עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. קיבלתי מחשב ישן... פנטיום 2 450 mhz עם 128 מ"ב זיכרון ודיסק של 6 גיגה. איני מכיר לינוקס אבל הייתי מעוניין לנסות ולהתקין עליו. האם זה אפשרי? ואם כן אז איזה גירסה תתאים למחשב (מבחינת חומרה) ולי בתור מתחיל?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by tintan,

איך מבצעים CUT & PAST בOSX 10.4 .דבר נוסף:האם יש כאן פורום לתכנת ההקלטות לוג'יק 8?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by pinkmasta,

האם יש אופציה להתחבר להאינטרנט עם מודם האלקטל לאינטרנט ב RED HAT 8 בצורה גרפית (זאת אומרת בלי פקודות , בלי RPMS , ובלי להפוך את האלקטל לרואטר). האם יש אופציה כזו ? אני יודע שהיא קיימת ב Mandrake השאלה אם זה אפשרי ב RED HAT , מחכה לתשובה. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by spatz,

כשאני מנגן סרטים בלינוקס (גם ב-Xine וגם ב-Mplayer) כשאני מעביר למצב Full Screen התמונה נשארת בגודל המקורי וכל שאר המסך שחור. זה ככה בכל מצבי ה-Video Output חוץ מאחד (שאני לא זוכר את שמו) שלא עובד בכלל. יש לי רדאון 8500. יש איזושהיא דרך לסדר את זה?

5. ואיפו אפשר למצוא רשימת תאימות חומרה של לינוקס עם רכיבי OB? תודה לכל העונים ;D

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by t27,

שלום, האם מישהו הצליח להגדיר שרת MAIL ב ubuntu server עם IP דינאמי? אני מצליח לשלוח מיילים אבל לא לקבל אין בעיית ניתוב או פורטים, יש לי הודעה של : Relay access denied (in reply to RCPT TO command) קראתי מלא מדריכים ועשרות הודעות בפורומים אבל לא מצאתי תשובה. אם למישהו יש רעיון אשמח לשמוע. טל

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Memtest,

האם ישנה אפשרות להקליט את המסך של האייפון במחשב ? אני יודע שיש , אבל אני מחפש דרך להקליט את המסך של האייפון למחשב מבלי לפרוץ את מכשיר האייפון שלי ... אם מישהו יודע איך עושים את זה , שירשום לי הודעה פה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום לכולם אני מריץ Headless Unit, שמשרת אותי כ-NAS, מזרים מדיה ל-SB3 שלי וכו'. מערכת ההפעלה היא ClarkConnect Community 4.3 אני מחפש מנהל הורדות ל-Rapidshare ו-NetLoad (יש לי חשבון הורדות בשניהם), שירוץ על השרת שלי ואוכל לגשת אליו ב-Remote Access. הגישה מרחוק (אולי ע"י הדפדפן) היא הכרחית מאחר ולא מחוברים לשרת מסך כלשהו, מקלדת או עכבר. כעת הגישה אליו מתבצעת ע"י WEB-ADMIN המובנה. שאר המחשבים בבית מריצים WIN XP ו-VISTA תודה לכולם מראש **אם ישנה הפצה אחרת שתענה על הדרישות אני מוכן לשקול מעבר.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אני מזהה את כל הדיסקים כפרטים בהתקנה (גם של scientific linux וגם של ubuntu server ). למרות שהם מוגדרים יחדיו כRAID0. רעיונות ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. # North America * USA East o ftp://ftp.linux.ncsu.edu/pub/fedora/linux/core/ o http://mirror.linux.duke.edu/pub/fedora/linux/core/ o ftp://mirror.linux.duke.edu/pub/fedora/linux/core/ o rsync://mirror.linux.duke.edu/fedora-linux-core/ o ftp://mirror.cs.princeton.edu/pub/mirrors/fedora/linux/core/ o http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/fedora/linux/core/ o ftp://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/fedora/linux/core/ o rsync://distro.ibiblio.org/fedora-linux-core/ o ftp://ftp.cse.buffalo.edu/pub/fedora/linux/core/ o http://mirror.eas.muohio.edu/fedora/linux/core/ o ftp://mirror.eas.muohio.edu/pub/f…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by d0r0n,

הזמנתי השבוע מק בוק פרו 17 אינץ' מדהים מאיי דיגיטל עם ה OS X 5 והוא עלה המוןןןן כסף אני אפילו לא אגיד כמה... ועדיין יש לי כמה בעיות כשאני מתחבר לרשת האלחוטית (ראוטר של סימנס של בזק) אני מכניס סיסמא והוא ניכנס והוא מראה חיבור אבל אין אינטרנט הדפדפן מראה שאני לא מחובר ושום דבר אחר שקשור לאינטרנט גם לא... ודווקא אצל חבר שלי התחבר בלי בעייה... עכשיו בטח זה משהו עם הראוטר אבל בזק רוצים לשלם להם כסף כל חודש בשביל העזרה הראשונה שאני מבקש מהם מזה 6 שנים .... בקיצור אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה! ועוד משהו רכשתי גם את הסטודיו 2 ונאמר לי שניתן ליראות בפאיינל קאט החדש מבלי לרנדר אבל זה לא כל כך עובד... מישהו יודע למה? תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Mr Gadget,

1.האם ישנה דרך להוריד RH 7.3 דרך FTP? 2.במה Linux שונה מ Windows פרט למשאבי מערכת.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Gohan,

1. יש 2 משחקים שאני רוצה שהוא יריץ HALFLIFE:CS וSTARCRAFT : BROOD WAR איך אני מפעיל אותם ? :-\ 2. איך אני רואה את התוכן של הארד דיסק? כמו C: בWINDOWS סליחה אני NOOB בLINUX זה הפעם הראשונה :-X תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכולם אני על לאופרד עם 4GB זיכרון ושמתי לב שיש פה זליגת זיכרון מטורפת מ500MB בstartup לסביבות ה2.5GB כעבור 6 שעות עבודה, גם כשכל הדברים סגורים חוץ מהדוק והדאשבורד שפועל על ברירת מחדל. חיפשתי על זה וראיתי שהרבה מעידים על הבעיה, כך שהיא לא רק אצלי ואני מאמין שהיא בעיה כללית במערכת (אני עם מערכת מעודכנת עם כל העדכונים) אפילו בויסטה שסטיב ג'ובס אוהב לצחוק עליה, אין זליגת זיכרון כזאת. האם יש משהו לעשות נגד זה? תודה מראש. עריכה: עכשיו הכל ברור לי, לפי הActive Monitor כ2/3 מהזיכרון התפוס הוא inactive ולפי ברור שעשיתי זה זיכרון שיתפנה להארדיסק במידה ותוכנה אחרת תצטרך את המקום והוא לא עובר אוטומטית להארדיסק בגלל שם שאם תוכנה תצטרך את אותו המידע היא תקרא אותו מהRAM ולא מהא…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Decktor,

אפל הוציאה בפעם הראשונה בהרבה שנים פרסומות למקינטוש אחרי שראיתי את כולן אז הן ממש חמודות למרות שלא בדיוק מדוייקות אבל הן מעבירות את הרעיון http://www.apple.com/getamac/ads/ (דורש QuickTime)

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום,לאחרונה נתקלתי בבעיה- כשאני מנסה לפתוח קובץ UTF8 שהגיע מווינדוס בלינוקס העברית יוצאת משובשת ולהפך קובץ UTF8 מלינוקס נפתח בוינדוס באופן שבו אי אפשר לקרוא את העברית. יש הצעות מה ניתן לעשות?(חוץ מהעתק הדבק בג'מיל)

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Mesatla,

אני מנסה להתקין את השרת לTF2. אני מכניס את הפקודה chmod +x steam ואז ./steam -command update -game "tf" -dir . אני מקבל שגיאות ובסוף הוא כותב "failed to read clientregistery.blob" מישהו יכול לעזור?[br]פורסם בתאריך: 18.07.2009 בשעה 16:05:09 לאחר פרמוט והחלפת HDD הכל פועל אך כשאני מריץ את השרת אני מקבל ERROR "coudnt allocate any ip port" אני מריץ את השרת עם +ip עם הIP הנוכחי שלי[br]פורסם בתאריך: 19.07.2009 בשעה 20:50:52 הבעיה היא עם הפורט מאיזה שהיא סיבה הוא מסרב להיות פתוח,

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. כשאני מריץ דיסק של קובונטו 12.10, המערכת עולה ב LIVE אך כשאני מתחיל את אשף ההתקנה ומגיע לאיזור "חלוקת מחיצות" לא מופיע שום כונן קשיח או מחיצות, כך שאי אפשר להמשיך בהתקנה. אחרי מס' ניסיונות התייאשתי, וניסיתי התקנה של אובנטו 12.10. כאן הבעיה יותר מעצבנת - אחרי הBOOT, כשמופיע התפריט עם האופציות "נסה את אובנטו" או "התקן את אובנטו", לחיצה על האופציה מובילה למסך שחור עם קו תחתון מהבהב בפינה השמאלית למעלה. עשיתי בדיקה לדיסקים + בדיקה ל ISO של שתי המערכות עם Md5sums וביצעתי צריבה איטית לקבצים. ועדיין, הבעיה ממשיכה. המטרה שלי היא לבסוף להגיע לDuel Boot עם WIN 7. (עשיתי את זה בעבר עם XP.) מה דעתכם ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Trance,

שלום, היום כאשר ניסתי להדליק את המחשב הופיע לי תקלה זו (הופיע לאחר עדכון ביוס ) ,לאחר חיפוש ברשת מצאתי שתקלה זו מופיע בד"כ בהקשר של התקנה של לינוקס דבר שניסיתי בזמנו להתקין (אני לא בטוח ,אבל אם אני לא טועה אז זה היה על דיסק קשיח אחר )וראיתי שהדעות חלוקות בנוגע לפתרון הבעיה ,מישהו נתקל בבעיה ויכול להמליץ ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by So-ReR,

לפני יומיים התקנתי לינוקס RH 7.3 אני ניוב, אז ככה : כל פעם שאני מתחיל את המחשב עם לינוקס בתפריט לפני שזה נענס זה רושם לי הודעה משהו כזה : Bring interface for Eth0 שזה הכרטיס רשת שלי ואני לא יודע איך להגדיר אותו מישהו יכול לעזור לי תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by chenrp,

שלום, פתחתי כמה סקרינים ב VNC (מסכים שכולם יכולים להכנס אליהם דרך ה VNC שלהם, מעין עבודה משותפת על שרת מסויים). Multi display mode הבעיה היא שבכל פעם שהשרת נופל או עושים לו REBOOT, כל הSCREENS נעלמים. האם ישנה דרך לגבות SCREENS? תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by GamePad,

sorry for my english just bought a new mac and dont know how to type "iver". my problem goes like this: as a good user i started downloading all the new updates the system asked me to download and install. after it finished installing all the other updates, it came to the last system update, it started the install process but stuck after a while. i tried installing several times and stuck every time. anybody haves a solution? thnx

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by ordan,

טיקאסט 106 עם עדי רביד ובעז אורדן. כרגיל, מקים, אפל, מיקרוסופט והרבה איפון. להנאתכם. בעז אורדן אתר הטיקאסט: www.tcast.co.il

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ilay22,

התקנתי את אובונטו בוירטואל מאשין על וינדוס, ושי לי בעיה עם הדרייבר של הכרטיס מסך: בהגדרות של VM לא מופיע שום דבר שקשור אליו, ואני חושב שגם האובונטו לא מזהה אותו. איפה רואים את רשימת הדרייברים באובונטו? יכול להיות שזה הVM לא "נותן" לאובונתו להשתמש בכרטיס מסך? ואיפה אני יכול למצוא דרייבר לX1950PRO? באתר הרשמי יש רק גרסת 64 ביט (גם זאת שכתוב עליה 32 מוריד גרסת 64)...

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. פעם ראשונה שאני מתקין מערכת שהיא לא WINDOWS אחרי בחינה, החלטתי להתקין את SUSE 10, נראית מערכת מדהימה לפי הכתבות והתמונות, אני חייב לנסות אותה כרגע יש לי 2 כוננים : 200, 250 שניהם מפורמטים ל NTFS , ועל ה-250 כרגע מותקן WINXP. השאלה שלי היא, האם אני יכול לפצל את ה-250 נניח למחיצה נוספת , ואת המחיצה הזו בלבד, להפוך ל FAT32, ועליה להתקין את SUSE ? או שאין חובה להפוך ל FAT ? אני ממש רוצה ש SUSE תוכל לקרוא ולכתוב על כונני ה NTFS שלי, להפוך אותם בחזרה ל FAT זה סתם סיכון לאבד את כל המידע האם SUSE יכולה לקרוא ולכתוב על מחיצות NTFS ? בנוסף, לא משנה על איזה סוג מחיצה אתקין בסוף - איך אני יוצר תפריט בחירה בין SUSE ל XP כשהמחשב עולה ? תודה

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.