לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
הקובץ lilo.conf שבתיקיה etc נראה אצלי, אחרי ששיניתי אותו, ככה: boot="/dev/hda" map=/boot/map keytable=/boot/il-8859_8.klt prompt nowarn timeout="50" message=/boot/message menu-scheme=wb:bw:wb:bw vga="????? ???" default=windows image="/boot/vmlinuz" label="linux" root="/dev/hda6" initdr="/boot/initdr.img" append="devfs=mount acpi=off quiet" vga=788 read-only image=/boot/vmlinuz label="linux-nonfb" root=/dev/hda6 initdr=/boot/initdr.img append="devfs=mount acpi=off" read-only image=/boot/vmlinuz label="failsafe" root=/dev/hda6 initdr=/b…
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
לאחר חודשים של המתנה עצבנית, זה סוף סוף הגיע! (* התמונה להמחשה בלבד ) לחצו על הקישור לרשימת חידושים, הסבר כללי, ומירורים להורדה (כולל ביטורנט וגרסת DVD).
-
- 2 תגובות
- 991 צפיות
-
-
קבלו ביטול (מצטער), על רוב השאלות שלי יש מענה בFAQ .. אני אשתמש באשכול הזה במידה ויצוצו עוד שאלות.
-
- 0 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם התקנתי את VMWARE ועליה התקנתי את LINUX SUSE אני לא מצליח להיתחבר לאינטרנט, איך אני מגדיר שהאינטרנט יעבוד לי ב-LINUX יש לי מודם פנימי dimond PCI ADSL עם WIN 2003 SERVER אין לי בעיית היתחברות אני מצליח להיתחבר תודה!!!
-
- 1 תגובה
- 991 צפיות
-
-
אני עושה התקנה ואחרי כמה שניות הוא כותב לי error in exec of stage2 trying to execute '/usr/bin/runinstall2' from installation volume the following fatal error occurred fatal error in stage1: I/0 error i cant recover from this you may reboot your system מה זה אומר ומה לעשות עזרו לי :'(
-
- 2 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש של Win בערך כל חיי וכבר המון המון זמן עוברות לי מחשבות בראש על לינוקס. אולי כי פשוט נמאס לי מהשגרה, אולי כי זה פשוט מסקרן אותי, אולי כי סתם בא לי להכיר עוד משהו, אני רוצה לעבור ללינוקס. אך יש לי דברים שעוצרים אותי כמו: *האם יש דרכים להפעיל תוכנות של חלונות על לינוקס? *כיוון שאני "גיימר עלק" האם משחקים\סטים\וונטרילו יעבדו על לינוקס? *מה לגבי אנטיוירוס, זה עדיין נכון שאין צורך בהגנה כזאת או אחרת? מקווה לפתור כמה שאלות מתוך ההמון תודה
-
- 2 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אז ככה, הורדתי את 3 הדיסקים של מנדרייק החדש ממקור אמין לחלוטין, מרשימת ה ftp הרשמית. קיצר תוצאת ה md5sum שווה למה שאמור להיות. צרבתי את הדיסקים... שמתי את הדיסק הראשון בכונן ועשיתי ריסטרט, עובר כמה דברים מגיע ל Loading mashu into memory.... בקטע הזה זה הראה קצת התקדמות ואז עצר בשגיאה פאטאלית I/O error, שהוא לא מצליח להריץ קובץ runinstall2.. חשבתי, דיסק דפוק (האמת זה די בלתי אפשרי עם הצורב שלי.. אבל חפיף, חשבתי קורה..) קיצר צרבתי שוב (nero), הפעם זה הגיע כמעט לחצי של הפס האדום אך שוב אותה שגיאה מעצבנת. חשבתי אולי יש בעיה בנירו.. אז צרבי באמצעות BlindWrite עוד דיסק (מתחילים להגמר לי הדיסקים פה..) פעם שלישית גלידה? מן הפח אל הפחת, הפעם זה אפילו היה יותר גרוע ואמר לי שגיאה אח…
-
- 2 תגובות
- 990 צפיות
-
-
החלטתי למצוא דרך לחבר אל הנגן שלי את המצלמה הדיגיטלית שלי שדורשת דרייבר (כאמור, זה בלתי אפשרי). אני יתקין לינוקס על הנגן ובלה בלה בלה.. קיצר... מה שאני צריך.. זה קישור להוריד את התוכנה (לינוקס) באנגלית והסבר קצרצר איך להתקין (אם צריך בכלל) ואם אפשר גם דרייבר שתומך בלינוקס למצלמה מסוג canon a95. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אני ממש מתחיל בלינוקס... מישהו מוכן להסביר לי בבקשה איך מתחברים בפרוטוקול L2TP לברק? תודה!
-
- 0 תגובות
- 989 צפיות
-
-
אתמול משום מה החלטתי שיהיה רעיון טוב לעלות קצת את הרזולוציה, העלתי להכי גבוה שיש בפדורה 10 עם שולחן עבודה של גנום, דריבר לכרטיס מסך לא התקנתי כי זאת התקנה חדשה ונקייה. מיד לאחר העלאה ולחיצה על apply המסך מקבל עיוותים כמו ארטיפקטים ומשחיר כולו, לאחר 10 דקות בערך הוא שוב נדלק ומיד מתחילים שוב העיותים, נקודות שחורות והמסך כולו מתעוות, ושוב פעם משחיר, העניין זה קורה לבדיוק שנייה שאני יכול לראות מה קורה אז אין לי שום דרך לשנות את הרזולציה ככה. השאלה היא כזאת, המערכת נותנת בוט ומגיעה למסך לוג, שם מופיעה השם מתשמש והוא מבקש ממני סיסמא, עד לפה אין בעיות, איך שאני מכניס את הסיסמא והיוזר שלי עולה כול הבלאגן מתחיל מחדש. הבנתי שאני צריך איכשהו להגיע לקובץ /etc/x11 xorg.conf ושם אני …
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על זה? http://www.eweek.com/article2/0%2C1895%2C2209676%2C00.asp
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-
-
-
שלום חברים יש לי לינוקס DEBIAN ,הפצה האחרונה שלו שעובד לי יפה מאוד כבר 3 חודשים. אתמול גיליתי ש APACHE לא עולה. בדקתי יותר לעומק וראיתי שתיקיה var/logs עם כל הקבצים ותת תיקיות שלה עברו למיקום אחר, שהוא var/keys (תיקיה שקיימת עבור תוכנה מסויימת שיש לי). עכשיו, התיקיה var/logs ריקה לגמרי! וכל הקבצים אחרים, כולל את SYSLOG,KERNEL LOG... כולם בתיקיה var/keys. :'( אני חושש שמדובר בהתקפה מבחוץ ומישהו עשה לי את זה בכוונה. אני מאוד מקווה שיש דרך להחזיר את כל הקבצים למיקום הנכון שלהם ולהגדיר ללינוקס ש PATH של הלוגים הינו var/logs ולא var/keys. איך עשים את זה?! אני מודה מראש לכל העוזרים. נ.ב. כל פיתרון שתקף על UBUNTU גם יעזור לי ב DEBIAN שלי. תודה
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום, הבנתי שישנה אפשרות מובנית במק להעלות קבצי תמונה של דיסק, בלי תוכנה צד שלישי דוגמת דיימון טולס. איך עושים את זה בדיוק? והאם אכן DMG זה קובץ תמונה?
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
-
-
היי, אחרי איזה עשר שנים טובות (מגיל 7, משמע היום אני בן 17) שאני חורש את המחשב (ומכך גם את הוינדוס) התחיל להימאס... קיצר החלטתי לחדש ולנסות לעבור ללינוקס, או לפחות ללמוד עליה איך זה בנוי ואיך עובדים עם המערכת. יצא לי לראות כמה פעמים את המערכת, אבל לא ממש להשתמש בה... ולכן יש לי כמה שאלות: א. מה ההבדל העיקרי בין וינדוס ללינוקס? ולמה אומרים שדווקא לינוקס עדיפה על הוינדוס מלבד שזה קוד פתוח? ב. לפי מה שאני יודע לינוקס לא בנויה כמו וינדוס בגישה ל"מחשב שלי" ושם להארד דיסקים, תיקיות וכאלה... איך זה עובד שם? ג. עוד דבר שראיתי ושמעתי עליו ועל לינוקס שלפעמים צריך לקמפל דברים. אז מה זה "לקמפל"? מה הכוונה? ד. לינוקס תומכת ברשת ביתית עם אינטרנט? ה. הבנתי שיש אפשרות להשאיר את …
-
- 3 תגובות
- 989 צפיות
-
-
טוב אני לא יודע אם זה המקום, אבל זה עדיין ניראה לי הכי רלוונטי לפה התחלתי להכנס לעולם הלינוקס ... ואני מתעניין בבניית גריד ממחשבים ישנים {אין לי הרבה (או בכלל) ידע בלינוקס} אפשרי ? לא אפשרי מסובך לא מסובך ? מה בכלל צריך ואיפה מתחילים יש לי כמה מחשבים ישנים בבית שעומדים יתומים שמעתי שמועות שאפשר לנצל אותם אם גורדים .... זה בכלל הפורום הנכון לשאלה כזאת :s05:
-
- 3 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אז ככה יש לי פנטיום 1 200 מגה הרץ זיכרון 32 בתקן SIMM אני רוצה להתקין עליו מערכת של שרת כדי להפוך אותו למרכז של כל התקשורת אצלי בבית חשבתי להתקין w2k אבל זה לא יעלה שמה ואני לא רוצה להקריב למטרה הזאתי מחשב קצת יותר מתקדם אז הגעתי למסקנה שלינוקס הכי טוב יש המלצות גרסאות וכו' תודה מראש נ"ב אני שונא את NT 4 אז אין טעם להציע זאת
-
- 2 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום לכולם.... מקווה שזה הפורום הנכון... אני מעוניין להתקין Ubuntu על מחשב שמותקן בו XP .... חשוב לציין שXP מותקן על HD אחד וה-Ubuntu אמור להיות מותקן על HD אחר ( לא על מחיצה אחרת ) השאלה שלי היא האם לעשות התקנה רגילה של Ubuntu כדי שיהיה Dual Boot או שאני צריך לעשות Hide למחיצה של XP ורק אחרי זה להתקין את המערכת השניה? אשמח להסבר קצר ממי שמבין בעניין . תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
-
-
קראתי פה באחד הנושאים שצריך לעגון את המחיצות של XP כדי שיהיה אפשר לגשת אליהן מלינוקס. איך עושים את זה? או שיש פיתרון אחר? תודה מראש, עידו.
-
- 1 תגובה
- 987 צפיות
-
-
היי, מאז ששידרגתי למאקינטוש האינטרנט איטי בטירוף.. יש איזה הגדרות מסוימות שכדאי להגדיר? בראוטר/מאק
-
- 0 תגובות
- 987 צפיות
-
-
היי. עקבתי אחרי המדריך הזה http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=75527&highlight=xcomposite ושהגעתי לשלב השני הוא כותב מה לעשות עם KDE,גנום וכו',אבל לא כותב מה עושים עם אובונטו,למישהו יש מושג? מישהו מכיר אפקט דומה שיותר קל להתקין? גם בריל לא הצלחתי
-
- 4 תגובות
- 986 צפיות
-
-
מה יותר טוב לינוקס הוא יוניקס ומערכות הפעלה אחרוות? שהיה גם קל כיף יפה מהיר לשימוש משהו שדומה ל Windows Xp Proffesional אולי יש לחים מה שהוא להמליץ לי על מארחית הפלה אחרת שאני לא מכיר שלא עושה בעיות ומהירה..הוא כול דבר אני ישמח לשמוע...
-
- 4 תגובות
- 986 צפיות
-
-
אני צריך חייגן ללינוקס אובונטו (UBUNTU) לכרטיס רשת ADSL !!!
-
- 1 תגובה
- 986 צפיות
-
-
היי, אני מנסה להתקין את easy ubuntu, וכשאני מנסה להתקין אותו הוא אומר ''יש להריץ את התוכנית בתור מנהל root.'' מה זה אומר? מה אני אמור לעשות? תודה רבה למי שעוזר
-
- 1 תגובה
- 986 צפיות
-
-
שלום. התקנתי SUSE 10.1 , כן זה עם ה COMPIZ המגניב ב GNOME וזה פועל כמו קסם לכל מי שרוצה לדעת. לא ניסיתי את זה ב KDE עוד כי זה לא חשוב ממש אם אני לא יכול לגלוש. עכשיו אני משתמש ב כרטיס רשת עם מודם THOMSON בכבלים. יש לי בעיה להשתמש בכלל בכרטיס רשת. עד כמה שאני יודע זה הצליח לזהות את זה בלי בעיות, אבל הכרטיס לא פועל. לאחר פישפוש ברשת מצאתי באיזה פורום מפוקפק, פוסט על נושא דומה ונאמר שם שאפשר להשתמש בכרטיס אם ורק אם אתה מכבה את המחשב מנתק מהחשמל ואז עולה ישירות ל LINUX ולא חוזר מחלונות. ונאמר שם שזה בעיה בקרנל ותיקנו את זה בגרסה מתקדמת יותר, הפוסט המדובר היה על SUSE 10.1, כיום יש גרסה חדשה יותר 10.2 ואם אני לא טועה יש בה גרסה מעודכנת יותר של הקרנל. ניסיתי את הפתרון ה…
-
- 4 תגובות
- 986 צפיות
-