עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by landmn,

התקנה ועזרה בהגדרת לינוקס על-ידי חברי המועדון הירושלמי http://www.websamba.com/landmn http://jlc.iglu.org.il/forums/

• 0 תגובות
    • 781 צפיות
  2. Started by THE-MASTER,

בשעה טובה ומוצלחת התקנתי לראשונה בחיי מערכת לינוקס. ההפצה שהתקנתי היא FEDORA CORE 3 כפי מה שראיתי המחשב זיהה את החומרה שלי אבל לצערי הרב אין לי מלינוקס אינטרנט(כרגע אני נמצא בווינדוס במחיצה השניה שלי). השאלה שלי היא מה ההגדרות הנחוצות שעליי לתת בשביל להפעיל את האינטרנט.. אני מחובר דרך מודם TERAYON דגם TJ 715 .

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by Carmageddon,

Hey, I will get new laptop in about 2weeks. it comes with winxphome, but I change to linux! I cant decide what distro is best for it. I need good tech support community for the distro, regular updates, wide variety of supported Hw and apps etc.. also need to be not too heavy. it also needs to supoprt in runnig games like Q3, UT2k4, and wineEx as well as WiFi (I am in the technion), so I will use WiFi - and I need it to be not too difficult to set up. and also to set up encryption for WiFi. Lappy is: HP Pavilion ZE4942EA Celeron M 330 1.4ghz. 256MB 266mhz (will update to 512 after I get it) etc Thanks in advance!

• 4 תגובות
    • 997 צפיות
  4. Started by nice,

אני מעונין לדעת עוד על מערכת נובל שאיתה נפגשתי לראשונה לפני כמה ימים. אני רוצה לדעת מה היא עושה,איך היא עושה,מי משתמש בה,איך עוקפים אותה, וכמה היא עולה. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by THE-MASTER,

אני רוצה להתקין בפעם הראשונה בחיי לינוקס(FEDORA CORE 3) על המחשב שלי. עכשיו יש לי על המחשב WINDOWS XP ואת התוכנה PARTITION MAGIC שנועדה לחלק למחיצות את ההארד דיסק שלי. עכשיו מכאן הדברים לא כל כך ברורים לי מה אני אמור לעשות כי שמעתי שרצוי שתי מחיצות עבור הלינוקס אחד בשביל מערכת ההפעלה ואחד בשביל לאחסן את שאר הקבצים שלא קשורים למערכת ויש האומרים אפילו שצריך מחיצה שלישית בשביל SWAP FILE. עכשיו השאלות שלי 1) כמה מחיצות אני צריך לחלק את ההארד דיסק שלי? 2)איך אני גורם לכל מחיצה ל"השתייך" לתפקידה כלומר איך אני מחלק להם את התפקידים של מאחסן קבצי הפעלה ,מאחסן קבצים אישיים וSWAP FILE? 3) האם יש צורך בכלל ליצור מחיצה לSWAP FILE או שאפשר שזה יהיה חלק מהקבצי מערכת כמו בWINDOWS ? 4)אי…

• 3 תגובות
    • 838 צפיות
  6. לכל חובבי הלינוקס הנה לינק שמביא לכם 111 תמונות של תהליך ההתקנה + סביבת העבודה. לכניסה לתמונות לחץ כאןאני אישית אמור להתקין אותה היום או מחר וזה יהיה הפעם הראשונה שלי לסביבת לינוקס.

• 4 תגובות
    • 948 צפיות
  7. שלום לחברי הפורום אני מחפש להוריד את מערכת הפעלה של UNIX לא מצאתי את ספציפי שיש בו הורדה לכן פניתי למומחים

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות ליצור משתי הפצות לייב דיסק אחד (דיסק רגיל ולא DVD) שיבצע בוט ויאפשר לי לבחור איזו הפצה אני רוצה לטעון? אני יודע שיש אנשים שמצליחים לדחוס כמה מערכות בפעלה (ווינדוס לדוגמא) לתוך דיסק אחד והייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות את זה גם אם הפצות לייב של לינוקס?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by NIVTOL,

לחברי הפורום שלום אני מתכנן לקחת בקרוב קורס על לינוקס או יוניקס רציתי לדעת מה אתם ממליצים ואם מישהו כבר לקח תקורססים האלה קישור לקורסים http://www.hi-tech.co.il/college/index.htm תמליצו לי בבקשה איזה קורס הכי משתלם ללכת בתודה ניב טולדנו יש לי כבר MSCE ככה שמיקרוסופט לא רלוונטי מבחינתי אבל אם מישהו עשה SERVER 2003 אז שיסביר לי עם יש הבדל גדול ביחס ל2000

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by none,

רציתי לשאול קודם כל איך באופן כללי? איך היא בהשוואה לFEDORA? אני יודע שההפצה האחרונה של פדורה מבוססת על הקרנל 2.69 וסטרקום על 2.4 שנחשבת יותר יציבה, וחלקים מ2.6, אז עכשיו השאלה מה כדאי יותר להתקין?, שימושים פשוטים במחשב, גלישה וכו... תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by DXT,

לאחר חודשים של המתנה עצבנית, זה סוף סוף הגיע! (* התמונה להמחשה בלבד ) לחצו על הקישור לרשימת חידושים, הסבר כללי, ומירורים להורדה (כולל ביטורנט וגרסת DVD).

• 2 תגובות
    • 923 צפיות
  12. Started by yosefa,

התקנתי את הדפדפן על מחשב באוניברסיטה הוא נותן לי להיכנס רק לאינטראנט אבל לא שום דף אינטרנט (לא בארץ, וחלא בחו"ל). ניסית לבדוק את הגדרות הsecurety, אבל לא מצאתי ישועה. יש למישהו עצה?

13. Started by pbl1,

בדקתי את לינוקס מנדרייק 10 ולא אהבתי אותו כלל הייתי על עברית וזה היה צולע רק בהתחלה היה עברית וזהו היה כבר עדיף אנגלית מלאה. לא הצלחתי להבין איך נכנסים לתיקיה רוט והסידירום לא עבד בנוסף גיליתי כי לינוקס גם לא יציבה כמו שאומרים עליה ושההבדלים בינה ובין ווינדוס לא כאלה גדולים (מבחינתי) רק שווינדוס יותר נוח ובגלל כל אלה הייתי רוצה להסיר את לינוקס מי שיודע איך להסיר את לינוקס מנדרייק 10 שבבקשה יאמר לי ??? :-[ :'(

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by pbl1,

אני מנסה להתקין את הדרייבר לאינטרנט אבל הוא מבקש root מה זה ואיך נכנסים לזה 2)אני לא מצליח לראות את הסידירום שלי הוא כותב שהוא איננו אבל כשאני רציתי להתקין התקנים בלינוקס עצמו הסידירום נפתח והלינוקס התקין מהדיסק הראשון ששמתי :s05:

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by LivingDead,

אוקי אני חדש לחלוטין בכל הנושא של לינוקס,אפילו עדיין לא התקנתי. אבל אני רוצה להתקין,ולא בתור תחליף ל WIN אלא כתוספת. השאלה שלי היא כדלקמן : יש לי מודם USB דגם A360. כפי שמצוין בתמונה הבאה: http://www.dynamode.co.il/USB-A360.jpg האם אני יהיה יכול לגלוש באינטרנט??,כי שמעתי על שמועות שיש בעיות. תודה מראש.

16. Started by hichkock,

החלטתי למצוא דרך לחבר אל הנגן שלי את המצלמה הדיגיטלית שלי שדורשת דרייבר (כאמור, זה בלתי אפשרי). אני יתקין לינוקס על הנגן ובלה בלה בלה.. קיצר... מה שאני צריך.. זה קישור להוריד את התוכנה (לינוקס) באנגלית והסבר קצרצר איך להתקין (אם צריך בכלל) ואם אפשר גם דרייבר שתומך בלינוקס למצלמה מסוג canon a95. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 943 צפיות
  17. Started by ms,

שלום לכולם התקנתי את מנדרייק 9.2. הורדתי את תוספת הפלאש ואני רוצה להתקין - איך?? איך בכלל מתקינים תוכנות אני חדש בלינוקס..........אבל ממש חדש עזרו לי לפני שאני מתייאש וחוזר ל xp תודה מראש

• 3 תגובות
    • 4.2k צפיות
  18. Started by MacGyver,

שלום אני בקרוב הולך להתקין פדורה 2 KDE אני מתכנן להתקין את זה על הארד דיסק נפרד של 20GB.... 1)חבר שלי שהתקין אותו דבר ואמר לי שבהתחלה צריך לעשות הגדרות RAM?הא? 2)יש פוטושופ\אימיול\ביטורנט ללינוקס 3)אני מחובר ברשת להאב שמחובר לאלקטל תהיה לי בעיה כל שהיא? 4)שאר המחשבים בבית הם וינדוס....=בעיה? הארות ורעיונות יתקבלו בברכה..... תודה גדולה לעוזרים! איתן

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אני מעונין להתקין לינוקס על המחשב שלי p4 2.66 512ram בקיצר החלטתי שהגיע הזמן לעבור לקוטב ולשחק עם הפינגווין צריך תוכנה שתתאים לצרכים שלי : אינטרנט, office אבל שאני אוכל במקביל להשאר עם הwinxp בשביל המשחקים. צריך משהו הכי פשוט ונוח שיש כדי שאוכל להסתדר איתו בתור התחלה. הדרישות שלי זה מהירות בעבודה, יעילות בקיצר מה שלינוקס מציע (-: ד"א צריך גם איזה אחד שיהיה לו תמיכה יענו ניתקלתי בבעיה שיהיה לי את מי לשאול. מצטער על כל השאלות, תודה מראש ! ד"א חשוב מאוד שזה לא יעיף לי את הxp אלא שכשהמחשב נדלק תהיה לי אפשרות בחירה לאן להכנס ללינוקס או לxp. תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Electric Boom,

מה אתם אומרים? אני מקווה אבל שאין שטויות כאלו של שינוי הגדרת צילנדרים או מה שהRH9 שלי עשה,שגרם להאטות הווינ!!!! (תנו גם ת'גרסא הכי מומלצת!)

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by itaysp,

שלום! הום בבוקר התקנתי לינוקס.. Mandrake 10?... רציתי לנסות.. כבר הרבה זמן אני מתכנן.. התקנתי הכל הלך חלק... חוץ מ.. לינוקס.. זה לא לינוקס מה שקיבלתי... זה פשוט SSH שיש בו רק את התיקיה /tmp כשאני מפעיל את המחשב יש בוט כחול יפה של מנדריק ושם אפשר לבחור כמה אפשרויות, ניסיתי את כולם אך ללא הצלחה. טוב רציתי לטעון את הוינדוס אכל הקטע שהבוט של לינוקס השתלט על המחשב ואין בוט לוינדוס. אז מחקתי את המחיצה של הלינוקס. עכשיו אין לינוקס, אין וינדוס ואין בווט שיעלה את הוינדוס. איזה חכם אני... אניסיתי כלמיני דברים.. גם לתקן את המחיצה עם Partition Magic אבל באמצע אני מקבל הודעת שגיאה.. בקיצור שאני מעלה את המחשב אני מקבל הודעה invalid partition table מה אני עושה עכשיו? אה גם הלכתי ל התקנה…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by 114508534,

היי אני עכשיו מתקין HTPC בסלון ואני מחפש מערכת הפעלה , חשבתי על WINDOWS MEDIA CENTER אבל לא יודע , היא טובה , יש תחלופות ? וחשוב שהיא תתמוך ברשת כי אני מחבר את המחשב שלי ל HTPC .

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by RaKaKy,

יש לי בפייירופקס פונט עברי ממש מכוער וצמוד כזה שכל האותיות נראות מחברות ואז נ' ו-ז למשל נראות כמו מ'..... בקיצור מאיפה אפשר להוריד פונט נוח כמו ARIEL ואיך אני מתקין אותו במקום הפונט שיש לי עכשיו בפיירפוקס?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by urielka,

רציתי להפוך את KDE לקצת יותר מעניין ויעיל בשבילי אז חשבתי מה זה יופי של שולחן עבודה זה MACOSX(בין השולחנות עבודה היפים ביותר שיש) אז הורדתי כמה THEME הורדתי SUPERKARMBA הרבה שינוים התאמות והנה זה התוצאה תגובות כל מה שתרצו להגיד על זה: (זה על מנדרייק 10.1 KDE 3.2.3 שהוא דרך אגב מאוד מהיר לשם שינוי המנדרייק הטעינה ארוכה כמו תמיד אך העבודה יותר חלקה לכל מי שיש 10.0 אני ממליץ בחום לעבור ל10.1 שווה!) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.