עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. בווינדוס יש לי תפריט של כלים>אפשרויות>הצג סיסמאות בפיירפוקס באובונטו אין אין את זה אני צריך את הסיסמה כי זאת סיסמה שמשמשת אותי גם בפלאפון גם במחשב ואני לא זוכר אותה תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Gohan,

1. יש 2 משחקים שאני רוצה שהוא יריץ HALFLIFE:CS וSTARCRAFT : BROOD WAR איך אני מפעיל אותם ? :-\ 2. איך אני רואה את התוכן של הארד דיסק? כמו C: בWINDOWS סליחה אני NOOB בLINUX זה הפעם הראשונה :-X תודה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. איך מגדירים חיבור לאינטרנט עם ההפצה הזו ? מקליד את הפרטים הרלוונטיים בקונסול ומקבל הפניה לבז"ן למרות שכל הפרטים נכונים ? (ADSL)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. שלום,לאחרונה נתקלתי בבעיה- כשאני מנסה לפתוח קובץ UTF8 שהגיע מווינדוס בלינוקס העברית יוצאת משובשת ולהפך קובץ UTF8 מלינוקס נפתח בוינדוס באופן שבו אי אפשר לקרוא את העברית. יש הצעות מה ניתן לעשות?(חוץ מהעתק הדבק בג'מיל)

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by d0r0n,

הזמנתי השבוע מק בוק פרו 17 אינץ' מדהים מאיי דיגיטל עם ה OS X 5 והוא עלה המוןןןן כסף אני אפילו לא אגיד כמה... ועדיין יש לי כמה בעיות כשאני מתחבר לרשת האלחוטית (ראוטר של סימנס של בזק) אני מכניס סיסמא והוא ניכנס והוא מראה חיבור אבל אין אינטרנט הדפדפן מראה שאני לא מחובר ושום דבר אחר שקשור לאינטרנט גם לא... ודווקא אצל חבר שלי התחבר בלי בעייה... עכשיו בטח זה משהו עם הראוטר אבל בזק רוצים לשלם להם כסף כל חודש בשביל העזרה הראשונה שאני מבקש מהם מזה 6 שנים .... בקיצור אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה! ועוד משהו רכשתי גם את הסטודיו 2 ונאמר לי שניתן ליראות בפאיינל קאט החדש מבלי לרנדר אבל זה לא כל כך עובד... מישהו יודע למה? תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by chenrp,

שלום, פתחתי כמה סקרינים ב VNC (מסכים שכולם יכולים להכנס אליהם דרך ה VNC שלהם, מעין עבודה משותפת על שרת מסויים). Multi display mode הבעיה היא שבכל פעם שהשרת נופל או עושים לו REBOOT, כל הSCREENS נעלמים. האם ישנה דרך לגבות SCREENS? תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. היי, יש לי אובונטו בגרסה האחרונה, אני מעוניין לשנות את צבע הרקע ב-emacs ומשום מה נתקל בבעיה למצוא את האופציה. בנוסף אם אפשר לדעת איזה צירוף כפתורים מעביר בין השפות? ואיך לשנות את זה? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. התקנתי דביאן בעברית, וכאשר אני מכניס את הסיסמא והשם משתמש הוא מגיע לשורת הפקודות ולא נכנס לממשק הגרפי איך אני עושה זאת? תודה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by exercise,

http://www.fs-driver.org/index.html נראה נחמד.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. יש לי שתי המלצות למפוחדים (FUDDERS) בלשון החבר'ה אם אתם לא רוצים להתברבר בהתקנה מחוץץ למערכת ואתם לא ממש טובים עם מערכות הפעלה פירמוטים בלאגנים ועדיין בא לכם להתנסות בלינוקס יש שתי אפשרויות 1) wubi installer http://wubi-installer.org מתקין כמו משחק מחשב יש לו את התקייה שלו ואפשר למחוק אותו כמו שהתקנתם (הוא עובד בדיוק כמו אובונטו רגיל פשוט ההתקנה קלה יותר, אם אתם לא מכבים את המחשב עיי תלישת הכבל מהספק כוח הכל טוב ) 2) colinux או cygwin אני כבר לא יודע איך הם רוצים לקרוא לעצמם. הוא עובד מתוך הוינוס ומאפשר לכם להריץ לינוקס בלי צורך לעשות רסטארט בשביל להכנס אליו , אתם פשוט פותחים אותו מתוך הוינדוס (הוא איטי יחסית, ולא ממש קל להתעסק איתו אם אתה חדש בכל עניין שורת הפקודה, לפחו…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Ashand,

שלום יש לי שני מחשבי מק (Imac and mini) שניהם מחוברים לראוטר ושניהם מקבלים IP אין פיירוול בינהם ושום דבר לא חוסם כלום הבעייה היא שאני יכול לעשות פינג ממחשב אחד לשני ומהשני לראשון אני לא יכול קצת מוזר שיתפתי תיקייות ועשיין אני לא רואה אותם ברשת אני רואה רק את ה default יש לכם מושג?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by genia,

הרצתי עדכון לאובונטו 11.04 שלי ואחרי ריסט המחשב לא מוכן לעלות אני מקבל שגיאה: ERROR:COULD'NT READ FILE PRESS ANYKEY TO CONTINUE ואחרי שלוחצים על משהו מגיעים למסך שחור. ניסיתי להשתמש ב boot-repair מהדיסק של אובונטו אבל ללא הצלחה. אני גם לא מצליח לקבל גישה לחלק מהקבצים שלי כדי לגבות אותו-אומר שאין לי הרשאות גישה הצעות יתקבלו בברכה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכולם אם תלכו לאתר של אייבורי, ותסתכלו על MacBook Air M1, בגרסא הבסיסית: RAM=8GB SSD=256GB וצבע כסוף (רגיל, לא חלל) תקבלו 2 תוצאות: הראשונה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=36310 השנייה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=38931 אם עוברים על המפרט, שני המוצרים זהים, הדבר היחיד ששונה בין שני עמודי המוצר האלה, הוא המק"ט: באחד המק"ט מתחיל ב-MGN, ובשני הואמתחיל ב-Z. אז עולה השאלה, למה אייבורי יצרו שני דפי מוצר, עם שני מק"טים שונים? (אגב, התופעה הזו קורית גם עם MacBook Pro, וגם בגרסאות אחרות של יותר RAM או יותר SSD) כשניסיתי להתקשר לאייבורי ולקבל תשובה, הם לא ידעו לענות.. הם אמרו …

14. אני רוצה להתקין ubuntu אבל ראיתי שהאיקון שלו(פיירפוקס) כחול יענו בלי שועל כמו בגרסאות אלפא וזה מרגיז אותי :\ לא זה ככה? איך מסדרים? ולמה לא מתקנים את זה!! ועוד כמה שאלות על לינוקס בכללי - התקנתי מזמן לינוקס mandriva או משהו כזה מה ההבדלים בין KDE ל gnome ? איך עובדים הספריות בלינוקס כיאלו מה זה /home וכו.. אני צריך הסבר ואם אפשר כמה פקדות לkonsole שיעזרו לי בתחילת הדרך שאני הולך להתקין ubuntu ולגבי ההתקנה יש לי כונן 60 גיגה שעליו xp ועוד 160 גיגה מחולק ל2 ל 60 ול 100 ב 100 יש לי סרטים ומשחקים שאני מוריד זה לא יפריע להתקין את ubuntu במחיצה של ה60 הריקה ? תודה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by E_XeQuit,

שלום לכולם, רציתי לדעת, אני רץ על אובונטו 8.10, איך אני לעשות שישמעו את הביפ לא דרך המחשב עצמו אלא דרך הרמקולים ? שאלה נוספת, רציתי להתקין LINUX על DOK, איזה גרסא מומלצת ואם אפשר קישור ? דבר אחרון, יש לי לוח אם GA-P35-DS3L, יש בו 6 יציאות סאונד, איך אני יכול להגדיר מה תפקידה של כל אחת ? לבנתיים רק הירוקה עובדת ויש לי גם את השחורה שמחובר אליה אוזניות והן לא עובדת ... איך אני מתקן את זה ? תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לכולם אני על לאופרד עם 4GB זיכרון ושמתי לב שיש פה זליגת זיכרון מטורפת מ500MB בstartup לסביבות ה2.5GB כעבור 6 שעות עבודה, גם כשכל הדברים סגורים חוץ מהדוק והדאשבורד שפועל על ברירת מחדל. חיפשתי על זה וראיתי שהרבה מעידים על הבעיה, כך שהיא לא רק אצלי ואני מאמין שהיא בעיה כללית במערכת (אני עם מערכת מעודכנת עם כל העדכונים) אפילו בויסטה שסטיב ג'ובס אוהב לצחוק עליה, אין זליגת זיכרון כזאת. האם יש משהו לעשות נגד זה? תודה מראש. עריכה: עכשיו הכל ברור לי, לפי הActive Monitor כ2/3 מהזיכרון התפוס הוא inactive ולפי ברור שעשיתי זה זיכרון שיתפנה להארדיסק במידה ותוכנה אחרת תצטרך את המקום והוא לא עובר אוטומטית להארדיסק בגלל שם שאם תוכנה תצטרך את אותו המידע היא תקרא אותו מהRAM ולא מהא…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. אז ככה, מכיון שלא ניתן להגיב על התרד הראשי בנושא ( הוא סגור משום מה ), אז אני רוצה להעיר עליו שההפצה "אחד" כבר אינה מתוחזקת, במקומה יש להשתמש במנדריבה. והנה חוברת בחירת ההפצה ממסיבת ההתקנה של מועדון הלינוקס הירושלמי. החוברת הנה קלילה פשוטה, עם צילומי מסך ונקודות מאוד מרוכזות של יתרונות וחסרונות של כל הפצה. http://www.linuxfun.co.il/uploads/private/choose.pdf תהנו

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by pure perfection,

שלום לכם, יש לי IMAC שאני רוצה להתקין עליו גרסה נקיה של OSX , יש לי את קובץ ההתקנה וניסתי לצרוב אותו לדיסק או לדיסק און קיי אבל זה לא מצליח להתקין לי ... תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by the godfather,

איפה אפשר ליקנות imac g4 אבל חדש

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. עשיתי חיפוש בגוגל וראיתי שלהרבה יש בעיה כמו לי אין סאונד בסרטוני פלאש בפיירפוקס , ( וידאו יש ) , ובדפדפן אופרה הסרטונים עובדים טוב מאוד . יש הרבה דיונים על זה , וכל מיני רעיונות ניסיתי כמה ולא עזר לי כמו להתקין מחדש את הפלאש של אדובי הכרטיס קול שלי הוא דרך USB ועובד טוב מאוד עם הכל . מישהו מצא פתרון טוב לבעיה הזאת ?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by pinkmasta,

האם יש אופציה להתחבר להאינטרנט עם מודם האלקטל לאינטרנט ב RED HAT 8 בצורה גרפית (זאת אומרת בלי פקודות , בלי RPMS , ובלי להפוך את האלקטל לרואטר). האם יש אופציה כזו ? אני יודע שהיא קיימת ב Mandrake השאלה אם זה אפשרי ב RED HAT , מחכה לתשובה. תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by gggilad13,

מישהו מכיר חנויות בארץ שמוכרים בהן מחשבי מקינטוש? יש אתרים למכירת מקינטושים?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  23. שלום לכולם.. כל הזמן כותבים בתגובות וכו' שלינוקס כל כך טובה וכו' וידידותית למשתמש..אז אני רוצה לנסות אותה. דבר ראשון רציתי לדעת אם אני יכול להפעיל אותה דרך המחשב שלי בלי למחוק את ווינדוס XP(כמו וירטואל PC) ואם כן אז איך.. דבר שני,מאיפה להשיג הפצה ? ואיזה? ואם יש לי מעבד תומך 32BIT(ישן..)אז להתקין רק 32BIT ? תודה רבה לכולם.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by viper_sb,

אני יודע שרישוי הקאלסטר הוא יקר מאוד שמדובר על שרתי מיקרוסופט האם ניתן לעשות קלאסטר בין שרתי VMWARE בגירסת ESXI 4 ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by matti,

שלום אני עומד לקבל את המחשב מק החדש שלי PBG4 רציתי לדעת אם יש פה מישהו שמשתמש בתוכנה VPC ולדעת עד כמה היא אמינה ואם אפשר לבנות עלייה לשימוש שותך ביישומי ווינדוס .. תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים