לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
למשל את הרקע הזה עם האבנים.. מאיפה משיגים איזה אתר?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים , אני מנסה להקים שרת ביתי על גבי מחשב ישן בעזרת CentOS . הגעתי להגדרות של Postfix וכשאני מנסה להגדיר TLS (חלק מעוד כמה פקודות) אני אמור להגדיר לPostfix את קובץ KEY בעזרת הפקודה הבאה : postconf -e 'smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key' אני מפעיל את הפקודה ואז מופיע לי סימן כזה: < (כאילו אני צריך להגדיר משהו נוסף ) . מה אני אמור לעשות במצב הזה , המדריך שאני משתמש בו הוא : http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.3-i386-ispconfig-2-p5 . והגרסא של המערכת היא 5.3 . תודה מראש על כל עזרה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה שאלות: 1. זה נכון שהתקנת חלונות על המאקבוק מומלצת מתוך הלאופרד עצמו? 2. אני לא רוכש את התוכנה מבית VMWARE, אז אין לי אפשרות להריץ במקביל את 2 מע' ההפעלה? 3. האם אפשר להתקין את החלונות על דיסק קשיח חיצוני אשר מחובר דרך USB ואם כן - כיצד זה יתבטא ב-boot? אם זה בלתי אפשרי, אז אני אתקין את 2 המערכות על הדיסק 160 ג'יגה שיש בתוך המאקבוק פרו ואשתדל לשים את המידע הלא קריטי בדיסק החיצוני. תודה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני חדש בעולם הלינוקס, ואני מנסה להתקין את UBUNTU 9.04 על מחשב נייד Dell Inspiron 1000 (דגם קצת מיושן). אחרי שאני עונה על כל השאלות, המערכת מפרמטת את ה HD, ובאמצע ההתקנה (לפעמים אחרי 25%, ולפעמים אחרי 29%), ההתקנה נתקעת, והלדים של caps-lock, scroll-lock מהבהבים. אני יודע שיש לי סקטורים פגומים ב HD, אבל: (1) האם זה הגורם לבעיה בהתקנה? האם הפרמוט לא אמור "לסמן" איזורים פגומים? (2) אם זה הגורם, האם ישנה אפשרות שהמערכת תתעלם מהקיום שלהם, כלומר שהיא תדע שהשטח הזה לא קיים? אני ממש לא רוצה להוציא כסף על HD חדש אלא אם כן אין ברירה (ולא מפריע לי אם זה אומר שה HD בדרך למות, כי אני לא שם עליו חומר חשוב, רק רוצה לתרגל לינוקס על מחשב ישן), כך שאני פתוח לכל נסיון לפתרון. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קבלתי מתנה MACBOOKAIR מעבד 1.6GHZ 2GB 13inc 75GB סביר למה שאני צריך מה הOFFICE במאק? איך אני עובר מעברית לאנגלית? :kopfpatsch: כל הקיצורי מקלדת של WINDOS איך הם מול הקיצורים במאק? עם אפשר בכללי כל מיני טיפים ועזרים לעבודה במאק תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יודע על מנהל הורדות כמו FlashGet לדוגמא שעובד עם Wine ? אני צריך תוכנה טובה להורדה מראפידשר. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי סקריפט שאני רוצה שירוץ כשהמערכת עולה הסקריפט עושה restart למחשב, בודק שאיזה device עלה ואז מבצע שוב רסטארט מספר מסויים של פעמים. כל הסקריפט כתוב והכל בסדר עכשיו אני רק צריך לשים שהוא ירוץ בסטארטאפ אז יש לי שתי שאלות 1)יש 6 תקיות של run at startup : /etc/init.dn מה ההבדלים בין כל תיקיה והיכן אני אמור לשים את הסקריפט שלי? 2)(אולי התשובה לשאלה אחת תענה על זה אבל כ"ז) איך אני גורם לסקריפט לרוץ לפני שהמערכת מבקשת ממני סיסמא (כלומר שאני לא אצטרך לשים סיסמא כל פעם שהמחשב עשה ריסטארט)? תודה
-
- 2 תגובות
- 974 צפיות
-
-
מה המקבילה של כתיבת כתובת IP ב RUN במק? יש לי מק וPC מחברים דרך ראוטר ואל רואים אחד את השני בשניהם מוגדר שיתוף, גילוי רשת וכו, ואין פיירול. כאר אני כותה את ה IP של המק בRUN ב PC, הוא מגיע אליו וניתן לגשת לתיקיות המשותפת. לא מצאתי דרך לעשות את זה במק מה שחשוב זה שאני אוכל לגשת מהמק לתיקיה מסויימת ב PC. (אגב, שיתוף ITUNES ביניהם עובד מעולה) תודה לכל מי שיכול לעזור לי
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://sites.google.com/site/chromeoslinux/download
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני תוהה לעצמי - האם חומת אש ואנטי-ווירוס זה דבר שקיים/רצוי/מומלץ? מאז שקיבלתי את המאקבוק הדבר כלל לא משך תשומת ליבי. אני מבין שיש הרבה פחות התקפות על הלאופרד מאשר על חלונות, אבל בכל זאת, מה העניין עם זה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכל רץ טוב ויפה עד שאני מגיע לשלב שאני בוחר להתקין אותה. הוא "חושב" קצת, מראה את המד ההוא, ואז חוץ מ-3 הלוגואים של אובונטו בחלק העליון של המסך, הוא לא מראה לי כלום. יש לציין שכשאני לוחץ סתם על אנטר המחשב מגיב. במה חטאתי?
-
- 2 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום, לפני שבוע שידרגתי את המחשב שלי מקובונטו 9.04 לקובונטו 9.10, ומאז כל פעם שהמחשב עולה, אני מקבל בהתחלה הודעת שגיאה Sorry, the program "kdeinit4" closed unexpectedly מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה kdeinit4 עושה ואיך אני פותר את הבעיה הזאת?
-
- 2 תגובות
- 928 צפיות
-
-
הנגן הכי איכותי והכי נוח שיצא לי לעבוד איתו. מתאים לכל פורמט של מוזיקה וסרטים. VLC מנגן מוזיקה באיכות FLAC, מנגן סרטי בלוריי ..הנגן קומפקטי ונוח לשימוש. ניסיתי עוד הרבה נגנים שלא היו משו כמו: Rythmbox, Amarok , Audacious..לא עשו את העבודה. ממליץ על נגן VLC
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי שתי מחשבים כאשר אחד מהם משמש אותי בתור שרת. אני מעוניין לפתח ב PHP אבל בשביל לעשות את התהליך מהיר יותר הייתי שמח לפתח ישירות מהמחשב שלי ושהקבצים ישמרו על השרת. יענו שהשרת יהיה חלק מעץ ה FS של המחשב הנכוחי שלי. השרת מריץ ubuntu 8.04 וה"לקוח" מריץ arch linux. מה שהייתי רוצה לעשות זה mount לתיקיה /var/www ב UBUNTU לתיקיה נניח /home/username/webserv ב ARCH. שתי בעלתי שהעלתי זה: 1. בעית ההרשאת, מסיבה מסויימת גישה ל /var/www ניתנת רק ל ROOT.ROOT (טוב נו הגדרות ברירת מחדל של UBUNTU לא נתערב בזה) ואני לא רוצה לפני כל שמירה של קובץ לעשות sudo בשביל שאוכל לכתב לשם. איך עוקפים את זה? 2. איך אני עושה mount של תיקיה מרוחקת לתיקיה לוקלית? ניסיתי לעשות: mount -t nfs 1…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי מחשב מק בוק קצת ישן (בן 3+ שנים) ומחשב נייד של דל. בבית יש רשת אלחוטית ממוקמת בסלון (3 מטר מהמחשבים). דרך הדל אני מתחבר בקלות, גולש ונהנה. במק, הוא מתחבר בדקות הראשונות אחרי שהפעלתי אותו, אבל לאחר כ-5-10 דקות הוא מתנתק, ואז לפעמים יש רשת ולפעמים אין. התופעה לא יציבה, לפעמים גם חצי שעה-שעה יש רשת. חשוב לציין שהמאורר מאוד רועש והמחשב די חם, ואני חושד שזה משפיע על הכרטיס רשת האלחוטי. כיצד אפשר לבדוק ולאשרר את התיאוריה? המחשב כבר מזמן לא באחריות, כדאי לפתוח ולנסות לבדוק מה קורה בפנים? יש מדריך איפשהו לאיך לעשות את זה? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לעבור לאובונטו. מעבד: celeron m520 1.6ghz זיכרון: 2Gb הארד: 120Gb לפטופ טושיבה L40-139 האם שווה??? ולאיזו גירסה???
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי כולם, אחרי שנים של חשש, החלטתי להיכנס סוף סוף ללינוקס!! התקנתי Centos 5.3 Kernel 2.6.18 הבעיה הראשונה היא שאני לא מצליח להתקין את הכרטיס רשת האלחוטי. הכרטיס הוא מסוג Edimax EW7128G מה עושים? 10x
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני בגירסת הבטא האחרונה של השועל וכבר חודשים שהוא שומר לי היסטוריה וכל מיני פרטים קטנים וזה ממש תוקע אותו. איך אני עושה לו ניקיון אבל לא טוטאלי, כי יש הרבה דברים שאני צריך ביומיום. תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
השם שלה זה Psycho(אומנם בינתיים אם אתם מחפשים ב- app store) השם שלה יהיה Tabbar. אנחנו נשנה את זה. מטרה: מטרת התוכנה היא לימוד מילים לפסיכומטרי בעברית ובאנגלית. תוכן: התוכנה מכילה 5 חלקים. חלק 1,מילים בעברית וחלוקה לפי אותיות. בעת לחיצה על מילה כלשהי, יוצג הפירוש למשתמש וכך הוא יוכל לעבור מילה מילה. כמו כן יש אפשרות חיפוש מתקדמת , אשר מחפשת חלק מהמילה שהמשתמש רוצה. לדוגמא: "כלח"- יחזיר מילים שמכילות בתוכם "כלח". חלק 2,מילים באנגלית וחלוקה לאותיות+ אפשרות חיפוש. חלק 3,ערבול מילים- ערבול בעברית ובאנגלית. כמו כן ניתן לערבל לפי אותיות גם בעברית וגם באנגלית. חלק 4,מבחן מילים, אשר בוחן את המשתמש על 50 מילים אקראיות תלוי בשפה שהמשתמש בחר, ומחזיר לו ציון באחו…
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, ברמת העיקרון, אני לא הולך להשתמש בלינוקס בזמן הקרוב, התקנתי אובנטו רק כדי ללמוד על המערכת קצת לפני שאני ניגש לזימון גאמא (בתקווה שזה יעזור לי להתקבל) אז ככה, את הממשק הבסיסי הבנתי דיי טוב , הכל פשוט ונחמד . נכנסתי ל"מחשב שלי " כביכול , ומשם לכונן שעליו מותקנת המערכת , שם יש הרבה תיקיות כגון VAR SYS ROOT וכו , הבנתי את הכל . אני הולך להשתמש במערכת בימים הקרובים כדי שאוכל ללמוד קצת יותר.. אך הבנתי שיש דבר שנקרא טרמינל ורוב הסיכויים שעל זה ישאלו אותי בבחינות לגאמא נכון? אז מה זה טרמינל ? זה בעצם כמו CMD בווינדוס ? אילו פקודות בסיסיות עליי לדעת שאולי ישאלו אותי עליהם ? כל מידע שאתם יודעים (אולי הייתם בבחינות גאמא אפילו) ותוכלו לספר לי , כתבו אל תתבישו :] תודה רבה …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש כזה שורה כזאת למטה שיש שם SHOW MY DESKTOP ועוד כמה דברים וגם כל התוכניות שרצות אז יש שמה תוויות שלהם וכשאתה ממזער תוכניות אז הם מופיעות שמה אז זהו הבעיה היא שפתאום שאני ממזער תוכנות שאני משתמש בהם הם לא ממוזערות לשמה אלא הם נעלמות זה לא היה מקודם איך להחזיר את זה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה יש לי עכבר LOGITECH MX 518 שיש בו לחצנים כאלה שמחזירים אחורה וקדימה בbrowser האירוניה היא שעד שהתרגלתי אליהם בווינדוס עברתי ללינוקס ועכשיו הם לא נתמכים כלומר הם לא פועלים יש לי דרייברים של logitech שאני מאמין שיוכלו לסדר את זה אבל הבעיה היא שאני לא מאמין שהם יתמכו בלינוקס יש לכם פתרון? האם יכול להיות שיש להם תמיכה ב synaptic? לי זה נשמע דיי הזוי אני אשמח לכל רעיון פתרון ועזרה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני אשמח אם תעשו תיקון לזיהוי מערכות הפעלה ותציגו את מערכת ההפעלה האמיתית של משתמשים מסוימים... אני גם משתמש בפיירפוקס ולא במוזילה...
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם. החלטתי להתנסות בלינוקס ובעקבות ההמלצות פה הלכתי על אובנוטו החומרה- מחשב סלרון ישן "נקי" שכולו מיועד למטרה. (כרגע מפורמט לWIN בשתי מחיצות) אבל "נקי" לחלוטין מכל תוכנה או מערכת הפעלה הפעולות שעשיתי 1. הורדתי או אובונטו Ubuntu 7.10 מהאתר הרשמי - צורת LIVE CD 2. צרבתי בנירו בצורת אימג' (גם הופיע לי הסימן של אובונטו שבדקתי במחשב) 3. שיניתי הגדרות בסלרון כך שהאתחול יהיה מהדיסק 4. הכנסתי את הדיסק והפעלתי. 5. הופיע ההודעה : disk boot failure, insert disk system disk and press enter מה עשיתי לא נכון ואיך אני מתקנת את זה? תודה
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
אני רוצה להכנס לתיקיה root@slax מה אני רושם בשביל להכנס לתקיה ולצאת[br]פורסם בתאריך: 31.12.2007 בשעה 14:32:08 טוב הסתדרתי ל cd images$
-
- 1 תגובה
- 954 צפיות
-