עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. אוקיי אז ככה התקנתי FEDORA על המחשב שלי ועשית שתי מחיצות אחד רגילה ואחד משו SWAP נראה לי , הוא המליץ לי לעשות עוד מחיצה כדי לשפר ביצועים משו כזה אוקיי ההתקנה הלכה טוב אני בא לעשות BOOT למערכת דרך התפריט כדי לבחור XP או LJNUX בוחר לינוקס עד פה סבבה ואז הוא מתחיל לטעון כותב כאלה כל מיני דברים ואז מסך שחור ואז הוא עושה לי OUT OF RANGE עכשיו הבעיה היא לא במסך כי אני ניסיתי את זה גם המסך השני שיש לי אין לי מושג מה לעשות מכיוון שזאת ההתקלות הראשונה שלי עם LINUX תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by tgen,

הורדתי לאחרונה את התוכנה smart sync לאייפון שבעזרתה אפשר לסנכרן מידע מהפייסבוק לאנשי קשר באייפון. בהתאמה האוטומטית הראשונית הוא מוצא גם מידע על אנשים שלא נמצאים ברשימת החברים שלי אבל אחר כך, בהתאמה הידנית, אני יכול להכנס רק לרשימת חברים שלי. גם חיפוש שם נותן לחפש רק מתוך הרשימת חברים. יש דרך לסנכרן בצורה ידנית מידע של אנשי קשר שלא נמצאים ברשימת החברים שלי בפייסבוק?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. היי, יש לי אובונטו בגרסה האחרונה, אני מעוניין לשנות את צבע הרקע ב-emacs ומשום מה נתקל בבעיה למצוא את האופציה. בנוסף אם אפשר לדעת איזה צירוף כפתורים מעביר בין השפות? ואיך לשנות את זה? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכם בזמן הרמצת סרטים עם הנגנים ֝mplayer,kmplayer, ועוד נגן שיש באובונטו? לא מצליח לראות כתוביות בכלל למרות שאני מאפשר זאת באופציה של התוכנה יש פונטים של עיברית וכבר עשיתי עריכה של קובץ הקינפוג של ֛ mplayer אבל אין כתוביות בכלל ניסיתי כתוביות בפורמט sub,srt אשמח לעזרתכם

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Gohan,

1. יש 2 משחקים שאני רוצה שהוא יריץ HALFLIFE:CS וSTARCRAFT : BROOD WAR איך אני מפעיל אותם ? :-\ 2. איך אני רואה את התוכן של הארד דיסק? כמו C: בWINDOWS סליחה אני NOOB בLINUX זה הפעם הראשונה :-X תודה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום,לאחרונה נתקלתי בבעיה- כשאני מנסה לפתוח קובץ UTF8 שהגיע מווינדוס בלינוקס העברית יוצאת משובשת ולהפך קובץ UTF8 מלינוקס נפתח בוינדוס באופן שבו אי אפשר לקרוא את העברית. יש הצעות מה ניתן לעשות?(חוץ מהעתק הדבק בג'מיל)

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by untitled,

לפני מספר שעות התקנתי RedHat 8.0. זו אינה גרסאת הלינוקס הראשונה שמותקנת אצלי, קדמו לה גרסאות ישנות של סוסה ושל מנדרייק, אבל אם אף אחת מהן לא הסתדרתי יותר מדי.... היות והכל נראה יפה, עשיתי לוגין למערכת (גנום, זה היה הדיפולט) והתחלתי לנסות להתקין את כרטיס ה ISDN שלי. (Asuscom ISDNLink). ההתקנה נעשתה דרך כלי התקנת רשת של רד הט, בו נתבשתי לבחור את סוג המודם, שם משתמש, טלפון וסיסמא וזהו... לא עבד.... התוכנה שבה השתמשתי היא Network Configuration וקיבלתי את הודעת השגיאה: Cannot activate netowrk devise ippp0 מה אני יכול לעשות בנידון (הכרטיס היה ברשימת האפשרויות של התוכנה, והוא אמור להיות נתמך על ידי לינוקס) בתודה, רונן. הדיווחים של מספר לוגים מאותו הזמן (בתקווה שיש שם מידע שיאפש…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by genia,

הרצתי עדכון לאובונטו 11.04 שלי ואחרי ריסט המחשב לא מוכן לעלות אני מקבל שגיאה: ERROR:COULD'NT READ FILE PRESS ANYKEY TO CONTINUE ואחרי שלוחצים על משהו מגיעים למסך שחור. ניסיתי להשתמש ב boot-repair מהדיסק של אובונטו אבל ללא הצלחה. אני גם לא מצליח לקבל גישה לחלק מהקבצים שלי כדי לגבות אותו-אומר שאין לי הרשאות גישה הצעות יתקבלו בברכה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. משתמשי האייסיקיו שלי בKopete טוענים שכתוב להם שאני קורא את הודעת האוואי שלהם כל שנייה וזה מפריע להם. לא הצלחתי לבטל את הפונקציה, מה גם שהיא לא יעילה כי את הודעת האווי של האנשים ברשימה שלי ניתן לקרוא רק ידנית. מישהו יודע איך לפתור את הבעיה, או מכיר תוכנה שתומכת באייסיקיו בצורה טובה ללא הבעיה הזאת ?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by yamamoto,

תודה לאל שמצאתי את הפורום הזה (לא רק לגבי הלינוקס) התקנתי כמה תוכנות דמויות מדיה פלייר ו-ווינאמפ וכשאני מנגן קבצים עם שם בעברית מופיע לי ג'בריש איך אני מתקן את זה וגם - התקנתי קומפיז ואמרלד שיחקתי קצת עם התוכנות והשורה העליונה של החלונות נעלמה הכוונה איפה שה x לסגירת חלון . איך מסדרים את זה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by avinim8,

יצרתי את המחיצות הדרושות להתקנה, הרצתי את ההתקנה (נכנסתי ל-Dosutils ומשם Autoboot מכיוון שמשום מה, לא הצלחתי לבצע בוט מהדיסק). ההתקנה זיהתה מקלדת ועוד כל מיני דברים ופתאום נתנה הודעה בקשר לכך שהיא לא מזהה סידירום. אבל הקטע ההוא שהתוכנית כן רצה מהסידירום וברגע מסויים בהתקנה היא לא מזהה סידירום! מה אני עושה? תודה לכל העוזרים...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by spatz,

כשאני מנגן סרטים בלינוקס (גם ב-Xine וגם ב-Mplayer) כשאני מעביר למצב Full Screen התמונה נשארת בגודל המקורי וכל שאר המסך שחור. זה ככה בכל מצבי ה-Video Output חוץ מאחד (שאני לא זוכר את שמו) שלא עובד בכלל. יש לי רדאון 8500. יש איזושהיא דרך לסדר את זה?

13. אני צריך תוכנת PVR שעובדת עם כרטיסי ה-PVR של Haupauge ושלטים רחוקים IR, שמאפשרת להציג את הערוץ בו אני צופה בטלויזיה דרך כבלים שמחברים את הממיר של הכבלים (Thomson כסוף) לכניסת ה-S-video/Composite בכרטיס PVR. כמו כן, התוכנה צריכה לאפשר הקלטה של התוכנית בה אני צופה, הקפאת תמונה והמשך הקלטה ברקע, המשך צפייה בתוכנית (על מסך הטלוויזיה) והמשך הקלטה ברקע, מעבר לאחור ודילוג קדימה על פרסומות. בנוסף לכך, אני רוצה גם אופציה נוחה להגדיר לתוכנה להקליט משעה מסויימת עד שעה מסויימת ביום מסויים את הערוץ שאליו מכוון הממיר (גם כאשר הטלוויזיה כבוייה). אני מעוניין גם באפשרות לחבר מכשיר ווידאו לכרטיס PVR (יש לו כניסת אנטנה, S-video ו-Composite), ולהמיר קלטת וידאו לקובץ MPEG (וגם לצפות בקלטת ויד…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by nforce,

אני מוריד עכשיו רדהט 8 ... האם אני חייב את כל ה- 5 דיסקים ? או שאני יכול לדלג ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by LB,

שלם לכולם, אנחנו עובדים עם REDHAT לינוקס במערכת המחוברת למיקרוסקופ. לאחרונה לאחר זמן מה שהתוכנה עובדת, היא נהיית איטית יותר ולבסוף מפסיקה "לתקשר" ונתקעת. לאחר הפעלה מחדש של המחשב המצב שוב תקין, אך עם הזמן הבעיה חוזרת. לכאורה יש די מקום ב RAM וב- HARDISK, אך עדיין זה קורה... יש למישהו רעיונות מה עוד אפשר לבדוק? האם DEFRAG לדיסק יכול לסייע, ואם כן איך עושים זאת? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. קודם כל בקשר למחיצה שמתקינים בה את הלינוקס - ליצור אותה בעצמי מ-WINDOWS עם Partition Magic או ליצור אותה במהלך ההתקנה? כמה מקום כדאי להקצות לה? אני אוכל לקרוא מ-WIN את הקבצים במחיצה הזו? ומהלינוקס אני יוכל לקרוא קבצים ממחיצות אחרות עם מערכות קבצים FAT 32 ו-NTFS? הלינוקס יוסיף את עצמו ל-boot.ini בנוסף ל-WIN, נכון? תודה מראש, גיא.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by chenrp,

שלום, פתחתי כמה סקרינים ב VNC (מסכים שכולם יכולים להכנס אליהם דרך ה VNC שלהם, מעין עבודה משותפת על שרת מסויים). Multi display mode הבעיה היא שבכל פעם שהשרת נופל או עושים לו REBOOT, כל הSCREENS נעלמים. האם ישנה דרך לגבות SCREENS? תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Mr Gadget,

1.האם ישנה דרך להוריד RH 7.3 דרך FTP? 2.במה Linux שונה מ Windows פרט למשאבי מערכת.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by So-ReR,

לפני יומיים התקנתי לינוקס RH 7.3 אני ניוב, אז ככה : כל פעם שאני מתחיל את המחשב עם לינוקס בתפריט לפני שזה נענס זה רושם לי הודעה משהו כזה : Bring interface for Eth0 שזה הכרטיס רשת שלי ואני לא יודע איך להגדיר אותו מישהו יכול לעזור לי תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. Started by alonezer,

שלום לכולם, קיבלתי את האיימק שלי ואני פשוט מאושר, איזה מחשב מעולה!!!!! הבעיה היחידה שזה מעצבן עם העברית שאני נמצא בעברית ורוצה לכתוב משהו באנגלית אז חייב לעבור שפה. רציתי לדעת אם יש משהו כמו בוינדוס ל?ש?caps lock שאפשר לכתוב באנגלית תוך כדי שאני באנגלית. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Decktor,

אפל הוציאה בפעם הראשונה בהרבה שנים פרסומות למקינטוש אחרי שראיתי את כולן אז הן ממש חמודות למרות שלא בדיוק מדוייקות אבל הן מעבירות את הרעיון http://www.apple.com/getamac/ads/ (דורש QuickTime)

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. נסיתי להתקין פוטושופ CS4 על המאק, זה לא ממש הלך ולאחר ריסט הוא פשוט לא עולה. אני מקבל חלון כחול עם סמל של טעינה קטן. הוא נעלם לכמה שניות וחוזר שוב לכמה שניות וככה ממשיך בלי לעשות. למה זה קרה ומה לעשות?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by gkman,

שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס התקנתי XUBUNTU על מחשב נייד ישן אבל הכרטיס רשת אלחוטי לא זוהה יש לי את הדרייבר שלו בקובץ RPM ואני רוצה להתקין את התוכנה ALIEN על מנת להמיר את הקובץ לפורמט שהמערכת מכירה בנתיים אין לי אינטרנט בכלל על המחשב. אם מישהו יכול להדריך אותי מה אני עושה חשוב להדגיש שאין לי שום ידע בכלל בלינוקס אז אם גם אפשר קישורים לאתרים שמלמדים לינוקס למתחילים חדשים לגמרי. תודה רבה לכל העונים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by arik100,

אז ככה קודם כל הממשק התקנה של דביאן הוא טקסטטואלי ולא ויזואלי? זה נכון? דבר שני מהגירסאות הבאות של DEBIAN STABLE http://www.debian.org/CD/http-ftp/#stable לפי הבנתי למחשב INTEL אני אמור לקחת את i386 נכון הדבר? מה זה כל שאר הגירסאות? אפשר לקבל קישור לתמונה של התקנה של DEBIAN? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Natan,

שלום! היום בביה"ס הכירו לנו את מערכת ההפעלה לינוקס ואת סביבת העבודה שלה המורה שלי אמר לי שהוא השאיר פירצה במערכת שנקראת root exploit אז ככה כל תלמיד יש לו שם משתמש וסיסמא וכך יש לו מן מקום עבודה משלו ברשת המחשבים המידע על כל תלמיד אני מאמין שנמצא על השרת , המורה שלי נתן לנו משימה שמי שיצליח למצוא את הפירצה הזאת ולשנות משהו שסביבת העבודה שלו ליצור קובץ או משהו כזה אז.. הרמז היחיד שהוא נתן זה שקוראים לפירצה root exploit שזה שפ די כללי לפירצות מסוג זה מישהו מוכר לו הדבר או יודע על הפירצה ואיך לעשות את זה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים