עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by afik zach,

לפני כמה חודשים התקנתי אבונטו על ההרדסיק השני שלי במחשב ועכשיו קצת אין לי מושג איך למחוק אותה מבלי שזה יעשה לי בעיות אם WINDOWS בהרדיסק השני? הייתי שמח לקבל קצת עזרה בעניין אם כמובן יש איזו דרך מסודרת לתהליך

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by valorien,

שלום עליכם. לאחרונה הופיעה אצלי בעיה מוזרה במיוחד בזמן השימוש באובונטו: בזמן שאני כותב, המקלדת מפסיקה לפעול לפתע ולא משנה על מה אני לוחץ היא מתנהגת כאילו היא נתקעה (אי אפשר אפילו לכבות ולהדליק את האורות של ה-CAPS או NUM LOCK). בזמן התקלה לא ניתן לכתוב שום דבר במקלדת ושום תו שמוקלד אינו מופיע על המסך. אחרי איתחול הבעיה נעלמת עד להופעתה שנית. המקלדת מחוברת בחיבור USB, ויש לציין שבזמן השימוש בחלונות היא אינה עושה בעיות כלל. מישהו נתקל בתופעה דומה ויכול לסייע בעניין? רוב תודות.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. ערב טוב לכול המשתמשים של האתר : התבקשתי על ידי משתמש בשם בני , לפרסם פה תרא'ד שעוסק בלינוקס והרד דיסקים : אז הנה השאלה : "שלום לכולם וערב טוב , ברצוני להתייעץ איתכם תותחי התמיכה של פורום תוכנה , אני רוצה לפתוח קובץ ISO שהורדתי מהאינטרנט להHD , (סתם לידיעה מדובר בISO של LINUX ) (הסיבה לכך היא שאני בעוונותי לא רכשתי צורב ) אך איני יודע כיצד ניתן לעשות זאת , אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי" השאלה היא : האם ניתן להתקין לינוקס מתוך ההרד דיסק ? מודה לכם על כול תשובה ועזרה ..

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. יש לי כרטיס רשת של אדימקס - EW-7726In איל אני גורם לו לעבוד בלינוקס? ניסיתי להוריד את הדריוור מהאתר של אדימקס :http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=225&pl1_id=1&pl2_id=44 אבל זה בה כSource Code עשיתי את כל השלבים עד לשלב שבו כתוב make$ בשלב הזה לא הבנתי מה צריל לעשות. בבקשה לכתוב את הפיתרון כמה שיותר מפורט כי אני לא מבין כלום בלינוקס הורדתי את הלינוקס רק אתמול ומאז אני מנסה לסדר את זה. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by arik100,

אוקיי אז ככה יש לי עכבר LOGITECH MX 518 שיש בו לחצנים כאלה שמחזירים אחורה וקדימה בbrowser האירוניה היא שעד שהתרגלתי אליהם בווינדוס עברתי ללינוקס ועכשיו הם לא נתמכים כלומר הם לא פועלים יש לי דרייברים של logitech שאני מאמין שיוכלו לסדר את זה אבל הבעיה היא שאני לא מאמין שהם יתמכו בלינוקס יש לכם פתרון? האם יכול להיות שיש להם תמיכה ב synaptic? לי זה נשמע דיי הזוי אני אשמח לכל רעיון פתרון ועזרה תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. טוב אז חיפשתי המון ולא מצאתי, מישהו מכיר תוכנה לubuntu שמראה לי את מידע על ה process הזכרון הזמין שפנוי מחיצות עומס CPU וכל השאר כמו ב system monitor רק בlayout שקוף כזה ברקע כל הזמן ,ראיתי את זה בסירטונים שונים ולא מצאתי איך עושים את זה ודבר שני איך עושים dock כזה לתוכונות למטה כמו ב MAC OSX ? שאלה שלישית עשיתי אפקט של קוביה תלת מימד איך אני שולט בה ידנית , הכוונה לא שאני לוחץ על workspace וזה עובר לבד לצד המתאים (או גורר לצד) אולה כפתור שמראה את הקובייה ואני מסובב אותה איך שאני רוצה ? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. התקנתי כדי לשחק קצת עם זה וללמוד, הגדרתי שהסיסמה תהיה Pa$$w0rd ויוזר administrator אבל שאני מעלה ומזין זה אומר שגיאה...

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. Started by Galos,

שלום לכולם, יש לי 2 מחשבים שאני מעונין לשתף בינהם מידע , שיתוף קבצים , כמו כן יש לי ראוטר של D-LINK 624 ששניהם מחוברים אליו (חוטית) ולשניהם יש גישה לאינטרנט , כך מה שנותר זה שיתוף קבצים בין אחד לשני (לא באמצעות RDT) . אני מעונין ליצור רשת בינהם שאחד יוכל לראות את הכונן של השני. מה הדרך הקלה ביותר והנוחה ביותר לעשות זאת. עשיתי חיפוש ומצאתי את SAMBA (גרסה 3.0.27 )אך ללא הועיל בעניין התסבכתי קצת... האם יש דרך יותר פשוטה\נוחה ? במידה ואין דרך אחרת ועלי להתשמש בSAMBA מישהו מוכן להסביר מהן הפעולות הנחוצות שדרוש לעשות בצורה פשוטה , קראתי את המדריך שיש שם באתר וזה לא ממש מובן ... מפנים אותך כל פעם למקום אחר במקום להסביר... תודה מראש , גל

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. איך אני מוסיף למנהל החבילות תוכנות נוספות למשל תוכנה לגיבויים כמו ghost זאת מהסטיקי g4u כי הורדתי כמה תוכנות ללינוקס למשל aquamarine-0.2.1.tar.bz2 ואין לי מושג איך להתקין את זה איך אני בכלל מוסיף מנהלי חבילות אחרים כמו rpm

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by TGP,

שלום רב, לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד לשימוש יום-יומי. החל משימוש בתוכנות שיתוף דרך תוכנות מסריים מיידיים, מעט תוכנות גרפיקה, מוזיקה, סרטים. כששמעתי לראשונה על ה-Macbook עם מעבד האינטל, התלהבתי לגלות שיש תמיכה די מלאה בווינדוז הרגיל והמוכר. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במיוחד כשמדובר במחשב קומפקטי ומעוצב עם ביצועים מעולים ומחיר זול יותר בהרבה מכל מחשב נייד אחר באותה רמה, השאלה היא, האם מחשב המק יכול לתפקד כ-PC לכל דבר בלי כל בעיה. האם ישנן בעיות תאימות? אני מעוניין לעבור למאק ואין ספק שהמחשב הנ"ל יהווה גשר, אך עיקר השימוש במחשב יהיה באמצעות ה-Windows Xp. אשמח לשמוע דעות.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by AMD-Z,

אני מתקין את מנדרייק 9.1 ואני צריך עזרה... אתם יכולים לכתוב, מה לעשות לפני ההתקנה, איזה מחיצות ליצור, באיזה גודל, איך לאפשר בוט מבוט מג'יק? אפשר לבגדיר את הלינוקס בפרטישן מג'יק? בעצם כל דבר חשוב שתריך לעשות... תודה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אני רוצה ללמוד את עיניין שיתוף הקבצים במערכות הלינוקס ורציתי לדעת האם ישנו עקרון דומה בכל הפצות הלינוקס ? או שזה משתנה בין הפצה להפצה ? כלומר לא שתסבירו בדיוק מה לעשות , רק תתנו לי הנחיה איזה נושא ללמוד ד"א בלינוקס אי אפשר לזוז בלי הרשאת אדמיניסטרור , האם אפשר למשל לסדר שיתוף קבצים לכל filesystem ללא הגבלה כלשהי ?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by ordan,

זהו טיקאסט 107, להבדיל מהטיקאסט של שבוע שעבר שהיה 106 ובקלילות האופיינית לי קראתי לא בטעות 107, אין כפילות, סתם אהאבליות שלי. עדי רביד ובעז אורדן באולפן מתווכחים ומספרים את החדשות האחרונות מעולם הטכנולוגיה בכלל ומעולם האפל והמקינטוש בפרט. כמו כן ניתנים במשדר הזה פרטים נוספים על ארוע הטיקאסט שיערך ב 27/7/09 בקפה iCaffe של רן בן ארי. עוד פרטים ואפשרות הרשמה בכתובת: http://www.tcast.co.il/event בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by lordgod,

עם wine או דרך אחרת ? כי לפעמים צריך (אם אני ימחק את ווינדווס )....................................

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. יש לי על וינדוס וינאמפ עם פלאגין בשם DFX, ובינתיים לא מצאתי שום נגן שיכול לעשות סאונד כל כך טוב. מישהו מכיר נגן טוב + פלאגין שמשפר את הסאונד ל OSX? (הורדתי משהו בשם HEAR שאמור לשפר את האונד בכל המערכת, אבל הוא עולה כסף...) (השאלה מקודם על המקשים כבר לא רלוונטית

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  16. Started by FatallChill,

when i log on using GNOME is show me this Error activating XKB configuration. It can happen under various circumstances: - a bug in libxklavier library - a bug in X server (xkbcomp, xmodmap utilities) - X server with incompatible libxkbfile implementation X server version data: The X.Org Foundation 70000000 If you report this situation as a bug, please include: - The result of xprop -root | grep XKB - The result of gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd

17. יש לי מודם ADSL של בזק, דגם : b-focus 270pr ויש לי 2 מחשבים בבית, אחד עם WINXP ואחד עם אובונטו. קניתי SWITCH. קינפגתי את המודם להיות ראוטר. חיברתי את המודם/ראוטר ל SWITCH ואת שני המחשבים גם כן ל SWITCH. האינטרנט במחשב עם WINXP עובד מצוין, וגם במחשב עם אובונטו הוא עובד מצויין כשאני מעלה בו בדואל-בוט, WINXP. אבל אם אני מעלה בו את אובונטו, אז רשת יש לי אבל אינטרנט כמעט ואין. אני מרגיש כאילו 1% מהאינטרנט עובד. כלומר, למשל ICQ עובד, וגם google.com עולה אבל שומדבר אחר לא. אם אני עושה פינג לאתרים אז התשובה מאוד איטית אם בכלל מגיעה. מישהו יודע איך לפתור את זה? נ.ב. מעניין שלמשל בגרסת היוניקס Belenix שמשתמשת בגרעין open solaris אין את הבעיה הזאת.או PC BSD שמשתמשת בקרנל של FREEBSD …

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Asspen,

שלום! כידוע sun החליטו שלא ליישם את smbmount הנפלאה שמגיעה עם חבילת samba ללינוקס ב kernel של סולריס, או במילים אחרות ה kernel של סולריס אינו תומך ב- smbfs. רציתי לדעת אם מישהו מכיר kernel source שמכיל את התמיכה ב-smbfs או שאולי מישהו יודע לכתוב אותו. ניסיתי קצת לשחק ולעשות פורטים של החלק הזה בקרנל בלינוקס לסולריס אבל זה לא היה רציני כי אני לא ממש ידעתי מה אני עושה. אולי למישהו יש קיצור דרך בשבילי ? ??? אסף ;D

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  19. Started by 13245ron,

היי רציתי לדעת אם יש במק בעיות של תיקונים כי שמעתי שאנשים אומרים שזה סיפור גדול כל תיקון אז יש כזאת בעיה או לא?

20. Started by Nosh,

http://www.apple.com/imac/ http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nnmm=browse&node=home/shop_mac/family/imac&sf=wHF2F2PHCCCX72KDY אותם מחירים, אבל עכשיו לחומרה חזקה יותר.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by NI4NI,

היי יש לי שאלה יותר ביוניקס ופחות בלינוקס, אבל אולי מישהו יודע... בלינוקס יש פרמטר U לפקודת CP שאומר update - להעתיק את הקבצים רק אם הם חדשים יותר מהקבצים הקיימים וזה נראה ככה: cp -u /etc/ora /tmp/ora ניסיתי את הפטנט הזה גם hp unix שיש לי בעבודה ומסתבר שה cp שלו לא מכיר בכלל את הפרמטר u. מישהו יודע אם יש לזה מקביל ביוניקס ? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. ניסיתי וניסיתי ולא הצלחתי אני לא מצליח להגדיר ובגלל זה לא פועל לי האינטרנט :\ מה לעשות ? איך להגדיר ? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. אני רוצה לבחור בקליינט של אזוארס שיפתח את הטורנט הזה אני בוחר OPEN WITH והוא לא מופיע ברשימה יש לי אפשרות של BROWSE במחשב אבל אני לא יודע איזה קובץ לבחור . יש לציין שדרך הפיירפוקס יש לי בעיה הזאת אבל אם אני מוריד את הטורננט למחשב , ועושה OPEN WITH אז האזוארס מופיע [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by nim901,

בשורות טובות לכל בעלי כרטיסי ATI, AMD החליטה לקחת את התמיכה בלינוקס שלב קדימה ולהוציא גסאת לינוקס של Catalyst Control Center [מקור

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  25. בעיה מוזרה מאוד צרבתי דיסק של אובונטו, בינתיים אני בלייב וזה עובד יופי אז לחצתי על ההתקנה, עברתי את כל השלבים עד למסדר המחיצות ושם הוא פשוט לא מזהה שום כונן קשיח, למרות שאני יכול לפתוח את כל הקבצים שנמצאים בכונן שלי. מה יכולה להיות הבעיה? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.