לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
התקנתי Mandrake על XP ומשום מה בזמן עלית המחשב אין לי אופציה לבחור לאן להכנס. אשמח לקבל כל רעיון ... לא יצרתי דיסקט עליה לצערי אבל יש לי דיסקט מהתקנה קודמת אני חושב חשבתי על אפשרות של עליה מ knoppix כך שאוכל לראות את ה partition של הלינוקס אבל אני לא יודע מה לערוך על מנת לתקן את התקלה. אוליי שווה לציין שה XP עשה לי בעיה גם בזמן ההתקנה ,הגדרת boot מה cd לא הספיקה וכל הזמן עלה ה xp הייתי צריך לבטל בביוס את האפשרות של Boot search לחלוטין על מנת להצליח לעלות מה CD. תודה
-
- 2 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום, הפעלתי על המערכת שלי שתיצור core dumps כאשר תהליך קורס. אני רואה ש- cores נוצרים תחת /tmp/ אבל הבעיה שלי שהם נוצרים ללא השם של ה- process. כלומר, נוצר לי קובץ בשם core.22313 במקום שיווצר לי קובץ בשם core.<process>.22313 מישהו מבין בזה ויכול לתת יד?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
קראתי את הודעות הפורמים לפני והורדתי את לינוקס 7.3 red hat אבל .... הגרסא הזאת כוללת 5 דיסקים ולהגיד את האמת אין לי מושג מה לעשות .... לצרוב את כל ה - 5 או שאפשר אולי להתקין מהארד דיס ק ! ואם 2 הדיסקים האחרי םשלא נראים כאילו שייכים לגרסא באמת שייכים לה ... הודה לכם על העזרה בתודה איתי !!!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן יש לי בבית מחשב שמתפקד בתור שרת, הוא מריץ עליו ubuntu 12.04 ומשתף שני שיתופים לשאר העמדות בבית, כולן Windows. ניסיתי להעניק הרשאות בצורה הבאה: משתמש אחד בשבילי, שיש לו הרשאות מלאות לשני השיתופים, ומשתמש נוסף בעזרתו אני מחבר את כל שאר בני הבית, עם הרשאות מעט פחות מתירניות. כדי לעשות את זה יצרתי לעצמי משתמש, שהוא הבעלים של שתי התיקיות, ומקבל את ההרשאות, ומשתמש נוסף לשאר המשפחה. יצרתי קבוצה אליה הכנסתי את המשתמש של המשפחה והגדרתי אותה עבור התיקיות עם ההרשאות המתאימות. כשאני מנסה להתחבר עם המשתמש שלי אין שום בעיה, אבל כשאני מנסה לגשת לאחד השיתופים באמצעות המשתמש המשפחתי הוא מקבל Access Denied. כדי לנסות למצוא את מקור התקלה הכנסתי את המשתמש המשפחתי לקבוצה שנוצרה ע"י …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איפה אפשר לקנות מסכים כאלה יש תמונות? עריכה: תוספת מקף בכותרת (Prog.)
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, ככותרת אני בעל מעבד 64 ביט והייתי מעוניין להתנסות ב OS של LINUX... רציתי לדעת איזה אפליקציות תומכות במעבד ואיזו גירסא כדי להוריד... התחלתי להוריד את הפדורה שנראת לי דיי יציבה, את ה CORE 3 של 64BIT.. האם זו בחירה נבונה ? או כדי לבחור משהו אחר ? אשמח לקבל טיפים ומדריכים כיצד לשלוט על הלינוקס ואיך למצות באופן מקסימלי את אפיק ה 64BIT..
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום. אחרי שאני רושם שם משתמש וסיסמא. יש רק מסך חום עם סמן עכבר. ניסיתי להגדיר ל gnome לעבוד אבל רק מצב טקסט עובד. מישהו יודע מה הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי שתי מחשבים כאשר אחד מהם משמש אותי בתור שרת. אני מעוניין לפתח ב PHP אבל בשביל לעשות את התהליך מהיר יותר הייתי שמח לפתח ישירות מהמחשב שלי ושהקבצים ישמרו על השרת. יענו שהשרת יהיה חלק מעץ ה FS של המחשב הנכוחי שלי. השרת מריץ ubuntu 8.04 וה"לקוח" מריץ arch linux. מה שהייתי רוצה לעשות זה mount לתיקיה /var/www ב UBUNTU לתיקיה נניח /home/username/webserv ב ARCH. שתי בעלתי שהעלתי זה: 1. בעית ההרשאת, מסיבה מסויימת גישה ל /var/www ניתנת רק ל ROOT.ROOT (טוב נו הגדרות ברירת מחדל של UBUNTU לא נתערב בזה) ואני לא רוצה לפני כל שמירה של קובץ לעשות sudo בשביל שאוכל לכתב לשם. איך עוקפים את זה? 2. איך אני עושה mount של תיקיה מרוחקת לתיקיה לוקלית? ניסיתי לעשות: mount -t nfs 1…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ואפילו לא צריך ריסט :-X http://lifehacker.com/371194/first-look-at-ubuntu-804-hardy-heron-beta
-
- 2 תגובות
- 908 צפיות
-
-
איך אני מתקין דריבר בלינוק מה עלי לעשות אין לי שמץ עם מישהו יכול להסביר לי ועם יש תוכנה שהופכת דריברים מ WINDOWS ללינוקס ?
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום! יש אפשרות לעשות שיתוף תיקיות ב CentOS?, פשוט אני צריך לשתף תיקייה בשם www ולהכנס אליה דרך הוינדוס יש לי VMware. אפשרי? אשמח לעזרה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום התקנתי בעבר כבר מספר פעמים אובנטו וכעת רציתי לעשות זאת שוב יש לי מותקנת וינדוס 7 תקינה הכנסתי את דיסק ההתקנה נכנסתי להתקנה והגעתי לשלב של הגדרת המחיצות תמיד המערכת היתה מזהה שמותקן וינדוס ומציע לי להתקין את עצמה על שטח הריק הקיים שבמקרה הכנתי מראש בנפח 75 גיגה אך הפעם לא כך קרה והמערכת טוענת שלא מותקנת מערכת הפעלה נוספת למרות שבהגרדות המתקדמות היא מזהה את המחיצות 2 ואת השטח הפנוי. יש לי דיסק קשיח יחיד בנפח 500 גיגה ובממשק SATA 2 מה יכולה להיות הסיבה בגללה המערכת לא מזוהה ? ניסיתי לשנות את תצורת הפעולה של הכונן מIDE ל ACHI אך זה לא שינה כלום מפרט AMD 955 GIGABITE 770T UD3 460 GTX אשמח לעזרה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לא ברור לי אם זה הפורום המתאים אבל לא מצאתי כזה שמתייחס לדפדפנים.הורדתי את המקסטון אלפא שבלחיצת כפתור ניתן לעבור ממצב ie ל webkit שספארי וגוגל משתמשים בו.הבעיה שאני לא יודע איזה הוא.אפשר לעבור ממצב אולטרה למצב רטרו אבל אז יש מסך ריק.מי יודע?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Chrome 18.0.972.0. יש דפקט באות 'ק' היא נראת חצי מחוקה. פונט Droid sans. בפיירפוקס, konquerer עובד טוב. למישהו יש רעיונות? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלתי מספר קבצים גרפיים ממחשב MAC בסיומת/פורמט .SIT האם יש דרך כל שהיא להמיר אותם לפורמט כל שהוא JPG/BMP/PSD שניתן לקרוא על מערכת חלונות כרגע אין לי גישה למערכת MAC אחרת הייתי ממיר אותם עליו ניסיתי עם פוטושופ ללא הצלחה. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הצלחתי לגרום לכך שהקוביה מסתובבת ומחליפה סביבת עבודה מיידית , אך אני רוצה גם את האפקט שהקוביה "מרחפת באויר" ורואים אותה באופן כללי וגם הכיוונים של למעלה ולמטה כשהיא מרחפת. תודה מראש לעוזרים. עריכה: היסתדרתי.
-
- 2 תגובות
- 818 צפיות
-
-
מישהו הצליח או יודע איך אפשר להתקין מודם ADSL פנימי של ITEX בלינוקס? לא משנה איזו גרסה...אני יוריד את מה שמתאים... ניסיתי בינתיים עם DEBIAN עם הצלחה חלקית...המודם הגיב,אבל לא הצליח להתחבר... ועם MANDRAKE 9.1 ללא שום הצלחה..
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה מיוחד בגירסא החדשה של מקינטוש G5 ??? בבקשה תענו לי זה חשוב.... תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 977 צפיות
-
-
מה יתן לי לינוקס לעומת WIN 8 64
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי התלבטות קשה אני רוצה לנסות להתחיל בקטן במק, לראות אם זה מתאים לי, מצאתי מחשב imac דור 3 (350 הרץ, 128 מגה זכרון, 8 ג'יגה ) במחיר מאוד טוב, המטרה שלי במחשב הזה להציג סרטים על הטלוויזיה (דיויקס) זה אפשרי?? כמו כן זה שאני קונה ממנו את המחשב אמר שיש לו בעיה שלפעמים הסידירום הולך למנוחה... מישהוא שמע על הבעיה הזו? ורק עוד שאלה אחרונה , אם אני רוצה לשדרג את הדיסק הקשיח במק זה אפשרי עם דיסק קשיח רגיל (IDE)? תודה מראש על העזרה..
-
קודם כל אני חדש לעולם הלינוקס אז תבינו אותי. התקנתי לינוקס מינט 15 64 ביט ולאחר ההתקנה כשנסגר רצו כמה שגיאות, וכשניסיתי להעלות אותו היה מסך שחור והנורה של הקאפס לוק היבהבה עד שהכרחתי כיבוי. כשהדלקתי מחדש הפעלצי את הריפייר מוד, ואז הוא כתב שהרוט חסר וגם כאן הבהב הקאפס לוק. עכשיו גם במצב הרגיל הוא כותב שהרוט חסר. בגדול אין לי בעיה להתקין מחדש, אבל זה בדאבל בוט עם ווינדוס ואני לא מוצא דרך למחוק בהתקנה רק את הלינוקס הישן. וגם אני חושש שזה יקרה שוב. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש כמה דברים שאני לא מבין מה זה Path הבנתי שזה גרעין אבל אם אפשר הסבר לעומק Kernel מה זה ? Root לא הבנתי ביכלל מה זה ושאלה אחרונה מה זה emacs תודה מראש על העזרה ולמנהלים אם הפרתי חוק כלשהוא בבקשה לא לנעול אני ילמד מטעותי
-
- 2 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום, ברמת העיקרון, אני לא הולך להשתמש בלינוקס בזמן הקרוב, התקנתי אובנטו רק כדי ללמוד על המערכת קצת לפני שאני ניגש לזימון גאמא (בתקווה שזה יעזור לי להתקבל) אז ככה, את הממשק הבסיסי הבנתי דיי טוב , הכל פשוט ונחמד . נכנסתי ל"מחשב שלי " כביכול , ומשם לכונן שעליו מותקנת המערכת , שם יש הרבה תיקיות כגון VAR SYS ROOT וכו , הבנתי את הכל . אני הולך להשתמש במערכת בימים הקרובים כדי שאוכל ללמוד קצת יותר.. אך הבנתי שיש דבר שנקרא טרמינל ורוב הסיכויים שעל זה ישאלו אותי בבחינות לגאמא נכון? אז מה זה טרמינל ? זה בעצם כמו CMD בווינדוס ? אילו פקודות בסיסיות עליי לדעת שאולי ישאלו אותי עליהם ? כל מידע שאתם יודעים (אולי הייתם בבחינות גאמא אפילו) ותוכלו לספר לי , כתבו אל תתבישו :] תודה רבה …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
I have G4 400MH, system 9.1 and i want to but a CDR/W and additinal HD. (60-120BG) i was looking all over and the prices are SO HIGH. and I want to buy a firewire HD of 80-120GB as well... Does anybody have a recommendation on a specific device/company that works with Mac and doen't cost like a band new BMW...? thanks alot Hagit
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-