לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
האם יש איזה אפשרות לגרום ללינוקס שלי שמוגדר לו לעלות ישר ל-X. לעלות בצורה טקסטואלית? פשוט ה-X עולה לי בצורה מחורבשת ואני לא רואה שום דבר על המסך. ההתקנה היא חדשה ולכן גם אין לי אפשרות להיכנס דרך TELNET או SSH. מישהו יכול לעזור לי? ???
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
דוד שלי קנה בצרפת את ה-iMAC '20 עם מעבד G5. קודם כל על המסך יש כל מיני ארטיפקטים, כאילו הכל קרוע כזה. הסמן של העכבר והאייקונים נראים קרועים. כמו כן אחת לחצי שעה המסך הופך להיות אפור והמחשב מבקש ללחוץ על כפתור הכיבוי. ממחקר שעשיתי הבנתי שמחשבי iMAC שנרכשו בתאריכים מאי 2005-אוקטובר 2005 עם מספר סיראלי המתחיל כך : EMC 2056.... זכאים לתיקון חינם. המחשב נקנה בספטמבר 2005 וכמובן שיש לו את ההתאמה במספר הסיריאלי. בבקשה אשמח לעזרה לגבי שתי הבעיות הנ"ל, כמו כן לדעת האם יש חנות מקצועית או נציגות רשמית של מקינטוש בארץ שאפשר לפנות אליה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד את עיניין שיתוף הקבצים במערכות הלינוקס ורציתי לדעת האם ישנו עקרון דומה בכל הפצות הלינוקס ? או שזה משתנה בין הפצה להפצה ? כלומר לא שתסבירו בדיוק מה לעשות , רק תתנו לי הנחיה איזה נושא ללמוד ד"א בלינוקס אי אפשר לזוז בלי הרשאת אדמיניסטרור , האם אפשר למשל לסדר שיתוף קבצים לכל filesystem ללא הגבלה כלשהי ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
FreeRADIUS 2.0.5 לא מצליח להתחבר ממחשב בחיבור WIFI בclients.conf יש הגדרה עבור הAP... חוץ מזה הקונפיגורציה כרגע בברירת מחדל, חוץ משינוי default_eap_type מmd5 לpeap בeap.conf מבדיקה מקומית sudo radtest testuser password 127.0.0.1 1812 testing123 האוטנטיקציה תקינה Sending Access-Request of id 201 to 127.0.0.1 port 1812 User-Name = "testuser" User-Password = "password" NAS-IP-Address = 127.0.0.1 NAS-Port = 1812 rad_recv: Access-Accept packet from host 127.0.0.1 port 1812, id=201, length=20 DEBUG של RADIUSD rad_recv: Access-Request packet from host 127.0.0.1 port 49780, id=201, length=60 User-Name = "testuser" …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה.... יש לי בעיה, אני מנסה להתקין את ההפצה של אובונטו 8.10 על XP. אין לי ולא היה לי לינוקס עד עכשיו השתמשתי ב VMWARE אז הבעיה: אחרי ההתקנה (WUBI) אני עושה ריסטרט ובאמת מגיע למסך ב BOOT שאני צריך לבחור בין ה XP ל אובונטו אם אני בוחר XP הכל עולה סבבה אבל אם אני בוחר את האובונטו אז המחשב חושב לשנייה ואז עושה ריסטרט שוב, ושוב מגיע לאותו מסך בחירת מע' הפעלה וחוזר חלילה.... ניסיתי להסיר את ההפצה, ולהתקין שוב, ניסיתי להתקין את 8.04 ניסיתי להוריד שוב מאתרי מראה שונים... קורה תמיד.... יש למישהו מושג מה קורה פה?!?!?!?!?!?! תודה רז
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
התקנתי לינוקס מנדרייק 9 ועכשיו הוא לא זיהה לי את הכרטיס קול חיפשתי לו דרייברים ולא מצאתי, יש סיכוי לאיזה משהו שיעזור לזה או יגדיר אותו בתור GENERIC כמו בחלונות? או אפילו משהו שיפעיל אותו בצורה חלקית, ד"א יש לי כרטיס של Philips, Rhythmic egde דגם 703pcs, אולי יש איזה rpm שיעזור לי? הנה דף שבו מוזכר הכרטיס שלי זה הדבר היחידי שמצאתי אפילו אינפומציה אבל אין: http://www.pcsound.philips.com/download.html עכשיו בעיה שניה: שאני מפעיל משחק שהוא בתלת מימד פשוט הוא עובד לי לאט והFPS שלו ממש איטי (נראה לי אפילו 2) הקיצר הורדתי דרייבר מהאתר של Nvidia (יש לי כרטיס Ge-Froce 2 400mx משהו כזה) לצערי היה שם למנדרייק 8.2 חשבתי שזה יעשה משהו אבל לא עזר בגרוש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שלוש מערכות הפעלה LINUX XP VISTA . המערכת הפעלה שהותקנה ראשונה היא XP אז LINUX והיום VISTA עם הלינוקס היה לי GRUB LOADING של הBOOT ושם יכולתי לבחור XP או LINUX עכשיו שהתקנתי את הויסטה משום מה היא השתלטה על הBOOT LOADER ואני יכול לבחור או ויסטה או XP , איך אני מחזיר/משנה את זה למצב שבו אני יוכל לבחור מבין שלושת מערכות ההפעלה המותקנות על המחשב? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז חיפשתי המון ולא מצאתי, מישהו מכיר תוכנה לubuntu שמראה לי את מידע על ה process הזכרון הזמין שפנוי מחיצות עומס CPU וכל השאר כמו ב system monitor רק בlayout שקוף כזה ברקע כל הזמן ,ראיתי את זה בסירטונים שונים ולא מצאתי איך עושים את זה ודבר שני איך עושים dock כזה לתוכונות למטה כמו ב MAC OSX ? שאלה שלישית עשיתי אפקט של קוביה תלת מימד איך אני שולט בה ידנית , הכוונה לא שאני לוחץ על workspace וזה עובר לבד לצד המתאים (או גורר לצד) אולה כפתור שמראה את הקובייה ואני מסובב אותה איך שאני רוצה ? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה להפעיל דרייבר כלשהוא (KEXT) אך הוא אומר לי את הדבר הבא: מה אוכל לעשות כדי שהוא יפעיל אותו? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש סיכוי שזה לא קשור לפה, אם לא אז אודה אם יהיה ניתן להעביר לפורום המתאים.. פירסמתי פה בגלל הקשר למע' ההפעלה. יש לי שאלה מאוד מוזרה שאני מאמין שהיו אנשים שחשבו על זה, אבל לא מצאתי שום דבר על ד"ר גוגל... יש לי מכשיר GPS יחסית ישן, דגם NQ503 שאין בו כבר צורך - עם עידן הסמארטפונים גם אין ממש שוק יד2 למכשירי GPS יעודיים.. לכן חשבתי אולי להסב אותו לבערך מכשיר PDA יש לו מעבד יחסית חדש (500Mhz מבוסס ARM11 ) וזיכרון flash של 2GB והרחבה לMICRO SD ונכון להיום הוא מריץ את Windows CE .NET 6 חיפשתי אולי דרך כלשהו לגשת לקבצים של המכשיר על מנת להתקין עליו מע' לינוקס שתוכל לעבוד עם הממשק מגע (חשבתי של Debian בגלל שהמע' בעלת דרישות נורא נמוכות) אבל לא הצלחתי למצוא שום אפשרות …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.apple.com/imac/ http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nnmm=browse&node=home/shop_mac/family/imac&sf=wHF2F2PHCCCX72KDY אותם מחירים, אבל עכשיו לחומרה חזקה יותר.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאני מעלה את הדביאן או אובונטו הוא מבקש ממני שם וסיסמא בדוס ואני כותב את השם משתמש ואז סיסמא אפשר ללחוץ רק אנטר מה עושיםם?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, אחרי הרבה שנים שלינוקס זה בגדר קונספט אצלי בראש, החלטתי להסיר את הכפפות ולראות על מה כל הרעש. יצרתי מחיצה וארגנתי DUAL BOOT עם הוינדוס שלי טיפ טופ. עכשיו הכל טוב ויפה עד שהבנתי שאני פשוט לא מבין איך מתחברים לאינטרנט, לגמרי אין לי מושג מאיפה להתחיל. הלכתי להגדרות רשת,לאלחוטי ושמתי את הSSID של הרשת אבל שומדבר לא קורה.. יש מצב שזה קשור לכרטיס האלחוטי שלי (Linksys WMP300N PCI)? אשמח אם תזרקו לי כיוון על מה הולך פה בגדול, ולזכור שאני לגמרי חדש בסצנה תודה לכל מי שמקדיש מזמנו לעזור עריכה: בסוף נאלצתי לחבר לחוטי ומשמה מצאתי דרייברים תואמים.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן שמתי לב לתפועה כזאת ב KDE : בכל גרסה חדשה, יש איזה שהוא פיצ'ר קטן שנעלם או מקבל downgrade דוגמאות : וידג'ט מצב סוללה בלפטופ - אי שם באיזור 4.4 הפסיק להראות כמה זמן נשאר אלא רק %. ב 4.9 עפו כל ה power management profiles וניתן לשנות רק הגדרות של מצב סוללה וזהו ה zoom של הדסקטופים (לרקע אם משבצות) - נעלם אי שם במעבר ל 4.3 וידג'טים של מוניטורים וכדומה - אי שם ב 4.3 נעלמה האפשרות להראות או לא להראות חלק מהמידע אפקט desktop grid - בסביבות 4.7 הוסיפו 2 כפתורים גדולים ומכוערים של + ו - בתוך האפקט...... הייתי צריך את האפקט בלי כפתורים בשביל משהוא, הייתי צריך לערוך את הקוד מקור ולקמפל (לא מסובך מידי, פשוט להוסיף כמה /* */ במקומות המתאימים אבל מעצבן) אופציית file size …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן! אני חדש בלינוקס ואני מת על לינוקס איזה גירסת הפצה כדיי לי?(למתחילים) יש לכם אתרים ללימוד לינוקס? אתם יכולים לכתוב לי איזה כמה דברים בסיסיים ולתת לי כמה לינקים וזה ממש יעזור לי ותודה! :AR15:
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, בעבר היה לי מחשב שבו הותקן לינוקס (REDHAT) שתפקד כראוטר ושיתף את האינטרנט ברשת שלי. המחשב התקלקל ומאז השתמשתי במודם עצמו כראוטר. כעת יש לי שוב מחשב שאני יכול להשתמש בו וכבר התקנתי עליו את מערכת ההפעלה SmoothWall. רציתי לדעת אם מישהו השתמש בהפצה הזו ויכול לתת לי מספר טיפים לגבי הגדרת המערכת להתקשרות למודם Alcatel SpeedTouch Home. הבנתי שהתצורה הנכונה לרשת כזו היא GREEN + RED, תקנו אותי אם אני טועה.. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב לכול המשתמשים של האתר : התבקשתי על ידי משתמש בשם בני , לפרסם פה תרא'ד שעוסק בלינוקס והרד דיסקים : אז הנה השאלה : "שלום לכולם וערב טוב , ברצוני להתייעץ איתכם תותחי התמיכה של פורום תוכנה , אני רוצה לפתוח קובץ ISO שהורדתי מהאינטרנט להHD , (סתם לידיעה מדובר בISO של LINUX ) (הסיבה לכך היא שאני בעוונותי לא רכשתי צורב ) אך איני יודע כיצד ניתן לעשות זאת , אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי" השאלה היא : האם ניתן להתקין לינוקס מתוך ההרד דיסק ? מודה לכם על כול תשובה ועזרה ..
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני מוסיף למנהל החבילות תוכנות נוספות למשל תוכנה לגיבויים כמו ghost זאת מהסטיקי g4u כי הורדתי כמה תוכנות ללינוקס למשל aquamarine-0.2.1.tar.bz2 ואין לי מושג איך להתקין את זה איך אני בכלל מוסיף מנהלי חבילות אחרים כמו rpm
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש ברשותי שרת SUNBLADE 100 במצב מצוין לכל המעוניין ניתן לפנות אלי ל- aag902@gmail.com
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
כל מי שיודע על תוכנות/פקודות/סקריפט בבקשה לשתף אותנו מה שידוע לי זה הפקודה הזאת שנותנת מידע על המעבד cat /proc/cpuinfo
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
זהו טיקאסט 107, להבדיל מהטיקאסט של שבוע שעבר שהיה 106 ובקלילות האופיינית לי קראתי לא בטעות 107, אין כפילות, סתם אהאבליות שלי. עדי רביד ובעז אורדן באולפן מתווכחים ומספרים את החדשות האחרונות מעולם הטכנולוגיה בכלל ומעולם האפל והמקינטוש בפרט. כמו כן ניתנים במשדר הזה פרטים נוספים על ארוע הטיקאסט שיערך ב 27/7/09 בקפה iCaffe של רן בן ארי. עוד פרטים ואפשרות הרשמה בכתובת: http://www.tcast.co.il/event בעז אורדן
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני מתקשה להריץ את Iron על Slackware 12.2 ואשמח לקצת עזרה. כדי לעמוד בדרישות שלו עדכנתי את glibc לגרסאה 2.9 ואת gcc לגרסאה 4.4.1. (על הדרך גם את הקרנל ל 2.6.30.5 סתם בשביל בכיף) . Iron רץ אבל לא בדיוק עובד, שאני מפעיל אותו אני מקבל בקונסול: וכול כתובת שאני מנסה לגלוש אליה אני מקבל מיד את השגיאה של "משהו השתבש בהצגת הדף". יש למישהו מושג כיצד אפשר לתקן את זה? Slackware 12.2 Kernel 2.6.30.5 KDE 3.5.10
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
when i log on using GNOME is show me this Error activating XKB configuration. It can happen under various circumstances: - a bug in libxklavier library - a bug in X server (xkbcomp, xmodmap utilities) - X server with incompatible libxkbfile implementation X server version data: The X.Org Foundation 70000000 If you report this situation as a bug, please include: - The result of xprop -root | grep XKB - The result of gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-