עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by rotemk,

שלום לכולם, מקווה שזהו הפורום הנכון. אני מעוניין להשתדרג במחשב חדש לאחר 3 שנים. השיקול המרכזי שלי הוא מעבד חזק שישמש לפיתוח תוכנה ועבודה עם תוכנות כבדות יחסית (כולן במקביל). השאלה: האם לקנות משהו עכשיו (השבוע) או לחכות לסוף השנה שיצאו המעבדים החדשים של AMD (מרובע ליבות) ואינטל החזקים בצורה משמעותית מאלו היום? מבחינת נחיצות העניין ניתן לחכות מעט אם זה יהיה כדאי מבחינת כח העיבוד. מה דעתכם?

• 13 תגובות
    • 808 צפיות
  2. שלום ראיתי באתר ZAP שני מעבדים זהים Intel Core 2 Quae Q9550 BOX עם ליבה כפולה. Intel Core 2 Quae Q9550 TRAY עם ליבה מרובעת. מי הנכון - ומי יותר טוב בביצועים שניהם מאותו סידרה.

• 1 תגובה
    • 808 צפיות
  3. Started by psychuil,

השאלה בכותרת ואם אפשר, תחפרו בבקשה (:

• 7 תגובות
    • 808 צפיות
  4. מעבד ה-AMD Ryzen 7 5800X3D תיכף נוחת למאבק ישיר אל מול ה-Core i9 12900KS – ומבחן ביצועים מוקדם ראשון מציג יתרון משמעותי לטובתולכתבה

5. Started by or_y,

שלום. יש לאחי מחשב עם לוח אם GigaByte 8iK1100. הלוח אם תומך בDDR1 עד 400MHZ. כרגע יש במחשב 512 זיכרון ב2 סטיקים. אחי רוצה להוסיף זיכרון, הוא עוד לא החליט אם הוא רוצה להוסיף עוד 512 או עוד ג'יגה. אני צריך המלצה למה לקנות בכל אחד מהמקרים. הזיכרון לא צריך להיות High end או משהו יקר מדי, זיכרון סביר במחיר סביר. הקניה תעשה מlogic, אז תתנו בבקשה הצעות מ http://logicpc.co.il/heb/colist.aspx?type=A00028 תודה

• 1 תגובה
    • 808 צפיות
  6. ברשותי מעבד Intel Pentium 4 2.4Ghrz התומך ב- Hyper Threading (אם זה קשור). לפי מה שהבנתי מהתוכנה AIDA32, הדגם של מעבד הוא Northwood. קראתי כאן בכמה מדריכים והודעות על פנטיום 4 2.4C - האם זה מעבד כמו שלי? מה אומרת ה - C? כמו כן אני רוצה להתחיל לעשות אוברקלוקינג והבנתי שצריך לדעת אם המעבד שלך פתוח (או משהו), איך אני יכול לברר את זה? תודה מראש

• 11 תגובות
    • 808 צפיות
  7. לא הייתי בטוח איפה לפתוח את הת'רד כאן או בפורום אוברקלוקינג אז מנהלים אם טעיתי סליחה מראש :saint: אוקיי אז זאת השאלה עד עכשיו שלט ב OC הXP 1700 כשלצידו הXP 2100 עכשיו אני מניח שבקרוב יפסיקו לייצר גם את ה2100 והבארטון 2500 לא ממש משתווה (באחוזים כמובן) XP 1700ו2100 אז מה יקרה? נ.ב אני מבקש שלא תענו לי בסגנון "מה אנחנו מגידי עתידות" וכו... אני יודע שאין תשובה בטוחה כי אף אחד לא רואה את העתיד אבל אם אפשר לקבל השערות\ ניחושים מלומדים אני יודה לכם מאוד

• 9 תגובות
    • 808 צפיות
  8. Started by MTKOL,

שלום לחברי הפורום, הבנתי שהמעבד שלי עובד על 333 מגה"צ והלוח על 166... על כמה עובד הלוח והמעבד של 64? בתודה רבה מראש

• 10 תגובות
    • 808 צפיות
  9. Started by Chuda,

שלום חברים , גיליתי תופעה מוזרה שקוראת אצלי , אולי זה רק אצלי אך אשמח לברר שזה רק אצלי קורה. ^^ כשנכנסים ל: כפתור ימני על המחשב שלי -> מאפיינים -> הגדרות מערכת מתקדמות -> מתקדם -> ביצועים -> מאפייני ביצועים -> שנה (מצטער על הכיוון בעברית , המערכת באנגלית) יש לי 4GB זכרון RAM וכפי שמתי לב המערכת משתמשת בזיכרון הוירטואלי שלי במקום להשתמש בזיכרון שלי . 2 שאלות : 1. האם לאפשר למערכת לפחור אוטומטית את הזיכרון שנקבע לה ? 2. במידה ויש לי 4GB , מה הן הדרישות המומלצות ל - Intial size ול- Maximum Size . השאלה שלי מובילה להמשך , כשאני רוצה לצפות הסירטי HD 720p או 1080p הסרט מוצג לי בשלואו מושן . יש לי כרטיס מסך 9600GT במערכת XP הכל עבד מעולה . מודה לכם מראש . נ.ב…

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  10. הלך לי הלוח לפני חודש והחלפתי אותו. הדגם ASROCK P4VM800. הלוח + הרכבה 500 ש"ח. היה לי לוח ASUS P4P800SE, אני לא מרגיש הבדל בביצועים. משתלם? טוב? תגיבו ותגידו לי מה יותר טוב... תודה מראש. .swg

• 7 תגובות
    • 808 צפיות
  11. שמות דגם, תדרים ואפילו ביצועים של מעבדי משפחת ה-Threadripper 2000 נחשפים לראשונה לכתבה

12. Started by iveco,

כמה שווה המעבד i7-6700K הערכה שלי 50-70 שקל גג , רוצים עליו ברשת בין 100-200 שקל זה יקר מאוד נכון ? , חשבתי לחבר אותו ללוח אם H110 קיים , היה ביד 2 I7 7700 מישהו רצה עליו 100 שקל חטפו את זה דיי מהר חבל שלא קניתי , ה 6700K ו ה 7700 בערך אותו כח אפילו ראיתי מקומות שה 6700K קצת יותר חזק , הבעיה היחידה שמפחידה אותי שהוא גירסה K מקווה שהוא לא עבר התעללות של OC

13. שלום, כבר כמה זמן אני מתלבט אם כדאי להגדיל את כמות הזכרון שיש לי. כרגע המפרט שלי הוא AMD 2500 BARTON ABIT NF7-S, TWINMOS 512 MB DDR 400. הסיבה שבגללה אני מתלבט כבר כמה זמן היא האם הוספת עוד סטיק אחד של 512 או 1024 תגרום לשיפור משמעותי של המערכת או שהתוספת לביצועים תהיה קטנה ולא תצדיק את המחיר? בנוסף לזה יש לי כמה שאלות טכניות בנושא: 1. אם יש לי זכרון של TWINMOS אני חייב לקנות את השני של אותה החברה? 2. נניח שאני מוסיף עוד זכרון, הסטיק שאני אקנה צריך להיות גם 512 מגה כדי להיות תואם למה שיש לי או ש1024 יהיה גם בסדר? 3. כאשר מוסיפים זכרונות שהם לא שווים במהירותם הם יעבדו במהירות ובתיזמונים של הזכרון האיטי יותר? תודה.

• 12 תגובות
    • 808 צפיות
  14. Started by aviram20,

בין שיחותי עם המשתמש Playaz הלוהוא אחיה הדפוק! חחח עלתה השאלה מי מהחברות יותר טובה , מי יותר מתקדמת , יותר מצליחה , ויותר כדאית .. אני אמרתי שאינטל יותר טובים מכול הבחינות ואיך שלא נסתכל אינטל היא המובילה בשוק ואילו אחיה אמר שAMD היא החברה שמשתווה לאינטל ואף בחלק מהמעבדים באותה קטגוריה אף טובה ממנה מבחינה כספית והן מבחינת ביצועים. אנא ממכם חברי הפורום היקרים האירו את ענינו לגבי הסוגיה הזאת מי יותר טובה? אינטל או AMD

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  15. Started by jonsi11,

קניתי לוח חדש של asus ויש לי תופעה שראיתי אותה גם בלוחות אחרים אבל אצלי זה עוד יותר מעצבן בכל פעם שאני עושה reboot למחשב המסך נכבה ושוב נדלק אחרי שניה שזה ראיתי גם בלוחות אחרים אבל אצלי גם לפני שהוא נכנס ל xp הוא שוב נכבה לשניה ונדלק מישהו יודע איך אפשר לבטל את זה ? בבקשה עזרה לפני שישרף לי כבר המסך תודה

• 9 תגובות
    • 808 צפיות
  16. Started by Thant,

מחפש תחליף במחיר סביר ללוח הנ"ל שהלך פייפן אלא אם כן מישהו מכיר חנות (עדיף באזור המרכז) שיש להם אותו. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 808 צפיות
  17. Started by gll,

האם יש משמעות למקום שאני שם את הזיכרון באיזה חריץ? היה לי קודם 4 זיכרונות אז הכל היה תפוס אבל שיניתי עכשיו שיש לי 2 סטיקים, יש לי לוח אם של ג'יגה בייט שמתי בחריץ 1 ו-3. האם יש משמעות למיקום? האם עדיף שיהיו צמודים אחד לשני בלי רווח של חריץ? כלומר לשים ב-1 וב-2? תודה

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  18. טוב, קניתי מחשב שלם לפני שבוע בערך, עכשיו עם המארז החדש שקניתי לא היו ברגים. אז התקשרתי לחנות והם שלחו לי ברגים בדואר רשום שהגיעו אחרי שבוע (יום שישי). אז בנתיים מיקמתי את כל החלקים החדשים של המחשב במארז ישן (פיתרון זמני עד שיגיעו הברגים למארז החדש). אז הברגים הגיעו, אבל יש בעיה: אני תמיד מיקמתי את לוח האם במארז ע"י הברגים האלה, שבורג אחד ממקמים על המארז ואז שמים מעליו את לוח האם ואז מבריגים מעל זה עוד בורד. אבל שוב, מרוב חוסר יעילות מוחלט, החנות לא שלחה לי את הברגים האלה. היא שלחה לי ברגים לבנים, שבצד אחד אפשר להבריג את הבורג למארז ומהצד השני יש כזאת צורת חץ. עכשיו, אני מתקשה להתקיין את לוח האם במארז עם ברגים כאלה כי אני לא יודע מה לעשות איתם. אני צריך קודם להבריג אותם ע…

• 8 תגובות
    • 808 צפיות
  19. זה המעבד : מעבד AMD Athlon II X3 435 Box תכננתי להתאים לו את הלוח אם Gigabyte GA-M720-US3 אבל הוא כבר לא במלאי של SkyPC. אז אני צריך שתתאימו לי לוח שישנו ב-SkyPC ושיהיה טוב [= אם זה חשוב הכ.מ שלי יהיה : Gigabyte ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe זה למחשב שאני הולך לקנות בעוד שבוע ~ שבועיים גג. ושיתאים לשדרוגים עתידיים. תודה רבה =]

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  20. Started by vourt,

אני הולך לקנות לוח + מעבד + זיכרונות חדשים, מישהו ממליץ במיוחד על לוח טוב לAMD לOC ? יש הבדל בין לוחות NFORCE שעובדים בDUALDDR לעומת לוחות KT400 רגילים? תודה, כפיר kfir@jesta.co.il

• 4 תגובות
    • 808 צפיות
  21. Started by Lalin,

אני מקוה שאיני מעלה כאן נושא חרוש בפורום. אך לפני שאני קונה מעבד אני רוצה להבין באופן תיאורטי כמה ליבות "יסתדרו" יותר טוב עם שתי מערכות הפעלה במחשב אחד. מדובר בלינוקס ווינדוס 7 (הבא עלינו לטובה :-) תודה מראש למגיבים...

• 4 תגובות
    • 808 צפיות
  22. Started by The Ball,

שלום לכולם יש לי 2 שאלות 1) ב- NORTH BRIDGE כתוב לי MCP-T מה זה אומר? 2) שמתי את שתי הזכרונות שלי באותו סידור כמו שאמרו בכתבה על הלוח של CHAINTECH וזה עדיין לא עובד לי למישהו יש רעיון מה לעשות? או אולי לשנות משהו בביוס? תודה על העזרה!

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  23. Started by השופט,

AMD ATHLON XP 2400 + מאוורר Spire SuperRock, במארז Compucase Midi Tower CI 6A19 שמגיע עם מאווררר 80 מ"מ אחד (מאחורה אם אינני טועה). 1. האם אתם צופים בעיית חימום יתר ? 2. מהו טווח הטמפרטורה הסבירה למעבד ?

• 3 תגובות
    • 808 צפיות
  24. או וולט מוד ללוח אם שלי שהוא ga-7n400-l ,usv kguzrho

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  25. של קורסאיר בפרט ושל RAM בכלל מישהו יודע על טיב הירידה באחוזים/תאריך?

• 0 תגובות
    • 808 צפיות

דיונים חדשים בפורומים