עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by blancman,

התקנתי היום הפצה בשם PCLINUXOS שהיא יחסית לא מוכרת. בתור משתמש חדש בלינוקס שרק רצה לנסות איך זה להיות בלי וינדוס אני יכול להגיד לכם שהחיים לא קלים (אצלי לפחות) אשמח אם תוכלו להפנות אותי למדריך לשימוש בהפצה או בלינוקס בכלל להתקנת תוכנות, דרייברים ותפעול כללי של המערכת. נ.ב. ניסיתי להתקין דרייברים של ג'יפורס והטרמינל הודיע שרץ אצלי SERVER X. מה זה ואיך מנטרלים אותו? אודה לכם על הרצון הטוב והידע שלכם

• 2 תגובות
    • 741 צפיות
  2. Started by KillerGuy,

שבת שלום לכל הגולשים ניסיתי להתקין Linux ubuntu ואני מקבל שגיאה שאומרת No root file system is defined. Please correct this from the partitioning menu. מה אני עושה במצב כזה? :-[ תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by AK,

my first prob is that i cant install KDE3, when i try to install the rpms and i write: rpm -Uvh *.rpm he is writing: error what is the prob? and my second question is: how do i install the new licq? where do i neet to unpack the files from the rpm?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by benma,

יש לי לינוקס אובונטו, גרסה 6.10 יש לי הרגשה כל הזמן שהממשק בו מטושטש יחסית לחלונות. מישהו נתקל במשהו דומה? אפשר לתקן את זה? הכרטיס הגרפי של: nvidia geforce 4400mx הרזולוציה המוגדרת הן בחלונות והן בלינוקס: 1024X768 קצב הרענון: 85 הרץ (בלינוקס). תודה לעונים.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. כנסו הנה עריכה: תיקון הכותרת השגויה (Prog.)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. אני מנסה לעזור לחבר הוא מריץ אובונטו powerpc על MDD (מחשב אפל powerpc 3.6 דגם firewire 800, אם 2 מעבדי G4 7455B), ואנחנו מנסים להפעיל על האובונטו מכונה וירטואלית בה ניתן להריץ גרסה ישנה של OS X, אותה אחת שהיתה מותקנת במקור על המחשב עצמו המדריכים בהם השתמשנו : https://techuman.wordpress.com/2014/04/24/lubuntu-14-04-lts-powerpc-virtualized-on-g4/ http://askubuntu.com/questions/515407/how-recipe-to-build-only-one-kernel-module אנחנו מנסים להתקין KVM אם הפאטצ' שנמצא בלינק הראשון. לא ממש מקבלים שגיאות, אבל גם לא מקבלים מודול.... זה מה שהפעלנו וקיבלנו : הכנות כלליות $ cd $ mkdir kernel $ cd kernel $ apt-get source linux-image-`uname -r` $ ls -al total 122020 drwxrwxr-x 2 dez…

• 0 תגובות
    • 4.4k צפיות
  7. Started by ilanim,

אני מדבר על ממשק הגרפי(בגנום) אז ככה 1) הגדרתי את email בצורה לא נכונה אך אני יוכל להגדיר אותה מחדש 2) אך אני מגדיר כתיבה בעברית לדוגמא אם פתחתי תיקיה חדשה אני רוצה לכתוב את שם שלה בעברית 3)אך אני מגיע למצב של kde אבקש לקבל את הסברים כמו למשל פתח את email גש לתפריט שנמצא למעלה גש לFILE ושם גש וכו... אבקש לקבל הסבר בצורה כזאת בתודה אילן

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  8. Started by tgen,

הורדתי לאחרונה את התוכנה smart sync לאייפון שבעזרתה אפשר לסנכרן מידע מהפייסבוק לאנשי קשר באייפון. בהתאמה האוטומטית הראשונית הוא מוצא גם מידע על אנשים שלא נמצאים ברשימת החברים שלי אבל אחר כך, בהתאמה הידנית, אני יכול להכנס רק לרשימת חברים שלי. גם חיפוש שם נותן לחפש רק מתוך הרשימת חברים. יש דרך לסנכרן בצורה ידנית מידע של אנשי קשר שלא נמצאים ברשימת החברים שלי בפייסבוק?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש והחלטתי לנסות בפעם בראשונה את העולם של APPLE. אני מבין שיש שני סוגים עיקריים - MACBOOK ו MACBOOK PRO (והקטגוריה החדשה - AIR). מה בעצם ההבדלים בינהם? האם קנייה בארה"ב מאפשרת קבלת אחריות גם בארץ? איך ניתן לשלב את העברית אם לא נקנה בארץ (בתוכנה וגם על לוח המקשים)? שמתי עין במיוחד על ה-MACBOOK PRO 17 עם מסך HIRES. אבל עד כמה אתם מעריכים שזה שווה את ההש/קעה של כ-2600$ ? רצוי לציין כי אני לא משתמש גרפיקה מקצועי, אלא לשימושים ביתיים/משרדיים. המחשב גם אמור להיות לרוב בבית ולא אמור להתנייד בצורה מסיבית (אבל אני כן רוצה מחשב נייד ולא DESKTOP שכבר יש לי של PC). תודה לעונים, חג עצמאות שמח.

• 15 תגובות
    • 4.5k צפיות
  10. Started by Rami0786,

שלום לכולם... יש לי את מערכת ההפעלה Ubuntu 12.04 על מכונה וירטואלית VMware player אני צריך את זה כחלק מאחד הקורסים שאני לומד, היום התוכנה ביקשה לעדכן את עצמה (לרוב הייתי דוחה את העדכון) לגרסה 14.04 ומאז המערכת הפעלה לא עולה, נסיתי לחפש בגוגל אבל לא מצאתי שום דבר... יש למישהו משוג מה אני יכול לעשות בכדי לשחזר לגרסה הקודמת או שזה פשוט יעבוד??? תודה מראש Ubuntu

• 15 תגובות
    • 3.6k צפיות
    • 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. היי, יש לי מחשב נייד בבית בלי כונן, רציתי לדעת האם אפשר להפעיל אובונטו דרך הDOK (גם את הLIVE CD וגם אם אפשר להתקין דרך הDOK)??? אם אי אפשר אשמח לעוד דרכים (אם קיימות) להפעיל את אובונטו במחשב בלי כונן... תודה.

• 2 תגובות
    • 976 צפיות
  12. Started by Mesatla,

אני מנסה להתקין את השרת לTF2. אני מכניס את הפקודה chmod +x steam ואז ./steam -command update -game "tf" -dir . אני מקבל שגיאות ובסוף הוא כותב "failed to read clientregistery.blob" מישהו יכול לעזור?[br]פורסם בתאריך: 18.07.2009 בשעה 16:05:09 לאחר פרמוט והחלפת HDD הכל פועל אך כשאני מריץ את השרת אני מקבל ERROR "coudnt allocate any ip port" אני מריץ את השרת עם +ip עם הIP הנוכחי שלי[br]פורסם בתאריך: 19.07.2009 בשעה 20:50:52 הבעיה היא עם הפורט מאיזה שהיא סיבה הוא מסרב להיות פתוח,

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by mosep,

שלום לכולם. לפני הכל תודה לכל מי שעוזר ויעזור, ולשאלה - אני מעוניין להתקין שרת ל3 ייעודים שונים - 1. FREENAS - שרת קבצים 2.APACHE - שרת אינטרנט 3. ORACLE DB השאלה היא באיזה הפצה הכי כדאי לבחור? אני לא צריך משהו גרפי כי המחשב הולך להיות מחובר לראוטר ואשלוט עליו ע"י PUTTY או משהו כזה, וגם כי אני לא רוצה להעמיס סתם על המחשב... אשמח להמלצה. תודה רבה וחג שמח... נ.ב. אני די חדש בלינוקס אך יש לי זמן ללמוד מה שיידרש... תודה.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אם אני קונה לוח אם עם בקר RAID מובנה של אינטל, לאיזה תמיכה אפשר לצפות בלינוקס מהבקר עצמו (לא software raid), במיוחד בתחומים של עבודה מול הדיסקים ב dual boot, גם בלינוקס וגם בחלונות. (להבנתי כרגע אין תמיכה שכזו בכלל?)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by SciFi7,

שלום, סוף סוף רציתי להתקין את ה-ubuntu בשביל ליתנסות, אבל שאני מעלה את המחשב ועולה לי המסך אפשרויות של ubtunu אני עושה את הראשון שזה התקנה ואז ה-ubtune טוען ושהוא מגיע לאיזה 95% ככה (נמש קרוב לסיום המד ) ההתקנה נתקעת ומופעים קווים מוזרים על המסך... אין לי מושג מה לעשות ניסתי לצרוב מחדש את ה-iso אבל זה עושה אותו הדבר עשיתי בדיקת בעיות באפשרויות שעולה ה-ubtunu אבל זה עושה לי שאין שום בעיה, מה לעשות ? השם המלא של ההפצה: ubuntu-6.10-desktop-i386.iso

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. מבחינת כוח עיבוד כמובן ובכלל בתמורה... וגם אפשר בכלל לשדרג אותו כאילו להחליף חלקים כמו כרטיס מסך או כרטיס קול? האם יהיה צורך בכלל? הוא יעבוד לי כמו שצריך על משחקים כבדים? אודה לכל מי שיעזור תנקס

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by spatz,

כשצורבים, האם חייבים לעשות - Finalize cd או לא? כי אני יודע שבמנדרייק צריך אבל שכחתי ואני רוצה לדעת אם לצרוב שוב או לא... תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by expi,

ברצוני לדעת אם יש באמת JAGUAR מערכת ההפעלה של מקינטוש לPC ואם כן איפה אפשר לרכוש אותה עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by BorisAsh,

התקנתי אובונטו 10.0.4 אתמול. אני חייב לאמר שהמערכת מעניינת מאוד, אבל יש לי בעיה אחת, האיכות של הרצת הסרטים נחותה משמעותית מזאת של חלונות 7. מה עוד, שיש פס שכאילו חוצה את המסך באמצע בסצינות מהירות. קראתי על זה קצת בפורומים של אובונטו אבל איבדתי את עצמי שם. האם מישהו מכיר פתרון פשוט, אולי קודקים (התקנתי קודק Mplayer וגם נגן VLC - לא עזר) מסויימים?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by pro,

אני רוצה לנסות אותה אבל שאלתי היחידה והחשובה האם היא תומכת דרייברים כמו ווינדוס

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by sharmeiri,

היי שלום אני מעוניין לתרגם את השורות האלה לטובת CERTBOT ואני לא מצליח למצוע תיעוד המתייחס ל מערכות הפעלה WINDOWS אלה רק ללינוקס. הפקודות הן: mv /etc/letsencrypt/archive/example.com /home/user/me/certbot/example_archive sed -i 's,/etc/letsencrypt/archive/example.com,/home/user/me/certbot/example_archive,' /etc/letsencrypt/renewal/example.com.conf mv /etc/letsencrypt/live/example.com/*.pem /home/user/me/certbot/ sed -i 's,/etc/letsencrypt/live/example.com,/home/user/me/certbot,g' /etc/letsencrypt/renewal/example.com.conf certbot update_symlinks זה מאוד חשוב לי תודה למשיבים טובי הלב

22. Started by ex_,

היי אני מחפש הוצאת לניוקס טובה כמערכת נוספת לווינדוס-בלי סיבה מיוחדת סתם להתנסות ולהכיר מערכות נוספות בעבר התקנתי את פדורה ממנה לא התלהבתי כל כך השאלה היא מה עם Ubuntu או הוצאות אחרות אפקטיביות ולא כבדות יותר מידי תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by imac,

לפי ואללה מיקרוסופט מוציאה גרסת ניסיון של OFFICE למחשבי מק אחרי המכירה של רק 300,000 עותקים להורדת הניסיון לכתבה

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by dids22,

שמתי ב mplayer encoding: hebrew ועדין לא רואה את הכתוביות [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.