עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by adlanm,

יש דרך להשיג אותה בחינם (חוקי, לא חוקי)

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Devil Servant,

שאני מעלה את הדביאן או אובונטו הוא מבקש ממני שם וסיסמא בדוס ואני כותב את השם משתמש ואז סיסמא אפשר ללחוץ רק אנטר מה עושיםם?

3. התקנתי כדי לשחק קצת עם זה וללמוד, הגדרתי שהסיסמה תהיה Pa$$w0rd ויוזר administrator אבל שאני מעלה ומזין זה אומר שגיאה...

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. אז ככה, אחרי הרבה שנים שלינוקס זה בגדר קונספט אצלי בראש, החלטתי להסיר את הכפפות ולראות על מה כל הרעש. יצרתי מחיצה וארגנתי DUAL BOOT עם הוינדוס שלי טיפ טופ. עכשיו הכל טוב ויפה עד שהבנתי שאני פשוט לא מבין איך מתחברים לאינטרנט, לגמרי אין לי מושג מאיפה להתחיל. הלכתי להגדרות רשת,לאלחוטי ושמתי את הSSID של הרשת אבל שומדבר לא קורה.. יש מצב שזה קשור לכרטיס האלחוטי שלי (Linksys WMP300N PCI)? אשמח אם תזרקו לי כיוון על מה הולך פה בגדול, ולזכור שאני לגמרי חדש בסצנה תודה לכל מי שמקדיש מזמנו לעזור עריכה: בסוף נאלצתי לחבר לחוטי ומשמה מצאתי דרייברים תואמים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by NI4NI,

היי יש לי שאלה יותר ביוניקס ופחות בלינוקס, אבל אולי מישהו יודע... בלינוקס יש פרמטר U לפקודת CP שאומר update - להעתיק את הקבצים רק אם הם חדשים יותר מהקבצים הקיימים וזה נראה ככה: cp -u /etc/ora /tmp/ora ניסיתי את הפטנט הזה גם hp unix שיש לי בעבודה ומסתבר שה cp שלו לא מכיר בכלל את הפרמטר u. מישהו יודע אם יש לזה מקביל ביוניקס ? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Freeze,

אז הציעו לי לנסות לינוקס... הבעיה העיקרית שלי היא שאין לי מחשב להתקין עליו לינוקס. כמובן יש לי את המחשב הזה, אך מכיוון והמודם מחובר ישירות למחשב הזה, כיבוי של המחשב הזה = אין אינטרנט לשאר המחשבים בבית. מחשבים אחרים שייכים לאחרים ואי אפשר להתקין עליהם. אז הציעו לי לנסות להתקין WMware, אבל שאלתי חבר והוא אמר לי שממש לא כדאי וכשהוא התקין היה לו בעיות עם זה. אז החלטתי לבוא לשאול אותכם, ולראות מה אנשים באמת חושבים על התוכנה. בעיקרון, אני צריך משהו שאני אוכל גם לשמור על הרשת הביתית תקינה ופועלת עם אינטרנט פועל רוב הזמן, וגם את הדברים שאני יכול לעשות בווינדוס (לא כולל משחקים ממש). האפשרות השניה היא להתקין מחיצה חדשה, אבל לא נראה לי הקטע של לקחת שטח 'ריק' ממחיצה קיימת ולעשות מחיצ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום לכולם, אני עומד להתקין מנדריבה 2009 GNOME על מחשב שכבר קיימת בו ויסטה SP1, ואני הייתי רוצה ששניהם יפעלו בDUAL BOOT. המפרט הוא זה שבצד, על ה160GB נימצאת הויסטה והProgram Files שלה, על 500GB נמצא כל המדיה, עבודות, DATA וכו' ועל ה120GB הייתי מעוניין להתקין מנדריבה. האם צפויות להיות בעיות? ואיך לפרמט בדיוק את הכונן של ה120GB? במידה ואני ארצה העתיד למחוק את מנדריבה ולהשאר רק עם ויסטה, מה עלי לעשות? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by TGP,

שלום רב, לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד לשימוש יום-יומי. החל משימוש בתוכנות שיתוף דרך תוכנות מסריים מיידיים, מעט תוכנות גרפיקה, מוזיקה, סרטים. כששמעתי לראשונה על ה-Macbook עם מעבד האינטל, התלהבתי לגלות שיש תמיכה די מלאה בווינדוז הרגיל והמוכר. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במיוחד כשמדובר במחשב קומפקטי ומעוצב עם ביצועים מעולים ומחיר זול יותר בהרבה מכל מחשב נייד אחר באותה רמה, השאלה היא, האם מחשב המק יכול לתפקד כ-PC לכל דבר בלי כל בעיה. האם ישנן בעיות תאימות? אני מעוניין לעבור למאק ואין ספק שהמחשב הנ"ל יהווה גשר, אך עיקר השימוש במחשב יהיה באמצעות ה-Windows Xp. אשמח לשמוע דעות.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. איזה פקודה מקבילה ל /? ו ipconfig /all ? אני אשמח לקבל עזרה.... הכל לGNOME ubuntu בכלל לא יזיק קצת עזרה בפקודות למשתמשים מתחילים...תודה...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by yuraxp,

האם למערכת הנ"ל יש בוט? כלומר אפשר להתקין אותה על מחשב אחרי פורמט בלי מערכת הפעלה? ושזאת בעצם תיהיה המערכת היחידה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by Nosh,

http://www.apple.com/imac/ http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nnmm=browse&node=home/shop_mac/family/imac&sf=wHF2F2PHCCCX72KDY אותם מחירים, אבל עכשיו לחומרה חזקה יותר.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by lordgod,

עם wine או דרך אחרת ? כי לפעמים צריך (אם אני ימחק את ווינדווס )....................................

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by FatallChill,

when i log on using GNOME is show me this Error activating XKB configuration. It can happen under various circumstances: - a bug in libxklavier library - a bug in X server (xkbcomp, xmodmap utilities) - X server with incompatible libxkbfile implementation X server version data: The X.Org Foundation 70000000 If you report this situation as a bug, please include: - The result of xprop -root | grep XKB - The result of gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd

14. ניסיתי את הבטא האחרונה, גם לא עזר. יש אולי פלאג-אין / תיקון כלשהו לזה? עריכה: טוב נו, מסתבר שאין.. יש המון טיקטים פתוחים על זה וכנראה שמה שנשאר זה לחכות לבטא נוספת...

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by asaf_a,

אפשר ת'שם שלו? ואם אפשר לינק אליו?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Asspen,

שלום! כידוע sun החליטו שלא ליישם את smbmount הנפלאה שמגיעה עם חבילת samba ללינוקס ב kernel של סולריס, או במילים אחרות ה kernel של סולריס אינו תומך ב- smbfs. רציתי לדעת אם מישהו מכיר kernel source שמכיל את התמיכה ב-smbfs או שאולי מישהו יודע לכתוב אותו. ניסיתי קצת לשחק ולעשות פורטים של החלק הזה בקרנל בלינוקס לסולריס אבל זה לא היה רציני כי אני לא ממש ידעתי מה אני עושה. אולי למישהו יש קיצור דרך בשבילי ? ??? אסף ;D

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  17. Started by MadEddy,

דוד שלי קנה בצרפת את ה-iMAC '20 עם מעבד G5. קודם כל על המסך יש כל מיני ארטיפקטים, כאילו הכל קרוע כזה. הסמן של העכבר והאייקונים נראים קרועים. כמו כן אחת לחצי שעה המסך הופך להיות אפור והמחשב מבקש ללחוץ על כפתור הכיבוי. ממחקר שעשיתי הבנתי שמחשבי iMAC שנרכשו בתאריכים מאי 2005-אוקטובר 2005 עם מספר סיראלי המתחיל כך : EMC 2056.... זכאים לתיקון חינם. המחשב נקנה בספטמבר 2005 וכמובן שיש לו את ההתאמה במספר הסיריאלי. בבקשה אשמח לעזרה לגבי שתי הבעיות הנ"ל, כמו כן לדעת האם יש חנות מקצועית או נציגות רשמית של מקינטוש בארץ שאפשר לפנות אליה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. יש לי כרטיס רשת של אדימקס - EW-7726In איל אני גורם לו לעבוד בלינוקס? ניסיתי להוריד את הדריוור מהאתר של אדימקס :http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=225&pl1_id=1&pl2_id=44 אבל זה בה כSource Code עשיתי את כל השלבים עד לשלב שבו כתוב make$ בשלב הזה לא הבנתי מה צריל לעשות. בבקשה לכתוב את הפיתרון כמה שיותר מפורט כי אני לא מבין כלום בלינוקס הורדתי את הלינוקס רק אתמול ומאז אני מנסה לסדר את זה. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  19. Started by Ash Binary,

כבר הרבה זמן שמתי לב לתפועה כזאת ב KDE : בכל גרסה חדשה, יש איזה שהוא פיצ'ר קטן שנעלם או מקבל downgrade דוגמאות : וידג'ט מצב סוללה בלפטופ - אי שם באיזור 4.4 הפסיק להראות כמה זמן נשאר אלא רק %. ב 4.9 עפו כל ה power management profiles וניתן לשנות רק הגדרות של מצב סוללה וזהו ה zoom של הדסקטופים (לרקע אם משבצות) - נעלם אי שם במעבר ל 4.3 וידג'טים של מוניטורים וכדומה - אי שם ב 4.3 נעלמה האפשרות להראות או לא להראות חלק מהמידע אפקט desktop grid - בסביבות 4.7 הוסיפו 2 כפתורים גדולים ומכוערים של + ו - בתוך האפקט...... הייתי צריך את האפקט בלי כפתורים בשביל משהוא, הייתי צריך לערוך את הקוד מקור ולקמפל (לא מסובך מידי, פשוט להוסיף כמה /* */ במקומות המתאימים אבל מעצבן) אופציית file size …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by afik zach,

לפני כמה חודשים התקנתי אבונטו על ההרדסיק השני שלי במחשב ועכשיו קצת אין לי מושג איך למחוק אותה מבלי שזה יעשה לי בעיות אם WINDOWS בהרדיסק השני? הייתי שמח לקבל קצת עזרה בעניין אם כמובן יש איזו דרך מסודרת לתהליך

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by bitonchen,

Hi, I have installed fadora core 3. Now when I enter this OS I can't write in hebrew but I can see hebrew. I tried to fix it by downloading hebrew fonts but I have needed a program that open EXE Cabint. When I tried to Install that Program it didn't worked and I found out I don't have any Development Tools Installed. tried to Install them by the Add\Remove for the System settings but it printed an error that I've uploaded with this message as well. It said that I need to download some Packages.. so I went to Fadora website and gone to their Download Section and there I have download the required Packages. When I tried to Install It told me that I already have those Packag…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by asaf556,

אני מנסה כבר מספר ימים להתקין אובנטו בעזרת wubi אחרי שאני לא מצליח דרך הדיסק הבעיה היא שאני מתקין ומפעיל את הלינוקס מה grub אני מקבל שורת פקודה וכל כמה זמן הוא כותב שם משהו אחר וגם אני יכול לכתוב שם אבל זה לא מה שאמור לקרות לפי ההסברים לתוכנה אשמח לדעת איך לפתור את זה או מה לרשום כדי שההתקנה תתחיל

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by yamamoto,

איך עושים את זה נתחיל עם זה שאין לי קול ותוכנות כמו אימיול מקודדים דפדפנים..... איך אני מתקין אקרובט ריידר ודרייבר של nvidia הורדתי מנענע פיירפוקס בעברית ללינוקס אבל איך אני מתקין את זה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by valorien,

שלום עליכם. לאחרונה הופיעה אצלי בעיה מוזרה במיוחד בזמן השימוש באובונטו: בזמן שאני כותב, המקלדת מפסיקה לפעול לפתע ולא משנה על מה אני לוחץ היא מתנהגת כאילו היא נתקעה (אי אפשר אפילו לכבות ולהדליק את האורות של ה-CAPS או NUM LOCK). בזמן התקלה לא ניתן לכתוב שום דבר במקלדת ושום תו שמוקלד אינו מופיע על המסך. אחרי איתחול הבעיה נעלמת עד להופעתה שנית. המקלדת מחוברת בחיבור USB, ויש לציין שבזמן השימוש בחלונות היא אינה עושה בעיות כלל. מישהו נתקל בתופעה דומה ויכול לסייע בעניין? רוב תודות.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by nim901,

בשורות טובות לכל בעלי כרטיסי ATI, AMD החליטה לקחת את התמיכה בלינוקס שלב קדימה ולהוציא גסאת לינוקס של Catalyst Control Center [מקור

• 9 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.