עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Satlan,

אהלן אני חדש דנדש בעסק הלינוקס.. והתחלתי קצת לקרוא בפורומים ולנסות להתקין את הנגן BMP ובכן, לאחר שעשיתי ./configure בתיקיה של ה-BMP.. כתבתי MAKE ולאחר מכן הוא רושם לי: make: *** No targets specified and no makefile found. Stop. מה עשיתי לא נכון? בתודה מראש חברים!

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by BKnife,

יש לי 2 כוננים אחד C ואחד D על C מותקן windows xp על D יש לי כמה דברים ו12 ג'יגה פנוי שלום אני צריך שתעזרו לי בהתקנת Fedora גירסא : Version: Fedora Core 3 (Heidelburg) אני רוצה להתקין את פידורה על D אבל הוא לא נותן בגלל שהכונן לא ריק איך אני יכול להתקין את פידורה על D גם כשיש לי עליו עוד דברים ? בהתקנה לחצתי לו על Next עד שהגעתי לחלק של אחרי השפות...והוא לא רצה לעשות לי NEXT כי הוא חיפש כונן ריק הכוונה לחלק הזה : אם זה חשוב אז הורדתי את זה מפה : http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=64 בבקשה תעזרו לי להתקין את פידורה על כונן D בלי לפרמט אותו תודה מראש

• 4 תגובות
    • 805 צפיות
  3. שלום לכולם.... מקווה שזה הפורום הנכון... אני מעוניין להתקין Ubuntu על מחשב שמותקן בו XP .... חשוב לציין שXP מותקן על HD אחד וה-Ubuntu אמור להיות מותקן על HD אחר ( לא על מחיצה אחרת ) השאלה שלי היא האם לעשות התקנה רגילה של Ubuntu כדי שיהיה Dual Boot או שאני צריך לעשות Hide למחיצה של XP ורק אחרי זה להתקין את המערכת השניה? אשמח להסבר קצר ממי שמבין בעניין . תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 921 צפיות
  4. Started by TaMiRn2,

הגדרתי מחיצת (שהיא NTFS) וSWAP אבל המחיצה נמצאת ב EXTENDED בהארד דיסק (יכול להיות שזה שורש הבעיה?) כשאני רוצה להתקין... אני מתקין דרך MANUAL ומסמן את המחיצה שאני רוצה.. ויש לי הודעה שהוא לא מוצא ROOT FILE בבקשה לא לרדת עלי אני משתמש מתחיל ביותר (בגלל זה אם תשימו לב יש לי המון שאלות פה...) תודה...

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום, רציתי להתקין אובונטו 14 וראיתי שממליצים להתקין כמה מחיצות שונות, עבור swap, user, boot וכו'. רציתי לדעת כיצד אפשר לעשות זאת בבטחה באמצעות כוננים לוגיים, אם יש על הכונן הפיזי מידע שאני לא רוצה שימחק. כמה מומלץ להקצות לכל מחיצה? ואיזה מחיצות חשובות לדעתכם? כיצד להבטיח שהמידע הקיים על הכונן לא ימחק? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. הכרטיס רשת האלחוטי(במפרט המשני שלי) מבוסס על צ'יפ הRalink RT2500. באתר של Belkin אין דרייברים ללינוקס אז בדקתי באתר של RALINK בקישור הזה http://www.ralinktech.com/supp-1.htm הדרייבר הוא בSorce code. לא RPM. לא הצלחתי להתקין אותו, והמע' הפעלה לא מזהה אותו(מזהה אותו כהתקן רשת לא ידוע ) בReadme שבקובץ לא הצלחתי למצוא הסבר איך לטעון או להתקין את הדרייבר וד"א אני די חדש בכל הקטע הזה עם הלינוקס, אבל רוצה ללמוד את הנושא... לכן כרגע מנסה לעבוד מהעמדה השניה שלי(מפרט משני) בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Armageddon26,

אני רוצה להתקין במחשב שלי לינוקס למטרת תכנות ב-C++ ו-JAVA בעזרת ECLIPSE. זה בשביל קורס באוניברסיטה והם מחייבים לתכנת בלינוקס. אשמח לקבל המלצה על גרסא ואולי גם לינק והסבר קצר על איך להתקין. תודה רבה!

8. שלום, כרגע מותקן אצלי וינדוס XP אבל חשבתי גם להתנסות בלינוקס. אני לא כל כך מבין בזה אז יש לי כמה שאלות לגבי זה: 1. הבנתי שאפשר להתקין על מחשב אחד גם וינדוס וגם לינוקס. אז קודם כל- זה כדאי? לא ייווצרו כל מיני בעיות ככה?. ואם כן- אז איך זה בדיוק הולך? יש לי שני ארדיסיקים- אחד עם שמונים ג'יגה עליו מותקן הXP, והשני עם 160 ג'יגה מחולק לשתי מחיצות. אז אני יכול למשל להתקין על אחת המחיצות שלו את לינוקס? ויש אפשרות כזאת לגשת לאותם קבצים משני מערכות ההפעלה ? ואני יוכל להחליט בכל בוט לאיזה מערכת הפעלה אני רוצה להכנס? 2. איזה גרסה של לינוקס אתם ממליצים? וחוץ מזה גם בחיים לא ראיתי מערכת לינוקס- זה באמת רק באמצעות שורת פקודה הכל שם או שיש גם ממשק גרפי? תודה לעוזרים

• 27 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. שלום כולם ! כפי שהכותרת מרמזת אני צריך עזרה בהתקנת מודם ITEX על מנדריק 9 אני יודע שיש למודם תמיכה בלינוקס כי יש דרייבר בדיסק התקנה שלו אבל אני לא מצליח להבין איך מתקינים חומרה (אני דיי חדש בעסק) האם מישהו יוכל להסביר לי צעד צעד איך עושים זאת !? בתודה מראש lir@n

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by karpad,

שלום קודם כל רציתי להגיד שעברתי לאובנטו והיא באמת הפצה מאוד נוחה אוקי לשאלות: 1. האם ניתן לעבוד בדואל דיספליי בלינוקס? (אם כן הסבירו איך) 2. משום מה כשאני מנסה להתחבר לשרת 'irc.co.il' בעזרת 'XCAHT IRC' אני מקבל הודעה שאין מספיק פרמטרים מה הבעיה ואיך פותרים אותה? 3. האם ניתן לישר את הטקסט לימין בGAIM? (אם כן הסבירו איך) תודה

• 5 תגובות
    • 868 צפיות
  11. יש לי שני מחשבים אחד עם לינוקס ואחד עם WIN2000 הלינוקס שיש לי הוא RED-HAT 8.........ניסיתי להתקין סמבה וזה רשם שיש גרסה יותר חדשה שכבר מותקנת...... לא מצאתי שום סמבה בתפריטים אז קראתי באתר על קובץ CONF שצריך לקבוע בו את ההגדרות....... הקובץ שלי שונה לגמרי ממה שהיה במדריך...... מישהו יכול לתת לי מדריך שיעבוד על הלינוקס הזה או להסביר לי איך לשתף?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. טוב אז ככה יש לי לוגיטק MX510 הבעיה שלי זה שכפתורי הצד (יש 2 כפתורים בצד שמתאימים לאגודל ) לא מוגדרים ובכלל אין לי את MX510 לבחור בהגדרות של העכבר ולא ראיתי דריבר רשמי כל יתר הדברים האחרים פועלים מצוין אבל אני רוצה כפתור אחד שישמש לקדימה וכפתור אחד לאחורה כמו שיש לי בחלונות ובמיוחד לפירפוקס

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by buyom,

ערכתי חיפוש ענק בשני מערכות אלו mandrake 8.1 ו- RedHat 7.1 ולא מצאתי בחיגני האינטרנט תמיכה של קישור ms-chaep אני מבקש עזרה למי שמבין איך אני יכול אולי למצוא חייגן שיכול לתת לי תמיכה ב ms-chaep או שיש דרך המערכת כדי לסדר עניין זה Buyom@hotmail.com Icq# 84364257

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Linuxnewbie,

שלום!!! אני משתמש חדש בלינוקס ויש לי כמה בעיות בבקשה תעזרו לי!!!(RadHat 7.3) אחרי שהתקנתי את הלינוקס התברר לי שבווינדוס איני רואה את המחצות שיצרתי בשביל הלינוקס ואיני יודע איך להעביר קבצים ללינוקס.. בגלל זה לא הצלחתי להתקין סקריפט בשביל ADSL בלינוקס בקיצור אני לא מצליח להבין איך אני יכול להגיע לקבצים שאני צריך מהווינדוס וגם אין לי אפשרות להוריד אותם בגלל שאין לי עדיין חיבור לאינטרנט... ודרך אגב... הורדתי תוכנה שאמורה לתת לי את האפשרות לגשר בין הקבצים שבווינדוס לקבצים שבלינוקס אבל שוב... אני אל מצליח להכניס את התוכנה ללינוקס... אני בבעיה :-/ בבקשה תעזרו לי....

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by ac1240,

איך אני יכול לתת הרשאות של העתקה או מחיקה של קבצים בכונן שהוא כונן D שזה לא כונן שהכנתי עם הלינוקס אלא עם הוינדוס ועוד שאלה האם אפשר לפתוח קבצי exe בלינוקס ? תודה

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  16. Started by omrx,

שלום היום בבוקר שבאתי להדליק את הimac הוא עשה מן קול כזה של ביפ ואחרי זה הוא עשה רעשים שנשמעו של המאווררים , במקום המנגינה שהוא משמיע עם ההדלקה. הכול עובד חוץ מזה , אבל גם שכיביתי ואחרי כמה דקות הדלקתי הוא שוב עשה את הקולות. אז השאלה שלי היא למה זה קורה ? והאם כדי להביא את זה למעבדות של אפל בארץ ? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  17. אובונטו 8.04 server TFTP\DHCP\PXELINUX\SAMBA המצב כרגע שאפשר לעלות מPXE ולעלות Acronis True Image ו-Acronis Disk Director. אני מעוניין לדעת איך איך ניתן לעלות גם מקבצי ISO, לדוגמא Ghost 14, או WinPE. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. Started by instinct21,

כשאני מדליק את המחשב עולה לי ההודעה : error no such partition grub rescue זה לפטופ ואין ברשותי דיסק של ווינדוס מה לעשות ?

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by blancman,

התקנתי היום הפצה בשם PCLINUXOS שהיא יחסית לא מוכרת. בתור משתמש חדש בלינוקס שרק רצה לנסות איך זה להיות בלי וינדוס אני יכול להגיד לכם שהחיים לא קלים (אצלי לפחות) אשמח אם תוכלו להפנות אותי למדריך לשימוש בהפצה או בלינוקס בכלל להתקנת תוכנות, דרייברים ותפעול כללי של המערכת. נ.ב. ניסיתי להתקין דרייברים של ג'יפורס והטרמינל הודיע שרץ אצלי SERVER X. מה זה ואיך מנטרלים אותו? אודה לכם על הרצון הטוב והידע שלכם

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  20. Started by nir_1996,

שלום, הורדתי iATKOS S3. חילצתי את ה ISO מה RAR והשתמשתי בתוכנה בשם iso to usb כדי שאני אוכל להתקין את ה MAC דרך הדיסק און קי שלי. אחרי שהתוכנה סיימה לחלץ את ה ISO לדיסק און קי שלי, נכנסתי לדיסק און קי וראיתי שם קצת קבצים, קובץ בשם BOOT ועוד כמה קבצים. סה"כ הם שקלו כמה KB, עכשיו אני יודע שזה לא הגיוני. בכ"מ ניסיתי להכניס את הדיסק און קי ולהפעיל אותו כשהמחשב עולה, כמו שציפיתי, זה לא עבד (המחשב ביקש להוציא את הדיסק און קי, ללחוץ על כפתור כלשהו ואז הוא עשה ריסט). עכשיו השאלה שלי היא מה לעשות? איך לחלץ את ה ISO כמו שצריך כדי שאני אוכל להתקין את ה MAC דרך הדיסק און קי שלי. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. Started by menachep,

שלום לכולם, התקנתי ubuntu 8.4 - הורדתי מהאתר של אקליפס את ה אקליפס גרסא אחרונה 3.4 , חילצתי אותו, והצלחתי להריץ אותו, הבעיה היא כזו אני רוצה לתכנת ב C++ הורדתי את התוסף של C++ מהאתר של אקליפס אך לא מצאתי מדריך כיצד להוסיף אותו לתכנה? ושאלה שניה: באוניברסיטה אם אני כותב ב shell - את הפקודה man shell אני מקבל אופציות אך בבית הוא אומר שהוא לא מכיר את זה , מה אני צריך להתקין? ושאלה שלישית: בשביל שתיהיה לי סביבת פיתוח של java אני צריך להתקין עוד דברים חוץ מהאקליפס? תודה רבה.

22. שלום לכם, קניתי שרת לא מזמן התקנתי עליו לינוקס ואיכסנתי אותו בחוות השרתים התקנתי אפצ'י עם תמיכה ב PHP כדי לאכסן אתר קטן שלי ושאני מנסה לגלוש עליו אני מקבל את השגיאה הבאה: Forbidden You don't have permission to access on this server. הנה הכתובת: http://cz.melonportal.co.il/ אני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי שזה יעבוד עשיתי CHMOD 775 לקבצים וזה עדיין לא עוזר.. השמח לקבל פתרון לבעיה... תודה מראש מוטי.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by m1ke,

קודם כל מדובר על אובונטו 10.4 LTS (לא שזה כ"כ משנה תאכלס). כתבתי דף html עם form ששולח את הנתונים לסקריפט שיושב ב cgi-bin. הסקריפט בתורו אמור לקרוא לכמה תוכנות שיושבו במיקום אחר בממחשב ותחת יוזר אחר. הוספתי את www-data ל group של אותו יוזר ווידאתי שיש הרשאה לקריאה והרצה על כל הקבצים שאני צריך. הבעיה היחידה שלי היא שאותן תוכנות צריכות קובץ מסויים המכיל ססמאות. אין לי אפשרות לדחוף את מיקום המקום בתור פרמטר והתוכנה מחפשת את הקובץ בתקיית הבית של www-data (/var/www) שכמובן לא נמצא שם. אני לא רוצה להעתיק את הקובץ הזה לתקיית הבית של www-data מהסיבות המובנות שאני פשוט אחשוף אותו לכולם, וכמו כן אני גם לא רוצה ליצור העתק של הקובץ הזה כי במידה והוא ישתנה אצטרך לעדכן אותו בכמה מקומות…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. צריך עזרה רכשתי מחשב White MacBook 2.1 והתקנתי XP ואין לי דדריברים זה מחשב שרכשתי במבצע של אורנג ,דוגמה אין לי קול אני לא מצליח לאוצי דיסק.....

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום אני רוצה להחליף חברת אינטרנט \ לאיים להחליף חברת אינטרנט כדי להשיג מחיר יותר טוב ואינטרנט יותר מהיר, אבל יש ברשת הביתית מאחורי הראוטר גם מחשב מקינטוש G4 שעובד על OS 9 \ OS X . בשביל הרצון שהבעתי בהתחלה אני צריך לדעת האם ואיך אפשר להתחבר בVPN במחשב מקינטוש. וגם לאיזו חברות אינטרנט מהיר אפשר\כדאי להתחבר במצב הנוכחי של מחשבי PC ברשת עם מחשב מקינטוש. בתודה מראש!, דניאל.

• 0 תגובות
    • 897 צפיות

דיונים חדשים בפורומים