מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,808 דיונים בפורום זה
-
AMD הודיעה היום כי יצרני תוכנה מובילים כמו Novell, Red Hat ו Sun יתמכו בתוכנה בריבוי הליבות של ה AMD64, בנוסף AMD ממליצה ליצרני התוכנה לחייב את הלקוחות לא עלפי מספר הליבות במערכת אלא עלפי מספר השקעים כפי שהיה נהוג עד היום. הליבות הכפולות של ה AMD64 מותאמות להרצה של מערכות ההפעלה קיימות כמו Linux, Solaris ו Windows ויישומי AMD64 קיימים ללא כל שינוי נדרש בתוכנה. להמלצה לחייב את הלקוחות עלפי מספר השקעים ולא על פי מספר הליבות מצטרפים גורמים נוספים בתעשיה כמו חברת גרטנר לניתוח שווקים "גרטנר ממליצה לציבור הלקוחות להסדיר רשיונות שימוש מול יצרני התוכנה על בסיס מספר השבבים במערכת ללא תלות במספר הליבות בכל שבב". אופטרון כפול ליבות צפוי להיכנס לשוק באמצע 2005, שרתים ותחנות עבוד…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בוא נגיד אני לא בקיא ביותר בנושא חומרת-מחשבים ורציתי לשאול כמה שאלות: האם אפשר לעשות אובר-קלוקינג גם למחשבים ישנים??איך עושים בכלל בכללי?? ולמה המעבד הזה: http://www.zap.co.il/compModels.asp?model_id=462218 עולה הרבה יותר מהמעבד הזה,אשר יותר טוב ממנו או לחפות שווה לו בביצועים ובכל המפרט הטכני בבירור?!: http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-CPU&DB301763=301765&DB205028=205680 מה יותר כדאי:מעבד כפול-ליבה או מעבד 64 ביט??כאשר מהירות השעון והמטמון זהה?? ואגב,אם על המעבד ,לשם דוגמא כפול ליבה לא כתוב 64 BIT במפרט,פרוש הדבר שהוא 32?? ומה ההבדל לעזאזל בין 32 ל-64 מה כל ההגיון פה בביטים??איך נעשה ההבדל??ולמה שווה מעבד 64 BIT בערך במהירות השעון?? מהו פנטיום D ולמה …
-
- 1 תגובה
- 441 צפיות
-
-
אחרי שמעבדי ה-Ryzen 3000 כבשו את שוק המעבדים השולחניים העממי, מגיעה סדרת שוק גבוה עם מטרה לשנות לחלוטין את חוקי המשחק - בואו לראות 24 ליבות עיבוד ו-32 ליבות עיבוד עוצמתיות בפעולה באופן שטרם היה קיים בקטגוריה לכתבה
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי זיכרון 256 ומהירות 333 (לא יודע איזה חברה אבל לא KINGSTON) עכשיו אני רוצה להוסיף זיכרון של KINGSTON 512 עם מהירות 400 והשאלה שלי היא הם אני יכול לחבר את שני הזיכרונות האלו בייחד ולה צריך משהו מיוחד (למשל שהחברה תהיא אותו דבר או שהמהירות תהיא אותו דבר וכל זה) ?
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול לגבי עבודה עם זכרונות עם CL שונה. הנושא לא נידון בשאלות הנפוצות והדיון האחרון שראיתי בנושא היה מ2003: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=54424.0 לכן חשבתי שכדאי לפתוח פרד חדש. קצת מידע על CL http://en.wikipedia.org/wiki/CAS_Latency עכשיו לקושיה: עד לאתמול היה לחברתי זיכרון 256 - DDR400. הזמנתי לה סטיק נוסף של 512 DDR400. אתמול שחיברתי את הזכרונות ראיתי שהCL של ה256 הוא 2.5 והCL שאני הזמנתי הוא 3. המחשב בנתיים עובד מהר יותר ממקודם. היא רוצה להוסיף עוד 512 בשביל לעבוד עם תוכנה שדורשת מינימום ג'יגה זיכרון. עכשיו עולה השאלה: מה באמת ההשפעה של ערבוב זכרונות עם פרמטר CL שונה? האם לקנות 512 נוסף עם CL שהוא 2.5 או 3? (ההבדל במחיר זניח)? תודה מראש, O…
-
- 3 תגובות
- 719 צפיות
-
-
-
יש לי כיום לוח אם של אינטל. ואני מעוניין להחליף לוח אם בעיקר לאוברקלוק. האם לוח אם חדש יתאים לסוקט 478 שיש לי כיום? פנטיום 4 ו3 ג'יגה הרץ. 2 ג'יגה זיכרון כרטיס מסך FX 5200 ועוד.... במידה ואחליף לוח אם,האם צריך לשנות זכרונות? אולי הכניסה שונה? וולטים שונים אולי? האם אוכל להתקדם לכרטיס מסךטוב יותר בעתיד? או שבכלל עדיף לחכות למעבדים החדשים של אינטל לפי מה שהבנתי צריכים להיכנס בינואר שנה הבאה (2006),ולשדרג כבר את הלוח אם יחד עם המעבד? אם צריך פרטים נוספים אתן. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 516 צפיות
-
-
הי חברה יש ברשותי מעבד2.8GHZ מרובע ליבות של אינטל Q9550, על המעבד יושב לו זלמן נחמד ובנוסף יש 4 מאווררים במארז.(2*12 סמ ועוד 2*9סמ) כאשר אני מריץ מספר אפליקציות אני נותן להם לעבוד "רק" על שני ליבות וזאת על מנת שיהיה לי עוד כח עיבוד לצרכים בסיסיים רגילים (אינטרנט הורדות צפיה בסרטים וורד אקסל וכו') רצתי לשאול מס' שאלות: 1.האם שימוש תדיר 24\7 ללא כיבוי כמעט בכלל במשך נניח שנה שלמה יכול להזיק למעבד? יש לציין כי שני הליבות שפועלות נמצאות כל הזמן ב100% והסך הכללי של שימוש המעבד הוא בערך 60%. האם זה שוחק\הורס? האין כל תפקידו של המעבד לתת עבודה ומערך המאוורים לתת תמיכה על מנת לשמור עליו? אני יודע שהיצרן מוציא לשוק את המעבד אחרי שעבר בדיקות מחמירות ועם אוברקלוקינג אני יכול להגיע א…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים, אני מעוניין לדעת עם מישהו יודע היכן ניתן להשיג את הלוח הזה במחיר לא מופקע(600 שקל) זה לוח 478 עם כרטיס מסך מובנה GMA900 או לחלופין אם למישהו יש את הלוח הזה והוא רוצה להחליף בעד ASUS P4S800D ואני יוסיף לו סטיק של ראם 256 או\ו הארדיסק 10גיגה תודה מראש, טומי.
-
- 3 תגובות
- 627 צפיות
-
-
אז ככה: לחבר שלי נשרף הלוח (צי'פ 850 RDRAM) הקיצר המעבד הוא 1.5 בסוקט 423 עכשיו הוא הלך לחנות והתפתה לקנות גם הארדיסק וסידירום. מה שקרה זה שההארדיסק 80 ג'יגא של ווסטרן בלי 8 מגה קאש ועם שנה אחריות! חבר שלי שמח שהוא קיבל עוד הנחה..עלה 420 ככה חח נו טוב אין מה לעשות, לא הקשיב לי עכשיו מה שמעצבן: הביאו לו בהתחלה לוח RDRAM עם 2 סלוטים רק! ו AGPX4 הוא שילם מראש על הלוח 350 שקל (חדש) הלוח של אסוס והביאו לו אותו באריזה של MSI (משהו מסריח כאן) בקיצור אמרתי להם שיביאו לו לוח עם 4 סלוטים של RDRAM ו AGPX8 והוא החזיר את הלוח עכשיו ה"חכמים" עשו בדיקה ואמרו שהלוח לא מתאים למעבד ושרק לוח עם DDR יתאים (WTF?) בקיצור אמרו לו יש לוח של ג'יגא בייט DDR 266 חחח אמרו שזה הכי חדש ויתמוך בכל המש…
-
- 8 תגובות
- 800 צפיות
-
-
קראתי את הנעוצים ועדיין לא הצלחתי להבין. יש לי כמה שאלות: 1) מזה בדיוק צ'יפסט? ואיפה בדיוק הצ'יפסט נימצא על הלוח (זה יעזור אם תביאו תמונה)? 2) מזה FSB ? אני צריך שיהיה לי הרבה מזה? 3) מזה FPS בסרטים ובמשחקים? 4 מתי שאני קונה משהו אז רשום בשם - BOX למשל: Intel Core 2 Duo E6600 Box מזה ה BOX ? הבנתי לפי הנעוץ שזה קירור? זה נכון? ואיזה קירור זה? האן זה גוף קירור טוב? ואיזה דגם הוא? האם צריכים בנוסף לקירור הזה , ליקנות עוד קירור למעבד? וב TRIAL אין קירור? 5) מה ההבדל בין הציפסט של אניטל לציפסט NFORCE ? ומה יותר טוב? מקווה שתעזרו ותענו על שאלותי בפירוט ..
-
- 4 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום. יש לי AXP עם לוח אם מבוסס nForce 2 וGF4 מובנה, יש לי 256MB זכרון ואני רוצה להוסיף עוד זכרון. מכיוון שהוספה של זכרון בDC תהפוך את כרטיס המסך למהיר בהרבה אני חייב DC, אני יכול להוסיף עוד 512 או רק 256?
-
- 10 תגובות
- 916 צפיות
-
-
מישהו מכיר את הלוח הזה? לפי מה שהבנתי הוא אמור להיות חזק ביותר ומבוסס על X38 , יש אותו באיביי ב364$ כולל המשלוח לארץ! זה יוצא כ1500 ש"ח!!!
-
- 4 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום! נגיד לדוגמה יש לי קירור גז ואני רוצה לעשות OC חזק למעבד AMD 3200 VENICE עכשיו הבנתי שהקירור גז לוקח את המעבד לטמפ' של מינוס עשרות מעלות השאלה שלי היא איך המעבד לא הופך לקרח בטמפ' כזאת ? והאם זה גם פוגע באורך חיים שלו ? כנ"ל קירור גז לכרטיס מסך או משהו אחר תודה!
-
- 95 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
הקנייה היא יותר של מחשב כולו מאשר רק של המעבד אבל זה לא מה שמשנה כרגע ... כמו שכולכם בטח כבר יודעים אינטל מוציאים בקרוב את הסדרת מעבדים החדשה... מה שאומר שהסדרה תוזיל את המחירים של המעבדים הישנים... השאלה היא מתי יוצאת הסדרה החדשה... יש כאלה שאומרים עוד שבועיים ויש כאלה שאומרים ב2008... השאלה שלי היא האם כדי לחכות עם הקנייה כדי להשיג אולי משהו יותר טוב באותו מחיר של מעבד נוכחי או אפילו לקנות מעבד נוכחי בפחות כסף ובכך לחסוך? מתי מתוכננת ההשקה של המעבדים? והאם זה באמת יוזיל משמעותית את הסדרה הנוכחית? תודה רבה...
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לוח אם: GA-G31M-S2L.
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום לכולם, ההשואה הראשונה: Intel® Core™ i7-870 Processor (8M Cache, 2.93 GHz) Intel® Core™ i7-875K Processor (8M Cache, 2.93 GHz) l לא הצלחתי למצוא מה ההבדל ביניהם חוץ מאשר במחיר, וזה הבדל של 50$, זה אומר שיש משהו שונה - אבל מה? ההשואה הבניה: Intel® Core™ i7-950 Processor (8M Cache, 3.06 GHz, 4.80 GT/s Intel® QPI) Intel® Core™ i7-960 Processor (8M Cache, 3.20 GHz, 4.80 GT/s Intel® QPI) l פה המקרה הפוך, אני רואה הבדל לטובת ה 960 - 3.20 לעומת 3.06 אבל המחיר הוא בדיוק אותו דבר, איך זה יכול להיות? או שההבדל לא משמעותי (ואז למה עושים אותו?) או שיש עוד משהו שאני מחמיץ ב950 שמאזן אותו לעומת אחיו. המקור הוא http://ark.intel.com/compare/48499,41315,37150,37151 ואם אני כבר פה, אז …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז כהרגלי בקודש לפני שאני קונה מחשב אני מברר טוב טוב לגבי כל רכיב בשביל שתהיה לי מערכת אופטימלית (לא קונים מחשב כל יום). רציתי לדעת מהם ההבדלים בין P35 לבין X38, האם זה משהו שמשפר ביצועי מערכת באופן כללי או שיאריך את הלוח אם מבחינת תמיכה בתקנים חדשים יותר בעתיד. אם זה המקרה (תמיכה בתקנים עתידיים) אזי שזה לא חשוב לי בכלל, שכן אני קונה מערכת אחת לשנתיים בערך ואז מחליף את כולה, אני לא מאמין בשדרוגים. בכל אופן אשמח לקבל קצת מידע. תודה, נועם
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אהלן, אני מרכיב מחשב חדש בסכום של עד 5500 ש"ח (כולל ציוד היקפי) כהשימוש העיקרי יהיה אינטרנט/אופיס, אך המטרה היא שיהיה חזק מספיק לתכנות (visual studio) וכן משחקים חדשים. המעבד אותו אני חושב לקחת הוא - Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz 4MB Penryn OEM (מחיר: ¤1071) הזיכרון שאני רוצה לקנות הוא- A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 No Heatspreaders CL5 (מחיר: ¤331). כרטיס המסך שאני רוצה הוא ה- Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 (מחיר: ¤894). ההתלבטות העיקרית היא בין לוח האם הכי "פופולרי" פה לשימושים שהזכרתי (ובטווח המחירים) - GIGABYTE GA-EP43-DS3L לבין לוח אם טיפונת יקר יותר (הפרש זניח), אך אחד שתומך ב-DDR3 - הלוח GIGABYTE EP45T-DS3R. מה אתם אומרים? איזה משני הלוחות מתאימים יותר למעבד, לזכ…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הדגם של הלוח אם במחשב הוא MSI MS-6318 הזיכרון במחשב הוא SD-RAM והוא שייך לחברה שלא קיימת עוד נדמה לי משו בשם DIMM אולי זה בעצם מושג כלשהו אני לא בטוח. הנפח שלו הוא 128MB. זה הדגם שלו לפי תוכנת EVEREST. DIMM1: Apacer Tech. 128 MB PC133 SDRAM (3.0-3-3-6 @ 133 MHz) איזה זכרון אני יכול לקנות לו כדי להוסיף לו עוד אחד באותו הנפח. האם זה יתאים? http://www.pandas.co.il/product_inf...roducts_id=3672 תודה רבה לעוזרים, חן
-
- 3 תגובות
- 501 צפיות
-
-
המחשב כבר לא מה שהיה ואני רוצה להתחיל לשפר אותו לאט. קודם זכרון (שהכי חסר לי כרגע) כי יש לי רק 512. אחרי זה מעבד ולוח אם. הבעיה היא שאני לא מבין בזה כל כך. קודם כל, איך אני מברר איזה סוג זכרון יש לי. אני יודע שיש סוגים ומהירויות. אחרי שאני אברר איזה זכרון יש לי, אתם תגידו לי אם הוא שווה משהו, ואם שווה לי לקנות עוד כרטיסי זכרון מאותו סוג, או שכדאי לי לקנות כרטיסים חדשים לגמרי במקום הישנים. תודה.
-
- 8 תגובות
- 566 צפיות
-
-
האם אני יכול לשלב 2 סוגי גדלים של זכרונות על אותו הלוח. כרגע יש לי 2*256 בCL2.5 בדואלצ'אנל וקניתי סלוט אחד של 512 CL3 האם השילוב הזה יעבוד... (כדי לדעת אם לבטל את ההזמנה). תודה לעוזרים דרך אגב הלוח שלי GIGABYTE GA-K8NSC-939
-
- 3 תגובות
- 549 צפיות
-
-
היי לצד ההודעות על השיפורים הצפויים בדור הרוקט לייק, במעבדים שנמצאים כרגע בשוק, המצב מבחינת אינטל לא מזהיר, בלשון המעטה. https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen-5-5600X-ends-Intel-s-hegemony-in-single-thread-perf-10-faster-than-Core-i9-10900K-and-23-faster-than-Ryzen-9-3900X.501463.0.html לידיעתכם.
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אשמח לקבל ביקורת על הלוח DFI LanParty NF3 ULTRA-D האם הוא לא עושה בעיות עם ליבה כפולה והאם הוא חזק וטוב, ובכלל האם החברה DFI טובה? **** אני לא מחפש לקבל המלצות על שום ASrock למיניו בעל AGP ו PCI Express יחד!!
-
- 16 תגובות
- 941 צפיות
-
-
השאלה בכותרת.. תודה.
-
- 2 תגובות
- 608 צפיות
-