לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום אני עובד עם אובנטו בריזי. xmame כולו עובד לאט בחלון גדול ובחלון קטן הוא עובד מהר מידי מישהו יכול אולי לעזור לי לתקן את הבעיה הזו?
-
- 6 תגובות
- 783 צפיות
-
-
התקנתי לפני כמה ימים על המחשב במקום כונן D את לינוקס וזה שם לי את GRUB בתור הבחירת בוט. עכשיו השגתי מחשב נפרד ללינוקס ואני רוצה למחוק מהמחשב של חלונות את לינוקס איך מבטלים את הGRUB ומוחקים את לינוקס ומחזירים הכל לקדמותו?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. הורדתי פדורה מהאתר הרשמי, לא מהמראות, אלא מהשרת הרשמי שלהם, את גרסת ה-DVD. צרבתי, אבל כשהוא נכנס להתקנה, יש שם משהו שנקרא MEDIA CHECK, שבודק את תקינות הדיסקים. אחרי בדיקה ממושכת הוא אמר שיש לי שגיאות בדיסק, אבל הוא לא שרוט ולא מלוכלך. חדש מהחנות.. קראתי בפורומים שלהם וראיתי שזהו בעיה די נפוצה, ולפעמים צריך לרשום בהתחלה: LINUX IDE=NODMA, וזה עוזר, כי יש שם איזה באג. ניסיתי גם אותו, והבדיקה נהייתה פי 3 יותר ארוכה, ובסופה, אותו דבר. שמעתי שיש איזה דרך לבדוק את תקינות ה-IMAGE עם MD5 או SHA1, ואשמח לקבל הנחיות איך לעשות את זה. יתכן שה-IMAGE לא טוב אף על פי שהוא ירד ונצרב כראוי? נ.ב. בתחילת הצריבה נרו אמר משהו בנוגע ל-BLOCK SIZE שלא מתאים, אז עשיתי IGNORE. יתכן שזו…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קודם הייתי מחובר adsl והגדרתי את החיבור בלי בעיה מיוחדת עכשיו אני מחובר בכבלים+013 אני לא מצליח להגדיר help תודה
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקנתי את דאפר 64 של אובנטו עכשיו מזיכרוני גרסת 64 של מנדריבה בזמנו עבדה ל יחלק עם כל מה שרציתי בקיצור אני בא להתקין דברים מסתבר למשל שקודקים של ווינדוס מדיה, נגן פלאש פלייר ועוד הרבה תוכנות פשוט לא נתכמות זה מוציא לי שגיאה של הארכיטקטורה לא מתאימה. מחיפוש קל מצאתי איזה פלאג קוד פתוח למוזילה שנקרא Gnash אבל באתר שלו מפנים להורדה בFTP של GNU אבל אין שם את זה ולא מצאתי. פתרון אחר שנתנו זה להתקין WINE ולהריץ גרסת ווינדוס של חלונות XP או להריץ גרסת 32 של פיירפוקס כל מיני דברים מתוסבכים. אז אנ יצריך עזרה עם זה. דבר נוסף שאני רוצה לדעת יש לי עכבר של לוג'יטק 518MX ובלינוקס הוא עובד בסדר אבל הכפתורים שבצד והכפתורים של הDPI וכל זה לא עובדים יענו הם סתם מתפקדים (אלה שבצד) כמו מקש ש…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לינוקס אובונטו יכול לשבת על פורמט NTFS ? כי יש לי מלא קבצים בכונן השני ואני לא רוצה להחליף פורמט !!!
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום. אני משתמש כמה חודשים באובונטו (5.10 ברייזי), עד לאחרונה הייתי צופה בסרטים בעזרת mplayer אבל לאחרונה עדכנתי את המערכת לגרסה 6.06 דאפר, ומאז נעלמה התוכנה הזאת ואני לא מצליח להתקין אותה. האם מישהו מכיר תחליף ראוי? או דרך להתקין את התוכנה בכל זאת? חשוב לי האפשרות לכתוביות בעברית ומסך מלא. תודה.
-
- 6 תגובות
- 923 צפיות
-
-
אני רוצה לנסות ולראות מה זה LINUX כי לפי מה שהרבה אנשים אומרים המערכת הזאת מעולה אבל אני לא יודע איזה LINUX להוריד http://www.linuxiso.org/ אז איזה מהם כדאי למשתמש מתחיל כמוני?
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום! כיום ברשותי Windows XP Home Edition, וברצוני לנסות את Linux. לפי מה שאני מבין, ישנן הרבה גיסאות שונות, מאחר וזוהי מערכת קוד פתוח. הבעיה שלי, היא שאני מרבה לשחק במשחקים - המפרט שלי (אם זה משנה): Intel P-4 2.6GHz HT 512MB DDR 400MHz (Dual-Channel) Asus A9600XT/TD 128MB 160GB HDD 7200RPM 8MB Cache איזו גרסת לינוקס, לדעתכם, תתאים לדרישות שלי? *אני גם מרבה לשמוע מוזיקה, לראות סרטים ולשתף קבצים ברשת. תודה רבה מראש!
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
התקנתי את התוכנה ושמתי XP עכשיו אני לא מצליח להיתחבר לאינטרנט דרך המחשב הוירטואלי אולי תוכלו לתת לי לינק מומלץ בעיברית כי יקח לי מליון שנה לקרא באנגלית
-
- 2 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום אנשים אני חדש בעסקי הלינוקס אז יש כמה שאלות: 1) הצלחתי להתקין SLAX על USB DRIVE (זו גרסה שמותאמת לכך). השאלה היא איך אני יכול להתקין תוכנות שאני רוצה על הדיסק און קי? 2) האם אפשרי שדיסק און קי ישמש כהארד דיסק עיקרי במקום הסטנדרטי שיש לי? (IDE) תודה לעונים
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב הרצתי מקודם ubuntu כ livecd עלה יפה מהר בלי בעיות נכנסתי לfirefox ו הגעתי לדף של הוט http://welcome.hot.net.il/ http://welcome.hot.net.il/ISPpages/012/012linux.tar.gz ניסיתי להוריד חייגן לינוקס ואין מושג איך אני משתמש בו :\ תודה
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
הרי תמיד אומרים ש"מקינטוש זה מחשב לגרפיקאים", למה? כי באותו מחיר מפלצתי שבו נמכרים המקינטושים החזקים, אני יכול לקנות מחשב pc רגיל עם מפרט הרבה יותר חזק, שיוכל להחזיק את אותן התוכנות בקלות. עכשיו אני מסתכל על המפרט של הpower mac g5, שעולה בארץ כמעט 16 אלף ש"ח, והמפרט שהוא מציע הוא לא כ"כ מזהיר. אז מה כ"כ מתאים בו לגרפיקאים יותר ממחשב pc עם מפרט זהה, שעולה בערך חצי מהמחיר של המחשב הזה? אני שואל את זה כי חבר שלי לומד כרגע בשנקר, וכל הזמן מזיינם להם את השכל שהם צריכים לקנות מחשב מקינטוש יקר אם הם רוצים לעבוד כמו שצריך, ולי זה נראה ממש מוזר.
-
אם אני קונה את המחשב שלי מחו"ל (macbook pro) יהיה לי עיברית במערכת ההפעלה? ואם לא איך אני יוסיף?למיקלדת זה לא בעיה אפשר לחרוט
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי שאלה לי אליכם, ווינדוס כידוע משתמשת בזיכרון וירטואלי. איך הדברים עובדים במע' הפעלה אחרות? לינוקס למשל... משתמשים שם גם בזיכרון וירטואלי?
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אני כרגע עובד על Windows XP PRO SP2 אני רוצה להתקין גם לינוקס במקביל שאני יוכל להשתמש בשניהם כי אני עדיין לא מכיר את הלינוקס..האם זה אפשרי במקביל? איך זה הולך? בוחרים בהפעלה של המחשב מה להריץ? ועוד שאלה..אזיה גירסה הכי מומלצת בכללי למשתמש כמוני עם מערכת AMD64BIT (מפרט בצד) ואם אפשר לינק? תודה... עריכה : חשבתי על UBUNTU אם כן אז מה להוריד? יש גירסאת 64ביט ויש גם רגילה...
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני צריך להוסיף HOSTNAME נוסף לשרת שלי. כרגע השרת שלי עונה ל mail.mydomain.net ואני רוצה שהוא יענה גם ל ftp.mydomain.net ולעוד שמות נוספים. איך אפשר לגרום לו לענות גם ל HOSTNAME נוסף מבלי שיפגע הHOSTNAME הקודם? כלומר שניהם יעבדו יחד... תודה... זה ממש דחוף!!
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
אם אני מוריד גירסת Live CD של הפצת לינוקס כלשהי אני יכול להריץ אותה כל פעם שאני מכניס את הדיסק מבלי לפתוח מחיצה חדשה ולהתקין עליה את ההפצה? אם כן אז זה גאוני, תמיד רציתי לנסות Ubuntu / Kubuntu.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין ubuntu אבל ראיתי שהאיקון שלו(פיירפוקס) כחול יענו בלי שועל כמו בגרסאות אלפא וזה מרגיז אותי :\ לא זה ככה? איך מסדרים? ולמה לא מתקנים את זה!! ועוד כמה שאלות על לינוקס בכללי - התקנתי מזמן לינוקס mandriva או משהו כזה מה ההבדלים בין KDE ל gnome ? איך עובדים הספריות בלינוקס כיאלו מה זה /home וכו.. אני צריך הסבר ואם אפשר כמה פקדות לkonsole שיעזרו לי בתחילת הדרך שאני הולך להתקין ubuntu ולגבי ההתקנה יש לי כונן 60 גיגה שעליו xp ועוד 160 גיגה מחולק ל2 ל 60 ול 100 ב 100 יש לי סרטים ומשחקים שאני מוריד זה לא יפריע להתקין את ubuntu במחיצה של ה60 הריקה ? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
- 7 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן התקנתי אובנטו. ואני משתמש בשביל לשמוע מוזיקה בווינדוס באייטונס של אפל, והם לא הוציאו שום גירסא ללינוקס אז ניסיתי להפעיל את אייטונס עם wine אבל זה לא ממש הלך וגם באתר של wine רשום שאי אפשר ממש. אז חיפשתי תוכנות דומות לזה ולא ממש מצאתי משהו שדומה לזה ולממשק המאוד נוח של זה. לכן אם מישהו פה מכיר או משתמש באיזה תחליף לאייטונס שיגיד לי את השם ואני יוריד את זה כי אני מאוד צריך איזה תחליף דומה לזה. עריכה : כשאני מפעיל את האובנטו ויש סמל של זה וזה רושם כל מיני דברים שהוא מפעיל ואומר אם הם בסדר או שהם לא עובדים אז רשום לי באחת מהשורות : PCIMCIA Services ואז fail באדום, מה זה הדבר הזה הזה ואיך אני גורם לו לעבוד ?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי שאלה מענינת: כולם תמיד אומרים ש-NTFS הוא פורמט סגור של MS, ושום תוכנה אחרת, במיוחד לינוקס, לא מסוגל לקרוא אותו כראוי, ויש סכנה של אובדן מידע. אז אותי מענינת השאלה, איך תוכנה חיצונית כמו PARTITON MAGIC, שממש לא של MS, אלא של SYMANTEC, מסוגלת לעשות המרה מ-NTFS, ל-FAT32, ולהפך, ללא שום אובדן מידע? יש להם הסכם עם MS? או ש-MS נתנו להם את המסמך המכיל הוראות איך לגשת אליו?
-
- 29 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. אני רוצה להתקין לינוקס. 2. אני לא יודע איזה גירסה כדאי לי , אף פעם לא השתמשתי ב-Linux. 3. אתם יכולים ללתת לי הורדה לגירסה הכי נוחה לשימוש? תודה ויום טוב
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-
-
וגם אם אפשר הסברים מהמילים שלכם , תודה והמשך יום טוב.
-
- 4 תגובות
- 871 צפיות
-
-
פיירוול , אנטיוירוס ואנטיספייוור ... כמובן כל זה קיים בלינוקס...
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-