לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם לחבר שלי קרה מקרה מצער והוא דיי דפק את הוינדוס שלו, החומר שבהארד דיסק חשוב לו והוא לא רוצה לפרמט. הצעתי לו 2 דרכים: 1. להעביר את ההארד דיסק למחשב אחר כSLAVE ואז נוציא ממנו את המידע (קצת בעייתי) 2. להשתמש בדיסק עם מערכת הפעלה שתטען מהדיסק ואז נוכל להוציא את המידע להראד דיסק חיצוני או לעשות מחיצה ואז לפרמט רק מחיצה אחת. איזה מערכת הפעלה אני יכול לשים על הדיסק באופציה השניה? ואם אפשר לתת לי קישור תבורכו תודה מראש. D:
-
- 11 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב שמותקנת בו ה Fedora ( עם חומר חשוב מאוד ) וברצוני להתקין על אותו מחשב גם את ה Debian . השגתי דיסק נוסף מכיוון שה Fedora מותקנת על Partition אחד בלבד וברצוני להתקין את ה Debian על הדיסק החדש. אודה לטיפים ועצות כיצד להתקין את ה Debian ללא פגיעה ב Fedora ושתהיה לי היכולת לבחור באיזו מערכת לעבוד.
-
- 0 תגובות
- 883 צפיות
-
-
רכשתי את המצלמה Microsoft LifeCam Studio וחיברתי אותה למקבוק. אני מעוניין להקליט וידיאו עם המצלמה באמצעות QuickTime. באפשרויות של איכות ההקלטה ישנן האפשרויות: Medium, High, Maximum כאשר Maximum הוא device native על פי התאור. שאני בוחר במקסימום אני רואה שהוא מקליט לי ב 1080p ו high מקליט ב 480p. אני מניח שיש איזה קובץ שמכיל שם את ההגדרות האלו כך שאני אוכל לשנות ל 720. יש למישהו מושג איך ניתן לשנות?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בזמן האחרון קצב ההורדה שלי נע בין 28 ל32 קילו בייט , ויש לי אינטרנט של 1.5 מגה ביט. אני אמור להוריד בסביבות ה190.. התקשרתי אתמול ל012 והתקלה לא היתה אצלם והם הפנו אותי לערוצי זהב, שבדקתי איתם וגם איתם אין בעיה כי כשהמחשב לא היה מחובר לאינטרנט היה אפשר להוריד במהירות מקסימלית מהאתר של הוט. עשינו בדיקה בcommand על מנת לבדוק כמה פורטים פתוחים (netstat -a) או שככה לפחות הם הגדירו את זה, ולטענת הנציגת שירות יש לי יותר מדי פורטים פתוחים (10 כשהמחשב לא מחובר לאינטרנט). מה שהם הציעו לי לעשות זה בדיקת וירוסים על מנת לראות אם יש גורם כלשהו במחשב שגורם לאיטיות בהורדה יש לי בעיקרון אנטיוירוס שפועל כל הזמן והתקנתי גם עוד אנטיוירוס היום, ובדקתי בשניהם, ובשניהם הוא לא מצא שום וירוס. י…
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
יש לי כונן אחד , עליו התקנתי את WINDOWS XP , אבל עשיתי עם ההתקנה של ה-XP , מחיצות(PARTITIONS) של C,D,E כמה שאלות: 1. האם ניתן להתקין על מחיצה מסוימת, נגיד שלא עליה יושב ה-WINDOWS , את היוניקס?? 2. נגיד ואפשר, אפשר להתקין יותר מיוניקס אחד על אותו כונן? 3. ונגיד ואפשר גם את זה...מה הגודל של כל התקנה? חשבתי על MANDRAKE 10 , ו-SUSE 9.1 תודה
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לשתף את משתמשי מחשבי המחברת של אפל (במיוחד את משתמשי האייבוק שסובלים מאיטיות מסוימת בהרצת תוכנות כבדות) בפתרון פשוט. אני מחבר מארז חיצוני עם דיסק מהיר (לא יקר היום) ורב נפח עם קייש סביר (8מב) ליציאת פיירוויר. בהגדרות מערכת אני קובע למחשב לאתחל מהכונן החיצוני. התוצאה היא שיפור ניכר בביצועים. אם אתם משתמשים באייבוק גם כדסקטופ זה פתרון לא רע. מומלץ. בברכה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
is there is a way to do it ?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, היום סוף סוף יום שישי, חופש מהביצפר ה$%#^ הזה, יש זמן להתקין את ג'נטו בכיף ללא כאבי ראש עם בית ריק ובלי אח קטן שמסתובב בין הרגלים... את ההתקנה התחלתי בסביבות 12 בלילה, אבל הייתי עייף בצורה לא רגילה אז לאחר שהורדתי את הקרנל שבחרתי (gentoo-source) והוא נפתח החלטתי ללכת לישון ולהמשיך כשאני אקום.. וכך עשיתי, הכל הלך חלק, והפעם לאומת פעמים קודמות הצלחתי להתקין את ה-grub בהצלחה, לפי מה שאני יודע לא עשיתי טעויות כלל... אך כאשר אני בא להעלות את הג'נטו, בזמן ההעלה הוא נעצר בשני השורות הללו ולא ממשיך... ואם זה משנה משה, גם הנורות של ה-Caps Lock וה-Scroll Lock במקלדת מהבהבות.... בקיצור, מה פשר ההודעה הזאת? התקנה לא מוצלחת שוב או משהו אחר? תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יום שבת, 29/11/2008, כבכל שבועיים, נערוך את מפגש קפה גינה המסורתי המפגש הפעם כולל בין היתר כוכבים אורחים וחדשות טובות. שימו לב, אם יש מישהו מראשון לציון והסביבה שמעוניין להגיע, יש טרמפ ( הלוך וחזור ). המפגש הוא מפגש חברתי ולא טכני של חברי המועדון בו כולנו יושבים בבית קפה ומקשקשים על הא ועל דה. המפגש פתוח לכל מי שיש לו עניין בלינוקס וקוד פתוח, או מעוניין להכיר את הנפשות הפועלות באיזור ירושלים. המפגש מתחיל בשעה 20:30 לערך ונמשך עד השעות הקטנות של הלילה ( בדרך כלל מסתיים ב12:00 ). המיקום הוא - קפה בגינה, דרך בית לחם 74. אנחנו מצטערים שהאתר לא עובד, נתקלנו בקשיים טכנים. בואו בהמוניכם, גיא שפר, JLC תוספות: בכל שאלה בנוגע למפגש, אתם מוזמנים ליצור עימי קשר במסנגר lfnuke2@gmail.c…
-
- 0 תגובות
- 918 צפיות
-
-
הייי! איך אני יכול לשים עברית על MAC OS? זה על מחשב מקבוק פרו 13. וכן מישהו יודע אם יש תוכנות שצריך להתקין? כמו אופיס וכו? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות G5 IMAC ואני לא משחק במשחקי מחשב בכלל אני רק רואה סרטים ואני צריך אותו למוזיקה גם כדאי לי או לא ואפשר להחליף לו כרטיס מסך או קול?? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 875 צפיות
-
-
למי שמשתמש בדפדפן ה-FF לבטח נתקל בכך שלא ניתן לחזור לדף הקודם עם כפתור ה-BackSpace. לא מצאתי לזה פיתרון בפורום אז אעלה אותו כאן נכנסים לדפדפן וכותבים בשורת הכתובת about:config בפילטר רושמים Backspace מקישים פעמיים על התוצאה שעלתה ומשנים את הערך מ-2 ל-0. סוגרים ופותחים מחדש - עובד כמו שאמור לעבוד.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עובד על MBPr mid-2014 ונתקלתי בתופעה מעצבנת ממש בספארי - כשאני לוחץ על לינק כלשהו באתר שמפנה לחלון חדש, יש לג רציני עד שהחלון נפתח. לוקח לו משהו כמו 2.5 שניות להפתח. זה לא קשור למטמון של הדפדפן וכו' (ניסיתי). מישהו נתקל? למישהו יש אולי רעיון? תודה!
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
Sorry I'm writing in English, no Hebrew. I've recently installed Ubuntu 7.1 on my computer, I have two different Hard Drives, one of tem is 250GB and the other 400GB. I did a terrible mistake and in the Ubuntu installation I've dedicated the whole 400GB driver to Ubuntu. Unfortunately I had 100GB of high quality media on that hard drive and now, it is all gone because of the installation. When I'm running windows it does not even recognize the second hard drive and it is completely gone. What can I do? Is there a way to recover all of my media that was on the Hard Drive? How can I control the Hard Drive through windows like I used to do? Please help, I really need it urg…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התקנתי את ubuntu והמערכת עלתה פעם אחת אחרי ההתקנה, בפעם השניה אחרי שבחרתי ב-ubuntu מבין ווינדאוס עלה לי מסך שחור(דוס). פשוט לחצתי על סמל ההתקנה שהיה בשולחן העבודה והתקנתי זה המסך שהתקבל http://jpg.co.il/view/56b0d422d256c.jpg/ האובנטו הותקן במקביל לווינדוס 7 אני חושב שמערכת היא- Ubuntu 14.04.3 LTS 62 BIT מערכת הפעלה וינדוס 7 האם יכול להיות שמערכת ההפעלה שאני מתקין צריכה להיות 32 BIT ולא 64 BIT? מה הבעיה ואיך אפשר להשלים את ההתקנה?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, התקנתי את פדורה 7 (מערכת הפעלה משנית) אחרי זמן מסויים שהמערכת עובדת, נשמעות נקישות.. לדעתי זה או מהסי די או מהדיסק הקשיח.. מישהו מכיר את הבעיה ?? ושאלה נוספת, איך ניתן להסיר את פדורה בצורה חוקית כך שהמחשב יפעל על XP כרגיל ותהיה גישה ל-2 הדיסקים הקשיחים ? תודה
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
שלום, ברשותי שרת דואר Exchange ואני מעוניין ב- Mail Reley מבוסס לינוקס. הבנתי ש- Postfix יכול לעשות את העבודה, אולם לא מצאתי מדריך באינטרנט להגדרת postfix לשרת exchange. ברשותי שרת centos שעליו אני מתכוון להתקין את המערכת. תודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מאוד חדש בכל הקטע של הלינוקס והייתי רוצה לנסות להשתמש במערכת ההפעלה ולראות מה היא שווה... החלטתי שאני רוצה להתקין את ההפצה של SUSE... ויש לי שאלה: מה עדיף לי - להוריד את הגרסא להתקנה על ההארד דיסק או את גרסת ה Live? אני משתמש מאוד חדש בלינוקס ועוד אין לי מושג זו תהיה הפעם הראשונה שאני אריץ לינוקס על המחשב אז אני רוצה לדעת מה עדיף לי לעשות האם להוריד גרסת התקנה או הרצה.... עכשיו לא מצאתי מאיפה להוריד את הגרסא המלאה של SUSE 9.3 .... אם למישהו יש ליניק או פתרון אחר לתת לי אשמח לשמוע! הפורום מאוד עזר לי להחליט החלטות חשובות לגבי תחילת דרכי בלינוקס... תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
הי, טיפה נתקעתי בבעיה הבאה: בpath מסוים צריך למצוא את מספר ההופעות הממוצע של המילה wieght בכל הקבצים בהם היא מופיעה(ובקבצים אלו בלבד). אשמח אם למישהו יש רעיון כללי או אפילו יותר טוב - קוד שעושה את זה. חג שמח!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו תמיד, יש תקופות שויסטה מעצבנת יותר, ופחות. בזמן האחרון ויסטה גרמה לי להשתגע, ונזכרתי באותה הפצת לינוקס שניסיתי שקרצה אלי אך לא לשאר משתמשי הבית. יש לי כמה בעיות/ שאלות עם מנדריבה 1. אני לא מצליח להגדיר חיבור לאינטרנט כראוי, זאת אומרת אין את אפשרות הL2TP (או שאני לא יודע איפה היא) והיא לא נותנת לי להגדיר את כתובת ספקית האינטרנט שלי, יש למישהו מדריך מפורט? 2. אני צריך תוכנה לקידוד וידאו עם הגדרות נרחבות, שיכולה להוסיף כתוביות. 3. האם יש למנדריבה את הקודקים שנכללים בK LITE? 4. בהורדה שהורדתי לא נכללת עברית, היכן אני יכול למצוא? יש לציין שכל זה מהתרשמות בLIVE CD ללא התקנה, והיא עבדה כך מהר יותר מויסטה, התרשמתי.
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היי, אני מחפש פקודת shell או פונקציה בVI בשביל לצמצם שורות בקובץ (או סתם פלט). לדוגמא, להפוך קובץ שבתוכו: aa bb cc dd ל- aabb ccdd לא מצאתי פקודה אחת שעושה את זה. בתודה מראש, יוני.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי היום REDHAT9 ואני מאוד מסתבך איך אני מתקין תוכנות קטנות כמו נטסקייפ וכל מיני תוכנות כאלה? אין קובץ הפעלה EXE
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
פתחתי את המערכת לFTP דרך המדריך הזה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=218630 ההתקנה הייתה מאוד פשוטה עכשיו כמה שאלות שאולי יראו לכם מפגרות אבל בכל מקרה אני אשמח לעזרה הFTP פתוח לכולם או רק לרשת בפנימית שלי? אם לא , אז איך אני פותח אותה? איך אני יוצר משתמשים לFTP? ראיתי בגוגל בכל מיני פורמים אבל בגלל החוסר ידע שלי בלינוקס לא היה לי מושג על מה מדברים אז פניתי לפה לעזרה
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
i cant write in hebrow now but its not the problem i am going to finish installing beryl on ubunto 7.04 and i need to do this now Go to System > Preferences > Sessions Click the New button Type "Beryl" (no quotes) for the Name text box Type "beryl-manager" (no quotes) for the Command text box Click the OK button but where is the sessions i cant find him ? what is his name in hebrow in there ty
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-