עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by chmmr,

התקנתי היום את ה BETA של Ofiice 2011 ודבר ראשון שבדקתי הוא תמיכה RTL ולצערי היא לא קיימת

• 9 תגובות
    • 4.6k צפיות
  2. רוצה להתקין UBUNTU ומחפש תוכנה כמו מדייה פלייר קלאסיק שתנגן לי 720P וגם תקרא כתוביות בעיברית יש כזה דבר ?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by natla,

שלום, אני סודנט למדעי המחשב ובסימסטר הקרוב אקח קורס פיתוח תוכנה ב- unix. אני רוצה להתקין אצלי במחשב גרסת לינוקס אך הבנתי שישנן הרבה הפצות שונות ואינני מבין בלינוקס כלל וכלל. אשמח לקבל המלצות לגבי הפצות שונות ובכל לדעת מה ההבדלים בין ההפצות וכיצד בוחרים איזו הפצה להתקין. תודה מראש. :-*

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by MooMoo,

אני בשלבי בנייה של מערכת מצלמות שתפעל עצמאית, כלומר הלינוקס עצמה תרוץ על PC SINGLE BOARD, עם מעבד אינטל בין 1 ל 2 גיגה הרץ, ו-0.5-1 RAM. המערכת צריכה לטפל בקלט ממצלמות CCTV, ולאפשר גישה מהWEB.. למערכת לא יהיה מסך ככה שממשק גרפי לא חובה. כדאי ללכת על דביאן? משהו אחר? עוד שאלה חשובה: במידה ואני מחליט למכור מערכת כזו משולבת לינוקס, אינני מחוייב בתשלום כלשהוא נכון? רשיון GNU מאפשר לי שימוש מסחרי כל עוד אני משאיר את הקוד פתוח? תודות לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by davidcohen,

היי, יש לי שאלה כללית על הממשק הגרפי כשעובדים עם לינוקס על שרתים. מהידע וההבנה שיש לי, אין צורך בממשק הגרפי בשרתים והדברים יכול להביא לפריצות אבטחה, יותר עומס, חוסר יציבות ועוד דברים בסגנון. אין לי ניסיון גדול עם לינוקס ולכן רציתי לשאול אם כשאני מתקין שרת (נניח Red Hat כי בדיוק התקנתי אחד על VM) אני יכול להתקין אותו ללא הממשק הגרפי. אם כן, זה כבר בהתליך ההתקנה או שמסירים/מבטלים אותו לאחר ההתקנה ? (הדבר היחידי שאני יודע בעיניין הוא שאני יכול לקבוע את init 3 בתור Default ואז לעלות ללא ה GUI...) מה דרך העבודה המקובלת היום בעולם ? אם באמת התשובה היא שמתקינים את השרת ללא ממשק גרפי, יש אפשרות להתחבר מרחוק "בצורה גרפאית" (לא דרך SSH) ולראות הכל כאילו עשיתי init 5. (אם נרצ…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. שלום לכם יש לי מחיצה שמותקנת בא ubuntu ופתאום אני לא מצליח לעשות BOOT זה נותן לי גם שאני מנסה לעשות למחיצה mount מlivecd כדי לגבות את הנתונים זה נותן לי שגיאה יש לי על אותו הרדיסק גם מחיצה של Windows והייתה אין בעיה לעשות boot או mount אשמח לקבל עזרה או רעיונות תודה מראש zoan

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. אני מחפש גרסא של לינוקס שתרוץ טוב על מחשב על מעבד אטום 1.6 1 גיגה ראם ו120 דיסק קשיח כולל תמיכה במצלמה של הנטבוק ובWIFI בינתיים ניסיתיUBUNTU 10.10 REMIX והוא פשוט איטי מידי (יותר מXP שמותקן על הנטבוק) ולא תומך במצלמה. חובה תמיכה מלאה בעברית! (כולל דבקטופ והכול) תודה לכול העוזרים למיניהם אגב חשבתי לנסות האקינטוש.. יש האקינטוש עם תמיכה מלאה בעברית? שווה לנסות?

• 24 תגובות
    • 6k צפיות
  8. Started by pssheba,

שלום נניח שקיים אצלי קובץ בשם myfile. נניח שהדיסק הקשיח אצלי הוא במחיצה c (בדוס וב win). אני מעונין לדעת אם הקובץ נמצא ב c, בשורת הפקודה dos אקליד: ואם אני רוצה לבדוק המצאות הקובץ ב cd (מחיצה d) אקליד: ב win אקליק על "המחשב שלי", על : c ו d ואקבל את רשימת הקבצים. ב "לינוקס" יש לי בעיה. בהנחה ש ה cd שלי הועלה, ברצוני לבדוק קיום הקובץ myfile ב cd אני מקליד: מה עלי להקליד במקום ה ???????? לציין שאני מבקש מידע מה cd ? מה עלי להקליד במקום ה ???????? כדי לקבל את המידע מהדיסק הקשיח ? ובכלל: יציג לי קבצים מאיזה partition ? מהדיסק, מ ה cd ? מכונן flopy (בהנחה שהועלה ? תודה !

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by AviraM13,

שלום לכולם,הורדתי לינוקס מנדרייק גירסא 10 ואני צריך מדריך להתקנה שלו,ומדריך איך שהוא יתמוך בעברית,אחרי הכל צריך לכתוב בעברית,נכון? ואני צריך גם ךדעת איזה תוכנות יש ללינקוס.. מסנג'ר,אייסיקיו,מירנדה,אאוטלוק וכו'.. בקיצור ,כל דבר אפשרי שיעזור לי.. ודגש על העברית בלינוקס.

• 2 תגובות
    • 929 צפיות
  10. מחר באים להתקין לי את האינטרנט בכבלים, וביקשתי את המודם הזה. איך הוא מבחינת תמיכה בלינוקס? אני כבר יודע שהוא מודם טוב, אבל רציתי לדעת אם ההתקנה שלו בלינוקס תלך חלק? ועוד משהו: אולי יביאו לי במקומו SB4100 או SB4200. זה משנה משהו?

• 3 תגובות
    • 935 צפיות
  11. שלום לכולם, רציתי לדעת האם לאופארד וגרסאות קודמות של אפל מבוססות על LINUX אם תוכלו להפנות אותי לקצת חומר בעניין.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by bordo,

hey guys sorry im writing in english got no hebrew on this computer, my imac can´t turn on somehow ynd im wondering if its the fuse. where is it acctualy`? anyone here got a picture or some details on where it should be exactly on Imac tiger? THANX

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by badatz,

שלום לכולם , ברצוני לדעת מהיא הפקודה המגבילה ל IPCONFIG / RELEASE ו IPCONFIG /RENEW לפי מה שמצאתי עד כה אני אמור להשתמש ב PUMP אולם עושה רושם שהפקודה לא קיימת ב7.3 נוסף על כך רציתי לדעת איך אפשר ל"הגדיר" למערכת שלכרטיס רשת מסוים יש MAC ADDRESS שונה ממה שיש לו באמת , הסיבה שאני צריך את זה היא שיש מפעילי אינטרנט בעולם שבודקים את הMAC לפני שהם נותנים כתובת IP ואני רוצה להשתמש בLINUX שלי במקום בWINDOWS.. תודה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. יש למישהו מושג איך אני עושה את זה? תודה.

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. לא יודע המחשב החדש לי לא ממש עובד עם הלינוקס הזה ... יכול להיות ה RAID או לא כתבו דריוורים מספיק טובים .. gforece 7600GS 965 לוח אם של INTEL אני רוצה לחזור ל UBNUTU ...שלי ...

• 4 תגובות
    • 981 צפיות
  16. צריך מחיצות חוץ מהראשית וה-SWAP (כמו BOOT ו-HOME) ואם כן אז למה וכמה מקום צריך לתת להן, וגם איזו מערכת קבצים לשים בהן? ואם יש לי 256 RAM לעשות 512 מגה SWAP או פחות? ואם אני מקצה נגיד 3.5 ג'יגה ללינוקס זה לכל נמחיצות שלו (ראשית, SWAP וכו') ולא רק לראשית, נכון?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
    • 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. מוריד וידאו 1 אבל לא מסוגל להוריד מספר קבצים... אם אין תוכנה שעושה זאות אז תוסף פירפוקס גם טוב תודה

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by חובב,

שלום כמו שאמרתי בנושא הקודם אני ממש חדש בתחום של לינוקס.. התקנתי פדורה 1 ..ויש לי כרטיס רשת אלחוטי בUSB... הכרטיס הוא של EDIMAX דגם EW-7711UMN יש לי את הדרייבר ללינוקס אבל אני לא יודע איך מפעילים אותו

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by ast,

אני מריץ ויסטה SP1 ועכשיו אני לא מצליח להתקין grub ניסיתי להתקין כמה פעמיים אובונוטו 8.04 החדש אבל לא הלך אחרי ההתקנה בריסט הוא ממשיך לוינדוס בלי אשרות של BOOT לאובונטו. ניסיתי להתקין גם דרך wubi אותו סיפור כמו למעלה. ניסיתי עם התוכנה EasyBCD להתקין grub אבל זה גם לא עזר בטענה שהוא לא מצא קבצים שמותקנים. תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by big454,

שלום שלום אני אשמח לקבל המלצות או הפנייה לאנשים מוכשרים .. תודה

21. Started by aquas,

היי או , כמה בערך אתם השארתם לאובונטו? מדובר על 7.04 אפשר להגיד שאני מסוגל להקצות הכי הרבה 18 ג'יגה(אני לא יודע אם צריך אבל...) בקרוב אני יתקין , פעם ראשונה לינוקס ואני רוצה להתנסות ,בכמה שיותר דברים ותוכנות במערכת הפעלה. כמו שאמרתי,אני רוצה להתנסות בכמה שיותר , שזה אומר מאופן אופיס , ועד הדברים "הקטנים" +להעביר כ-6/7 ג'יגה+ מוזיקה וידאו וכו' זה כולל כמובן את xgl אז כמה אני צריך להקצות לאובונטו? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 969 צפיות
  22. Started by Kony,

שלום , יש לי ספר פקודות ביוניקס ואני רוצה להתחיל לתרגל . יש לי וינדוס XP . האם אני צריך תוכנה כלשהי ? אם כן אז מאיפה אני משיג ? האם אני צריך להתחבר לשרת כלשהו ? אם כן אז איך ? בכלל , מה עלי לעשות בכדי להתחיל להריץ פקודות ביוניקס ? תודה רבה למי שמוכן לעזור

23. Started by coloreye,

היי לכולם, ניסיתי להתקין ווינדוס על המק שלי (מקבוק פרו 2012 עם התוכנה הכי חדשה) משום מה הוא אמר לי שאני צריך לעשות תיקון דיסק... בעת התיקון הוא שלח לי כמה שגיאות וכרגע אני לא מצליח לעלות את המחשב. האופציה היחידה שלי זה לפרמט ולהתקין מחדש... אבל יש לי מלא קבצים ואני חייב להעביר אותם לדיסק און קי... יש לציין שאני רואה אותם בדיסק יוליטי אבל לא יכול להעביר אותם ידנית לדיסק און קי. מהם האפשרויות שלי במצב כזה??? אשמח לעזרה!!!!!!!!!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by RAZIEL98,

שלום 1.רציתי לדעת אם אני יכול לחבר אליו מערכת רמקולים חיצונית ולא להשתמש ברמקולים המובנים שיש לו? 2.רציתי לדעת אם יש אפשרות להריץ עליו משחקים כמו gta וכד' ? תודה לעוזרים 1.

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.