עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Double_N,

יש דרך להפעיל קבצי wmv ? הנגן שבא עם המערכת (totem) מפעיל רק את הסאונד כשאני מפעיל קבצי wmv. ניסיתי גם להתקין את הנגן mplayer וגם שם אותה בעיה.

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  2. Started by Double_N,

יש דרך להפעיל קבצי wmv ? הנגן שבא עם המערכת (totem) מפעיל רק את הסאונד כשאני מפעיל קבצי wmv. ניסיתי גם להתקין את הנגן mplayer וגם שם אותה בעיה.

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  3. אני רוצה ש-GIMP יהיה ברירת המחדל של התמונות שלי. כשאני עושה דבל קליק על תמונה אני רוצה שהיא תיפתח עם GIMP. היום היא נפתחת עם Eye of GNOME ובשום פנים לא הצלחתי לגרום לה היפתח ישירות עם GIMP. לא קליק ימני, לא חיפוש ברשת, שום כלום. אני עובד עם אובונטו 9.04 כ-OS ו-GIMP 2.6.

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  4. Started by MusBurger,

אהלן חברים , יש לי מאקבוק פרו 15" חדש ואני לא ממש מוצא לו שימוש , אבל חשבתי על להפוך אותו לסוג של מדיה סנטר בסלון בבית. למה כוונתי ? אני מעוניין להחליף את הוט בשידורים מהמאק , אם זה שידור ישיר כמו בטלויזיה אם זה סדרות בצפייה ישירה וסרטים בצפייה ישירה או הורדות שאורדו מבעוד מועד. בקיצור אני אשמח להמלצות לאתרים/אפליקציות/תוכנות או כל דבר שאתם יכולים לחשוב עליו שיעזרו לי להעיף את הוט מהבית. אגב , נסיתי כבר את פופקורן טיים, מה אני יגיד לכם ? לפעמים עובד ממש טוב ולפעמים לא זז ואפילו הגיע לרמה של בית הקלפים באיטלקית בלי תרגום.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by smalery,

יש לי XP וUBUNTU במחשב, איך אני יכול להסיר את הלינוקס בצורה חלקה? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. מותקן במקביל ל-XP אבל לא בשימוש מזה זמן. העניין הוא שב-BOOT ה-XP מופיע אחרון ואם לא בוחרים בו ידנית תוך 10 שניות המחשב מנסה לעשות BOOT ל-REDHAT שכבר מזמן לא עובד משום מה. הייתי רוצה או להעיף את מסך הבחירה ולעלות ב-XP כברירת מחדל או לפחות להעביר את XP לראש התור. תודה מראש, גונן.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. יש לי מחשב (שכבר מותקנת בוא לינוקס) אבל אני לא יודע איזה הפצה (redhat , אובנטו , דביאן...) מותקנת בוא... יש דרך לזהות את זה אולי ?

8. איך אני יכול להוסיף את הפונטים, אריאל, Tahoma ללינוקס?? יש איזה הסבר ממש טוב ? תודה. BTW הגירסאה שיש לי הא UBUNTU 5.10, תודה מראש. ועוד שאלה, אני מנסה בנתיים את הלינוקס על VM (ווירטואל משין) בגלל שאני רוצה להתקין אחד כזה על הנייד שלי, הבנתי שיש הפצות מיוחדות לניידים או משהו כזה, אז על איזה הפצה אתם ממליצים להתקנה על נייד?? אהה ודבר אחרון שהתגלה לי עכשיו =\, במירק שאני כותב משהו זה מציג לצד השני בג'בריש והוא כותב משהו בעברית זה מציג חי בג'בריש למה זה ? ואיך אפשר לסדר כי התקנתי עברית כ-שפה.

• 3 תגובות
    • 789 צפיות
  9. טוב אנשים הרבה שואלים פה את אותה שאלה האם המודם שלי תומך בלינוקס הנה אתר שמביא סט דרייברים לרוב המודמים http://eciadsl.flashtux.org/modems.php כמובן שכן מודם עם כרטיס רשת תומך!!!

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by dropc,

1. איך אפשר לגשת לכונן ומדפסת משותפים ברשת דרך הלינוקס? 2. באותה נשימה, אולי מישהו מכיר אתר עם פקודות בסיסיות להכרות עם הלינוקס והטרמינל? 3. אפשר המלצה לאפליקציה לתרגום סגנון Babylon ואפליקציה לשמיעת רדיו? 4. איפה מגדירים תוך כמה זמן המסך יכבה והמחשב ילך לישון? תודה.

11. היום, באמצע גלישה תמימה באתר פתאום הופיעה לי הודעה למה כדאי לי לאפשר פרסומות של האתר הזה. השתכנעתי ורציתי לעשות את זה אבל אז גיליתי שההסבר היה לחלונות ואני עובד על לינוקס (אובונטו, שועל אש). הלכתי ל-Edit->Preferences->Content אבל זה נראה תקין כי החסימה היא על pop-up אבל ההודעה אמרה שאין לאתר פרסומות שכאלו...... הערה: אני מפרסם את השאלה בפורום הזה כי לא מצאתי מתאים יותר. בדקתי ב-"על האתר" וב-"כללי" אבל לפי תוכנם זה לא נראה מתאים. מה נשאר? פורום מערכת ההפעלה שלי. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אני עובד בלפטופ על כונן איטי (דיסק און קיי ;D ) והייתי רוצה לזרז עניינים. יש לי 4GB RAM והייתי רוצה להקצות כמה מאוד מגה בייטים לטובת ה-cache של הדפדפן. חיפשתי בגוגל ולא מצאתי איזה מדריך ברור איך להקצות ram drive או איך להעביר את ה-cache של chromium.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. שלום אני התקנתי רד הט 9 ואני new boy יש לי בעיה יש את התוכנה טרמינל והיא כמו קומנדור או cmd בוינדוס אבל אני רוצה להתקין משהוא שכתוב שצריך להתקין בלא במצב הויזואלי (x server) אלה במצב אם כמו דוס אז אם אתם יכולים להסביר לי איך עושים את זה בדרך המשוטה ביותר וגם מי שיש לא מדריך קצר שיסביר את הפקודות הבסיסייות לnew bo אז שיבי לי קישור תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Virus x,

ערב טוב לכולם ! אני התקנתי fedora 8 על מחשב נייד ואני צריך driver לכרטיס רשת על חוטי אבל לא מצליח לבדוק איזה כרטיס זה. איך אני יכול לדעת מה סוג החומרה אצלי במחשב? נסיתי "icpci" לא עבד! נסיתי "appropriate wireless" והוא לא מצא. דרך gui , system>preferences> hardware> מישהו יכול לעזור לי?

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  15. חזרתי שוב לנסות לינוקס, למרות הקשיים ועקומת לימוד קשה וארוכה בעבר. התקנתי KUBUNTU, וזה עובד!!! יש עברית/אנגלית, התקנתי FIREFOX ו- THEDERBIRD ואני גולש ומקבל ושולח מיילים, מציג תמונות JPG. אבל- לא מצליח להציג סרטים בכל הפורמטים. לא WMA, לא MOV, לא MOD, לא AVI. תוכנת "קפאין" שעולה, מציגה מטושטש או לא מציגה כלל. אני מניח שצריך להתקין קודקים לפורמטים השונים. וכאן שאלתי למביני דבר - איך ומניין מורידים קובצי קודקים, וכיצד מתקינים אותם ב- KUBUNTU? תודה לעונים !!!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. Started by tzur87,

מחיפוש קצר ראיתי שMACBOOK AIR עונה על הדרישות שלי ואפשר להרכיב אותו באפל ב1300 דולר , שזה המקסימום של המקסימום תקציב שלי (עם I7 ו8GB זיכרון, ו128 GIGABYE SSD). הפחד שלי , שאני עובד עם הרבה תוכנות שעובדות רק על ווינדוס, ואין לי מושג אם הם יעבדו חלק אם אתקין BOOTCAMP או פרלל מה הניסיון שלכם בנושא?) תודה

17. Started by Arnold,

בבקשה תעזרו לי אני נואש ! איך עושים חיבור לאינטרנט של ADSL בזק בנלאומי למערכת הפעלה REDHAT LINUX 9 . :-\ :-\ תודה.

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  18. Started by tal hw king,

טוב אנשים אני בור בלינוקס אבל ממש בור בזה, חבר שלי הבא לי לנק ואמר שזה מתאים למעבד שלי ושמתי לב ללוגו של הAMD 64 אז הבנתי שהוא צדק אז יש לי כמה שאלות : 1) איך המערכת הזו בכללי? 2)האים יש לה תמיכה גם ב אינטל? (לצורך הדיוק מעבד 2.6GHz ו-450MHz ) זיכרון 512 ו-256 (בהתאמה) ?? 3)איך מתקין אותה, כלומר איך לצרוב אותה על הדיסק? 4)איך אני מתקין אותה על מחיצה נפרדת במקביל לXP? 5) מאיפה אני מסיג אימולטור (או איך שלא קוראים לזה) למערכת?, כדיי שאני יפעיל את התוכנות שפועלות לי כבר על המחשב הנה הלינק שקבלתי ממנו תודה עריכה: מצאתי גירסת live cd של SUSE Linux 9.1 שווה הורדה? יש לזה 64 ביט? (אני חושב שלא אבל אני רוצה להיות בתוח) האם זה פשות להפעיל? שוב תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. מחר באים להתקין לי את האינטרנט בכבלים, וביקשתי את המודם הזה. איך הוא מבחינת תמיכה בלינוקס? אני כבר יודע שהוא מודם טוב, אבל רציתי לדעת אם ההתקנה שלו בלינוקס תלך חלק? ועוד משהו: אולי יביאו לי במקומו SB4100 או SB4200. זה משנה משהו?

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  20. התקנתי אובונטו על המחשב הנייח. המערכת היא על ה-SSD אבל יש גם דיסק קשיח שעדיין בעל מערכת קבצים של חלונות. בשביל שיעבוד הכי חלק שאפשר איך לעשות המרה ככה שהדיסק הקשיח לא יהיה עם מערכת קבצים של חלונות? אבל גם שלא יימחקו הקבצים

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by Interl-Conore,

איך האינטרנט ב MAC?? וירוסים SPYWEARS? יש משחקים כמו CSS למשל?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by ng400,

אני חדש בענייני linux, והחלטתי להתחיל במשהו פשוט - Lindows (זה באמת פשוט כמו שאומרים??). השאלה שלי היא עד כמה היא יציבה בהשוואה למיקרוסופט ובהשוואה למערכות לינוקס האחרות. כל ביקורת/המלצה תתקבל בברכה.

• 25 תגובות
    • 3.2k צפיות
  23. איך גורמים למחשב להריץ פקודה שהשומר מסך עולה? אני רוצה שברגה שהשומר מסך עולה שתופעל גם הפקודה הבאה. w3m [url]http://URL:981/index.html?user=BLABLA'&'pass=BLABLA'&'action=2[/url] ושהשומר מסך נסגר שתורץ הפקודה הבאה w3m [url]http://URL:981/index.html?user=BLABLA'&'pass=BLABLA'&'action=1[/url]

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  24. צירפתי צילום מסך כדי שהבעיה תועבר בצורה ברורה יותר כמו שאתם רואים כשאני מעבירה את ה neooffice למצב מלא אין לי האפשרויות המוצאות במצב רגיל אשמח מאוד לעזרתכם, תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Gold shark,

מישהו יכול להגיד לי איך בונים הפצה משלי? עם למישהו יש מדריך הוא משהו זה היא מצויין ממולץ בעיברית עם לא אנגלית גם יעזור '_'

• 1 תגובה
    • 898 צפיות

דיונים חדשים בפורומים