לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מחפש תומך טכני בעל ידע בלינוקס. - ידע מתקדם בניהול, אבטחת שרתים והתקנות(cron job, incoub ועוד) בסביבת לינוקס. לפרטים נוספים: סלולארי 054-567-4879 EMAIL: EILON12121@GMAIL.COM MSN: EILON99@HOTMAIL.COM ICQ: 769555 עריכה: אני חדש וכאן ובדקתי ואני חושב שהפורום מתאים במידה ולא אשמח אם תעבירו. תודה ויום נעים.
-
- 0 תגובות
- 983 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על זה? http://www.eweek.com/article2/0%2C1895%2C2209676%2C00.asp
-
- 1 תגובה
- 982 צפיות
-
-
היי, אחרי איזה עשר שנים טובות (מגיל 7, משמע היום אני בן 17) שאני חורש את המחשב (ומכך גם את הוינדוס) התחיל להימאס... קיצר החלטתי לחדש ולנסות לעבור ללינוקס, או לפחות ללמוד עליה איך זה בנוי ואיך עובדים עם המערכת. יצא לי לראות כמה פעמים את המערכת, אבל לא ממש להשתמש בה... ולכן יש לי כמה שאלות: א. מה ההבדל העיקרי בין וינדוס ללינוקס? ולמה אומרים שדווקא לינוקס עדיפה על הוינדוס מלבד שזה קוד פתוח? ב. לפי מה שאני יודע לינוקס לא בנויה כמו וינדוס בגישה ל"מחשב שלי" ושם להארד דיסקים, תיקיות וכאלה... איך זה עובד שם? ג. עוד דבר שראיתי ושמעתי עליו ועל לינוקס שלפעמים צריך לקמפל דברים. אז מה זה "לקמפל"? מה הכוונה? ד. לינוקס תומכת ברשת ביתית עם אינטרנט? ה. הבנתי שיש אפשרות להשאיר את …
-
- 3 תגובות
- 982 צפיות
-
-
הקובץ lilo.conf שבתיקיה etc נראה אצלי, אחרי ששיניתי אותו, ככה: boot="/dev/hda" map=/boot/map keytable=/boot/il-8859_8.klt prompt nowarn timeout="50" message=/boot/message menu-scheme=wb:bw:wb:bw vga="????? ???" default=windows image="/boot/vmlinuz" label="linux" root="/dev/hda6" initdr="/boot/initdr.img" append="devfs=mount acpi=off quiet" vga=788 read-only image=/boot/vmlinuz label="linux-nonfb" root=/dev/hda6 initdr=/boot/initdr.img append="devfs=mount acpi=off" read-only image=/boot/vmlinuz label="failsafe" root=/dev/hda6 initdr=/b…
-
- 1 תגובה
- 982 צפיות
-
-
היי, מאז ששידרגתי למאקינטוש האינטרנט איטי בטירוף.. יש איזה הגדרות מסוימות שכדאי להגדיר? בראוטר/מאק
-
- 0 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש של Win בערך כל חיי וכבר המון המון זמן עוברות לי מחשבות בראש על לינוקס. אולי כי פשוט נמאס לי מהשגרה, אולי כי זה פשוט מסקרן אותי, אולי כי סתם בא לי להכיר עוד משהו, אני רוצה לעבור ללינוקס. אך יש לי דברים שעוצרים אותי כמו: *האם יש דרכים להפעיל תוכנות של חלונות על לינוקס? *כיוון שאני "גיימר עלק" האם משחקים\סטים\וונטרילו יעבדו על לינוקס? *מה לגבי אנטיוירוס, זה עדיין נכון שאין צורך בהגנה כזאת או אחרת? מקווה לפתור כמה שאלות מתוך ההמון תודה
-
- 2 תגובות
- 981 צפיות
-
-
אז ככה יש לי פנטיום 1 200 מגה הרץ זיכרון 32 בתקן SIMM אני רוצה להתקין עליו מערכת של שרת כדי להפוך אותו למרכז של כל התקשורת אצלי בבית חשבתי להתקין w2k אבל זה לא יעלה שמה ואני לא רוצה להקריב למטרה הזאתי מחשב קצת יותר מתקדם אז הגעתי למסקנה שלינוקס הכי טוב יש המלצות גרסאות וכו' תודה מראש נ"ב אני שונא את NT 4 אז אין טעם להציע זאת
-
- 2 תגובות
- 981 צפיות
-
-
הקצבתי מחיצה של 15 ג'יגה ללינוקס. האם זה בסדר? (בכל מקרה אין כבר מה לעשות, כי הווינדוס מותקן) איילו סוגי דחיסות קבצים צריך ללינוקס? (מנדרייק) אני עושה מחיצה אחת ללינוקס עצמו (וכל מה שמגיע עם ההתקנה שלה) ומחיצה אחרת לשאר השטויות (7.5/7.5). כמה הלינוקס שוקל? בהתקנה של מנדרייק כתוב "Office", האם זה אופן-אופיס? אילו סוגי דחיסה עדיפים למחיצה שבה אני אשים תשטויות (כמו תמונות, מוסיקה וכו')? האם אפשר להשתמש במוסיקה ששומרה על מחיצה עם דחיסה של ווינדוס (FAT32)? תמונות? האם יש צורך בלהפוך את הקבצים לקבצים שונים? (למשל מ-WMA לסוג אחר) תודה.
-
- 0 תגובות
- 981 צפיות
-
-
נתקלתי לאחרונה באתר המפרט את כל ההיסטוריה של אפל: מהמחשב הראשון, שיצא בשנת 1976 (APPLE I) ועד ל-IMAC ול-G4 של היום. אפשר שם לקבל מידע מהימים שעוד סטיב ג'ובס וביל גייטס עוד היו חברים ועד היום. שווה ביקור. קישור 1 קישור 2
-
- 0 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אני ממש מתחיל בלינוקס... מישהו מוכן להסביר לי בבקשה איך מתחברים בפרוטוקול L2TP לברק? תודה!
-
- 0 תגובות
- 980 צפיות
-
-
היי. עקבתי אחרי המדריך הזה http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=75527&highlight=xcomposite ושהגעתי לשלב השני הוא כותב מה לעשות עם KDE,גנום וכו',אבל לא כותב מה עושים עם אובונטו,למישהו יש מושג? מישהו מכיר אפקט דומה שיותר קל להתקין? גם בריל לא הצלחתי
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אתמול משום מה החלטתי שיהיה רעיון טוב לעלות קצת את הרזולוציה, העלתי להכי גבוה שיש בפדורה 10 עם שולחן עבודה של גנום, דריבר לכרטיס מסך לא התקנתי כי זאת התקנה חדשה ונקייה. מיד לאחר העלאה ולחיצה על apply המסך מקבל עיוותים כמו ארטיפקטים ומשחיר כולו, לאחר 10 דקות בערך הוא שוב נדלק ומיד מתחילים שוב העיותים, נקודות שחורות והמסך כולו מתעוות, ושוב פעם משחיר, העניין זה קורה לבדיוק שנייה שאני יכול לראות מה קורה אז אין לי שום דרך לשנות את הרזולציה ככה. השאלה היא כזאת, המערכת נותנת בוט ומגיעה למסך לוג, שם מופיעה השם מתשמש והוא מבקש ממני סיסמא, עד לפה אין בעיות, איך שאני מכניס את הסיסמא והיוזר שלי עולה כול הבלאגן מתחיל מחדש. הבנתי שאני צריך איכשהו להגיע לקובץ /etc/x11 xorg.conf ושם אני …
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
קראתי פה באחד הנושאים שצריך לעגון את המחיצות של XP כדי שיהיה אפשר לגשת אליהן מלינוקס. איך עושים את זה? או שיש פיתרון אחר? תודה מראש, עידו.
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
אני עושה התקנה ואחרי כמה שניות הוא כותב לי error in exec of stage2 trying to execute '/usr/bin/runinstall2' from installation volume the following fatal error occurred fatal error in stage1: I/0 error i cant recover from this you may reboot your system מה זה אומר ומה לעשות עזרו לי :'(
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין את UBUNTU על מחשב די ישן ואני מקבל כל מיני בעיות מוזרות (תמונות למטה) אז חשבתי שאולי זה בגלל הכרטיס המסך הישן שיש בו (VOODOO 3) אבל בשביל ליהות בטוח אני שואל אותכם... המחשב די ישן: pentium 3 3dfx voodoo 3 3000 128-256 MB ram (צריך לבדוק, אני לא כל כך בטוח) [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת, ניסיתי להתקין את שתי הגרסאות, וכלום. אז ככה: מחשב Athlon 64 סוקט 939 עם לוח אם K8NS של ג'יגה בייט 512 ראם radeon 9600 קניתי הרד דיסק חדש (כי הישן שבק חיים) - 250G של סמסונג. ניסיתי להתקין עליו אובונטו גרסא 6.1 (היחידה שהיתה לי צרובה בבית) וזה עבד, בערך. הוא לא היה מוכן להתעדכן בכלל, וגם לא להוריד תוכנות (למרות שכן היתה גישה לאיטרנט - דרך פיירפוקס). הוא אמר שאין את הקבצים שהוא צריך בשרתים. הנחתי שמדובר בגרסא ישנה מדי ולכן אין כבר תמיכה בשרתים (לא יודע אם זה נכון או לא). אמרתי לעצמי : אני אוריד גרסא חדשה ואתקין אותה. הורדתי את 8.04 צרבתי במהירות 16 וניסיתי להתקין (דרך boot). נתן לי באמצע שגיאה I/O כלשהי ואמר שזה כנראה בעיה בדיסק שנצרב לא טוב. צרבתי עוד …
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום, מדובר על התקנה מהדיסק לייב יש לי קשיח ישן של 4.3 ג'יגה
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
מה יותר טוב לינוקס הוא יוניקס ומערכות הפעלה אחרוות? שהיה גם קל כיף יפה מהיר לשימוש משהו שדומה ל Windows Xp Proffesional אולי יש לחים מה שהוא להמליץ לי על מארחית הפלה אחרת שאני לא מכיר שלא עושה בעיות ומהירה..הוא כול דבר אני ישמח לשמוע...
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אוקיי הורדתי VMWARE PLAYER ו WORKSTATION ואני מעוניין לנסות מערכות הפעלה חדשות עכשיו לפי מה שאני הבנתי צריך מערכות הפעלה מיוחדות כדי להריץ אותם סתם ככה בVIRULIZATION משו סיומת של VMR אני מעוניין שתמליצו לי על מערכת הפעלה כזאת עם קישור להורדה בבקשה או אם אין אני כבר ידאג להשיג חוץ מזה אני ראיתי שם באתר שלהם שיש תוכנה שעושה את זה שאתה תוכל לעשות SIMULATION למערכת הפעלה שאינה בסיומת מיוחדת אלא ISO רגיל מתוך דיסק והשאלה שלי היא האם יהיה אפשר גם מקובץ ISO שנמצא על המחשב? ושכחתי איך קוראים לתוכנה אז אם מישו מבין תזכורת תוכל להועיל הרבה וגם חומר בנושא בעברית/אנגלית מאוד יועיל ולפי מה שאני הבנתי כל זה מיועד לאגונים שרתים וכו' האם זה גם שימושי לבית? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אני מעוניין להתקין את EXPECT ע"ג סולאריס 10. לפי קובץ README, אני צריך לוודא לפני התתקנה שמותקן אצלי Tcl. הורדתי גם את קובץ tcl8.4.16 בכדי לקמפל את הקובץ, אני צריך (לפי מיטב הבנתי) מהדר gcc. 1. האם אני צריך להתקין מהדר gcc או שהוא כבר קיים ואני פשוט צריך להוסיף אותו ל-path שלי? 2. האם זאת הדרך להתקין EXPECT או שישנה דרך מומלצת אחרת? # ls expect-5.43 tcl8.4.16 # cd tcl8.4.16 # ls ChangeLog ChangeLog.2001 compat library macosx unix ChangeLog.1999 README doc license.terms tests win ChangeLog.2000 changes generic mac tools # cd unix # ls Makefile.in configure tcl.m4 tclLoadDl.c tclUnixChan.c tclUnixNotfy.c tclUnixThrd.h README configure.in tcl.spec tclLoadDld.c tclUnixCompa…
-
- 0 תגובות
- 978 צפיות
-
-
האם MAC OS X יודע לקרוא/לכתוב למחיצות NTFS או FAT32? מישהו יודע?
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
שלום לכולם.... מקווה שזה הפורום הנכון... אני מעוניין להתקין Ubuntu על מחשב שמותקן בו XP .... חשוב לציין שXP מותקן על HD אחד וה-Ubuntu אמור להיות מותקן על HD אחר ( לא על מחיצה אחרת ) השאלה שלי היא האם לעשות התקנה רגילה של Ubuntu כדי שיהיה Dual Boot או שאני צריך לעשות Hide למחיצה של XP ורק אחרי זה להתקין את המערכת השניה? אשמח להסבר קצר ממי שמבין בעניין . תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
יש לי בריזי,וכאשר אני מנגן סרט עם כתוביות: א. הכתוביות בכתב מעפן ב. אם יש 2 שורות אז השורות מתהפכות... איך אפשר לתקן את זה? תודה
-
- 2 תגובות
- 978 צפיות
-
-
חיפשתי קצת ולא ממש מצאתי תשובה, אני רוצה לדעת מהן דרישות המערכת המינימאליות שדרושות כדי להריץ ubuntu עם beryl. תודה רבה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום.... אני די התחלתי ללמוד שוב קצת לינוקס.... הייתה לי התנסות ממש קצרה וממש לא מעמיקה בעבר ב-Fedora core 4. אני רוצה לעשות לעצמי איזה live cd. אבל אין לי מושג איזה אם איזה גירסה כדאי לי להתחיל. הייתי רוצה לקבל כמה המלצות על גרסאות מומלצות. אני לא מתמחה בתכנות יודע לא הרבה.. יודע C לא ברמות הכי גבוהות... הלינוקס בעיקרון הוא למתרות למידה לא יותר מזה.
-
- 3 תגובות
- 977 צפיות
-