עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. התקנתי דביאן בעברית, וכאשר אני מכניס את הסיסמא והשם משתמש הוא מגיע לשורת הפקודות ולא נכנס לממשק הגרפי איך אני עושה זאת? תודה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Djx,

אני רוצה לעשות רשימת השמעה אחת למשל למוזיקה אקוסטית שממנה יצאו הרבה רשימות השמעה של אומנים הקשורים בנושא. איך אני עושה זאת? צירפתי תמונה שאולי תסביר מה אני רוצה תודה לעוזרים [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אני רוצה לשאול כמה שאלות: 1)איך אני גורם לאובנטו לקרוא את הכונן השני שלי שבו נמצא וינדוס, כונן NTFS ? 2) איך אני מפצל את הכונן שבו מותקן לינוקס לחלק שבו נמצאת מערכת ההפעלה לכונן שני שיהיה מסוג fat32 (כדי שוינדוס יקרא אותו גם) בדרך שבה לינוקס ימשיך לעבוד כמו שצריך... 3)יש לי טלויזיה HD מחוברת למחשב בכבל DVI. איך אפשר להגיע למצב Dual Display בסביבת אובנטו? התקנתי כבר את הדרייבר של nvidia (כרטיס המסך שלי הוא Geforce 6600GT) 4)איך אני יכול לגרום לאובנטו להיות מהיר יותר? 5)האם יש צורך להתאים את המערכת הפעלה למחשב שלי? זאת אומרת גם התקנה של דרייברים או הגדרות שצריך להתאים? (מחשב: AMD athlon64 3000+, Geforce 600GT, 1024 ram, לוח אם של gigabyte). 6)איך אני מתקין wine? ניס…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Sarlula,

מה הפונקציה ftok עושה?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by zeez100,

אשמח עם מישהוא יכול להסביר לי איך אני בוחר סרברים להורדה ,ואיך עובדים בכלל עם האיימיול

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. נסיתי להתקין פוטושופ CS4 על המאק, זה לא ממש הלך ולאחר ריסט הוא פשוט לא עולה. אני מקבל חלון כחול עם סמל של טעינה קטן. הוא נעלם לכמה שניות וחוזר שוב לכמה שניות וככה ממשיך בלי לעשות. למה זה קרה ומה לעשות?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. מערך הכוננים הוא כזה: 1. INTEL SSD 80GB 2. מערך RAID0 ל500GB X2 3. כונן רגיל של 320GB תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by 1000Rr,

לא רציתי לפתוח עוד אשכול אז אני מעדכן :-\ השתמשתי בWubi-7.04.04 על מנת להתקין עליו אונובוטו ובתפריט בהתחלה של המחשב הזה אני יכול לבחור בין XP לבין אונובוטו אבל שמה אני לא מקבל את האפשרות אפילו לבחור באונובוטו וישר מקבל הודעת שגיאה של NTDLR FILE IS MISSING,מה אני צריך לעשות על מנת שזה ישר יעלה לי את אונובוטו? וזה משנה שהתקנתי לדוגמא מכונן D על כונן G? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by chenrp,

שלום, פתחתי כמה סקרינים ב VNC (מסכים שכולם יכולים להכנס אליהם דרך ה VNC שלהם, מעין עבודה משותפת על שרת מסויים). Multi display mode הבעיה היא שבכל פעם שהשרת נופל או עושים לו REBOOT, כל הSCREENS נעלמים. האם ישנה דרך לגבות SCREENS? תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Sygnus,

שלום ברשותי דיסק ההתקנה של רד האט בעבר התקנתי אותו, אך לא היה לי הרבה זמן ללמוד את המערכת ואי להשתמש בה. אני מעוניין להתקינה שוב, האם אתם ממליצים על התקנת מערכת זו ? או שיצאה כבר גירסה חדשה יותר ? ואם כן איך אני משיג אותה ? כמו כן לא הצלחתי להתחבר בזמנו לאינטרנט כנראה לא היו לי את הדרייברים המתאימים, אז איך אני מוצא אותם הפעם לפני ההתקנה ? והאם בכלל אני צריך לחפש דרייברים לכל הכרטיסים או שהמערכת תזהה אותם לבד ? תודה מראש לע כל עזרה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. משתמשי האייסיקיו שלי בKopete טוענים שכתוב להם שאני קורא את הודעת האוואי שלהם כל שנייה וזה מפריע להם. לא הצלחתי לבטל את הפונקציה, מה גם שהיא לא יעילה כי את הודעת האווי של האנשים ברשימה שלי ניתן לקרוא רק ידנית. מישהו יודע איך לפתור את הבעיה, או מכיר תוכנה שתומכת באייסיקיו בצורה טובה ללא הבעיה הזאת ?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. היי, יש לי אובונטו בגרסה האחרונה, אני מעוניין לשנות את צבע הרקע ב-emacs ומשום מה נתקל בבעיה למצוא את האופציה. בנוסף אם אפשר לדעת איזה צירוף כפתורים מעביר בין השפות? ואיך לשנות את זה? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכולם אם תלכו לאתר של אייבורי, ותסתכלו על MacBook Air M1, בגרסא הבסיסית: RAM=8GB SSD=256GB וצבע כסוף (רגיל, לא חלל) תקבלו 2 תוצאות: הראשונה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=36310 השנייה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=38931 אם עוברים על המפרט, שני המוצרים זהים, הדבר היחיד ששונה בין שני עמודי המוצר האלה, הוא המק"ט: באחד המק"ט מתחיל ב-MGN, ובשני הואמתחיל ב-Z. אז עולה השאלה, למה אייבורי יצרו שני דפי מוצר, עם שני מק"טים שונים? (אגב, התופעה הזו קורית גם עם MacBook Pro, וגם בגרסאות אחרות של יותר RAM או יותר SSD) כשניסיתי להתקשר לאייבורי ולקבל תשובה, הם לא ידעו לענות.. הם אמרו …

14. Started by Gohan,

1. יש 2 משחקים שאני רוצה שהוא יריץ HALFLIFE:CS וSTARCRAFT : BROOD WAR איך אני מפעיל אותם ? :-\ 2. איך אני רואה את התוכן של הארד דיסק? כמו C: בWINDOWS סליחה אני NOOB בLINUX זה הפעם הראשונה :-X תודה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. איך מגדירים חיבור לאינטרנט עם ההפצה הזו ? מקליד את הפרטים הרלוונטיים בקונסול ומקבל הפניה לבז"ן למרות שכל הפרטים נכונים ? (ADSL)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. שלום,לאחרונה נתקלתי בבעיה- כשאני מנסה לפתוח קובץ UTF8 שהגיע מווינדוס בלינוקס העברית יוצאת משובשת ולהפך קובץ UTF8 מלינוקס נפתח בוינדוס באופן שבו אי אפשר לקרוא את העברית. יש הצעות מה ניתן לעשות?(חוץ מהעתק הדבק בג'מיל)

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by yon2k2,

היי, אני מחפש פקודת shell או פונקציה בVI בשביל לצמצם שורות בקובץ (או סתם פלט). לדוגמא, להפוך קובץ שבתוכו: aa bb cc dd ל- aabb ccdd לא מצאתי פקודה אחת שעושה את זה. בתודה מראש, יוני.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אני רוצה להוריד ולהתקין את open suse יש לי מעבד AMD venice 3200 (את'לון 64 ביט) XP מותקן לי כומבן בגרסאת ה-32 ביט, כי העולם עדיין לא עבר ל 64, (תוכנות, דרייברים, ויציבות המערכת עצמה ?) השאלה היא מה מומלץ בלינוקס ? יש לי אופציה להוריד open suse בארכיטקטורת X86 וגם ב X86-64 שניהם יעבדו על המעבד שלי (נכון ?....) אבל מה לבחור ? האם SUSE עובדת בצורה תקינה ב 64, יש תוכנות, דרייברים ויציבות מספקת, או שעלי ללכת על גרסאת ה-32 ? אשמח לתשובותיכם, תודה עריכה : אשמח לתשובה על שאלה זהה, אבל הפעם למחשב הנייד שלי, שהמעבד שלו הוא core 2 due של אינטל (T7200) איזה גרסה מומלצת בשבילו ?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by exercise,

http://www.fs-driver.org/index.html נראה נחמד.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אז ככה, מכיון שלא ניתן להגיב על התרד הראשי בנושא ( הוא סגור משום מה ), אז אני רוצה להעיר עליו שההפצה "אחד" כבר אינה מתוחזקת, במקומה יש להשתמש במנדריבה. והנה חוברת בחירת ההפצה ממסיבת ההתקנה של מועדון הלינוקס הירושלמי. החוברת הנה קלילה פשוטה, עם צילומי מסך ונקודות מאוד מרוכזות של יתרונות וחסרונות של כל הפצה. http://www.linuxfun.co.il/uploads/private/choose.pdf תהנו

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אוקיי אז ככה התקנתי FEDORA על המחשב שלי ועשית שתי מחיצות אחד רגילה ואחד משו SWAP נראה לי , הוא המליץ לי לעשות עוד מחיצה כדי לשפר ביצועים משו כזה אוקיי ההתקנה הלכה טוב אני בא לעשות BOOT למערכת דרך התפריט כדי לבחור XP או LJNUX בוחר לינוקס עד פה סבבה ואז הוא מתחיל לטעון כותב כאלה כל מיני דברים ואז מסך שחור ואז הוא עושה לי OUT OF RANGE עכשיו הבעיה היא לא במסך כי אני ניסיתי את זה גם המסך השני שיש לי אין לי מושג מה לעשות מכיוון שזאת ההתקלות הראשונה שלי עם LINUX תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום לכולם.. כל הזמן כותבים בתגובות וכו' שלינוקס כל כך טובה וכו' וידידותית למשתמש..אז אני רוצה לנסות אותה. דבר ראשון רציתי לדעת אם אני יכול להפעיל אותה דרך המחשב שלי בלי למחוק את ווינדוס XP(כמו וירטואל PC) ואם כן אז איך.. דבר שני,מאיפה להשיג הפצה ? ואיזה? ואם יש לי מעבד תומך 32BIT(ישן..)אז להתקין רק 32BIT ? תודה רבה לכולם.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. בווינדוס יש לי תפריט של כלים>אפשרויות>הצג סיסמאות בפיירפוקס באובונטו אין אין את זה אני צריך את הסיסמה כי זאת סיסמה שמשמשת אותי גם בפלאפון גם במחשב ואני לא זוכר אותה תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. יש לי שתי המלצות למפוחדים (FUDDERS) בלשון החבר'ה אם אתם לא רוצים להתברבר בהתקנה מחוץץ למערכת ואתם לא ממש טובים עם מערכות הפעלה פירמוטים בלאגנים ועדיין בא לכם להתנסות בלינוקס יש שתי אפשרויות 1) wubi installer http://wubi-installer.org מתקין כמו משחק מחשב יש לו את התקייה שלו ואפשר למחוק אותו כמו שהתקנתם (הוא עובד בדיוק כמו אובונטו רגיל פשוט ההתקנה קלה יותר, אם אתם לא מכבים את המחשב עיי תלישת הכבל מהספק כוח הכל טוב ) 2) colinux או cygwin אני כבר לא יודע איך הם רוצים לקרוא לעצמם. הוא עובד מתוך הוינוס ומאפשר לכם להריץ לינוקס בלי צורך לעשות רסטארט בשביל להכנס אליו , אתם פשוט פותחים אותו מתוך הוינדוס (הוא איטי יחסית, ולא ממש קל להתעסק איתו אם אתה חדש בכל עניין שורת הפקודה, לפחו…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by pure perfection,

שלום לכם, יש לי IMAC שאני רוצה להתקין עליו גרסה נקיה של OSX , יש לי את קובץ ההתקנה וניסתי לצרוב אותו לדיסק או לדיסק און קיי אבל זה לא מצליח להתקין לי ... תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים