עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום.. בזמן האחרון אני חופש בכל אתרי המחשבים ומנסה להסגר על המפרט המושלם בשבילי... בגלל זה אני עושה מליון סקרי שוק בשביל לבחור חלק חלק.. אני קצת חלש בנושא לוחות אם, ולמרות שהבנתי שרובם מצוינים, אני עדיין רוצה להבין אחת ולתמיד מה ההבדל בין כולם, ומה הלוח האופטימלי... בגדול שמתי את עיניי על הג'יגהבייט 965P-S3-REV3.3.. הוא הכי זול מהסדרה, ונראה מצוין במפרט... השאלה היא, מה יש ב DS3, וב DS3P שכלכך מייקר אותם? האם אני צריך את הדברים האלה? (כרגע לא מתוכנן OC, אולי בעתיד, וגם אם כן, אז לא OC רציני).. ראיתי גם לוחות של ABIT.. יש את IB9, AB9, וגרסאות הPRO שלהם... וזה נורא מבלבל אותי... כי סך הכל, כל אותם הלוחות נעים בין אותם המחירים, וזה עושה את הבחירה לקשה... כמו כן גם את לוחות …

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  2. שלום, הרבה זמן לא התעדכנתי במצב לוחות האם אז יש לי כמה שאלות שאני אהיה ממש שמח אם תעני לי עליהם 1. אני צריך הסבר ממש קצרצר ומתמצת מה ההבדל בין P33 ל P35 ל X38י?? 2. א. מתי יוצא סידרה (לאינטל) מעל הX38 ב. יש לה כבר שם (יותר נכון מספר) ? ג. ידוע אם יהיה לה 1600MHZ FSB י? 3. בקשר ללוחות Gigabyte יש לי שאלה על סידרת הP35 י: *אני יודע שהD מכיל קבלים יותר אייכותיים (כמו שהיה בP965) כך שאין צורך להסביר ולומר שדילגתי עליהם מה ההבדל בין הסוגים: S3L P35-S3 P35C-S3 DS3R (יש גם DS3 בלי Rי) P35C-DS3R DS3p (יש גם DS3 בלי Pי) DS4 P35T-DQ6 P35-DQ6 (סידרתי אותם לפי מחיר) תודה רבה לעונים (וסליחה אם חפרתי יותר מידי)

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. היי חברה . בביקורי לארצות הברית רכשתי לעצמי לוח Gigabyte 8IEXP וזכרון Samsung DDR 400 . עכשיו יש בלוח שני חיבורים לספק , החיבור הרגיל ATX , ועוד 12V ATX Connector ה 12V הוא חיבור של 4 פינים וחיבור כזה פשוט לא מוכר לי ... ורציתי לברר מה זה בדיוק , ואיזה ספקים יש להם את החיבור הזה ? למשל הספק Tsunami ? וגם עוד שאלה בקשר RAID , יש לי על הלוח IDE 1,2 . וה IDE3,4 זה הRAID ... והשאלה האם אפשר להשתמש ב IDE 3,4 כIDE רגיל בלי פעולת RAID ?

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  4. Started by Dragon-X,

יש לי כרגע מחשב גרוע: בקיצור יש לי בבית את הלוח ASUS A8N32-SLI Deluxe ואני רוצה לשדרג אליו, אני צריך לדעת אם אפשר לשים לו מעבד טוב שיחזיק משחקים כמו COD: Black Ops, כי כל מה שיש לי עכשיו זה כמה מעבדי athlon 64 ואיזה sempron אחד...

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by sroolik,

GIGABYTE 8S655FX ULTRA/L 1. האם ניתן להרכיב על הלוח הזה את הסוניק טאוור ? 2. עד איזה מתחים ניתן להעלות בו את הזיכרון ? 3. הגיוני שאפשר להעלות בו את תדר הזיכרון ללא כל קשר ל- FSB ? 4. הצ'יפסט שלו מקורר פאסיבית, האם כדאי להוסיף קירור אקטיבי ? תודה ! ! !

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  6. Started by idanpc,

1) בלוח של GIGABYTE 7VRXP מה זה WOL ואיך אני מפעיל את זה אני יודע שזה שייך לרשת אבל מה זה עושה זה אמור להדליק את המחשב או משהוא כזה אם כן אז איך עושים את זה 2) בלוח של GIGABYTE 7VRXP מה זה "CASE OPEN" זה מן חיבור כזה עם שני פינים 3) מה ההבדל בין ה 7VRXP הראשון ל7VRXP השני אבל אל תגידו לי משפר באגים ומוסיף דברים שלא היו אני רוצה לדעת בדיוק מה ההבדל

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  7. דבר ראשון מזה אומר דאבל ליבה? אני יודע שזה מחלק את המשימות של המחשב בין שניהם אבל... אני שולט על זה איך שהו? או שאני פשוט מפעיל שתי דברים וזה יחלק את זה בין שניהם? גם נגיד אני רוצה להריץ שתי משחקים שונים באותו הזמן... זה אפשרי? זה לא יהרוס לי תמחשב או משהו? שני המשחקים לא דורשים הרבה.. משחק אחד אני רק רוצה להיות AFK ולמכור דברים ובמשחק השני פשוט לשחק... המעבד שיש לי זה INTEL 930D

• 1 תגובה
    • 527 צפיות
  8. שלום. מתי יגיעו מעבדי הסמפרון לארץ ואילו דגמים של ספמרון חוץ מ3100+ יעבדו בSOCKET 754? כמה המעבדים האלה אמורים לעלות? ובקשר לATI 9100PRO IGF, האם הכרטיס מסך יהיה חזק מהGF4MX בNFORCE 2?

• 0 תגובות
    • 444 צפיות
  9. טוב העיניין הוא כזה, יש לי לוח אם GA-965P-S3 rev. 1.0 ואני מתעניין בלהחליף מעבד וזכרון. השאלות שלי: 1. האם לוח האם שלי תומך בכל המעבדים שמחוברים בחיבור LGA 775? או שיש קשר גם למהירות FBS המכסימלית שהלוח אם שלי תומך בו? 2. אם אני מחליף את המעבד, ונשאר עם הזכרון שיש לי כרגע( DDR2 667MHZ 1024MB X2), האם הביצועים של הזכרון יגבילו את הביצועים של המעבד החדש? 3. אם אני קונה עוד זוג זיכרונות של 2048MB במהירות 800MHZ, האם הם יוכלו לעבוד יחד עם הזכרונות הישנים שלי? (667MHZ) או שכל הזכרונות בכל לוח האם חייבים להיות בעלי אותו MHZ ואותו CL ? תודה!

• 8 תגובות
    • 736 צפיות
  10. Started by eliko9,

שאלה ראשונה שלי האם כרגע יש איזהי המלצה על סוג ודגם מסויים של זיכרון שהיחס של ביצועים/מחיר הוא הכי משתלם - נגיד שבמעבדים זה dual core 3800+ נגיד והמטרה של המחשב זה משחקים וביצועים וoc עד כמה שאפשר לעשות ל amd dual core 3800 בקירור סטוק ולאחר מכן + אופציה לקירור אוויר אז מה הזיכרונות שאתם ממליצים 1gb בטווח מחירים של 700 עד 1600 וכמובן כמו שאמרתי מקודם שיתנו את היחס הכי טוב של מחיר/ביצועים (לאו דווקא לקחת את הכי טוב ב 1600 אלא אם כן הוא ממש שווה את זה) סתם למשל שאלה, מה עדיף Geil ONE 1024MB BH5 PC3200 400MHz DDR Dual Channel זיכרון מבוסס BH5 בעל תיזמונים הדוקים של CL1.5 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3784 במחיר של 1600 ש"ח או OCZ EL DDR 1024MB 400MHZ PC320…

• 2 תגובות
    • 456 צפיות
  11. בוקר טוב , אני מעוניין לדעת איך הזיכרונות של NCP בכללי ? ואיך הסטיקים של 256 DDR400 בסטפינג np25d328256k-50432 ? תודה על תשובותכם ...

• 9 תגובות
    • 759 צפיות
  12. Started by lipa,

1 האם יש הבדל בביצועים בין הזכרונות ללא OC ? 2 האם אני יכול לחבר זכרונות יותר מהירים מאשר הלוח תומך ? 3 אם אני כן רוצה לעשות OC לזכרונות , למה לא להוסיף ישר זכרונות יותר מהירים ,(בעיקר שאין הבדל גדול במחירים) ? תודה

13. אז ככה, יש לי סטיק 1 512MB של KINGSTONE עם הצ'יפ של Elpida ויש לי כמה שאלות: האם זה צ'יפ טוב לAMD? מי יותר טוב Elpida או Hynix? אני רוצה לקנות זיכרון VALUE נוסף, איזה חברה ואיזה צ'יפ מומלצים למעבד ולזכרון כדי שיעבדו טוב ביחד?

• 1 תגובה
    • 447 צפיות
  14. Started by daniel0089,

היי, רציתי לדעת מה עדיף מבחינת מהירות וביצועים... לא מבחינת מחיר! 3GB זכרון לא בדואל צ'אנל... או 2GB זכרון בדואל צ'אנל... וגם.. כמה שווים היום 1GB זכרון (512X2) של TWINMOS עם מהירות 667? תודה.

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  15. Started by killer47,

1.כל התוכנה יפעלו עליו? 2.כל המשחקיםיעבדו עליו? 3.כדי בכלל לקנות אחד כזה? תודה לכל העוזרים

• 36 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. Started by Inertia,

דבר ראשון שלום לכולם, אני כאן בתור צופה כבר המון זמן אבל אף פעם לא יצא לי לכתוב בפורומים... בכל מקרה יש לי לוח אם של Asus שאין לי מושג מה השם שלו מכל מה שכתוב אז אני פשוט אכתוב את כל מה שאני יודע P4T Socket 423 p4 motherboard Intel 850 Chipset E864 (כמו שאמתי, אין לי מושג זה אומר, אז אם תוכלו להגיד לי מה מפה קריטי ומה לא משנה אני אשמח...) 1)יש לי כרגע 256 MB זיכרון RDram והשאלה העיקרית שלי היא האם הלוח שלי תומך בזכרונות DDR ואם כן, באילו מהירויות? הבעיה היא שהגעתי למצב שהזיכרון לא מספיק לי, אבל ראיתי שלהחליף אותו בדי.די.אר יהיה פשוט זול יותר מאשר להוסיף עוד אר.די :-\ 2)בחוברת של הלוח אם כתוב : "SIS 305 based AGP cards will cause permanent damage" על איזה כרטיסים מדובר שם…

• 10 תגובות
    • 946 צפיות
  17. Started by Tzion,

החלפתי את הלוח במחשב הישן ללוח שכולל כרטיס מסך מובנה, כרטיס קול מובנה, כרטיס רשת מובנה ומעבד מובנה. המוכר אמר לי שזה מעבד AMD2200 אבל כשבדקתי במאפייני מערכת בוינדוס המהירות היא רק 1.2GHZ וגם בחוברת של הלוח רשום שהזה מעבד דיורון. ד"א זה מה שרשום במדיוק בsystem properties: איך אני יכול לדעת איזה מעבד זה ובאיזה מהירות הוא? ואיך נחשב הלוח הזה ביחס ללוחות שמכילים רכיבי און בורד? זה לוח של חברת PC CHIPS מדגם M810D עם ציפסט של חברת SIS והאם אתם חושבים שהכרטיס המסך שלו יותר טוב מהוודו 3 שהיה לי?

• 5 תגובות
    • 613 צפיות
  18. אני יכול להשיג במחיר זול מאוד את הלוח הנ''ל רציתי לדעת 1) הוא תומך בנעילת תדר PCI (הרגיל ) ? 2)הוא תומך בהורדת מכפלה למעבד ? 3) לחבר שלי יש K8NF9 שאוהב לתת למעבד כמה מתח שבא לו , האם גם בלוח הזה זה ככה ? תודה

• 1 תגובה
    • 610 צפיות
  19. Started by Tzeder,

1) מה ההבדל בין לוחות ה 865pe ללוחות ה 875p (אני יודע ה875 הם הסדרה העליונה אבל במה זה מתבטא)? 2) מה זה ה G-LAN בהשוואה ל LAN הרגיל 3) איך הלוח AI7 של ABIT יש משהו אחר יותר טוב בסביבות אותו מחיר (ASUS P4P???) תודה

20. Started by oded900,

1:זה נכון שבלוחות של אינטל אי אפשר לשנות את הFSB? 2:יש אפשרות לעלות מתח ללוח?אם כן אז איך 3:האם יש אפשרות להביא לוח שתומך במהירות של 1066FSB לעובד על BUS של 333HZ? איזה לוח מומלץ לoc שיותר זול מהDS3 של GIGABYTE? תודה

• 1 תגובה
    • 415 צפיות
  21. אהלן הרבה זמן לא הייתי בעינייני החומרה אבל עכשיו אני צריך לשדרג..אז אני צריך לדעת כמה דברים לפני השידרוג 1)לפי מה שהבנתי עידן ה64 של AMD עבר? הקונרו הכפול ליבה הוא הדבר הכי חזק כרגע למחשבים ביתיים? והאם זה ימשך להיות כך בתקופה הקרובה? 2)אני רוצה הפעם להשקיע בזיכרון ואני ממש מבולבל אף פעם זה לא היה הצד החזק שלי...אני רואה פה הרבה מדברים על הG. SKILL, האם הוא באמת כזה טוב? או שעדיף את משפחת הXMS של קרוסאייר?(למקרה זה אני מדבר על 2 ג'יגה). 3)לוחות אם, מהם לוחות האם הכי טובים לקונרו E6600?(ואם אפשר אפילו את הבחירה הכי טובה ביניהם למרות שמחירו בטח יהיה גבוהה נורא)וכמובן מה הצ'יפסט הכי מעודכן וטוב למעבד הזה, ואפשרויות תמיכה כמו הקרוספייר וכדומה...וכמובן אם אפשר מחירים אני…

• 5 תגובות
    • 524 צפיות
  22. Started by TipX-Bomb,

אהלן... יש לי כמה שאלות שאני מעוניין שתענו לי עליהן.. (לכל המבולבלים - אני קונה [אולי] גם R9800P..) לפני שאני (אולי) קונה את אחד מהלוחות אם האלה: 1. יש הבדל בביצועים בין ה 8RDA+ לבין ה 8RDA3+? (אני יודע שבשני יש lan כפול ו S-A...)? 2. יש הבדל בביצועים בין ה NF7 לבין ה NF7-SL? 3. מה יותר כדאי לקחת: NF7-SL או 8RDA3+? למה? 4. מה זה seriller? (בלוח NF7-S) 5. ראיתי שבכרטיס קול של לוחות ה-Abit יש גם יציאת סאונד כתומה ושחורה, משהו שאין באיפוקס. זה חשוב? בישביל מה זה? 6. בלוחות של איפוקס הקירור לצי'פסט מספיק? 7. בישביל מה יש duel lan? זה עוזר? תודה לכל העוזרים! :-*

• 6 תגובות
    • 777 צפיות
  23. Started by Blah,

אוקיי אז מישהו יכול לתת הסבר קצר או ארוך על מה בעצם לוח אם עושה ? דבר שני, תמיד ראיתי בפירוט של הלוח אם מילים כמו - Socket, PC2100, DDR up to 3GB מישהו יכול להסביר מה כל דבר ? ועל איזה חברה שמייצרת לוחות אם אתם הכי סומכים\ממליצים ? סליחה על הבורות :-X ותודה מראש !

• 9 תגובות
    • 919 צפיות
  24. שלום ויום טוב, אני מגיע מרקע כלכלי שלא יכול להרשות לעצמו קנייה של מחשב כל שנה אז ההשקעה שלי היא לטווח רחוק ככל הניתן ולכן אני שואף לקבל הצעות על רכיבים איכותיים ומתקדמים אודה לכם אם תקחו זאת בחשבון ותעזרו לי "לתפור" לעצמי את החלקים המתאימים ביותר ברצוני לשאול כמה שאלות על לוחות אם: 1) קראתי ביקורות על מארזים מסויימים (NZXT H2 , FRACTAL DESIGN DIFINE R3) ובשלב של הבדיקות שביצעו שם ראיתי שהטמפרטורה של לוחות האם הגיעה הרבה פעמים ל60 מעלות וקצת יותר- האם טמפרטורות כאלה מזיקות ללוחות האם? אם כן איך ניתן להימנע או לטפל בעלית הטמפרטורות המדוברת בלוחות האם ובאותו הזמן לשמור על שקט מירבי? האם יש לוחות אם עם טכנולוגית קירור פסיבית יעילה כלשהיא או שיטה אחרת? 2) אם כן, תוכלו להמליץ ל…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by JohnClark,

היי אני רוצה לקנות לדודים שלי מחשב שיהיה לעבודה משרדית עם אפשרות לשיפור למחשב למשחקים אז אני רוצה לקנות מעבד סבבה וכרטיס מסך סתם חשבתי לקנות את הVenice 3200+ אתם חושבים שזה מספיק טוב או שצריך יותר מזה? אני צריך גם המלצה איזה לוח אם וכרטיס מסך לקנות אני רוצה שהלוח אם יהיה אמין ויציב (אני לא צריך כל מיני פיצ'רים טובים וכאלה) והכרטיס מסך אין דרישות, רק שיתאים ללוח אם (אני ממש לא מעודכן, אני לא רוצה לקנות בטעות כרטיס לא נכון.) הקטע הוא שאני חייב לקנות מKSP, כי אני רוצה שהכל יהיה מחנות אחת. את הלוח שיש במפרטים המומלצים אין בKSP. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 610 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.