לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
יצרתי את המחיצות הדרושות להתקנה, הרצתי את ההתקנה (נכנסתי ל-Dosutils ומשם Autoboot מכיוון שמשום מה, לא הצלחתי לבצע בוט מהדיסק). ההתקנה זיהתה מקלדת ועוד כל מיני דברים ופתאום נתנה הודעה בקשר לכך שהיא לא מזהה סידירום. אבל הקטע ההוא שהתוכנית כן רצה מהסידירום וברגע מסויים בהתקנה היא לא מזהה סידירום! מה אני עושה? תודה לכל העוזרים...
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרצתי עדכון לאובונטו 11.04 שלי ואחרי ריסט המחשב לא מוכן לעלות אני מקבל שגיאה: ERROR:COULD'NT READ FILE PRESS ANYKEY TO CONTINUE ואחרי שלוחצים על משהו מגיעים למסך שחור. ניסיתי להשתמש ב boot-repair מהדיסק של אובונטו אבל ללא הצלחה. אני גם לא מצליח לקבל גישה לחלק מהקבצים שלי כדי לגבות אותו-אומר שאין לי הרשאות גישה הצעות יתקבלו בברכה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה התקנתי FEDORA על המחשב שלי ועשית שתי מחיצות אחד רגילה ואחד משו SWAP נראה לי , הוא המליץ לי לעשות עוד מחיצה כדי לשפר ביצועים משו כזה אוקיי ההתקנה הלכה טוב אני בא לעשות BOOT למערכת דרך התפריט כדי לבחור XP או LJNUX בוחר לינוקס עד פה סבבה ואז הוא מתחיל לטעון כותב כאלה כל מיני דברים ואז מסך שחור ואז הוא עושה לי OUT OF RANGE עכשיו הבעיה היא לא במסך כי אני ניסיתי את זה גם המסך השני שיש לי אין לי מושג מה לעשות מכיוון שזאת ההתקלות הראשונה שלי עם LINUX תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. יש 2 משחקים שאני רוצה שהוא יריץ HALFLIFE:CS וSTARCRAFT : BROOD WAR איך אני מפעיל אותם ? :-\ 2. איך אני רואה את התוכן של הארד דיסק? כמו C: בWINDOWS סליחה אני NOOB בLINUX זה הפעם הראשונה :-X תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל בקשר למחיצה שמתקינים בה את הלינוקס - ליצור אותה בעצמי מ-WINDOWS עם Partition Magic או ליצור אותה במהלך ההתקנה? כמה מקום כדאי להקצות לה? אני אוכל לקרוא מ-WIN את הקבצים במחיצה הזו? ומהלינוקס אני יוכל לקרוא קבצים ממחיצות אחרות עם מערכות קבצים FAT 32 ו-NTFS? הלינוקס יוסיף את עצמו ל-boot.ini בנוסף ל-WIN, נכון? תודה מראש, גיא.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, פתחתי כמה סקרינים ב VNC (מסכים שכולם יכולים להכנס אליהם דרך ה VNC שלהם, מעין עבודה משותפת על שרת מסויים). Multi display mode הבעיה היא שבכל פעם שהשרת נופל או עושים לו REBOOT, כל הSCREENS נעלמים. האם ישנה דרך לגבות SCREENS? תודה לעונים.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מוריד עכשיו רדהט 8 ... האם אני חייב את כל ה- 5 דיסקים ? או שאני יכול לדלג ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך תוכנת PVR שעובדת עם כרטיסי ה-PVR של Haupauge ושלטים רחוקים IR, שמאפשרת להציג את הערוץ בו אני צופה בטלויזיה דרך כבלים שמחברים את הממיר של הכבלים (Thomson כסוף) לכניסת ה-S-video/Composite בכרטיס PVR. כמו כן, התוכנה צריכה לאפשר הקלטה של התוכנית בה אני צופה, הקפאת תמונה והמשך הקלטה ברקע, המשך צפייה בתוכנית (על מסך הטלוויזיה) והמשך הקלטה ברקע, מעבר לאחור ודילוג קדימה על פרסומות. בנוסף לכך, אני רוצה גם אופציה נוחה להגדיר לתוכנה להקליט משעה מסויימת עד שעה מסויימת ביום מסויים את הערוץ שאליו מכוון הממיר (גם כאשר הטלוויזיה כבוייה). אני מעוניין גם באפשרות לחבר מכשיר ווידאו לכרטיס PVR (יש לו כניסת אנטנה, S-video ו-Composite), ולהמיר קלטת וידאו לקובץ MPEG (וגם לצפות בקלטת ויד…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הסיפור המלא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=523085.0 יש לווינדוז כמה תוכנות שנותנות לך לראות מה תופס הכי הרבה מקום בכונן הקשיח, אני צריך אחת כזו לאובונטו 11.04 תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס התקנתי XUBUNTU על מחשב נייד ישן אבל הכרטיס רשת אלחוטי לא זוהה יש לי את הדרייבר שלו בקובץ RPM ואני רוצה להתקין את התוכנה ALIEN על מנת להמיר את הקובץ לפורמט שהמערכת מכירה בנתיים אין לי אינטרנט בכלל על המחשב. אם מישהו יכול להדריך אותי מה אני עושה חשוב להדגיש שאין לי שום ידע בכלל בלינוקס אז אם גם אפשר קישורים לאתרים שמלמדים לינוקס למתחילים חדשים לגמרי. תודה רבה לכל העונים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה קודם כל הממשק התקנה של דביאן הוא טקסטטואלי ולא ויזואלי? זה נכון? דבר שני מהגירסאות הבאות של DEBIAN STABLE http://www.debian.org/CD/http-ftp/#stable לפי הבנתי למחשב INTEL אני אמור לקחת את i386 נכון הדבר? מה זה כל שאר הגירסאות? אפשר לקבל קישור לתמונה של התקנה של DEBIAN? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כשאני מנגן סרטים בלינוקס (גם ב-Xine וגם ב-Mplayer) כשאני מעביר למצב Full Screen התמונה נשארת בגודל המקורי וכל שאר המסך שחור. זה ככה בכל מצבי ה-Video Output חוץ מאחד (שאני לא זוכר את שמו) שלא עובד בכלל. יש לי רדאון 8500. יש איזושהיא דרך לסדר את זה?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני על לאופרד עם 4GB זיכרון ושמתי לב שיש פה זליגת זיכרון מטורפת מ500MB בstartup לסביבות ה2.5GB כעבור 6 שעות עבודה, גם כשכל הדברים סגורים חוץ מהדוק והדאשבורד שפועל על ברירת מחדל. חיפשתי על זה וראיתי שהרבה מעידים על הבעיה, כך שהיא לא רק אצלי ואני מאמין שהיא בעיה כללית במערכת (אני עם מערכת מעודכנת עם כל העדכונים) אפילו בויסטה שסטיב ג'ובס אוהב לצחוק עליה, אין זליגת זיכרון כזאת. האם יש משהו לעשות נגד זה? תודה מראש. עריכה: עכשיו הכל ברור לי, לפי הActive Monitor כ2/3 מהזיכרון התפוס הוא inactive ולפי ברור שעשיתי זה זיכרון שיתפנה להארדיסק במידה ותוכנה אחרת תצטרך את המקום והוא לא עובר אוטומטית להארדיסק בגלל שם שאם תוכנה תצטרך את אותו המידע היא תקרא אותו מהRAM ולא מהא…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קצת רקע : יש לי persario 900 אני מנסה להתקין עליו לינוקס כבר די הרבה זמן וכל פעם צצות בעיות חדשות. הבעיה האחרונה היא שהוא לא מזהה לי את הCD בהתקנה. יש לי partition ללינוקס ואני רוצה להתקין ממנו. יש איזשהו אמולטור שאני אוכל לראות את הpartition ולשים עליו את קבצי ההתקנה ? נ.ב. דיברתי עם התמיכה של compaq והם אמרו שאולי הדבר היחיד שיעבוד על המחשב שלי זה RedHat אבל הם לא תומכים בזה כי המחשב מיועד לwindows. ניסיתי לזהות את הרכיבים אם קנופיקס וגם הוא לא מצליח.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפל הוציאה בפעם הראשונה בהרבה שנים פרסומות למקינטוש אחרי שראיתי את כולן אז הן ממש חמודות למרות שלא בדיוק מדוייקות אבל הן מעבירות את הרעיון http://www.apple.com/getamac/ads/ (דורש QuickTime)
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מזהה את כל הדיסקים כפרטים בהתקנה (גם של scientific linux וגם של ubuntu server ). למרות שהם מוגדרים יחדיו כRAID0. רעיונות ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש אופציה להתחבר להאינטרנט עם מודם האלקטל לאינטרנט ב RED HAT 8 בצורה גרפית (זאת אומרת בלי פקודות , בלי RPMS , ובלי להפוך את האלקטל לרואטר). האם יש אופציה כזו ? אני יודע שהיא קיימת ב Mandrake השאלה אם זה אפשרי ב RED HAT , מחכה לתשובה. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הזמנתי השבוע מק בוק פרו 17 אינץ' מדהים מאיי דיגיטל עם ה OS X 5 והוא עלה המוןןןן כסף אני אפילו לא אגיד כמה... ועדיין יש לי כמה בעיות כשאני מתחבר לרשת האלחוטית (ראוטר של סימנס של בזק) אני מכניס סיסמא והוא ניכנס והוא מראה חיבור אבל אין אינטרנט הדפדפן מראה שאני לא מחובר ושום דבר אחר שקשור לאינטרנט גם לא... ודווקא אצל חבר שלי התחבר בלי בעייה... עכשיו בטח זה משהו עם הראוטר אבל בזק רוצים לשלם להם כסף כל חודש בשביל העזרה הראשונה שאני מבקש מהם מזה 6 שנים .... בקיצור אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה! ועוד משהו רכשתי גם את הסטודיו 2 ונאמר לי שניתן ליראות בפאיינל קאט החדש מבלי לרנדר אבל זה לא כל כך עובד... מישהו יודע למה? תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! היום בביה"ס הכירו לנו את מערכת ההפעלה לינוקס ואת סביבת העבודה שלה המורה שלי אמר לי שהוא השאיר פירצה במערכת שנקראת root exploit אז ככה כל תלמיד יש לו שם משתמש וסיסמא וכך יש לו מן מקום עבודה משלו ברשת המחשבים המידע על כל תלמיד אני מאמין שנמצא על השרת , המורה שלי נתן לנו משימה שמי שיצליח למצוא את הפירצה הזאת ולשנות משהו שסביבת העבודה שלו ליצור קובץ או משהו כזה אז.. הרמז היחיד שהוא נתן זה שקוראים לפירצה root exploit שזה שפ די כללי לפירצות מסוג זה מישהו מוכר לו הדבר או יודע על הפירצה ואיך לעשות את זה?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שרישוי הקאלסטר הוא יקר מאוד שמדובר על שרתי מיקרוסופט האם ניתן לעשות קלאסטר בין שרתי VMWARE בגירסת ESXI 4 ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תודה לאל שמצאתי את הפורום הזה (לא רק לגבי הלינוקס) התקנתי כמה תוכנות דמויות מדיה פלייר ו-ווינאמפ וכשאני מנגן קבצים עם שם בעברית מופיע לי ג'בריש איך אני מתקן את זה וגם - התקנתי קומפיז ואמרלד שיחקתי קצת עם התוכנות והשורה העליונה של החלונות נעלמה הכוונה איפה שה x לסגירת חלון . איך מסדרים את זה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1.האם ישנה דרך להוריד RH 7.3 דרך FTP? 2.במה Linux שונה מ Windows פרט למשאבי מערכת.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. כשאני נכנס ל gnome-system-monitor, ל FILE SYSTEMS, יש לי שם תמונת מצב לגבי הכוננים. אז במחיצת הלינוקס שלי, HDA7, רשום שיש לי FREE 2.9 גיגה. אבל AVAILABLE רק 2.4. להיכן נעלמו לי 500 מגה? ראה תמונה מצורפת.. תודה לעונים. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, יש לי אובונטו בגרסה האחרונה, אני מעוניין לשנות את צבע הרקע ב-emacs ומשום מה נתקל בבעיה למצוא את האופציה. בנוסף אם אפשר לדעת איזה צירוף כפתורים מעביר בין השפות? ואיך לשנות את זה? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מותקן אצלי Ubuntu Gutsy עם קרנל 2.6.24. לאחרונה החלפתי לוח אם (p35-ds3l)+מעבד(C2D)+זכרון+כרטיס מסך (8600GT) ומאז המערכת אמנם עולה אך לא מתפקדת כראוי (בעיקר נתקעת אחרי כל פקודה). עדכון התוכנה היחיד שבצעתי אחרי השדרוג הינו התקנה מחדש של דרייבר לכרטיס המסך (NVIDIA). אני ממש לא מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, למישהו יש רעיון או תובנה לגבי מהות הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-