עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by borg,

השאלה בכותרת.

• 5 תגובות
    • 945 צפיות
  2. Started by intel suck,

שלום לכל משתמשי המקינטוש רציתי לדעת מה ההבדל בין המקינטוש ל-PC בשימוש ואם מישהו יכול להביא תמונות של המקינטוש שלו פשוט אני חולה על המחשבים האלה

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by MATTAN,

יש פה מישהו שמשתמש בסוזה 9.3 ?? ואם כן איך מגדירים את המקורות של החבילות, כי מתי שאני משנה את המקור של ההתקנה זה עדיין מבקש את הדיסקים תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  4. אוקי יש לי ככה כונן של 40 גיגה עם הלינוקס (אובנטו בריזי) עליו וכונן של 80 גיגה עם הווינדוס עליו עכשיו יש boot loader של grub ששם אני בוחר עם לקחת תווינדוס או תלינוקס קיצר אני רוצה לפרמט תכונן 40 ולהעיף תבוט לואדר איך עושים את זה מבלי לפרמט ? כי יש לי מידע מאוד חשוב על ה80 גיגה והוא שוקל 40 גיגה ואין מצב שאני יצורב 10 דיסקים של dvd

• 6 תגובות
    • 868 צפיות
  5. Started by karpad,

שלום קודם כל רציתי להגיד שעברתי לאובנטו והיא באמת הפצה מאוד נוחה אוקי לשאלות: 1. האם ניתן לעבוד בדואל דיספליי בלינוקס? (אם כן הסבירו איך) 2. משום מה כשאני מנסה להתחבר לשרת 'irc.co.il' בעזרת 'XCAHT IRC' אני מקבל הודעה שאין מספיק פרמטרים מה הבעיה ואיך פותרים אותה? 3. האם ניתן לישר את הטקסט לימין בGAIM? (אם כן הסבירו איך) תודה

• 5 תגובות
    • 871 צפיות
  6. Started by singera,

כיצד אני מבצע את הפעולה הנ"ל יש לי כונן שעשיתי לו MOUNT ב2/ ואני רוצה לשנות זאת מה לעשות? כיצד אני יכול להעלות את התדר של המסך התוכנה לר מאפשרת לי? וכיצד מחליפים את הכתיבה לעיברית, התקנתי מקלדת עברית בתוכנה תודה

7. Started by adlanm,

ברשת החדשה BIG BOX מי חושב שזה יצליח? אני לא חושב שזה ימריא מפני שהישראלים לא אידיוטים כמו האמריקאים

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by אלפקה סורית,

http://www.arouse.net/despair-linux/

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. היי אני רציתי לדעת קצת יותר על מקינטוש, אני חדש בפורום הזה זה מחשב ששונה מבחינת החומרה שלו או שעל כל מחשב אני יכול לטעון את מערכת ההפעלה של מקינטוש? (מחשב חזק אני מתכוון) יש לי מחשב AMD 2400+ זיכרון 512 DDR כרטיס מסך 9800 פרו האם אני יכול להתקין את מערכת ההפעלה של מקינטוש במקביל למערת ההפעלה ווינדוס XP? ומה ההבדל המהותי בין ווינדוס למקינטוש אני יודע שמקינטוש אינו תומך במשחקים ואם כן אז בבודדים, האם תוכנות ואפליקציות אחרות של עריכה גראפית לדוגמא תעבוד טוב יותר על מערכת מבוססת מקינטוש? תודה רבה, טל

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. שלום רציתי לדעת אם כדי לי לעבור ללינוקס? אני משתמש במחשב בעיקר למשחקים וגם לאנטרנט מה דעתם פשוט קצת משמם כבר הWindows ורציתי לדעת אם אני יכול לעבור ללינוקס להיות בטוח במה שאני עושה אם אתם ממליצים לי אתם תוכלו להסביר לי עליו קצת אך מתקינות(אם זה דומה לWindows או שזה שונה) וכול מני דברים כאלה עוד משהו שמענין אותי יש הפצה של לינוקס בעיברית אם כן איזה ומאיפו אני מוריד תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by nir567,

טוב אז ככה הורדתי לינוקס רד האט אני לא זוכר איזה גרסה וקרה לי משהו לא כל כך בריא, הורדתי את הלינוקס והזנחתי אותו לכמה שבועות על המחשב ועכשיו אני לא זוכר איזו גרסה זו ואני לא יודע איך לגלות זאת ע"י הקבצים שיש לי על המחשב (וינראר).. בכללי רציתי שתגידו לי איך לצרוב את זה יש שלושה קבצים בוינראר והינה תמונה של הדיסק הראשון: [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 884 צפיות
  12. אוקי כולם התחלתי לנוריד דיבאן קיצר הספקתי כבר להוריד ת3 דיסיקים הראשונים עכשיו יש 14 O_O רציתי לדעת איזה דיסקים אני צריך בשביל התקנה נקייה של kde ו gnom עם כול התוכנות מסביב ללתחנת עבודה עם תכנות אני לא צריך את ה games.server וכול שאר החבילות אז איזה דיסקים אני צריך ? עוד משהו חשוב יש לי מודם של טריין ואני בכבלים עם חיגן של l2tp איך אני אמור לחבר אותו זה אפשרי בכלל ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by nir567,

התקנתי על המחשב לינוקס מנדריק 10.1. אין לי ידע קודם בלינוקס והכל אז לקח לי זמן מה להתקין אותו, ולהגדיר את הקטע של המחיצות, שגם לא יצא משהו. בפעם הראשונה שהתקנתי שמתי סיסמה ובסיום ההתקנה אחרי שהפעלתי מחדש הוא מבקש את הסיסמה ומשום מה הסיסמה שאני מקליד לא תקינה עבורו. טוב אז התקנתי שוב בלי סיסמה ואותו דבר הוא לא נותן לי להיכנס למערכת. מה אני אמור לעשות?\יש אולי משהו שפספסתי\לא הבנתי\לא ידעתי\. אהה ונזכרתי בעוד משהו. כשאני מדליק את המערכת אני אמור לבחור במערכת הפעלה. אז יש לי: linux safefail linux-nobp - משהו כזה לא זוכר בדיוק ווינדוס. הראשון והאחרון אני יודע מהם אבל השאר... תודה, ניר.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Colombo-Manch,

נובל זה הוציאה את הגרסה החדשה. מישהו כבר התנסה? האם עדיפה הגרסה המסחרית ($13)? במיוחד למתחילים?... תודה

15. פעם ראשונה שאני מתקין מערכת שהיא לא WINDOWS אחרי בחינה, החלטתי להתקין את SUSE 10, נראית מערכת מדהימה לפי הכתבות והתמונות, אני חייב לנסות אותה כרגע יש לי 2 כוננים : 200, 250 שניהם מפורמטים ל NTFS , ועל ה-250 כרגע מותקן WINXP. השאלה שלי היא, האם אני יכול לפצל את ה-250 נניח למחיצה נוספת , ואת המחיצה הזו בלבד, להפוך ל FAT32, ועליה להתקין את SUSE ? או שאין חובה להפוך ל FAT ? אני ממש רוצה ש SUSE תוכל לקרוא ולכתוב על כונני ה NTFS שלי, להפוך אותם בחזרה ל FAT זה סתם סיכון לאבד את כל המידע האם SUSE יכולה לקרוא ולכתוב על מחיצות NTFS ? בנוסף, לא משנה על איזה סוג מחיצה אתקין בסוף - איך אני יוצר תפריט בחירה בין SUSE ל XP כשהמחשב עולה ? תודה

16. Started by -neo-,

הורדתי את ה-iso של ה-dvd, עוד לא קניתי נרו אז הורדתי טרייל של אלכוהול 120% והצריבה נראתה חלקה (פעם ראשונה שאני צורב דיוידי) ואז פשוט עשיתי בוט והגעתי למסך התקנה של לינוקס שלוחצים אנטר להתקה ו-f1 לעוד אפשרויות, כבר פה החלו הבעיות כי כבעל zboard המקלדת לא ממש פועלת בתוכנת התקנה, אבל אפשר לחקות קצת וההתקנה מתחילה אוטומטית, הכל עד פה עוד סבבה, אז אני מגדיר שפות, "קורא" את היוזר אגרימנט ומסכים עם כל מה ש"קראתי", עכשיו נכנס הקטע שהתוכנת ההתקנה מזהה את הלוח אם (יש לי DFI LANPARTY nf4 Ultra-D) ופה היא פשוט נתקעת..... וזהו..... אני יודע שכבר יצא הביטא של 2006 אבל ביטא במערכות הפעלה זה כבר משו שאני מעדיף לא להתעסק איתו (גם עם קומפיילרים אני לרוב דיי מהסס)...... ואין לי בעייה להיות …

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  17. Started by doreiny,

שלום לכולם התעסקתי פעם (לפני 3 שנים בערך) בלינוקס בתור שרת ה irc שלי לא נגעתי בו ממש והתקשתי קצת חזרתי בסופו של דבר ל windows עכשיו אני רוצה לחזור ללינוקס חזרה אני מעוניין להוריד את גירסת המנדרייק ורציתי לדעת אם היא עובדת ב 64bit האמת שאני רוצה גם לדעת מאנשים שעברו ללינוקס האם אפשר לעבור אחרי שהייה ממושכת ב windows ? המעבר אפשרי?

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by Lord_Northakh,

שלום, יש לי מחיצות NTFS, שאני יכול לראות בספריה /mnt. הבעיה שלא ניתן לכתוב אליהם, רק לקרוא מידע! ניסיתי להכנס בתור root ולשנות את ההראשות אבל אפילו ככה לא ניתן (הוא נותן שגיעה). יש דרך לפתור את זה? כי כרגע יש לי עשרות ג'יגות של מחיצות ntfs שפשוט חסרות כל שימוש עבורי, אם אני לא יכול לכתוב מידע למחיצות אלו! תודה

19. Started by vbasic,

שלום לכולם,באשכול זה הייתי רוצה להביא בפניכם אפשרות להרצת מ"ה של מקינטוש על x86 (מי שכבר יודע איך - מוזמן לענות לשאלות הבאות) קודם כל תשאלו: למה בכלל שנעשה כזה דבר ? התשובה דיי ברורה: אם נכנסתם לפורום של "לינוקס, יוניקס ומערכות הפעלה אחרות" - בטח תשמחו לדעת שניתן לעשות זאת ואולי גם תנסו. ובלי קשר זה תמיד כיף לדעת איך זה עובד . קודם כל להזכירגם שAPPLE הקדימה את MICROSOFT כמעט בכל תחום, וזה כולל כמובן את מערכות ההפעלה הגרפיות ומרובות המשימות. לי היו מס מחשבים של APPLE , הראשון שבהם עבד במהירות של 1.1 מגה (זה לא טעות) הרץ. תתפלאו, אבל זה היה מחשב מעולה. עכשיו לענייננו. את האמולטור שמבצע הדמיה של המערכת ניתן להוריד חינם מכאן: http://gwenole.beauchesne.online.fr/basili…

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  20. יש לי mandrake 10.1 ואין לי מושג איך אני מתקין תוכנות\משחקים! חיפשתי קצת אבל לא הבנתי איך עושים את זה! רוב התוכנות באות כקוד מקור כזה שאיןלי מושג איך להפעיל אותו! מישהו יכול ללמד אותי!

• 39 תגובות
    • 5.8k צפיות
  21. Started by Lord_Northakh,

שלום, אני מעוניין להתקין את sim (simple instant messenger) מכוון שתוכנות המסרים המיידיים שניסיתי עד כה (Licq, Gaim, Kopete) לא ענו על צרכיי כלל. הבעיה שההתקנה לא מצליחה. כשאני מנסה להתקין מ-rpm הוא פשוט אומר שלא ניתן להתקין (וכן, הורדתי את ה-rpm הנכון), וכשאני מנסה להתקין מקובץ tar.gz הוא נותן לי שגיעה במהלך ה-configure. השגיעה היא: "configure: error: in the prefix you've chosen, are no KDE headers installed. This will fail. " יש לי לינוקס מנדריבה 2005, והגרסה של sim שאני מנסה להתקין היא העדכנית ביותר - 0.93. בנוסף אני מנסה להתקין את xmms, אבל גם פה אני מקבל שגיעה: " checking for GLIB - version >= 1.2.2... no *** The glib-config script installed by GLIB could not be f…

22. התקנתי לאחרונה את לינוקס מנדריבה (מנדרייק) 2005. לאט לאט אני מגדיר אותו לטעמי, אולם יש עדיין כמה דברים שמציקים לי ושאני לא מצליח לשנות: 1. קופי-פייסט. מדוע כשאני מסמן טקסט הוא ישר עושה לו קופי? כיצד ניתן להפתר מזה? בנוסף, משום מה הוא עושה פייסט עם הכפתור האמצעי של העכבר, וזה מפריע. איך לבטל זאת? חוץ מזה, יש תוכנות, כמו פיירפוקס, שבהן הקיצורים ctrl-c/ctrl-v לא עוברים בכלל. יש דרך להוסיף אותם? 2. פונטים. הורדתי והתקנתי חבילה עם פונטים קריאים בעברית (כי מן הסתם הפונטים שמגיעים עם ההפצה הם על הפנים). בדפדפן אין בעיה להגדיר שישתמש בהם. השאלה היא איך אני גורם לזה שהוא ישתמש בהם במע' הפעלה, למשל כאשר הוא מציג שם של חלון בעברית, אני רוצה שיראה את זה בפונט שאני הורדתי ולא בפונט הר…

23. אני ממש ממש חדש בתחום אז אני מעדיף הפצה שיחסית יותר קלה ומובנת שתיהיה באנגלית (אפשר גם בעברית) והכי חשוב שתיהיה קלה כי היא הולכת להיות על מחשב חלש (פנטיום 3 256 מגה voodoo3) נראה לכם בכלל שהוא יכול בכלל לסחוב? עכשיו שאלה קטנה לפי מה שהבנתי לינוקוס לא קורא קבצי exe זה נכון? יש אולי דרכים להריץ את זה? ועכשיו בקשר לדריברים בגלל שהמחשב ישן נראה לכם בכלל שיש דברים ללינוקוס?ואם אין מה אפשר לעשות? אז זהו לבינתיםם ואם נראה לכם שאני צריך לדעת עוד משהו לפני אז אני ישמח לשמוע תודה

• 22 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. Started by UnLiMiTeD,

תשמעו יש לי מחשב אחד ועוד מעט יהיה לי עוד אחד עכשיו אני רוצה להתקין במחשב הזה (הישן) מערכת הפעלה לינוקס כדי לנסות ולהתרשם. מישהו יכול להמליץ לי על מערכת הפעלה של לינוקס הקלה ביותר לתפעול, וגם רצוי שתדמה כמה שיותר לווינדוס (לא מבחינת מראה)... עריכה: גם חשוב שזה יהיה בעברית כי המחשב אמור להיות בשימוש אחים שלי הקטנים...

• 5 תגובות
    • 979 צפיות
  25. Started by ExploiT,

אוקי כולם נדפקו לי ההרדיסקים (נפילת חשמל קטלנית) קיצר קיבלתי חדשים והתקנתי בנתיים על אחד xp עכשיו על השני אני רוצה לשים לינוקס כמו אז ששמתי פדורה 4 אמרתי אם כבר אז למה לא נשים הפצה אחרת בנתיים האהבתי את הפדורה אבל שמעתי שדיבאן גם טובה מה אתם ממליצים ? (דרך אגב אני לא סובל צעצועים כמו mandriva ואני רוצה ישר לקפוץ למים העמוקים) גנטו לא בא בחשבון כי אין לי כוח להתקנה של שבוע וכול פעם התרסקות עכשיו פעם אחרונה התקנתי פדורה של amd64 ראיתי שהדביאן וסלאק עובדים על i368 יענו למעבדים של אינטל אבל יש לי amd a64 +3200 בסוקט 754 ההיו בעיות ? דרך אגב איך הפדורה ל amd64 ומה ההבדילים בינה ולבין ה i386 תודה

• 18 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים