עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. האם MAC OS X יודע לקרוא/לכתוב למחיצות NTFS או FAT32? מישהו יודע?

2. שלום לכולם.... מקווה שזה הפורום הנכון... אני מעוניין להתקין Ubuntu על מחשב שמותקן בו XP .... חשוב לציין שXP מותקן על HD אחד וה-Ubuntu אמור להיות מותקן על HD אחר ( לא על מחיצה אחרת ) השאלה שלי היא האם לעשות התקנה רגילה של Ubuntu כדי שיהיה Dual Boot או שאני צריך לעשות Hide למחיצה של XP ורק אחרי זה להתקין את המערכת השניה? אשמח להסבר קצר ממי שמבין בעניין . תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 955 צפיות
  3. Started by matteo,

טובאז ככה הורדתי את הדריברים של אנוידיה לכרטיס מסך שלי ללינוקס עכשיו בשביל להתקין אותם צריך לסגור את הx server אני עושה ctrl+alt +f2 עובר לקונסול ורושם init 1 עד כאן סבבה ומכאן כשאני מתקין הוא מתחיל לדבר איתי על דברים של הקרנל שלא טובים וכל מיני כאלה מה הבעיה מישהו מוכן להסביר לי איך מתקינים את הדריברים אני מוכן לדבר בטלפון אם צריך אגב פעם שעברה זה נגמר בפירמוט של הלינוקס הדריברים לא הותקנו כמו שצריך והxserver לא נפתח לי ועשיתי הכול והוא לא התקנפג לי טוב

• 4 תגובות
    • 955 צפיות
  4. Started by Guy232425,

הקובץ lilo.conf שבתיקיה etc נראה אצלי, אחרי ששיניתי אותו, ככה: boot="/dev/hda" map=/boot/map keytable=/boot/il-8859_8.klt prompt nowarn timeout="50" message=/boot/message menu-scheme=wb:bw:wb:bw vga="????? ???" default=windows image="/boot/vmlinuz" label="linux" root="/dev/hda6" initdr="/boot/initdr.img" append="devfs=mount acpi=off quiet" vga=788 read-only image=/boot/vmlinuz label="linux-nonfb" root=/dev/hda6 initdr=/boot/initdr.img append="devfs=mount acpi=off" read-only image=/boot/vmlinuz label="failsafe" root=/dev/hda6 initdr=/b…

• 1 תגובה
    • 955 צפיות
  5. Started by eladtk,

שלום לכולם היום הכרתי לראשונה את עולם המאק אם קניית MACBOOK הבנתי איך רוב הדברים עובדים אך עדיין יש לי כמה בעיות ואשמח אם יעזרו לי בהן: -הבנתי שאפשר להתקין את הווינדוס על המאק אם תוכנה בשם PARELLS הבעיה שלי איתה היא שהיא לא חינמית ואפשר להגין שזה נגד כל העקרונות שלי לקנות אותה אז אם יש מישהו שמכיר תוכנה חינמית שעושה את אותה העבודה אני אודה לו . -הMAC לא מריץ לי קבצי EXE ולכן אם יש תוכנה שיכולה לעזור בעניין אני אשמח (עדיף חינמית). -בכול מקרה אם ישנם טיפים או אתרי הורדה מיוחדים לעולם הMAC אני אשמח אם תוכלו להכיר לי אותם . אודה לכל המשיב eladtk@gmail.com

• 1 תגובה
    • 954 צפיות
  6. Started by ordan,

טיקאסט 116 יוצא כמה ימים בלבד אחרי שהעלנו לאוויר את טיקאסט 115. הרבה חדשות וחידושים לא היו בין 115 להיום. כמו תמיד גוגול, אפל, מיקרוסופט ושאר ירקות. גם השבוע האתנחתה המוזיקלית שייכת ללהקת מג'נטיק שמאזיננו טל שקד חבר בה ולעונג לנו להשמיע משיריה. שם השיר השבוע: Dear. אנא עיקבו אחרי השואו נוטס ב http://www.tcast.co.il/shownotes ונשמח עם תיצטרפו לקהילתנו המתפתחת ב http://www.tcast.co.il/forum. יום כיפורים קל ונעים לכולם בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 954 צפיות
  7. שלום, אני מאוד חדש בכל הקטע של הלינוקס והייתי רוצה לנסות להשתמש במערכת ההפעלה ולראות מה היא שווה... החלטתי שאני רוצה להתקין את ההפצה של SUSE... ויש לי שאלה: מה עדיף לי - להוריד את הגרסא להתקנה על ההארד דיסק או את גרסת ה Live? אני משתמש מאוד חדש בלינוקס ועוד אין לי מושג זו תהיה הפעם הראשונה שאני אריץ לינוקס על המחשב אז אני רוצה לדעת מה עדיף לי לעשות האם להוריד גרסת התקנה או הרצה.... עכשיו לא מצאתי מאיפה להוריד את הגרסא המלאה של SUSE 9.3 .... אם למישהו יש ליניק או פתרון אחר לתת לי אשמח לשמוע! הפורום מאוד עזר לי להחליט החלטות חשובות לגבי תחילת דרכי בלינוקס... תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 954 צפיות
  8. יש לי הרבה גיבויים בהרד דיסק הבעיה היא שעכשיו יש לי בעיה הוא אינו מזוהה טוב בXP עכשיו הרצתי קנופיקס גרסה 4.0 והוא אכן זהה לי אותו הבעיה היא שאני לא יכול להעביר את הקבצים להרד דיסק השני אין לי הרשאות כתיבה אליו ניסיתי לשנות דרך המאפיינים של הכונן אבל ללא הצלחה, ניסיתי גם להעתיק את הקבצים לדיסק און קי אבל יש לי הרשאות להכל (קריאה כתיבה והרצה) אבל בפועל אני לא יכול להעתיק שום קובץ אם למשהו יש פתרון אני אשמח לשמוע תודה

• 2 תגובות
    • 954 צפיות
  9. Started by dima1987,

אני צריך חייגן ללינוקס אובונטו (UBUNTU) לכרטיס רשת ADSL !!!

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  10. Started by Wood-Elf,

הקצבתי מחיצה של 15 ג'יגה ללינוקס. האם זה בסדר? (בכל מקרה אין כבר מה לעשות, כי הווינדוס מותקן) איילו סוגי דחיסות קבצים צריך ללינוקס? (מנדרייק) אני עושה מחיצה אחת ללינוקס עצמו (וכל מה שמגיע עם ההתקנה שלה) ומחיצה אחרת לשאר השטויות (7.5/7.5). כמה הלינוקס שוקל? בהתקנה של מנדרייק כתוב "Office", האם זה אופן-אופיס? אילו סוגי דחיסה עדיפים למחיצה שבה אני אשים תשטויות (כמו תמונות, מוסיקה וכו')? האם אפשר להשתמש במוסיקה ששומרה על מחיצה עם דחיסה של ווינדוס (FAT32)? תמונות? האם יש צורך בלהפוך את הקבצים לקבצים שונים? (למשל מ-WMA לסוג אחר) תודה.

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  11. Started by Yehudaa,

יש לי הרדיסק IDE בפורמט NTFS עם הרבה חומר עליו הרצתי LIVE CD ואני רוצה לגשת לכונן הזה 1.איזה פקודה מוציאה את רשימת ההרדיסיקים המותקנים ? 2.איך לעשות mount לכונן הזה דרך LIVE CD תודה !

• 2 תגובות
    • 952 צפיות
  12. Started by avidan28,

בוקר טוב\ערב טוב שלום חברי הפורום.אני חובב לינוקס ואני מעוניין בעצה לפיתרון בעייה שורשית.אני משתמש בלינוקס בהפצת קובנטו כבר מגרסא 5.10.אולם בעיה אחת מנעה ממני שימוש שוטף. אחרי התקנת הנגן VLC במנהל חבילות וראיתי שהוא כבר מותקן הוא פשוט לא היה בשום מקום במערכת הפעלה.יכולתי להסיר אותו ולהתקין אותו בלי סוף אבל למצוא אותו ולהשתמש בו ממש לא יכולתי. עכשיו.בגרסא החדשה צפיתי לפיתרון של הבאג הזה.ומשום מה הבעיה חוזרת גם בהפצה חדשה זו.מישהו נתקל בבעיה ומצא את הפיתרון המיוחל???. בתודה רבה מראש.

• 1 תגובה
    • 952 צפיות
  13. Started by Devil Servant,

יש לי בריזי,וכאשר אני מנגן סרט עם כתוביות: א. הכתוביות בכתב מעפן ב. אם יש 2 שורות אז השורות מתהפכות... איך אפשר לתקן את זה? תודה

14. Started by Gold shark,

אוקיי אז ככה אני רוצה להשתמש ב NO IP ואני התקנתי אותו דרך המנהל חבילות וכשאני ניגש לפתוח אותו אז הוא לא מגיב לא כלום וחהר שלי אומר לי שאני צריך להגדיר אותו להפצה שלי מה עושים ?

• 0 תגובות
    • 951 צפיות
  15. Started by yinnond,

שלום לחברי הפורום הנכבדים. אולי משהו יודע מדוע אני לא מצליח להתקין ב- פנטיום III עם תוכנת XP את הדריבר של מצלמת DV חדשה מתוצרת פנסוניק. הדריבר הוא: video stream הדחיה מנוסחת כך: this dr. cannot be installed with the operating sys, on your PC לציין שהמצלמה מצוידת בכבל USB וכ"כ הצלחתי להתקין את תוכנת ניהול הקבצים והעריכה מה-CD. בתודה מראש, ינון

• 1 תגובה
    • 950 צפיות
  16. Started by lior51,

שלום כשאני ניכנס לתוכנה אני לא רואה את רשימת השרתים או כל דבר אחד שכתוב נגיד אני עושה חיפוש הוא מראה שיש תוצאות אבל זה כיאלו אין פונטים לא רשום שום דבר.. אני חושב שיש בעיה בפונטים למישהוא יש רעיון תודה ליאור

• 0 תגובות
    • 950 צפיות
  17. Started by 2Fluffy4U,

שלום לכולם, רציתי לשאול כמה דברים.. 1. האם מישהו מכיר מעבד תמלילים תואם OFFICE שאיננו NeoOffice? אני מחפש מעבד תמלילים נוח שיכול לקרוא ולשמור קבצים גם עבור אופיס. הניאו אופיס מתסכל אותי מאד בגלל תאימות העברית הלוקה (ואשמח אם תקחו את זה כעובדה, לי כבר אין כח לנסות להתאים עצמי לניאו אופיס). 2. האם מישהו מכיר את תוכנת "MELLEL"? אשמח לחוות דעת עלייה, האם אפשר להפעיל ולשמור בה קבצי וורד ואופיס. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 950 צפיות
  18. Started by DXT,

לאחר חודשים של המתנה עצבנית, זה סוף סוף הגיע! (* התמונה להמחשה בלבד ) לחצו על הקישור לרשימת חידושים, הסבר כללי, ומירורים להורדה (כולל ביטורנט וגרסת DVD).

• 2 תגובות
    • 949 צפיות
  19. Started by yakir8,

שלום נתחיל מזה שיש לי 2 HD אחד של 500GB והשני 1T. התקנתי opensuse ובהתקנה לא היתה שום בעיה עם זיהוי הHD התקנתי אותה על הכונן של 500GB. עכשיו כשאני נכנס לcomputer או לסייר הקבצים הוא מזהה לי כוננים בגדלים שאני בכלל לא זוכר שהגדרתי ומזהה רק את הHD של 500GB זה של 1T לא מופעים שם בכלל. כשאני מנסה להיכנס לאחד מהם הוא רושם לי הודעה שהכונן עסוק(מוצגת תמונה). עכשיו אם אני נכנס ל- GOME system monitor תחת לשונית file system מוצגים לי כול הHD עם החלוקות הנכונות ומשם אני יכול להיכנס לכול אחד מהם בלי בעיה(מוצגת תמונה). השאלה שלי אם יש אפשרות לסדר את זה שגם בסיר הקבצים אני יראה את החלוקות הנכנות ויוכל להיכנס משם לכוננים? תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 949 צפיות
  20. אם בכלל הוא מופץ להורדה באינטרנט..

• 3 תגובות
    • 949 צפיות
  21. Started by exXxTreAm,

היי, אני מנסה להתקין את easy ubuntu, וכשאני מנסה להתקין אותו הוא אומר ''יש להריץ את התוכנית בתור מנהל root.'' מה זה אומר? מה אני אמור לעשות? תודה רבה למי שעוזר

• 1 תגובה
    • 949 צפיות
  22. Started by DaniDin,

Sun Java Desktop System 2003 קראתי קצת על המערכת החדשה של SUN השאלה היא האם זה מערכת הפעלה עצמאית כגון WIN XP או LINOX , או שזה רק DESKTOP שמולבש על מערכת קיימת, בקיצור... :? אם יש מישהו שיאיר את המעבד הראשי שלי בקצת מידע על התוכנה הנ"ל, וכמובן איך היא :?:

23. ראשית כל עליי לציין שהתקנתי את המערכת החדשה רק לפני כמה ימים ולא התקנתי בו כלום. המחשב אינו מחובר כרגע לרשת האינטרנט (יחובר תוך מספר ימים אני מקווה). אני מעוניין לראות את האפקטים של המערכת הזאת, יצא לי לראות הדגמה של ה-Beryl וממש התרשמתי, סביבת עבודה מעוצבת הייטב עם אפקטים ויזואלים מרשימים ביותר. יש לי מחשב: סלרון 950 מגהרץ 512 זיכרון SDRAM כרטיס מסך גיפורס 2 MX 400 למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה) הצעד הראשון בדרך הוא להתקין דרייבר מעודכן לכרטיס המסך שלי ואז התקנת ה-beryl לדוגמה. תיאור הבעייה שלי: הורדתי את הדרייבר הכי חדש של נוידיה ללינוקס וכשניסיתי להתקין בטרמינל קיבלתי שגיאה שאני צריך לצאת מה-X Server על מנת להתקין, יצאתי מה-Xserver (הגעתי למשהו כמו דוס) ורשמתי ע…

• 7 תגובות
    • 949 צפיות
  24. Started by eilon11,

שלום לכולם, אני מחפש תומך טכני בעל ידע בלינוקס. - ידע מתקדם בניהול, אבטחת שרתים והתקנות(cron job, incoub ועוד) בסביבת לינוקס. לפרטים נוספים: סלולארי 054-567-4879 EMAIL: EILON12121@GMAIL.COM MSN: EILON99@HOTMAIL.COM ICQ: 769555 עריכה: אני חדש וכאן ובדקתי ואני חושב שהפורום מתאים במידה ולא אשמח אם תעבירו. תודה ויום נעים.

• 0 תגובות
    • 949 צפיות
  25. זאות הודעה שמופיעה פעם כן יכולתי כבר שבועה אצלי ככה

• 2 תגובות
    • 948 צפיות

דיונים חדשים בפורומים