עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם, כמו שחלקכם זוכר לפני שבוע התחלתי את הסאגה של התקנת האקינטוש (גרסה 10.6.3) על הנייד שלי. פעלתי לפי ההוראות של tomyX86 אבל כבר פעמיים כשניסיתי להתקין את העדכון מ10.3 ל-10.6 אני נתקל ב-kernel panic מצ"ב תמונת מסך

• 6 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. Started by Lord_Northakh,

שלום, אני מעוניין להתקין את sim (simple instant messenger) מכוון שתוכנות המסרים המיידיים שניסיתי עד כה (Licq, Gaim, Kopete) לא ענו על צרכיי כלל. הבעיה שההתקנה לא מצליחה. כשאני מנסה להתקין מ-rpm הוא פשוט אומר שלא ניתן להתקין (וכן, הורדתי את ה-rpm הנכון), וכשאני מנסה להתקין מקובץ tar.gz הוא נותן לי שגיעה במהלך ה-configure. השגיעה היא: "configure: error: in the prefix you've chosen, are no KDE headers installed. This will fail. " יש לי לינוקס מנדריבה 2005, והגרסה של sim שאני מנסה להתקין היא העדכנית ביותר - 0.93. בנוסף אני מנסה להתקין את xmms, אבל גם פה אני מקבל שגיעה: " checking for GLIB - version >= 1.2.2... no *** The glib-config script installed by GLIB could not be f…

3. Started by Lyoko,

VLC מפעיל כל הזמן קבצים בסטריאו ולא 5.1.. אני מדבר על קבצים שיש להם אודיו 5.1 ואני לא מוצא בהגדרות, הגדרה שעושה את זה.

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  4. Started by shynet,

היי לכולם אני דיי חדש בעניין של לינוקס, חבר שלי מעוניין להתקין אובנטו על מחשב ישן [ubuntu 7.04], חיפשתי ברשת אפשרות לעלות את הדיסק דרך הדיסקט של הפלופי, אבל מצאתי מדריכים לא ממש מובנים, ולא הצלחתי.. יש לי את הדיסק של אובונטו ודיסקט פלופי ריק, האם אתם יכולים להסביר/ לתת מדריך לעשות דיסקט פלופי לאובונטו? או דיסקט מוכן רק להעתיק את הקבצים?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by free fraek,

א. הורדתי את קובץ הלייב סידי וצרבתי אתו כאיימג' אבל כשעשיתי בוט מהסידי הוא העלה לי את הווינדוס? מה עושים.. ב. ובעניין מערכת הקבצים...אני חייב את הפאט או שאני יכול להשאר עם הNTFS? ג. יש אמולטורים בשביל דברים שעובדים רק על ווינדוס? אם אתם יכולים לעזור לי..תודה רבה

• 43 תגובות
    • 4.2k צפיות
  6. Started by dorlevi2,

יש לי דיסק התקנה של אובנטו 7.10 רציתי לדעת כמה דברים: 1.אם יש bluej ? (לפיתוח של java) 2.האם זה יעבוד על מחשב נייד: hp dv6680ej 3.ראיתי כתבה שמחק יוצא עידכון ל 8 אני אוכל לעדכן או שאני אצתרך למחוק את מה שיש לי עכשיו להוריד את הגירסא החדשה ואז להתקין שוב 4.זה מחסל את הסוללה כמו vista? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  7. ואם יש יש לי עוד שאלה הגיע IMAC אם תענו לי אני ישמח

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  8. Started by Nosh,

התקנתי UBUNTU 7.10 מספר שאלות שלום לכולם מסיבות כאלה ואחרות אני לא יכול לעבוד עם WINDOWS על המחשב שלי, וניזכרתי שיש לי דיסק של אובנטו 7.10 אז החלטתי שאני ישתמש בה עד שהבעיות יפתרו. 1) מצאתי איפה אפשר להוסיף שפת כתיבה למקלדת, והוספתי עיברית הקטע שעכשיו אני יכול לכתוב בעיברית בכל מקום כמעט חוץ מבפירפוקס 3 בטא 2 שלי, אז השאלה שלי איך אני יכתוב בפיירפוקס בעיברית? (עכשיו אני כותב בטקסט אדיטור ומעתיק לFF) 2) יש קיצור מקלדת או משהו מהיר כדי לעבור משפת מקלדת מאחת לאחרת? כרגע כדי להעביר אני כל פעם משנה את ברירת המחדל מאנגלית לעיברית לפי מידת הצורך, יש אפשרות יותר מהירה? 3) אין לי ידע בלינוקס, ואני מכונין להתקין תוכנות, את הFF3 שלי התקנתי אם אפשר לקרוא לזה על ידי הוצאת התיקייה מקו…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by alex542,

יש לי בעיה שבתוכנה הserial port אפור ובעצם אי אפשר לשנות את הפורט שתתבצע דרכו הצריבה וכו' מציעים כל פעם לעשות: sudo arduino אך זה תהליך מעצבן אז רציתי לשאול אם יש דרך לפתור את הבעיה. [h=2][/h]

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  10. Started by ex_,

שלום, יש לי בהזדמנות עותק OSX חוקי, 1.האם אפשרי להתקין על פיסי רגיל(מעבד אינטל). 2.האם מותר על פי הרשיון להתקין על פיסי? 3.אפשר לינק למדריך?(שירוץ במקביל ל xp) תודה.

• 50 תגובות
    • 8.3k צפיות
  11. Started by N.Silent_Sword,

אז קודם כול, קראתי את הFAQ, ובכול זאת יש לי כמה שאלות. אני אל חשוב שאני מתכוון לקנות מאק או משו, אבל אני סקרן. אגב, למי ששואל, כן זה מהכתבה שהיה בחדשות [הכרתי מאק לפני כן, אבל לא ממש התעניינתי בזה]. 1.מאק זה לא בעצם מחשב, נכון? הוא דומה למחשב אבל טכנית הוא לא באמת מחשב? קצת הסבר. למרות שאני לא באמת ידוע מה ההגדרה של מחשב. 2.מלבד כך שהוא קורס הרבה פחות מוינדוס, יש יתרונות נוספים שכדי להזכיר? אילו? תמציתי בבקשה. 3.מה המחיר של מאק איכותי, שיכול להשתוות לPC חזק של היום [כמו שלי למשל E6750, 2GRAM, GEFORCE 8800GTS]. 4.איך המאק מסתדר עם משחקים? שמעתי שזה לא הצד החזק שלו, בעיקר כי אין תמיכה. אפשר פרטים? אם אני גיימר כבד זה פוסל לי את המאק? 5.רלוונטי לשאלה הקודמת, שמעתי שאפשר להתק…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by golanWAN0,

>>> מה יותר טוב??? לינוקס או XP .<<< אם אתם יכולים תפרטו ..... פשוט אני מתלבט איזה מערכת הפעלה לשים.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. התקנתי את התוכנה ושמתי XP עכשיו אני לא מצליח להיתחבר לאינטרנט דרך המחשב הוירטואלי אולי תוכלו לתת לי לינק מומלץ בעיברית כי יקח לי מליון שנה לקרא באנגלית

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  14. שלום לכל העוזרים יש ברשותי HP MINI כבן שנתיים עם מעבד של VIA CM-7 ומערכת הפעלה VISTA ןלצערי אני בקושי משתמש עימו עקב איטיות יתר. שאלתי היא לאחר שקראתי את הכתבה כאן על המערכת לנטבוק האם כדאי לי להתקין אותה? עיקר השימוש שלי הוא אינטרנט,והרבה אופיס (יהיה אפשרות להתקין אופיס על מערכת ההפילה?) מראש תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. האם ל-KNOPPIX יש כלי המאפשר שליטה על מחשב אחר שמותקנת בו מערכת ההפעלה Windows XP Professional SP2? אני מחפש כלי במתכונת של NetBus או Back Orifice, אבל לשימוש פרטי עם שם משתמש וססמה שלא יפגע במחשב. יש לי ברשת מקומית מחשב עם Windows XP, ואני מעוניין לשלוט בו באמצעות מחשב אחר ברשת המקומית עם KNOPPIX. אני רוצה כלי שיאפשר לי לבצע פעולות שונות כמו העתקת קבצים מבלי לשתף תיקיות, מעין Client/Server. במידה ול-KNOPPIX אין כלי מתאים, אז האם קיים Distribution אחר של Linux שמאפשר לבצע זאת?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. היי היום ניסיתי להגדיר חיבור לאינטרנט בUBUNTU ולא ממש הצלחתי. מחובר דרך כבלים (ברק 013). אני משתמש במדריך הזה - http://l3ech.net/cables_linux_l2tp.php?reverse=on . נתקעתי בחלק הראשון שם, לפי המדריך הורדתי את הrp-l2tp client מhttp://sourceforge.net/projects/rp-l2tp/ וניסיתי להתקין. עכשיו החלק הבעייתי - כשאני גולש לתיקייה אליה עשיתי EXTRACT וכותב configure/ הterminal אומר - Error:C compiler cannot create executables. ניסיתי לקמפל קובץ c פשוט(hello world) וגם הוא מסרב לעבוד(כותב שהוא לא יודע מה זה include<stdio.h># ) למישהו יש רעיון? OS: ubuntu 7.04 MODEM : motorola surfboard 4200

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  17. Started by Konst1988,

אחרי כמה משחקים עם מחיצות.. גרמתי ל-GRUB שלי לעזוב את ה-MBR, אז עשיתי FIXBOOT על מנת ש-XP יעלה. איך אני מחזיר אותו חזרה ל-MBR?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by idan1836,

יש לי מחשב נייד של apple, דגם macbook 1.1 . התוכנה שלו קצת מסובכת ולא מובן לי מה הולך שם, השאלה שלי היא האם אני יכול להתקין וינדוס אקספי במקום ? אם כן, איך ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. יום שלישי ה30 לחודש מיפגש כרגיל ביהודה הלוי 58 בירות סמים כפה סנויצים והרבה בחורות (נו טוב מלצרית אחת שנירעת טוב) שעה 18:30 כולם מוזמנים למי שלא הגיע אף פעם \לא חווה זה מיפגש חברתי של הועדי פמלה אנדרסון ו\או לינוקס הציבור הרחב מוזמן נדב ההודעה הנ"ל פורסמה בשם פינגוינין אנונימים "הושט יד לפנגוין שבפנים"

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. Started by korn666,

יש לי רד האט חדש אף פעם לא השתמשתי בלינוקס זה פעם ראשונה עכשיו אני לא יודע איך להתחבר לאינטרנט יש לי ADSL של בזק בינלאומי מודם USB חיצוני שפועל עם חייגן וזה לא אינטרנט בכבלים אין לי כבלים מה שכן בוינדוס אני מתקין את הדיסק שקיבלתי עם המודם וזה פשוט מכין חייגן בלינוקס לא מה אני עושה תודה על העזרה לכל מי שיעזור

• 1 תגובה
    • 893 צפיות
  21. Started by pssheba,

ברצוני להדר תכניות c++ בלינוקס א. איזה סיומת לתת לקובץ הקוד (cpp) ב. מה ה syntax להרצת המהדר עם קובץ הקוד ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. ניסיתי כל מיני. בסוף ניסיתי את KDENLIVE. גם איתה היתה לי בעיה כי היא רינדרה לי מסך שחור ורק אחר כך הוידאו נגלה. אני לא מומחה לעריכת וידאו. בכל אופן אשמח לסיוע בלפתור את הבעיה עם KDENLIVE תודה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. חרשתי ת'רשת ולא מצאתי אבל ברור לי שחייב להיות משהו תודה

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. http://easylinux.info/wiki/Main_Page יש פה מדריך ענק, מעודכן, ומתעדכן כול הזמן, לכול גרסא של אובנטו, קיצר לקרפד שים את זה בנעוץ וזה יחסוך המון שאלות.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by nir567,

התקנתי על המחשב לינוקס מנדריק 10.1. אין לי ידע קודם בלינוקס והכל אז לקח לי זמן מה להתקין אותו, ולהגדיר את הקטע של המחיצות, שגם לא יצא משהו. בפעם הראשונה שהתקנתי שמתי סיסמה ובסיום ההתקנה אחרי שהפעלתי מחדש הוא מבקש את הסיסמה ומשום מה הסיסמה שאני מקליד לא תקינה עבורו. טוב אז התקנתי שוב בלי סיסמה ואותו דבר הוא לא נותן לי להיכנס למערכת. מה אני אמור לעשות?\יש אולי משהו שפספסתי\לא הבנתי\לא ידעתי\. אהה ונזכרתי בעוד משהו. כשאני מדליק את המערכת אני אמור לבחור במערכת הפעלה. אז יש לי: linux safefail linux-nobp - משהו כזה לא זוכר בדיוק ווינדוס. הראשון והאחרון אני יודע מהם אבל השאר... תודה, ניר.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.