מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
מהאם כדאי בכלל לקנות 4GB של DDR2 במהירות של 667MHz ? האם 1-2 GB של DDR3 במהירות של 1333MHz יתנו תמורה טובה יותר? תודה
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
או רק כרטיס מסך?? ובאיזה אפיק יהיו הכרטיסי מסך שתומכים בdx10???
-
- 9 תגובות
- 709 צפיות
-
-
ספינת הדגל של דור מעבדי Ryzen 9000 יוצא רשמית למחשבים שולחניים - הרצנו את המעבד המסקרן דרך שלל מבחני ביצועים והבחנו שהפעם אופן שידרוג הביצועים הוא סלקטיבי במיוחד. אזהרה - המעבד הזה הוא ממש לא לכולםלכתבה
-
- 4 תגובות
- 514 צפיות
- 4 followers
-
-
כשמדברים על סטיק של זיכרון מה זה או מה הכוונה PC 3200 למה הכוונה: מהירות או מה? אנא פיתרו לי תעלומה זו
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
כשמדברים שמעבד מיוצר ב 90 ננומטר מתכוונים לגודל הטרנסיטור אם לא אז למה מתכוונים ?
-
- 12 תגובות
- 900 צפיות
-
-
עברתי על די הרבה ת'רדים כאן ואני רואה שבהרבה מהם 'בור ועם הספר' אומר שרוב הזמן המעבד בIDLE. IDLE הכוונה לכך שהמחשב מחכה (עם שומר המסך/מסך מכובה) או שגם עבודה רגילה (גלישה, טורנטים 24/7, אופיס ועוד...) זה IDLE? אם LOAD זה 100% מעבד עובד וזה צורך X , אני מניח ש33% CPU USAGE זה X/3? יש איזו תוכנה שיכולה לעקוב אחרי המעבד שלי לכמה ימים ולהציג לי גרף עבודה? תודה.
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, כשאני מוסיף סטיקים של זכרון אני צריך להגדיר בביוס שהוספתי זכרון ? תודה.
-
- 5 תגובות
- 550 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב מבוסס AMD בזמן הקרוב, ואני רוצה להרכיב אותו לבד. אבל אני מתחיל להתחרט לגביי זה ואולי אני אשלם למעבדה שירכיבו לי את המחשב. רק רציתי לדעת אם מורחים לי משחה על המעבד בזמן ההרכבה שלו?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
-
* מאפשר פעולה עם 4 זיכרונות DS DDR400 ללא הורדת התדר ל-DDR333. * ניתן לעבוד עם זיכרונות במהירות גבוהה מ-DDR400 ללא OC למעבד. * הערה : מצויין בכתבה שכבר בסטפינג D שהוא Winchester, ניתן להפעיל 4 מודולי זיכרון DS ב-DDR400 אבל ב-2T Command rate timing. זאת להבדיל ממה שצויין כאן בפורום לא פעם. אם למישהו יש מידע מבוסס אחר בנושא - הוא מוזמן לחלוק. הכתבה : AMD Athlon 64 Processors on E3 Core: Memory Controller Peculiarities in Detail מקור : X-Bit Labs
-
- 0 תגובות
- 497 צפיות
-
-
ראיתי את הכותרת " שבבי זיכרון 4 גיגה " התלהבתי בצורה מטורפת פתאום אני נכנס לכתבה ומה כתוב ? " זה לא יקרה בקרוב " ומדברים על שנת 2011 אז למה זה טוב הכתבה ? לחכות ל 4 גיגה סטיק עד שנת 2011 ?
-
- 14 תגובות
- 879 צפיות
-
-
במעריב עסקים של יום ראשון, עמודים 10-11, המלצה כללית למי שקונה מחשב חדש לבחור במעבד 64 ביט בכלל ובמשתמע לבחור במעבד אתלון 64 של AMD. כותב המאמר הוא עובד חברת מיקרוסופט. כעת יש גם קישור לכתבה, זה ממש נראה כמו פירסומת ל AMD: http://www.nrg.co.il/online/10/ART/784/350.html
-
- 38 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סרטון: סיכום קצר בראשי פרקים: על שבב זיכרון GDDR5 בודד בנפח 1GB, גובות היום חברות הקרטל של עולם הזיכרון כ-9 דולר. זאת, בשונה מכ-6 דולר אשר גבוה בסוף שנת 2016. ישנה עליה מלאכותית של 50% כאן. משמעות הדבר הוא שאין ליצרניות דוגמת אסוס וגיגהבייט רצון למכור שוב כרטיסי מסך מתקדמים במחירים הרשמיים שלהם. כרטיס כמו GTX 1070 שמכיל 8 שבבים צריך לעלות 24$ יותר כברירת-מחדל. כמובן שבפועל המחיר מתנפח משמעותית יותר חבילת HBM2 בודדת הוצעה בכ-40 דולר וכיום מוצעת בכ-80 דולר ויותר. זיכרון GDDR6 בשבב אחד צפוי להיות מוצע ליצרניות בכ-11 דולר, למרות שעלות היצור שלו תהיה דומה ל-GDDR5. נפח של 2GB לשבב בודד אמור לחסוך לכולנו כסף עם השתלה בכמות נמוכה…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
כתבה מצויינת ב MAD SHRIMPS ! http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=1&artpage=497&articID=133 תהנו !
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
מקור: http://www.tomshardware.com/business/20050419/index.html פלטת 130 ננו מטר מול פלטת 90 ננו מטר (200 מילימטר). המהירות בה תהליכי הייצור השונים הגיעו לבגרות עקב השימוש בתוכנת ניהול ייצור ש AMD עושה בה שימוש, ניתן לראות את השיפור. בסוף הכתבה ראיון קצרצר עם מנהל תכנון הייצור במפעל AMD ש: מדוע המעבר ל 90 ננו מטר ארך יותר מהמתוכנן? ת: הוא לא, אנחנו עומדים בלוח הזמנים, בנוסף המעבר ל 90 ננו מטר כולל שימוש בחומרים חדשים בהשוואה ל 130 ננו מטר. ש: בא נדבר על עלות, כמה AMD חסכה במעבר ל 90 ננו מטר? ת: בכל מקרה, מכל פרוסה אנחנו מפיקים יותר מעבדים, כך שהתנובה (yield) תגדל. עד כמה? קשה לומר ברגע זה. ש: מתי יגיעו מעבדי 65 ננ מטר? ת: כרגע בתחילת ייצור דגמי מבחן של 9…
-
- 7 תגובות
- 979 צפיות
-
-
היום בבוקר נתקלתי בכתבה שלפיה ב P4 2.4B יש כבר את אופציית הHyper Threading ... הנה הכתבה : Just one day before launch of Intel fastest 3.06Ghz Pentium 4, RiStaR has managed to turn on the Hyper-Threading function by chance on the older Pentium 4 2.4B using the IWILL P4HT-S 845PE board. This has proven that Hyper-Threading was already present in the Northwood just that it has been disabled by the BIOS. There should be some ways to enable HT in the BIOS even it is not a 3.06Ghz P4. הכתבה נלקחה מהאתר VR-ZONE : VIRTUAL ZONE הנה כמה תמונות : תמונות המראות שבפנטיום 2.4 כבר קיימת אופציית ההייפר טרדינג וניתן להפעילה דרך הביוס ...
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. יש לי צוואר בקבוק בעקבות המעבד, הנה המפרט שלי: 3.2 GHZ - מעבד של אינטל. 1 ג'יגה זיכרון פנימי. כרטיס מסך X1800XT, 512 MB של ATI. האם בטוח יש לי צוואר בקבוק? ועוד שאלה, האם רק המעבד יכול לגרום צוואר בקבוק לכרטיס מסך? תסבירו לי בבקשה. אם אני לא טועה יש לי 64 BIT, נכון בודקים את זה עפ"י העיגול הזה שמחובר ללוח ההוא? אם זה מרובע זה 32 ואם זה עיגול כזה זה 64. יש לי 64 BIT אבל חד ליבה. אם לא המעבד אז מה יכול לגרום לי לצוואר בקבוק כי יש לי צוואר בקבוק. במשחקים בגרפיקות הכי גבוהות זה מגיע לי רק ל - 30 FPS במקום ל - 100 ובתוכנה 3DMark05 אני קיבלתי ציון 7110 במקום בערך 9500 לפחות. מה גורם לזה? תודה מראש.
-
- 52 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
מישהו יודע למה בתוכנה TAT המעבד רשום כ-PENTIUM M ? תבדקו אצלכם, למי שיש E4300
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
-
-
אם רק אפשר לעדכן ב stickies ולנעול... תודה רבה! http://www.corsairmemory.com/memory_basics/index.html
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
-
-
כאשר אומרים על מוצר שהוא נחות טכנולוגית ממוצר אחר, מתכוונים שהמוצר האחר יכול לעשות דברים שהמוצר הנחות לא יכול לבצע. נכון לעכשיו, כאשר מדובר במעבדים, לאף חברה אין מוצר בעל עליונות טכנולוגית שמסוגל לבצע דברים שהאחר לא מסוגל. כל מה שמסוגל מעבד אינטל לעשות מסוגלים מעבדי AMD וגם ההיפך. יש כמה מהירים יותר ויש כמה מהירים פחות, הכל תלוי בעומס העבודה ובסוג מבחן הביצועים. מעבדי הדגל של אינטל מהירים יותר מאלה של AMD אבל טכנולוגית כולם יכולים לעשות אותו דבר. זאת לא נחיתות טכנולוגית. לא כך הדבר כאשר מדובר בליבות הגרפיות המובנות. כאן יש עליונות טכנולוגית לAMD שמאפשרת למערכות מתוצרתה לעשות דברים שמערכות אינטליות לא יכולות לעשות עצמאית (משחקים ב-DX11 למשל). אפשר לומר שמערכות עם גרפיקה מו…
-
- 1 תגובה
- 829 צפיות
-
-
-
אני ישדר מתישהו את המחשב וחשבתי ליקנות מעבד ולוח אם טוב לאינטל אבל חשבתי בימקום לשדרג לאינטל להשאר ב AMD וליקנות פנום 2 ששמעתי שהוא ממש טוב אז האם PHENOM 2 יעבוד ב EPOX MF4?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כותרת, תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
-
-
shuttle AK31 VIA KT266A DDR Motherboard הוא טוב???
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-