לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני מבין שיש כל מיני דרכים ששמעתי בעקיפין לרכישת מחשב של APPLE אני מעוניין לרכוש מקבוק פרו חדש, 17" מה הדרך הזולה ביותר (שכן לא דרך איי דיגיטל אשר אוחזקים במחירים אסטרונומיים) לקנות מקבוק פרו? חשוב לציין שאין באפשרותי לטוס לחול ו\או מכיר מישהו שטס... מה הדרך הרלוונטית (כולל יבוא או משלוח מחול) אשר יצא לי הכי זול להביא את המחשב ? שכן כמה כסף אני חוסך להבדיל מרכישה דרך איי דיגטל אשמח להמלצות ועזרה חשוב לציין שאני מעוניין בדגם האחרון החדש ביותר. תודה מראש :):)
-
- 41 תגובות
- 18.9k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לרכוש את המקבוק פרו החדש עם הרטינה, בגרסאת 512GB SSD ולהרחיב את הזיכרון ל 16GB אחי טס לסאן פרנסיסקו בקרוב, והשאלה שלי היא כזו. יש אני סטודנט ויש ברשותי בנסוף לכרטיס סטודנט הישראלי כרטיס של ISIC INTERNATIONAL STUDENT האם אחי יכול לקנות לי את המק בארצות הברית ולהציג את התעודה שלי ולקבל הנחת סטודנט ? למי שיש ניסיון עם זה מה בידיוק צריך להציג לאפל כדי לקבל את ההנחת סטודנט ? (זה 200$ הנחה!!) והאם אחי באמת יכול לעשות את זה בשמי.... או שבכלל כל הטרחנות הזו, עדיך לשלם את המחיר הדיי מופקע של אידיגיטל, לקבל אחריות בארץ ולקזז 16 אחוז מע"מ מהחזרי מע"מ של עסק... מה לדעתכם עדיף ? והאם בכלל אפשר סטודנט מישראל (או עם תעודה בין לאומית) לקבל שמה הנחה... תודה מראש !!
-
- 24 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
רציתי לדעת, ראיתי את המחירים של הניידים שך מקינטוש באתר שלהם, ובמקביל ראיתי את המחירים בארץ (בכל מיני אתרים שהבנתי לכאורה שאסור להזכיר כאן את שמם ). המחירים כאן בארץ לפי החישוב שלי יקרים בהרבה, ולכאורה מה מונע ממני לרכוש את המחשב בחו"ל ? יש למישהו נסיון בעניין ?
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
רכשתי מחשב של חברת אפל ובמחשב אין קליק ימני של העכבר.יש קיצור דרך במיקלדת .אני רוצה לעמוד על דבר מסויים ולעשות קליק ימני לדעת מהפיינים ואני לא יכול או אני רוצה לעמוד על כול דבר ולעשות קליק ימני ואז שמירת יעד בשם ..... ואין לי אז מה עושים תודה מראש לכול העוזרים
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני קורא המון לאחרונה בפורום כאן ,אני רואה שיש התעניינות המונית בכל מה שקשור בלינוקס , מצד שני אני רואה שזה גם מסתכם גם ברק התעניינות (לפחות לכאלה בלי ניסיון) הייתי רוצה לשאול את האחראים כאן למה לא בעצם למנף את הפורום הזה בכל מה שקשור למדריכים ברורים גם למשתמש הלא מנוסה? לנסות לשאוב כמה שיותר אנשים "מחוץ למעגל" ,משום מה יש תדמית של מערכת הפעלה מצויינת אך קשה ללמידה ורוב האנשים לא יודעים אפילו איפה להתחיל. אני רואה המון הודעות בפורום הזה ועוד פורומים רבים רוב השאלות כמו "איפה מתחילים" "מה לבחור..." ורוב התשובות מסתכמות "תתקין גירסא X ותזרום..."יש משהו בכך אבל כעובדה זה מקטין משמעותית את המשתמשים הפוטנציאלים . אני חושב שאם הפורום ירכז מדריכים ברורים לנושאים לפי רמות אפילו …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, התקנתי את פדורה 7 (מערכת הפעלה משנית) אחרי זמן מסויים שהמערכת עובדת, נשמעות נקישות.. לדעתי זה או מהסי די או מהדיסק הקשיח.. מישהו מכיר את הבעיה ?? ושאלה נוספת, איך ניתן להסיר את פדורה בצורה חוקית כך שהמחשב יפעל על XP כרגיל ותהיה גישה ל-2 הדיסקים הקשיחים ? תודה
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
היי,נכנסתי לאתר הזה: ftp://ftp.technion.ac.il/pub/Linux/Mandrake/ ורציתי לשאול אם חייבים להוריד את שלושת הדיסקים או שאפשר רק 1
-
- 3 תגובות
- 934 צפיות
-
-
מערכות שעולות ישירות מהדיסק (live CD) רשימה ענקית יחסית... תהנו... http://www.frozentech.com/content/livecd.php?sort=&showonly=
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=596691&sid=127 לא הבנתי, במסגרת מבצע הטרייד אין, אני מקבל 500 שקל בלבד על המחשב הישן שלי ? זה כל ה"הנחה" ? (הייתי מתקשר אליהם, אבל אין תשובה).
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ftp://ftp.uasw.edu/pub/os/linux/mandrakelinux ftp://sunsite.informatik.rwth-aachen.de/pub/Linux/mandrake ftp://mirror.cs.wisc.edu/pub/mirrors/linux/Mandrakelinux ftp://raven.cslab.vt.edu/pub/linux/mandrakelinux ftp://mirrors.secsup.org/pub/linux/mandrake/Mandrakelinux ftp://sunsite.mff.cuni.cz/OS/Linux/Dist/Mandrake/mandrake ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/mandrake ftp://ftp.ps.pl/mirrors/Mandrakelinux ftp://ftp.rediris.es/pub/linux/distributions/mandrakelinux ftp://ftp.cica.es/pub/Linux/Mandrakelinux ftp://mirror.aca.oakland.edu/pub/linux/mandrakelinux ftp://ftp3.mandrake.sk/mirrors/Mandrakelinux ftp://ftp.chg.ru/pub/Linux/Mandrakelinux ftp://ftp.u-strasbg.fr/pu…
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
היום התפרסמה (כל חצי שנה) רשימת הtop500. זוהי רשימה שמדרגת את 500 מחשבי העל החזקים בעולם. ב- 92.4% מהם מערכת ההפעלה היא לינוקס. לפני כמה שנים העובדה הזאת הדהימה אותי, היום כבר לא. התרגלתי.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך מעבירים רשימת תפוצה ממחשב מאק לג'ימייל ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מצרף רשימת תוכנות חינמיות שמצאו חן בעיניי ואני משתמש בהן. אתם מוזמנים לצרף עוד תוכנות לרשימה ובכך ניצור יחדיו "קטלוג" תוכנות חינמיות למקינטוש. RBrowserLite- ,תוכנת ftp מצוינת -http://www.rbrowser.com/RBrowserLite/RBrowserLite.html מיץ פטל - תוכנת צ'יטוט באי סי קיו המאפשר דיבור בעיברית -www.mitz-pettel.com iCal calling iTunes - תוכנה המאפשרת "לחבר" את ה-iTunes וה-iCal. אתה בוחר שעה ביומן של ה-iCal וה-iTunes מנגן - http://www.malcolmadams.com/itunes/itinfo/icalcallingitunes.shtml Wings 3D - תוכנת תלת מימד מצוינת. שווה הורדה!! - www.wings3d.com Pov-Ray - תוכנת רינדור מומלצת www.povray.com זהו בינתיים, אתם מוזמנים להיצטרף ולתרום.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני קודם אתחיל מהדברים שלא אהבתי : 1.הסימנים האלה של CLOSE,MINIMIZE ניהיו קטנים יותר. מעצבן קצת... 2.הגלילה נהייתה הפוכה, אם היה צריך ב10.6 שתי אצבעות להזיז למטה עכשיו צריך למעלה בשביל אותה פעולה. צריך להתרגל לזה.. **עריכה: ניתן לסדר את זה בהגדרות. 3.הגבלה באפשרויות של ההגדרה של מחוות המגע. זה או שאי אפשר בכלל להגדיר את המחוות מגע בדרך בה אתה רוצה, או שיש לך רק שתי אפשרויות שכל ההבדל ביניהם זה כמות האצבעות . 4.בחלונות הFINDER אי אפשר לעשות BACK וFORWARD עם שלוש אצבעות הצידה... או שהם שינו את זה, או שהם בכלל ביטלו את האפשרות לזוז קדימה ואחורה דרך הטאצ'פד... זה מה ששממתי לב בינתיים... מה שכן אהבתי זה כל עניין המסכים, שאפשר להוסיף מסכים כמה שרוצים והגלילה ביניהם ממש כמו בסמא…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
גיסי שהיה צלם "קונבנציונלי" עם עדשות ומצלמות רפלקס יקרות נהג לומר שמהרגע שהגיע העידן הדיגיטלי במצלמות ועריכות וידיאו - "הלכה האומנות". עכשיו, בעיצומה של מהפכת המקינטוש ותוכנת העריכה המדהימה FCP וכמובן תוכנת Adobe After Effects המציאות אחרת לגמרי. FinalCutpro אכן אחת התוכנות המובילות בתחומה בעריכת פרוייקטים קטנים כגדולים, איסוף תיעוד ובניית הפרוייקט קלה ופשוטה ביותר. התוספת של Adobe After Effects מוסיפה אין ספור אפשרויות של אפקטים בתנועה לפרוייקטים הנמצאים ב-FCP. אפקטים שנמצאים בפוטושופ יכולים לעבוד בתוכנה הזו כאשר האפקט מתבצע במעבר מ-Keyframe אחד לאחר בעוד התוכנה מבצעת Render תמונה תמונה.... האמת היא שהאיטיות בנושא ה-Render היא זו שגורמת לביזבז זמן יקר, אך המשוואה ידועה :…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי אז כן כן למי שלא הבין מהכותרת אתמול סיימתי להתקין את מערכת הג'נטו החדשה שלי לאחר שימוש לא קצר בarch שאגב גם הארץ' היה פנטסטי אז נתחיל בזאת שהסיבה שבכלל הבטתי כלפי ג'נטוו הייתה פשוטה טמונה בליבי הרבה זמן, אני בנאדם מאוד סקרן, מאוד אוהב אתגרים(במיוחד אם הם "לא פשוטים") , ומחפש ללמוד בקיצור, לאחר השימוש הכה ארוך עם הארץ' התותח שלי, פירמטתי אותו ופשוט הורדתי את הminimal installation cd של הג'נטוו אז ככה, הדיסק שוקל 80 מגה, הוא מכיל בעצם קרנל, כל המודולים (לזיהוי החומרה) של הקרנל כמובן, כלים לאינטרנט, לעבודה עם ההארד דיסק e2fsprogs , למי שלא מתכוון לעבוד עם ext2/3 אם אני לא טועה הוא צריך להתחבר לאינטרנט ופשוט להוריד כבקשתו xfs2progs או מה שזה לא יהיה בקיצור, נכנסתי לדיסק…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקנתי אתמול את Ubuntu 7.10 וקלטתי שאף אחד לא כתב עליה פה בפורום אז הנה My two cents: קודם ההתקנה והקונפיגורציה הראשונית כבר רשמית יותר קלה מ Windows אפילו בן אדם שלא ראה שום דבר חוץ מ Windows בחיים שלו יוכל לעשות את זה בקלות. בגרסאות קודמות הייתי חייב לשחק עם ה XORG מליון פעמים בשביל להגיע למצב שאני עכשיו בו ולא פתחתי את ה XORG אפילו פעם אחת. חוץ מזה זאת פעם ראשונה שאני מתקין לינוקס ואין לי אפילו בעייה אחת עם הכרטיס רשת האלחוטי שלי (אדימקס) אני נתקלתי בהמון הפצות שאפילו לא עשו BOOT אם הכרטיס היה בתוך המחשב ופה הוא פשוט עבד מהרגע הראשון. האפקטים ברירת מחדל אמנם פחות יפים מבריל אבל בהחלט מספיקים וזה נחמד שלהפעיל אותם לוקח רק שני קליקים. בכל מקרה אני אהבתי וזה בהחלט המ…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי PC עם WINXP ן IMAC עם מערכת הפעלה 9 איך ניתן ליצור רשת בינהם.ישלכם קישור למדריך בנושא? עריכה: איות בכותרת (Prog.)
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי להיות חכם ולעבור ללינוקס! הורדתי mandriva ONE כהתחלה, התקנתי , הגדרתי את המחיצות ואפשר להגיד - יש לי לינוקס. אבל, אינטרנט שם אין לי. אחרי שביקשתי עזרה בפורומים שונים , לא ממש עזרו לי. ואני ממש חייב אינטרנט 24 \ 7. אז בלית ברירה נשארתי עם ווינדוס XP. עכשיו חזר לי החשק לעבור ללינוקס סופית אז החלטתי שבכמה ימים הקרובים אני עושה הכללל (חוץ מלעבור לספקית אחרת וחוץ מלקרוא לטכנאי ולהחליף מודם) כדי שיהיה לי לינוקס עם אינטרנט. ברשת יש 2 מחשבים. המחשב שלי מחובר ל"מלבן קטן": שם המודל: DRUC-U2 שם המוצר: 802.11g USB 2.0 Adapter המחשב השני מחובר לראוטר: HomePortal 1800HW 2WIRE תודה רבה על כל עזרה אפשרית :]
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה אני צריך במדויק כדי לרשת בין שני המחשבים. אלו כבלים? נדמה לי שאני צריך גם תוכנה בשם PC MACLAN , תקנו אותי אם אני טועה. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מקינטוש עליו רצה מערכת ההפעלה החדשה יחסית של אפל העונה לשם יגואר. חוצמהמחשב המדהים הזה יש לי עוד מחשב פי.סי ממוצע המריץ את xp. יש לי כרטיס רשת וכבל המחבר את המחשבים הללו אבל אין לי ממש מושג איך לחברם לשיתוף קבצים ושיתוף אינטרנט. בתודה מראש, איל כהן <גם הודעה זו נכתבה בעזרת Mac OS 10.2 Jaguar>
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה להקים אצלי רשת אלחוטית. יש לי איזה מחשב ישן הנה המפרט שלו : P-3 600MHZ לאידע איזה לוח אם... 128 מגה ראם 20 גיגה כונן קשיח עכשיו השאלה היא : האם UBENTU (זאת ההפצה שאני חושב להתקין) תפעל נורמלי על כזה מחשב, והאם היא יודעת לנהל רשת אלחוטית בין מחשבים שהם כולם ווידוס אקס פי? נב : ואולי יש הפצה אחרת של לינוקס שתתמוך יותר טוב ואולי גם אחת שפועלת כולה על ממשק גרפי?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שני מחשבים אחד עם XP PRO והשני עם UBUNTU. אני מעוניין שהמחשבים יהיו מחוברים בינהם ברשת חוטית וישתפו קבצים ותיקיות, בעוד שהמחשב (הישן) עם הUBUNTU יהיה מחובר לאינטרנט ברשת אלחוטית וישמש כראוטר למחשב עם הXP. יש אפשרות כזו?
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום , יש לי שאלה אליכם.... הציעו לי איזשהי עבודה שבה אני צריך לדעת לעבוד עם שאילתות בסביבות לינוקס..ויוניקס השאלה שלי למה הם התכוונו ? אני יודע שאילתות מאקסס ו mysql השאלה היא איך עושים שאילתות בלינוקס ? אותן פקודות ? עם איזו תוכנה ? נניח שאני מתקין אובנטו על המחשב שלי? איך אני עושה שם שאילתות ? ו מה זה סביבת יוניקס בילינג ? האם תוך שבוע אני אוכל ללמד את עצמי שאילות בלינוקס ?
-
- 25 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
איך אני מוצאת את האופציות של פקודת echo? אני לא יכולה לרשום echo --help כי המערכת פשוט רושמת echo
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-