לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
למען האמת, הכותרת אומרת הכל. האם ניתן להתקין Windows XP x64 בעזרת Boot Camp?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה לינוקס שווה להוריד יש מלא גריסאות אולי תציעו לי איזה גריסה הכי טוב ?!
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
אהלן, קניתי מק מיני בארה"ב ועל ה- Powerbrick שלו כתוב 100-120V. במדריך ובאתר של אפל כתוב שהמחשב מקבל 100-240V. האם מספיק להחליף את הראש של הכבל כדי שיתאים לתקעים של הארץ או שצריך שנאי להורדת המתח? קראתי פשוט בכמה פורומים על אנשים בעולם שפשוט חיברו את המחשב כמו שהוא למתחים שונים ולא קרה להם כלום.. יש מצב שכתוב שם 100-120V סתם כי לצרכן האמריקאי לא ממש אכפת אם זה עובד במתחים מחוץ לארה"ב ולכן לא ציינו את הנתון הזה... תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מעוניין להתקין על המחשב שלי MAC עכשיו השאלה שלי היא כזאת... יש לי MAC של גרסאת Intel והשאלה שלי היא אם הmac יעבוד אצלי כמו שצריך במחשב או שיעשה לי בעיות? התקנתי את הMAC בתוכנה VMWARE (תוכנה שמאפשרת להתשתמש במערכת הפעלה נוספת בתוך חלון) בקיצור הוא עבד מצוין.. אז האם הוא יעבוד על המחשב כמו שצריך? עכשיו יש לי עוד שאלה... הקבצים של הMAC נראים כך: האם זה אפשרי להתקין את הקובץ שהסיומת שלו זה IMG? אם כן איך עושים את זה? ודבר שני זה שוקל 6GB וזה לא נכנס אפילו לדיסק DVD (4.7GB) אז מה עושים? תודה לכולם ומצטער על הניסוח הגרוע... תודה ולילה טוב =] אם הודעה זו עברה על החוק ע"פ החוקים בפורום אז תמחקו (מצטער אם אני עובר על החוק)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט עם הגרסה הנ"ל. אני משתמש במערכת המהדיסק,ללא התקנה (אני רוצה לנסות את המערכת לפני שאני מתקין). האם יש לכך השפעה שאני לא מצליח להתחבר? אני מחובר לאינטרנט עם השרות של בזק. מדובר במחשב אחד ללא חיבור אלחוטי. תודה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אשמח לקבל עדכון אם תוקן / יתוקן הבאג המעצבן של מוזילה המסרבת לבצע את הפקודות הבסיסיות כל כך של "העתק, צרף" אני מניחה שזה מופיע אי שם באתר של מוזילה אבל אני מתקשה בטקסט האנגלי. אשמח לעזרה. שאלה נוספת. האם קיימת גרסה של מוזילה שפועלת על סיסטם 8.5? בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום רב, זה זמן רב אני נתקל בקשיים מול idigital החדשה כאן בישראל. החברה רכשה את הזכויות לשווק בלעדי של מחשבי מקינטוש ומערכות הפעלה. במקרה נפלתי על תקלות מאוד מוזרות - לדוגמא, מחשב נייד macbook מ- 2007 אשר לא מסוגל להקרין מצגות על מקרן של sharp (כמו בכל העולם) וחברת idigital מספקים תירוצים מפגרים והם טוענים שהמקרן לא ייוצר ע"י חברת אפל. בנוסף מחשב Mac Pro חדש ! (חודשיים) עם שני מעבדים של Intel Xeon ו- זכרון של 4G מושבת יותר משבועים בחברה ללא שום מענה! זה פשוט לא ייאמן איזה חוסר מקצועיות ! הם לא יודעים מה הבעיה והם גם לא מחליפים מחשב.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ניסיתי להתקין את ICQ 6, אבל הוא רושם שהוא צריך XP SP2. אז הורדתי את 5.1 והוא רושם שהוא צריך את IE 5.0 ומעלה, התקנתי את ies4linux ועדיין הוא רושם שהוא צריך את IE 5.0 ומעלה... בינתיים זאת הבעיה היחידה שיש לי להתקין תוכנות של וינדוס עם WINE... וגם, איך פותחים קובץ .run? אני לוחץ עליו פעמיים אבל הוא נותן לי שגיאה (תמונה למטה) [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
למה שאני רוצה לפתוח איתו קובץ כלשהו אז התוכנה הזאת נסגרת? ואיך עושים שהבריrת מחדל של העורך טקסט יהיה של עורך הטקסט של kate ?
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מישהו הצליח או יודע איך אפשר להתקין מודם ADSL פנימי של ITEX בלינוקס? לא משנה איזו גרסה...אני יוריד את מה שמתאים... ניסיתי בינתיים עם DEBIAN עם הצלחה חלקית...המודם הגיב,אבל לא הצליח להתחבר... ועם MANDRAKE 9.1 ללא שום הצלחה..
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! האם מישהו יודע אם זה אפשרי להריץ תוכנת לקוח של ונוטרילו תחת לינוקס (יש לי אובנטו)? תודה!
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
-
-
יש כיום מספר הפצות יעודיות של לינוקס לנטבוקים. היחוד שלהן שהן מצד אחד קלות להתקנה ולשימוש ומצד שני מספקות את מירב הפונקציונליות של הפצות כבדות יותר וזאת מבלי להעמיס שלא לצורך על מעבד האטום החלש מלכתחילה. מהי לדעתכם ההפצה הטובה ביותר לנטבוקים כיום?
-
- 26 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם . התקנתי לאחרונה XUBUNTU התקנתי WINE ואחרי זה התקנתי נגן מוזיקה FOOBAR2000 הבעיה היא ששירים בעברית הוא מציג בגיבריש למרות הלינוקס מזהה אותם בעברית כמו שצריך איך מתקינים פונטים בעברית ל WINE ? תודה , דרך אגב יש למישהו המלצה לנגן מוזיקה טוב ? אני מעדיף נגן עם אפשרות של folder structor
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב ישן ואני רוצה לעשות אותו ראוטר עם מערכת הפעלה לינוקס. אני מעדיף להשתמש בגריסה עם ממשק משתמש אבל מצאתי רק דרך UBUNTU SERVER שהתקנתי עליו WEBMIN. גם שם אני מצליח רק להפעיל את שרת ה- DHCP ולא לעשות חייגן אינטרנט ושיתוף אינטרנט. השאלה שלי האם ניתן לעשות ראוטר עם UBUNTU גירסת DESKTOP (או כל הפצה אחרת)? ואם לא איך אני עושה בגירסת ה-SERVER כמו שצריך? תודה
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם! אני מקווה שאני אקבל פה תשובה כי חיפשתי במדריכים ופשוט אולי לא ידעתי בדיוק מה אני מחפש. אני משתמש טרי בלינוקס (עכשיו אני רק מתקין את רד הט) ויש לי בבית רשת של שלושה מחשבים שהאינטרנט משותף בראוטר. איך אני מסדר שאני אוכל לגלוש אם הלינוקס דרך הראוטר? יש לי חיבור adsl של בזק בינלאומי ורואטר של edimax עזרה תתקבל בברכה! בתודה מראש דניאל
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום חיפשתי גרסאות של דביאן ונתקלתי בדבר הבא: http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=4 ראית שיש הרבה גרסאות של דביאן (i386, ppc, alpha...) אבל לא בדיוק הבנתי למה הקוונה אם זה בעצם פשוט מערכות לינוקס שונות או שזה הפצות שונות כל אחת יותר חדשה ואם שיפורים. שמתי גם לב שזה ככה גם בפדורה 4 בג'נטו ובעוד הרבה. הייתי רוצה לקבל קצת מידע כללי על הנושא. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 920 צפיות
-
-
היי, יש לי MacBook 13" White Core 2 Duo עם בעיה יחסית מוזרה. עד לפני כמה חודשים הוא היה תקין, ומאז הוא ישב כבוי בארון. לפני כמה ימים, הוצאתי אותו, חיברתי אותו למטען, מערכת ההפעלה עלתה, אבל היא לא מגיבה לעכבר. הסמן של העכבר ממשיך לזוז כרגיל, אך המערכת לא מגיבה ללחיצות, ובנוסף גם "Hover" לא עובד (כשמרחפים עם העכבר מעל כפתורים או אייקונים ב Dockbar, אין לכך השפעה). יש לציין שהסוללה תמיד במצב של Not Charging, ולכן כשמנתקים את המטען, המחשב נכבה מיידית - קודם לכן הסוללה נטענה והייתה "בריאה". מה שביצעתי עד כה: א. ריסט ל P-Ram ו NVRAM - לא עזר. ב. חיבור עכבר חיצוני ב USB (לוג'יטק), אין השפעה. אשמח לעצות \ פתרון. תודה.
-
- 0 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד SONY - VAIO דגם PCG-FRV26 יש מצב שאני יכול להתקין עליו מערכת מאקינטוש? אם כן, זה התקנה כמו של ווינדוס (BOOT) או משו מיוחד. עוד שאלה. ראיתי פה שכותבים דברים על תפוחים.. זה סוג של מקש? אם כן בPC איזה מקש זה?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. יש לי מכשיר של מדפסת\סורק של סמסונג, האובונטו זיהה לי את המדפסת אך הוא מציג אותה כחסרה cups ולא נותן לי גישה אליה.. הורדתי את ה- cups, אבל אני לא יודעת לשייך אותם. 2. את הסורק במכשיר הוא בכלל לא מזהה, מה לעשות? ד'א, יש לי דרייבר שהורדתי מהאתר יש סמסונג ויש לי גם מה- cd המצורף. 3. איך מגדירים תוכנות שיתוף קבצים, האם זה זהה למה שהיה בחלונות? 4. אני לא יודעת להתקין דברים אם הם לא באים מההסרה\הוספה ביישומים. 5. אם אני רוצה להתקין משהו מההסרה\התקנה, אבל אני מקבלת הודעת התנקשות עם הפנייה למנהל החבילות, איך אני מזהה במנהל החבילות את הבעייה? אני אשמח אם תענו לי בצורה של כיתה א', כי אני ממש בורה בעניין, רק בהחתחלה, גם בשפת גן ילדים אני אקבל בברכה תודה רבה לכל העוזרים שרון[br]פו…
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום. התקנתי SUSE 10.1 , כן זה עם ה COMPIZ המגניב ב GNOME וזה פועל כמו קסם לכל מי שרוצה לדעת. לא ניסיתי את זה ב KDE עוד כי זה לא חשוב ממש אם אני לא יכול לגלוש. עכשיו אני משתמש ב כרטיס רשת עם מודם THOMSON בכבלים. יש לי בעיה להשתמש בכלל בכרטיס רשת. עד כמה שאני יודע זה הצליח לזהות את זה בלי בעיות, אבל הכרטיס לא פועל. לאחר פישפוש ברשת מצאתי באיזה פורום מפוקפק, פוסט על נושא דומה ונאמר שם שאפשר להשתמש בכרטיס אם ורק אם אתה מכבה את המחשב מנתק מהחשמל ואז עולה ישירות ל LINUX ולא חוזר מחלונות. ונאמר שם שזה בעיה בקרנל ותיקנו את זה בגרסה מתקדמת יותר, הפוסט המדובר היה על SUSE 10.1, כיום יש גרסה חדשה יותר 10.2 ואם אני לא טועה יש בה גרסה מעודכנת יותר של הקרנל. ניסיתי את הפתרון ה…
-
- 4 תגובות
- 923 צפיות
-
-
לא ידעתי שדבר כזה קיים בכלל לצערי הדף ברוסית, אני לא יודע הם מותר לדבר על זה בפורום או שלא אז מצטער הם עברתי על אחד החוקי הפורום. גם כן בתגובות למטה אחד המשתמשים כתב מדריך אך הוא כולל הרבה מונחים לא מוכרים לי מישהו יכול לתרגם אותו ולפרט בבקשה לינק לאתר ההורדות ברוסית צונזר עד שאקבל אישור מן אחד המנהלים
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-