מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
מה ההבדל בין שני המעבדים הבאים? מי טוב יותר? 1. AMD Phenom II X4 970 Black Edition Box 2. AMD Phenom II X6 1075T לפי הדגם ברור ש-X6 הוא החדש יותר אומנם ל-X4 במקרה הזה מחיר כמעט זהה ולכן אני מבולבל שאלה שניה בקשר לזיכרונות. מה החברה המומלצת? איכות, אורך החיים... אותה השאלה לגבי לוחות-אם.. ובהנחה שנרכשים אחד מהמעבדים שמוזכרים למעלה, איזה לוח אם הייתם משלבים? asus או gigabyte? ואיזה דגם?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני אקנה בקרוב מחשב חדש שמיועד בעיקר לפיתוח תוכנה / אפליקציות. הוא לא מיועד לגיימינג ככה שאני לא קונה כרטיס מסך, אולי בעתיד. אני משתמש בonboard. המעבד שהכי נראה לי הוא Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI מארז Antec VSP-5000 ATX Mid Tower Black Case No PSU עכשיו השאלות שלי- 1. איזה קירור כדאי לשים? האם יש צורך במאוורר נוסף חוץ מהקירור למעבד? (יש 2 כוננים קשיחים,אחד רגיל ואחד ssd) 2. איזה זכרון לקנות? יש הבדל בין g-skill, kingston, crucial וכו' 3. האם יהיה אפשר לצפות בסרטי HD בצורה נורמאלית? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1) מהירות הזכרונות - בתכנון חשבתי לקנות 800, אבל רציתי לשאול אם ההבדל במהירויות קריטי מבחינת הביצועים? אם אני אקח 667 או 1000 זה ישפיע בצורה ניכרת? 2) q9300 או e8400 , מה עדיף? 3) לוח gigabyte GA-P35-DS3 או לוח gigabyte GA-P35-DS3L ? מה עדיף ומה השוני ביניהם? אני לא מתכנן לעשות OC. תודה
-
- 1 תגובה
- 463 צפיות
-
-
שלום לכם אני עכשיו בונה מפרט מחשב (ב3700 שקל) שמבסס על מפרט מהפורום ומטכנאי חשבתי לשים I5 2400 ואני צריך לוח בשבילו איזה טכנאי שאח שלי מכיר שם לי Z68MA-D2H-B3 של ג'יגהבייטאבל הוא ממש יקר אם אתם יכולים להביא לי לוח שיהיה טוב גם לOC במחיר סביר (אם אתם אומרים שהלוח הזה טוב אין לי בעיה להשאיר אותו) ואם יש איזה נושא על מאפיינים הציפסיטים החדשים של אינטל תודה
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, פתחתי דיון עם פוסט פותח קצת ארוך מדי כאן אז שאלות רלוונטיות משם אני אשאל כאן : (אני באמת לא כ"כ בעיניינים בכל הנוגע למה שהולך היום) זיכרון: 1. עבור משחקים ופיתוח משחקים, האם 16GB זה "יותר מדי"? ראיתי מחירים של סטיקים של 16 והמצב לא גרוע כמו שהוא היה פעם ולדעתי שווה השקעה של 1x16 או 2x8 ב1600MHZ נראה לי משתלם ביותר. 2. קירור לזיכרון נראה לי מיותר, האם אני צודק? גם ככה לא נראה לי שתהיה תועלת רבה (תקנו אותי אם אני טועה) בלעשות OC לזיכרון שגם ככה רץ ב1600. ואם כן אז לעלות את המהירות בדרגה אחת, לא צריך להגיע ל4800 או מה שלא יהיה הגבול העליון. 3. ראיתי בעמוד מפרטים נים שהמליצו בו על תוכנה שהופכת את הזיכרון לHDD ושכל פעם צריך לטעון image בשבי…
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
-
-
אני עומד לרכוש מחשב ואני מתלבט בין מחשב מבוסס amd ל intel הבנתי שהשאלה העקרונית מה עדיף נטחנה פה היטב ולכן קראתי הרבה דפים פה בפורום לגבי זה אבל עדיין נשארו לי כמה שאלות ספציפיות . קודם כל כמה עובדות : - המחשב הולך לשמש אותי למשחקים וגלישה באינטרנט (לא יישומי גרפיקה כבדים) - אני לא יודע לעשות overclocking ואין לי כוונה לנסות להתעסק עם זה במחשב החדש - אני מתכוון להוציא עד 4000 ש"ח לא כולל מסך (כמובן שאני ישמח לשלם קצת פחות) השאלות (חלקן הן לגבי מושגים שבהם נתקלתי פה בפורום לראשונה): 1) מצאתי הרבה התייחסויות ל amd 2500 אבל שום התייחסות ל amd 2600 - למה?? 2) מה משמעות האות "c" בהקשר של p-4 ? האם הכוונה לסידרת ה HT 800 ?…
-
- 4 תגובות
- 566 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש, ויש לי כמה התלבטויות... :s05: מעבד: AM2 3800X2 או E6300 ברור שהקונרו עדיף, אבל עדיין אין מבחר של לוחות בסביבות ה-600 וזה דיי בעיה... - מתי צפויים להגיע לוחות של החברות הגדולות במחיר הזה ? אם זה ייקח יותר שבועיים, לא נראה לי שאני יחכה ואני ילך על AM2 - במקרה הזה איזה לוח מומלץ ? מה דעתכם על K9N Neo-F nForce550 ? יש לוח שנותן תמורה יותר טובה ב-500-600 שקל ? תודה
-
- 10 תגובות
- 681 צפיות
-
-
1. האם יש אופרטונים ל AM2? כמו שיש ל 939 והם טובים לOC? 2.האם יש השוואות בין X2 3800 או X2 4200 כנגד קונרו? תודה.
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
צריך לצאת AMD 64 2600 של AMD מתיי המעבד הה יהיה בארץ?בערך? כמה המעבד הזה יעלה בערך? יהיה למעבד הזה את הSKOT החדש ? לאיזה מעבד הוא משתווה של אינטל/AMD?
-
- 2 תגובות
- 520 צפיות
-
-
היי קניתי xp 1500+ עם לוח של msi k7t266 pro 2 .. הבעיה היא ... ואולי זו איננה בעיה זה שהמעבד מזדהה כ1000mhz זה פעם ראשונה שאני מתעסק עם המעבדי xp ולכן אני שואל .. זה נורמאלי? אם לא מה עלי לעשות / לשנות ? תודה
-
- 4 תגובות
- 902 צפיות
-
-
איך זה שאנחנו חיכינו כל כך הרבה זמן לסוקט 939 וNFORCE 4 ? ואיך זה שבלי התרעה פתאום אינטל מביאה סוקט 775 יוצאים איתו מלא לוחות וכרטיסי PCI-EXPRESS זכרונות חדשים וכו? או יותר נכון, מישהו יכול להסביר למה אינטל מקדימה את AMD ?
-
- 4 תגובות
- 470 צפיות
-
-
כאחד שמשתמש והשתמש באינטל עוד מימי הפנטיום 1,חודש הבא אני רוצה וצריך לשדרג את המחשב,מטרת המחשב תהיה: א) קידודי וידאו ועריכה. ב) CAD. אני יודע שביישומים כמו אלו היום עדיף אינטל,אבל מה לגבי הליבה הכפולה של AMD? (הייתי רוצה של אינטל אבל אני לא יכול לחכות עד 2006),יש לי כמה שאלות: 1) הדבר שהכי מציק לי זה שאני שומע ש"אם תקח מעבד AMD 2.2GHz ותשים אותו מול אינטל 2.2GHz,אז הAMD יותר (הרבה יותר?) מהיר",האם זה נכון? אם כן איך זה ייתכן? מהירות מעבד זה מהירות מעבד,פה בכלל הלכתי לאיבוד. 2) כאחד שמשתמש במחשב (שלי במפרט),HT מאוד חשוב לי,יש הבדל (דיי עצום)ב multitasking שהHT על enabled,לכן אני הולך יותר לכיוון הכפולי ליבה,האם הבדל משמעותי בין AMD כפול ליבה לאינטל HT (שזה בעצם רק הדמ…
-
- 35 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1) מהו בכלל Chipset ועל מה הוא משפיע? 2) מה עדיף, הצ'יפסט של AV8 (s939) sata,GBL או nForce? 3) האם יש בכלל nForce שתומך ב AGP?
-
- 5 תגובות
- 600 צפיות
-
-
1.יש לו תמיכה לSATA2? 2.כמה ערוצים הכרטיס קול המובנה שלו ואך הכרטיס הזה? תודה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אהלן חברים. יש לי לוח אם M4A78LT-M עם ארבעה סלוטים ושני צ'אנלים, זה הזכרון שלי במדוייק: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820220407 וזה מה שיש לחוברת של הלוח שלי לומר בקשר לזכרון: שני הסטיקים של הזכרונות יושבים ב DIMM_A1 ו- DIMM_A2. איך אני יכול לדעת אם הDUAL CHANNEL עובד? הנה מה שכתוב לי בCPU-Z: והשאלה היותר חשובה: אני רוצה לקנות עוד 4 ג'יגה זכרון, קראתי את מה שכתוב בחוברת (בתמונה הראשונה) ואני לא מצליח להבין מזה איך הDUAL CHANNEL עובד. אני חייב לקנות בדיוק את אותו הזכרון כדי לשמור את הDUAL CHANNEL ? או שני יכול לקנות שני סטיקים אחרים אבל זהים אחד לשני ואז המהירות של כל הזוכרון תהיה במהירות של הCHANNEL האיטי מבין השניים ? או שכל זכרון שממופה…
-
- 5 תגובות
- 898 צפיות
-
-
1. כל זיכרונות ה DDR יכולים להתאים ללוח של דואל DDR ? 2. מה קורה אם בלוח של DUAL DDR אני אשים רק זיכרון אחד האם הוא יעבוד ? 3. למה דואל DDR זה יותר טוב ? 4. למה לוח שיש לו NFORCE הוא לוח יותר טוב מאשר לוח שאין לו NFORCE 5. מה זה הגשר הצפוני ?
-
- 4 תגובות
- 579 צפיות
-
-
האם יש אפשרות לשנות את את המכפלה של המעבד מן ה-bios או שרק מהלוח? בלוח שלי ישנם 6 מתגים לשינוי מכפלה, ובלוחות אחרים (גם ga-7vax)יש 5 מתגים, משהו מכיר את התופעה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני קונה את הלוח הזה: Gigabyte GA-MA78GM-S2H http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2814 ויש לי 2 שאלות: 1) כתוב באתר שלהם: Supports next generation of 45nm AMD Socket AM3 processors מה הכוונה ? שייצאו מעבדי AM3 הלוח הזה יתמוך בהם? כלומר אוכל לקנות בעתיד מעבד AM3 ולהרכיב אותו על הלוח הזה? 2) אני אוכל לחבר 2 מסכים למחשב ולעבוד עליהם במקביל? תודה!
-
- 7 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אז ככה: 1. יש כמה גרסאות של הלוח שמסתובבות בשוק? משהו שצריך להיזהר ממנו? מפה הזמנתי: http://gamapc.co.il/product_info.php?products_id=196&osCsid=272fbce25cd2ad651cd0109170f88b96 נראה לכם בסדר? 2. עם כמה זמ אחריות מגיע הלוח? ואיפה ניתן לממש את האחריות במקרה שיש בעיות? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 425 צפיות
-
-
1 מה נותנת לי הליבה הגרפית (שיפור באיזה תחום וכמה אחוזי שיפור) 2 אם אני לא מתכנן oc אז יש טעם לקנות p67 ?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1-האם צי'פסטים של חברות sis -via ללוחות האם כבר לא יכולים לתמוך במעבדים כפולי ליבה של אינטל ? 2 -ללוחות האם של AMD רשום באס כך : Hyper Transport Bus (כמו באינטל ה FSB ) אז לידו רשום גם : MT/s =מה הפרוש של זה ? ןיש גם :HyperTransport™ 3.0 מה ההבדל בזה שרשום 3 ??? 3- מה הסיבה שהפסיקו לרשום את ה : BUS SPEED במעבדים וגם בלוחות ל- Core i3 530 ,Core i3 540 ,Core i5 661 ואולי עוד כמה , וב- AMD בכלל לא ראיתי שרשום ברובם ?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שה GHZ של המעבדים קובע את מהירותם (ביחס לאותה סדרת מעבדים) וה FSB הוא מהירות התיקשורת של המעבד עם הרכיבים השונים 1. אבל מה זה Cache (זיכרון מטמון) ?? מה התפקיד שלו ?ומה הוא עושה?? 2. מה ההבדל בין מעבד עם זיכרון מטמון 2X2M לבין אותו מעבד על זיכרו מטמון 4M ?? ???
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
הבנתי שהמעבד הזה יצא... והנה כמה שאלות: 1. תוך כמה זמן אתם חושבים שהוא יגיע לארץ? 2. הוא יתמוך ב- FSB 333 נכון? ואם כן הלוחות מבוססי NFORCE 2 יתמכו בו כמו למשל ה- EPOX 8RDA+? 3. כמה בערך אתם חושבים שהוא יעלה כשהוא יגיע לארץ? תודה לכל העונים!
-
- 7 תגובות
- 773 צפיות
-
-
האם ההבדל היחיד בין ה-945P-S3 ל-965P-S3 הוא בזה ש-965 תומך בליבות מרובות? ועוד משהו, מה ההבדל בין ה-S3 ל-S2?
-
- 6 תגובות
- 675 צפיות
-
-
האם אפשר לחבר אליו DDR3 וDDR2 בו זמנית? לאיזה באס הוא מגיע בOC?
-
- 6 תגובות
- 707 צפיות
-