עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ilil,

מבקש המלצה ללוח אם איכותי (במגבלות התקציב), יחד עם זאת OC אינו מתוכנן. גודל: ATX. נדרש כרטיס גרפי מובנה בלוח האם. מתכנן לאכלס מעבד AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2. תמיכה בזיכרון DDR2 800MHz ב-Dual Channel, אם זאת מתכנן להפעיל במהירות 667MHz בשלב זה. בברכה, ilil

2. היי אנשים בגלל נסיבות שהפעם לא תלויות בי (התברר שהמארזים שרציתי חסרים בארץ) קניית המחשב שלי נדחתה. קראתי את הידיעה הזו: http://hwzone.co.il/news/1192645687/18798/ לפיה נראה כי במחירי המעבדים שכעת אני רוצה?E6550 / E6750 כלומר באזור ה- 1K ש"ח אוכל לקבל ברגע שיצאו החדשים מעבדים טובים הרבה יותר או לחילופין (אם יהיו) לקנות מה שאני רוצה כעת אבל במחיר נמוך יותר.. אולם כתוב בה "המעבדים שמופיעים בטבלה ככל הנראה יצאו ברבעון הראשון של 2008" היות ואני רוצה לקנות מחשב שיספיק לי ללפחות 3 שנים ללא החלפת רכיבים בסיסים כמו מעבד ולוח ועם תאימות לתוכנות ושדרוגים עתידיים אני תוהה מה לעשות שווה בכלל לחכות ככה בלי מחשב? מה אתם אומרים, הם יגיעו לארץ במקסימום ינואר-פברואר או שאם אחכה אאלץ להתיי…

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by yigael_o,

היי, הלך לי הלוח אם ואני מחפש אחד חדש. המפרט שיש לי הוא: Intel Core 2 Duo E6300 (S775) - 1.8GHz DDR-2 -1024mb PC5300 * 2 667mhz - CL5-5-5 80GB - SATA-II - 7200RPM - 8MB - SAMSUNG Seagate 200 gb SATA 2 DVDRW BLACK LG H10N OEM DVD-RAM 5604 2X 120mm Raidmax fan 0.8mm steel FRONT FILTER NO PS YEONG YANG 550W GP-550BP DUAL 12V, PCI-E, BULK P.PFC Glacial tech Power supply PCIEX Leadtek Geforce 8800GTS 320 mb DUAL DVI Retail Video card וכרגע מציעים לי GP31S3L Intel P31 ATXPCIx3 3xPCIE 1x PCIEx16 13334x SATA2 1 xPATA Marvell Gigabit Dual Channell DDR2 800 490 nis GAG31MX-S2 480 NIS מה כדאי והאם יש לכם המלצות? אני חושב לקנות עוד 2 ג'יגה זיכרון, האם הוא חייב להיות מא…

• 3 תגובות
    • 466 צפיות
  4. אנסה לתאר בקצרה ככל שניתן, מעייה עם מאפיינים מוזרים מאוד. Windows XP SP2, מעבד AMD Athon XP +2500, לוח אם Epox 8RDAE, 3 סלוטים של זכרון : 256, 256, 512 מגה. הלוח תומך ב Dual זכרון (גם כתוב בעת עליית המחשב). הבעיה : המחשב מבצע לעיתים ריסטרטים ללא הפסקה : מבצע ריסטרט, ברגע שה Windows נטען, מבצע שוב ריסטרט וכו' וכו'. לא מדובר בבעיית חום/טמרפטורה - 100% לא מדובר בבעיית וירוסים / טרויינים - 100% באחת הימים של הריסטרטים הרבים, לאחר ריסטרט מסויים, המחשב לא עלה, אלא השמיע סדרה של צפצופים המעידים על בעיית חומרה. ניתקתי את כל החומרה ההיקפית המחוברת (פרט למסך, מקלדת ועכבר) - לא עזר. ניתקתי פיזית את כל הכרטיסים הלא הכרחיים - לא עזר. התחלתי לשחק עם הזכרונות, יש לי 3 סלוטים, 2 קיצוניים…

• 27 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Nonine_09,

ברצוני לקנות מחשב אך איני מעוניין בקניית מחשב קומפלט וגם לא בדרך שבו "מרכיבים" מפרט בחברות כמו אייבורי,KSP,אלוף המחשבים וכו'. אני רוצה לקבל קצת מידע לגבי הרכבת מחשב,אילו רכיבים צריכים להיות מתואמים ומסונכרנים אחד עם השני(איזה דברים צריך לקחת בחשבון,כיצד בוחרים כל רכיבלוח אם במהיריות שונות עם מעבדים ספציפיים,זכרונות מתאימים לעבודה וכו'). מי יכול לתת לי מענה/להפנות אותי לגורמים רלוונטיים?? תודה לכם חבר'ס

• 1 תגובה
    • 540 צפיות
  6. Started by idan100,

האם המעבד בקישור הזה: http://skypc.co.il/sg_product~INT-CP-E6750~3~0.htm הוא 64 ביט או 32? ומה ההבדל בין ה-2 בכלל?

• 8 תגובות
    • 921 צפיות
  7. Started by Speed Demon,

היי אנשים. קניתי אתמול מחשב,הרכבתי אותו והכל הלך טוב ויפה. הגעתי לנקודה שאני צריך לחבר את ה-Firewire שעל המארז סופראנו שלי ללוח האם,וכתוב בהוראות שאני צריך למצוא משהו כמו IEEE1394 בלוח האם שלי ואין לי מושג מה זה ובמה מדובר בכלל? האם קיימת האפשרות שזאת רק אופציה ושלא לכל לוח אם יש את זה? הלוח אם הוא Gigabyte GA-965P-S3 rev. 3.3. ועוד שאלה קטנה,שמתי לב שצריך לחבר בין כונן הדיסקים ללוח האם כבל סאונד כלשהו,ואין לי אותו בקומפלקט,חבר אמר שזה מיותר ושאצלו אין אותו ואין שום הבדל והכל עובד. תסבירו לי בבקשה מהו צפקידו של הכבל הזה והאם הוא הכרחי או משנה משהו אם מחברים אותו?(במחשב שאני כותב ממנו כרגע יש את הקבל הזה ב-2 הכוננים).

8. Started by msa90,

שלום יש לי את המעבד הזה במחשב ויש לי שאלה בדקתי בתוכנה everest יש שם מקום שאומר אם עשית אובר קלוק עכשיו רשום שבאורגינל זה צריך להיות 2.6 גיגה הרץ ועכשיו זה 2.0 גיגה הרץ האם זה ככה זה ? או שמישהו הוריד את המהירות של המעבד באובר קלוק? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 635 צפיות
  9. יש לי AMD 2600 עם לוח של Abit NF7-S ו1GB זיכרונות של 400MHZ שביחד אמורים להפיק 800MHZ תמיד היה רשום לי בביוס DDR 400MHZ והכל היה תקין. איפסתי את הביוס לאחרונה וכשאני מפעיל את המחשב הוא רושם DDR 333MHZ איפה הבעיה? מה צריך לשנות?

• 6 תגובות
    • 598 צפיות
  10. Started by Demp,

שלום, ראיתי את הכתבה הזאת: http://hwzone.co.il/news/1192645687/18798/ ולא כל כך הבנתי כמה דברים 1) המעבדים האלה (בפרט המעבד Q9450), פחות יקרים מהמעבדים הסבירים Quad שיש היום והמפרטים שלהם יותר מרשימים ממה שיש היום? איך זה יתכן? 2) אם הם באמת יותר טובים ממה שיש היום, למה אינטל לא תוריד את המחירים של המעבדים הנוכחים? ( אם הם יותר יקרים ופחות טובים - מי יקנה אותם?) 3) מתי יצאו המעבדים האלה לארץ? (כתוב שבנובמבר משיקים אותם אבל השאלה שלי מתי הם יגיעו לארץ והאם באמת הם יעלו ככה) 4)האם יצאו מעבדים של AMD שיוכלו להתחרות עם המעבדים במחיר סביר (Quad) של אינטל (מבחינת מחיר וביצועים)? 5)אני רוצה לקנות מחשב חדש בטווח של החודשיים הקרובים, כמה שיותר מהר יותר טוב, כדאי לי לחכות למעבדים ה…

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  11. Started by FIRE-KID,

שלום לחבר שלי יש 256 זיכרון שרץ על 333.. והוא רוצה לקנות עוד חצי גיגה.. שמתי ל שזיכרונות 400 זולים יותר.. אני יכול לקנות סטיק חצי גיגה 400 והוא ירוץ על 333? זה הלוח: asus p4s533 series

• 4 תגובות
    • 524 צפיות
  12. Started by bluz,

ערב טוב, המפרט שלי מופיע בצד. אני לא יכול לסבול את הקריסות מהOverheat במשחקים, בעריכת סרטים ובכל דבר שאני עושה כמעט. חוץ מזה שהרעש גורם לי לעצבים. אני כבר הרבה זמן רוצה לשדרג את המעבד ואת הספק, אני חושב שזה הזמן המתאים - מעבד: Q6600 G0 נשמע לי הבחירה הנכונה - קצת יקר אבל לא תנור כמו הQ6600 הסטנדרטי וטוב לעריכת סרטים ותמונות. לוח: אם אני קונה, זה אמור להיות לוח עם חיבורי 5.1 כמובן ו-חשוב- חיבורי LPT וSERIAL לצורכי מודינג. על הדרך ספק: האם צריך ספק חזק כמו ליברטי למפרט כזה או שניתן להסתפק במשהו יותר פשוט? אשמח לתגובות

• 6 תגובות
    • 574 צפיות
  13. Started by BravaSX,

שלום, בימים הקרובים אני מתכנן ליקנות מחשב חדש ורציתי לדעת האם הלוח הנ"ל Gigabyte GA-P31-DS3L מבחינתכם סימלי למחיר שלו? האם יש חסרונות? או שאולי עדיף להחליף לוח אשר באותו מחיר אך יותר טוב? תודה.

• 6 תגובות
    • 618 צפיות
  14. Started by benr,

אני מנסה להרכיב לחבר שלי מפרט אבל הוא לא מעוניין להוציא יותר מדי. אני לא יודע עדיין לגבי שאר המפרט, אבל בכל מקרה, השאלה שלי היא אם אני רוצה לחסוך לו עוד קצת איזה לוח עם כרטיס מסך מובנה יתן לו ביצועים הכי טובים (ביחס לקטגוריה של המשולבים)?

• 2 תגובות
    • 487 צפיות
  15. Started by omry3000,

שלום! אני מתכנן לקנות מחשב מחנות ליד הבית שלי. עכשיו אני מכיר את כל החברות של כל החלקים במפרט שלו חוץ מהזכרון של חברת Infinity שבכלל לא מצאתי אותו באינטרנט. מישהו יכול לתת לי חוות דעת על הזיכרון הזה? תודה, עומרי.

• 5 תגובות
    • 529 צפיות
  16. Started by deyv,

יש לי כמה שאלות בנוגע לכרטסי הקול הנ"ל: 1.האם עדיך להשתמש בכ.קול המובנה בלוח או לקנות את הכ.קול החיצוני(AUDGUY VALUE 7.1)? 2.למי יהיו ביצועים יותר טובים?(בX-530) 3.האם יש לוח אם יציאת/כניסת S/PDIF ? 4.האם יש לכ.קול המובנה דריברים לשליטה בנפרד על כל רמקול? תודה לעוזרים, עריכה: מנהלים,אם זה הפורום הלא מתאים לשאלה זאת אז אנא ממכם תעבירו אותה לפורום המתאים ואל תנעלו,תודה.

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by razorer,

אני צריך לבחור מעבד למחשב חדש. עכשיו הE4400 זול יחסית לE6550 ועולה 640 לעומת 900+, השאלה היא אם ההבדל בביצועים משמעותי? המחשב הוא למשחקים,הורדות ואינטרנט והכרטיס מסך הוא X1950PRO,לא מריץ תוכנות כבדות ותוכנות קידוד. אני מעדיף אינטל על AMD, איזה מעבד של AMD ברמה של E4400? ואיזה לוח עדיף? אני לא עושה אוברקלוק. P31 DS3L או P35 DS3L ההבדל בין הלוחות הוא 130 ש"ח. תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  18. Started by noamm,

1. ראיתי את המאוור הבא ‏TMG A2 CPU Heatpipe Cooler For AMD AM2/K8‎ http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4039 האם זה מאוור טוב ל AMD 4200+? האם אתם יכולים להמליץ על משהו אחר אולי גם יותר זול בין 100-150 ש"ח. 2.רציתי לדעת האם המעבד הנ"ל (4200+) הרבה יותר מהיר אם אני משווה אותו לפנטיום 4 2.8 ? תודה.

• 4 תגובות
    • 480 צפיות
  19. Started by spybar1,

שלום חברים, אני ארכוש מחשב חדש כנראה עוד היום. אני זקוק למחשב חזק, במיוחד להקלטה ועריכת מוסיקה, כמו גם למשחקים. בינתיים, נראה שעד ל-SP1 של ויסטה, אשאר עם WinXP. אני מתלבט בנוגע לזכרונות. כשאעבור לויסטה, לעבודת הקלטה ועריכת מוסיקה, אזדקק כנראה ל-4GB. המעבד שאקח: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤1450 לוח האם שאקח: Gigabyte GA-P35-DS4 Conroe Support GP35DS4 ¤971 1) האם כדאי כבר כעת לרכוש 4GB זכרון? 2) האם בחודשים הספורים, עד יציאת SP1 של ויסטה, זכרונות ישתפרו, כך שלמעשה 2GB נוספים שארכוש, למשל עוד 3 חודשים, יהיו טובים יותר מ-2GB שארכוש היום? 3) האם יהיו זולים יותר? 4) האם ביצועי סוגים שונים של זכרונות DDR2, טובים פחות מביצועי 4GB…

• 11 תגובות
    • 802 צפיות
  20. Started by *Roe.S,

שמעו אני יודע מה זה SLI ו- CrossFire אבל רק בכרטיסי מסך... ( זה טכנולוגיות של NV ו ATI לריבוי כרטיסי מסך.. בלה בלהה בלה) אבל מה זה בזיכרונות של OCZ י? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7033 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7743 מה זה? מה הקטע?

• 11 תגובות
    • 864 צפיות
  21. השימוש בתוכנה System Information SIW מוצא שלוח אם הוא של ג'יגהבייט דגם 7VMM כרגע יש לי זיכרון 256 ואמרו לי בזמנו שאפשר להוסיף עוד 256 התוכנה מזהה שיש 256 ואומרת שניתן לשים 2* 512 עוד נתונים על הזיכרון SDRAM , DIMM1, RAS 3 0 איזה זיכרון לשים וכמה כדאי?

• 10 תגובות
    • 966 צפיות
  22. Started by EnerGy,

שלום! אני יכול לקנות או GB 2 DDR2 נוספים או Big Typhoon, אך לא את שניהם, מה עדיף ? המערכת שלי כרגע היא: Q6600 עם קירור סטוק P35C-DS3R שימו לב שיש לו תמיכה לDDR3. 2 GB DDR2 של OCZ כדאי לציין שאין לי שום נסיון ממשי בOC. תודה לעוזרים!

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by אבישי מזרב,

שלום חבר'ה, רציתי לשאול אם זה אפשרי להתקין זיכרון ddr2 667 בלוח שתומך עד 400, מבלי לפגום בזכרון או בלוח?

• 2 תגובות
    • 418 צפיות
  24. Started by HitmanW,

אהלן חברים, שמעו עוד מעט יוצאים מלא משחקים חדשים והמחשב שלי (המפרט בצד) כבר די מקרטע במשחקים החדשים. בדמו של UT3 הFPS הוא בסביבות 30 קבוע על הגדרות הכי גבוהות, ובCOD4 בין 20 ל30. אז אני מחפש את הדרך הכי זולה לשדרג ת'מחשב שלי. לפי מה שהבנתי כדי להריץ את כל המשחקים על הגדרות מקס' צריך לפחות 8800GTS 320 או 2900PRO. אני יודע שאם אני אשים כ.מסך כזה על המערכת הקיימת שלי אז המעבד יגביל אותו בצורה משמעותית ביותר. אז נתקלתי ברשת במעבדי OPTERON למינהם שמתאימים ל939 וזה אומר שאני לא אצתרך לשדרג לוח אם. השאלה שלי היא האם מעבדי הOPTERON יגבילו את את כ.המסך הכי חזקים או לא? או איזה מהם יגבילו ואיזה לא? תודה לכל העוזרים עריכה: מצאתי ביקורת על מעבד OPTERON 165 באתר X-BIT LABS וה…

• 9 תגובות
    • 935 צפיות
  25. Started by tberger,

מה יותר כדאי: לוח עם P35 ו 1GB עם כרטיס מסך בערך ב- 250 ש"ח או לוח עם G33 ו 2GB. שתי החלופות בערך אותו מחיר. כאשר אני רוצה להשאיר מקום לשידרוג בעתיד בערך בעוד שנתיים לכרטיס מסך חזק יותר שכרגע אין לי בו צורך. המחשב ישמש לאופיס, אינטרנט וקצת משחקים בעיקר ב FLASH לילד בן 8 אבל אני מניח שבעתיד ירצה מחשב חזק יותר. תודה

• 2 תגובות
    • 613 צפיות

דיונים חדשים בפורומים