עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. כנ"ל לגבי כרטיס מסך מסדרה 7100?

• 5 תגובות
    • 562 צפיות
  2. אני מעוניינת לקנות מחשב חדש לשימוש מסיבי ב-MATLAB (חישובים כבדים הן מבחינת כמות ה-DATA והן מבחינת כמות איטרציות) בעבודה אני משתמשת בפנטיום 4 3.6GHz ו-2GB זכרון, ואני מעוניינת לקנות מחשב נוסף הביתה שיהיה טוב יותר בביצועים הבעיה היא ש-MATLAB הוא ישום single thread ולכן יודע לנצל ליבה אחת בלבד. השאלה - האם כדאי לקנות פנטיום 3.4GHz D שכל ליבה שלו היא במהירות 3.4GHz או שגם במקרה הזה ה-Core 2 Dou E6300 יהיה יותר טוב? תודה רבה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 492 צפיות
  3. בהתחלה רציתי את האסרוק.. בחנות אמרו לי אבל.. אתה מבין והכל אבל לגבי הלוח אם אתה טועה זה כמו לשים מנוע של מרצדס בתוך סוסיטה.. ואני לא מתכנן OC.. והאסרוק הזה התאים לכל המחשב אבל הם אמרו זה יתאים אבל זה ממש טיפשות לעשות כזה דבר.. ושזה יוריד לי גם בביצועים שזה הרי מה שמקשר בין כל החלקים בקיצור אמרו לא לקחת את זה האם הם צודקים במה שהם אמרו וזה באמת יוריד לי בביצועים או במשהו? ואז אני לאידוע איזה לוח אם לקחת.. 945G של גיגהבייט או אפילו 965G או P5B-VM.. אני פשוט לא רוצה שזה יוריד בביצועים.. ממה שהבנתי עד היום מהפורום אם לא עושים OC כל עוד הלוח מתאים לכל החלקים הוא יהיה סבבה וגם אנשים אומרים דברים טובים על אסרוק.. אז מה אתם אומרים לעשות?

• 14 תגובות
    • 750 צפיות
  4. ביקורת יפה על הCHIPSET החדש של ATI : http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2891 כצפוי - זה כל כך מוזר ש-AMD מוציא לוח שמתאים למעבדי אינטל בואו נקווה שהמאבק בשוק הצ'יפסטים יגרור ירידות מחירים וכולנו נרוויח

• 2 תגובות
    • 517 צפיות
  5. כפי שכולנו בודאי יודעים Intel מובילה כיום במירוץ המזעור ומייצרת ב 65nm מזה זמן רב בעוד ש AMD עברה ליצור 65nm רק החודש. השלב הבא של מעבר ל 45nm בעיצומו (במעבדות) וAMD מתכננת לשבור שיא ולעבור תוך 18 חודשים בלבד (באמצע 2008) ליצור ב 45nm. אך כי גודל הרכיבים על הצ'יפים זהה ב Intel ו AMD השיטות ליצור הצ'יפים שונות. הם משתמשים בחומרים ותהליך שונה ויחודי המפותח בכל חברה. ולכל שיטה יש יתרונות וחסרונות משלה. כעת חברת IBM ו AMD משתפות פעולה במחקר ופיתוח טכנולוגית ה 45nm והם השיגו פריצת דרך חשובה בתהליך יצור חדשני ויחודי להם המפותח כרגע. התהליך נקרא - Immersion lithography and ultra-low-K interconnect dielectrics בשיטה זו משתמשים בנוזל שקוף למלא את החלל בין השקופית של המעגל לפרוסת …

• 68 תגובות
    • 5.9k צפיות
  6. Started by Kukishin,

ראיתי אתר בשם CLUBIT.COM שהמחירים שם זולים ב40% מבארץ אחרי משלוח ומע"מ. מישהו אולי שמע על זה יודע משהו, כדאי?

• 5 תגובות
    • 676 צפיות
  7. אני רוצה להחליף את הלוח אם הנוכחי שלי ASUS P5LD2 SE בלוח אם שיתאים למשחקים וכל מה שמחשב גיימינג ממוצע צריך המפרט שלי: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 512MB 667MHz (X2) Sapphire ATi X1900 GT 256MB עכשיו אני עומד בתקציב של 690 שקל וזה חייב להיות או זה או פחות אני מעוניין לקבל הצעות לעניין ולא סתם תכנסו לKSP או כל חנות אחרת ותביאו לי דגם במחיר שיש שם תודה רבה..

• 12 תגובות
    • 916 צפיות
  8. Started by gooz,

שלום לכולם קניתי מעבד E6600 BOX חדש מהקופסא הוצאתי אותו וגיליתי כתם/שריטה שחורה עליו, צריך להדאיג? מוזר לי שמוצר חדש שיוצא מהבית חרושת יהיה ככה וגם מה הקטע עם ה3 שנים אחריות? חשבתי תמיד שלאינטל יש אחריות לכל החיים. תודה

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by avihneo,

השלה היא נגיד יש את הלוח הזה GA-9659-DQ6 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2295&ProductName=GA-965P-DQ6 כתוב שהוא תומך בATI CROSSFIRE השאלה היא .. האם שני כרטיסים של nVidia יכולים לעבוד על הלוח אם הנ"ל כSLI וגם להפך או CF רק לכרטיסי ATI ?

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  10. Started by MODI,

שני הם כמעט אותו מחיר אני אישית מעדיף את ה680 בגלל שהוא יותר לגיימרים וגם אם אני רוצה לשדרג בעתיד מעבד לארבע ליבות אני לא יצתרך להחליך לוח אם יש משהו שאני צריך לדעת על ה680 לפני שאני קונה? או שבכלל ה680 גרוע ולקחת את האסיוס

• 56 תגובות
    • 3k צפיות
  11. Started by AcidBurn10,

שלום , אני מחפש לוח אם עם AGP ו-PCI-e . מצאתי את הלוח הזה 775Dual-VSTA של ASRock אחרי חיפוש וחרישה בפורום גיליתי שהלוח תומך רק ב-PCI-e x4 ולא ב-PCI-e x16. מבחינת הזיכרון אפשר לשים סטיק אחד של 1 ג'יגה ולהרחיב בעתיד .. איכשהו נסתדר עם זה. כרגע הכרטיס מסך הוא AGP אבל אני מתכוון להחליף אותו בעתיד .. עוד בעיה בלוח זה שהחיבורים שלו הם SATA ולא SATA2 . ה-HD שאני מתכוון לשים הוא SATA2. משפיע על משהו? יעבוד יותר לאט ? יש עוד לוח-אם נוסף שמישהו מכיר עם AGP ?? אני צריך PCI-e x16 ... המעבד שיהיה עליו C2D E6300 . תודה !

• 7 תגובות
    • 817 צפיות
  12. Started by avidan28,

אולי התשובה בכותרת אבל בכל זאת מעניין אותי ניתן להרכיב מעבד 939 על הלוחות החדשים והוא יעבוד??? כלומר יתפקד עם DDR 2 למרות שהוא מיועד לDDR 1.??? יש תמיכה אחורה בתדרים של הזכרונות. אני יודע שזו שאלה הזויה אבל בכל זאת זה קריטי. תודה לכל העונים :s05: :s05:

• 2 תגובות
    • 520 צפיות
  13. Started by liav12,

אני רוצה להזמין זיכרון מ KSP(אלא אם כן יש לכם מקום טוב אחר), אני לא ממש מבין בכל המבחר הזה כיום עבר הרבה זמן מאז התעניינתי בסוגים. כמה זכרון אתם ממליצים, איזו חברה? אני מתכנן לא יותר מ 650-700 שקל גג.

• 8 תגובות
    • 663 צפיות
  14. Started by wow,

חוץ מהמהירות שעון ? ז"א מה נותן לי ה-4MB שיש ל-E6600 ?

• 41 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by xyo,

Samsung began mass-producing its first 1Gbit DDR2 memory chips using 80nm process technology four months ago, and now Hynix has announced plans to start selling a new family of products based on its 60nm 1Gbit DDR2 chips in the first half of next year. As DigiTimes reports, Hynix's new products will include unbuffered DDR2 memory modules clocked at 800MHz with 1GB or 2GB densities. Hynix expects its 60nm process to allow it to cut costs by up to 50% when compared to first-gen 80nm production, which should hopefully translate to lower prices for 2GB and 4GB DDR2-800 memory kits. The company also says its 60nm process will also allow it to cost-effectively produce registere…

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  16. במצגת שערכה היום AMD בכנס אנליסטים פרסה AMD את תכניותיה לעתיד וחשפה פרטים נוספים לגבי המעבדים העתידיים שלה - מעבר ל K8L. AMD טוענת שהמירוץ אחרי ריבוי ליבות כפי שבא לידי ביטוי בתכניות העתידיות של Intel (עשרות ומאות ליבות) דומה למירוץ המגה-הרצים והוא חסר תועלת היות ויש מגבלה לכתיבת קוד שיהיה יעיל עם מספר ליבות גבוה. במקום זה AMD מציעה מעבדים מואצים - APU או Accelerated Processing Units שיכילו מספר יחידות עיבוד כלליות ויחידות עיבוד מוכוונות למשימה שיאיצו את פעילות המעבד. בדומה ל Fusion שיכיל CPU ו GPU על אותה ליבה. בעתיד יחידת APU תכלול לדוגמא כמה יחידות עיבוד כלליות (multi-core) יחידה גראפית, יחידה פיזיקלית, יחידה לעיבוד audio/video ואולי אפילו יחידת AI. החברה תוכל "לתפור" …

• 10 תגובות
    • 982 צפיות
  17. Started by BornToBWild,

קיבלתי פה כמה המלצות לפצל את ה-1024 מ"ב שאני מתכנן לקנות לפעמיים 512 אבל מצד שני, אם בעתיד אני ארצה לשדרג ל-2048 אני לא אוכל. לעומת זאת, אם אני קונה אחד של 1024 אני אוכל בעתיד פשוט להוסיף אחד נוסף של 1024. מה אתם אומרים?

• 6 תגובות
    • 548 צפיות
  18. Started by BornToBWild,

היי, רציתי לדעת איזה לוח הכי מומלץ למעבד הנ"ל? כלומר איזה לוח הוא בעל יחס ביצועים-מחיר הגבוה ביותר? OC לא מתוכנן. חשיבות גבוהה לכרטיס הקול המובנה. תודה.

• 19 תגובות
    • 991 צפיות
  19. צריך להוציא אותו כשמחברים את המעבד או לא?

• 3 תגובות
    • 492 צפיות
  20. Started by dlogan,

לוח אם עם CrossFire יכול לעבוד עם Geforce? Asus P5B DLX יכול לעבוד עם Geforce 7300GS של Gainwood? אני מצטער אם יש שאלה כזאת בנעוץ

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  21. Started by Skippy,

למה כתוב לי ב- Code name "קונרו" ולא "אלנדייל" כמו ששמתי לב שאצל שאר האנשים כתוב? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  22. Started by גורדון שמוואי,

מה דעתכם על לוח אינטל Shrewsbury לעומת לוחות Asus או GIGABYTE בהנחה שאני לא מבצע OC. האם הלוחות אמינים? ביצועים טובים (צי'פסט 965)? אתר נוח להורדת דרייברים? עד היום השתמשתי בלוחות Asus ואני מרוצה עכשיו קיבלתי הצעה ללוחות אינטל. אנא שתפו אותי בניסיונכם. תודה.

• 1 תגובה
    • 620 צפיות
  23. אהלן אנשים אני ממש לפני רכישה של לוח אם ומעבד חדש למערכת בחרתי ללכת על לוח אם שמשלב את שני העולמות (DDR1 , DDR 2 + AGP , PCI-E) הלוח אם מחברת ASRock בדגם 775Dual-VSTA והמעבד כניראה יהיה E6300 או E6400 (תלוי כמה כסף ישחררו לי ) האם יש לכם איזה שהם ביקורות לגבי שני המוצרים האלה ? (בעיות בחומרה \ תוכנה ) לפני שאני רוכש אותם ?

• 5 תגובות
    • 544 צפיות
  24. כותרת תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  25. Started by Gliding,

בעקבות התעניינות בקניית מחשב, צצו מספר שאלות לגבי לוחות אם: הדרישה העיקרית מלוח האם הוא שיתמוך ב SLI או CROSSFIRE. ממה שהבנתי, NFORCE4 לא יציב במיוחד למעבדי אינטל, ולכן השאלות הן לגבי שני הצ'יפסטים האחרים: 1. מה ההבבדלים בין 965 ו-975X? ומי מהם עדיף? 2. בהתבסס על השאלה הקודמת, יש לו מומלץ, לתקציב של בערך 1100? 3.יש סט של 2 ג"ב של זכרונות DDR2 מומלץ? כי מבירור שעשיתי בחנויות, יש הבדל מאוד משמעותי במחיר בין זכורונות של GSKILL למשל, שניהם במהירות 800 מה"צ, אבל קיים הבדל בתזמונים. ממה שבנתי לתזמונים אין כזו השפעה, בעיקר ב DDR2. ולכ אני שואל אם קיים סט שמומלץ מבחינת יחס מחיר-תועלת. תודה רבה

• 14 תגובות
    • 815 צפיות

דיונים חדשים בפורומים