מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
אני מניח שאני לא הראשון לשאול את השאלה… מעניין למה הנושא הזה (או נושא כללי יותר) לא מופיע כ-סטיקי. שלחתי את הלוח ASUS P8P67 PRO להחלפה. לא נראה לי שצריך לפרט את הבעיה. בעוד מספר ימים אני אמור לקבל לוח זהה עם בקר SATA שלא מת אחרי חודשיים עבודה. איפה אני יכול לראות שאכן זוהי הגרסא המתוקנת של אותו הלוח? רצוי שהמידע הזה יהיה נגיש בטרם אני מעלה את מערכת ההפעלה. אולי ניתן לראות את זה על הלוח עצמו? תודה.
-
- 2 תגובות
- 524 צפיות
-
-
הקישור לאתר שלהם http://corsair.com/products/vx/default.aspx כפי שאני מבין יש לחלק את הEPS/ATX12V 8-4 pin לשניים, אבל איזה מהם אפשר להכניס ללוח אם ואיזה לא ? השמאלי או הימיני (לפי התמונה שבקישור) ?
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אני מחליף לוח אם ובלוח הקודם החיבורים של speaker, hdd led וכו' (חיבורי מארז)היה סימון של פלוס ומינוס כך שהיה ניתן לזהות היכן באים החיבורים בלוח הנוכחי ע"י כל חיבור שכזה רשום מספר 1 מה פשר הדבר מי הוא הפלוס ומיהו המינוס דוגמא מצורפת. ???[ [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-
-
שלום מישהו מוכן אולי להעלות מדריך כיצד לעדכן את הביוס בצורה שלא תהרוס את המחשב? ניכנסתי לאתר של גיגבייט הורדתי את העדכון ואני פשוט לא הבנתי איך אני עושה את העדכון. (זה חשוב לעדכן את הביוס מכיוון שאם העדכון הוא יידע איך לתקשר אם שאר הרכיבים במחשב ולזהות את כל המהירויות שיש בזיכרון ובכרטיסי מסך) תודה
-
- 3 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אנשים אני כעת מרכיב את המחשב, מדובר על לוח P5B DLX ישנם זוג סלוטים לזכרונות 2 שחורים 2 צהובים, איך אני מרכיב עליהם נכון זוג זכרונות דואל ג'יגה וג'יגה? כל אחד לצבע שלו או שיהיו בזוג צמוד שחור וצהוב? תודה
-
- 11 תגובות
- 655 צפיות
-
-
אני חושב להחליף את המסך הטוב U2311 (שעדיין לא נקנה) במסך המפתה U2410. כיצד הדבר אמור להשפיע על בחירת רכיבים?
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
היי, יש לי 2 X 256 DDR 266 של CRUCIAL ויש לי הרגשה שקיבלתי אותם פגומים. לעיתים אני רואה שגיאות פאטליות הקשורות לזכרון והמחשב בקושי זוחל. האם יש תוכנה אשר בודקת לא רק את המהירות של הזכרונות אלה גם את הזכרון עצמו? כמה סקטורים פגומים יש לו וכו' ? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-
-
אני מעוניין להוסיף למערכת מחשב שמכילה את לוח האם P67A-UD3-B3 דיסק קשיח נוסף בנפח 3TB. נתקלתי בפרסום הזה, שלפיו לא הייתה תמיכה מצד הלוח בדיסקים קשיחים בנפח שגדול מ-2.2TB, עד ששוחרר עדכון שפתר זאת. ישנם שני עדכונים זמינים בעמוד הזה תחת הכותרות "3TB+ Unlock Preinstall driver" ו-"3TB+ unlock", שלפי התיאורים שלהם אמורים לפתור את הבעיה. המחשב היה במעבדה מספר פעמים, ובין היתר נעשו בו שינויים ועדכונים ברמת התוכנה, החומרה וה-BIOS - כך שייתכן שהעניין הזה כבר טופל. אני חושש שהתקנה של העדכונים האלה עלולה לגרום לנזק כלשהו (במידה שהנושא הזה כבר נפתר), וגם הוספה של הדיסק הקשיח ללא ידיעה אם הוא אכן נתמך עלולה להיות בעייתית. האם יש דרך לבדוק האם כבר יש תמיכה מצד הלוח בדיסקים קשיחים בנפח …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
^^ אני רק יודע שהצפוני אמור לקבל 1.5V ..אך אני לא יודע איפה אפשר לראות כמה הוא מקבל באמת. יש כזאת תוכנה? חוץ מEVEREST כי שם זה לא מראה. -נחום.
-
- 6 תגובות
- 643 צפיות
-
-
לוח אם GIGABYTE GA-MA74GM-S2H
-
- 0 תגובות
- 719 צפיות
-
-
יש לי זכרונות SDRAM של Samsung. יש לי תקלה מסויימת במחשב. תמיכת מיקרוסופט ביקשו שאבדוק האם הזכרונות תקינים. כיצד ניתן לבדוק זאת? האם Sisoft Sandra הנה כלי אמין לבדיקה? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני עובד עם מחשב נייד, הכולל מעבד Intel Core i7-4700HQ במהירות של 2.40 GHz. כאשר המחשב הנייד מחובר לחשמל, המעבד עובד במהירות מקסימלית ולמחשב יש ביצועים טובים. אולם כאשר הנייד עובד על סוללה, המהירות שלו הנה שליש. הביצועים של המחשב איטיים למדי. כיצד ניתן להגדיר את המעבד, לעבוד תמיד במהירות המקסימלית.. גם על סוללה? ניסיתי להיכנס ל-Power Options ולהגדיר את הביצועים תמיד למקסימום, אך ללא הועיל. אשמח לעצה בעניין.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
בעיונת קטנטונת..... קניתי מחשב עם מעבדATHLON XP 2400 . בדקתי את המחשב ולהפתעתי גיליתי שגם ב-BIOS וגם בWINDOWS ובכל תוכנת בדיקה מצויין שמדובר במעבד XP 1800. התקשרתי למקום ממנו קניתי את המחשב, הנחו אותי לשנות ב-BIOS את ה-CPU CLOCK ל-133 במקום ל-100. עשיתי ומתקבל הרושם שהכל תקין והמחשב מזהה את המעבד כ-XP 2400. השאלה היא האם אני לא עובד ב-OC וכיצד ניתן כעת לדעת מה המעבד בדיוק שיש לי על המחשב. הרצתי תוכנות בדיקה של עבודת ה-CPU ועושה רושם שהכל תקין אבל עדיין מציקה לי המחשבה שאני עובד ב-OC במקום לעבוד על מהירות המעבד המקורי שקניתי. יש תוכנה שיכולה לבדוק בדיוק את המעבד מבלי להתייחס להגדרות ב-BIOS? יש אפשרות לדעת האם אני ב-OC או לא, מבלי לפתוח את המחשב ולבדוק על המעבד עצמו? (דב…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רכשתי מעבד (יחד עם מחשב חדש) פנטיום 4 1.8A הדגם עם ה-512K cache כיצד ניתן לדעת (מבלי לפרק את המעבד בכלל) באיזה דגם בדיוק מדובר. תוכנת הזיהוי של Intel רובעת שזיכרון ה-L2 מכיל 256K. האם אני יכול להסיק מכך שזהו דגם המעבד 1.8A. ב-1.8A החדש היה צריך להופיע 512K Cache. תודה על ביאור הנושא.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הזמנתי Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM מה אמור להיות כתוב על הצ'יפ?
-
- 6 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שדרוג ביוס הלך לא כשורה וכעת כשמדליקים את המחשב נשמעים צפצופים וכלום לא קורה כיצד ניתן לחזור לביוס המקורי מהמצב הזה ?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עובד עם זיכרון של Geil - PC3200 Dual Channel, סה"כ 1 ג'יגה שמורכב מ-4*256 מגה. לוח אם של MSI-Neo2-LS - i865PE ניסיתי להאיץ את המערכת תוך שימוש באפשרות ה-MAT - Performance Mode שב-BIOS. כאשר לקחתי כל זוג רכיבים לבד מתוך ה-4, הכל עבד תקין לגמרי. כאשר ניסיתי להאיץ עם כל 4 המודולים ביחד - Windows נתקע תמיד בעת האיתחול. האם מדובר במצב שבו יש אי התאמה של הרכיבים אחד לשני (למען הסר כל ספק מדובר ברכיבים זהים לגמרי - אך אין לי מושג האם הם מאותה סדרת ייצור) או שהייתי אמור להגדיר משהו נוסף ב-BIOS שאותו אינני יודע. תודה על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 549 צפיות
-
-
ניסיתי להחליף מעבדים בין שני מחשבים. המעבדים הם: Intel Pentium 4 1.6Ghz Intel Celeron 2.66Ghz כמובן שהתושבת של שניהם היא 478. כאשר העברתי את הסלרון למערכתבו ישב האינטל (אמנם זה סלרון אבל הבדל של 1Ghz), המערכת הפעלה לא עלתה. מה שכן- המחשב עצמו נדלק אבל אפילו לא היה פוסט. בנוסף, לא ניתן היה לכבות אותו(גם לא ע"י לחיצה ארוכה), אלא ע"י הוצאת כבל המתח. מה לא עשיתי נכון?
-
- 10 תגובות
- 696 צפיות
-
-
לפני כשלושה שבועות חבר שלי קנה עבור חבר אחר שלו לוח אם של אסוס דגם A7N266-E מבוסס כמובן על צייפ אן פורס של אנוידייה...דבר שאני אגב לא ממש ממליץ עליו... בקיצור על ההתחלה התחילו בעיות.....הראשונה היא שהמחשב בכלל לא התעורר... הוא בא אלי עם כל החלקים וניסינו הכל אפילו בדקנו את המעבד והזיכרון על על ה לוח שלי 7VAXP אחרי שראינו שהכל עובד מה שנשאר זה רק בעצם לוח פגום ..לפני שהתחלנו לקלל את אסוס ניסינו להדליק את המחשב עם הזיכרונות שלי מסוג יונדאי והופה המחשב עלה....מסקנה.... לוחות אנ פורס של אסוס לא עובדים עם זיכרונות של מיקרון....כן כן גם אני הייתי בהלם... טוב אחרי שסיננתי את הבעיה הנ"ל נשאר רק להתקים מערכת הפעלה..אקס פי כמובן... במהלך ההתקנה המחשב עשה ריסטארים בשלב העתקת הקבצים…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא היה פתרון אחר. מזל שאבא יודע להמציא המצאות... כמובן שההרדיסק לא יושב ככה. רק חיברתי לרגע לגבות קבצים לפני מעבר ל2 partitions ומויסטה 64 ל32 ביט. תודה לקרייטיב על הדרייברים הדפוקים ל64
-
- 3 תגובות
- 740 צפיות
-
-
קיבלתי לוח אם "חדש" ב"קופסא" - רק שסימונים מוזרים על הלוח גורמים לכל מי שמסתכל על זה להאמין שלא יכול להיות שכך יוצא "לוח חדש" מחברה כמו גיגהבייט - ומדובר כאן למעשה בלוח שעבר תיקון,,, ובחברה שמוכרת לוחות "מתוקנים" - כחדשים האם ככה מסמנים "לוחות" שעברו תיקון וטיפול ? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ShowImage.asp?path=1_144160345.jpg&msgid=144160345
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
-
-
המליצו לי פה על מפרט בשווי 4500 שקלים, הוסיפו לי קירור מצויין כי ביקשתי וציינתי שאני רוצה לעשות OC למעבד http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=548231 אבל הביאו לי לוח מדגם GA-Z77H-D3H שהדבר הכי בסיסי בו הוא שאין אפשרות לערוך את הVCORE הכל אוטומטי - ולכן אי אפשר לעבור את ה4.3GHz עם i5 סטנדרתי... אני לא יודע מה לעשות קניתי מחשב חדש מTMS, ובא לי לבכות שהלכו לי 4500 שקלים אין לי עוד כסף, ואני אבוד עצות, חיפשתי בנרות באינטרנט אם יש אפשרות ללוח הזה ובחלק מהתשובות מצאתי שכן ובחלק לא השאלה אם יש דרך אולי לעדכן ביוס או דרייברים שמישו יודע לגבי הלוח הזה אני לא יודע איך לעשות עידכון ביוס כל כך... .... בקיצור... קניתי מחשב חדש במיטב כספי ואני מרגיש שעבדתי לחינם עליו.
-
- 33 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
האתר הבא טוען שהם הצליחו להפוך מעבד Phenom II X3 710 ממעבד של 3 ליבות למעבד של 4 ליבות ע"י שינוי פשוט בביוס, מה שמוביל לתיאוריה שאולי AMD "מכבה" ליבה אחת לא בגלל אי תקינות אלא בגלל שיותר פשוט/זול לייצר מעבד מרובע ולכבות ליבה מאשר ליצור קו ייצור חדש למעבד 3 ליבות, או שפשוט יש צורך למלא את החלל בין 2 ל 4 ליבות וזהו הפיתרון היחיד שבידיהם. יש לקחת את הידיעה בעירבון מוגבל כי היא מגיעה ממקור אחד כרגע ואין לה עדיין אימותים נוספים, אבל אם זה נכון יש ל AMD מעבד מאוד מסקרן בשוק: http://www.bit-tech.net/news/2009/02/24/phenom-ii-x3-can-have-fourth-core-unlocked/1
-
- 6 תגובות
- 826 צפיות
-
-
ככל שהCL יותר גבוהה זה יותר טוב? (זיכרון)?
-
- 1 תגובה
- 464 צפיות
-
-
אני מדליק את המחשב ואחרי שנייה כולו נכבה אחרי שהלוח עושה צפצוף של סירנה.. אמבולנס כזה עולה יורד יש לציין שכמה פעמים המחשב עלה ועשה post אבל אז אני מכבה, מדליק ושוב אמבולנס.. מה זה?
-
- 6 תגובות
- 675 צפיות
-