עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by jft,

על לינוקס מינט (מקביל לאובונטו 6.10) התקנתי את אפאצ'י 2 עם mysql + php5+ phpmyadmin הכל לפי איך שצריך. היתה לי התקנה קודמת שעבדה בסדר אבל נאלצתי להתקין את מערכת ההפעלה מחדש. כרגע זה לא עובד. כל נסיון לפתוח את phpmyadmin דרך localhost מעלה קובץ שפיירפוקס לא יודע מה לעשות איתו. לא מצליח להבין מדוע זה לא עובד.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אהלן יש לי שאלה קטנה. אחרי שקימפלתי את הקרנל החדש (2.6.20) גילית שעכבר הUSB שלי לא עובד, עזבו לא עובד - לא דולק אפילו! חשבתי לעצמי שזוהי בעיה של פורט USB עצמו - ניסיתי לעשות MOUNT לMP3 שלי וגם לא הצליח עם הודעת שגיאה שהתקן SDA או SDA1 לא קיים, ובאמת - התקני SDA בספריה /dev כמו שהם היום עם קרנל 2.4 שלי לא קיימים עם 2.6.20. למישהו יש מושג איך לתקן ? תודה

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. אוקיי סוף סוף תודה לאל הצלחתי להתקין קובנטו ואין לי מושג במערכת. מישהו יוכל לספק לי מידע בסיסי?? ועשיו שאלה איך אני מתקין למשל מסנג'ר ואייסיקיו.?? תודה רבה לעונים

• 1 תגובה
    • 725 צפיות
  4. Started by makakit,

אני רוצה להתקין קובונטו 64 ביט... כשאני רואה את הקבצים להורדה לגירסא של ה64 ביט כתוב ליד AMD. רציתי לדעת אם אני יכולה להתקין את זה ללא בעיות גם על מעבד של אינטל. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אהלן אנשים, שאלה קטנה אני עובד (במקום העבודה) על פדורה 5, התחנה הספציפית שאני מדבר עליה, אמורה להיות תחנת monitoring להרבה תחנות שלנו ברחבי העולם בעקרון, קורה לפעמים שהיא נופלת ואז זה סיוט להתחיל לפתוח טרמינל לכל אחת מהתחנות שלנו בעולם, לקבוע לו גודל מסויים ולמקם אותו בדסקטופ מסויים. (תהליך העבודה הוא : לפתוח טרמינל שרת, להריץ ממנו פקודה שתחבר אותו לתחנה מסויימת, ולהריץ בתחנה סקריפט שמציג סטטיסטיקות מסויימות ואז למקם את החלון - לתת לו גודל ומיקום ע"י גרירה פשוט) אני מחפש איזושהיא דרך להפוך את הפעולה הזו לאוטומטית.. כי זה מציק לפתוח את זה בכל פעם, סתם גוזל זמן יקר.. האם אפשר לכתוב סקריפט שיקבל רשימה של : תחנה(IP), דסקטופ (1-10), מיקום החלון בדסקטופ (ברמת פיקסלים) ויבצע : פ…

• 3 תגובות
    • 898 צפיות
  6. Started by gdil13,

אני מחפש הפצת לינוקס שתרוץ מדיסק(live cd) אני לא כל כך מבין בהפצות השונות ככה שההורדה,הצריבה וההתקנה צריכות להיות כמה שיותר פשוטות. בממשק חשוב לי יותר השימושיות מאשר המראה,אבל לוק יפה לא יכול להזיק אז אם מישהו יוכל לספק לי לינק להורדה והוראות מפורטות-->תודה מראש.

• 45 תגובות
    • 4.2k צפיות
  7. לא יודע המחשב החדש לי לא ממש עובד עם הלינוקס הזה ... יכול להיות ה RAID או לא כתבו דריוורים מספיק טובים .. gforece 7600GS 965 לוח אם של INTEL אני רוצה לחזור ל UBNUTU ...שלי ...

• 4 תגובות
    • 995 צפיות
  8. שלום לכולם. לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול, אבל אנסה בכל זאת. בקרוב אני רוכש מחשב חדש בעקבות המלצות החברים פה באתר ורציתי לדעת אם אוכל להפוך (במינימום שידרוג) את המחשב הישן שלי למחשב סלוני "מדיה סנטר". נאמר לי כאן בפורום כי רק ע"י הטמעת מערכת לינוקס אוכל לנצל את המחשב הישן למערכת סבירה לעמדת "מדיה סנטר סלונית". מאחר ואני איש חלונות וותיק וללא שמץ בלינוקס, אשמח לקצת טיפים מידע ועזרה מכם. המפרט הקיים הוא: מעבד פנטיום 3 800mhz זיכרון ראם: 750 מגה. לוח אם: משהו סביר לא יותר. כרטיס גרפי: nvidia fx-5200 הארד דיסק: w-d 80g 7200 ושאר נילווים. לאחר בחינת המפרט, מה לדעתכם אצטרך לשדרג / להוסיף על מנת לבנות מחשב ראוי? תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום, כרגע מותקן אצלי וינדוס XP אבל חשבתי גם להתנסות בלינוקס. אני לא כל כך מבין בזה אז יש לי כמה שאלות לגבי זה: 1. הבנתי שאפשר להתקין על מחשב אחד גם וינדוס וגם לינוקס. אז קודם כל- זה כדאי? לא ייווצרו כל מיני בעיות ככה?. ואם כן- אז איך זה בדיוק הולך? יש לי שני ארדיסיקים- אחד עם שמונים ג'יגה עליו מותקן הXP, והשני עם 160 ג'יגה מחולק לשתי מחיצות. אז אני יכול למשל להתקין על אחת המחיצות שלו את לינוקס? ויש אפשרות כזאת לגשת לאותם קבצים משני מערכות ההפעלה ? ואני יוכל להחליט בכל בוט לאיזה מערכת הפעלה אני רוצה להכנס? 2. איזה גרסה של לינוקס אתם ממליצים? וחוץ מזה גם בחיים לא ראיתי מערכת לינוקס- זה באמת רק באמצעות שורת פקודה הכל שם או שיש גם ממשק גרפי? תודה לעוזרים

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. Started by Sarlula,

מה הפונקציה ftok עושה?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by et_gershon,

שלום, אני מעוניין להתקין את דביאן על מחיצה אחרת (בנוסף לווינדוס), עכשיו שאני מגיע לחלק של המחיצות, איך אני יעשה שייתקין את דביאן על כונן D ?? בתודה, איתי.

• 24 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by Nirro,

אובונטו Feisty (עם קומפיז ואפקט הקובייה), שמריץ WindowsXP ב-KVM שמריץ אקספלורר.

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…

• 0 תגובות
    • 911 צפיות
  14. Started by TaMiRn2,

האם כדאי להתקין לינוקס למרות שאני נורא אוהב משחקים (שמעתי שהמערכת הזאת נורא לא אוהבת משחקים) האם כדאי לעשות דואל בות או שפשוט יש פיתרון טוב ונוח?

• 4 תגובות
    • 885 צפיות
  15. Started by snaidis,

היי, אני משתמש במודם THOMSON ובראוטר של LINKSYS BEFW11S4 VER4. כיצד אני מגדיר את האינטרנט באובונטו? ניסיתי ב NETWORKING אבל לא ממש הלך לי... הספק שלי הוא NETVISION ןאני על כבלים.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום , עסקתי בצבא כאיש מחשוב וכרגע אני עובד כטכנאי מחשבים ורשתות הרקע שלי ורוב הידע הוא מייקרוסופטי אפשר לומר חשבתי לעשות הסבה ללינוקס וביררתי על קורס מהנדס מערכות לינוקס בג'ון ברייס הקורס נמשך כחצי שנה אך הוא מאוד יקר (כ18000 שקלים) ולכן אני מתלבט יש מישהו שיכול להמליץ לי אם כדאי לי ללכת על זה ואם לא לתת לי אלטרנטיבה אחרת אשמח לשמוע כל דעה בנושא - זה די חשוב, אני צריך להחליט בזמן הקרוב. תודה

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. Started by Googleness,

נגיד שאני מתקין גרסה מסויימת, עדיף לשדרג או לעשות התקנה נקייה? נגיד ועבדתי איזה חודש עם אותה גרסה, ואז אני מעוניין לשדרג. השאלה האם יהיו בעיות מסויימות? האם המידע שלי נשמר? האם כל העיצוב שעשיתי והסרגלי כלים נשארים?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by itziks00,

שלום, כאשר אני מעלה את לינוקס קנופיקס 5.1 בDVD, בשלב של STARTING THE X-WINDOW SYSTEM המסך נהיה שחור וכתוב שהמסך לא תומך בהגדרות אלו: H:14.9KHZ V:18.7HZ. ניסיתי לשחק עם CTRL+ALT+F1-6 ועם +- וזה לא עזר. ניסיתי גם ללחוץ F3 ולנסות להעלות עם רזולוציה אחרת ופקודות שונות ולא היה שינוי. כרטיס המסך שלי הוא NVIDIA 7300GT צירפתי תמונת מסך של הפקודות האחרונות בעליה לפני שהבעיה מגיעה. מה יכולה להיות הבעייה? תודה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by DOGMA,

התקנתי ZenWalk על הנייד יש לי כמה בעיות, בעיקר עם דרייברים. לפני זה היה לי עליו קבונטו שהיו לו את הבעיות שלו, בעקר עם הרזלוציה של המסך, וסתם כל מיני קפריזות. עכשיו יש לי כמה בעיות. 1) סאונד, האיכות של הסאונד על הפנים, והעוצמה גם כן. לנייד יש רמקולים של Altec Lansing ומה שיוצא מהם שווה ערך לאוזניות תוצרת אל-בצרה. סאונד בעוצמה חלשה, מאוד מגורען וחלול. הכרטיס קול שבא עם הנייד הוא Realtec AC עם High Def Audio codec. איפה אני יכול למצוא דרייבר, או pkg עם תמיכה בזה. 2) המסך, המסך שלי הוא ברזולוציה של 1280x800 אבל הzen walk נותן לי רק 800x600 ו640x480. הכרטיס מסך שלי הוא intel 945g. 2.1) אני צריך שתיהיה לי אפשרות לעבוד עם יציאות הTV/VGA של הנייד בהתחברות למקרן, ואני לא מצאתי את…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. שלום לכולם.. אני מעוניין לעבור ללינוקס וצריך את עזרתכם.. עד היום הייתי באקספי מכיוון ששיחקתי במשחקים פה ושם ולינוקס בעייתית בעניין הזה.. כיום שהמחשב שלי לא מסוגל להפעיל שום משחק החלטתי לעבור ללינוקס.. דבר ראשון אני אציין שיש לי נסיון על לינוקס.. השתמשתי כשנה בהפצה של מנדרייק ככה שיש לי נסיון בסיסי עם לינוקס.. הבעיה שזה היה לפני לא קצת זמן.. דברים השתנו וגם אז לא הייתי מבין גדול בכל התחום.. אז ככה דבר ראשון... אין לי מושג איזו הפצה לבחור... לפי מה אני אמור לבחור? על מה אתם ממליצים?? לגבי סביבת עבודה אני עבדתי בזמנו עם KDE שהיא סבבה.. אבל שוב, השתנו דברים וראיתי דברים חדשים שאני לא מכיר כמו BREYL וCOMPIZ וממש אהבתי סרטונים שלהם והייתי רוצה עוד מידע לגביהם.. עוד כמה דברים: א…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by tamirgolan,

ניסיתי להתקין את אובנטו מהווינדוס,וזה נתקע לי באיה חלון ואני לא מבין מה לעשות בו. מצורפת תמונה.

• 7 תגובות
    • 982 צפיות
  22. שלום לכולם לא ידעתי איפה לפתוח את הדיון הזה אז פתחתי אותו פה שזה נראה לי הכי הגיוני. אם צריך להעביר תעבירו. התקנתי אובנטו במחשב שלי ועכשיו כל פעם שאני מדליק את המחשב עולה לי האפשרויות לבחור איזה מערכת הפעלה תעלה. אם אני לא בוחר אחת ממערכות ההפעלה עולה לי האובנטו. השאלה שלי היא איך אני גורם לכך שאם אני לא אבחר בשום מערכת הפעלה יעלה לי windows xp אוטומטי? תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by chmmr,

<------ למה רשום אצלי "דפדפן: Firefox 2.0.0.2 על UNIX" ולא Linux ? הרי Linux זה לא UNIX, השם שצריך בו הוא GNU/Linux כלומר Gnu Not Unix. אם אני לא טועה בשביל להיקרא UNIX, מערכת ההפעלה צריכה לעמוד בדרישות ספציפיות שהפצות Linux אינן עומדות בהן.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by Googleness,

יש לי במחשב מעבד AMD64 3000+, בקיצור ניסיתי מזמן להתקין עליו אובנטו 64 ביט כי הבנתי שזה אמור לתת ביצועים אופטימליים. הבעיה הייתה בתאימות של כל מיני דברים ובמיוחד לא היה נגן פלאש לדפדפן ועוד ועוד. לקראת אובנטו 7 הקרוב האם אפשר בלב שקט להתקין גרסת 64 ביט של לינוקס או להשאר עם 32?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by royk50,

any body running this combo managed to install vmware tools ? all the guides i came across didnt seem to work

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.