחתי לעבור את השלב הזה ושהגעתי לשלב שאני בוחר כונן להתקנה בחרתי את הבוטקמפ ועשיתי לו אתחול ולאחר מכן זה לא נתן לי להתקין רשם שחסרים לו קבצי מערכת אודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 3.2k צפיות
-
-
אם מישהו יודע אם יש משהו חדש ש אפל מתכננת לשחרר בחצי השנה הקרובה?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה אני מנסה להתקין RH 7.3 אני מעלה את המחשב ואז זה מכניס אותי למן מצב התקנה אוקי ושואל אותי את השאלה הראשונה ללחוץ אנטר עם אני רוצה התקנה גרפית וכו´ אני לוחץ אנטר עדיין המקלדת עובדת, מקש הCAPSLOOK מהבהב וכו´ בנתיים הכול בסדר ואז פתאום הוא מתחיל לטעון כל מיני דברים שקשורים להתקנה ואז פתאום אני קולט שהוא כותב שהוא טוען מן קבצי USB.C וכאלה דברים ואז פתאום האור של הNum Lock נכבה וגם זה של הCPAS OOK ואז המקלדת לא מגיבה לכלום ואז אני ממשיך בהתקנה הוא שואל אותי שאלה לדוגמא כמה מגה להקצות לפרטישן ואני הרי לא יכול לכתוב לו וכו´ מה אני אמור לעשות? חיפשתי בגוגל כבר איזה 12 שעות ולא גיליתי עוד מישהו שנתקל בבעייה הזאותי חיפשתי באתר של רדהאט וכלום ניסיתי למצוא דריברים עבור לינוקס ו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל, שני כתבות שיעזרו לכם להחליט אם אתם בכלל רוצים לעדכן וכדאי: Exclusive Preview of Red Hat 8.0: Bluecurve's Debut World's First Review of Red Hat 8.0-Psyche קראתם? החלטתם שזה בשבילכם? תמשיכו... כנסו שנייה לאתר הבית של רד האט, נכון בקושי עולה? כך גם כל השרתים שיש ברשימת ההורדות של האתר... אבל, למזלכם עבדכם הנאמן מצא לכם שרת מהיר שלא יעשה לכם חצי בעיה וכל החמישה דיסקים נמצאים עליו.... Have Fun Kids.
-
- 29 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בעולם הלינוקס! התקנתי את האובנטו על הsdd שעליו הייתה מותקנת מערכת ההפעלה הקודמת ווינדוס. בנוסף במחשב יש לי hdd שבו מאוכסנים כל הקבצים החשובים שהיו לי במחשב. מאז שהתקנתי את אובנטו אני לא מצליח לשגת אליו. כל פעם שאני מנסה אני מקבל שגיאה. Error mounting /dev/sdb2 at /media/ran-noa/local disk2: Command-line `mount -t "ntfs" -o הסתכלתי על לא מעט מדריכים בימים האחרונים אבל כולם מדברים על מקרים בהם יש לך שתי מערכות הפעלה ואז אתה פשוט צריך לעשות כיבוי בצורה טובה לווינדוס, במקרה שלי אין לי בכלל את מערכת ההפעלה ווינדוס ככה שאין לי מושג מה אני צריך לעשות. הוספתי תמונה שאני מקווה שתעזור לכם להבין את השגיאה טוב יותר. אשמח לעזרה! תודה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב אני גיבתי חומר של תוכנת העריכה MEDIA 100 שעובדת עם מקינטוש על CD. אני רוצה לפתוח את התכולה של ה CD על מנת להמשיך לעבוד על הפרויקט ב PC (מכיוון שהמקינטוש שעליו עבדתי שווק חיים). הבנתי שיש אפשרות להעביר את הקבצים השאלה היא האם אני צריך לעשות את ההמרה דרך מקינטש או PC? כמו כן אם תוכלו לעזור לי ולהסביר לי איך הודעה לכם מאוד בתודה מראש עמיר שחר
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני דיי חדש בלינוקס..ככה שאין לי ממש מושג איך לקמפל\להגדיר את הכרטיס מסך. יש לי מעבד 64 ביט של AMD התקנתי היום Mandriva-Linux-Free-2006-CD1.x86_64 כפי שהבנתי זאת מערכת 64 של מנדריבה 2006 יש לי כרטיס מסך Nvidia 6600 אין אני מתקין את הדרייבר? הורדתי את הקובץ הבא מהאתר של Nvidia NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-8756-pkg2.run וכאשר הרצתי אותו הוא כתב לי שהקובץ לא מתאים ל Kernel שברשותי. מה אני צריך לעשות?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם יש פה מומחים ל- Hackintosh? כאלו שמבינים שימוש מתקדם בכלים מ- Tony Mac X86? אני זקוק לעזרה ואף מוכן לשלם למי שיוכל לסייע לי. תודה.
-
- 23 תגובות
- 10.9k צפיות
-
-
יש לי מחשב (שכבר מותקנת בוא לינוקס) אבל אני לא יודע איזה הפצה (redhat , אובנטו , דביאן...) מותקנת בוא... יש דרך לזהות את זה אולי ?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שולם התקנתי את המערכת ההפעלה ונתקלתי בכמה בעיות די מעצבנות המערכת לפעמים נתקעת או שהעכבר והמקלדת לא מגיבים בכלל [קרה לי שהשארתי את המחשב דלוק כמה שעות ללא שימוש בו] או שתוכנות מסויימות לא פועלות לי למשל שאני מנסה לפתוח את שורת הפקודה[מסוף], אין אפשרות ![ד''א לאובנטו לוקח המון זמן לעלות בערך 20 שניות ! לXP לוקח הרבה פחות זמן וגם הויסטה, שאני הבנתי שהמערכת הזאת אמורה להיות יותר קלילה ולפעול מהר] אין אפשרות בכלל להשתמש ברזולוציית המסך המקורית שלי 1280 על 1024 [למרות שראיתי את הUBUNTU בLIVE CD אז הייתי ברזולוציה המקורית, אך אחרי כמה אתחולים הוא חזר לרזולוצייה נמוכה יותר] הבנתי שצריך לערוך כלשהו קובץ ושנות בו את הX אבל הסתבכתי בזה... והבעיה הכי גרועה, המערכת לא עולה ! אני מ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לנסות ללמוד את לינוקס. הורדתי את אובונטו בגרסת X86 ואני לא מצליח להתקין. בהתקנה רגילה הוא מעלה מסך עם צבעים משונים ולא מגיב לכלום, בSAFE GRAPHIC MODE הוא מראה מסך נורמלי(עם סמל של פיירופוקס ועוד כמה דברים) אבל העכבר לא עובד. יכול להיות שיש בעיות תאימות לוירטואל פיסי? אני עובד על ויסטה הום פרימיום 32 ביט.
-
- 42 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
זה ממש מדהים !!! אני לא מבין איך לא כולם נוטשים את ווינדוס?!? בכל מקרה, איזה מחשב צריך שזה יעבוד? האם שלי מספיק? תודה, אופיר
-
- 7 תגובות
- 880 צפיות
-
-
מותקנת אצלי במחשב אובונטו לינוקס וחלונות XP. בנוסף יש לי מחיצה שמפורמטת ב ext3 ואני לא יכול לגשת אליה לקריאה או לכתיבה. אני מעוניין לצרף את המחיצה הנוספת אל המחיצה של אובונטו או לגשת אליה מתוך אובונטו. איך אני יכול להשתמש בה? sudo fdisk -l Disk /dev/hda: 81.9 GB, 81964302336 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 9964 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Device Boot Start End Blocks Id System /dev/hda1 * 1 4854 38989723+ 7 HPFS/NTFS /dev/hda2 6073 9317 26065462+ f W95 Ext'd (LBA) /dev/hda3 4855 6072 9783585 83 Linux /dev/hda5 6073 6129 457789+ 82 Linux swap / Solaris /dev/hda6 6130 9317 25…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים. יש לנו בארגון כמה מחשבי אובנטו. במחשבים אלו בימים האחרונים אין אפשרות להתחבר ל SHARE מסויים אליו כן היה אפשרות להתחבר לפני כמה ימים. אותם משתמשים בדיוק כן מצליחים להתחבר ל SHARE ממחשבי ווינדוס. הבעיה התחילה בימים האחרונים - במקביל לשינוי סיסמה יזום לכל המשתמשים בארגון (לא יודע אם יש קורולציה). ישנו רק משתמש אחד שכן מצליח להתחבר ממחשב אובנטו ל SHARE, ניסיתי עם אותו משתמש להתחבר ל SHARE ממחשב אובנטו אחר, ללא הצלחה. למישהו יש רעיון?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-