לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
מהם ההבדלים בין Open Office ל-Star Office, מלבד העובדה ש-Open Office היא חינמית בעוד ש-Star Office נמכרת בתשלום? איזה פיצ'רים יש ל-Star Office שחסרים ב-Open Office? האם פורמט המסמכים של Open Office ו-Star Office תואם, והאם הם תואמים את הפורמט של Office XP, ולהיפך? עריכה: אני מעוניין להרחיב את הדיון גם ל-KOffice ול-GNOME Office.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מהם ההבדלים בין Red Hat Enterprise Linux WS ל-Fedora Core 4? האם תוכנות שמותאמות ל-Red Hat מתאימות גם ל-Fedora, ולהיפך? Fedora היא גירסה חינמית של Red Hat או שקיים הבדל מהותי ביניהן? Fedora כוללת אך ורק בתוכנות חינמיות. האם Red Hat כוללת תוכנות שבד"כ נמכרות בתשלום? האם Red Hat יותר יציבה מ-Fedora באופן משמעותי, אם בכלל? האם קיים הבדל מהותי בממשק ובתוכנות של Red Hat ו-Fedora? איזו גירסה יותר נוחה למשתמש המתחיל מבחינת קלות הפעלה והתמצאות במערכת?
-
- 35 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
שלום אנשים ניתן להתקין לינקוס על mmx 200MHz על מה אתם ממלצים חוץ מwin 98
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
Fedora Core 4 Available! Fedora Project למישהו יש רשמים לגבי הגירסה החדשה של פדורה?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי שגירסת הפיתוח של Mac OS X Tiger כבר ניתנת להורדה (ככל הנראה אותה גירסא בה השתמשו ב WWDC 2005). האם ניתן להתקין אותה על מחשב PC רגיל ?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי מה המצב רציתי לדעת איזה הפצה של לינוקס אני יכול להריץ על מחשב פנטיום 1 200 מגה הרץ עם 24 מגה זיכרון והכי חשוב שתהיה נוחה כמו מינדרייק קלה לשימוש ואם אפשר אז גם בעברית תודה לכל העוזרים נ.ב אני יודע שתתי לכם משימה קשה אבל אני בטוח שתצליחו לעמוד בזה ;D
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש מחשב מבוסס אינטל סוקט 478 ועליו מותקן XP . אני משדרג מחשב ל AMD 64 מחר או מחרתיים ואין לי כרגע רצון לפרמט האם זה אפשרי להשאיר את המערכת ההפעלה על המחשב ( אם נגיד אני יסיר את כל הדרייברים של הלוח ) וישאיר נתונים ומערכת הפעלה בלבד עריכה : נא למחוק , התבללתי בפורום
-
- 0 תגובות
- 950 צפיות
-
-
לפי הכתבה הזאת http://www.tomshardware.com/hardnews/20050606_162637.html נאמר שאפל עוברים למעבדי אניטל והמעבר יושלם בתוך שנה... זה אומר שאפשר יהיה להתקין OSX על מחשבי X86????
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין בספר טוב ומקיף ללימוד לינוקס (רצוי בעברית). יש המלצות?
-
- 3 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אני צריך קישורים לשרתים מהירים (200KB/s+) שתומכים בחידוש הורדות באמצעות מנהלי הורדות עבור ההפצות הבאות: Mandrake 10.2 Official (האם זו אותה גירסה של Mandriva 2005 Limited Edition?) SUSE 9.3 Personal Edition Fedora Core 3 שלושת ההפצות הנ"ל הן הפצות חינמיות. כל השרתים שמצאתי עם קישורים להפצות הנ"ל לא תומכים בחידוש הורדות. חיפשתי באתרים הרשמיים, ב-LinuxISO.org וב-Google. אני רוצה להוריד את ההפצות הנ"ל באמצעות מנהל הורדות (אני משתמש ב-Go!Zilla 3.5). אני מעוניין בגירסאות DVD של ההפצות.
-
- 22 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני עדיין חדש בעולם של לינוקס (אני בינתיים משתמש רק בגרסאות Live-CD), ואני מעוניין בחוות דעתכם - איזה ממשק GUI עדיף Gnome או KDE, ולמה? מהם ההבדלים העיקריים בין Gnome ל-KDE? מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם? איזה הפצות מגיעות עם Gnome כברירת מחדל ואיזה עם KDE? צרפו בבקשה תמונות מסך של ה-Desktop שלכם עם תיאור לגבי איזו ההפצה וממשק GUI אתם משתמשים. תמונות מסך נוספות מלבד ה-Desktop יתקבלו בברכה.
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אחרי איזה עשר שנים טובות (מגיל 7, משמע היום אני בן 17) שאני חורש את המחשב (ומכך גם את הוינדוס) התחיל להימאס... קיצר החלטתי לחדש ולנסות לעבור ללינוקס, או לפחות ללמוד עליה איך זה בנוי ואיך עובדים עם המערכת. יצא לי לראות כמה פעמים את המערכת, אבל לא ממש להשתמש בה... ולכן יש לי כמה שאלות: א. מה ההבדל העיקרי בין וינדוס ללינוקס? ולמה אומרים שדווקא לינוקס עדיפה על הוינדוס מלבד שזה קוד פתוח? ב. לפי מה שאני יודע לינוקס לא בנויה כמו וינדוס בגישה ל"מחשב שלי" ושם להארד דיסקים, תיקיות וכאלה... איך זה עובד שם? ג. עוד דבר שראיתי ושמעתי עליו ועל לינוקס שלפעמים צריך לקמפל דברים. אז מה זה "לקמפל"? מה הכוונה? ד. לינוקס תומכת ברשת ביתית עם אינטרנט? ה. הבנתי שיש אפשרות להשאיר את …
-
- 3 תגובות
- 948 צפיות
-
-
איך אפשר "לצרוב" Linux Live-CD, או לצורך העניין כל Boot-CD, על USB Flash Drive?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Hi, I have installed fadora core 3. Now when I enter this OS I can't write in hebrew but I can see hebrew. I tried to fix it by downloading hebrew fonts but I have needed a program that open EXE Cabint. When I tried to Install that Program it didn't worked and I found out I don't have any Development Tools Installed. tried to Install them by the Add\Remove for the System settings but it printed an error that I've uploaded with this message as well. It said that I need to download some Packages.. so I went to Fadora website and gone to their Download Section and there I have download the required Packages. When I tried to Install It told me that I already have those Packag…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב, הגיע הזמן להכנס לעולם של LINUX. אני מחפש הפצה שמתאימה למתחילים בלינוקס. הכרחי שתהיה לה תמיכה בעברית, משמע יכולה לעבוד עם קבצי אופיס שנוצרים על מערכות של XP. (אבל אני מעדיף ממשק משתמש באנגלית) ולא לשכוח אפשרות להתחבר לאינטרנט ("המהיר" :)בארץ עם החייגנים הדפוקים האלה. האם יש "חיה" כזאת? תודה.
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני התקנתי לינוקס פאדורה רד האט עכשיו אני משתמש בווינדוס אקספי האם יש תוכנה המאפשרת לי להיכנס מתי שאני נמצא בווינדוס להיכנס גם ללינוקס בו זמנית?? אם כן איזה תוכנה ?? ואם יכולים להביא לי לינק שלה אז סבבה אבל אם לא לפחות את השם שלה
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם! האם מישהו יודע אם זה אפשרי להריץ תוכנת לקוח של ונוטרילו תחת לינוקס (יש לי אובנטו)? תודה!
-
- 0 תגובות
- 925 צפיות
-
-
עכשיו אני כבר כל חיי משתמש בוינדוס ואני אפילו מאוד טוב בו... אבל אני רואה שיש השפעה מהתחום הזה ואני רוצה לבדוק איזה מערכת הפעלה במחשב שלי לכן אני זקוק למערכת הפעלה טובה ידידותית למשתמש מבחינת ה שלה וגם מבחינת ההתקנות החומרה.. אבל עדיין שתיהיה מקצועית ואמינה ולא סתם צעצוע תתנו לי את הדעות שלכם בבקשה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שהדרישות אינן גבוהות, אבל מדובר במפרט עם חלקים חדישים, ואני פשוט לא יודע אם קיימים דרייברים לכל הרכיבים, האם מערכות לינוקס השונות מסוגלות לזהות את כל הרכיבים וכו'.. (זה מחשב חדש שקונים לבת דודה שלי). AMD Athlon64 3000+ 1.8Ghz - 512kb Cache 939 PIN EPoX EP-9NPAJ nForce4 chipset Albatron GeForce 6600U 128mb (128bit 8-Pipelines 400/700) PCI-Express Twinmos 2x512mb CL2.5 PC3200 Seagate 160GB 7200RPM S-ATA NCQ NEC 3520A Black DVD-RW Black Floppy 1.44 COMPUCASE CI-6a19 (black) no Power-Supply Enermax EG365P-VE Whisper series Rev 2.0 - 24Pin - ATX 1.3 - 350W הלוח אם אינו תומך ב-NCQ (פשוט ההפרש מחיר מזערי וזה כונן עם חמש שנות אחריות אז מעדיף על WD). ואיזה גירסא מומלץ לה…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הכוונה שהמחשב עולה אני יוכל לבחור איזה מהם יעלה(לינוקס או xp) זה אפשרי ואם כן איך מתקינים שז יהיה אפשרי? תודה מראש (הלינוקס שהורדתי הוא מנדריק 10.1 עריכה: יש לי שאלה נוספת,אני יודע שתגידו לי לחפש בגוגל וכאן בפורום אבל אני לא מוצא כלום,בהתקנה הוא מבקש ממני להגדיר לו מחיצות ואני לא מצליח להגדיר לו,אני קובע את כונן e ואני עושה נקסט ואז הוא אומר לי ששם מחיצה ....צריך להיות (/) או משהו כזה,אני לא זוכר בע"פ תודה
-
- 2 תגובות
- 926 צפיות
-
-
הורדתי את לינוקס כנרת והכל עובד ויפה, אבל הבעיה היא שאני לא יכול להתחבר לאינטרנט. המודם שלי כנראה לא ברשימת הדריברים שלה, ואני לא יכול להתקין כי הרי זה לינוקס על דיסק. ניסיתי לצרוב אותה על RW אבל היא לא יודעת שהיא יכולה לשכתב את עצמה (ד"א זה אחלה רעיון לפיתוח). עזרה משהו? תודה נ.ב המודם הוא eci b-focus 270 pr
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי Lindows Os ואני רוצה להתקין את זה על VM ואני שואל איזה הגדרות אתם ממליצים לי לשים בVM(VMware)?? ומה הדרישות מערכת שלה? כי לא בדיוק מצאתי... תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 867 צפיות
-
-
התקנתי מנדרייק 10.1 בפעם הראשונה שאני משתמש בלינוקס ועכשיו אני רוצה להגדיר אותו כתור שרת שיהיה אפשר להתחבר אליו בtelnet והבנתי שאני צריך demon שנקרא in.telnetd הבעיה היא שאני לא מוצא שום קובץ כזה בתיקיית הxinetd.d איך קוראים לrpm של השרת telnet ואיך אני אמור לקנפג אותו
-
- 4 תגובות
- 897 צפיות
-
-
-
היי,יש לי דיסק התקנה של mac ורציתי לשאול אם מישהו פעם ניסה להתקין או האם זה בכלל אפשרי לעשות את זה? מפרט המחשב (של אחותי): intel pentiun 93 processor 866 mhz 384 mb of ram עכשיו מותן לה על המחשב וינדוס xp pro עם סרביס-פאק 2 תודה מראש! (הדיסק שלי של mac מקורי!!!)
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-